✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️امام علی (علیه السلام) در خطبه ۱۹۸ نهج البلاغه، درباره برتری «اسلام» بر سایر ادیان چه فرموده است؟
🔹 #امام_علی (علیه السلام) در بخشی از خطبه ۱۹۸ #نهج_البلاغه می فرماید: «أَذَلَّ الْأَدْيَانَ بِعِزَّتِهِ، وَ وَضَعَ الْمِلَلَ بِرَفْعِهِ، وَ أَهَانَ أَعْدَاءَهُ بِكَرَامَتِهِ، وَ خَذَلَ مُحَادِّيهِ بِنَصْرِهِ، وَ هَدَمَ أَرْكَانَ الضَّلَالَةِ بِرُكْنِهِ، وَ سَقَى مَنْ عَطَشَ مِنْ حِيَاضِهِ، وَ أَتْأَقَ الْحِيَاضَ بِمَواتِحِهِ».
🔹(خداوند #اديان و #مذاهب ديگر را با عزّت و قدرت بخشيدن به #اسلام ضعيف كرد و ملل ديگر را با اعتلاى اسلام فرود آورد، و با احترام و نفوذ آن، #دشمنانش را خوار نمود، با يارى اسلام #مخالفان سرسختش را درمانده ساخت و با تقويت آن، #اركان_ضلالت را در هم كوبيد، #تشنگان را از سرچشمه زلال آن #سيراب كرد، و آبگاهش را پر آب نمود).
🔹جمله هاى «أَذَلَّ الْأَدْيَانَ بِعِزَّتِهِ، وَ وَضَعَ الْمِلَلَ بِرَفْعِهِ...»، با توجّه به اينكه ضمير در آنها به #اسلام برمیگردد، اشاره به همان چيزى است كه در #قرآن_مجيد آمده است: «هُوَ الَّذِى أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَ دِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ»؛ [۱] (او كسى است كه #پيامبر خود را با #هدايت و #دين_حقّ فرستاد، تا او را بر #همه_اديان غالب سازد، هر چند #مشركان ناخشنود باشند).
🔹در آيه قبل از آن مى خوانيم: «يُرِيدُونَ لِيُطْفِؤُوا نُورَ اللهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَ اللهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ»؛ [۲] (آنان مى خواهند #نور_خدا را با دهان خود خاموش سازند؛ ولى #خدا نور خود را كامل مى كند، هر چند #كافران خوش نداشته باشند).
🔹 #پيروزی_اسلام بر اديان ديگر در دو جبهه بود؛ يكى #جبهه_ظاهرى از نظر سياسى و نظامى و ديگر #جبهه_باطنى از نظر منطق، استدلال و برهان؛ زيرا #قرآن_مجيد قوى ترين #دلايل را براى اثبات معارف دينى اقامه كرده، كه هر فرد منصفى را وادار به پذيرش مى كند، و همان گونه كه اميرالمؤمنين (عليه السلام) در جمله هاى بالا فرمودند: «تشنگان را از چشمه هاى جوشان خود سيراب و آبگاه هاى #علم و #معرفت را با #دلايل_خويش پر مى سازد».
پی نوشتها؛
[۱] سوره صفّ، آيه ۹
[۲] همان سوره، آيه ۸
📕پيام امام اميرالمؤمنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، تهران، ۱۳۸۶ش، چ اول، ج ۷، ص ۶۸۸
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#اسلام
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️امام کاظم عليه السلام:
🔸«اِنَّ اَبْدانَكم لَيْسَ لَها ثَمَنٌ اِلاَّ الْجَنَّةُ، فَـلا تَبيعُـوها بِغَيْـرِها».
🔹همانا بدن هاى شما را بهايى جز #بهشت نيست؛ پس آنـرا به غـير بهشت نفـروشـيد.
📕تحف العقول، ص ۳۸۹
#امام_کاظم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️نهضت علمی امام صادق (علیه السلام) پس از شهادتشان چگونه پیگیری شد؟
🔹بررسى اوضاع و احوال زمان #امام_موسی_کاظم (علیه السلام) نشان مى دهد كه هرگونه اقدام حادی كه #حكومت_منصور از آغاز روى آن حساسيت نشان بدهد صلاح نيست؛ از اين رو #امام_كاظم (علیه السلام) دنباله برنامه علمى پدر را گرفت و حوزه اى نه به وسعت دانشگاه جعفرى تشكيل داد و به #تربيت_شاگردان بزرگ و رجال علم و فضيلت پرداخت.
