🔴 بحرین، درّ غلتان یا سرزمین بیارزش؟‼️
🔹 ۲۳ مرداد سالروز اعلام جدایی چهاردهمین استان ایران، یعنی #بحرین دوست داشتنی و با ارزش از خاک میهن عزیزمان است؛ اقدامی شرم آور در تاریخ ننگین حکومت #پهلوی که با هیچ دروغ و شانتاژ رسانه ای قابل سرپوش گذاشتن نیست....
🔸 بحرینی که سالهاست به عنوان یک کشور میشناسیم قرنهای متمادی جزیی از کشور ما بوده است، اما از ۲۳ مرداد ۱۳۵۰ همه چیز تغییر کرد و این استان به کشوری ظاهراً مستقل بدل شد. دلایل زیادی برای جدایی بحرین از سوی کارگزاران پهلوی مطرح شده است....
🔹 یکی از سیاستهای دست اندرکاران رژیم پهلوی، تبلیغ «بیارزش بودن بحرین» بود؛ براساس این سیاست، مدام گفته میشد که نگهداری بحرین هزینههای زیادی خواهد داشت و همچنین هیچ فایدهای برای کشور ندارد...
🔸 در خاطرات اسدالله علم، وزیر وقت دربار نیز آمده که از جمله استدلالهای شاه برای توجیه جدایی بحرین از ایران این است که: «اکثریت ساکنان آن جزیره عرب هستند و به زبان عربی سخن میگویند. به لحاظ اقتصادی مجمعالجزایر بحرین دیگر اهمیت ندارند، زیرا #نفت آنجا تمام شده و صید مروارید نیز صرفه اقتصادی ندارد. از نظر اهمیت استراتژیکی و سوقالجیشی با وجود تسلط ایران بر #تنگه_هرمز، آن جزایر ارزشی ندارد، از جهت امنیتی هم حفظ آن سرزمین پرهزینه و مستلزم استقرار یکی دو لشکر در آنجاست.»!
🔹 هویدا هم به برخی که درباره بحرین و عدم رضایت عمومی ایرانیان از جدا شدن آن ازخاک وطن پرسیده بودند به گفتن این جملات بسنده کرده بود: «بحرین به مثابه یکی از دختران ما بود که این دختر #شوهر کرد و رفت و چون عضوی ازخانواده ما بوده باید بهمانند بزرگ هر خانواده از او پشتیبانی کنیم و خواهیم کرد!»
🔸 محمدعلی مسعودی، رئیس روزنامه اطلاعات سفری به شیخنشینها داشت، وقتی برگشت یک رشته مقالههایی در اطلاعات درباره مسائل مختلف نوشت و وقتی رسید به مسأله بحرین، گفت: "بحرین هم نفتش تمام شده و هم مرواریدش تمام شده بنابراین ارزشی ندارد"...
🔹 حال با وجود این دلایل باید دید آیا واقعا بحرین جزیره ای بی ارزش است یا این سخنان تنها برای #فریب افکار عمومی توسط شاه پهلوی و فروختن قسمتی از خاک کشورمان به انگلیس و آمریکا بوده؛ اگر چه حتی در فروش این جزیره هم قطعیت وجود ندارد زیرا شاه خود دست نشانده مستقیم انگلیس بوده....
🔸 برخلاف تفکرات شاه و نخستوزیرش، باید گفت بحرین از نظر استراتژیک و سوقالجیشی در #خلیج_فارس از جایگاه بسیار ویژهای برخوردار است؛ واقع شدن بحرین در مرز ساحلی عربستان و قطر در گذشته فرصت قابل ملاحظهای را برای ایران به دنبال داشته است....
🔹 هر چند از نظر حقوقی بین ایران و بحرین آبهای آزاد وجود دارد، اما قبل از جدایی بحرین حق استفاده از منابع بستر برای ایران تا نزدیکی سواحل عربستان و قطر ادامه پیدا میکرد، نفت و #گاز_طبیعی و ماهی و مروارید از منابع طبیعی دیگر این جزیره است...
🔸 به تازگی بحرین در سواحل غربی جزیره به عظیمترین میدان نفتی تاریخ این کشور دست یافته است؛ کمیته عالی منابع ملی طبیعی بحرین تائید کرد در این میدان نفت و گاز فراوانی وجود دارد. خبرگزاری رسمی بحرین؛ پادشاهی بحرین از زمان حفاریهای نفتی در سال ۱۹۳۲ تا امروز هنوز چنین میدانی نداشت!!
🔹 در زمان حکومت پهلوی همه میدانستند سلطه بر خلیجفارس مساوی است با در دست داشتن بحرین با تمام این منابع و معادن سرشار از انرژی اش و در آن روزگار که هنوز این دستگاههای آبشیرینکن و... نبود، تنها نقطهای که در خلیج فارس #آب_شیرین داشت، بحرین بود...
🔸 حال دیگر باید متوجه شده باشید که ارتش فیک های سایبری مزدور انگلیسی به طرفداری پهلوی چرا به شانتاز و دروغ پردازی در مورد جریان دریاچه خزر پرداخته است؛ آیا دلیل غیر از سرپوش گذاشتن بر این #خیانت_الپهلوی است؟!
✍ #پورپیر
تحلیل سیاسی و جنگ نرم
🔻از شکایت عباسی تا عزل میعاد صالحی/پناه میبرم به خدا از بستن دهان منتقدان!! 🔸آقای عباسی با توجه به
در رابطه با میعاد صالحی برخی دوستان گفتهاند که ممکن است این توییت با علم به برکنار شدن زده شده باشد.
و دلیل برکناری شاید موضوع دیگری باشد. باید گفت تا کنون دولت هیچ گونه اظهارنظری دراینباره نکرده و صحبت های صالحی را رد نکرد.
لذا تا این لحظه تنها اتهام او اقدام به شفاف سازی است که البته در صورت نبودن در آن مسئولیت نیز قادر به آن است.
#امید_حاجی_زاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#خبر_خوب
راه اندازی سامانه دریافت گزارشات مردمی علیه مفاسد اقتصادی
دستورالعمل تشکیل مجتمع ویژه رسیدگی به جرائم اقتصادی، توسط ریاست محترم قوه قضائیه ابلاغ شد.
در این دستورالعمل، فعال شدن سامانه اطلاع رسانی، دریافت #گزارش_مردمی و تشویق و حمایت از گزارشگران مفاسد اقتصادی نیز پیش بینی شده است. بدین معنی که از این پس، شهروندان گرامی که با مفاسد اقتصادی مسئولین یا کارمندان از جمله رشوه و دیگر مفاسد اقتصادی مواجه میشوند، میتوانند گزارش این تخلفات را به این سامانه ارسال کنند.
اطلاعات تکمیلی درخصوص چگونگی فعالیت این سامانه، به زودی از منابع رسمی منتشر خواهد شد.
ارسال گزارش تخلفات از طریق سامانههای مجازی توسط مردم یا به اصطلاح #سوت_زنی، از تجربیات موفق دنیا برای شناسایی و برخورد با مفاسد اقتصادی و ناهنجاریهای اجتماعی است.
طی چند وقت گذشته خبرهایی مبنی بر #اشرافیت، تجمل گرایی و کاخ سازی خانوادهی جناب #شمخانی منتشر شده است؛ فارغ از هرگونه قضاوت بابت درستی یا نادرستیِ این اخبار و یا حتی نیتِ افراد منتشر کنندهی آنها، کاش منابعِ مطلعِ نزدیک به جناب دبیر شورای عالی امنیت ملی! بجای متهم کردن دیگران به "ترور شخصیت مقامات عالی کشور"، "مشکوک دانستن این اقدام" و ...، لااقل یا قویاً این اخبار را تکذیب نمایند و از افراد منتشر کنندهی این اخبار #شکایت کنند و یا در صورت صحت اخبار، خیلی شفاف اعلام نمایند که دقیقاً #از_کجا_آوردهاند !!
#باید_پاسخگو_باشند
#مهدی_قاسم_زاده
رکود دولت رکود میآورد - ۱
✍️ تا چند روز دیگر، دولت وارد هفتمین سال فعالیت خود از مجموع فرصت 8 ساله میشود. واقعیت و چالش پررنگ در این چند سال، «رکودزدگی» دولت است.
🔹برخی مدیران دولتی، پانزده ماه پس از ابطال برجام توسط طرف اصلی آن (کدخدای اروپاییها به تصریح آقای روحانی)، همچنان بر سر جنازه نشستهاند گویا که قرار است معجزهای رقم بخورد و مرده زنده شود تا پس از آن به جای همه مسئولیتهای تدبیر و تلاش، برای اقتصاد ما معجزه کند!
♦️این رکودزدگی حادّ، پدیدهای کم نظیر است. آنچه به عنوان رکود تورمی به اقتصاد ما سر ریز شده، آورده همین بیعملی یا سوء رفتار مفرط است. یک سال قبل، به خاطر سوء مدیریت، ۱۸ میلیارد دلار از ذخایر ارزی حیف و میل شد؛ هم ۱۵۰ هزار میلیارد تومان رانت را نصیب رانت خواران ساخت و هم تورم را به زندگی مردم و فضای کسب و کار سر ریز کرد.
🔹اما برخی محافل، ضمن لوث کردن این خسارت بزرگ میگویند شد که شد، یک ریسک مدیریتی بود و نباید دست و دل مدیران ذیربط را با احضار به دادگاه لرزاند(!)
♦️همچنین، به خاطر سوء مدیریت، حجم نقدینگی ظرف شش سال از ۴۳۰ هزار میلیارد، به بیش از 1900 هزار میلیارد تومان افزایش یافت و موجب آسیبهای گسترده شد. این در حالی است که بسیاری از تولیدکنندگان، معطل نقدینگی حداقلی برای خروج از رکود هستند.
🔹بنا بر اعلام مرکز آمار، نرخ تورم در حوزه مسکن به ۱۲۸ درصد رسیده است. این بخش که همواره جزو بازارهای پر رونق بوده و موجب رونق تولید و اشتغال میشده، اکنون با رکود بیسابقه در نیم قرن گذشته دست و پنجه نرم میکند.
♦️معاملات مسکن نسبت به مرداد 97، با کاهش 78 درصدی در تهران و 53 درصدی در کل کشور روبهرو شده است. این روند معیوب، به معنی دریغ کردن ظرفیتهای میلیونیاشتغال از جوانان، زمین خوردن صدها صنعت مرتبط با بخش مسکن، و گرفتاری مردم به گرانی آزاردهنده است.
🔹علت این رکود چیست؟ اینکه بعضی مدیریتها دچار رکود فکر و برنامه، و فاقد روحیه و نشاط جوانانه هستند. معاملهای که برخی مدیران و مدعیان حمایت از آنها با سامانه فناوری هستهای و عقبه انسانی آن کردند، ماکتی از رویکردهای مشابه در بسیاری از حوزههای فناوری و کار آفرینی است.
♦️واگذاشتن مسئولیتهای قانونی و انقلابی، موجب رکود و تعلیقی در مدیریت میشود که فقط یک نتیجه آن، رکود فعلی اقتصادی است. اما در کنار فقر برنامه و کارکرد و برجام زدگی بخشی از مدیریت اجرایی، با چالش مهم دیگری هم رو به رو هستیم.
🔹پوسته برجام و مشاجرات پیرامون آن، با همه اهمیت، موجب شده بسیاری از سوء مدیریتها در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی در حاشیه بماند. و حال آنکه اگر برجام یک خسارت بود، نفوذ زدگی در قالب برجامیزاسیون و نُرمالیزاسیون روندها (انقلاب زدایی و آرمان زدایی از مدیریت) حاوی دهها برابر خسارت است.
♦️این روند تحلیل برنده توانمندیها و ظرفیتهای ملی قابل تداوم نیست. در عین حال، برخی مدیران و حامیان سیاسی آنها با وجود این دو نقیصه بزرگ و استفاده سوء از انبوه اختیارات، میل به خودکامگی هم از خود نشان میدهند که در قالب منفعل و مطیع خواستن مجلس یا شانتاژ علیه قوه قضائیه قابل رصد است.
🔹به خاطر داریم که معاون رئیسجمهور تیر ۹۵ گفت «نباید در مجلس برای رئیسجمهور و وزرا دغدغه ایجاد شود. سؤالات بیجای نمایندگان نباید موجب سلب آرامش آنان شود؛ چرا که وقت و انرژی آنان صرف مسائل غیر از کار میشود».
🔻ادامه دارد🔻
#محمد_ایمانی