بسم الله الرحمن الرحیم
🌸 تفسیر یک دقیقه ای قرآن
🌸 جلسه ۸۷۱
🌸 #آیات_6_و_7_سوره_أعراف
📚 #موضوع:
- بازپرسی عمومی
@tafsir_ir1
آیه ۶ سوره أعراف.mp3
61.6K
بسم الله الرحمن الرحیم
🌷 آیه ۶ سوره اعراف
🌷 قاری قرآن: پرهیزکار
@tafsir_ir1
آیه ۷ سوره اعراف.mp3
73.9K
بسم الله الرحمن الرحیم
🌷 آیه ۷ سوره اعراف
🌷 قاری قرآن: پرهیزکار
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_871
🌹 آیات ۶ و ۷ سوره اعراف
🌸فَلَنَسْئَلَنَّ الَّذِينَ أُرْسِلَ إِلَيْهِمْ وَلَنَسْئَلَنَّ الْمُرْسَلِينَ (۶) فَلَنَقُصَّنَّ عَلَيْهِم بِعِلْمٍ وَمَا كُنَّا غَآئِبِينَ (۷)
🍀 ترجمه: پس قطعاً از مردمى كه (پیامبران) به سویشان فرستاده شدند، سؤال و بازخواست خواهیم كرد و قطعاً از خود پیامبران (نیز) خواهیم پرسید (۶) پس بى شک از روى علم برایشان بازگو خواهیم كرد، و ما غایب و بى خبر نبودیم (۷)
🌷 #فَلَنَسْأَلَنَّ: پس بی شک سوال خواهیم کرد
🌷 #أُرْسِلَ: فرستاده شد
🌷 #إِلَيْهِمْ: به سویشان
🌷 #الْمُرْسَلِين: فرستادگان، پیامبران
🌷 #فَلَنَقُصَّنَّ: پس بی شک بازگو خواهیم کرد
🌸 این آیات در #مکه نازل شده اند. در آيه قبل سخن از مجازات دنيوى ستمكاران در ميان بود، در اين آيات از مجازات اخروى آنها بحث مى كند نخست به عنوان يک قانون عمومى مى فرمايد: «فَلَنَسْئَلَنَّ الَّذِينَ أُرْسِلَ إِلَيْهِمْ: پس قطعا از مردمی که پیامبران به سویشان فرستاده شدند، سوال و بازخواست خواهیم کرد» نه تنها از آنها سؤال مى شود از پيامبرانشان نيز پرسیده می شود كه رسالت خود را چگونه انجام دادند که می فرماید: «وَ لَنَسْئَلَنَّ الْمُرْسَلِينَ: و قطعا از خود #پیامبران نیز خواهیم پرسید» بنابراين، هم رهبران مسؤولند و هم پيروان، هم پيشوايان و هم تابعان، منتها چگونگى مسؤوليتهاى اين دو گروه متفاوت است.
🌸 سپس براى اين كه كسى تصوّر نكند كه سؤال از امّت ها و پيامبرانشان دليل بر اين است كه چيزى از علم #خدا مخفى مى ماند، با صراحت و تأكيد آميخته با قسم مى گويد: «فَلَنَقُصَّنَّ عَلَيْهِمْ بِعِلْمٍ وَ ما كُنّا غائِبِينَ: پس بی شک از روی علم برایشان بازگو خواهیم کرد و ما غایب و بی خبر نبودیم»
✅ سؤال براى چيست؟ ما مىدانيم #خدا همه چيز را مى داند و اصولاً در همه جا حاضر و ناظر است. با اين حال چه نيازى به سؤال دارد كه انبيا و امّت ها را عموماً و بدون استثنا مورد بازپرسى قرار دهد؟ پاسخ اين كه: اگر سؤال براى استعلام و درک واقعيّت چيزى باشد، در مورد كسى كه عالِم است معنى ندارد. ولى اگر منظور توجّه دادن خود شخص و اتمام حجّت به او و امثال آن بوده باشد، هيچ مانعى ندارد، درست مثل اين كه ما به شخص فراموشكارى خدمت هاى زياد كرده ايم، و او به جاى خدمت مرتكب خيانت هايى شده و همه اين مسائل پيش ما روشن است، او را مورد بازپرسى قرار داده و مى گوييم آيا ما اين همه به تو خدمت نكرديم؟ و آيا تو حقّ اين خدمات را ادا كردى؟ اين سؤال براى كسب علم نيست، بلكه براى تفهيم طرف است.