🔹«سيد بن طاووس» مى نويسد: گروه زيادى از #ياران و #شيعيان خاص #امام_كاظم (عليه السلام) و رجال خاندان هاشمى در محضر آن حضرت گرد مى آمدند و سخنان گهربار و پاسخ هاى آن حضرت به پرسش هاى حاضران را يادداشت مى نمودند، و هر حكمى كه در مورد پيش آمدى صادر مى نمود، ضبط مى كردند. [۱]
🔹«سيد اميرعلى» مى نويسد: در سال ۱۴۸ #امام_جعفر_صادق (علیه السلام) در شهر مدينه درگذشت، ولى خوشبختانه #مكتب_علمى او تعطيل نشد، بلكه به رهبرى جانشين و فرزندش #موسى_كاظم (علیه السلام)، شكوفايى خود را حفظ كرد. [۲]
🔹 #امام_کاظم (علیه السلام) نه تنها از نظر علمى، تمام دانشمندان و #رجال_علمى آن روز را تحت الشعاع قرار داده بود، بلكه از نظر #فضائل_اخلاقى و صفات برجسته انسانى نيز زبان زد خاص و عام بود، به طورى كه تمام #دانشمندانى كه با زندگى پرافتخار آن حضرت آشنايى دارند در برابر عظمت #شخصيت_اخلاقى وى سر تعظيم فرود آورده اند.
🔹«ابن حجر هيتمى»، دانشمند و محدث مشهور جهان تسنّ، مى نويسد: #موسى_كاظم (علیه السلام) #وارث_علوم و دانش هاى پدر و داراى #فضل و #كمال او بود. وى در پرتو #عفو و #گذشت و #بردبارى فوق العاده اى كه (در رفتار با مردم نادان) از خود نشان داد، #كاظم لقب يافت، و در زمان او هيچ كس در #معارف_الهى و #دانش و #بخشش به پايه او نمى رسيد. [۳]
پی نوشتها؛
[۱] حاج شيخ عباس قمى، الأنوارالبهيه، مشهد، مؤسسه منشورات دينى مشهد، ص ۱۷۰
[۲] مختصر تاريخ العرب، ط ۲، تعريب: عفيف البعلبكى، دارالعلم للملايين، ص ۲۰۹
[۳] الصواعق المحرقه، مكتبه القاهره، ص ۲۰۳
📕سیره پیشوایان، مهدی پیشوایی، موسسه امام صادق (علیه السلام)، قم، ۱۳۹۰ش، ص ۴۱۵
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_کاظم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️این هم از احسان ما به اوست
🔹یکوقت #امام_موسی_کاظم علیه السلام، علیه یکی از امامزادهها سخنی فرمودند. شخصی که در محضر آن حضرت بود، با خود گفت: ایشان ما را به صلۀ ارحام و احسان به خویشان دستور میدهند و خود دربارۀ یکی از ارحامشان چنین میفرمایند. وی میگوید: به محض اینکه این معنا به ذهنم خطور کرد، فوراً حضرت فرمودند: این هم از احسان ما به او است؛ تا با اظهار اختلاف میان ما و او، او محفوظ بماند و آسیبی از طرف دستگاه خلافت به او نرسد.
📕در محضر بهجت، ج۳، ص۲۵۱
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️انقلاب مردم ایران به رهبری امام خمینی (ره) از چه خاستگاه دینی نشأت گرفت؟ به عبارتی این انقلاب مشروعیّت خود را از چه مبانی و قواعد دینی می گیرد؟ (بخش سوم)
🔸#انقلاب_اسلامی_ایران بر مبانی و اصول خاصی استوار است که آن را از سایر #انقلابهای_جهان #متمایز می کند، برای آشنایی بیشتر با این #انقلاب_عظیم، به طور اختصار به تعدادی از اصول و مبانی آن اشاره می شود:
3⃣عدالت طلبی و ظلم ستیزی
🔹یکی از اهداف مهم خداوند متعال از ارسال رسل و انزال کتب، #نجات_انسانها از #ظلم، تبعیض نژادی، پرپایی #قسط و #عدل در جامعه میباشد. خداوند متعال در سوره حدید آیه ۲۵ میفرماید: «لَقَدْ أَرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَيِّناتِ وَ أَنْزَلْنا مَعَهُمُ الْكِتابَ وَ الْميزانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ...»؛ (همانا ما #پیامبران خود را با دلایل روشن فرستادیم و با آنان کتاب و ترازو [ی تشخیص حق از باطل] نازل کردیم تا مردم به #عدالت برخیزند). #رسول_اکرم (صلی الله علیه و آله) نیز درباره اهمیت #عدل چنین فرمود: «الْعَدْلُ مِيزَانُ اللهِ فِی الْأَرْضِ فَمَنْ أَخَذَهُ قَادَهُ إِلَى الْجَنَّةِ وَ مَنْ تَرَكَهُ سَاقَهُ إِلَى النَّارِ»؛ (#عدالت میزان و #ترازوی_خداوند در زمین است، هر که آن را دریابد به #بهشت او را سوق دهد، و هر که آن را رها سازد به #دوزخ او را می کشاند». [۱]
