پرچم به دست اوست
جمع است خاطرمان...
#این_را_به_همه_بگویید.
eitaa.com/siasion598
eitaa.com/siasion598
🔺سید عمار حکیم:
جمهوری اسلامی ایران در معرض فشار و تحریم است و وظیفه دینی و اخلاقی ما حکم میکند که کنار این کشور بایستیم؛ چرا که این کشور در کلیه بحرانها کنار ما ایستاد...
eitaa.com/siasion598
eitaa.com/siasion598
☘حنایی که رنگ ندارد‼️☘
🔴 #شایعه
دو سوم بودجه امسال خارج از دولت است و سهم دولت یک سوم است!
🔴 #پاسخ
1⃣ بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، حدود ۸۰ درصد از ۲۸۳۱ هزار میلیارد ریال بودجه دستگاههای اجرایی ملی به دستگاههای داخل قوه مجریه تعلق میگیرد و البته این بهجز بخش عمده بودجههای استانی و محلی است که بازهم به دستگاههای وابسته به قوه مجریه تعلق خواهد گرفت. در واقع ۲۰ درصد باقیمانده سهم باقی دستگاههای کشور، از جمله قوه قضائیه، مجلس شورای اسلامی ، نیروهای مسلح ، صداوسیما و ... است.
2⃣ پسازآنکه بودجه تصویب و به تأیید شورای نگهبان رسید، از سوی رئیسجمهور ابلاغ شد، تازه مهمترین مرحله واقعی بودجه شروعشده و آن «تخصیص» است. این مرحله کاملاً در اختیار دولت است و تجربه نشان داده که دولتها از ابزار نامحسوس اما تأثیرگذار تخصیص بودجه همواره استفاده کردهاند. ماجرا وقتی حساستر میشود که همچون سالهای اخیر کشور با کاهش درآمد و کسری بودجه مواجه شده و معمولاً اینجا تیزی چاقوی تخصیص گلوی دستگاهها و نهادهای خارج از دولت را بیشتر میخراشد.
بررسی میزان تخصیص بودجه در دستگاههای ملی در سالهای اخیر نشان میدهد بیشتر نهادهای خارج از قوه مجریه و یا مؤسسات فرهنگی دریافتکننده کمک، بخش قابلتوجهی از میزان بودجه مصوب سالیانه خود را دریافت نکردهاند و میان بودجه مصوب و میزان تخصیصی به آنها فاصله معناداری وجود دارد. بهعبارتدیگر، ماجرای حکایت «آش نخورده و دهان سوخته» است.
3⃣در حالی که در مناظرات انتخاباتی کاندیداهای محترم با اشراف به روند بودجه نویسی وعده های انتخاباتی میدهند و لیکن معمولا بعد از انتخاب شدن ،برخی حامیان دولت ها با هوچیگری و فرافکنی به دنبال پوشش دادن برخی سوء مدیریت هاهستند. حنایی که سالهاست رنگ باخته است!!
✍ #محمدصادق_سلطانزاده
eitaa.com/siasion598
eitaa.com/siasion598
😭تلخ ترین جوک و بزرگترین دروغ ۹۷
این شبها وقتی در بخشهای خبری شبکههای سیمای جمهوری اسلامی ایران صحنههایی از جلسه هیأت دولت را نشان میدهد ، تلخترین جوک و بزرگترین دروغ آن وقتی است که بر بالای سر رئیس جمهور جمله : «دولت تدبیر و امید» به چشم میخورد.
لطیفی میگفت وقتی این شبها جمله چندش آور «دولت تدبیر و امید» را میبینم ناخودآگاه بع یاد «اقتصاد نابود شده» «مردم به خاک سیاه نشسته» «عزت برباد رفته» «چپاولگری غربگدایان اشرافی» و...میافتم و میخواهم صفحه تلویزیون را بشکنم.
eitaa.com/siasion598
eitaa.com/siasion598
رئیس سازمان محیط زیست:
"جهت حفظ #محیط_زیست، آب و اجرای قانون، باید کشاورزی، پالایشگاهها و... تعطیل شود"
#کلانتری ۱۱سال در دولتهای هاشمی وخاتمی وزیرکشاورزی بوده که سیاست توسعه برداشت آب درآنها شدت داشته است وقانونی که آن را بهانه تعطیلی کشاورزی وصنعت کرده به #توافق_پاریس برمیگردد.