🔹 پيام های آیات ۶ و ۷ سوره اعراف 🔹
✅ در روز #قیامت، هم از رهبران سؤال مىشود، هم از امّتها (جنّ و انس)، هم از نیكان، هم از بدان، هم از علما وهم از پیروان آنها
✅ سؤال در #قیامت، نوعى استشهاد و اقرار گرفتن و توبیخ است و گاهى نیز تقدیر و تشكّر، وگرنه چیزى از خدا پنهان نیست تا با سؤال، رفع ابهام شود.
✅ #علم_خداوند، دقیق است.
✅ علم #خداوند با حضور و نظارت خود اوست و واسطه اى در كار نیست.
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌺🍀🌺🍀🌺🍀🌺
بسم الله الرحمن الرحيم
سلام - منابعی که در تفسیر قرآن استفاده شده است تفسیر نمونه، تفسیر نور، بخش مختصری از تفسیر میزان ، کتاب ها و روایت های دیگر اهل بیت، بخشی از سخنان علما سعی کردیم که تفسیری ساده، روان و قابل درک برای مخاطب باشد و از مطالب دشوار و خیلی تخصصی پرهیز کنیم تا برای همه قابل استفاده باشد.
خیلی ها دوست داشتند که در زندگی خود تفسیر قرآن را از ابتدا تا انتهای قرآن به زبان ساده و روان و دلنشین بخوانند اما شاید این فرصت مهیا نشد ان شاء الله در کانال تفسیر یک دقیقه ای قرآن این امکان را فراهم خواهیم کرد.
@tafsir_ir1
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌺🍀🌺🍀🌺🍀🌺
غدیر، بهترین فرصت برای بازگشت انسان به مبدأ حقیقی خویش است.
💎 غدیر....
در شب و روز غدیر بیشترین ثواب¬¬ها نصیب کسی می شود که فلسفه غدیر را بداند؛ یعنی بداند چرا خداوند بزرگترین عید انسانیت را در روز غدیر قرار داده.
💎 غدیر...
مهمترین اصل در قرآن و دین «ولایت» است، دین اسلام جز با متخصص معصوم و ولیّ امر معنادار نیست.
بسم الله الرحمن الرحیم
🌸 تفسیر یک دقیقه ای قرآن
🌸 جلسه ۸۷۲
🌸 #آیات_8_و_9_سوره_اعراف
📚 #موضوع:
- سنجش اعمال
@tafsir_ir1
آیه ۸ سوره اعراف.mp3
88.2K
بسم الله الرحمن الرحیم
🌷 آیه ۸ سوره اعراف
🌷 قاری قرآن: پرهیزکار
@tafsir_ir1
آیه ۹ سوره اعراف.mp3
98.4K
بسم الله الرحمن الرحیم
🌷 آیه ۹ سوره أعراف
🌷 قاری قرآن: پرهیزکار
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_872
🌹 آیات ۸ و ۹ سوره اعراف
🌸 وَالْوَزْنُ يَوْمَئِذٍ الْحَقُّ ۚ فَمَنْ ثَقُلَتْ مَوَازِينُهُ فَأُولَٰٓئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ (۸) وَمَنْ خَفَّتْ مَوَازِينُهُ فَأُولَٰٓئِكَ الَّذِينَ خَسِرُوٓا أَنْفُسَهُمْ بِمَا كَانُوا بِآيَاتِنَا يَظْلِمُونَ (۹)
🍀 ترجمه: میزان [سنجش اعمال] در آن روز حقّ است؛ پس كسانی كه اعمال وزن شده آنان سنگین باشد پس آنان همان رستگارانند (۸) و كسانی كه اعمال وزن شده آنان سبک باشد، پس آنان کسانی هستند که به خود ضرر زده اند به سبب اینكه همواره به آیات ما ستم می ورزیدند (۹)
🌷 #وَزْن: وسیله سنجش
🌷 #يَوْمَئِذ: روز
🌷 #ثَقُلَت: سنگین باشد
🌷 #مَوَازِين: اعمال وزن شده
