سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت از حمایت این دفتر برای ایجاد مراکز ارائه خدمات طب ایرانی به بیماران کرونایی در سراسر کشور خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ پیرو برنامهریزی انجامشده برای برگزاری نشستهای مجازی سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت و مدیران این دفتر با مدیران و مسئولان دانشگاههای علوم پزشکی دارای دانشکده و گروه طب ایرانی، دومین نشست مجازی با حضور رئیس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مدیر گروه و اعضای هیئت علمی این دانشکده، برگزار شد.
در این نشست، دکتر نفیسه حسینی یکتا، سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به نظر حمایتی وزیر بهداشت از پیشبرد و توسعه علمی و دانشگاهی طب سنتی ایرانی گفت: در نشستی که به دعوت معاونت بهداشت، با موضوع تبیین سیاستهای سازمان جهانی بهداشت در حمایت از طب سنتی و مکمل و محوریت طرح ادغام خدمات طب ایرانی در نظام شبکه بهداشت و درمان برگزار شد، بر پیروی از استراتژیهای سازمان جهانی بهداشت و اسناد بالادستی کشور در این زمینه، از جمله بند 12 سیاستهای کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، تاکید شد.
وی با اشاره به افتتاح مرکز خدمات طب سنتی ایران ویژه بیماران کرونایی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: دفتر طب ایرانی و مکمل از راهاندازی مراکز مشابه در تمامی دانشگاههای علوم پزشکی کشور برای کمک به جامعه در برونرفت از بحران، حمایت میکند و این موضوع در نشست مجازی با روسا و مدیران گروه دانشکدهها مطرح شده است.
دکتر مهدی یوسفی، رییس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با اشاره به کسب مجوز شورای گسترش دانشگاه برای پذیرش دانشجوی دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی از سال 1389 و فعالبودن سه گروه مصوب در حوزه طب ایرانی و مکمل در این دانشگاه، گفت: تا به امروز با پذیرش 12 دوره دانشجو، 50 نفر فارغالتحصیل داشتهایم و از سال جاری نیز با دریافت مجوز، برای نخستینبار، دانشجوی دکترای تخصصی طب سوزنی پذیرش کردهایم.
وی با اشاره به اعلام آمادگی دانشکده برای مقابله با کرونا، از آغاز این بحران در کشور و ارائه پیشنهادهایی در این زمینه به دانشگاه، گفت: عضویت در ستاد کرونای استان و تخصیص تعدادی از سلامتکدههای فعال سطح شهر برای استفاده بهعنوان سطوح ارجاع بیماران کرونایی، ازجمله پیشنهادهای ارائهشده در این زمینه بود که امیدواریم بهزودی، زمینهای برای بهرهگیری از مزایای طب رایج، طب ایرانی و طب سوزنی در کنار هم برای کمک به بهبود این بیماران، فراهم شود.
رییس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین، ماموریتگرا کردن دانشکدههای طب ایرانی را اقدامی مناسب برای دستیابی سریعتر به اهداف مورد نظر دانست و افزود: تعیین واقعبینانه اولویتهای پژوهشی حوزه طب ایرانی و مکمل متناسب با نیاز کشور و ایجاد یک توافق و تفاهم مشترک برای تعریف مسئولیتهای مشخص و متمرکزکردن فعالیتهای هر دانشکده بر یکی از این اولویتها، از موازیکاری و هدررفت منابع جلوگیری کرده و بعد از چند سال، به تولید محصول و رفع نیاز کشور منجر میشود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تقویت قلب و اعصاب پرفسور خیراندیش
هدایت شده از طب سنتی و اسلامی
دستور ساده طب سنتی برای درمان "غلظت خون"
هدایت شده از طب سنتی و اسلامی
برای درمان "غلظت خون" در آموزههای طب سنتی، دستورات و نسخههای مختلفی وجود دارد؛ در این مطلب با ۶ دستور ساده طب سنتی برای درمان "غلظت خون" آشنا میشوید.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ "غلظت خون" یکی از اختلالاتی است که امروزه بسیاری از افراد بهدلیل سبک زندگی نادرست، رژیم غذایی بد و... به آن مبتلا هستند؛ در ادامه به چند نسخه ساده طب سنتی برای درمان غلظت خون اشاره شده است:
ــ باید 3 قاشق آویشن را با 19 عدد عناب در یکی قوری چینی با هم مخلوط کنیم و با اضافه کردن یک تا 2 لیوان آبجوش به این ترکیب، اجازه دهیم بهروی شعله ملایم دم بکشد و در ادامه این دمنوش خوشطعم را مصرف کنیم.