https://twitter.com/nazokbin_ir/status/1027567564531146755?s=19
#سیاوش_اقاجانی
eitaa.com/siasion598
eitaa.com/siasion598
دولت برای تحمیل #برجام، دوگانه اقتصاد و هسته ای را ایجاد و برجسته کرد و اینک #کلانتری رئیس سازمان محیط زیست که ۱۱سال در کسوت وزیر کشاورزی بیشترین سهم را در توسعه برداشت آب و تخریب محیط زیست داشته است، دوگانه حفظ آب و محیط زیست دربرابر کشاورزی و صنعت را مطرح کرده است!
#توافق_پاریس
https://twitter.com/nazokbin_ir/status/1027569972518809600?s=19
#سیاوش_اقاجانی
eitaa.com/siasion598
eitaa.com/siasion598
با این دولت چه کنیم؟
اول از همه شهادیتن؛
این دولت، انحرافی ترین دولت بعد از انقلاب است. به چه سبب؟ همه دولت ها، انحرافات و ناکارآمدی هایی داشته اند اما این دولت که شکل تمام یافته دولت سازندگی در دهه 70 است، یک ویژگی کلیدی دارد و آنهم دولت لیبرال هم در سطح "گفتمانی و اعتقادی" است و هم "سبک زندگی و رفتاری". این ویژگی سیاسی-معرفتی، انقلاب را از انقلاب تهی می کند و تنها صورتی باقی می ماند بی سیرت.
اما...
شرایط کشور را چطور می بینید؟
این دولت چه میزان در بهبود وضع موجود می تواند موثر باشد؟ فرض کنیم دولتی که تا دیروز کار نمی کرده است امروز بخواهد کار کند. مثلن 5 درصد فعالتر شود. سوال این است که آیا فعال شدن 5 درصد ظرفیت، به همین میزان کارآمدی ایجاد می کند؟ خیر.
اما...
چرا دولت کار کند باز هم جواب نمی گیرد؟
هر دولتی برای پیشبرد فعایت های خود نیازمند اعتبار لازم برای پای کار آوردن سرمایه اجتماعی است. جامعه ابتدا باید اعتماد کند تا بعد با تصمیمات دولت همراه شود. در غیر این صورت چه اتفاقی می افتد؟ همه تصمیمات حکومتی از اتاق جلسه که خارج شود، از سوی جامعه بدل می خورد.
مثال بزنیم.
به نظر شما وقتی دولت در بازار طلا، سکه می فروشد انتظار دارد چه اتفاقی بیافتد؟ قیمت طلا به جهت افزایش عرضه کاهش یابد. اما چرا به عکس قیمت سکه باز هم افزایش می یابد؟ همین مثال درباره ارز هم وجود دارد. چرا جامعه معکوس رفتار می کند؟ چون این دولت اعتبار لازم برای اخذ تصمیمات مهم را ندارد و هر تصمیمی بگیرد جامعه بدل آنرا می زند. در اقتصاد به این تناقض می گویند تعارض "انتظارات عقلایی" دولت با "انتظارات تطبیقی" جامعه. انتظارات تطبیقی می گوید جامعه بر اساس شناختی که از سابقه دولت دارد تصمیم می گیرد و نه صرفا اعتبار عقلی تصمیمات روی کاغذ.
اما...
چرا دولت اعتبار تصمیم گیری ندارد؟
هر دولتی از جهت سرمایه اجتماعی با 3 متغیر می شناسیم. یکم وضعیت رقیب. دوم وضعیت هواداران متعصب. سوم وضعیت طرفداران عادی.
نسبت دولت با رقیبش روشن است. رقیب این دولت بعد از ناتوانی های گسترده دولت و شکست برجام دست برتر دارد.
طرفداران عادی که یک روز به این دولت رای داده بودند با فشار اقتصادی موجود به شدت ناامید و مایوس شدند.
و اما از همه مهمتر هوادارن متعصب و جانفداها هستند که روزگاری اصلاح طلب ها بودند و آنها نیز به جهت ضعف دولت حاضر نیستند مسئولیت این دولت را بپذیرند.
