✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آثار صله رحم (بخش سوم)
🔸 #صله_رحم آثار فراوانی دارد و روايات صله رحم و رسيدگى به #خويشاوندان، متواتر و بسيار زياد است، كه ما فقط به دو روايت اكتفا مى كنيم. امام باقر (ع) فرمودند: «رسيدگى به خويشاوندان و مرتفع ساختن احتياجات آنها، اعمال انسان را رشد و نمو داده [عاملى براى تكثير اعمال نيك است] و موجب زيادى اموال و رفع بلا و مصيبت گشته و محاسبه را آسان و اجل را به تأخير مى اندازد». امام صادق (ع) فرمودند: «رسيدگى به خويشاوندان و رفع احتياجات آنها و رفتار نيكو با همسايگان، شهرها را آباد و عمرها را زياد مى كند».
4⃣آسان شدن حساب در روز قيامت
🔹آسان گرفتن بر خلق خدا كه عيال او محسوب مى شوند، و به ويژه آسان گرفتن بر نزديكان و كمك كردن بر آنها، مسلّماً آسانى در آخرت را به دنبال دارد؛ زندگى و حياتى كه بر محور آگاهى و معرفت دور زده و در آن هر فردى جلوه اى از جلوات الهى و رَشحه اى از رَشَحات خداوندى به حساب آيد، و هر كمكى به فردى بر مبناى چنين ديدى انجام پذيرد، حياتى معقول خواهد بود و چنين حيات معقولى يقيناً، معلولى به نام آسانى حساب را به دنبال دارد.
🔹پيامبر اكرم (ص) زمانى كه پسر و دختر حاتم طایى در جنگ اسير شدند، با آنها رفتار اسير جنگى نفرمود و به آنها احترام گذارد، و وقتى از ايشان سؤال شد، چرا آنها را مورد احترام قرار داديد با اينكه كافر هستند؟ مى فرمايد: پدر آنها داراى خصلت نيكویى بود كه خدا آن را دوست دارد؛ او داراى صفت پسنديده سخاوت بود. وقتى پيامبر اکرم (ص) به خاطر آسان گرفتن و اعانت حاتم به مردم، حتى به فرزندان او آسان مى گيرد، چگونه خداوند متعال با خودِ افرادى كه متّصف به چنين صفت نيكى هستند، در دنيا و آخرت آسان نگيرد. #ادامه_دارد...
📕اخلاق اسلامى در نهج البلاغه، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: اكبر خادم الذاكرين، نسل جوان، چ اول، ج ۱، ص ۳۳۱
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#صله_رحم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام رضا عليه السلام:
🔸«لا يَسْتَكْمِلُ عَبْدٌ حَقيقَةَ الايمـانِ حَتّى تَكُونَ فيهِ خِصالٌ ثـَلاثٌ: اَلتـَفـَقـُّهُ فى الدّينِ، وَ حُسْنُ التَّقْديرِ فِى الْمَعيشَةِ وَالصَّبْرُ عَـلَى الرَّزايا».
🔹«هيـچ بنده اى به كمال حقيقى #ايمان نمى رسد، تا اينكه اين #سه_خصلت در او باشد: #دين_شـناسى، اندازه و #برنامه_ريزى در زندگى، و #شكيبايى بر سختی ها و ناملايمات».
📕تحف العقول، ص ۴۴۶
#امام_رضا
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️چگونه در جنگ نرم قوی شویم؟ (بخش دوم)
🔸 #جنگ_نرم، عرصه جدیدی از مبارزه است که با استفاده از ابزارهای غیر نظامی، برای غلبه بر حریف بکار گرفته میشود. ظاهر این جنگ، عدم بکارگیری ابزارهای غیر خشن در تقابل با دشمن است که در آن، ترکیبی از تاکتیک های روانی، الکترونیکی، اطلاعاتی، سایبری و اطلاعاتی به چشم میخورد، اما به دلیل تغییر دادن نگرشها و دیدگاهها، اثرگذاری تخریبیآن به مراتب بیش از معرکه نظامی است.
💠پس از ناکامی دشمنان در جنگهای نظامی و فتنههای سالهای اخیر، موضوع جنگ نرم اکنون بهصورت جدی در دستور کار بوده و جمهوری اسلامی ایران هدف این هجمه و حملات طراحان این جنگ قرار گرفته است. در اینباره گفتنی است؛
3⃣در #جنگ_نرم، #زمان بسیار تعیینکننده است، و برخلاف نبرد سخت که گاهی ضربات مقطعی میتواند مؤثر باشد، نتایج کوتاهمدت، تعیینکننده نیستند، و باید برای حصول نتیجه صبر کرد. بستر این جنگ در واقع، #زمان است و طرفی میتواند در آن برنده باشد که بداند برای غلبه، صبر لازم است. از اینرو، برنامههای مقطعی و گذرا برای غلبه بر جنگ نرم حریف، کارساز نیست و باید بر آن مداومت داشت، کما اینکه #دشمن نیز همین شیوه را پی میگیرد و برای نتیجه بخشی و همراه کردن جامعه با نظرات خود، دهها سال کار شبانهروزی میکند.
