آیت الله العظمی #جوادی_آملی با استناد به بیانات نورانی آن حضرت به تبیین مسئله ولایت و امامت پرداختند و بیان داشتند:
💠 فقط قرآن کریم همسان و همتای اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است. قرآن، تفسیری دارد که مفسّران فراوانی به این نعمت نایل شدند اما ولایت، تفسیر میخواهد. آن روایتها و جملههای کوتاه که امامت و ولایت را شرح میدهد آنها لازم بود ولی کافی نبود.🔷️ وجود مبارک امام دهم امام هادی(ع) امامت و ولایت را تفسیر کرده است این زیارت نورانی جامعه کبیر به منزله تفسیر امامت است.🔶️ یعنی همانطوری که قرآن، احتیاج به تفسیر دارد امامت هم احتیاج به تفسیر دارد که هر کدام از ائمه(ع) یک آیه یا چند آیه قرآن را تفسیر کردند، ولی وجود مبارک امام هادی کلّ قرآن را تفسیر کرد، چون عترت و قرآن همتای هم هستند.منبع:سخنرانی و درس اخلاق معظم له
آیتﷲ بهجت
علم و تقوا دو بال پرواز برای هر طلبه است که اگر به هر کدام از این دو کمتوجهی شود زیانهای فراوانی متوجه طلبه خواهد شد. معراج السعاده مرحوم نراقی را روزی یک صفحه بخوانید و تا حد توان به آن عمل کنید.
دیگر توصیههای آیتﷲ بهجت به طلاب علوم دینی
1. هر شب محاسبه نفس کنید. حاسبوا قبل أن تحاسبوا.
2. من عمل بما علم، علّمه ﷲ علم ما لم یعلم. هر کس به آنچه میداند عمل کند خداوند دانش آنچه را نمیداند به او خواهد آموخت.
3. هر کس محاسبه نفس کند و نیز به علمش عمل کند، خداوند محاسبه آخر عمر را به او الهام خواهد کرد.
4. قدم به قدم انسان باید مستغفر و تائب باشد تا خداوند او را نجات دهد.
5-هیچ شاگردی نباید در بهشت و جهنم رفتن به استادش نگاه کند. «باید خود انسان فکر بهشت و جهنم خود باشد و به دیگران نگاه نکند. باید ببیند تکلیفش چیست و به آن عمل کند. باید موازین را شناخت و از موازین پیروی کرد، نه اشخاص.
6.با آدمهای امین مشورت کنید تا چنانچه زهر میخورید به شما بگویند.
7.انسان نباید برای چهار تا شاهی حقوق، خود را بفروشد. خدایی که رزّاق است، حتی حیوانات را روزی میدهد.
8.اگر خدا را نصرت نکردی، خداوند هم شما را یاری نخواهد کرد. اگر خدا را یاری نکردی و به کسی ظلم کردی، بعداً دیگری در حق تو ظلم میکند.
9.عامل بودن با عالم بودن فرق دارد.
10.درس را رها نکنید.
هدایت شده از سیره علما
🌹دردت بخوره تو سر هرچی آخونده!
.
◾داشتم كمكش ميكردم غذا بخورد. قبلش هم كيسه ادرارش را خالى كرده بودم. بنده خدا شرمنده شده بود. نميتوانست مدام به چشمم نگاه كند.
میدانست نیروی داوطلب هستم. آرام جملاتی بر زبان جاری میکرد. یک دفعه نیرویش را جمع کرد و گفت: دردت بخوره تو سر هرچی آخونده!
.
◾از پشت ماسک لبخند زدم. نميدانستم چه بگويم. خانم پرستار از آن طرف صدا زد: اینهایی که ده روز است اینجا کمکتون میکنند همه شان #آخوند هستند!
دلم برایش سوخت که در این شرایط قرار گرفت. گفت: حاجآقا ببخشید منظورم آخوندهای بد هستند!
@sireolama
#سیره_علما
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
هیئت و رشد عقلانیت .mp3
2.61M
🎧 استاد میرباقری | پرسشوپاسخ | با توجه به فضای کرونا، آیا بهتر نیست در ماه محرم، بهجای گریستن، به فکر و تأمل بپردازیم؟
👈 در #هیئت، هم #احساسات رشد میکند و هم #عقلانیت.