چنین وضعیتی به شدت به اعتبار این دولت لطمه زده است.
اما...
با این اوضاع دولت بماند یا برود؟
با همه اشکالات گفتمانی و ضعف های کارآمدی، سوال اینست که این دولت باید به پایان برسد یا خیر؟ نظر خودمان محترم؛ اما اینجا جائیست که می توان به تشخیص ولی فقیه رجوع کرد.
اگر فهممان از اراده ولی فقیه این است که دولت برود، خواندن " چه باید کرد؟" در ادامه این متن توصیه نمی شود. اما اگر برداشت شما از اراده رهبری، ماندن و ادامه کار این دولت است آنگاه سوال این است که نقش ما چیست؟
و اما...
چه باید کرد؟
وظیفه جریان انقلاب به جهت وظیفه انقلابی و ملی اش ساخت اعتبار برای این دولت است. توجه شود که ساخت اعتبار فراتر از رعایت انصاف در برخورد با دولت است. امروز نیاز این دولت برای هراقدامی داشتن اعتبار است. اعتبار را باید ساخت، هرچند سخت است.
با این مقدمه دقیقن چه باید کرد؟ یعنی انتقاد نکنیم؟
انتقاد کنیم، اما توجه داشته باشیم خروجی انتقاد ما باید ترمیم اعتبار این دولت و بازگشت اعتماد باشد. این حرف یعنی از " رعایت انصاف در نقد" نیز باید فراتر رفت، بلکه باید نقد ما چنان دلسوزانه و همراه با راهکار باشد که در نهایت مخاطب احساس کند دولت مستقر اعتبار لازم برای برداشتن گام های بلند اجرائی را داراست.
و اما...
یعنی با دولت یکی شویم؟
مهمترین نگرانی اینست که پس اختلافات و مرزبندی های ما با دولت چه می شود؟ اختلافات گذشته مان را چه کنیم؟ مردم درباره همراهی ما با دولت چه فکر می کنند؟
راه اینست که اعتبار سازی در حوزه سیاست های اجرایی، باید همراه با نقد گفتمانی دولت در جهت حفظ مرزبندی ها باشد.
نقد گفتمانی کمک می کند ضمن حفظ مرزبندی های کلان، حمایت ما از دولت برای برداشتن گام های بلند برای حل مشکلات کشور، یک انقلابی تراز را در حافظه تاریخی مردم تصویر بسازد.
#محسن_مهدیان
eitaa.com/siasion598
eitaa.com/siasion598
تحریف صورت مسئله تورم ؛
چالش اول در تنظیم نسخه اقتصادی -1
✍ آنی ترین و فوری ترین مسئله اقتصاد ما کدام است؟ می توان پاسخ های مختلفی به این سوال داد. اما به نظر می رسد مهم ترین مشکل، #تحریف صورت مسئله و پیچیدن نسخه انحرافی یا به عبارتی، دادن آدرس گمراه کننده است.
🔹برخی از سر جهل و عده ای تعمدا و به شکل سازمان یافته، در مسیر تشخیص بیماری، مرتکب #انحراف و #تحریف می شوند و بنابراین نسخه غلط می پیچند. این طیف پس از اعلام بسته ارزی جدید دولت و مصاحبه آقای روحانی، فضای جشن و پیروزی راه انداختند و چنین القا کردند که شاخ غول شکسته اند.
♦️چرا؟ چون مثلا گفته شد قیمت دلار از 11 هزار تومان به 9 هزار تومان و سکه از 4 میلیون به 3/5 نیم میلیون کاهش یافته است. همزمان، اگر تا کنون ادعا می شد افزایش قیمت ها، به خروج ترامپ از برجام در #اردیبهشت امسال مربوط می شود - و همین، اهمیت برجام برای ما را نشان می دهد!- آقای روحانی، شروع نوسانات قیمت ها را به #دی_ماه_96 و ناآرامی در یکی از شهرها (مشهد) نسبت داد.