این ترکیب علاوه بر خاصیت رقیق و لطیفکنندگی خون، بالابرنده حرارت غریزی بدن، باعث بهبود پمپاژ قلب، کاهنده چربی خون و تاحدی هم لاغرکننده است همچنین باعث افزایش ظرفیت حیاتی ریهها نیز میشود.
ــ اما از دیگر نسخههایی که میتوان برای درمان غلظت خون به آن اشاره کرد، ترک مصرف "نانهای سفید" و فاقد سبوس است که در نانواییهای سراسر کشور پخت و توزیع میشود (متأسفانه در حال حاضر حتی نانهای سنگک پختشده در نانواییها نیز فاقد حد کافی سبوس است).
ــ مصرف نان محلی سبوس کامل و فاقد افزودنیهایی مانند آهن و فولیک اسید و... نقش بسزایی در درمان غلظت خون و بیماریهای گوارشی دارد.
ــ بهرهمندی از "هوای سالم" و دوری از زندگی در هوای آلوده نیز تأثیر زیادی در کاهش غلظت خون دارد.
ــ انجام "حجامت" بهویژه در فصل بهار نیز برای درمان غلظت خون و بیماریهای خونی بسیار مفید و مجرب است.
ــ ترک مصرف فستفودها، محصولات غذایی کنسروشده، گوشتهای مانده و نمکسود، مواد غذایی لزج مانند پنیز پیتزا، لازانیا، ماکارانی، قارچ و... نیز از پرهیزات بسیار ضروری برای درمان غلظت خون و حفظ سلامتی است.
ــ مصرف "آب انار ملس" (ترش و شیرین) نیز برای بهبود غلظت خون و گردش خون نافع است.
هدایت شده از طب سنتی و اسلامی
راهکار درمانی "تنگی کانال نخاع" از منظر طب سنتی
هدایت شده از طب سنتی و اسلامی
بهگفته حکیم بزرگ ایرانزمین بوعلی سینا، تجمع سودا و بلغم و مواد زاید در ستون فقرات موجب "تنگی ستون فقرات" میشود و برای درمان آن باید سودا و بلغم پاکسازی شود... .
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرگاران پویا؛ "تنگی کانال نخاع" که موجب درد ستون فقرات میشود از منظر طب حکیمانه سنتی ناشی از سردی است.
حکیم ابنسینا منشأ این عارضه را تجمع مواد زائد در بدن میداند؛ اگر یک ناحیه از ستون فقرات ضعیف شود بدن فضولات و مواد زائد را به جایی که ضعیف شده سوق میدهد.
بهگفته بوعلی سینا، تجمع سودا و بلغم و مواد زاید در ستون فقرات موجب تنگی ستون فقرات میشود و برای درمان آن باید سودا و بلغم پاکسازی شود.
علایم تنگی کانال نخاع
ــ احساس گزگز
ــ مور مور و بیحسی در اندام تحتانی بدن
ــ ناتوانی در حرکت برای مسافتهای عادی
ــ درد در کمر و پا و بیحسی که با گذشت زمان زیاد میشود؛ با بروز سردی یا دمیدن باد به کمر این درد افزایش مییابد و در گرما ممکن است کم یا قطع شود.
ــ با تشدید درد به درد سیاتیکی با انتشار به پاها منتهی میشود.
ــ درد در راه رفتن طولانی یا ایستادن طولانی افزایش مییابد.
درمان مناسب برای تنگی کانال نخاع
حمام روغن: روغنمالی ترجیحاً با روغن سیاهدانه و در صورت نبود آن با روغن بادام تلخ بهشکلی که ستون فقرات خیس شود، روزی 3 مرتبه تا 80 روز؛ بهتر است روغنمالی شامگاهی با ماساژ باشد.
بادکش گرم: در 40 روز دوم پس از روغنمالی شبانگاهی دو طرف ستون فقرات را با 7 عدد لیوان بادکش بگذارند؛ یک شبدرمیان که جمعاً 20 مرحله میشود.
نوشیدن عرق خارخسک یا دمنوش آن در دوره درمان روزی یک وعده با عسل باشد، بهتر است؛ این گیاه جرمهای داخل نخاع را شستوشو میدهد.