🔹افزون بر این، چنانچه دشمن در یک جبهه جنگ نرم، زمین بخورد، به مفهوم عقبنشینی نیست، بلکه برای حملهای جدید آماده میشود. به عنوان نمونه، زمانی تلاش حریف بر این هدف متمرکز بود که دفاع مقدس را زیر سؤال ببرد، اما پاتک نیروهای انقلابی آنچنان سنگین بود که همگرایی تقریباً کاملی درباره حقانیت رزمندگان و دفاع مقدس در جامعه شکل گرفت. جبهه نبرد نرم اکنون متفاوت شده و دفاع پیشدستانه از کیان نظام اسلامی، با حمایت از جبهه مقاومت و تقویت توان نظامی، در مرکز هجمههای تبلیغاتی و روانی قرار گرفته است. با این حساب، هدف قرار دادن معنویت جامعه و #ایجاد_تردید در مردم، با هدف #مأیوس_سازی در تحقق آرمانها در مدت زمان طولانی، از جمله رئوس آسیب هایی است که در این نوع از جنگ، روی آنها به صورت کارشناسی شده و تخصصی تمرکز میشود.
🔹برای دفاع و مقابله، طبعاً باید ابزارهای مناسب بکار گرفته شوند؛ تسلیحاتی از جنس اعتقاد و ایمان راسخ به بنیانهای ارزشی دینی و انقلابی. به فرموده #مقام_معظم_رهبری: «امروز نیاز مهم کشور ما این است که جوان های ما مجهز بشوند به انواع #تسلیحات_نرم، سلاح های جنگ نرم؛ یعنی #قدرت_روحی و #قدرت_فکری... نسل جوانی که ما امیدهایمان را به آن دوختهایم - [چون] آینده این کشور دست شما جوانهاست، امید به جوانه است - بایستی پولادین، محکم، با عزم، با بصیرت بداند که چه کار میخواهد بکند، به کجا میخواهد برسد و چگونه باید این راه را طی کند؛ این احتیاج دارد به معارف اهل بیت (ع) که سلاح مصونیت بخش جامعه و نظام اسلامی و اسلام و مسلمین است». [۹۸/۱۱/۲۶] #ادامه_دارد...
نویسنده: حسین کنعانی مقدم
منبع: خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه حمایت
#جنگ_نرم #عملیات_نرم #جنگ_روانی #دشمن
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️عمل فرد، منجی آخرت
🔹#حضرت_صادق - سلام الله علیه - از قراری که نقل شده است، آن آخری که در معرض موتشان بوده است، جمع کردند عدهای را دور خودشان از عشیره خودشان گفتند که شما فردای #قیامت نیایید بگویید که من مثلًا پسر حضرت صادق بودم، من برادر او بودم، من زن او بودم؛ نخیر، اینها نیست در کار، #عمل در کار است. باید همه با #عمل تان پیش خدا بروید. ما همه باید با #اعمال مان پیش خدا برویم؛ نه اینکه حَسَبی در کار باشد، نه اینکه نَسَبی در کار باشد.