☑️ @mirbaqeri_ir
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
هدایت شده از علامه عسکری
▫️برای بنده ، خواندن احادیث جعلی و دروغین و تحریف شده ، یک ریاضت روحی است. در مقابل ، آن قدر از خواندن احادیث صحیح پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) لذت می برم که نمی توانم آن را توصیف کنم.
▫️ای کاش می توانستیم عمر را تنها صرف بررسی احادیث درست و صحیح کنیم. اما چه کنیم که تا بت شکسته نشود ، خداوند پرستیده نخواهد شد و تا احادیث جعلی شناخته نشود ، احادیث صحیح بازشناسی نمی شود.
📚نقش ائمه در احیای دین ص ۴۵۳
✅ کانال علامه عسکری 🔰
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde121169
هدایت شده از علامه عسکری
💡باستان شناسی در دین
🔹ما اگر بخواهیم به شهری باستانی برسیم و حدود و ثغور آن را بدانیم و خصوصیاتش را دریابیم ، با وجود آوار قرن های متمادی بر بالای آن ، امکان ندارد و راهی نیست جز اینکه آن را از زیر این همه آوار و خاک و لایه که در طول قرون ، رویش را پوشانیده است ، بیرون آوریم. و البته این کار ، رنجی طاقت فرسا و خبرگی و اطلاعی فراوان می خواهد.
🔹اسلامی که پیامبر آورده بود ، زیر آوار احادیث جعلی و دروغین دفن شده است. و ما برای شناخت اسلام نیز یک نوع باستان شناسی لازم داریم.
📚نقش ائمه در احیای دین ص ۴۵۳
✅ کانال علامه عسکری 🔰
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde121169
هدایت شده از علامه عسکری
❌روایات مکتب خلفا در کتب وزین مکتب اهل بیت (ع)
👌یک نمونه :
▪️اولین اسمی که نگارنده (علامه عسکری) در کتاب «صد و پنجاه صحابی ساختگی» ، بیش از هفتاد صفحه درباره ی او بحث کرده ، نام «قعقاع بن عمرو تمیمی» است ، که «سیف بن عمر» زندیق (شاید به همراه زنادقه ی دیگر) ، او را ساخته است.
👈سازندگان این نام (قعقاع بن عمر تمیمی) او را جزء صحابه ای که پس از پیامبر اکرم (ص) به گرد امام علی (ع) در آمده و از شیعیان خاص او شده است ، معرفی کرده ، آمد تا بدآموزی هایی که می خواهند نسبت به امام و خواص او انتشار دهند ، نشر دهند. مانند آن که امام علی (ع) را فریب دادند تا جنگ جمل به پا شد و پس از آن حضرت از آن جنگ و خون هایی که در آن جنگ ریخته شد ، پشیمان گشته و اظهار ندامت هم فرمود. و در زیر این نام ، نسبت های ناروایی به مالک اشتر و دیگر اصحاب امام دادند و دروغ هایی به آنان بستند.
▪️این مطالب بیشتر از ۱۲ قرن ، در مصادر اسلامی مکتب خلفا (اهل سنت) نشر شد و تا آنجا مشهور گشت که شیخ طوسی ، نام او را در رجال خود ، در شمار اصحاب امام علی (ع) ذکر نمود و دیگر علمای رجال بعد از ایشان مانند ؛ اردبیلی در «جامع الرواة» و قهپایی در «مجمع الرجال» ، همان فرمایش شیخ طوسی را در مولفات خود نقل کرده اند و مامقانی در ترجمه ی آن در کتاب خود «تنقیح المقال» ، پس از نقل فرمایش شیخ طوسی می فرماید :
در «اسدالغابه» آمده :
برای این قعقاع در قتال با فرس در قادسیه و غیر آن ، اثری عظیم بود. وی از شجاع ترین مردم بود و عظیم ترین اثر را داشت. در جنگ های امام علی در جمل و غیره ، با وی بود. امام علی او را نزد طلحه و زبیر فرستاد ، وی با ایشان کلامی نیکو گفت که مردم به صلح نزدیک شدند.... .