🔹مهم ترین خطر "روایت تحریف شده" و خلاف واقع این است که مردم و تصمیم گیران ما را دوباره خواب می کند یا دنبال نخود سیاه می فرستد. و چون عوامل اصلی چالش اقتصادی یر جای خود باقی است، در مدتی کوتاه مجددا با شوک های جدید اقتصادی مواجه و منفعل می شویم و باز صدای تسلیم طلبان و محافل نفوذ زده، برای وطن فروشی و واگذاری امتیازات جدید بلند می شود.
♦️سه واقعیت مهم وجود دارد. اول این که روند گرانی های افسار گسیخته، به خروج ترامپ از برجام بر نمی گردد، اگر چه این رویداد نیز می توانست تاثیر روانی محدودی داشته باشد. روند تورم بی محابا، نه حتی از دی ماه 96 بلکه از خرداد ماه همان سال آغاز شد.
🔹دولت یازدهم از زمستان 95 تا 29 اردیبهشت 96 که موعد انتخابات ریاست جمهوری بود، بر تزریق انواع مُسکّن های اقتصادی و پرداخت انواع امتیازات مالی به فرهنگیان و کارگران و بازنشستگان اهتمام داشت. اما پس از آن، درد های جدی ناشی از تضعیف پنج ساله بنیه اقتصاد کشور در اثر "برجام زدگی" و "در برجام ماندگی"، در قالب تشدید تعطیلی کارخانه ها و افزایش تورم عود کرد؛ در حالی که فاتحان انتخابات، انگیزه قبل انتخابات را نداشتند و سرگرم تقسیم غیمت بودند.
#محمدایمانی
تحریف صورت مسئله تورم ؛
چالش اول در تنظیم نسخه اقتصادی -2
♦️واقعیت دوم : هر چند سال 94 به هنگام اجرای برجام ادعا می شد، موعد چیدن میوه ها، سال 96 و 97 است، اما این زمان در حقیقت، هنگام بر ملا شدن همه عوارض و مصایب ناشی از سوء مدیریت 4 ساله دولت بود. برجام به این معنا، گشایش نبود. مخدّر قدرتمندی بود که نه تنها علاج نکرد، بلکه به خاطر ایجاد نوعی از اعتیاد به خارج از کشور در عوام و خواص، اسباب #پسرفت فرهنگی و سیاسی و اقتصادی شد.
🔹بنابراین روند بیکاری و به ویژه تشدید تورم، از خرداد 96 کلید خورد. از همان زمان شاهد بودیم کارگرانی که ماه ها حقوق نگرفته اند، اقدام به اعتراض و تحصن و تجمع می کنند. بدین ترتیب، از خرداد تا دی ماه 96 (ظرف شش، هفت ماه) دیدیم که تورمی دست کم 30 درصدی بر فضای اقتصادی غالب شد و قیمت سکه 900 هزار تومانی به دومیلیون و دلار 3300 تومانی به 4800 تومان رسید. (تورم مذکور در یک سال گذشته در برخی اقلام به 100 تا 150 درصد رسیده است).
♦️بازار مسکن و خودرو و گوشی موبایل و ... نیز تورم مشابهی را تجربه کرد. تا اینکه مثلا قیمت 3/5 میلیون تومانی مسکن در تهران به 11 میلیون تومان (300 درصد) صعود کرد. بنابراین آدرس غلط است که بگوییم اعتراضات دی ماه در مشهد و شهر های دیگر، استارت افزایش قیمت ها بود. (عجیب اینکه مقامات دولتی و اصلاح طلبان تا قبل از سخنان اخیر روحانی، به تواتر می گفتند اعتراض حق مردم است و در آتش نا آرامی می دمیدند، به جای اینکه به علاج علت اعتراض اهتمام کنند!)
🔹اعتراضات دی ماه که دشمن هم در تکوین آن موثر بود، نه علت، بلکه معلول معضل بزرگ تر، یعنی سوء تدبیر و نگاه مطلقا عقیم "دیپلماسی التماسی" (نگاه به دست دشمن و بی عملی مطلق) بود.
♦️ اما واقعیت سوم. بسته ارزی جدید، فتح الفتوح نیست، چنان که القا می شود. اولا، ابطال بی سر و صدا و بدون عذرخواهی بسته 4 ماه قبل است که توسط آقای جهانگیری و با ترسیم سیمای سوپرمنی از وی در مطبوعات حامی دولت رو نمایی شد اما 30 میلیارد دلار ارز کمیاب کشور را در حلقوم مفسدان و رانت خواران ریخت.