بیانات حضرت امام ۵۸/۶/۱۴
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️شیوه امیرالمومنین(ع) برای فقر زدایی از جامعه (بخش دوم)
🔸 #امام_علی (ع) با برپایی #عدالت و #مواسات، جامعه را از فقر نجات داد. یکی از تعلیماتی که از ائمه اطهار (ع) مخصوصاً امیرالمومنین (ع) برای ما به یادگار مانده است، شیوه برطرف کردن فقر و اختلاف طبقاتی در بستر جامعه است. در حکومت کوتاه امام علی (ع) این مشکل حل شد و این امر به خاطر دو آموزه مهم اسلام است که در ادامه به تبیین دومین عامل آن میپردازیم:
💠برپایی عدالت اجتماعی و مبارزه با مفاسد اقتصادی (۱)
🔹یکی دیگر از آموزههای مهم اسلام که سبب برطرف شدن فقر در جامعه میشود، برپایی #عدالت_اجتماعی و مبارزه با #مفاسد_اقتصادی در سطح جامعه است. شاید بتوان ادعا کرد که مهمترین توصیه حضرت برای حاکمان، برپایی #عدالت است؛ به گونهای که آن را سبب حیات مردم و اصلاح امور ایشان بر میشمارد. [۱] این موضوع از چنان اهمیتی برخوردار است که امیرالمومنین (ع) در اولین سخنان خویش بعد از تشکیل حکومت، به صراحت در مورد آن میفرماید: «به خدا سوگند اگر آن (اموالى که از بیت المال غارت شده و عطایایى که عثمان بى حساب به این و آن بخشیده است) را بیابم که کابین زنان شده، یا کنیزانى با آن خریده شده باشد، همه را قاطعانه به بیت المال باز مىگردانم، زیرا عدالت مایه گشایش براى جامعه است و آن کس که عدالت براى او موجب مضیقه و تنگنا گردد، ظلم و ستم براى او سختتر و تنگتر است!». [۲]
🔹این موضوع در جای جای سیره حکومت علوی موج میزند، به گونهای که میتوان ادعا کرد که جنگهای بزرگ دوران آن حضرت به خاطر مقابله ایشان با زیادهخواهی های افرادی بود که تن به عدالت نمیدادند، و با بهانه های واهی تلاش داشتند که بهره بیشتری از بیت المال مسلمانان ببرند. حضرت با کسانی که تلاش داشتند از طریق نامشروع به اموال مسلمانان چنگ زده و به ثروت دست یابند، بشدت برخورد میکردند؛ به گونهای که نه تنها برای ایشان مجازات قرار میدادند، بلکه ایشان را رسوا نیز میکردند؛ آنچنان که آن حضرت زمانی که متوجه شد که مسئول بازار اهواز خیانت کرده است، به فرماندار اهواز دستور دادند که وی را گرفته و شلاق بزند و در بازار بچرخاند، حتی آن حضرت در آن نامه تصریح میکند که اگر شخصی قصد کمک به او را داشت، باید مورد مجازات قرار گیرد. [۳] #ادامه_دارد...
پی نوشتها؛
[۱] غرر الحكم و درر الكلم، ص ۴۶۶
[۲] نهج البلاغة (سیدرضی)، ص ۵۷
[۳] منابع فقه شيعه (ترجمه جامع أحاديث الشيعة)، آیت الله بروجردی، ج۳۰، ص۱۱۲۹
نویسنده: کمالی
منبع: وبسایت رهروان ولایت
#امام_علی #مساوات #عدالت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️اگر برگردید، برمی گردیم
🔹مرحوم شیخ محمدحسیناصفهانی می گفت: از زمانی که مرحوم شیخ فضل الله نوری را به دار آویختند، دیگر این ملت روی (روز) خوش نخواهند دید، ولی میدانیم که #خداوند می فرماید: «إِن اللهَ لاَ یغَیرُ مَا بِقَوْمٍ حَتی یغَیرُواْ مَا بِأَنفُسِهِمْ»؛ [۱] (خداوند #نعمتی را که بر قومی عطا داشته #تغییر نمیدهد، مگر اینکه آنان، #خود، آن را دگرگون کنند).
🔹و نیزمیفرماید: «إِنْ عُدتمْ عُدْنَا»؛ [۲] (اگر #برگردید، ما نیز #برمیگردیم). و نیز در روایت است: «مَنْ أَصْلَحَ فِیما بَینَهُ وَ بَینَ اللهِ، أَصْلَحَ اللهُ فِیما بَینَهُ وَ بَینَ الناس»؛ [۱] هر کس #رابطهمیانخود و #خدا را #اصلاح کند، خداوند رابطه او با مردم را سامان میبخشد». سعی کنیم با #ورع و #تقوا و #استغفار، رابطه میان خود و خدا را اصلاح کنیم تا همه چیز #دنیا و #آخرت برای ما رو به راه شود.
پی نوشتها؛
[۱] قرآن کریم، سوره رعد، آيه ۱۱
[۲] همان، سوره اسرا، آيه ۸
[۳] کافی، ج۸، ص۳۰۷؛ من لا یحضره الفقیه، ج۴، ص۳۹۶؛ وسائل الشیعة، ج۱۵، ص۲۹۷، ۲۹۸
📕در محضر بهجت، ج۲، ص۳۸۴
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️مهدویت؛ کلید آمادگی جهان (بخش اول)
🔸آمادگی برای #ظهور یعنی، اشتیاق مؤمنانه به #موعود_منتظَر و ناامیدی از هرچه غیرخدایی است. اشکالی در قابلیت بینهایت فرستادگانالهی و ائمه معصومین علیهم السلام در هدایت بشریت و سامان دادن به امور جهان نبوده، بلکه عدم آمادگی بشریت مانع از بهرهمندی انسان ها از فیوضات و برکات الهی شده است. بر این اساس، تا زمانی که بشریت آمادگی ظهور و اقامه حکومت اسلامی در سراسر دنیا را نیابد، همچنان در فراق آن دولت کریمه و آرمانی خواهد سوخت.
