🔰 برای اروپاییها و غربیها میشود زنگ خطر و حفظ دادههای شخصی و برای دیگران میشود بسته بودن فضا و #کره_شمالی بودن!
🔻 هر حاکمیتی بر خود این حق را محفوظ میداند که بر اتباعِ تحت سلطهی خود، احاطه داشته باشد و حرکات آنها را رصد و عناصر ضد امنیت ملی و مخرب را شناسایی و تحت پیگرد قرار دهد!
🔻 تا قبل از این، اگر حاکمیتی از این حق استفاده میکرد، با فشار نهادهای بینالمللی و رسانهای، حق خود را واگذار و #تنظیم احساسات جامعه خود را به غیر، اعطا میکرد و عملا امنیت ملی خود در معرض خطر قرار میداد!
رابطه مستقیمی وجود دارد بین باز بودن فضا، به غیر سپردن جامعه، اعمال نفوذ و در نهایت امنیت زدایی!
با وجودگسترش فضای سایبر و تنها نبودن غرب در داشتن این فناوری، #همه احساس خطر میکنند و با کنار گذاشتن تعارفات، این حق را به خود میدهند که #فیلتر کنند و فضا را ببندند تا به امنیت خدشه وارد نشود!
#امنیت
#سایبر
_______________
https://eitaa.com/tahlil30yasi
1680557504_اصلاحات ساختاري در نظام بانكي كشور- دوشنبه 14 فروردين.pdf
83.3K
.
#تحلیل_اقتصادی
📍اصلاحات ساختاری در نظام بانکی
✍ پرفسور مسعود درخشان
https://eitaa.com/tahlil30yasi
25.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌 چرا شریعتی برای جریان علمی انقلاب اسلامی مهم است؟
💢 علی مَزینانی مشهور به علی شَریعَتی نویسنده و متفکر شیعه و جامعه شناس که آرا و اندیشههای او در شکلگیری انقلاب_اسلامی ایران نقش داشت.
⭕️ سخنرانیهای شریعتی در حسینیه_ارشاد تهران و برخی دانشگاهها که در فاصله سالهای ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۵ش، در جزوههایی در اختیار مخاطبان او قرار میگرفت، بعدها به صورت کتاب مستقل و سرانجام در مجموعه ۳۶ جلدی آثار شریعتی منتشر شد.
⭕️ چهرهها و گروههای مختلفی مانند علامه طباطبایی ،مرتضی مطهری ، مصباح یزدی و.... منتقد شریعتی بودند .
https://eitaa.com/tahlil30yasi
📌 افراد تاثیر گذار بر دکتر علی شریعتی
💢 شریعتی همچنین خود را در سالهای ابتدایی دهه سی شمسی، دستخوش افکار موریس مترلینگ، آرتور شوپنهاور، فرانتس کافکا و صادق هدایت دانسته و تصریح کرده که آشنایی با افکار آنان، او را «از آشیانه گرم و مأنوس و پریقین آرامبخش مذهب موروثه و دنیای معصومانه نوجوانی به سوی تندبادهای سهمناک و طوفانهای وحشی اقیانوسهای بیکرانه افکار سردرگم و خشن فلسفههای پس از دو جنگ جهانی اروپا» برده است. او علاوه بر آنکه خود را تحت تعلیم علمای بزرگ اسلامی دانسته، از شاگردی جامعهشناسانی مانند گورویچ و آرون، و همچنین اسلامشناسانی مانند ماسینیون، ژاک برگ، برانشویک و هنری ماسه، سخن گفته است.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
🔴 شریعتی زندگی خود را به شش دوره ی پنج ساله تقسیم کرده و در این باره نوشته است:
✅ «... زندگی من، مجموعاً، عبارت است از چندین برنامه ی پنج ساله. همیشه کاری را شروع می کرده ام و به اوج می رسانده ام و آخر پنج سال درهم می ریخته؛ هر بار از سر:
از اول نوجوانی تا ۲۸ مرداد ۳۲ و سقوط دکتر مصدق و آغاز دیکتاتوری، پنج سال.
از این دوره تا تشکیل نهضت مقاومت ملی مخفی، که از سال ۱۳۳۷ به هم خورد و دستگیر شدیم، پنج سال.
از ۳۸ تا ۴۳، در اروپا، پنج سال.
از ۴۳ تا ۴۸، دوره ی خاص آوارگی و زندان و مقدمه چینی و زمینه سازی دانشکده، پنج سال.
دوره ی کنفرانس های دانشگاه ها و ارشاد، پنج سال، تا ۵۱.