🔹 #امام_علی (عليه السلام) نیز در یکی از خطبه هایش برترین بندگان خداوند را امامی عادل می داند که #عدالت را در جامعه برپا می کند: «بدان، #برترين_بندگان نزد خدا #پيشواى_عادلى است که خود، هدايت شده و ديگران را #هدايت می کند؛ سنت هاى شناخته شده را بر پا مى دارد، و بدعت هاى ناشناخته را مى ميراند؛ چرا که #سنتها روشن و #نورانى اند و نشانه هاى مشخص دارند، و #بدعتها آشکارند و علامت هايى دارند، [و نا آشنا بودن بدعت ها دليل روشنى بر عدم مشروعيت آن هاست] #بدترين_مردم نزد خداوند #پيشواى_ستمگرى است که هم خود، #گمراه است و هم #مردم به وسيله او گمراه مى شوند، کسى که سنّت هاى مقبول را از ميان برده و بدعت هاى متروک را زنده کرده است، من از رسول خدا (صلی الله عليه و آله) شنيدم که فرمود: روز #قيامت، #پيشوای_ستمگر را حاضر مى کنند، در حالى که نه ياورى با اوست و نه عذرخواهى، سپس او را در آتش #دوزخ مى افکنند و همچون سنگ آسيا در آن، به گردش در مى آيد [و همگان رسوايى او را مى بينند] آنگاه او را در قعر دوزخ به زنجير مى کشند». [۲]
🔹 #امام_خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران معتقد است #اسلام برای تحقق #حکومت_عدل آمده است، و خود نیز در پیگیری #انقلاب_اسلامی این هدف را دنبال می کرد و چنین در کتاب بیع خود می نویسد: «#اسلام برای برپایی #حکومت_عادلانه به پا خواست، که در آن #قوانین مالیات و بیت المال عادلانه است، قوانین جزائی در حیطه قصاص، حدود و دیه که برای ریشه کن سازی مفاسد و فواحش تشریع شده، و نیز قوانین مربوط به حقوق و دادرسی به روشی عادلانه و آسان تشریع شده است». [۳] #ادامه_دارد...
پی نوشت ها
[۱] وسائل الشیعة، مؤسسة آل البيت، لإحياء التراث، المکتبة الاسلامیة، تهران، چ ۲، ج ۱۱، ص ۳۱۰
[۲] نهج البلاغة، صبحی صالح، هجرت، قم، چ ۱، ص ۲۳۴ و ۲۳۵، خطبه ۱۶۴
[۳] كتاب بيع، موسوی خمینی، روح الله، تحقيق: مؤسسة تنظيم و نشر آثار امام خمينی، مهر، قم، سال چاپ ۱۴۲۱ ق، چ ۱، ج ۲، ص ۴۶۰
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#انقلاب_اسلامی #جمهوری_اسلامی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
تبیین
⭕️آزادی معنوی، بزرگترین برنامه انبیاء
🔹#بزرگترین_برنامه_انبیاء آزادی معنوی است. اصلاً #تزکیه_نفس یعنی #آزادی_معنوی؛ «قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَكَّاهَا - وَ قَدْ خَابَ مَنْ دَسَّاهَا». [۱] (بی تردید کسی که #نفس را [از آلودگی پاک کرد و] #رشد داد، #رستگار شد - و کسی که آن را [به #آلودگی ها و امور بازدارنده از رشد] بیالود [از رحمت حق] #نومید شد). و بزرگترین خسران عصر ما این است که همواره میگویند #آزادی؛
🔹اما جز از #آزادی_اجتماعی سخن نمی گویند؛ از #آزادی_معنوی، دیگر حرفی نمی زنند، و به همین دلیل به آزادی اجتماعی هم نمیرسند. در عصر ما یک جنایت بزرگ که به صورت فلسفه و سیستم های فلسفی مطرح شده است این است که اساساً درباره #انسان، #شخصیت_انسانی و شرافت معنوی انسان هیچ بحث نمیکنند؛ «نَفَخْتُ فیهِ مِنْ روحی» [۲] (از روح خود در آن دمیدم) فراموش شده است؛
🔹میگویند: اصلاً چنین چیزی وجود ندارد، انسان یک موجود دوطبقهای نیست که #طبقه_عالی و #طبقه_دانی داشته باشد، اصلاً #انسان با یک #حیوان هیچ فرق نمیکند!، یک حیوان است، #زندگی تنازع بقاست! (زندگی را از دست یکدیگر گرفتن)، و جز #تنازع_بقا چیز دیگری نیست! یعنی زندگی جز تلاش کردن هر فرد برای خود و #جنگیدن برای #منافع_خود چیز دیگری نیست! میدانید این جمله چقدر به #بشریت ضربه وارد کرده است؟!
