📌هفت اکتبر1
برای فهم عمیق تحولات فلسطین فرض را بگذاریم بر این موضوع که اگر عملیات ۷ اکتبر انجام نمیشد خاورمیانه با چه مسائلی روبه رو بود؟
عادی سازی روابط کشورهای عربی و اسرائیل به مرحله ای رسید که عربستان سعودی و اسرائیل و آمریکا رایزنی ها برای عادی شدن روابط ریاض_تل آویو را آغاز کردند.
عربستان برای آمریکا و اسرائیل دو شرط مهم ارائه کرد،هسته ای شدن عربستان و تشکیل دولت فلسطینی بر اساس مرزهای قبل از ۱۹۶۷ برای پایان تنش ها در منطقه.
اسرائیل با هر دو موضوع مشکل داشت،آن ها نه با هسته ای شدن عربستان موافق بودند و نه با تشکیل دولت فلسطینی اما ممکن بود این موضوعات خیلی زود حل و فصل شود و آرایش امنیتی و سیاسی منطقه به نفع اسرائیل بکلی تغییر کند
اینجا تصوری شکل گرفت که اسرائیل برای آغاز عملیات اکتبر حماس و محور مقاومت نقش تسهیل گر داشته است(می دانست اما مانع عملیات نشد)
این تصور اشتباه است،چون ایران و محور مقاومت به یگانه راه خود برای مقابله با شکل گیری معامله بزرگ منطقه ای(تشکیل دولت فلسطینی، عادی شدن روابط عربستان و اسرائیل و در نهایت پیمان دفاعی آمریکا و عربستان) متوسل شدند و اسرائیل نیز از این عملیات برای فرار از تشکیل دولت فلسطینی استفاده کرد و کنست با تشکیل دولت فلسطینی قاطعانه مخالفت کرد و شکاف ها میان عربستان و اسرائیل تقویت شد.
ارزیابی تهران این بود که عربستان از هسته ای شدن خود عقب نشینی نمی کند اما ممکن است از مساله فلسطین کوتاه بیاید(کاری که امارات و مصر انجام دادند)مثلا توافق کنند که اسرائیل در پنج سال آینده باید روند تشکیل دولت فلسطینی را تکمیل کند،شبیه به اسلو یک و دو
تکمیل پروژه صلح ابراهام ضربه عمیقی به آرمان فلسطین وارد می کرد و عملا غلبه روانی آن ها بر منطقه به یک ائتلاف منطقه ای منسجم بر علیه ایران تبدیل می شد.
تلاش آمریکا این بود که با تشکیل دولت فلسطینی،کارت فلسطین را از دست تهران و مقاومت در بیاورد و ناتوی منطقه ای مشابه با ایندوپاسفیک را در خاورمیانه ایجاد کند.
ابوقاسم
هفت اکتبر 2
شکست گزینه آتش بس مشخص می کند که نتانیاهو هدفمند تر از آنچه ما فکر میکنیم بازی می کند
وجود تهدید دائمی ایران و محور مقاومت آن هم با تاسیسات هستهای تهران بازدارندگی اسرائیل را از بین می برد و هر لحظه ای که احساس کند می تواند به اسرائیل ضربه بزند،نتانیاهو مساله را فراتر از نوار غزه و حماس می داند.
عدم آتش بس،شرایط پیچیده ای را برای تهران پیش خواهد آورد چراغ سبز فوری تهران به مذاکرات آتش بس دوحه و قطر بر نحوه پاسخ تهران در صورت شکست مذاکرات و همچنین محاسبات دشمن از محدودیت تهران برای جنگ تاثیر خواهد گذاشت.