پس از آن، زندان و خانه نشینی و خفقان، پنج سال».
📚 برگرفته از کتاب با_مخاطبهای_آشنا ، ص ۲۶۲، انتشارات چاپخش.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
💢قدرت هوشمند:
جوزف نای عقیده دارد موفقیت در این جهان دگرگون شده، به فهمی عمیق از ماهیت قدرت، نقش قدرت نرم و اجرای یک توازن بهتر از قدرت سخت و نرم (چماق و هویج) در سیاست خارجی وابسته خواهد بود.
از نظر وی، قدرت هوشمند نه قدرت نرم و نه قدرت سخت است بلکه هر دوی آنها میباشد.
در واقع تئوری قدرت هوشمند به این امر میپردازد که در فضای جدید جهانی و عصر تصویرسازی و با توجه به امکانات جدید به وجود آمده و چالش ها و تهدیدهای پیش رو چگونه می توان تصویری با هیبت و هیمنه و جذاب از خود ارایه نمود تا با استفاده از آن در رفتارهای کنشگران مورد نظر در این فضا تغییراتی مطلوب ایجاد شده و زمینه برای تعامل سازنده و پویا فراهم گردد.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
🔘 در فصل ۱۰ کتاب، آبراهامیان، با عنوان مخالفان شاه، سه گروه عمده از مخالفان را دستهبندی کرده که در مطلب بعدی به طور خلاصه آورده میشود؛
👇👇👇👇👇👇👇👇
☫ https://eitaa.com/tahlil30yasi
یک) احزاب؛
احزاب شامل حزب توده( توضیح مفصل دارد)،
جبههی ملی و نهضت آزادی.
» نهضت آزادی، یک شعبه در آمریکا به نمایندگی ابراهیم یزدی، مصطفی چمران، عباس امیرانتظام و ... داشت و یک شعبه در فرانسه با نمایندگی بنیصدر و قطب زاده.
یک شعبه در تهران به نمایندگی مهدی بازرگان، محمود طالقانی، عزت الله سحابی، صادق طباطبایی و ... و همچنین علی شریعتی.
دو) روحانیت؛ سه گروه
» علمای محتاط غیرسیاسی مثل آیت الله خویی، مرعشی، احمد خراسانی
» روحانیون مخالف میانهرو؛ آیتالله محمدرضا گلپایگانی، محمدهادی میلانی، آیتالله کاظم شریعتمداری و ...
» روحانیون مخالف تندرو؛ آیت الله خمینی
و شبکه مخفی ایشان در ایران شامل
آیت الله خامنهای، بهشتی، هاشمی، منتظری و ...
سه) سازمانهای چریکی؛
این سازمانها که از سال ۴۹ شکل گرفتند بیشتر سازمانهایی با اندیشههای چپ مارکسیستی بودند.
» چریکهای فدایی خلق ( فدائیان مارکسیست)
»مارکسیستهای جدا شده از فدائیان خلق
» سازمان مجاهدین خلق ایران (مجاهدین اسلامی)
»گروهکهای کوچک محلی؛ ابوذر، الله اکبر،الفجر ...
» گروههای کوچک مارکسیست در شهرستانها
☫https://eitaa.com/tahlil30yasi
آرمان فلسطین و افول آمریکا؛ دو وعده حق انقلاب اسلامی
📰این روزها در حوزه جهانی اتفاقات جدیدی در حال رخ دادن و ائتلافهای تازهای در حال شکلگیری است. ویژگی بسیاری از این اتحادها بیتفاوتی آنها در برابر دنیای غرب است.
در فلسطین اشغالی ماههاست آشوب و هیاهوی عمومی برپا شده تا جایی که برخی، سخن از فروپاشی درونی این رژیم به میان آوردهاند. توجه به آرمان فلسطین بهویژه در حوزه مردمی روز به روز در حال گسترش است. در حوزه عمومی هم بسیاری از کشورها بهراحتی رژیم صهیونیستی را زیرسؤال میبرند و دیگر آن هیمنه نظامی گذشته صهیونیستها وجود ندارد. هژمونی آمریکا نیز رو به افول است و سقوط دنیای تکقطبی بهطوررسمی توسط برخی استراتژیستهای غربی تئوریپردازی شده.
