رئیس مؤسسه تحقیقات حجامت گفت: به انحلال معاونت طب سنتی وزارت بهداشت اعتراض جدی داریم، متأسفانه مشاوران وزیر به وی اطلاعات ناقص میدهند و دایره وسیع طب سنتی را فقط به ۲۰۰ دانشجوی متخصص در این رشته تقلیل دادند و هنوز ۱۰درصد ظرفیت این مکتب کشف نشده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا»؛ حسین خیراندیش درباره تلاش غرب برای مهار طب سنتی ایران اظهار داشت: بهاعتراف دکتر سیریل؛ مؤلف کتاب "تاریخ طب" در ممالک خلافت شرقی از حدود سال 1600 میلادی با ورود اعضای کمپانی شرقی، میسیونرهای مذهبی برنامه داشتند تا بهتوصیه کلیسا، با ترویج طب کلاسیک در ایران، جلوی طب اسلامی را بگیرند و برای این هدف 300 سال تلاش کردند.
خیراندیش افزود: از سال 1914 تا 2014 رسماً طب سنتی، در ایران تعطیل شد تا اینکه با تأکید رهبر معظم انقلاب و با ابلاغ "سیاستهای کلی بهداشت و درمان" رسماً تعطیلی طب سنتی در ایران پایان یافت.
وی یادآور شد: در دولت قبل سند طب سنتی به تصویب رسید و وزارت بهداشت و درمان موظف به تأسیس معاونت "طب سنتی ایرانی اسلامی" شد.
خیراندیش گفت: هدف این معاونت، توسعه طب سنتی و ساماندهی علاقهمندان و فعالان این عرصه بود و تأسیس آن ریشه در زمان قبل از ابلاغ سیاستهای کلی بهداشت و درمان داشت.
وی افزود: دولت ایران از سال 1385 در راستای دستورالعملهای «سازمان بهداشت جهانی» که توصیه میکند همه کشورهای عضو، زمینه استفاده از طب سنتی خود را فراهم کنند، در ایران نیز دانشکدههای طب سنتی تأسیس کرد که از مقطع دکترا به بعد، دانشجو میپذیرند و هماکنون 200 دانشجوی مقطع دکترا به بالا، مشغول تحصیل طب سنتی در این دانشکدهها هستند.
رئیس دانشکده طب اسلامی ارمنستان ضمن گلایه از کماعتنایی دولت به طب سنتی در کشور عنوان کرد: در شرایطی که همه دنیا از چین تا آمریکا و اروپا، اهتمام و تمهیداتی برای استفاده از طب سنتی خود دارند، در ایران به این مقوله کماعتنایی رسمی میشود در حالی که طب سنتی در ایران، ظرفیتهای بسیار بیشتری نسبت به دیگر مکاتب طب سنتی دارد؛ هم توان تلفیق با طب کلاسیک را دارد، هم بیشترین پیشینه تاریخی را نسبت به دیگر مکاتب طب سنتی دارد و با وجود آثار متعدد دانش طب سنتی، مکتب طب سنتی ایران، توان تبدیل به زبان علمی روز را نیز دارد.
وی تصریح کرد: هماکنون در چین 500 هزار متخصص طب سنتی چینی و در خارج از این کشور، 600 هزار طبیب متخصص طب سنتی چینی، فعال هستند و نیمی از بودجه بهداشت و درمان چین در حوزه طب سنتی، تخصیص مییابد و دنیا، طب سنتی را به «طب سوزنی» میشناسد در حالی که ظرفیتهای علمی و توان درمانی طب سنتی ایرانی ــ اسلامی، بسیار وسیعتر از طب سنتی چین است.
خیراندیش متذکر شد: با این همه کماعتنایی دولت ایران به طب سنتی، «معاونت طب سنتی وزارت بهداشت» را که تنها نهاد رسمی طب سنتی کشور محسوب میشد به محاق برد و به ادارهکل تقلیل دادند.
رئیس مؤسسه تحقیقات حجامت ایران با اشاره به تأکید چندینساله رهبر معظم انقلاب به «اقتصاد مقاومتی» و شعار امسال گفت: طب سنتی، میتواند ضمن حمایت جدی از استقلال نظام بهداشت و درمان کشورمان و کاهش هزینه سلامت در جامعه، در اقتصاد مقاومتی نیز حرف داشته باشد.