🔹میگویند #زندگی جز جنگ و #میدان_جنگ چیز دیگری نیست؛ بلکه جملهای میگویند که بعضی هم خیال میکنند که خیلی حرف درستی است؛ میگویند: «#حق گرفتنی است نه دادنی». #حق، هم گرفتنی است و هم دادنی. اصلًا این جمله که حق را فقط باید گرفت و کسی به تو نمیدهد، ضمناً تشویق به این است که تو حق را باید بگیری، نه اینکه حق را باید بدهی؛ صاحب حق باید بیاید، اگر توانست به زور از تو بگیرد، اگر نتوانست که نتوانست.
🔹اما #پیغمبران نیامدند این حرف را بزنند. #پیغمبران گفتند #حق، هم گرفتنی است و هم #دادنی؛ یعنی #مظلوم و پایمال شده را توصیه کردند به اینکه برو #حق را بگیر، و از آن طرف #ظالم را وادار کردند علیه خودش قیام کند که #حق را بدهد، و در این کار خودشان هم کامیاب و موفق شدند.
پی نوشتها؛
[۱] قرآن کریم، سوره شمس، آيات ۹ و ۱۰
[۲] همان، سوره ص، آيه ۷۲
📕آزادی معنوی (نسخه سایت)، مرتضی مطهری، ص ۳۷ و ۳۸
منبع: پورتال جامع استاد شهید مطهری
#شهید_مطهری
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️نیم نگاهی به چهره صهیونیسم بین الملل
🔹مدتها پس از پیروزی #مسلمانان بر #حكومت_صلیبی با فرماندهی امیر صلاح الدین ایوبی، #اروپا به فكر تسخیر #آسیا افتاد، و تنها مانع را #حكومت_عثمانی میدید كه آن هم در اثر جنگهای داخلی و تبعیضها سست شد، و آنها از فرصت استفاده كردند و به فكر تجزیه حكومت عثمانی افتادند. نشست سری #سایكس_پیكو در سال ۱۹۱۶ میلادی ضربه نهایی را بر پیكر امپراطوری عثمانی وارد ساخت.
🔹 #انگلیس، #فرانسه و #روسیه، مناطق خاورمیانه و مستعمرات عثمانی را تقسیم كردند و #فلسطین در این تقسیم بندی شوم به #انگلیس رسید. #دولت_انگلیس پس از این نشست - كه در آخرین سال جنگ جهانی اول بود - تمامی خاك #فلسطین را در یك جنگ خونین با امپراطوری عثمانی، به #اشغال خود درآورد. بعد از این اشغال ناجوانمردانه، #بالفور وزیر خارجه وقت #انگلیس با صدور اعلامیهای بر ضرورت تشكیل یك #دولت_یهودی در سرزمین #فلسطین تاكید و راه را برای سلطه #صهیونیسم_جهانی بر مسلمین مظلوم دنیا هموار نمود.
🔹صدور #اعلامیه_بالفور در سال ۱۹۱۷ میلادی، آغاز فاجعه و نقطه نیم نگاهی به چهره #صهیونیسم_بینالملل شروعی برای دور جدید ضدیت و #دشمنی_یهودیان با #مسلمین شد. این اعلامیه برای نخستین بار #فلسطین را یك كشور یهودی تلقی كرد كه اقلیت های اعراب هم در آن حضور دارند. با این حركت خصمانه، #یهودیان سراسر جهان با استفاده از مجوزی كه #بالفور برایشان صادر كرده بود و با كمك و مساعدت مالی دولت های #آمریكا و #انگلیس و مؤسسات مالی #صهیونیستها، گروه گروه رهسپار #فلسطین_اشغالی شدند.
🔹ظهور #حزب_نازی در اروپا و وقوع جنگ دوم جهانی نیز به این مهاجرت شدت بیشتری بخشید. #انگلیس در ۱۹۲۰ میلادی، «هربرت صموئیل» را به حكومت فلسطین نصب نمود. #هربرت با این ابتكار استكباری #انگلیس، به #یهود استقلال داد، زبانشان را رسمی كرد و بر روی سكهها نام #اسرائیل را حك نمود و در حقیقت حاكمیت #صهیونیسم بر كشور #فلسطین را رسمیت بخشید و پایه گذار دشمنیای تازه با #اسلام و مسلمین شد.
منبع: وبسایترهروانولایت
#صهیونیسم #فلسطین #یهود
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️نظام جمهوری اسلامی ایران
🔹دنیا بداند که ما اهل #تهاجم، فساد، #ظلم و ایجاد #بیعدالتی نیستیم؛ اما اهل #تسلیم هم نیستیم. دنیا بداند که #تهدید_نظامی، تهدید اتمی، تهدید #محاصره_اقتصادی و تهدید همدست شدن در #ملت_ایران اثر نمیکند؛ چون ملت ایران متّکی به خداست.