🌷 #الْمُفْلِحُون: رستگاران
🌷 #خَفَّت: سبک باشد
🌷 #خَسِرُوٓا: زیان کردند
🌷 #أَنْفُسَهُمْ: خودشان
🌷 #يَظْلِمُون: ستم می ورزیدند
🌸 این آیات در مکه نازل شده اند، در اين آيات براى تكميل بحث رستاخيز، اشاره به مسأله #سنجش_اعمال مى كند كه نظير آن در سورههاى ديگر #قرآن از جمله در سوره مؤمنون آيات ١٠٢ و ١٠٣ و سوره قارعه آیات ٦ و ٨ آمده است. نخست مى فرمايد: «وَ الْوَزْنُ يَوْمَئِذٍ الْحَقُّ: میزان سنجش اعمال در آن روز حق است» آنچه مسلّم است اين است كه در #روز_قیامت اعمال انسان با وسيله خاصّى سنجيده مى شود نه با ترازوهايى همانند ترازوهاى دنيا، و چه بسا آن وسيله همان وجود انبيا و امامان و افراد صالح بوده باشد، و در رواياتى كه از طریق اهل بيت «عليهم السّلام» به ما رسيده است اين مطلب به خوبى ديده مى شود. حتّى در اين #جهان نيز دوستان خدا مقياس سنجشند، ولى از آنجا كه بسيارى از حقايق در اين #عالم در پرده ابهام مى ماند و روز قيامت كه روز بروز و ظهور است؛ اين واقعيّت ها آشكار مى گردد.
🌸 سپس مى فرمايد: «فَمَنْ ثَقُلَتْ مَوازِينُهُ فَأُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ: پس کسانی که اعمال وزن شده آنان سنگین باشد پس آنان همان رستگارانند» سپس می فرماید: «وَ مَنْ خَفَّتْ مَوازِينُهُ فَأُولئِكَ الَّذِينَ خَسِرُوا أَنْفُسَهُمْ بِما كانُوا بِآياتِنا يَظْلِمُونَ: و کسانی که اعمال وزن شده آنان سبک باشد، پس آنان کسانی هستند که به خود ضرر زده اند به سبب اینکه همواره به آیات ما ستم می ورزیدند» بديهى است منظور از سبكى و سنگينى ميزان اعمال، سبكى و سنگينى خود ميزان نيست بلكه ارزش و وزن چيزهايى است كه با ميزان سنجيده مىشود. تعبير « ظلم به #آيات » اشاره به اين است كه اين گونه اشخاص نه تنها به خود ستم مى كنند، بلكه به برنامه هاى #هدايت_الهى نيز ستم كرده اند، زيرا اين برنامهها مى بايست وسيله #هدايت و نجات گردد، و اگر به آن بى اعتنايى شد و اين اثر از آنها به دست نيامد، به آنها ستم شده است.
🌸 «میزان»، وسیله ى #سنجش است و هر چیزى وسیله ى سنجش خاصّى دارد، مثلاً دیوار را با شاقول، گرمى و سردى هوا را با دماسنج، میوه را با كیلو و پارچه را با متر مى سنجند، همان گونه كه وسیله ى سنجش انسانهاى عادّى، انسان هاى كامل مى باشند. میزانِ روز قیامت حقّ و حقیقت است. در آن روز هم حاكمیّت با حقّ است هم روز حقّ است و هم میزانِ سنجش، حقّ است. امام صادق علیه السلام فرمودند: میزان، انبیا و اوصیا مى باشند. چنانكه در زیارت مطلقه ى حضرت امیر علیه السلام مى خوانیم: «السّلام على میزان الاعمال» یعنى اینان، معیار و میزان سنجش اعمال دیگرانند. حضرت على علیه السلام فرمودند: حسنات، موجب سنگینى میزان و سیّئات و گناهان، موجب سبكى آن است.
