چهاردهم خرداد، سالروز رحلت مردی از تبار توست. او وقتی که پا به ایران گذاشت، امید را در دل مردم کاشت و نام خدا را روی پیشانی این سرزمین نگاشت. وقتی که رفت، غم را تفسیر دوباره کرد و فراق را به جان همۀ ما چشاند.
وقتی که بود، خدا را طوری نشانمان داد که عالم را محضر او دیدیم و او را در لحظههای زندگیام جاری و ساری کردیم. وقتی که رفت، «تُعِزُّ من تشاء» را برایمان تفسیر کرد.
او منتهای عظمتش سربازی تو بود. به او که فکر میکنم، با خودم میگویم اگر تو بیایی چه غوغایی در عالم به پا میشود، و نسیم امیدی که از آمدنت در دلها میوزد، چه طوفانهای بلایی را در جا متوقف میکند!
وقتی تو بیایی همۀ دنیا میشود کلاس توحید و تو هم میشوی معلم توحید انسانها. خدا از سر و روی دنیا خواهد بارید.
دلمان بیتاب آمدن توست. کی بناست بیایی آقا!
شبت بخیر منجی عالم!
دلم خلوت میخواهد؛ خلوت با تو را. یک روز تنگ غروب در کنج خانهات. کسی نباشد جز من و تو. یک دنیا حرف دارم برای تو آقا!
میخواهم از خودم برایت بگویم، از این که گرفتار ماندهام در چاهی که هوای نفسم برایم کنده است. هر روز که میگذرد، این چاه عمیقتر از دیروز میشود.
میخواهم از دنیا برایت بگویم، از این که با جلوهگریهایش چطور دلم را میبَرَد و با نامرادیهایش چطور بر زمینم میزند و من عبرت نمیگیرم از نامرادیها و باز هم اسیر جلوهگریهایش میشوم.
میخواهم از مردم برایت بگویم، از این که اگر ساز زندگیام را به میل آنها کوک کنم با بَهبَههایشان بالایم میبرند و اگر سازم با میل آنها ناکوک باشد، با أَهأَههایشان پایینم میآورند و اسفناک این که من هنوزم هم در پی بَهبَههایشان میدوم.
میخواهم با تو خلوت کنم؛ اما میدانم اگر توفیق خلوتی دست دهد، همۀ حرفهایم را فراموش خواهم کرد و بیآنکه حرفی بزنم، همۀ دردهایم درمان خواهد شد! کاش مرا به خلوت خویش راه میدادی!
شبت بخیر حضرت طبیب!
سلام وقت همگی بخیر
ان شاء الله فردا کلاس در ساعت 3:50 برقراره
لطفا به ساعت کلاس توجه کنید سه و پنجاه دقیقه
امام حسن علیه السلام فرمودند:
«مَنِ اتَّكَلَ عَلَى حُسْنِ الِاخْتِيَارِ مِنَ اللَّهِ لَهُ لَمْ يَتَمَنَّ أَنَّهُ فِي غَيْرِ الْحَالِ الَّتِي اخْتَارَهَا اللَّهُ لَهُ»
کسی که به حسن انتخاب از سوی خدا اعتماد میکند، آرزو نمیکند که در حالی جز آنچه خدا انتخاب کرده به سر ببرد.
(تحف العقول، ص 2349)
این حدیثی بود که ابتدا و انتهای درس خوندیم
خواهش میکنم روی سؤالی که پرسیدم، فکر کنید.
تفسیر تربیتی
ما قبل از دورۀ جدید کلاسمون رو در «اسکای روم» برگزار میکردیم که کیفیت خیلی خوبی داشت و معمولا قطع و
نتیجه این نظرسنجی.
اون سه درصدی که از کیفیت راضی نبودند. لطفا این دو مورد رو بررسی کنند:
الف) به روز بودن ایتا
ب) سرعت اینترنت
تفسیر تربیتی
درس ۱۶ خرداد: #توکل #حسبی_الله #اعتماد_به_خدا ✅#قابل_انتشار
به نام خدا
🗓 ۱۶ خرداد ۱۴۰۳، جلسه ۵۲۴:
✅ اگر درست به عالم نگاه کنیم و خودمان و خدا را درست بشناسیم، میفهمیم که هیچ راهی جز توکل، اعتماد و سپردن زندگی خود به خدا نداریم.