بیانات مقام معظم رهبری ۷۴/۰۳/۲۵
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️انقلاب مردم ایران به رهبری امام خمینی (ره) از چه خاستگاه دینی نشأت گرفت؟ به عبارتی این انقلاب مشروعیّت خود را از چه مبانی و قواعد دینی می گیرد؟ (بخش چهارم و پایانی)
🔸#انقلاب_اسلامی_ایران بر مبانی و اصول خاصی استوار است که آن را از سایر #انقلابهای_جهان #متمایز می کند، برای آشنایی بیشتر با این #انقلاب_عظیم، به طور اختصار به تعدادی از اصول و مبانی آن اشاره می شود:
4⃣امر به معروف و نهی از منکر
🔹 #امر_به_معروف و #نهی_از_منکر، از مهمترین فروع مذهب شیعه است، و آن قدر از #اهمیت برخوردار میباشد که وسیله ای برای #پیشبرداهدافاسلامی برشمرده شده است؛ لذا عمل به این #مسئولیت_الهی و #انسانی، بر همه کس #واجب است، و در صورت کوتاهی، باید در انتظار خواری این جهان و کیفر دردناک سرای دیگر باشد. #خداوند در آیات متعددی #مسلمین را ترغیب به انجام این #فریضه کرده است؛
🔹از جملهدر قرآن کریم سوره آل عمران آیه ۱۰۴ چنین میفرماید: «وَلْتَكُنْ مِنْكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ وَ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ يَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُون»؛ (و باید از میان شما گروهی #مردم را به #نیکی دعوت کنند و به #کار_شایسته وا دارند و از #زشتی باز دارند و آنان همان رستگارانند). #امام_علی (عليه السلام) نیز در حدیث نورانی درباره اهمیت #امربهمعروف و #نهیازمنکر چنین میفرماید: «و َما أعمالُ البِرِّ كُلُّها وَ الجِهادُ فى سَبيلِ اللهِ عِندَالامرِ بِالمَعرُوفِ وَالنَّهىِ عَنِ المُنكَرِ إِلاّ كَنَفثَةٍ فى بَحرٍ لُجِّىٍّ»؛ (همه كارهاى خوب و جهاد در راه خدا در برابر #امر_به_معروف و #نهى_از_منكر چون قطره اى است در درياى عميق». [۱]
🔹 #امام_خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران درباره اهمیت امر به معروف و نهی از منکر چنین ابراز میدارد: «#امربهمعروف و #نهیازمنكر دو اصلی است در #اسلام كه همه چيز را ميخواهد #اصلاح كند. يعنی با اين دو اصل می خواهد تمام قشرهاى #مسلمين را اصلاح بكند...». [۲] #انقلاباسلامیایران براساس عمل به این #فریضه شکل گرفت؛ چون دولت پهلوی به طور آشکارا به انجام منکرات مبادرت می ورزید و در گسترش اجتماعی آن همّت داشت.
پی نوشتها؛
[۱] نهج البلاغة، صبحی صالح، هجرت، قم، چ ۱، ص ۵۴۲، حکمت ۳۷۴
[۲] صحیفه امام، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، تهران، ۱۳۸۰ ش، ج ۱۰، ص ۱۱۲
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#انقلاب_اسلامی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️انگیزه بعثت تزکیه نفوس بوده است...
🔹آنهایی که #بعثت را یک بعثت الهی میدانند و #انگیزه_بعثت را #هدایت همه خلق میدانند، باید به غایت بعثت توجه کنند، به انگیزه #بعثت توجه کنند که خود خدا انگیزه بعثت را فرموده است، فرموده است: «یَتْلُوا عَلَیْهِمْ آیاتِهِ وَ یُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتابَ وَ الْحِکْمَه». #تزکیه برای این است که #نور_هدایت در #انسان واقع بشود. تا #تزکیه نشدید، طغیان برای شما حاصل خواهد شد.
🔹تا #تزکیه نشدهاید، علم برای شما خطرناک است، خطرناکتر از هر چیزی. تا #تزکیه نشدهاید، مقام برای شما خطرناک است و شما را به هلاکت دنیایی و اخروی میکشاند. کوشش کنید که از این روزی که #بعثت شروع شده است، از آن وقتی که بعثت شروع شده است و امروز سالروز این بعثت بزرگ است و این #نعمتعظیمالهی است، توجه کنید که #بعثت برای چه بوده، انگیزه بعثت چه بوده است و اگر کسی تخلف کند از انگیزه بعثت چه خواهد شد.
🔹انگیزه بعثت #تزکیه_نفوس بوده است و تزکیه نفوس به این است که #خودخواهیها برود از بین، #خودبینیها برود از بین، #ریاستطلبیها برود از بین، #دنیاطلبیها برود از بین، و به جای همه، خدای تبارک و تعالی و هوایِ برای خدا بنشیند. #انگیزه_بعثت این است که #حکومت_خدا در دلهای بشر حکومت کند تا اینکه در جامعه های بشر هم حکومت کند. تا #تزکیه در ردههای بالا حاصل نشود و #تصفیه در ردههای بالا حاصل نشود، این مملکت و همه ممالکی که هستند #اصلاح نخواهند شد...