اگر آتش بس استقرار پیدا کند و تهران بی خیال پاسخ نظامی به تل آویو شود عملا علامت سوال های زیادی را ایجاد خواهد کرد؟ علی رغم ضربه امنیتی تل آویو، چرا تهران اصرار بر کاهش تنش داشته است؟
هدف از آتش بس در این مرحله از تنش چیست؟نجات حماس و مقاومت فلسطین و همچنین مردم بیگناه غزه؟؟
اگر هدف کوتاه مدت تهران برای کمک به موجودیت حماس در نوار غزه تحقق پیدا کند اما پرونده صلح عربستان و اسرائیل و معامله بایدن در خاورمیانه در دستور کار قرار بگیرد و تکمیل شود پس فلسفه عملیات ۷ اکتبر برای چه بود؟؟ و مقاومت چه سناریوی دیگری برای مهار معامله دارد؟ هرچند اسرائیل عمیقا با تشکیل دولت فلسطینی مخالف است و با آن کنار نمی آید اما مشکل سیاست های عربستان سعودی نسبت به فلسطین است که می تواند با یک توافق سیاسی کلی و مبهم از فلسطین عبور کند
ابوقاسم
📌جزئیات جدید و حیرتانگیز از سند آمریکا در مذاکرات دوحه
🔸 اساساً همه مذاکرات صورت گرفته در دور فعلی، میان میانجیها و رژیم صهیونیستی است و هرگونه "پیشرفتی" که آن را هم نتانیاهو تکذیب کرده، میان این طرفهاست و نه حماس.
🔸 جزئیاتی به حماس رسیده اما تا پس از پایان نشست چهارجانبه بعدی در قاهره در روز چهارشنبه، حماس پاسخی رسمی نخواهد داد.
🔸 جزئیات سند جدید آمریکایی که در دوحه ارائه شد به شرح زیر است:
1⃣ کاهش حضور ارتش رژیم در امتداد محور فیلادلفیا و عقبنشینی تدریجی از آن و نه عقب نشینی دفعی و کامل.
2⃣ معرفی نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین برای مدیریت گذرگاه رفح تحت نظارت رژیم صهیونیستی که ساز و کار آن توافق نشده اما مصر، حماس و فتح را به جلسهای در قاهره در خصوص طراحی ساز و کار آن دعوت کرده است.
3⃣ نظارت رژیم صهیونیستی بر آوارگانی که از محور نتزاریم به شمال غزه برمیگردند. این امر مستلزم حضور ارتش رژیم در این محور است که خط قرمز حماس بوده اما آمریکا در دوحه گفته این مسئله را بایدن حل خواهد کرد و اساس سفر بلینکن به تلآویو در راستای همین محور است.
4⃣ ارائه ساز و کار، اسامی و تاریخ آزادی دقیق اسرای هر دو طرف در مرحله توافق: اولویت آزادی اسرای زنده صهیونیست با تاکید بر زنان و سربازان است. همچنین اسرای فلسطینی معامله شالیت(۴۷ نفر) آزاد میشوند. آمریکا خواستار آزادی آبراهام منگیستو و هشام السید که سالها قبل بازداشت شدهاند از سوی حماس شده است!
5⃣ حفظ حق رژیم صهیونیستی برای امتناع از آزادی حداقل ۱۰۰ نفر از زندانیان محکوم به حبسهای طولانی از میان لیستهایی که حماس ارائه خواهد داد!
6⃣ دامنه کمکهایی که وارد نوار غزه میشود، مشروط به توافق در سایر بخشهاست!
7⃣ در صورت عدم توافق، بحث آتشبس پایدار به مرحله بعد میرود!
8⃣ موکول کردن مذاکرات احیای نوار غزه و رفع محاصره به مذاکرات پس از اجرای مرحله اول!
❌ خلاصه این سند همان چیزی است که روز جمعه گفته شد: خواستههای اصلی اسرائیل(آزادی اسرا) به طور روشن آورده شده و قرار است در ساعات آینده تیمهای فنی در قاهره در خصوص جزئیات سایر بخشها(فیلادلفیا و رفح) بحث کنند اما خواستههای اصلی حماس(پایان قطعی جنگ، عقبنشینی دشمن از غزه و رفع حصر غزه) مشروط به سایر بخشها و آینده میشود! این مذاکرات، مذاکرات تامین امنیت و منافع رژیم صهیونیستی است نه آتشبس و پایان جنگ.