وی گفت: به انحلال معاونت طب سنتی وزارت بهداشت، اعتراض جدی داریم و متأسفانه مشاوران آقای وزیر به وی اطلاعات ناقص داده و دایره وسیع طب سنتی را فقط به 200 دانشجوی متخصص در این رشته تقلیل دادند.
خیراندیش تصریح کرد: فقط در مؤسسه تحقیقات حجامت، 5 هزار پزشک، دوره طب سنتی دیدهاند از این رو با وجود تعدد عطاریها در سراسر کشور، عطاریها سامان مناسبی ندارند و باید برای بهبود عملکرد آنها اقدام شود بهطوری که گزارش هفته پیش روزنامه انگلیسی «گاردین» هم تصریح میکند استقبال جامعه ایرانی از طب سنتی بسیار زیاد و روزافزون است و فقط در استان خراسان 15 هزار عطاری دایر است که ساماندهی آنها نیاز به یک نهاد مقتدر و قوی دارد و تقلیل معاونت طب سنتی به یک ادارهکل، نمیتواند پاسخگوی ساماندهی دایره وسیع طب سنتی شود.
وی یادآور شد: البته طب سنتی باید در دورنمای خود نهادی مستقل از وزارت بهداشت و درمان داشته باشد همانند نهاد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در کنار ارتش شکل گرفت.
خیراندیش در خاتمه تصریح کرد: با خیزش مردمی نسبت به طب سنتی و اقبال پزشکان به مکتب طب سنتی ایرانی اسلامی، هنوز 10 درصد ظرفیت این مکتب هم کشف و مورد استفاده قرار نگرفته است و با یک چشمانداز 10 تا 20 ساله و اراده قوی میتوان این ظرفیت قوی را به استخدام در آورد.
قائممقام دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حذف معاونت طب سنتی در روند پیشرفت طب سنتی قطعاً تأثیر دارد و عملکرد طب سنتی نسبت به قبل کاملاً متفاوت خواهد شد و شکی در آن نیست.
مهدی یوسفی در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم, درباره حذف معاونت طب سنتی در وزارت بهداشت اظهار داشت: حذف معاونت طب سنتی در روند پیشرفت طب سنتی قطعاً تأثیر دارد.
بهگفته وی ساختار اداری تشکیلاتی مثل یک زیربنا و ریلی برای کارهای بعدی است, طبیعتاً هرچقدر زیربنا مستحکمتر باشد, جایگاه و بُرد عملیاتی در ستاد وزارتخانه و دانشگاههای علوم پزشکی بیشتر خواهد شد، بهعنوان مثال وقتی نامهای از شخص وزیر میآید یا یک نامه از معاون وزیر یا یک نامه از مدیرکل میآید, کلاً با سه دید به آن توجه میشود.
قائممقام دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: نفوذ را از همین مسئله میتوان دریافت کرد, چارت تشکیلاتی محدود خواهد شد, طبیعتاً همین مقوله در بخش اعتبارات, منابع نیروی انسانی, جایگاه اداری, حضور در جلسات و نشستهای مختلف همه تحتالشعاع قرار خواهد گرفت.
یوسفی گفت: این بخشی از یک کار اداری و سازمانی است, وقتی یک چارچوبی را ارتقا یا تنزل داده میشود, این موارد اتفاق میافتد و قطعاً عملکرد طب سنتی نسبت به قبل کاملاً متفاوت خواهد شد و شکی در آن نیست.
وی بیان داشت: رسانهها بخشی از صحبتهای وزیر را منتشر کردند و صحبت وزیر اینگونه بود که اگر با همین وضعیت موجود طب سنتی بخواهد مسیر را ادامه دهد، مثلاً از مقطع دکتری بخواهد در دانشکدههای طب سنتی دانشجو پذیرش کنند یا تعداد دانشکدههای طب سنتی و تعداد دانشجویان به این گونه باشد, طب سنتی نمیتواند به اهدافش دست پیدا کند و به این مسیر اعتقاد ندارند که برخی نظرات این است که از مقطع پایینتر مثلاً دیپلم چند سال آموزش ببیند و طب سنتی از مقاطع پایین آموزش ببیند.
قائممقام دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی یادآور شد: برخی افراد اعتقاد دارند که در مدت زمان کوتاه مثلاً دو سال طب سنتی را آموزش بدهند؛ بیشتر با این شیوه افراد برای کار اجرایی آماده میشوند و مقوله پژوهش و آکادمیک طب سنتی کمرنگ دیده شود، ارائه خدمات را گسترش دهد و معتقد به این هستند که فرایند طب سنتی از ابتدا نباید اینگونه میبوده و باید پذیرش افراد در طب سنتی بهنحو دیگری صورت میگرفت.