بیانات حضرت امام ۶۰/۰۳/۱۱
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#بعثت #امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️امام علی (ع) برکات بعثت پیامبر (ص) را چگونه بیان میفرماید؟
🔹 #امام_علی (ع) در بخشی از خطبه اول «نهج البلاغه»، اشاره به چهار نکته ميفرمايد: نخست، مسأله #بعثت_پیامبر_اسلام و بخشى از #ویژگیها و #فضایل آن حضرت و نشانه هاى نبوّت او. دوّم، وضع دنیا در زمان #قیام آنحضرت از نظر انحرافات دینى و اعتقادى و نجات آنها از این #ظلمات_متراکم، به وسیله نور محمّدى (ص). سوّم، رحلت پیامبر از دار دنیا. چهارم، #میراثى که از آنحضرت باقى مانده، یعنى #قرآن_مجید.
🔹در قسمت اوّل ميفرمايد: «اِلى اَنْ بَعَثَ اللهُ سُبْحانَهُ مُحَمَّداً رَسُولَ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ لاِنْجازِ عِدَتِهِ وَ اِتْمامِ نُبُوَّتِهِ»؛ (قرنها گذشت و روزگاران سپری شد] تا اینکه خداوند سبحان، #محمّد رسول الله صلی الله علیه و آله را براى وفاى به عهد خود و کامل کردن نبوّتش برانگیخت و #مبعوث کرد». سپس اشاره به بخشى از #فضایل آنحضرت کرده، ميفرمايد: «مَاْخُوذاً عَلَى الْنَبییّنَ میثاقُهُ»؛ (این درحالى بود، که از همه #پیامبران پیمان درباره او گرفته شده بود [که به او ایمان بیاورند و بشارت ظهورش را به پیروان خویش بدهند]).
🔹«مَشْهُورَةً سِماتُهُ، کَریماً میلادُهُ»؛ (در حالیکه نشانه هایش مشهور و #میلادش پسندیده بود). این تعبیر ممکن است اشاره به کرامت و عظمت پدر و مادر و اجداد او باشد و یا برکاتى که #هنگام_تولّد او براى جهانیان فراهم گشت، چه اینکه مطابق نقل تواریخ، همزمان با تولّد آنحضرت #بتها در خانه کعبه فرو ریختند، #آتشکده_فارس خاموش شد، #دریاچه_ساوه که مورد پرستش گروهى بود خشکید، و قسمتى از #قصرشاهانجبّار درهم شکست و فروریخت و همه اینها بیانگر آغاز عصرجدیدى در مسیر #توحید و مبارزه با #شرک بود.
🔹سپس مى افزاید: «وَ اَهْلُ الاَرْضِ یَومَئِذ مِلَل مُتَفَرِّقَة وَ اَهْواء مَنْتَشِرَة وَ طَرائِقُ مُتَشَتِّت»؛ (در آنروز #مردم زمین، داراى مذاهب پراکنده و افکار و خواسته هاى ضدّ و نقیض و راهها و عقاید پراکنده بودند). «بَیْنَ مُشَبِّه للهِ بِخَلْقِهِ اَوْ مُلْحِد فِى اسْمِهِ اَوْ مُشیر اِلى غَیْرِهِ»؛ (گروهى خدا را به مخلوقاتش تشبیه میکردند و گروهى نام او را بر بتها مینهادند یا به غیر او اشاره و دعوت میکردند). #ملحد از مادّه «لحد» بر وزن مَهْد به معناى حفره اى است که در یک طرف قرار گرفته است، و به همین جهت به حفره اى که در یک جانب قرار گرفته است لحد میگویند،
🔹سپس به هرکارى که از حدّ وسط منحرف بسوى افراط و تفریط شده، #الحاد گفته میشود، و #شرک و #بتپرستى را نیز به همین جهت #الحاد میگویند، و منظور از جمله بالا «مُلْحِد فِى اسْمِهِ» همان است که دربالا اشاره شد که نام خدا را بر بتها مى نهادند؛ مثلا به یکى از بتها اللات و به دیگرى العزّى و به سوّمى منات میگفتند که به ترتیب از الله و العزیز و المنّان منشتق شده است، و یا اینکه منظور آنست که صفاتى براى خدا همچون صفات مخلوقات قائل میشدند و اسم او را دقیقاً بر مسمّى تطبیق نمیکردند. جمع میان هر دو تفسیر نیز ممکن است. سپس مى افزاید: «پس خداوند آنها را بوسیله آنحضرت از #گمراهى رهایى بخشید و با #وجودپربرکتاو، آنان را از #جهالت نجات داد».