💠قابلیت امام؛ عدم آمادگی بشریت
🔹با توجه به ویژگی هایی که مذهب شیعه برای امامان معصوم علیهم السلام قائل است، آنها را منبع و سرچشمه رشد و تربیت، تا بینهایت میداند. از اینرو، قابلیت ائمه اطهار علیهم السلام در ارائه فیض و رساندن بشریت به اوج رشد و تعالی محدودیتی ندارد. تنها چیزی که مانع از انتقال این فیض بی کران به بشریت شده است، عدم قابلیت و آمادگی انسان ها برای پذیرش و استقبال از زلال معارف خاندان عصمت و طهارت است؛ وگرنه، خداوند متعال فیض بیکران خود را از هیچ مخلوقی که آمادگی آن را دارد دور نداشته است! بر این اساس، واسطه فیض بیکران الهی بر همه مخلوقات، انبیاء و اولیاء الهی هستند، که امتهایشان هریک، به نسبت عدم آمادگی خود در دریافت لطف الهی، از رشد و هدایت مطلوب و آرمانی خود بازمانده اند؛ اما ظهور حکومت عدل جهانی توسط #مهدی_موعود (عج) وعدهای است که تنها در بستر مهیا شدن شرایط پذیرش آن حضرت و آمادگی جهان برای جهش به سوی اسلام ناب، محقق خواهد شد.
💠غیبت کبری؛ دالانی به سوی ظهور
🔹همانگونه که غیبت صغری در جهت آمادگی شیعیان برای پذیرش غیبت طولانیتر بوده است، اصل غیبت امام عصر (عج) خصوصاً غیبت کبری، در جهت آمادگی فضای عمومی، برای پذیرش و استقبال از حکومت آرمانی مهدوی است. سؤال مهم این است که هدایتی که مردم عصر غیبت کبری در انتظار آن به سر میبرند از چه جنسی است و اساساً چگونه باید خود را برای چنین هدایتی آماده کنند؟
💠مهدویت؛ کلید آمادگی جهان
🔹در دیدگاه شیعه، امام معصوم، الگوی تکامل بشر و دقیقاً همان چیزی است که بشریت در ضمیر و فطرت خداجوی خود به دنبال آن است. همانگونه که از نام زیبا و برازنده #مهدی (عج) برمی آید، وجود مقدس #امام_زمان (عج)، هدایت شدهای است که هدایت کننده تمام و کمال نیز خواهد بود، و جهان را به ساحل امن هدایت سوق خواهد داد. با این حال، خدا بهتر میداند که چه زمانی جهان، آمادگی استفاده از هدایت مهدوی و هدایت شدن را دارد؛ چنان که قرآن کریم خطاب به رسولخدا (ص) میفرماید: «إِنَّكَ لا تَهْدی مَنْ أَحْبَبْتَ وَ لكِنَّ اللهَ يَهْدی مَنْ يَشاءُ وَ هُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدين؛ [قصص، ۵۶] تو نمیتوانی کسی را که دوست داری هدایت کنی؛ ولی خداوند هر کس را بخواهد هدایت میکند؛ و او به هدایت یافتگان آگاهتر است!».
🔹آمادگی برای ظهور، سکهای دو رو است که یک روی آن، عطش و اشتیاق فوقالعاده به اسلام ناب و فراگیر، و روی دیگر آن، تسلیم شدن، ناامیدی و اظهار عجز انسان از سامان دادن به کار بشر است. این عطش و اشتیاق به خوبی در دعاهای مختلف همانند دعای ندبه به تصویر کشیده شده است؛ مثل این که میخوانیم: «مَتَىٰ نَرِدُ مَناهِلَكَ الرَّوِيَّةَ فَنَرْوَىٰ؛ مَتَىٰ نَنْتَقِعُ مِنْ عَذْبِ مائِكَ فَقَدْ طالَ الصَّدىٰ؛ چه زمان به چشمههای پر آبت وارد میشویم تا سیراب گردیم، چه زمان از آب وصل خوشگوارت بهرهمند میشویم؟ که تشنگی ما طولانی شد». #ادامه_دارد...
نویسنده: محسن رفیعی وردنجانی
منبع: وبسایت رهروان ولایت
#امام_زمان #امام_مهدی #ظهور
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️توسل و انس معنوی با امام زمان (عج)
🔹این #توسلاتی که در #زیارات مختلف وجود دارد که بعضی از اینها اسانید خوبی هم دارد، اینها #بسیار_باارزش است. و #توسل، #توجه، #انسِ با آن بزرگوار از دور. این انس به معنای این نیست که حالا کسی ادعا کند که من خدمت حضرت میرسم یا صدای ایشان را میشنوم؛ ابداً اینجور نیست. غالب آنچه که در این زمینه گفته میشود، ادعاهایی است که یا دروغ است، یا طرف دروغ هم نمیگوید، تصور میکند، تخیل میکند. ما کسانی را دیدیم.