📌اگر به هر دلیل و خوانشی
۱_آتش بس در خاورمیانه استقرار پیدا کند
۲_و عملیات هفت اکتبر مانع شکل گیری صلح عربستان و اسرائیل نشود
۴_ و معامله بایدن برای تشکیل ناتوی منطقه ای تکمیل شود
۵_و ترامپ هم بعنوان کسی که اعتقادی به تشکیل دولت فلسطینی ندارد در کنار نتانیاهو قرار بگیرد
۶_ تنش های سیاسی بر سر برنامه هستهای ایران افزایش پیدا کند و مکانیسم ماشه فعال شود
۷_جنگ بعدی تهران با ناتوی منطقه ای خواهد بود نه فقط اسرائیل
البته اگر شروع آن جنگ برای تهران خاصیت بازدارندگی داشته باشد
در فرضیه پیروزی کاملا هریس نیز این سناریو قابل تصور است
توافق امنیتی بغداد و آنکارا جنگ کردها علیه کردها را در شمال عراق در پی خواهد داشت.
متاسفانه بعضی اوقات وقت نمی شود آدم در مورد برخی مسائل مهم مطلب بنویسد اما چون برخی مسائل بر روی ایران تاثیرگذار است آدم دیرتر هم که شد باید در موردش بنویسد. قبلاً چندین بار گفته بودم که بغداد قصد دارد تا حکومت اقلیم کردستان عراق را منحل کند و یا حد اقل حتی المقدور آنچنان تضعیفش کند که برای بغداد خطرناک نباشد. در مورد درگیری های داخلی گروه های کردی هم نوشته بودم. اگر یادتان باشد چندی قبل با حمله ارتش ترکیه به استان دهوک در شمال عراق نوشته بودم که بغداد در پشت پرده مجوز حمله به پ.ک.ک در کردستان عراق را برای ترکیه صادر کرده است. بی شک این مسئله از آنجا ناشی می شود که بغداد فی الحال توان سرکوب و جمع کردن بساط گروه های کردی را ندارد و ترجیح می دهد از ترکیه و درگیری های دورنی کردها برای تضعیف گروه های کردی و کل حکومت قبیله بارزانی استفاده کند. ترکیه و بارزانی ها دوست و متحد هستند و در طرف دیگر پ.ک.ک و اتحاد میهنی قرار دارند. بارزانی ها و پ.ک.ک بارها با هم رویارویی مسلحانه داشته اند و در گذشته اتحاد میهنی و بارزانی ها نیز در جنگ بر سر گذرگاه ابراهیم الخلیل جنگ رویا رو را تجربه کرده اند. دعوای مام جلال با مسعود بارزانی هم تاریخی است. حملات ترکیه به پ.ک.ک منجر خواهد شد در نهایت بارزانی ها با ترکیه علیه پ.ک.ک وارد درگیری و از سوی دیگر اتحاد میهنی به حمایت از پ.ک.ک وارد درگیری شود و این درگیری ها در نهایت احزاب کردی را تضعیف و حتی در نتیجه جنگ داخلی ممکن است بغداد بتواند از خلاء کردها استفاده کند و اقلیم را برای همیشه برچیند. اما همان طور که گفته بودیم بغداد در پشت پرده مجوز ورود به شمال عراق برای سرکوب پ.ک.ک را به آنکارا داده بود اما چند روز قبل این مجوز علنی شد و وجاهت قانونی پیدا کرد. چند روز قبل هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه و رئیس سابق میت در آنکارا با فواد حسین، وزیر خارجه عراق دیدار کرد. نتیجه این دیدار یک توافقنامه امنیتی بود که بر اساس آن عراق و ترکیه یک مرکز هماهنگی مشترک با عنوان مرکز هماهنگی مشترک در بعشیقه گرفته اند که هدف آن مبارزه با پ.ک.ک می باشد. هاکان فیدان در این در دیدار با هیأت عراقی اعلام کرد که در این ملاقات به بحث درباره مبارزه با تروریسم پرداختهاند و از تصمیم عراق برای انحلال سه حزب سیاسی مرتبط با پ.ک.ک ابراز خرسندی کرده است. آن طور که مشخص است بغداد وظیفه درگیری با پ.ک.ک و جنگ در شمال عراق را بر عهده گرفته و بغداد شروع کرده است تا با رویه حقوقی بازوهای سیاسی پ.ک.ک در عراق را قطع کند. در این راستا شورای عالی قضائی عراق با حکمی ۳ حزب وابسته به پ.ک.ک در عراق را عیر قانونی اعلام کرد و کمیته قضائی انتخابات نیز احزاب آزادی دموکرات ایزدی، جبهه مبارزه دموکراتیک و نهضت آزادی کردستان را به علت ارتباط با پ.ک.ک منحل و غیر قانونی اعلام کرد.