یک متخصص بیماریهای عفونی و پژوهشگر طب سنتی گفت: وزارت بهداشت در حوزه طب سنتی نتوانست برنامهریزی درستی داشته باشد ضمن اینکه این وزارتخانه از همان ابتدا تمایلی به رونقگرفتن طب سنتی نداشت.
محمد فصیحی دستجردی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا» درباره انحلال معاونت طب سنتی وزارت بهداشت و تبدیل آن به یک ادارهکل و تقلیل سطح طب سنتی در بدنه این وزارتخانه اظهار داشت: در واقع یکی از اهدف طب سنتی، ایجاد یک طب ارزان برای تأمین و ارتقای سطح سلامتی مردم بوده است که متأسفانه این موضوع تا به امروز بهدلیل عملکرد مسئولان این حوزه و برخی از دستاندرکاران حوزه طب سنتی چندان محقق نشده است.
وی افزود: از سویی وزارت بهداشت نیز تا به امروز نتوانسته بهخوبی برای طب سنتی برنامهریزی کند و به همین دلیل غالب پزشکانی هم که وارد این طب شدند بیشتر در پی "کسب سود" خود بودند که نتیجه آن این شد که طب سنتی نتوانست چهره واقعی، قدرت و ظرفیت بالای خود را به جامعه نشان دهد و بهنظرم وزارت بهداشت از این جهت حق تقلیل جایگاه این طب را دارد.
این متخصص بیماریهای عفونی و پژوهشگر طب سنتی با اشاره به نقش وزارت بهداشت در عدم پایهریزی صحیح پایههای طب سنتی در وزارت بهداشت و در سطح جامعه خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت در حوزه طب سنتی برنامهریزی درستی نتوانست به عمل آورد ضمن اینکه این وزارتخانه از همان ابتدا تمایلی به رونق گرفتن طب سنتی نداشت.
وی یادآور شد: بر این اساس، ملزومات طب سنتی از همان ابتدا بهصورت ناقص تدوین شد لذا بنده از این جهت به وزارت بهداشت برای تقلیل جایگاه طب سنتی از سطح معاونت به ادارهکل حق میدهم.
فصیحی دستجردی افزود: بنده معتقدم که طب سنتی با وضعیت فعلی و نقشی که وزارت بهداشت در این خصوص داشته، راه اشتباه و بیراهه را در پیش گرفت و همین موضوع موجب شد که جایگاه این طب تقلیل پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه طب سنتی از همان ابتدا اشتباهاتی صورت گرفت که از جمله آنان میتوان به انحصارطلبی پزشکان این حوزه و اقتصادمحوری آنان اشاره کرد.
این متخصص بیماریهای عفونی و پژوهشگر طب سنتی با اعلام اینکه در طب سنتی اقتصادمحوری روش کاملاً اشتباهی است، متذکر شد: اگر کسی برای درآمد بیشتر بهسمت این طب بیاید، این طب جایگاه خود را پیدا نخواهد کرد چرا که هدف از این طب، سالم بودن افراد در جامعه است که این موضوع طبیعتاً مراجعه به پزشک را کاهش میدهد.
فصیحی دستجردی با ابراز اینکه مسیری که در این سالها با سیاستگذاریهای قبلی در طب سنتی طی شده باعث غلبه اقتصادمحوری و ترویج داروهای گرانقیمت در این حوزه شده است، تصریح کرد: متأسفانه بهخاطر همین سیاستگذاریهای غلط، طب سنتی از سبک روان و تجویز داروهای ارزانقیمت گیاهی بهسمت سبک اقتصادمحوری و تجویز داروهای گرانقیمت سوق پیدا کرده است که این موضوع نهتنها مراجعه به پزشکان را کم نمیکند بلکه میزان مراجعات به آنان را افزایش میدهد.
وی افزود: مردم در گذشته فقط از طب کلاسیک استفاده میکردند اما در حال حاضر هم از طب کلاسیک و هم از طب سنتی استفاده میکنند لذا هزینه آنها برای درمان دو برابر نیز شده است در حالی که یکی از اهدف طب سنتی، ایجاد یک طب ارزان جهت ارتقای سطح سلامتی مردم بوده است.