🔹آدمهای دروغگویی نبودند، اما خیال میکردند، تخیل میکردند؛ تخیلات خودشان را به عنوان واقعیت برای این و آن نقل میکردند! نبایستی تسلیم اینها شد. راه درست، راه منطقی. آن #توسل، توسل از دور است؛ #توسلی است که #امام آن را از ما میشنود، انشاءالله میپذیرد؛ و لو اینکه ما با مخاطب خودمان از دور داریم حرف میزنیم؛ اشکالی ندارد. خدای متعال #سلامِسلامدهندگان و #پیامِپیامدهندگان را به آن بزرگوار میرساند. این #توسلات و این #انس_معنوی بسیار خوب و لازم است.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۰/۰۴/۱۸
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_زمان #امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️شیوه امیرالمومنین (ع) برای فقر زدایی از جامعه (بخش سوم و پایانی)
🔸 #امام_علی (ع) با برپایی #عدالت و #مواسات، جامعه را از فقر نجات داد. یکی از تعلیماتی که از ائمه اطهار (ع) مخصوصاً امیرالمومنین (ع) برای ما به یادگار مانده است، شیوه برطرف کردن فقر و اختلاف طبقاتی در بستر جامعه است. در حکومت کوتاه امام علی (ع) این مشکل حل شد و این امر به خاطر دو آموزه مهم اسلام است که در ادامه به تبیین دومین عامل آن میپردازیم؛
💠برپایی عدالت اجتماعی و مبارزه با مفاسد اقتصادی (۲)
🔹حضرت نه تنها با #مفاسد_اقتصادی جامعه خویش برخورد تندی داشت، بلکه اگر در جایی از حکومت ایشان شمهای به مشام میرسید که امکان داشت در آینده فسادی را شکل دهد، آن حضرت به مقابله با آن میپرداخت؛ یعنی اینگونه نبود که آن حضرت منتظر باشد که در جامعه فسادی ایجاد شود و بعد با آن برخورد کند، بلکه در نطفه فساد را خاموش مینمود، آنچنان که در نامه امام علی (ع) خطاب به عثمان بن حنیف میتوان این مطلب را مشاهده کرد که حضرت خطاب به ایشان میفرماید: «پس از ياد خدا و درود! اى پسر حنيف، به من گزارش دادند كه مردى از سرمايهداران بصره، تو را به مهمانى خويش فرا خوانده و تو به سرعت به سوى آن شتافتى، خوردنىهاى رنگارنگ براى تو آوردند، و كاسههاى پر از غذا پى در پى جلوى تو نهادند، گمان نمىكردم مهمانى مردمى را بپذيرى كه نيازمندان شان با ستم محروم شده و ثروتمندان شان بر سر سفره دعوت شدهاند، انديشه كن در كجايى؟ و بر سر كدام سفره غذا مىخورى؟». [۱]
🔹عملیاتی کردن دو موضوع «مساوات» و «برپایی عدالت اجتماعی و مبارزه با مفاسد اقتصادی»، بیشک اهمیتی فوقالعاده در رفع بسیاری از مشکلات خواهد داشت؛ دو موضوعی که وظیفه همگان است و تمامی افراد باید برای رسیدن به آن تلاش داشته باشند، چنانکه مقام معظم رهبری در یکی از سخنرانیهای خویش به آن اشاره کرده و میفرماید: «علاج فقر به شکل اصولی در هر جامعهای، از راه استقرار #عدالت_اجتماعی و نظام عادلانه در محیط جامعه است، تا کسانی که اهل دستاندازی به حقوق دیگرانند، نتوانند ثروتی را که حقّ همگان است، به سود خود مصادره کنند». این یک وظیفه دولتی و حکومتی است؛ اما مردم هم به نوبه خود وظیفه سنگینی بر دوش دارند. اجرای برنامههای اجتماعی فقط در بلندمدت و میانمدت و به تدریج امکانپذیر است، اما نمیشود منتظر ماند تا برنامههای اجتماعی به ثمر برسد و شاهد محرومیت محرومان و فقر گرسنگان در جامعه بود.