اکنون بغداد دست آنکارا را به جهت قانونی برای حمله به شمال عراق باز نهاده است و ما باید منتظر درگیری میان احزاب کردی علیه یکدیگر در کردستان عراق باشیم.maziarshakouri
عقب_نشینی_غیر_تاکتیکی_یعنی_حمله_به_لبنان_محمد_ندیمی_8n_w6PtZwXY.ogg
25.8M
عقب نشینی غیر تاکتیکی یعنی حمله به لبنان _ محمد ندیمی
🔰ارزیابی عطوان از شهرهای موشکی حزب الله در زیر زمین
🔸«عبدالباری عطوان» تحلیلگر سرشناس جهان عرب در اظهارات خود در «یوتیوب» بر روی دو موضوع مهم تمرکز داشت و گفت: نخستین موضوع سخنرانی «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در مجلس ترکیه است که در آن تصمیم خود را برای رفتن به غزه اعلام کرد. موضوع دوم اخباری است که از رسانه های حزب الله درباره وجود لبنان دیگری در زیر زمین منتشر شده است. منظور تونل ها و شهرهای زیر زمینی در جنوب و حتی شاید در شمال، شرق و غرب لبنان است. این خبر یک موضوع بسیار شگفت آور بود که در این شرایط بسیار حساس از سوی حزب الله منتشر شد.
عطوان افزود: «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه به طور غافلگیرانه ای از محمود عباس برای سفر به ترکیه دعوت به عمل آورد. او از رئیس تشکیلات خودگردان خواست در مجلس ترکیه سخنرانی کند؛ همانطوری که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اسرائیل در کنگره آمریکا سخنرانی کرد. سخنرانی محمود عباس به طور بی سابقه ای شهادت طلبانه بود زیرا او خواسته است که از غزه بازدید کند. اما او و دولت خودگردان وی با اسرائیلی ها هماهنگ هستند.
این تحلیلگر عرب معتقد است محمود عباس در رام الله حدود ۶۰ هزار نیروی امنیتی را در اختیار دارد اما طی ۱۰ ماه گذشته هیچ کاری برای غزه انجام نداده است. حال او با چنین سابقه ای انتظار دارد مردم غزه برای وی فرش قرمز پهن کنند. عباس غزه را به طور کلی رها کرده و در حالی که همه جهان در حمایت از غزه حرکت کردند، او سکوت اختیار کرده است. دولت خودگردان در رام الله حتی یک تظاهرات هم در حمایت از مردم غزه و در اعتراض به جنایت رژیم اسرائیل برپا نکرد. «بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم اسرائیل ۳ هزار نیرو را برای ورود به مسجد الاقصی اعزام کرد، اما محمود عباس حتی یک تظاهرات هم انجام نداد. تاکنون نیروهای اسرائیل ۱۵ بار به جنین حمله کردند ولی محمود عباس با داشتن ۶۰ هزار نیرو هیچ اقدامی نمی کند.