🔹 پيام های آیات ۸ و ۹ سوره اعراف 🔹
✅ تشكیلات #قیامت، حساب شده و قانونمند است و حسابرسى، قضاوت، صدور حكم و پاداش و كیفر، همه بر اساس حقّ است.
✅ #خداوند، خواهان رسیدن انسان به حقّ و دستیابى به عقاید و رفتارهای شایسته و صحیح است
✅ براى هر كسی، چندین وسیله و معیار سنجش و محاسبه در #كار است.
✅ توقّع سعادت و پاداش بدون عمل، بیهوده است.
✅ براى یک #انسان، چندین وسیله ى سنجش در كار است.
✅ كم داشتن #عمل_صالح در روز قیامت خسارت است، تا چه رسد به نداشتن آن
✅ #دنیا همانند بازارى است كه ایمان، «سود» آن و انكار و كفر، «خسارت» آن است.
✅ بى اعتنایى و انكار #آیات_الهى، ظلم به آنها است. «كانوا بآیاتنا یظلمون» آرى به جا نیاوردن حقّ هر چیز و رعایت حقوق و حدود آن را نكردن، ظلم به آن است و نتیجه ى ظلم، خسارت و نابودى است.
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
🌸 سلام
🌸 ذکر روز پنج شنبه
🌸 صد مرتبه لا اله الا الله الملک الحق المبین
@tafsir_ir1
بسم الله الرحمن الرحیم
🌸 تفسیر یک دقیقه ای قرآن
🌸 جلسه ۸۷۳
🌸 #آیه_10_سوره_اعراف
📚 #موضوع:
- مقام با عظمت انسان در جهان هستی
@tafsir_ir1
آیه ۱۰ سوره اعراف.mp3
86.1K
بسم الله الرحمن الرحیم
🌷 آیه ۱۰ سوره اعراف
🌷 قاری قرآن: پرهیزکار
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_جلسه_873
🌹 آیه ۱۰ سوره أعراف
🌸 وَلَقَدْ مَكَّنَّاكُمْ فِي الْأَرْضِ وَجَعَلْنَا لَكُمْ فِيهَا مَعَايِشَ ۗ قَلِيلًا مَا تَشْكُرُونَ
🍀 ترجمه: و شما را در زمین جای دادیم، و در آن برای شما وسایل و ابزار زندگی قرار دادیم، ولی بسیار اندک سپاس میگزارید.
🌷 #مَكَّنَّاكُمْ: قدرت و امکان دادیم
🌷 #مَعَايِش: وسایل زندگی
🌸 این آیه همانند سایر آیات سوره اعراف در #مکه نازل شده است. به دنبال آياتى كه اشاره به مبدأ و معاد در آنها شده بود در اين آيه و آيات بعد، #انسان و عظمت و اهميّت مقام او و چگونگى آفرينش او و افتخاراتى كه خداوند به او داده، مورد بحث قرار داده، مى فرمايد: «وَ لَقَدْ مَكَّنّاكُمْ فِي الْأَرْضِ: و شما را در #زمین جای دادیم» «وَ جَعَلْنا لَكُمْ فِيها مَعايِشَ: و در آن برای شما وسایل و ابزار زندگی قرار دادیم» امّا با اين حال كمتر شكر اين همه نعمت و موهبت را به جاى مى آوريد» «قَلِيلاً ما تَشْكُرُونَ: ولی بسیار اندک سپاس می گزارید»
🔹 پيام های آیه ۱۰ سوره اعراف 🔹
✅ یادآورى و توجّه به نعمت هاى الهى، زمینه ى شكوفایى معرفت و محبّت و تسلیم خدا شدن است.