🔹بعد به فراز دیگرى از این بحث پرداخته، ميفرمايد: «سپس خداوند سبحان لقاى خویش را براى #پیامبر(ص) انتخاب کرد، و آنچه را نزد خود داشت براى او پسندید، و او را با رحلت و انتقال از دار دنیا به سراى آخرت، گرامى داشت و از گرفتارى در چنگال مشکلات نجات بخشید»؛ «آرى در نهایت احترام او را قبض روح کرد، درود خدا بر او و آلش باد»؛ «او هم آنچه را انبیاى پیشین براى امّت خود به یادگار گذارده بودند در میان شما به جاى نهاد»، «زیرا آنها هرگز امّت خود را بى سرپرست و بى آنکه راه روشنى در پیش پایشان بنهند و پرچمى برافراشته، نزد آنها بگذارند رها نمیکردند!».
🔹بدیهى است منظور امام(ع) از تعبیر بالا همان چیزیست که در #حدیث_ثقلین آمده است که طبق این روایت متواتر، #پیامبر(ص) فرمود: «من از میان شما میروم و دو چیز پرارزش در میان شما به یادگار میگذارم: #کتاب_خدا و #عترتم که اگر به این دو #تمسّک جویید، هرگز گمراه نخواهید شد و این دو ازیکدیگر جدا نمیشوند تا در کنار #حوض_کوثر نزد من آیند». به هرحال دلسوزى #پیامبران نسبت به #امّتها منحصر به حال حیاتشان نبوده است و بدون شک، نگران آینده آنها نیز بوده اند، بیش از آنچه پدر به هنگام وفات، نگران فرزندان خردسال خویش است؛ به همین دلیل نمیتوان باور کرد که آنها را بدون #برنامه_روشن و سرپرست و #وصیّى، رها سازند و زحمات یک عمر خویش را براى هدایت آنان بر باد دهد.
📕پيام امام اميرالمومنين(ع)، ناصر مكارم شيرازى، دارالكتب الاسلاميه، ۱۳۸۷ش ج۱ ص۲۲۸
منبع:وبسایت آیت الله مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#پيامبر_اكرم #بعثت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷ولایت یازده نور جلی بود
✨که پیوند تمامی، با علی بود
🌷اگر خواهی بدانی این علی کیست
✨ولی حق، کسی غیر از علی نیست
🌷علی، حق را تجلی صفات است...
هر آن دلی که مصرانه مبتلای تو بود
امیر هر دو جهان شد که خاک پای تو بود؛ یا علی
@tabyinchannel
#کانال_تبیین
تبیین
⭕️پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) مظهر صفت رحمت خاصه خداوند متعال
🔹خداوند سبحان میفرماید: «ادْعُ إِلَی سَبِیلِ رَبِک بِالْحِکمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَ جَادِلْهُم بِالتِی هِی أَحْسَن»؛ [۱] (با #حکمت و #اندرز_نیکو، [مردم را] به سوی راه پروردگارت بخوان، و با مجادلهی نیکوتر با آنها مجادله کن)؛ یعنی با #زبان_نرم و به نرمی و آرامی، #حکیمانه و منطقی و یا با #موعظه_نیکو و زبان شیرین مردم را به سوی خدا دعوت کن. و نیز میفرماید: «فَبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللهِ لِنتَ لَهُمْ»؛ [۲] (پس به واسطهی لطف و رحمت خدا، با آنها به نرمی رفتار نمودی).
🔹 #پیامبر_اکرم (ص) مظهر صفت خاصهی رحمت حضرت حق تبارک و تعالی و «بِالْمُؤْمِنِینَ رَئُوفٌ رحِیمٌ»؛ [۳] (نسبت به مؤمنان #بسیار_مهربان و #دلسوز)، و آیینهدار جمال حق است که نور رحمت در او به ظهور پیوسته و از او به دیگران میتابد و خود بالذات ندارند. نظیر آیینهای که نور آفتاب در آن تابش نماید و از آن به دیگری منعکس شود، که در حقیقت روشنی آفتاب است، نه آیینه.
🔹خداوند خطاب به آن حضرت می فرماید: «لَعَلک بَاخِعٌ نفْسَک أَلا یکونُواْ مُؤْمِنِینَ»؛ [۴] (چه بسا برای اینکه آنان ایمان نمیآورند #جان خود را میفرسایی). و نیز می فرماید: «فَلاَ تَذْهَبْ نَفْسُک عَلَیهِمْ حَسَرَاتٍ»؛ [۵] (مبادا #جان تو به خاطر آنها از روی حسرت های پیدرپی بفرساید)؛ یعنی مگر میخواهی از سختی و ناراحتی جان دهی که این گونه از شدت #رحمت و #رأفت بر مؤمنین، در #هدایت و ایمان آوردن آنها خودخوری میکنی؟!