🔹این وظیفه خودِ مردم و همه کسانی است که میتوانند در این راه تلاش کنند. همه باید خود را موظّف به مواسات بدانند. #مواسات یعنی هیچ خانوادهای از خانواده های مسلمان و هممیهن و محروم را با دردها و محرومیتها و مشکلات خود تنها نگذاشتن؛ به سراغ آنها رفتن و دست کمک رسانی به سوی آنها دراز کردن. امروز این یک وظیفه جهانی برای همه انسان هایی است که دارای وجدان و اخلاق و عاطفه انسانی هستند؛ اما برای مسلمانان، علاوه بر اینکه یک وظیفه اخلاقی و عاطفی است، یک وظیفه دینی است». [۲]
پی نوشتها؛
[۱]. نهج البلاغة، ص ۴۱۶
[۲] خطبههای نماز عید فطر، ۱۳۸۱/۹/۱۵
نویسنده: کمالی
منبع: وبسایت رهروان ولایت
#امام_علی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام جواد عليه السلام:
🔸«تأخِيرُ التَّوبةِ اغْتِرارٌ، و طُولُ التّسْويفِ حَيْرَةٌ».
🔹به تأخير افكندن #توبه، #فريب و #غفلت است و طولانى شدن و امروز و فردا كردن، مايه #حيرت و سرگشتگى.
📕تحف العقول، ۴۵۶
#امام_جواد
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️چرا باید نماز را به زبان عربی خواند؟
🔹غنای معنایی #زبان_عربی، در مقایسه با زبان های دیگر بسیار بیشتر است. به گونه ای که با بررسی های انجام شده، بسیاری از مفاهیم موجود در #الفاظ_قرآن در هیچ زبانی معادل ندارد. برای مثال، با تحقیقات کارشناسان ترجمه های قرآنی، عبارت «بسم الله الرحمن الرحیم» به هیچ زبانی درست ترجمه نشده و ترجمه آن با معادل گذاری و بدون تکیه بر تفسیر هرگز ممکن نیست.
🔹از سویی «عربی بودن نماز»، انس مسلمانان با زبان دین و کتابشان را بیشتر میکند. نتیجه، زمینه ساز آشنایی بیشتر با آموزه ها و فرهنگ دینی شان خواهد بود. خواندن نماز به یک صورت معیّن نیز آن را از دستبرد، تحریف، آمیخته شدن به خرافات و مطالب بی اساس هنگام ترجمه آن به دیگر زبان ها نگاه میدارد. با این دستور، روح این عبادت اسلامی بهتر حفظ می شود. [۱]
🔹زبان، جهت و افعال واحد در #نماز، بیانگر روح اتحاد در میان جوامع مسلمانان است. هر مسلمانی در هر جای عالم باشد، به سوی یک قبله و با یک طریق و با یک زبان با معبود خویش به راز و نیاز بر می خیزد و در هر دیار و کشوری که انسان مسلمان وارد شود، هر چند زبان ها متفاوت است، در هر مسجدی که قدم بگذارد، شیوه نیایش با خدای سبحان یکی است و این خود، بهترین نوع اتحاد و همدلی را پدید می آورد.
پینوشت:
[۱] آیات عظام مکارم شیرازی و سبحانی، پاسخ به پرسش های مذهبی، ص ۲۹۴
📕پرسمان نماز، محسن محمدی
منبع: وبسایت راسخون
#نماز
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️دشمن را ضعیف نپندارید
🔹اگر چنانچه بعد از #پیروزی، خدای نخواسته کسانی بخواهند #اخلال بکنند و در بین شما یک #خلافی ایجاد بکنند، بدانید که این یک دستی است که از #آمریکا دراز شده است، تا اینجا هم آمده است. باید #بیدار باشید، باید #هوشیار باشید که نباید ما #دشمن را خوار و ضعیف بشماریم. ما باید هر روز هوشیار و بیدار باشیم که این #دشمنانی که هستند، یا برای #اصل_اسلام و یا برای #جمهوری_اسلامی اینها مشغول کارند...
بیانات حضرت امام ۶۴/۰۲/۱۶
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آثار صله رحم (بخش چهارم)
🔸 #صله_رحم آثار فراوانی دارد و روايات صله رحم و رسيدگى به #خويشاوندان، متواتر و بسيار زياد است، كه ما فقط به دو روايت اكتفا مى كنيم. امام باقر (ع) فرمودند: «رسيدگى به خويشاوندان و مرتفع ساختن احتياجات آنها، اعمال انسان را رشد و نمو داده [عاملى براى تكثير اعمال نيك است] و موجب زيادى اموال و رفع بلا و مصيبت گشته و محاسبه را آسان و اجل را به تأخير مى اندازد». امام صادق (ع) فرمودند: «رسيدگى به خويشاوندان و رفع احتياجات آنها و رفتار نيكو با همسايگان، شهرها را آباد و عمرها را زياد مى كند».