در این میان، جمهوری اسلامی ایران در پی سربرآوردن در میان قدرتهای جدید است.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
✅ ابزارهای جنگ اطلاعاتی:
🔹ویروس ها: ویروسها برنامه هایی میباشند که قادر به تکثیر خود برنامه های بزرگتر هستند. برنامه های ویروس وقتی فعال میشوند که برنامه میزبان شروع به فعالیت کند و دنبال آن ویروس خود را تکثیر میکنند و برنامه های دیگر را آلوده مینمایند ویروسها در هر محیط کامپیوتری ساخته میشوند. پس تعجب آور نیست که به مثابه جنگ افزار اطلاعاتی مورد استفاده قرار بگیرند . وقتی یک عامل ویروس های کامپیوتری را به داخل شبکه های کامپیوتری رخنه داده باشد، در آن حالت شبکه هدف از کار میافتد و یا حداقل نارسایی های وسیعی در آنها ایجاد میشود.
🔸کرم ها: کرمها یک برنامه مستقل است که به طور شعله ور خودش را تکثیر میکند و از یک کامپیوتر به کامپیوتری دیگر و اغلب بر روی شبکهها میورد و برخلاف ویروس ها، برنامه های دیگر را تغییر نمیدهد. پیامدهای مخرب این جنگ افزار دو زمینه قابل بررسی است: یکی نابودی منابع موجودی اطلاعاتی در شبکه و دیگری تغییر شکل و انتشار در شبکه.
🔹اسب ترویا: اسب های ترویا برنامه هایی هستند که در داخل سایر برنامهها پنهان میگردند و برنامه خود را به اجرار در میآورند. اسب ترویا میتواند خود را استتار کند و حتی در برنامه های ایمنی شبکه مانند SATAN قرار بگیرند.
🔸بمب منطقی: بمب منطقی یک نوع اسب ترویاست که برای آزاد کردن ویروسها و یا سیستم های تهاجمی دیگری استفاده میشوند و میتواند به صورت یک برنامه مستقل که توسط برنامه نویس و طراح در سیستم جاسازی میشود عمل کند. نظر به این که تعداد زیادی نرم افزار از امریکا صادر میشود، پیشنهاد شده است که در هر نرم افزار صادراتی اسب ترویا نصب شود. این عامل مخفی میتواند در شرایطی که آن کشور علیه امریکا وارد جنگ شد، از راه دور فعال شده و اثرات مخرب آن میتواند شامل فرمت کردن دسک سخت و ارسال اسناد به سازمان سیا باشد.
🔹درهای پشتی یا دامی: این شامل سازوکارهایی است که طراح نرم افزار در زمان ساخت نرم افزار تعبیه میکند تا در زمانی که سیستم حفاظت کامپیوتر به طور طبیعی کار میکند به طراح امکان میدهد تا به طور مخفیانه وارد سیستم شود. این مکانیزم در زمان جنگ اطلاعاتی قادر است سیستمها و اطلاعات ذخیره شده در کشورهای خارجی را مورد کاوش و جستجو قرار دهد این مهمترین مسئله و برنامه ریزی در استراتژی نظامی و منبعی برای فراهم آوردن اطلاعات حیاتی برای بخش جاسوسی است.
🔸تخریب چیپس ها: همانطور که نرم افزار میتواند کارهای غیر منتظره انجام دهد، میتوان همان کارکرد را درون سخت افزار تعبیه کرد. چیپس های امروزی شامل میلیونها مدار مجتمع میبانشد که سازنده آن به راحتی میتواند در آنها تغییر شکل دهد و همچنین قادر است کارهای غیرمنتظره انجام دهند. چیپسها میتوانند بعد از زمان خاصی از کار بیافتند یا بعد از رسیدن علائمی منفجر شوند و یا امواج رادیویی از خود صادر کنند که باعث تعیین دقیق محل آنها شود.
🔹میکروب ها: اینها میتوانند باعث تخریب های شدید در سیستمها بشوند و برخلاف ویروسها میتوانند بر روی سخت افزار و نه نرم افزار موثر واقع شوند.با توجه به این که میکروبهایی وجود دارند که نفت میخورند این پرسشها وجود دارد که آیا میتوان آنها را برای خوردن ماده سلسیم پرورش داد؟ در صورت عملی بودن، میتوان پیش بینی کرد که بتوان کلیه مدارهای مجتمع را تخریب کرد.
🔸اختلالات الکترونیکی: استفاده از اختلالات کامپیوتری برای سد کردن ارتباطات و در مرحله پیشرفته دادن اطلاعات غلط و بیش از حد.
🔹بمب های EMP و تفنگ های HERF : HERF امواج رادیویی با قدرت زیاد است که میتواند امواج رادیوییی پر قدرت را به اهداف الکترونیکی شلیک کند و آنها را از بین ببرد. تخریب این وسیله میتواند کم شدت باشد و فقط موجب خاموش شدن و روشن شدن مجدد آن گردد و باعث صدمه به سیستم سخت افزاری(به طور فیزیکی) شود.اهداف آن میتواند یک مین فریم در داخل یک ساختمان و یا کل یک شبکه در داخل ساختمان باشد. حتی هدف میتواند یک وسیله متحرک باشد که به تجهیزات الکترونیک مجهز است.
🔸پالس های الکترومگنتیک: که منبع آن میتواند انفجارات هستهای و یا غیر هستهای باشد و میتواند توسط نیروهای ویژهای که داخل منطقه دشمن نفوذ کرده اند در نزدیک مراکز الکترونیک منفجر شود و باعث تخریب قسمت های الکترونیک تمام کامپیوترها و سیستم های مخابراتی در منطقه کاملاً وسیع شود.
🔹این پدیده که در آغاز به عنوان اثر جنبی آزمایش های هستهای کشف شد. اکنون به مولد های غیر هستهای گسترش یافته است این مولدها میتوانند یک EMP ایجاد نمایند که سیستم های الکترونیکی حافظ را ناتوان سازد این بمبها خساراتی را بوجود میآورند که دائمی است.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
🔹نظم امنیتی خاورمیانه متأثراز نظم درحال گذار بین الملل(از یکجانبه به چند جانبه گرایی)است در این نظم در خاورمیانه مسائلی حول محور تنش زدایی وهمکاری های اقتصادی،سیاسی وامنیتی نقش پررنگ تری خواهد یافت ورقابت درون منطقه ای این بازیگران منطقهای میان دوکشور مهم منطقه نیز کاهش می یاید.
https://eitaa.com/tahlil30yasi
🔺 چیزهایی را که پوتین درباره آنها اشتباه نکرد!
استفان والت
🔸 باید اذعان کنیم که رئیس جمهوری روسیه در مواردی هم درست فکر می کرد. دولت بایدن امیدوار بود که تهدید "تحریم های بی سابقه" پوتین را از تهاجم باز می دارد و سپس امیدوار بود که اعمال این تحریم ها، ماشین جنگی او را به چاله می اندازد، به نارضایتی مردمی دامن می زند و او را مجبور می کند که تغییر مسیر دهد.
🔹 پوتین هم با این اطمینان به جنگ رفت که روسیه می تواند از هرگونه تحریمی که اعمال شود، جان سالم به در ببرد و تا به اینجا ثابت شده که برداشت او درست بود. هنوز هم اشتهای کافی برای مواد خام (از جمله انرژی) روسیه وجود دارد تا بتواند اقتصادش را با کاهشی اندک در تولید ناخالص داخلی سرپا نگه دارد. شاید پیامدهای درازمدت تحریم ها شدیدتر باشد اما این برداشت پوتین درست بود که تحریم ها به تنهایی، فعلا نتیجه جنگ را تعیین نمی کند.
🔸 همچنین پوتین به درستی ارزیابی کرده بود که مردم روسیه هزینه های بالا را تحمل می کنند و پسرفت های نظامی هم منجر به سرنگونی او نمی شود. شاید او جنگ را با این امید آغاز کرد که سریع و ارزان خواهد بود، اما تصمیم او به ادامه جنگ در پی پسرفت های اولیه- و سرانجام بسیج ذخیره ها، بازتاب این باور او بود که بخش بزرگتر مردم روسیه با تصمیم او همراهی خواهند کرد و او می تواند هر مخالفتی را پشت سر گذارد. شاید با معیارهای ما، بسیج نیروهای اضافی، یک کار نمادین بوده باشد، اما روسیه توانست به رغم تلفات انسانی سنگین و بدون تضعیف سلطه پوتین بر قدرت، شمار بزرگی نیرو را در جبهه ها حفظ کند. البته که این وضعیت می تواند تغییر کند، اما تا به اینجا، برداشت وی در این باره هم درست بوده است.
🔹 سوم، پوتین فهمید که دیگر کشورها در پی منافع خودشان هستند و او به خاطر کردارهایش با یک محکومیت جهانی روبرو نخواهد شد. از واکنش تند و محکم اروپا، آمریکا و برخی از دیگر کشورها که بگذریم، اعضای اصلی جنوب جهانی و برخی از دیگر کشورهای برجسته همچون عربستان سعودی و اسرائیل، اینگونه واکنشی نداشتند. این جنگ به وجهه جهانی روسیه کمکی نکرد، اما مخالفت ملموس تر، به زیرمجموعه ای از کشورهای جهان محدود ماند.
منبع
https://foreignpolicy.com/2023/02/15/putin-right-ukraine-war/
https://eitaa.com/tahlil30yasi