👈تا اینجا «مامقانی» از «اسدالغابه» نقل کرده و علامه شوشتری نیز در «قاموس الرجال» ، آن خبر ها را از «اسدالغابه» آورده است. و چون به «اسدالغابه» رجوع می کنیم ، می نگریم که وی از «استیعاب» ابن عبدالبر ، نقل کرده است. و چون به «استیعاب» رجوع می کنیم ، می نگریم وی ، از «سیف بن عمر» نقل کرده است. بنابراین دانشمندان علم رجال ، در ترجمه ی «قعقاع» ، هیچ مدرکی جز روایت های همان «سیف بن عمر» زندیق نیافتند.
📚نقش ائمه در احیای دین ص۵۵۳
✅ کانال علامه عسکری 🔰
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde12116
هدایت شده از علامه عسکری
⚠️اهمیت حدیث شناسی
🔻علمای مکتب اهل بیت (ع) ، آن دقت کامل را که در بحث های فقهی برای نقل حدیث به کار می برند ، در دیگر بحث ها عمل نمی کنند و در نتیجه ، بر بعضی کتب مکتب خلفا (اهل سنت) اعتماد کرده ، چیز هایی را از آن نقل می فرمایند که سبب آشفتگی و ایراد و اشکال بر اینگونه منقولات می گردد.
از جمله ، پاره ای حدیث ها و داستان هاست که از زنادقه به کتاب های مکتب خلفا (اهل سنت) راه یافته.
🔻البته راه علاج این آشفتگی ، آن است که دانشمندان و محققان حوزه های علمیه ، به سایر علوم اسلامی همان مقدار اهمیت بدهند که تا به امروز به علم فقه داده اند.
چنانکه در اعصار گذشته ، بزرگان حوزه های علمیه در رشته های مختلف تألیف و تدریس داشته اند. مثلا شیخ مفید کتاب «جمل» ، سید مرتضی کتاب «تنزیه الانبیاء» ، شیخ طوسی کتاب «تلخیص الشافی» و علامه حلی بیست و یک کتاب در علم امامت تألیف فرمودند.
واضح است وقتی که مرجع عصر و رئیس حوزه ی علمیه ، توجه به سایر علوم اسلامی داشته باشد و در این رشته تألیف و تدریس کند ، تحرک حوزه نیز همان گونه خواهد شد.
📚نقش ائمه در احیای دین ص ۵۶۲
✅ کانال علامه عسکری 🔰
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde12116
هدایت شده از علامه عسکری
«حضور علمای اهل کتاب در متن جریان حدیث سازی»
📖قسمت اول
💢راهب اهل فلسطین
▪️«تمیم داری» در سال ۹ هجرت یعنی در آخرین سال عمر پیامبر ، به مدینه آمده و مسلمان شده است. اما وی یک نصرانی عادی نبوده بلکه گفته اند که او راهب اهل فلسطین و عابد آنجا بوده است.
در عصر خلیفه ی دوم (عمربن خطاب) ، «تمیم داری» با اینکه یکسال بیشتر از عصر نبوت را درک نکرده بود ، اجازه خواست تا برای اصحاب پیامبر (ص) و مسلمانانی مانند ؛ سلمان ، ابوذر ، مقداد و... سخنرانی کند.
او در هفته یک روز به عنوان خطیب و سخنران قبل از نماز جمعه ، برای عموم مسلمانان مدینه به سخنرانی می پرداخت و مسلمانان می نشستند و سخنان او را گوش می دادند.
⚠️این کار درست در زمانی بود که افرادی چون امام امیرالمومنین (ع) و بزرگان صحابه وجود داشته اند.
▪️هنگامی که «عمربن خطاب »دستور داد تا نماز های نافله و مستحب ماه رمضان ، به جماعت خوانده شود ، دو نفر را به امامت جماعت منصوب داشت که یکی از آنها «تمیم داری» بود ، که با لباسی به قیمت هزار درهم در نهایت جلال در نماز جماعت حاضر می شد و امامت می کرد.
▪️این عالم و راهب نصرانی تازه مسلمان شده ، از فرهنگ تورات و انجیل تحریف شده سیراب بوده است. او آن مقدار تحت تربیت اسلام و پیامبر نبوده است که بتواند تغییر فرهنگ دهد.
از او احادیث جعلی متعددی نقل شده است ، مانند ؛
«هیچ مسلمانی برای اسبش جو پاک نمیکند و به گردن اسبش آویزان نمی کند ، مگر اینکه برای او ، به تعداد آن حسنه نوشته می شود»😂😳
👈حتی او به اسم پیامبر هم نامه جعل کرده است.
👌مشهور ترین حدیثی که از «تمیم داری» نقل شده و نشانگر فرهنگی است که حامل آن است و می کوشد آن را در جامعه ی اسلامی نشر دهد ؛ حدیث «جَسّاسه و دَجّال» است.
✍احادیث افرادی مانند «تمیم داری» بود که اسلام شناسان غرب این تهمت را به پیامبر اکرم (ص) زدند که ؛ پیامبر سخنان خویش و اصولاً معارف و احکام اسلام را از پاره ای از مسیحیان و یهودیان گرفته است.
اینگونه احادیث دروغ و جعلی ، بصورت گسترده در منابع اهل سنت موجود است و اسلام شناسان مزدور وزارت های مستعمرات انگلیس و فرانسه و هلند و... آنچه دنبالش هستند را در اینگونه روایات موجود در منابع اهل سنت پیدا می کنند .
(در ادامه بیشتر توضیح داده می شود )...
📚نقش ائمه در احیای دین ص ۴۷۶
✅ کانال علامه عسکری 🔰
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde12116
هدایت شده از علامه عسکری
⛔️حدیث دروغین «جَسّاسه و دَجّال»
▫️این حدیث در مورد «دجال» است و به حدیث «جساسه» معروف است ، که توسط «تمیم داری» گفته شده است.
▪️«فاطمه بن قیس» گوید : صدای منادی پیامبر به گوش رسید که ندا در می داد : الصلاة جامعة ؛ به نماز جماعت بیایید. پس از شنیدن این صدا ، به مسجد رفتم و همراه پیامبر نماز خواندم. پیامبر بعد از نماز ، در حالی که خندان بود ، بر منبر نشست و فرمود : هر کس بر جای خود بماند. سپس اضافه کرد : آیا می دانید چرا شما را به این اجتماع خواندم؟ مردم گفتند : خدا و رسولش بهتر می دانند. فرمود : برای این شما را جمع کردم که «تمیم داری» که مردی نصرانی بوده است ، آمده و بیعت کرده و اسلام آورده است. همچنین برای من حدیثی نقل کرده که با آنچه من برای شما می گفتم ، موافقت دارد و این حدیث در مورد مسیح دجال است. او برای من نقل کرده :
👈«من با سی تن از قبایل (لخم و جذام) بر یک کشتی سوار شدیم ، دریا طوفانی شد ، ما در ساحل پیاده شدیم. یک ماه گرفتار امواج بودیم تا اینکه امواج ما را به جزیره ای راهنمایی کرد. در آن جزیره حیوانی عجیب مشاهده کردیم که بسیار پر مو بود....از آن حیوان پرسیدیم : تو چه هستی؟ جواب داد : من «جساسه» هستم. پرسیدیم «جساسه» چیست؟ گفت: از من چیزی نپرسید ، به این دیر بروید ، زیرا مردی مشتاق دیدار شماست و می خواهد از اخبار شما اطلاع یابد. ما ترسان شدیم و ... به سرعت به آن سمت رفتیم. مردی را دیدیم که از او بزرگتر مشاهده نکرده بودیم. اما دست و پایش در زنجیر بود. خودمان را به او معرفی کردیم .... از ما سوالاتی پرسید... سپس گفت : از پیامبر امّیان خبر دهید. گفتیم : او در مکه ظهور کرده و الان در مدینه است.... از جنگ اعراب با پیامبر پرسید : گفتیم ؛ با او می جنگند ، گاهی پیامبر و گاهی آنان غالب می شوند!! گفت : برای آنها مصلحت در این است که از او اطاعت کنند. سپس گفت : من مسیح «دجّال» هستم و نزدیک است که به من اجازه ی خروج داده شود. من در زمین راه می افتم و همه جا را می پیمایم جز مکه و مدینه.... .»
⚠️پیامبر : با عصای خود بر منبر می کوبید و سه بار فرمود : اینجا مدینه است. آیا من این سخن را برای شما نگفته بودم؟ مردم جواب دادند : بله. فرمود : این حدیث تمیم داری برایم جالب و شگفت آور بود که با آنچه قبلاً گفته بودم مطابقت داشت.
🔍بررسی حدیث در ادامه ...
📚نقش ائمه در احیای دین ص ۴۸۰
✅ کانال علامه عسکری 🔰
http://eitaa.com/joinchat/3534880770Ccde12116