✅ حقّ بهره گیرى از امكانات #زمین، براى همه ى انسان هاست و مخصوص گروه خاصّى نیست.
✅ قوانین حاكم بر طبیعت، به نوعى است كه #انسان مى تواند بر آن سلطه داشته باشد و آن را در اختیار بگیرد. اگر خداوند آن را رام نمى ساخت، بشر به تنهایى قدرت مهار كردن و بهره گیرى از آن را نداشت.
✅ #زمین، در اختیار و مسخّر انسان قرار داده شده تا به رشد و كمال برسد و معیشت خود را تأمین كند.
✅ نعمت ها باید زمینه ساز شكر باشد، نه عامل غفلت
✅ #انسان ناسپاس است و قرآن، مكرّر از كم سپاسى مردم و غفلت و بى ایمانى غالب آنان سخن گفته است.
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌺🍀🌺🍀🌺🍀🌺
بسم الله الرحمن الرحيم
سلام - منابعی که در تفسیر قرآن استفاده شده است تفسیر نمونه، تفسیر نور، بخش مختصری از تفسیر میزان ، کتاب ها و روایت های دیگر اهل بیت، بخشی از سخنان علما سعی کردیم که تفسیری ساده، روان و قابل درک برای مخاطب باشد و از مطالب دشوار و خیلی تخصصی پرهیز کنیم تا برای همه قابل استفاده باشد.
خیلی ها دوست داشتند که در زندگی خود تفسیر قرآن را از ابتدا تا انتهای قرآن به زبان ساده و روان و دلنشین بخوانند اما شاید این فرصت مهیا نشد ان شاء الله در کانال تفسیر یک دقیقه ای قرآن این امکان را فراهم خواهیم کرد.
@tafsir_ir1
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن
🌺🍀🌺🍀🌺🍀🌺
بسم الله الرحمن الرحیم
🌸 تفسیر یک دقیقه ای قرآن
🌸 #ساده_روان_دلنشین
🌸 جلسه ۸۷۴
🌸 #آیه_11_سوره_أعراف
📚 #موضوع:
- ماجرای سرکشی ابلیس
@tafsir_ir1
بسم الله الرحمن الرحیم
🦋 آیه ۱۱ سوره اعراف
🦋 قاری قرآن: پرهیزکار
@tafsir_ir1
آیه ۱۱ سوره اعراف.mp3
166K
بسم الله الرحمن الرحیم
🌷 آیه ۱۱ سوره اعراف
🌷 قاری قرآن: پرهیزکار
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_874
🌹 آیه ۱۱ سوره اعراف
🌸 وَلَقَدْ خَلَقْنَاكُمْ ثُمَّ صَوَّرْنَاكُمْ ثُمَّ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُواْ لِأَدَمَ فَسَجَدُواْ إِلَّا إِبْلِيسَ لَمْ يَكُن مِّنَ السَّاجِدِينَ
🍀 ترجمه: و همانا ما شما را آفریدیم، سپس به صورت بندى و چهره نگارى شما پرداختیم، آنگاه به فرشتگان گفتیم: براى آدم سجده كنید. پس همه سجده كردند، جز ابلیس كه از سجده كنندگان نبود.
🌷 #لَقَدْ: همانا، قطعا
🌷 #خَلَقْنَاكُمْ: شما را آفریدیم
🌷 #صَوَّرْنَاكُمْ: صورت بندی کردیم
🌷 #قُلْنَا: گفتیم
🌷 #مَلَآئِكَة: فرشتگان
🌷 #اسجدوا: سجده کنید- سجود در اصل به معنى خضوع و اظهار فروتنى است و در شرع، سجده معروف اسلامى است.
🌷 #ابليس: از ابلاس به معنای يأس و نوميدى است ظاهرا شيطان را از آن ابليس گفته اند كه از رحمت خدا مقطوع و نوميد است و 11 بار در قرآن آمده است.