فصیحی دستجردی با تأکید بر اینکه وزارت بهداشت در طول این مدت نتوانسته بهخوبی برای طب سنتی برنامهریزی کند، گفت: بنده از قضیه تقلیل سطح معاونت طب سنتی در وزارت بهداشت ناراحت هستم اما خود ما نیز در این مسئله مقصریم و شاید پس از این اتفاق، طب سنتی بتواند آنگونه که هست خود را نشان دهد.
این متخصص بیماریهای عفونی و پژوهشگر طب سنتی یادآور شد: علاوه بر وزارت بهداشت، عملکرد ضعیف و اقتصادمحوری پزشکان این حوزه را نیز باید در بروز این اتفاق سهیم دانست.
فصیحی دستجردی در خاتمه اظهار داشت: شاید برخی از فعالان و دستاندرکاران طب سنتی قائل به این قضیه باشند که وزارت بهداشت بهنوعی در پی القای عدمکارآمدی طب سنتی در سطح جامعه بوده است اما بنده بهشخصه نظرم چنین نیست، چرا که من زمانی در وزارت بهداشت پست مدیریتی داشتهام و میدانم که در این وزارتخانه نگاه این است که اگر طبی خروجیهای لازم را نداشته باشد، میگویند که نباید بیش از اندازه به آن بها داده شود.
هدایت شده از صدای حکیم (دورههای دانشگاهی طب)
🌱 بسمه تعالی 🌱
📣 کاربردی ترین دوره مزاج شناسی
👨💻دوره به صورت مجازی با مشخصات زیر برگزار خواهد شد:
🖥ارائه فایل های آموزشی(تصویری)؛
📕جزوه استاد؛
🎵صوت جلسات؛
💢خلاصه متنی جلسات؛
📄خلاصه ویدیوئی جلسات؛
👥دستیار حل تمرینات کاربردی و رفع اشکال
📆تاریخ شروع دوره : شنبه ۳۰ مردادماه
⏳طول دوره یکماه(حدود ۱۲ جلسه که روزهای زوج بصورت آفلاین فایلها بارگذاری خواهد شد)
💰هزینه دوره:
طلاب؛ دانشجویان و دانشجویان صدای حکیم: ۱۲۰ هزار تومان
سایر عزیزان: ۱۶۰ هزار تومان
📝اهم سرفصلها:
✅شناخت مزاج به روشهای کاربردی
✅تکمیل و تحلیل بخش مزاج دفترچه سلامت
✅ مزاج شناسی و انتخاب همسر
✅ مزاج شناسی و انتخاب شغل
✅مزاج شناسی و تربیت فرزند
✅مزاج شناسی و تنظیم روابط زناشویی همسران
✅مزاج شناسی و سفره آرایی
✅آموزش برخی غذاهای مناسب مزاج ها
🆔برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر به آیدی زیر پیام دهید👇👇👇
@sabtenam140
💳درگاه پرداخت جهت واریز هزینه👇👇👇
🔰http://IDPay.ir/sedayehakim
🔖با امکان ارائه مدرک از دانشگاه
🔸#اندیشکده_صدای_حکیم
هدایت شده از طب اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸🔹🔸
♨️ معجزات کرونا
📌 رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی: هر علائمی کروناست احتیاجی به تست pcr نیست
🔺 سرماخوردگی و آنفلوانزا دیگر وجود ندارد، همه علائم کروناست!!!!
قبلاً یه تست میگرفتند الان دیگه به خودشون زحمت نمیدن این دیگه آخر دانش و علم هستش
🔸🔹🔸
هدایت شده از طب اسلامی
4_5812263797250853013.pdf
31.21M
🔸کتاب کرونا فریب قرن(کودتای سفید)
❇️نویسنده دکتر حامد رئیسی(ایمونولوژیست)
🟡کتابی پربار به همراه شواهد و مستندات
که حقایق گرانبهایی را برملا می سازد👌🏼
♦️با توجه به رضایت قانونی و شرعی نویسنده (دکتر حامد رئیسی ) فایل رایگان کتاب کرونا فریب قرن،کودتای سفید در این کانال قرار داده شده و اجازه نشر رایگان این کتاب توسط نویسنده صادر شده
تنها انتظار ایشان از خوانندگانی که این کتاب رایگان به دست آنها رسیده کاشت یک نهال است🌱🌲
هر کتاب رایگان 🎁📔📓
یک نهال 🌱
هر درخت🌳
یک زندگی💖
☀️به دست همه فارسی زبانان برسانید تا خوانده شود🌈
🕊🤍🙏🏼
https://t.me/hamedraeisyimmunologist