✅ یکی از دلایل اصلی اختلاف بین انسانها، این است که ما معمولاً وقتی خودمان را در مسأله ای برتر از دیگری میبینیم، نمیتوانیم رفتار یا تصمیم طرف مقابل را تحمل کنیم، به همین دلیل اختلاف پیش میآید.
✅ اختلافات در خانواده یا جامعه معمولاً در جایی است که افراد نقطه مشترک پیدا میکنند؛ یعنی تصمیم یا رفتار دیگران به تدبیر زندگی ما گره میخورد. اگر حس کنیم تصمیم یا رفتار طرف مقابل از آنچه در ذهن ماست، بهتر نیست، اختلاف پیش میآید. بروز اختلاف و ناراحتی در رفتار ما، آغاز مشکلات ما با دیگران است.
✅ خیلی اوقات رابطه ما با خدا هم دقیقاً به همین دلیل خراب میشود. ما فکر میکنیم میتوانستیم بهتر از تصمیمی که خدا برای زندگی ما گرفت یا تقدیری که برای ما رقم زد، انجام بدهیم. اما خدا آن را که بهتر نبود رقم زد.
✅ وقتی اتفاقی برای ما رقم میخورد که دقیقا انتظار همان را داشتیم، شاکر خداوند میشویم و احساس میکنیم خدا را خیلی دوست داریم. حالا اگر اتفاق آنطور که من از خدا خواسته بودم نیفتد و برعکسش اتفاق بیفتد، آیا باز هم خودم را شرمنده خدا میبینم؟! باز هم با تمام وجود خدا را شکر میکنم؟ خودم را بدهکار خدا میبینم یا طلبکار خدا؟! چقدر در دلم میگویم چرا؟!
وقتی به خدا اعتماد کردهام، معتقدم خداوند بهترینها را برای من رقم میزند. اگر آنچه خدا رقم زده با پیشبینی من متفاوت است، به این معنا نیست که میشد بهتر از این رقم بخورَد! باید به خدا اعتماد کنیم.
✅ گاهی خداوند چیزی را برای ما رقم میزند که منتظرش نبودیم و در ذهنمان این باور بود که میشد بهتر از این رقم بخورد. گاهی نیز همان را که در ذهن ماست رقم میخورد. چرا حالمان در حالت اول به خوبی حالمان در حالت دوم نیست؟
چرا میگوییم «کاش!» چرا میگوییم «چرا؟»
🔷 امام حسن علیه السلام فرمودند: کسی که به حسن انتخاب از سوی خدا اعتماد میکند، آرزو نمیکند که در حالی جز آنچه خدا انتخاب کرده به سر ببرد. (شماره ۱ ضمیمه)
✅ این حدیث به شدت کاربردی و توحیدی است.
یعنی کسی که یقین دارد اگر اختیار و انتخاب خیر را بسپارد دست خدا و کاملاً اعتماد داشته باشد که خدا بهترین را برایش انتخاب میکند، حتی در ذهنش هم نمیآید که کاش خدا برای من انتخاب دیگری میکرد.
✅ اگر به خدا اعتماد کردی، پای اعتمادت بایست و بپذیر که خوش سلیقهتر از خدا نیست، هرچند انتخاب خدا با چیزی که تو گمان میکنی خیر توست، فاصله زیادی داشته باشد.
✅ در داستان حضرت موسی علیه السلام و حضرت خضر علیه السلام، دنیایی از مفاهیم عمیق تربیتی است. موسی علیه السلام با خضر علیه السلام همراه میشود، میخواهد از او بیاموزد و قول میدهد در این راه صبور باشد. اولین ایراد را به رفتار خضر علیه السلام میگیرد و خضر علیه السلام به او یادآوری میکند که به او گفته بود نمیتواند صبور باشد. موسی علیه السلام عذرخواهی میکند و خضر علیه السلام میپذیرد. دومین ایراد را میگیرد و باز هم خضر علیه السلام به او یادآوری میکند که موسی علیه السلام نمیتواند صبور باشد. موسی علیه السلام باز هم عذرخواهی میکند و میگوید: اگر تکرار کردم میتوانی مرا از همراهی محروم کنی.
موسی علیه السلام و خضر علیه السلام به جمعی از کودکان میرسند و در آن جمع پسر بچهای از بقیه زیباتر بوده. خضر علیه السلام در مقابل چشم موسی علیه السلام بچه را میکشد. موسی علیه السلام گفت آیا شخص بیگناهی را بدون اینکه کسی را کشته باشد، به قتل رساندی؟ کار خیلی بدی کردی!
با این اعتراض فرصت موسی علیه السلام برای همراهی با خضر تمام شد و خضر علیه السلام شروع کرد حکمت کارهایی که کرده بود، بگوید.
در بیان فلسفه کشتن کودک گفت: آن کودک نوجوان، پدر و مادر مؤمنی داشت. ترسیدیم (فَخَشِينا جمع آمده یعنی خضر تنها تصمیم نگرفته) که این نوجوان پدر و مادر مؤمنی را به طغیان و کفر بکشاند.
قرآن کریم میفرماید: ما اراده کردیم که ربّشان به جای این فرزند، فرزند پاکتر و با محبتتری به ایشان بدهد. (شماره ۲ ضمیمه)
✅ مرگ یک نفر میتواند به خیر و صلاح خودش و اطرافیانش باشد. نوجوان قبل از اینکه به طغیان و کفر برسد و پیش از اینکه پدر و مادرش را به طغیان و کفر برساند، از دنیا رفت و حضرت خضر علیه السلام مأمور خدا بود برای از دنیا بردن او، همانطور که عزرائیل مأمور خدا برای گرفتن جان یک فرد است.
ولی پشت صحنه این اتفاق، پاداشی است برای پدر و مادر مؤمن او.
🔷 یکی از اصحاب امام صادق علیه السلام صاحب فرزند دختر شده بود. نزد امام آمد درحالیکه از تولد دخترش خیلی عصبانی و ناراحت بود. امام صادق علیه السلام فرمودند: اگر خدا به تو وحی میفرمود که آیا من برای تو انتخاب کنم یا خودت برای خودت انتخاب میکنی، چه جوابی میدادی؟
گفت به خدا میسپردم.
حضرت فرمودند: الان خداوند برای تو دختر انتخاب کرده. سپس فرمودند: پسری که خضر علیه السلام او را کشت و خدا درباره او فرمود: فَأَرَدْنا أَنْ يُبْدِلَهُما رَبُّهُما خَيْراً مِنْهُ زَكاةً وَ أَقْرَبَ رُحْماً
خداوند به جای آن پسر، دختری به آن پدر و مادر بخشید که از او هفت پیامبر به دنیا آمدند. (شماره ۳ ضمیمه)
✅ گاهی مثل اینجا خداوند لطف میکند و حکمتش را آشکار میکند. باید به خدا اعتماد کرد. تا خدا فرزندش را میگیرد، رابطهاش با خدا خراب میشود، چون نمیداند پشت صحنه عالم چه خبر است.
✅ یکی از افراد معروف به عالِم اخلاقی، که نزد علماء بزرگی شاگردی کرده بود و مورد اعتماد علماء بزرگ بود، تعلق خاطر شدیدی به پسرش داشت. قضایایی اتفاق افتاد که به اندازهای از پسرش اثر گرفت که در مقابل ولی فقیه که زمانی شیفته او بود، ایستاد و علیه نظام جمهوری اسلامی و علیه رهبر با تعابیر بدتر از ضد انقلابهای دوآتیشه سخن میگوید. پسرش عاقبت به شر شد و تا امروز پدرش هم عاقبت به خیر نشده. اگر پسر او در کودکی از دنیا میرفت تا این اتفاق نیفتد، ما چه میدانستیم حکمت خدا چه بوده؟ اگر ما را بین مرگ و زندگی کودکی مخیر کنند، حتماً طرف زندگی را میگیریم، ولی از کجا میدانیم کدام بهتر است و خیر در کدام است؟
🔷 امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام درباره زبیر فرمودند: مَا زَالَ الزُّبَيْرُ رَجُلًا مِنَّا أَهْلَ الْبَيْتِ، حَتَّى نَشَأَ ابْنُهُ الْمَشْئُومُ -عَبْدُ اللَّه-
فرمود: زبير همواره از ما اهل بیت بود تا آن كه فرزند نامباركش عبداللَّه پا به جوانى گذاشت.
زبیر سیف الاسلام بود. زمانی که بسیاری از افراد لغزیدند، او نلغزید. جزء اصحاب سرّ امیرالمؤمنین بود و به مقام مِنّا اهل البیت رسید، ولی به خاطر پسرش سقوط کرد و به فلاکت رسید.
✅ دنیا خیلی پیچیده است. راهی نداریم جز اینکه بسپاریم به خود خدا.
خدایا! من بلد نیستم و نمیفهمم.
خدایا! ممنونم که تنها چیزی که به من سپردی، بندگی بود. من با توفیقی که خودت به من دادی تو را بندگی میکنم. تمام تلاشم را میکنم که بفهمم تو از من چه میخواهی و همان را با دقت انجام میدهم. بقیه اش با خودت.
🔷 امام حسن علیه السلام فرمودند: کسی که به حسن انتخاب از سوی خدا اعتماد میکند، آرزو نمیکند که در حالی جز آنچه خدا انتخاب کرده به سر ببرد. (شماره ۱ ضمیمه)
🌸 توسل به امام زمان عجل الله تعالی فرجه (شماره ۴ ضمیمه)
#توکل
#حسبی_الله
#اعتماد_به_خدا
🛑📣 نظرسنجی (فوری)
سلام وقتتون بخیر
لطفا هر چه سریعتر به این لینک برید و به سؤالش جواب بدید.
برای مدیریت محتوای کلاس نیاز دارم که بدونم چند درصد از اعضای کلاس جدید الورودیها هستند.
https://EitaaBot.ir/poll/n1z7pf
ممنون میشم اگه همۀ اعضای کانال به سؤالی که پرسیدم جواب بدن.
تفسیر تربیتی
🛑📣 نظرسنجی (فوری) سلام وقتتون بخیر لطفا هر چه سریعتر به این لینک برید و به سؤالش جواب بدید. برای
کسانی که به صورت زنده سر کلاس نمیان ولی مطالب رو از طریق این کانال یا گروه تفسیر تربیتی قبلی پیگیری می کردند و می کنند مشمول سؤالی که پرسیدم میشن. پس همه هر چه زودتر لطف کنید و جواب بدید.
سلام وقت همگی بخیر
ان شاء الله فردا کلاس در ساعت 3:50 برقراره
لطفا به ساعت کلاس توجه کنید سه و پنجاه دقیقه
وقتی تو در تنگنای بزنگاههای زندگی به فریادم رسیدهای و من همه را فراموش کردهام، معلوم است که نمیتوانم در تنگناهای امروز زندگی به تو اعتماد کنم.
وقتی در غربت و تنهاییهایم بیش از همه به یادم بودی و بی آن که حتی از تو بخواهم انیسم شدی و من همه را فراموش کردهام، معلوم است که در غربت و تنهاییهای امروز زندگی نمیتوانم دلم را به تو خوش کنم.
وقتی در بن بستهایی که راه نفس را میبستند، تو راه را نشانم دادی و من و همه را فراموش کردهام، معلوم است که نمیتوانم در بن بستهای امروز زندگی چشم انتظار راهنمایی تو بنشینم.
وقتی تو به من لطف میکنی و من فراموش میکنم، حالم همیشه حال بیاعتمادی به توست. ممنونم که مرا تحمل می کنی و سایۀ لطفت را از سرم بر نمیداری. تحمل تو امید مرا زیاد میکند. در دلم میگویم تو اگر مرا تحمل میکنی، حتما برای این است که امید به خوب شدنم داری. ممنونم به خاطر همۀ تابآوردنهایت.
شبت بخیر مهربان!
14030317 سه تذکر.mp3
2.61M
🔴🔴🔴لطفا قبل از گوش دادن به فایل امروز حتما این شش دقیقه رو گوش کنید.
سه تا تذکره که یکیش گِلهست، یکیش نیمی گِله و نیمی درخواست، سومی هم یه یادآوریه.
تفسیر تربیتی
🛑📣 نظرسنجی (فوری) سلام وقتتون بخیر لطفا هر چه سریعتر به این لینک برید و به سؤالش جواب بدید. برای
گِلۀ اول رو که گوش دادید، برید سراغ این.
تفسیر تربیتی
🔴🔴🔴لطفا قبل از گوش دادن به فایل امروز حتما این شش دقیقه رو گوش کنید. سه تا تذکره که یکیش گِلهست، ی
یادآوری رو که نکتۀ سوم هست گوش دادید برید سراغ این 👇👇👇
سلام وقتتون بخیر
اولین پنجشنبه بعد از ورود اعضای جدیده.
پنجشنبه روز انفاق ماست.
کسایی که برای انفاق روز پنجشنبهها میخوان پول یه جا جمع بشه و هزینه شه، مبالغشون رو به این شماره کارت بریزن:
💳
6037997531525732به نام فاطمه عباسی ولدی ‼️لطفا رسید تراکنش رو به این نام کاربری ارسال کنید! @ya_abasaleh_mahdi313
May 11
تفسیر تربیتی
درس امروز ۱۷ خرداد #توکل #حسبی_الله #اعتماد_به_خدا #شکر_بر_ندادهها ✅#قابل_انتشار
به نام خدا
🗓 ۱۷ خرداد۱۴۰۳، جلسه ۵۲۵:
✅ گفتیم ما چارهای نداریم جز اینکه به خدا توکل کنیم، چون با ناآگاهی و محرومیتمان از علم مطلق الهی درباره به صلاح بودن و به صلاح نبودن بسیاری از اموری که توهم به نتیجه رسیدن داریم، میفهمیم که نمیتوانیم به نتیجه درست دست پیدا کنیم.
✅ انس با صحیفه سجادیه، دنیای جدیدی به روی ما باز میکند. یقیناً یکی از مواخذههای شیعیان در روز قیامت، بیاعتنایی به صحیفه سجادیه است. منبع توحید و تربیت است. اگر فراتر از یک کتاب دعا (به آن معنا که در ذهن ماست) به صحیفه سجادیه نگاه کنیم، آن را فراتر از یک کتاب مییابیم.
اگر برای دعاهای صحیفه سجادیه فضیلت خاصی معرفی میشد -مثلاً اینکه خواندن آن معادل یک سال عبادت است- شاید صحیفه سجادیه از غربت بیرون میآمد.
✅ شهید مطهری میفرمایند: زمانی برای بعضی از سورههای قرآن فضیلت تراشی کردند تا مردم به خواندن آن ترغیب شوند! قطعاً این کار اشتباه است، ولی نشاندهنده آفت بزرگی بین مسلمین است، گویا از اینکه اصل و اساس دعا یا قرآن و اینکه همه زندگیمان و دنیا و آخرت ما بند این معارف است، غافل شدهایم.
🔷 مضمون دعای سی و پنجم صحیفه سجادیه، دعای امام سجاد علیه السلام در رضا و خوشنودی از خداوند است، هنگامیکه ایشان به اهل دنیا نگاه میکردند. بخشهایی از این دعا:
خدایا کاری کن که از قضاء تو لذت ببرم، یعنی میخواهم با تمام وجودم این لذت را بچشم، پس تو آن را به جانم بنشان.
میخواهم وقتی با چیزی که تو برایم انتخاب کردهای مواجه شدم، بگویم به به!
جاهایی که تو حکم میکنی، به سینهام وسعت و بزرگی بده، شرح صدری بده که حکم تو در سینهام جا شود.
اعتمادی به من بده که مبتنی بر آن اعتماد، به اینکه قضاء تو جز به خیر و خوبی جاری نمیشود، اقرار کنم. هر چه تو جزء سرنوشت من قرار دهی حتما خیر است. (شماره ۱ ضمیمه)
✅ به خودمان برگردیم. ببینیم چقدر از مشکلاتمان با خدا، با خودمان و با زندگی به خاطر این است که دائم میگوییم کاش چنین و چنان میشد.
ما باید فقط بندگی کنیم.
🔷 در ادامه دعای سی و پنجم صحیفه سجادیه آمده است: خدایا! شکر کردن من در پیشگاهت را، هنگامی که به خاطر چیزی که از من گرفتهای یا به من ندادهای، بیشتر از شکر من بر چیزهایی که به من عطا کردهای، قرار بده. (شماره ۱ ضمیمه)
✅ باید این جمله را جوری روی دلمان حک کنیم که هیچ حادثه و مشکلی نتواند این جمله را از دلمان پاک کند.
✅ امام نمیفرماید به من در برابر ندادههایت صبر بده، میفرماید شکر عطا کن!
نمیگوید شکر من را بر ندادههایت به اندازه شکر بر دادههایت قرار بده، میگوید شکرم بر ندادههایت را پُر و پیمانتر و بیشتر از شکر بر دادههایت قرار بده.
🔷 وَ اجْعَلْ شُكْرِي لَكَ عَلَى مَا زَوَيْتَ عَنِّي أَوْفَرَ مِنْ شُكْرِي إِيَّاكَ عَلَى مَا خَوَّلْتَنِي (شماره ۱ ضمیمه)
✅ خدایا به ندادههایت بیشتر از دادههایت شکر!
چقدر باید به حکمت خدا اعتماد داشته باشم که اینطور شکرگزار باشم.
خدا به من میفرماید: هرچه میخواهی از من درخواست کن، ولی نتیجه را به عهده من بگذار. من تو را بهتر میشناسم و به مصلحت تو بیشتر اگاهم، مصلحت تو در التماس کردن است، رشد تو در التماس کردن است،از من خدا بخواه! رشد تو در ابراز ذلت و درخواست به خداست. التماس، آری! اعتراض، خیر!
از خدا بخواه ولی گله مند نباش!
✅ حکمت خیلی از ندادههای خداوند در روز قیامت بر ما معلوم میشود و میفهمیم خدا چه لطفی به خاطر ندادن آنها کرده است.
🔷 مرا از این خیال نگه دار که هنگامی که فردی را میبینم که ندار است، احساس کنم فرومایه است، یا وقتی صاحب ثروتی را میبینم، احساس کنم به خاطر ثروتش، انسان بافضیلتی است. (شماره ۱ ضمیمه)
🔷 چون شرافتمند کسی است که طاعت تو به او شرافت داده و عزیز کسی است که عبادت تو عزیزش کرده. (شماره ۱ ضمیمه)
✅ زندگی توحیدی همینقدر واضح است. شریف و عزیز کسی است که مطیع و عبد تو باشد.
🔷 به من ثروتی بده که فنا ناپذیر باشد و با عزتی مرا تایید کن که پایان ناپذیر باشد. (شماره ۱ ضمیمه)
🔷 از سلطنت جاودانه به ما بده زیرا که تو آن یکتای یگانه بینیازی، که فرزند نداری و فرزند کسی نیستی و همتایی برایت نبوده است. (شماره ۱ ضمیمه)
✅ خدایا تو مهربانی! تو رحمان و رحیمی! خدایا تو از پدر و مادرم به من مهربانتری! وقتی چیزی سمت من میآید و تو آن را پس میزنی و نمیگذاری به من برسد، به خاطر ایمانی که به مهربانی تو دارم، مطمئنم چون میدانی به صلاح من نیست، آن را از من دور میکنی.
من از تو به خاطر نرسیدن آنها ناراحت و گلهمند میشوم، ولی تو به قدری مهربانی که به ناراحتی و گلهمندی من اعتنا نمیکنی!
🌸 توسل به امام حسین علیه السلام (شماره ۲ ضمیمه)
#توکل
#حسبی_الله
#اعتماد_به_خدا
#شکر_بر_ندادهها