وی تاکید کرد: محمود عباس ادعا می کند نماینده مردم فلسطین است. در حالی که همین مردم در نتیجه سکوت وی قتل عام می شوند. دولت خودگردان هیچ نقشی در مبارزه با رژیم اسرائیل ایفاء نکرده و اردوغان هم هیچ کاری انجام نداده است. او به جای دعوت از محمود عباس باید از فرماندهان حماس و جهاد اسلامی یا مردم فلسطین دعوت به عمل آورد زیرا این مردم غزه هستند که در برابر رژیم اسرائیل مقاومت می کنند. حتی اگر از یک کودک فلسطینی که در غزه با مصیبت های جنگ دست و پنجه نرم می کند دعوت می شد از محمود عباس بهتر بود. مردم غزه شجاع هستند و از چنین اقداماتی تنفر دارند.
این تحلیلگر فلسطینی تبار در بخش دوم اظهارات خود آورد: به تازگی حزب الله یک ویدیو را منتشر کرده که بسیار مهم است. این ویدیو دارای پیام مهمی است که قلب انسان را آرام می کند. در این ویدیو یک لبنان دیگر در زیر زمین نمایش داده می شود. تونل هایی که در آنها کامیون ها، موتور سیکلت ها و تاسیسات موشکی بزرگی وجود دارند. این یک دستاورد بسیار بزرگ است. حزب الله بدون هیچگونه ادعا و تبلیغی در سکوت کار خود را پیش می برد و این موضوع شگفت آوری است. در نوار غزه هم تونل هایی وجود دارند، اما تونل های غزه قابل مقایسه با تونل های حزب الله لبنان نیستند.
وی با بیان اینکه تونل های حزب الله رژیم اسرائیل را مایوس کرده اند، عنوان داشت تونل ها سبب سربلندی حزب الله هستند و این پیام بسیار مهم را برای رژیم اشغالگر دارند که حزب الله در خواب نیست و هموار در حال تحرک و پیشتازی است و ضربه های رژیم اسرائیل در روی زمین کاری را از پیش نمی برد زیرا موشک های حزب الله در زیر زمین آماده شلیک هستند. این گروه دارای ۱۵۰ هزار موشک است که می تواند با آن تل آویو، حیفا و ... را هدف قرار دهد.
عطوان معتقد است در زیر لبنان شهرهای موشکی برای مقابله با رژیم اسرائیل در آمادگی کامل قرار دارند. انتشار این ویدیو در شرایط کنونی که همه برای پاسخ به ترور شهید «فواد شکر» و «اسماعیل هنیه» منتظر و آماده هستند، پیامی با اهمیت و صریح را برای اسرائیلی ها به همراه دارد مبنی بر این موضوع که اگر جنگی در جنوب لبنان آغاز شود اسرائیل به طور کلی ویران خواهد شد. به دلیل ترس از این ویرانی است که رژیم اسرائیل تهدید می کند در صورت آغاز جنگ لبنان را به عصر حجر بر می گرداند و بیروت را به غزه دوم تبدیل می کند. این تهدیدها از روی ترس است.
وی در پایان تاکید کرد پاسخ به ترور هنیه و فواد شکر انجام می شود اما زمان آن نامشخص است. پیامدهای این عکس العمل علیه اسرائیل بسیار بزرگ و سخت خواهد بود. آمریکا نیز به همین خاطر از گسترش دامنه جنگ بسیار می ترسد. پیام ویدیوی حزب الله آن است که برای انتقام از رژیم اسرائیل آماده است. در طرف مقابل نتانیاهو هم نمی خواهد گفت و گوها به نتیجه برسد و جنگ در غزه پایان یابد.
📌قفقاز و جنگ قدرت
سفر پر حاشیه پوتین به جمهوری آذربایجان و سخنان سرگئی لاوروف درباره لزوم راه اندازی زنگزور نقطه عطف تحولات آینده قفقاز خواهد بود
روس ها مشخصا استراتژی خود را در حمایت از باکو و راه اندازی زنگزور تعریف کردند چون بازی ارمنستان را کاملا غربی و آمریکایی می دانند.
تمرکز روسیه بر جنگ اوکراین باعث شده نقش آن ها در قفقاز جنوبی کم رنگ شود موضوعی که با افزایش روابط ایروان با ناتو و آمریکا روبه رو شد.
فاصله ارمنستان از روسیه از زمانی آغاز شد که پاشینیان از سازمان پیمان امنیت جمعی انتظار مداخله نظامی در جنگ ۲۰۲۰ با آذربایجان داشت موضوعی که با رفتار سر مسکو برای حمایت از ارمنستان ادامه پیدا کرد
بنابراین قفقاز آماده مانور قدرت میان روسیه با ناتو و آمریکا می شود
روس ها با حمایت از کریدور زنگزور و آذربایجان مانور ژئوپلیتیکی می دهند و آمریکا نیز برای توسعه اهداف راهبردی خود و تضعیف روسیه و افزایش قدرت ناتو در مرزهای شمالی ایران و حیات خلوت روسیه از کارت ارمنستان استفاده خواهد کرد.
روس ها کریدور زنگزور را جزئی از امنیت ملی خود در قفقاز تعریف کرده اند تا با آن ارمنستان را به عنوان پایه های نفوذ ناتو و آمریکا تضعیف کنند
تصاحب مسیرهای ترانزیتی قفقاز سوای از فرصت های ترانزیتی و انتقال انرژی که برای اروپا دارد ،ماهیت امنیتی و جنگ قدرت پیدا کرده است
در این ماجرا تهران با روسیه در نقطه مقابل ماجرا قرار دارد(مگر آنکه پشت صحنه تحولات چیز دیگری در میان باشد)
یعنی تهران راه اندازی کریدور زنگزور در سیونیک ارمنستان را نقض امنیت ملی و منافع ملی کشور در قفقاز تعریف می کند
تهران برای اتصال آذربایجان_نخجوان رهگذر جایگزینی را در داخل خاک کشورمان معرفی کرد که در حال احداث است.
اما مساله ما در قفقاز و سیاست های سهل انگارانه دو دهه قبل در قفقاز جنوبی شرایط را به نقطه ای رساند که موضوع با رهگذر ایرانی قابل مدیریت نیست چراکه ابتکار عمل و اهرم فشار رقبا بسیار زیاد است و آن ها برتری نسبی بر روی زمین دارند.
باکو و ترکیه با حمایت روسیه می توانند اجماع منطقه ای متمرکزی را برای پیگیری زنگزور شکل دهند
در دوگانه باکو_ترکیه_روسیه و ارمنستان_ناتو_آمریکا
تهران تنها از جنوب سیونیک باید دفاع کند
تهران می تواند با تقویت نگاه سلبی نسبت به حضور ناتو در قفقاز جنوبی و پرهیز از دوگانه مذکور از مرزهای خود و استان سیونیک ارمنستان مراقبت کند موضوعی که ارمنستان به آن نیاز پیدا خواهد کرد
دو دهه سهل انگاری و سطحی نگری در قفقاز و امتیاز های بی فایده به علی اف و فرصت سوزی های متعدد برای نفوذ پایدار در این کشور
زخم پنهان شده آقایان که با استخاره برای قفقاز تصمیم گیری می کردند به مرحله عفونت رسید.
ذهن های ساده اما پر ادعای دو دهه قبل در قفقاز پرونده های پیچیده ای برای کشور ایجاد کرده است
ابوقاسم
اگر مجلس درست نظارت می کرد ، می گفتند نگذاشتند کار کنیم ؛ حالا که کابینه یکدست تایید شد ، منتظر باشید ناکامی های احتمالی شان را گردن رهبری بیندازند و بگویند وزرا را که ما انتخاب نکردیم .تقوی نیا
#اصلاح_طلبان
سلام بر #امام_حسین علیه السلام
سلام بر شهدای تشنه #کربلا
سلام بر زائران #اربعین
سلام بر مردمی که زندگی خود را وقف خدمت کردن به زائران ؛ شهید تشنه کرده اند...
به لطف الهی زیارت عتبات شامل ما هم شد
دعاگوی شما همراهان هم بودیم...