#رمز_های_آیات_مشابه
#سوره_آلعمران (٢٠٨)
یَآأَیُّهَا الَّذِینَ ءَامَنُوا إِن تُطِیعُوا فَرِیقًا مِّنَ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتَابَ یَرُدُّوکُم بَعْدَ إِیمَانِکُمْ کَافِرِینَ {آلعمران/١٠٠}
یَآأَیُّهَا الَّذِینَ ءَامَنُوا إِن تُطِیعُوا الَّذِینَ کَفَرُوا یَرُدُّوکُمْ عَلَی أَعْقَابِکُمْ فَتَنقَلِبُوا خَاسِرِینَ {آلعمران/١٤٩}
رمزها
۱. آیات ۹۸، ۹۹ و ١٠٠ درباره اهل کتاب است. در آیه ۹۸ و ۹۹ عبارت «یَآأَهْلَ الْکِتَابِ» و در آیه ١٠٠، عبارت «أُوتُوا الْکِتَابَ» آمده است، اما آیه ١٤٩ درباره کفار است. (با توجه به آیات قبل و بعد این آیه)
۲. فقط عده کمی از اهل کتاب که خود منحرفند، قصد دارند مسلمانان را به انحراف بکشانند.
به طور مثال در دنیای امروز، در میان قوم یهود، تنها فرقهای از آنها به نام صهیونیسم است که با مسلمانان مخالف هستند و قصد نابودی اسلام و مسلمین را دارند؛ بنابراین در آیه کلمه «فَرِیقًا» آمده است که اشاره به همین گروهِ منحرف دارد.
اما کفار به این دلیل که به خداوند متعال اعتقادی ندارند و زندگی مادی را بر زندگی اخروی ترجیح میدهند، همگی دشمن مسلمانان هستند؛ بنابراین کلمه «فریقًا» در مورد آنها نیامده است.
● اگر میان عبارت { یَرُدُّوکُم بَعْدَ إِیمَانِکُمْ } و { یَرُدُّوکُمْ عَلَی أَعْقَابِکُمْ } دچار اشتباه میشوید، کافی است رمز زیر را به یاد بسپارید.
رمز: کلمه «عَلَی» به معنای برتر است. این کلمه در بالای صفحه آمده است. (برتر - بالاتر)
🔻🌸🔻🌸🔻🌸
🆔 @TaHefz |🔸تاحفظ🔸️
استاد محمد صدیق منشاوی.mp3
2.74M
🎙 استاد #محمد_صدیق_منشاوی
🔻🌸🔻🌸🔻🌸
🆔 @TaHefz |🔸تاحفظ🔸️
استاد محمود خلیل الحصری.mp3
2.09M
🎙 استاد #محمود_خلیل_الحصری
🔻🌸🔻🌸🔻🌸
🆔 @TaHefz |🔸تاحفظ🔸️
#رمز_های_آیات_مشابه
#سوره_آلعمران (٢٠٩)
... وَیَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنکَرِ وَأُولَآئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ {آلعمران/١٠٤}
... وَیَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنکَرِ وَیُسَارِعُونَ فِی الْخَیْرَاتِ وَأُولَآئِكَ مِنَ الصَّالِحِینَ {آلعمران/١١٤}
... یَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنکَرِ وَیُقِیمُونَ الصَّلَواةَ وَیُؤْتُونَ الزَّکَواةَ ... {توبة/۷۱}
... یَأْمُرُونَ بِالْمُنکَرِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمَعْرُوفِ وَیَقْبِضُونَ أَیْدِیَهُمْ نَسُوا اللَّهَ ... {توبة/٦٧}
رمزها
«آلعمران/١٠٤ و ١١٤»: گاهی کلمات «الْمُفْلِحُونَ» و «الصَّالِحِینَ» که در انتهای این دو آیه آمدهاند با یکدیگر اشتباه میشوند. برای حل این مشکل میگوییم: «افراد صالح (صَّالِحِینَ) در انجام کار خیر، سریع (وَیُسَارِعُونَ فِی الْخَیْرَاتِ) هستند.»
نکته: کلمه «وَیُسَارِعُونَ» به معنای سرعت و شتاب است. اگر به هنگام قرائت آیه ١١٤، از این کلمه به بعد دچار تردید و اشتباه میشوید و به آیه ١٠٤ منتقل میشوید، کافی است با یک رمز کاملاً فرضی به ذهن بسپارید: «هنگام سبقت گرفتن از ماشین جلویی، باید سرعت را زیاد کرده و از سمت چپ سبقت بگیرید؛ چون سبقت از سمت دیگر، مجاز نیست.» (کلمه «یُسَارِعُونَ» در سمت چپ صفحه قرار دارد.)
«توبه/٦٧ و ٧١»: اولاً واضح است که منافق، کار زشت را زیبا جلوه میدهد و بالعکس، به همین دلیل میفرماید: «آنان امر به منکر و نهی از معروف میکنند.»
ثانیاً منافق برخلاف مؤمن (که اهل نماز و پزداخت زکات است)، از پرداخت حقوق الهی همچون زکات سر باز میزند.
🔻🌸🔻🌸🔻🌸
🆔 @TaHefz |🔸تاحفظ🔸️
استاد محمد صدیق منشاوی.mp3
2.75M
🎙 استاد #محمد_صدیق_منشاوی
🔻🌸🔻🌸🔻🌸
🆔 @TaHefz |🔸تاحفظ🔸️
استاد محمود خلیل الحصری.mp3
2.02M
🎙 استاد #محمود_خلیل_الحصری
🔻🌸🔻🌸🔻🌸
🆔 @TaHefz |🔸تاحفظ🔸️
#رمز_های_آیات_مشابه
#سوره_آلعمران (٢١٠)
... قَدْ بَیَّنَّا لَکُمُ الْأَیَاتِ إِن کُنتُمْ تَعْقِلُونَ {آلعمران/۱۱۸}
... قَدْ بَیَّنَّا لَکُمُ الْأَیَاتِ لَعَلَّکُمْ تَعْقِلُونَ {حدید/۱۷}
رمز(۱): کلمه «اعْلَمُوا» - که در ابتدای آیه ۱۷ حدید آمده - با کلمه «لَعَلَّکُمْ»، در حروف (عین، لام، میم) مشترک است، در قالب کلمه «عِلْمْ» به عنوان رمز به ذهن بسپارید.
رمز(۲): آیه ۱۷ حدید، دومین آیه مشابه است، کلمه «لَعَلَّکُمْ» هم دو حرف لام دارد.
🔻🌸🔻🌸🔻🌸
🆔 @TaHefz |🔸تاحفظ🔸️