پی نوشتها؛
[۱] قرآن کریم، سوره نحل، آیه ۱۲۵
[۲] همان، سوره آل عمران، آیه ۱۵۹
[۳] همان، سوره توبه، آیه ۱۲۸
[۴] همان، سوره شعراء، آیه ۳
[۵] همان، سوره فاطر، آیه ۸
📕در محضر بهجت، ج۱، ص۳۰۹
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#پیامبر_اکرم #آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️چرا «اسلام» به ادیان دیگر اجازه نمیدهد تا در جامعه اسلامی به تبلیغ دین خویش بپردازند، اما خود به تبلیغ اسلام در دیگر جوامع میپردازد؟
🔹هر چند که #دین_اسلام مدافع آزادی افراد و جوامع است، ولی این آزادی به معنای باز گذاشتن راه #انحراف و گمراهی نیست. #اسلام مکتبی است که خود را #کاملترین_دین معرفی کرده و #پیامبرش را آخرین پیامبر دانسته، و خود را #ناسخ همه ادیان آسمانی پیش از خود میداند. #اسلام و معارف آن، حق است، و طبق #آیه_قرآن، در سوره آل عمران، آيه ۸۵ (وَ مَنْ يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلَامِ دِينًا فَلَنْ يُقْبَلَ مِنْهُ وَ هُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ) هر کس که غیر از #اسلام دین دیگری اختیار کند، از او پذیرفته نخواهد بود.
🔹بنا بر این، #اسلام هر دینی غیر از خود را باطل و غیر قابل قبول میداند و از اینرو باید تا حد امکان از رواج #افکار_باطل و خلاف حق و حقیقت در بین عموم جامعه اسلامی - که بسیاری از آنان از تخصص کافی برخوردار نیستند - جلوگیری کند، و این عین #دفاع از #حق و حقیقت است، مانند آنکه دولتی بخواهد از تبلیغات گسترده و فضاسازی رسانهای مخالفان خود، در تبدیل واقعیتها و جعل و نشر اکاذیب جلوگیری کرده و از طرفی به بیان واقعیتها بپردازد.
🔹با این وجود، همواره در جامعه اسلامی چنین امکانی وجود داشت که دیگر مذاهب، افکار و نظریات خود را مطرح کنند و از طرف متخصصان دین اسلام، پاسخ خود را دریافت نمایند، ولی این امر باید در فضایی علمی و با حضور کارشناسان دینی انجام شود. #اسلام در همان مراحل اولیه با سلاح #منطق به تبلیغ پرداخته و از طرح نظرات مختلف واهمهای نداشته است، ولی انجام این کار در سطح عموم جامعه اسلامی، مناسب نبوده و از باب ترویج راه ضلالت و باطل، ممنوع است.
🔹البته امروزه ادیان گوناگون - و حتی فرقههای خودساخته - با استفاده از امکانات مدرن، در فضای مجازی به تبلیغ خود پرداخته و با وجود تمام محدودیتها، دسترسی عموم مردم به اندیشه های آنان به سادگی فراهم است، و از این رو #اندیشمندان_اسلامی وظیفه سنگینتری جهت دفاع از اصول و ارزشهای دینی در فضاهای نوین دارند.
منبع؛ اسلام کوئست
#اسلام
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️بعثت برای مقابله با جاهلیّت آمد
🔹 #بعثت برای مقابلهی با #جاهلیّت آمد. جاهلیّت در ادبیات اسلامی، دوران قبل از طلوع نبوّت #پیامبر_مکرّم است. نباید تصوّر کرد که این #جاهلیّت، مخصوص جزیرةالعرب و عربهای مکّه و حجاز و بقیّهی نقاط بود؛ نه، آن #جاهلیّتْ عمومیّت داشت؛
🔹ایرانِ آن روز هم غرق در جاهلیّت بود، امپراتوری رومِ آن روز هم غرق در جاهلیّت بود؛ #اسلام و #بعثت_پیامبر برای مقابلهی با همهی این جاهلیّت پدید آمد. #جاهلیّت فقط به معنای فقدان علم نیست؛ در تعبیرات اسلامی و در ادبیات اسلامی، #جاهلیّت معنای بسیار وسیعتری دارد؛ بخشی از جاهلیّت، فقدان علم و نداشتن علم است،
🔹امّا جاهلیّت به معنای وسیع عبارت است از #غلبه و حاکمیّت نیروی #شهوت و #غضب انسانی بر #محیط_زندگی؛ این میشود جاهلیّت. #جاهلیّت یعنی جوامع انسانی، تحت تأثیر تمایلات شهوی و غضبیِ عمدتاً فرمانروایان خود به شکلی دربیاید که #فضائل در آن گم بشود و #رذائل حاکم بشود؛ این میشود جاهلیّت.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۴/۰۲/۲۶
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#پيامبر_اکرم #بعثت #امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد