از اتحاد علیه ایران فعلا خبری نیست
بن فرحان وزیر خارجه سعودی در کنفرانس خبری :
🔸️ هیچ بحثی در باره ناتوی عربی ضد ایران در اجلاس جده مطرح نبود و گفت دست ما همچنان به سوی ایران دراز است.
🔸️ هیچ بحثی در باره تولید نفت نشد و ما به توافق اوپک پلاس پایبندیم.
@taghaviniaa
ناودسته پهپادی چه مزیتی برای ایران دارد ؟
🔸️۲ روز پیش ارتش جمهوری اسلامی ایران از ناودسته پهپادی خود در اقیانوس هند رونمایی کرد.
🔸️این ناودسته متشکل از شناورهای سطحی و زیردریایی ها بود که مسلح به پهپادهایی با کاربری های متفاوت بودند .
🔸️این ابتکار کم نظیر چند مزیت برای ایران دارد .
1️⃣ خلاء دسترسی به جزیره و در نتیجه فرودگاه جهت نشست و برخاست هواپیما برای ماموریت های مختلف در اقیانوس هند برطرف می شود .
🔸️به عبارت دیگر شناورهای ارتش از طریق جاتو ( بوستر راکتی سوخت جامد ) می توانند در هر لحظه پهپادهای خود را به پرواز در آورند و ماموریت محوله را به انجام رسانند .
2️⃣ پهپادها هزینه بسیار اندکی دارند و به پرواز درآوردن آنها از روی شناور و زیر دریایی می تواند دست ایران را به جای جای اقیانوس هند برساند و اموری چون شناسایی را با دقت و کمترین هزینه مادی انجام دهند .
🔸️همچنین اهداف متخاصم در فاصله دور مانند جزیره دیه گو گارسیا (۴۵۰۰ کیلومتر ) که پایگاه پشتیبانی راهبردی ناوگان ایالات متحده آمریکا و مرکز استقرار بمب افکن های استراتژیک آنهاست می تواند هدف پهپادهایی چون آرش ، پلیکان و پهپاد کرار باشد .
🔸️نقطه قوت پهپادهایی چون کرار قابلیت حمل موشک های کروز برای شلیک به اهداف زمینی و شناوری است.
3️⃣ ورود پرنده های بدون سرنشین ایرانی به پهنه اقیانوس هند ، انحصار ناوگان قدرت های بزرگ دریایی جهان را خواهد شکست.
🔸️سالها بود که آنها بی دردسر و بدون رقیب در پهنه آبهای آزاد و اقیانوس ها حضور داشتند و سیادت خود را بر دنیا از طریق نیروی دریایی خود تحمیل می کردند.
🔸️اما با ورود پهپادهای ارتش جمهوری اسلامی ایران به پهنه اقیانوس هند آنها هم توسط این پرنده ها رصد می شوند و هم در صورت لزوم تهدید.
🔸️اگر هم قصد انهدام پهپادهای پرشمار نمایند باید برای هر پهپاد چند هزار دلاری ، موشک میلیون دلاری شلیک کنند که بازهم متضرر شده اند و هزینه های گزافی بر آنان تحمیل می گردد .
4️⃣ پایگاه های متحرک پهپادی ایران در اقیانوس هند می توانند با تهدیداتی چون دزدهای دریایی نیز مقابله کرده و ماموریت پایش و حفاظت از ناوگان تجاری در نقاط پرخطر اطراف سواحل را با هزینه کمتر و بدون نیاز به شناورهای بزرگ و پرهزینه به انجام برسانند .
5️⃣ تلاطم دریا و شرایط سخت آب و هوایی که در اصطلاح به آن (sea force ) یا قدرت دریا می گویند از جمله موانع احتمالی برای انجام ماموریت های شناورهاست.هرچه فورس دریا بالاتر باشد انجام ماموریت ها سخت تر و احتمال آسیب به تجهیزات شناوری بالاتر است .
🔸️اما ورود پهپادهای ایرانی می تواند این مشکل را تا حد زیادی حل کند و برای انجام عملیات های شناسایی و رزمی ، میزان حضور فیزیکی شناورهای بزرگ در آبهای متلاطم کاهش یاید .
6️⃣ رادارگریزی پهپادهای ساخت ایران ارتقای قابل توجهی یافته و بارها توانسته اند روی ناوهای هواپیمابر آمریکا رفته و بدون رصد شدن توسط رادارهای پیشرفته آنان ماموریت های شناسایی را با موفقیت انجام دهند(فیلم های آن بر بستر اینترنت موجود است ).
🔸️در سابق هنگام بروز شرایط احتمالی درگیری ، ناوهای هواپیمابر از سواحل ایران دور میشدند و به اقیانوس هند می رفتند تا از تیررس در امان باشند .
🔸️اما با ورود زیر دریایی ها و شناورهای پهپادبر ایران به اقیانوس هند مصونیت ناوهای هواپیمابر نیز دچار اختلال اساسی می گردد.
7️⃣ در نهایت باید گفت دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر بر گسترش حضور و نفوذ در اقیانوس هند با بهره گیری از نیروی دریایی راهبردی ارتش متمرکز بوده و تهران سعی دارد از لحاظ نظامی جایگاهش را به ورای یک قدرت منطقه ای ارتقا دهد و هزینه اعمال گزینه نظامی علیه خود برای کشورهای متخاصم بالاتر ببرد و با توجه به مصون ماندن این کشور از گزند تحولات جهانی به نظر می رسد این راهبرد موفق بوده است.
@taghaviniaa
طرح ائتلاف کشورهای عربی علیه ایران شکست خورد
🔸️قسمت اول مصاحبه علیرضا تقوی نیا با روزنامه فرهیختگان :
🔻همانطور که طی روزهای گذشته شاهد بودیم بایدن بعد از سفری که به سرزمینهای اشغالی داشت، مستقیم و با هدف شرکت در اجلاس کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس و دیدار با سران عربستانسعودی وارد این کشور شد. رئیسجمهور آمریکا روز جمعه بعد از ورود به عربستان، ازسوی امیر مکه مورد استقبال قرار گرفت نه محمدبنسلمان، ولیعهد این کشور. بهنظر شما معنای این استقبال چیست؟ آیا میتوان آن را کممحلی سران حکومت عربستانسعودی تلقی کرد؟ اگر بله، دلیل آن را چه میدانید؟
🔸️خیر، بهنظرم نمیتوان آن را کممحلی دانست. اتفاقا سعودیها و شخص محمدبنسلمان بهدنبال این بودند که با نهایت اکرام با بایدن برخورد کنند، چون به مواضع و حمایتهای او برای به پادشاهی رسیدن محمدبنسلمان احتیاج دارند. این یک پروتکل است. قبلا هم در عربستانسعودی با روسایجمهور همینگونه برخورد شده است. به اعتقاد من، اتفاق خیلی خاصی در این زمینه رخ نداده که ما فکر کنیم عربستانسعودی به رئیسجمهور آمریکا کممحلی کرده است. باید به این نکته هم توجه داشت که اصلا عربستانسعودی در حد، قواره و اندازهای نیست که بخواهد نسبت به رئیسجمهور آمریکا بیمحلی کند. امتیازهایی هم که در این سفر به بایدن در حوزههای انرژی داده شده، نشاندهنده آن است که عربستان همواره سعی دارد حمایت آمریکا را متوجه خود داشته باشد و برای آنان فرقی نمیکند که در راه رسیدن به این هدف، رئیسجمهور دموکرات در آمریکا روی کار باشد یا رئیسجمهور جمهوریخواه.
🔻پیش از این سفر بود که بایدن در مقالهاش در واشنگتنپست اینطور نوشته بود که تلاشهایش باعث انزوای ایران در جهان شده است. چنین ادعایی را پیش از آن هم از دولتمردان آمریکایی شنیده بودیم. علاوهبر آن، گفته میشد آمریکا قصد دارد در این سفر توافقات مرتبط با تشکیل ناتوی عربی که منزویکردن ایران را یکی از اهداف آن اعلام کرده بودند، نهایی کند اما در آستانه سفر بایدن به فلسطیناشغالی بود که شاهد اعلام موضع کشورهایی مثل اردن، امارات، مصر و عراق دراینباره و انصراف از هرگونه تلاش برای ایجاد ائتلاف برای مقابله با ایران بودیم. علاوهبر این، مقامات اماراتی و عراقی هم بهطور علنی اعلام کردند قصدی برای کمک به افزایش فشار سیاسی و امنیتی علیه ایران نخواهند داشت و عملا به ایده دولت آمریکا و مقامات رژیمصهیونیستی جواب رد دادند. دلیل چنین تغییر رویکردی را چه میدانید؟
🔸️آمریکا درطول این مدت تلاشهای زیادی در این خصوص انجام داد، البته مقامات آمریکایی در سالهای گذشته هم بهدنبال طرحهای مشابه آن بودهاند. ازجمله آن طرحها، ایده ایجاد گشت یکپارچه دریایی برای مقابله با تهدیدات ایران بود. همچنین آنها در دوره ترامپ هم قصد داشتند چیزی تحتعنوان ناتوی عربی ایجاد کنند و همانطور که شاهد بودیم، همه آن تلاشها به شکست انجامید. بایدن هم درطول چند مدت اخیر، بهدنبال آن بوده است که یک ائتلافسازی انجام داده و با توجه به اینکه درحال حاضر جایگاه و نقشآفرینی آمریکا در منطقه روبه کمرنگشدن و کاهش است و همچنین با توجه به چالشهای زیادی که در سطح دنیا با آن روبهرو شده است شاید بتواند بهنحوی چالشهای منطقهای خود را مدیریت کند اما این ایده هم به اعتقاد من شکستخورده محسوب میشود.
همانطور که دیدیم، کشورهایی همچون قطر، کویت، عمان و عراق از همان ابتدا اعلام کردند به این پدافند هوایی یکپارچه نخواهند پیوست. بعد از آن شاهد اعلامنظر صریح مصر و امارات بودیم که مقامات این دو کشور هم اعلام کردند به ائتلافی که علیه ایران باشد و تهدید جمهوری اسلامی ایران را دنبال کند، نخواهند پیوست. درنتیجه، مجموع این مواضع و اظهارنظرها نشاندهنده آن است که یکی از اهداف اصلی این سفر که یکپارچهکردن کشورهای عربی برای تشکیل ائتلاف علیه ایران بود، شکست خورده است.
نکته دیگری که باید مورد توجه قرار داد آن است که به اعتقاد من، کشورهای منطقه به این نتیجه رسیدهاند که جمهوری اسلامی ایران از سطحی از دانش نظامی و هستهای و قدرت منطقهای عبور کرده و در چنین شرایطی، تحریمها هم نخواهد توانست نسبت به مولفههای قدرت کشورمان اثر استراتژیک و راهبردی گذاشته و سیاستهای جمهوری اسلامی ایران را دستخوش تغییر اساسی کند. درنتیجه بهدنبال این هستند که بهسمت تعامل و مصالحه با جمهوری اسلامی ایران قدم برداشته و گرایش پیدا کنند.
@taghaviniaa
روزی که آرزوی صدام بر باد رفت
🔸️صدام با کمک فرانسوی ها در حال ساخت یک نیروگاه اتمی بود و اعلام کرد که عراق اولین کشور عربی خواهد بود که بمب هسته ای می سازد.
🔸️ایران که خطر این نیروگاه را برای خود حس کرده بود با ۲ فرووند فانتوم در ۸ مهر ۱۳۵۹ تاسیسات اتمی اوسیراک را هدف قرار داد .
فرماندهی نیروی هوایی ایران چون اطلاع نداشت که سوخت اتمی به این رئاکتور تزریق شده یا نه جانب احتیاط را رعایت کرده و خود کوره اصلی را به عنوان هدف تعیین نکرد و در نتیجه برنامه هسته ای صدام صرفا با تعویق مواجه شد.
🔸️۸ ماه بعد ۸ فروند اف ۱۶ اسرائیلی در یک عملیات موفق توانستند در ارتفاع پایین به نیروگاه اوسیراک برسند و با اطلاعات دقیقی که از طریق جاسوسان خود در فرانسه کسب کرده بودند رئاکتور را قبل از تزریق سوخت اتمی به طور کامل نابود کردند و آرزوی صدام را بر باد دادند.
🔸️اسرائیل از دیرباز تمایل داشت که سلاح اتمی در غرب آسیا منحصرا در اختیار خودش باشد و هر کشوری که به این سمت می رفت بلافاصله با واکنش این رژیم مواجه می گردید.
🔸️تصویری که می بینید انهدام رئاکتور اصلی اوسیراک (تموز) پس از بمباران اسرائیلی ها را نمایش می دهد.
@taghaviniaa
کشورهای عربی به گزینه تعامل با ایران روی آورده اند
قسمت دوم مصاحبه علیرضا تقوی نیا با روزنامه فرهیختگان :
🔻با توجه به نکاتی که درباره وضعیت فعلی روابط موجود میان کشورهای منطقه گفتید، میتوان به این جمعبندی رسید که فضای سیاسی حاکم بر منطقه بهنحوی رقم خورده که همراهی با اهداف دولت آمریکا برای کشورهای غرب آسیا به یک مساله هزینهزا تبدیل شده است؟
🔸️خیر، هزینهزا نشده است اما آنها حاضر نیستند با سیاستهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران همراهی کنند. آنها میخواهند در روابطشان، آمریکا نقش یک پشتیبان و مدافع این کشورها را ایفا کند، ولی اگر قرار باشد دولت آمریکا این قصد را مدنظر قرار دهد که از کشور آنان بهعنوان یک پایگاه علیه یک قدرت منطقهای مثل جمهوری اسلامی ایران استفاده کند، طبیعتا طبق شناختی که از توان ایران دارند، از همراهی با آمریکا برای فشار وارد کردن به کشورمان سر باز خواهند زد. آنها میدانند جمهوری اسلامی ایران چه قدرتی برای آسیبزدن به آنان دارد فلذا در پی این نخواهند بود که فشارها را افزایش دهند. همانطور که طی سالهای گذشته شاهد بودهایم، یمن بهعنوان یکی از کشورهای ضعیف منطقه که قدرت نظامیاش نیز قابل مقایسه با جمهوری اسلامی ایران نیست، موفق شد چالشهایی جدی برای عربستانسعودی و امارات ایجاد کند. درنتیجه آنها در این شرایط، راه تعامل را منطقیتر دیده و فکر میکنم به این جمعبندی رسیدهاند که این راه در مواجهه با جمهوری اسلامی ایران برای آنان هزینههای کمتری را بهنسبت سایر گزینهها بهدنبال خواهد داشت.
🔻رژیمصهیونیستی از سال 2018 تاکنون چهار انتخابات پارلمانی زودهنگام برگزار کرده است، اکنون هم انتخابات پنجم در راه است. این وضعیت سیاسی شکننده در داخل پارلمان و دولت اسرائیل نگرانیهای زیادی را برای آمریکا و دولت بایدن بهوجود آورده است. در ادامه با توجه به اینکه یهودیان آمریکا بهخصوص آندسته از یهودیانی که در دولت دموکرات بایدن مسئولیت دارند از لحاظ سیاسی میانه یا چپ محسوب شده ولی فضای سیاسی و جامعه رژیمصهیونیستی راستگرایانه است، فکر مــــیکــــنید این امکان وجود دارد که با توجه به وجود برخی ضدیتهای فکری موجود میان اینها، در فضای علنی روابط میان آمریکا و رژیمصهیونیستی هم شاهد اختلافنظرهایی در این حوزه باشیم؟ آیا این اختلافنظرها درنهایت به ایجاد شکاف میان سیاستمداران آمریکا و این رژیم منجر خواهد شد یا خیر؟
🔸️بهنظر من این تفاوت دیدگاه آنقدر جدی نیست که درنتیجه خود، شاهد این مساله باشیم که مقامات رژیمصهیونیستی و مقامات دولت دموکرات آمریکا بخواهند بهخاطر آن به مشکل جدی و اساسی بربخورند. البته در برخی زمینهها مثل تشکیل دو دولت در فلسطین اشغالی، بین دموکراتها و دولت فعلی رژیمصهیونیستی که راستگراها در آن مشارکت دارند اختلافنظر وجود دارد، اما من معتقدم تهدیداتی که درحال حاضر اسرائیل با آن مواجه است و همچنین بحرانی که موجودیت رژیمصهیونیستی را تهدید میکند در مقطع کنونی فراتر از اینها است. همین مساله باعث میشود آنان چشم بر اختلافات اینچنینی مثل همان موردی که پیشتر به آن اشاره شد، ببندند. به این معنا که آنقدر رژیمصهیونیستی در منطقه برای آمریکا دارای ارزش استراتژیک است که دولت این کشور، اولویتهایش را براساس روابطی که با این رژیم دارد، تنظیم میکند. بنابراین باید به این نکته توجه کرد که با وجود تهدیدات جدیای که علیه رژیمصهیونیستی وجود دارد و موجودیت آن را تهدید میکند (هم تهدیدهایی که از اطراف مرزهایشان و ازسوی جمهوری اسلامی ایران متوجه آنهاست و هم بحرانهای داخلی این رژیم) دولتمردان آمریکا و مقامات رژیمصهیونیستی بر اختلافنظرهای موجود چشم بسته و آن هدف بزرگتر را که بقای رژیمصهیونیستی است درنظر خواهند داشت. بهدلیل همین ملاحظات هم هست که زیاد بر طبل اختلافات نمیکوبند. بهنظرم درحال حاضر تمام هدف و اولویت دولت آمریکا این است که رژیمصهیونیستی را در صحنه نگه دارد و به همین دلیل قصد ندارد تا حد ممکن به اختلافات موجود میان مقامات طرفین دامن بزند.
@taghaviniaa
🔸️دعوای مقتدی صدر با نوری المالکی بالا گرفته است ؛ به نظر می رسد با این وضعیت جریان چهارچوب هماهنگی دیگر روی مالکی ریسک نکند و سایر گزینه های نخست وزیری چون هادی العامری ، حیدرالعبادی و یا فالح الفیاض را مورد بررسی قرار دهد .
🔸️ بدون تردید انتخاب مالکی به نخست وزیری عراق ،جنگ داخلی شیعی-شیعی را شعله ور خواهد کرد.
@taghaviniaa
فوری
حزب الله بازهم پهپاد به درون اراضی اشغالی فرستاد
@taghaviniaa
🔴 ارزش پول روسیه قبل و بعد از جنگ اوکراین
قبل از جنگ : هر دلار معادل ۷۵ روبل
امروز : هر دلار معادل ۵۷ روبل
نتیجه گیری : وقتی کشوری عناصر و مولفه های قدرت را داشته باشد تحریم های حداکثری هم باعث توقف و تسلیم آن نخواهد شد و بالعکس باعث ضرر کشورهای تحریم کننده می شود .
@taghaviniaa
توازن قدرت میان حزب الله لبنان و اسرائیل به جایی رسیده که سرنگونی یک کوادکوپتر ساده حزب الله برای این رژیم یک دستاورد محسوب شده و آن را با افتخار در بوق و کرنا اعلام می کنند .
@taghaviniaa
11.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سالروز برقرار توازن وحشت دریایی با انگلیس
🔸️نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا در ۱۳ تیرماه ۱۳۹۸ ، در تنگه جبل الطارق به بهانه تحریم نفتی ایران ، نفتکش گریس ۱ که در اجاره جمهوری اسلامی بود را توقیف کرد .
🔸️در واکنش به این رخداد در روز ۲۵ تیرماه آیت الله خامنه ای اعلام کرد این دزدی دریایی توسط جمهوری اسلامی بی پاسخ نمی ماند.
🔸️تنها ۳ روز بعد ، نیروی دریایی سپاه در تنگه هرمز یک فروند نفتکش انگلیسی با نام استینا ایمپرو را از طریق هلی برن توقیف کرد .
🔸️این اقدام با وجود شناور جنگی انگلستان در نزدیکی محل واقعه انجام گرفت و برای اولین بار بود که کشوری جرات می کرد از تردد شناورهای تجاری انگلیسی بدین شکل جلوگیری کند.
🔸️در نهایت لندن تسلیم راهبرد مقابله به مثل ایران شد و نفتکش گریس را آزاد کرد و جمهوری اسلامی نیز پس از چندی نفتکش آنان را رفع توقیف ساخت .
🔸️فیلمی که می بینید لحظه های مستندی از لحظه عملیات نیروی دریایی سپاه علیه تانکر انگلیسی است .
@taghaviniaa
PTT-20220719-WA0055.opus
1.55M
چرا کمال خرازی از توانایی فنی ایران برای ساخت سلاح اتمی صحبت کرد ؟
🔸️چرا صهیونیست ها تهدیدات رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران را جدی گرفتند ؟
🔸️ چرا بایدن همچنان بر مسیر دیپلماتیک در قبال ایران اصرار دارد ؟
🔸️ توانایی فنی جمهوری اسلامی در عرصه هسته ای و موشکی چه تاثیری بر توازن قدرت در غرب آسیا خواهد داشت ؟
📌 برای دانستن پاسخ سوالات بالا این فایل صوتی را با دقت گوش کنید
@taghaviniaa
دو هشدار مهم آیت الله خامنه ای به اردوغان
🔸️در دیدار امروز رئیس جمهور ترکیه با رهبر معظم ایران ، آیت الله خامنه ای در سخنانش ۲ هشدار بسیار مهم به اردوغان داد.
🔸️یکم ، حمله به شمال سوریه برخلاف مصالح ترکیه است و به ضرر این کشور تمام می شود .
🔸️دوم ، بستن مسیر ایران به ارمنستان با مخالفت ایران روبرو خواهد شد .
🔸️بسیاری از تحلیلگران صراحت امروز رهبر جمهوری اسلامی را کم سابقه می دانند و به نظر می رسد این سخنان عزم جدی ایران برای جلوگیری از اقدامات ترکیه برای بر هم زدن مرزهای همسایگان و متحدانش را گوشزد می کند .
🔸️البته سابقه بدعهدی و اقدامات نسنجیده اردوغان فراوان است ؛ کما این که در ابتدای سال ۹۱ ، آیت الله خامنه ای به ترکها هشدار داده بود که ایران اجازه نخواهد بشار اسد سقوط کند و بهتر است آنکارا در سیاست هایش تجدیدنظر کند ولی آنان راه خود را رفتند .
🔸️حال سخنان امروز آیت الله خامنه ای همزمان با تقویت نیروهای وابسته به ایران در شمال سوریه را می توان اتمام حجت تهران با آنکارا ارزیابی کرد.
🔸️همچنین مقامات سیاسی و نظامی ایران بارها اعلام کرده اند که استان تعرض احتمالی هماهنگ و همزمان ترکیه و جمهوری باکو به استان سیونیک ارمنستان و تغییر مرزهای ژئوپلیتیکی منطقه خط قرمز تهران خواهد بود و عکس العمل نظامی جمهوری اسلامی را در پی خواهد داشت.
🔸️یحتمل ترکها هنوز در آرزوی اتصال زمینی به باکو هستند و اظهارات هشدارگونه عالی ترین مقام جمهوری اسلامی حرف آخر ایران در خصوص مقابله قاطع با هر گونه اشتباه محاسباتی آنان بود .
@taghaviniaa