5⃣ازدياد طول عمر و تأخير افتادن مرگ
🔹چنانكه در خصوصيت سوم اشاره شد، بسيارى از مرگهاى زودرس، معلول اختلالات روانى، اندوهها، غمها و نگرانیهايى است كه بواسطه درد و رنج همنوع، براى وجدان انسان پيش مى آيد. وقتى عضوى از پيكره جامعه در حال درد و غم بسر برد، تأثيرى عميق در تمامى اجزاء جامعه مىگذارد، اگر اين مسئله براى ما واضح شد كه تمامى انسانها اعضاء يك پيكرند، و فشارى در عضوى، به مثابه فشار در ديگر اعضاست، و چه بسا دردى در عضو كوچكى، تمامى ماشين بدن را از حركت باز مى دارد، اگر سعى و تلاش شد تا هرگز دردى حاصل نشود، و يا اگر شد سريعاً برطرف شود، خواهيم ديد كه ماشين بيشتر دوام مى يابد. به قول سعدى: بنى آدم اعضاى يك پيكرند ، كه در آفرينش ز يك گوهرند ، چو عضوى به درد آورد روزگار ، دگر عضوها را نماند قرار؛
🔹اگر چنان كرديم كه اصلا بار فقر بر گُرده فردى از افراد جامعه سنگينى نكرد، و يا اگر نشانه اى از آن ظاهر گرديد سريعاً در زوال آن كوشش كرديم، ديگر مرگ هاىِ ناشى از اين احساس درد و اندوه مرتفع خواهد شد، و انسانها بيشتر عمر كرده و بهتر به زندگى خود ادامه مى دهند. گذشته از اين، خداوند متعال بر حسب مقتضاى حكمت خود، هر چه و هر كس را كه نافعتر براى جامعه باشد، در صورت عدم وجود مانعى، بيشتر ابقاء خواهد نمود، تا هر چه زيادتر مردم از شمع وجودى او نور و حرارت بگيرند. قرآن مجيد مى فرمايد: «وَ أَمَّا مَا يَنفَعُ النَّاسَ فَيَمْكُثُ فِى الاَرْضِ؛ و امّا آنچه #نفع مى رساند به #مردم، در زمين باقى مى ماند». [رعد، ۱۷] #ادامه_دارد...
📕اخلاق اسلامى در نهج البلاغه، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: اكبر خادم الذاكرين، نسل جوان، چ اول، ج ۱، ص ۳۳۱
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#صله_رحم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️پرسش و پاسخ از آیت الله بهجت
🔸سؤال: با چه کاری - غیر تدریس و همت گماردن به کتاب خداوند متعال و تفسیر اهلالبیت علیهمالسلام - میتوان بر #تقوا و سیر به سوی خداوند متعال، قوت پیدا نمود؟
🔹حضرت آیتالله بهجت قدسسره: بسمه تعالی، #تصمیم_همیشگی و دائمی بر #ترک_گناه در #اعتقاد و #عمل.
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امروز جوانان ما به مراتب برای عقب راندن دشمن آماده ترند
🔹آنها (دشمنان) توقّع داشتند و می خواستند که وقتی این نسل، یعنی نسل شماها (جوانان) روی کار میآید و نوبت به شماها میرسد، از #اسلام و از #انقلاب هیچ خبری نباشد در این کشور، و بر #سیاست این کشور، بر #هویّت این ملّت، بر همه چیزِ این #کشور، #آمریکاییها، قدرتمندان عالم و #سرمایهداران_صهیونیست تسلّط داشته باشند؛
🔹توقّعِ آنها این بود؛ با این نیّت مبارزه را شروع کردند، با این نیّت #جنگ را راه انداختند، با این نیّت #حملاتِ_نرم و سخت خودشان را بعد از جنگ ادامه دادند تا امروز. امروز نتیجه چه شده؟ نتیجه این شده که در میان این نسل، کسانی هستند که #استعداد_رشد و شکوفایی شان از نسل اوّل بیشتر است و #اقتدارشان در مقابل #دشمنِ_خبیث و دشمن متعرّض و #متجاوز بیشتر است،
🔹و بلاشک اگر آن روز #جوانان ما توانستند #دشمن را به عقب برانند، امروز جوانان ما به مراتب برای عقب راندن #دشمن آماده ترند. آنها مکر کردند، آنها #نقشه کشیدند، و #اسلام و #جمهوری_اسلامی و #اراده_الهی نقشه های آنها را #باطل کرد، ان شاء الله روز به روز هم بیشتر باطل خواهد کرد.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۶/۱۲/۱۹
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️چگونه در جنگ نرم قوی شویم؟ (بخش سوم و پایانی)
🔸 #جنگ_نرم، عرصه جدیدی از مبارزه است که با استفاده از ابزارهای غیر نظامی، برای غلبه بر حریف بکار گرفته میشود. ظاهر این جنگ، عدم بکارگیری ابزارهای غیر خشن در تقابل با دشمن است که در آن، ترکیبی از تاکتیک های روانی، الکترونیکی، اطلاعاتی، سایبری و اطلاعاتی به چشم میخورد، اما به دلیل تغییر دادن نگرشها و دیدگاهها، اثرگذاری تخریبیآن به مراتب بیش از معرکه نظامی است.