🌸 این آیه همانند سایر آیات سوره اعراف در مکه نازل شده است. در آیه ى قبل، قدرت مادّى و سلطه ى #انسان بر زمین مطرح بود، ولى در این آیه به مقام معنوى انسان اشاره شده كه فرشتگان بر او #سجده كرده اند. در هفت سوره از سورههاى #قرآن اشاره به آفرينش انسان و چگونگى خلقت او شده است. در این آیه، خداوند مى فرماید: «وَلَقَدْ خَلَقْنَاكُمْ ثُمَّ صَوَّرْنَاكُمْ ثُمَّ قُلْنَا لِلْمَلَآئِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ: و همانا ما شما را آفریدیم، سپس به صورت بندی و چهره نگاری شما پرداختیم، آنگاه به فرشتگان گفتیم: برای آدم سجده کنید»
🌸 ابلیس در ابتدا در صف فرشتگان قرار داشت همه ی فرشتگان اين فرمان را به جان و دل پذيرفتند و براى آدم سجده كردند، مگر ابليس كه از سجده كنندگان نبود که #قرآن می فرماید: «فَسَجَدُوا إِلاّ إِبْلِيسَ لَمْ يَكُنْ مِنَ السّاجِدِينَ: پس همه سجده کردند، جز ابلیس که از سجده کنندگان نبود» سجده فرشتگان براى آدم به معنى سجده پرستش نبوده است، زيرا پرستش مخصوص خداست، بلكه #سجده در اينجا به معنى خضوع و تواضع است. وقتى فرشتگان فرمانبردار خدایند و بر آدم سجده كردند، دریغ است كه انسان فرمان نبرد و براى خدا سجده نكند.
✅ مردى یهودى از #حضرت_على علیه السلام سؤال كرد: خداوند به ملائكه فرمود بر #آدم سجده كنند، آیا از پیامبر اسلام نیز چنین احترامى كرده است؟ حضرت فرمود: خداوند به #پیامبر صلى الله علیه وآله فضیلتى بالاتر از این داد، خداوند با آن عظمتى كه دارد همراه تمام فرشتگان، بر محمّد صلى الله علیه وآله صلوات مى فرستد و صلوات مؤمنین بر پیامبر را عبادت خود خوانده است.
🔹 پيام های آیه ۱۱ سوره اعراف 🔹
✅ آفرینش #انسان، در چند مرحله تحقّق یافته است.
✅ سجده براى حضرت #آدم بود، نه همه ى انسانها
✅ در #انسان، استعداد و لیاقت رسیدن به مقامى است كه مسجود فرشتگان شود.
✅ سجده براى غیر خدا، اگر بر اساس فرمان خدا باشد، #شرک نیست.
✅ سجده نكردن #ابلیس سهوى نبود، بلكه از روى علم و عمد بود.
@tafsir_ir1
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌹نماز اول وقت شاه کلید
♦️نقل است جوانی نزد شیخ حسنعلی نخودکی(ره) آمد و گفت: سه قفل در زندگیام وجود دارد و سه کلید از شما میخواهم! قفل اوّل این است که دوست دارم یک ازدواج سالم داشته باشم، قفل دوم اینکه دوست دارم کارم برکت داشته باشد و قفل سوم اینکه دوست دارم عاقبت بخیر شوم.
♦️شیخ نخودکی (ره) فرمود: برای قفل اوّل، نمازت را اوّل وقت بخوان. برای قفل دوم نمازت را اوّل وقت بخوان. و برای قفل سوم هم نمازت را اوّل وقت بخوان!جوان عرض کرد: سه قفل با یک کلید⁉️
✅ شیخ نخودکی (ره) فرمود: نماز اوّل وقت «شاه کلید» است.
📚 ماهنامه موعود شماره 148
بسم الله الرحمن الرحیم
🌸 تفسیر یک دقیقه ای قرآن
🌸 #ساده_روان_دلنشین
🌸 جلسه ۸۷۵
🌸 #آیه_12_سوره_اعراف
@tafsir_ir1