نوشیدن عرق یا دمکرده آویشن، شاهتره، بومادران روزی یک وعده.
حجامت و خونگیری: پس از دوره 80روزه در صورت لزوم و بهتشخیص طبیب، "حجامت ساکرال" (حجامت ناحیه گودی کمر) یا زالو و در مواردی هر دو نوع خونگیری توصیه میشود؛ با حجامت و زالودرمانی راه برای تخلیه و خروج مواد زائد باقیمانده از ستون فقرات باز میشود.
پرهیز از مصرف سردیجات و خوراکهای سودازا مثل گوشت گوساله، سوسیس و کالباس، مرغ، شکر، شکلات، کاکائو، الویه، ماکارانی، پیتزا، محصولات غذایی صنعتی، ژلاتین، نان بیسبوس، گوجه، خیار، کاهو، کیوی و... .
محمدمهدی شیرمحمدی؛ پژوهشگر طب سنتی
هدایت شده از طب سنتی ایرانی
🌸🍃
🍃
🔖علل خستگی مزمن:
۱- بیماریهای روحی و به ویژه افسردگی، به ویژه در موارد خفیف آن که برای بیمار قابل تشخیص نیست.
۲- یبوست.
۳- کمبود ریز مغذّی ها در رژیم غذایی(کلسیم، ویتامین ها و …).
۴- نامنظّمی های خواب.
۵- کمبود فعالیت بدنی.
۶- غلظت خون(ازجمله بالا بودن چربی خون).
۷- عفونتهای مزمن(مثل سینوزیت، عفونتهای رحمی و …).
۸- مصرف غذاهای نامناسب(عمدتاً غذاهایی که سرما یا رطوبت زیادی دارند).
۹- افزایش میزان بلغم در بدن.
۱۰- کم خونی.
۱۱- مسمومیت های مزمن و به ویژه مسمومیت با سرب که این روزها بسیار شایع است.
منبع :کانال رسمی حکیم خیراندیش
♦️لطفا انتشار بدهید👌
🍃
🌸🍃
🆔 @golavishecom | گلِ آویشه
هدایت شده از 🌱طب سنتی واسلامی🌱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 نڪـته طـلایۍ
🖊 #اســتاد_حسـین_خیراندیش
@teb_sonatii59
هدایت شده از دفتر آیت الله تبریزیان
10.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♨️ ثبت نام در دانشگاه مجازی طب اسلامی در سال ۱۴۰۰
🔸 تدریس زنده و لایو آیت الله تبریزیان و دیگر اساتید بارز طب اسلامی
🔸اعطای گواهی علمی پایان دوره
🔸رایگان
🔸 کارگاههای حضوری و عملی
♨️ جهت ثبت نام به سایت shafiye.ir مراجعه کرده و از قسمت #حساب_کاربری، گزینه #ثبت_نام را انتخاب کنید.
🔻اندیشکده بین المللی طب اسلامی
🔻جامعة الطب الاسلامي العالمیة
@shafiye_ir
هدایت شده از 🌱طب سنتی واسلامی🌱
👈دمنوش «به» مخصوص روزهای آلوده
دمنوش «به» با تقویت عملکرد قلب باعث افزایش اکسیژنرسانی به بافتها میشه و این خصوصیت شگفتانگیزش باعث میشه تا برای این روزها بهترین جایگزین چای باشه.
مراحل آمادهسازی
☕️ اول «به» رسیده و شیرین ایرانی که بو و مزه فوقالعادهای داره بخرین و خوب بشورین تا پرزهای روش از بین بره، بعد با رنده درشت خلالش کنین.
☕️ خلالها روی شوفاژ یا بخاری بذارین تا خشک بشه، بعد خلالها رو تو ماهیتابه داغ بو بدین تا قهوهایرنگ بشه، بعد بههای بوداده و خنک شده رو تو ظرف دربسته شیشهای نگهداری کنین.
تهیه دمنوش
به ازای هر نفر حدود یک قاشق غذاخوری «به» بوداده رو تو یک لیوان آب جوش بریزین و بذارین ۲۰ دقیقه روی بخار دم بکشه.
چند نکته
🔸افزودن کمی زعفران فواید و رنگ و مزهی این دمنوش رو تقویت میکنه.
🔸«به» شیرین نیازی به شیرینکننده نداره. در صورت لزوم بعد از کمی خنک شدن بهش کمی عسل اضافه کنین.
@teb_sonatii59