💠درباره لزوم قوی شدن در عرصه جنگ نرم، توجه به نکات ذیل ضروری به نظر میرسد:
1⃣ورود نخبگان به مسائل مهم کشور اعم از سیاسی، فرهنگی، اعتقادی و بصیرت بخشی به جوانان. بسیاری از صاحبان قلم و خطابه هستند که ترجیح دادهاند گوشه عزلت برگزینند و به نگارش خاطره و کتاب روی آورند، در حالی که اکنون، وقت نقش آفرینی و بیان استدلال های قوی برای قانع کردن نسل جوان به ادامه راه انقلاب است. تنها در این صورت است که افسران جنگ نرم با بالاترین آمادگی و راسخترین ارادهها وارد میدان شده و رویشهای انقلاب با سرعت بیشتری اتفاق میافتد.
2⃣از آنجا که اسلام و آموزههای دینی، بخش لاینفک انقلاب است، باید به مباحث و موضوعات اخلاقی و معنوی اهمیت وافری داده شود. تنها کسانی میتوانند در مسیر دفاع از انقلاب، محکم و مستحکم گام بردارند، که شاخصه های ایمانی و آموزههای اخلاقی در آنها به اعلا درجه باشد. یکی از بزرگترین نمونههای این حقیقت، سردار آسمانی، حاج قاسم سلیمانی است که در اوج اخلاق و معنویت، پای کار نظام و انقلاب بود و شیوه سلوک او به الگویی برای جوانان در حراست از نظام اسلامی تبدیل شده است. فرمانده شهید سپاه قدس برای صاحبخانه ای که ایشان در جریان عملیات آزادسازی البوکمال، از آن منزل به عنوان مقر استفاده کردند، نامه طلب حلالیت نوشتند و حتی شماره تلفن خود را برای جبران خسارت احتمالی در انتهای آن مرقوم کردند؛ این در حالی است که برخی با امنیت حاصل شده از جانفشانی سلیمانیها، به چپاول اموال عمومی و غارت بیتالمال مشغول بودند! از طرفی، در وصیتنامه ایشان میبینیم که دو بار از کلیدواژه «اهلبیت (ع)» استفاده شده و به این ذوات مقدسه توسل جستهاند. در حقیقت، فرمانده شهید سپاه قدس را باید بزرگترین الگو در جنگ سخت و نرم در عصر حاضر و برای جامعه اسلامی و نسل جوان دانست که تبیین شخصیت ایشان، قویترین آموزش در مواجهه با جنگ نرم به شمار میآید.
3⃣هدفمندی و نظارت بر شبکه های اجتماعی. بدون شک، امروز کلید فضای مجازی و تعیین قواعد آن به دست حریفی است که سالهاست در پشت مرزهای جغرافیایی و عقیدتی متوقف شده و به این ابزار به عنوان مهمترین عامل پیروزی نگاه میکند. از اینرو، یله و رها بودن این فضا، به مفهوم بازی در زمین دشمن و گناهی بزرگ است که تجدیدنظر جدی و ورود نهادهای فرا قوهای همچون شورای عالی فضای مجازی به این عرصه، بسیار ضروری به نظر میرسد. و بالاخره اینکه #جنگ_نرم همچون دفاع مقدس، نیازمند نقشآفرینی مجاهدانی است که حاضر به فداکاری و جانبازی برای ایجاد مقدمات ظهور منجی عالم بشریت (عج) هستند، و این رمزی است که بیتردید، پیروزی قطعی و نهایی را به ارمغان میآورد.
نویسنده: حسین کنعانی مقدم
منبع: خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه حمایت
#جنگ_نرم #عملیات_نرم #جنگ_روانی #دشمن
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام هادی عليه السلام:
🔸خَيْرٌ مِنَ الْخَيْرِ فاعِلُهُ، وَ اَجْمَلُ مِنَ الْجَميلِ قائِلُهُ، وَ أرْجَحُ مِنَ الْعِلمِ حامِلُهُ، وَ شَرٌّ مِنَ الشَّرِّ جالِبُهُ، وَ اَهْوَلُ مِنَ الْهَوْلِ راكِبُهُ.
🔹بهتر از كار خير، انجام دهنده آن است؛ و زيباتر از سخن زيبا، گوينده آن است؛ و برتر از دانش، دانشمند است؛ و بدتر از بدى، آورنده آن است؛ و ترسناكتر از وحشت، ترسو است.
📕بحارالانوار، ج ۷۸، ص ۳۷۰
#امام_هادی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد