🔴 فقط یک ماه مثل آنان زندگی کن!
👈 انسان غرق در محرومیّت و پریشانی را، که مسائل اصـلی زنـدگیش بـر زمین مانده است، تو به چه چیز دعوت میکنی و فرا میخوانی؟
👈 برو در یـکی از زاغـهها، در درون زندگانی یکی از خانوارهای محروم، آنگاه برگرد و یک ماه ـ فقط یک ماه ـ مثل آنان زندگی کن، و دخـتر و پسـر و کودک و جوان خود را در شرایط فرزندان و کودکان آنان قرار ده...
👈 شبهای زمستانی را مـثل آنـان بگذران، و سفرههای خالی را مثل آنان در جلو خویش و خـانوادهی خـود بـینداز، و بیپزشکی و بیدارویی و اجارهنشینی، بلکه بیخانمانی و زاغهنشینی را مـثل آنـان تجربه کن...
👈 آن وقت ببین که زندگی چیست و واقعیّات کدام است، و عمل به احـکام دیـن چگونه میسر است!
🍂 علامه محمدرضا حکیمی
#گفتمان_عدالت
#تضاد_طبقاتی
◾️ یک خاطره از برخورد استاد حکیمی با یکی از مقامات سیاسی دولت
🔴 یکی از مقامات ارشد دولت، در نمایشگاه کتاب تهران ایشان را در جمع جوانانی که گرد او فراهم آمده و گرم گفتوگو بودند، دید و از طریق کسی تقاضای دیدار ایشان را کرد. آقای حکیمی پذیرفت و به پاویون رفت. وقتی میزبان از خدمات فرهنگی دولت و کوشش آنها برای بسط عدالت اجتماعی آغاز به سخن کرد، آقای حکیمی گفت مثل اینکه شما نمیدانید در گوشه و کنار همین پایتخت آباد و برجهای سربه فلک کشیده، عدهای در بیغولهها شربت سینه را با آب میآمیزند و نان در آن ترید میکنند و به عنوان وعده غذایی میخورند. کارنامه امیرالمومنین در دوران زمامداری این بود که به ابن عباس فرمود: در زمامداری من فقیرترین مردم دستکم به آب آشامیدنی فرات و خانه و سرپناه دسترسی دارند و نان گندم میخورند درحالی که خود حضرت نان جو میخورد. آقای حکیمی این مطلب را گفت و از اتاق تشریفات خارج شد.
🗯 به نقل از احمد مسجد جامعی (وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی، عضو و رئیس پیشین شورای اسلامی شهر تهران و اکنون قائم مقام مرکز دایرة المعارف بزرگ اسلامی است)
طالقانی بزرگ، روی زمين نشست مردم را ببيند...
وقتی روی زمين نشستی مردم را میبينی...
وگرنه به آنان نگاه میكنی!!!
✍️ #محمد_رضا_حکیمی
🔴 یک سوزن به خودت بزن!
▪️سرخوردگی و فاصلهگیری گروههایی وسیع از جمله جوانانی بسیار را نباید همواره معلول تبلیغات نظری و اغوایی دیگران و بیگانگان بدانیم. باید در جزئیات و کلیات عملکردها و عملکنندگان و امور و اشخاص مربوط و نتایج حاصله نیز دقت کنیم، و به تعبیر علمای اخلاق، در این مقولات نیز اهل مراقبه باشیم. آری، بهترین و بنیادیترین سازندگی با اجرای عدالت میآغازد.
📖 جامعهسازی قرآنی: ص۱۱۸
✍ استاد محمدرضا حکیمی
22.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جمهوریت امری دینی و برگرفته از شریعت در زمان غیرمعصوم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ جامعه مقدس و اعتراض!
🎙 #حجتالاسلام_محسن_قنبریان:
حرم اهل بیت علیه السلام مقدس است ، اما جامعه کی مقدس میشود؟
🔹 جامعه مقدس، جامعه ای نیست که حرم دارد، اربعین دارد و از مقدسات تبرک می گیرد! جامعهای است که به فرمایش پیامبر(صلی الله علیه و آله وسلم) و امیرالمومنین(علیه السلام)، ضعیف بدون لکنت حق خود را مطالبه می کند(عهدنامه مالک اشتر)۱
🔸 قبل از کمپینها و ثبت اعتراضات در سایتهای وزارتخانههای دنیا، امیرالمومنین بیت القصص(خانه شکایات) درست کرد.
۱. فَإِنِّی سَمِعْتُ رَسُولَ اللهِ صلى الله علیه و آله و سلم یَقُولُ فِی غَیْرِ مَوْطِن، لَنْ تُقَدَّسَ أُمَّةٌ لاَ یُؤْخَذُ لِلضَّعِیفِ فِیهَا حَقُّهُ مِنَ الْقَوِیِّ غَیْرَ مُتَتَعْتِع
(نامه۵۳نهج البلاغه)
💥اسلام، ایمانِ بدونِ عدالت را به رسمیت نمیشناسد!
🎤امام #موسی_صدر:
صدها دستور اسلامی، که #عدالت اجتماعی و اقتصادی را در عمقِ عبادات وارد میسازد و آن را از جمله شرایط صحیح بودنِ آنها میشمارد، به روشنی نشان میدهد که عدالت اجتماعی و عدالت اقتصادی نهتنها دو حکم فرعی و دو واجب عادی و معمولی نیستند، بلکه بر پایه عقیده و ایمان استوارند و از آنها جداشدنی نیستند. اسلام ایمانی را که نتیجه آن عدالت در زندگیِ فرد و جامعه نباشد، برنمیتابد. از این رو عدالت اقتصادی و اجتماعی در اسلام ریشهدار، دائمی و فراگیر است، زیرا با طبیعت و هستیِ مؤمن درآمیخته و از درونِ فرد و جامعه مسلمان سرچشمه گرفته است.
🔻 برگرفته از سخنرانی امام صدر در نهمین همایش اندیشه اسلامی در الجزایر / ۱۷ تیر۱۳۵۴ / 📚کتاب رهیافتهای اقتصادی اسلام
#عدالت_اسلامی
💠نبود عدالت در جوامع، از مرحله خطرهای سياسی و اجتماعی گذشته و به مرحله "انحرافات ايدئولوژیک" رسيده و موجب نا اميدی بزرگی از دين و مؤسسههای دينی و علمای دين، به ويژه آن دسته از علما شده است كه در برابر بيدادگریها سكوت میكنند و برای احقاق حقوق مردمِ زير ستم، مبارزه نمیكنند.
📚 امام موسی صدر عدالت در اسلام
امام علی«علیه السلام» :
»» در حکومت اسلامی، در صورتی که اسلامی باشد، نه فقیر و کمبود داری بهم میرسد، و نه به احدی ظلم میشود، مسلمان یا غیر مسلمان.
📖کافی: ۳۲/۸