🔹ثانیا بسته جدید، در خوش بینانه ترین ارزیابی، یک مُسکّن با اثر کوتاه مدت و بدون علاج درست درد های اصلی اقتصاد است. درد اصلی این است که اقتصاد کشور، پنج سال است با سوء تدبیر دولت، به سمت رمود (بی تحرکی مطلق) سوق داده شده است. پیکری که تحرک و سوخت و ساز نداشته باشد، ضعیف می شود و در مقابل کمترین عارضه ها، به تب و لرز می افتد.
♦️تب و لرز در اقتصاد، در قالب افزایش نقدینگی سرگردان، تشدید سوداگری غیر مولد(ویرانگر) و بالاخره کمبود تولید و عرضه و افزایش تورم بروز پیدا می کند. سیلاب نقدینگی ویرانگر در دولت آقای روحانی، از 430 هزار میلیارد به 1600 هزار میلیارد تومان رسیده و به عبارتی، قدرت تخریبگری آن چهار برابر شده است.
🔹در حالی که می شد به جای التماس بی نتیجه سرمایه خارجی، همین قدرت موجود داخلی را به سمت تولید زمین خورده و تشنه - از جمله در حوزه ساخت و ساز مسکن که 250 شاخه شغلی و صنعتی را احیا و در تیراژ میلیونی، شغل و مسکن تولید می کند- سوق داد. دولت اکنون نیازمند تجدید نظر در راهبرد کلی خود است؛ و لو به سیاق تغییر بسته ارزی، عذرخواهی هم نکند.
#محمدایمانی
eitaa.com/siasion598
eitaa.com/siasion598
💢۱۰ راهکار برای آنکه از کودکان تان در شبکه های اجتماعی محافظت کنید:
✔️۱. مراقب باشید کودکان کم سن بدون نظارت از شبکه های اجتماعی استفاده نکنند.
✔️۲. تنظیمات امنیت و حریم خصوصی دستگاههای قابل اتصال و همراه را به طور مرتب بررسی کنید.
✔️۳. تنظیمات حریم خصوصی حسابهای کاربری را به صورت مداوم بررسی کنید.
✔️۴. از نرم افزارهای فیلترینگ و مانیتورینگ استفاده کنید.
✔️۵. برای استفاده از شبکه های اجتماعی و دستگاههای متصل، قانون بگذارید.
✔️۶. سعی کنید عادتهای کودکان و نوجوانان خود را بشناسید.
✔️۷. الگوی مناسبی برای کودکانتان باشید.
✔️۸. سعی کنید در مورد فناوریهای جدید به روز باشید.
✔️۹. مراقب تصاویر و مطالبی که کودکانتان در شبکه های اجتماعی ارسال می کنند باشید.
✔️۱۰. اتصال به اینترنت برای کودکان در اتاق خصوصی ممنوع
#معصومه_نصیری
🔴پشت پرده انتشار یک خبر
خبر گُم شدن ۹ میلیارد بقدری تابلو هست که قطعامشخصه این مبلغ قابل گم شدن نیست. اما خبر مهمتر که قراره زیر پوشش این خبر بمونه چیه؟
مثلا رانتخواریِ جدید برادر معلوم الحال یک مسئول و سود هزار میلیاردیش رسوا نشود!
مسعودالف، سعیدالف، شایلی۱۷۳۱ مصون بمانند و #اسقاط_خواران هشتگ نشود!
Hani Hashami - هانی هاشمی 🇮🇷
🔴رفتاری شبیه رفتار غربگرایان ایرانی
🔸حرفهای العبادی درباره همراهی دولت عراق با تحریم آمریکا علیه ایران بخاطر منافع ملت عراق، اوج نامردی و نفهمی اوست!
اینکار دقيقا نسخه دیگری از شعار «نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران» فتنه گران است. همان اقدام ظریف است؛ وقتی با تلفن جان کری، کشتی کمکهای مردمی به سمت یمن را برگرداند!
#حمیدرسایی
🔴پیشبینی امید بخش صندوق بین المللی پول درباره ایران/ بالاتر از اسپانیا، عربستان و کانادا
▫️بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی این نهاد بین المللی تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس شاخص قدرت خرید در سال 2017 بالغ بر 1644 میلیارد دلار بوده و ایران از این نظر در رتبه 18 جهان قرار گرفته است.
▫️صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده است ایران در سال های 2018، 2019 و 2020 نیز همچنان هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا باقی بماند اما در سال 2021 با پشت سر گذاشتن سه کشور اسپانیا، عربستان و کانادا به جایگاه پانزدهم صعود کند.
eitaa.com/siasion598
eitaa.com/siasion598
◾#این_را_به_همه_بگویید
حدود۱۰۰۰۰گونه گیاه دارویی در دنیا موجوده، حدود۸۰۰۰نوعش تو کشور موجوده(نزدیک به۸۰%)
گزارش فائو:ارزش تجارت جهانی گیاهان دارویی در سال بیش از۱۰۰میلیارد دلار اما عایدی صادرات این محصولات برای ایران فقط۶۰تا۹۰میلیون دلاره. فقط یکی از ظرفیتهای بلااستفاده مانده!
💬 Ahmad Dastaran
eitaa.com/siasion598
eitaa.com/siasion598
💠 تا زمانی که مردم و نیروهای مسلح ما آماده هستند ، خطر جنگ وجود ندارد.
🔷 این جمله را آقای روحانی به تازگی گفته اند و افزوده اند: با آمریکا مذاکره نمی کنیم.
🔶 ای کاش توضیح بیشتری می دادند که چطور می شود بدون مذاکره ، سایه جنگ را از مملکت دور کرد. و چطور می شود با دروغ و فریب ، رای آورد!
#مصطفی_امینی_خواه
eitaa.com/siasion598
eitaa.com/siasion598
🔻از نخست وزیر عراق تا وزیر نفت ایران!
سخنان اخیر حیدر العبادی نخست وزیر عراق مبنی بر اینکه «ما مخالف وضع تحریم علیه ایران هستیم اما بغداد به منظور حمایت از ملت عراق به تحریمهای امریکا علیه ایران پایبند خواهد بود.» جای تعجب ندارد زیرا هرکس اندک آشنایی با جریان ها و چهرهای سیاسی عراق داشته باشد می داند حیدر العبادی یک چهره تکنوکرات و غربگراست، دقیقا چیزی شبیه حسن روحانی و برخی وزرایش در ایران!
لذا کافی است به یاد بیاوریم شبیه همین موضع اشتباهی که امروز نخست وزیر عراق اتخاذ کرده را چند سال قبل وقتی بحران روسیه و غرب بر سر اوکراین اوج گرفته بود، غربگرایان ایرانی اتخاذ کرده و درست هنگامی که روسیه با تهدید اروپا اعلام کرد صدور گاز را قطع خواهد کرد، بیژن زنگنه وزیر نفت ایران مصاحبه کرد و گفت در صورت قطعی گاز روسیه به اروپا، ایران گاز اروپا را تامین خواهد کرد!
غرض از یادآوری این مثال این است که غربگرایان در هرجای دنیا و در هر کشوری که باشند، تصمیمات و مواضعشان با کدخدا تنظیم می شود، می خواهد حسن روحانی یا بیژن زنگنه در ایران باشد یا حیدرالعبادی در عراق! تفاوتی نمی کند، هر چند این مساله نباید منجر به بی تفاوتی جمهوری اسلامی نسبت به این موضع غلط نخست وزیر عراق شود زیرا امروز بیش از هر زمان دیگری ایران قدرت و نفوذ بالایی در معادلات سیاسی، اجتماعی عراق دارد که می تواند خیلی زود عبادی را از این موضع نسنجیده و فرصت طلبانه اش پشیمان کند...
#امیرحسین_ثابتی
eitaa.com/siasion598
eitaa.com/siasion598
♻️ راه برونرفت از مشکلات...
گفت: وضع امروز بدتر و سختتره یا چهارسال پیش؟ گفت: امروز. پرسید: چهارسال پیش بدتر و سختتر بود یا دهسال پیش؟ گفت: چهارسال پیش. پرسید: دهسال پیش زندگی مشکلتر بود یا دوران جنگ؟ گفت: دهسال پیش. گفت: پس هرچه از اول انقلاب فاصله گرفتیم، وضع زندگی و معیشت ما بدتر شده؟ با کمی تأمل گفت: آره.
گفت: حالا یک سؤال دیگه: چهارسال پیش وضع ظاهری و معنوی جامعه بهتر بود یا ده سال پیش؟ گفت: دهسال پیش. پرسید دهسال پیش جامعه، سالمتر بود یا دوران جنگ؟ گفت: دوران جنگ! گفت: یعنی هرچه از دوران انقلاب و جنگ فاصله گرفتیم، وضعیت معنوی و ظاهر اجتماع بدتر و خرابتر شده و همزمان مشکلات زندگی و معیشت هم بیشتر. درسته؟ تأیید کرد.
گفت: این همان تفسیر آیه شریفه قرآن است که میفرماید: «مَن أعرَضَ عَن ذِکری، فَاِنّهُ مَعیشَهً ضَنکاً»؛ هرکه یاد منِ خدا را کنار بگذارد، زندگی و معیشتش تنگ و سخت میشود.
بعد گفت: در این دوری از خدا و معنویات، فقط مسئولان جامعه و مدیران کشور مقصر نیستند هرچند بار اصلی گناه به دوش آنهاست؛ تکتک ما هم مقصریم. ما هم میتوانستیم و میتوانیم سالمتر، الهیتر، مکتبیتر و باتقواتر زندگی کنیم. مگر در زمان شاه و در دورانی که از در و دیوار شهر گناه و معصیت میریخت، کسانی نبودند که خداپسندانه و ایمانی زندگی میکردند و با همین سیره و شیوه زندگی، خانواده و اطرافیان و جامعه مرتبط خود را هم رنگ الهی و معنوی زدند؟ چرا ما خود را در دامان معصیت و بیانضباطیهای اجتماعی و مالی رها کردیم و فقط گناه بزرگ مدیران بیتقوا و بیپروا را میبینیم؟
کمی ساکت شد و بعد گفت: هنوز هم دیر نیست. خدا راه برونرفت از همه بحرانهای فردی و اجتماعی را هم یاد داده است. فرموده است: «وَ مَن یَتَّقِ الله یَجعَل لَهُ مَخرَجاً»، هرکس در زندگی تقوای الهی پیشه کند، خدا برایش راه خروج از مشکلات و گرفتاریها را قرار میدهد.» این از تلاش فردی. در آیه دیگری هم به تلاش اجتماعی تأکید کرده است: «وَالّذینَ جاهَدوا فینا لَنَهدیَّنَهُم سُبُلَنا»؛ کسانی که در راه ما تلاش کنند، ما هم راههای برونرفت و صحیح را پیش پایشان میگذاریم. حالا این راهِ چاره؛ ببینم مرد راه هستی و هستیم یا نه؟ پس بسمالله...
#تقی_دژاکام
eitaa.com/siasion598
eitaa.com/siasion598
🔴دونکیشوت غرب آب در هاون میکوبد
1️⃣ - وزير امور خارجه تركيه:
«به صراحت اعلام كردهايم كه تحريم آمريكا عليه ايران را اجرا نخواهيم كرد.»
2️⃣ - مقتدا صدر:
«در برابر سياست آمريكا براي محاصره اقتصادي ملتهاي منطقه سكوت نميكنيم.»
3️⃣معاون جهادي مقتدا صدر:
«دفاع مسلحانه ازجمهوري اسلامي ايران واجب شرعي است.»
🔴 آیتالله علمالهدی: دلار ۳۰۰۰ تومانی با مذاکره "۱۰،۰۰۰ تومان" شد، بازهم میخواهید مذاکره کنید؟/ با مدیریت اقتصادی مشکلات را حل کنید
🔺 رفتید و مذاکره کردید؛ دلار ۳۰۰۰ تومان را ۱۰،۰۰۰ تومان کردید، کار دیگری کردید؟ بازهم میخواهید مذاکره کنید؟
🔺 آمریکا و اروپا نیز امروز دشمن قسمخورده هستند و اروپا نیز میخواهد همان کار آمریکا را صورت دهد اما هر کدام با یک روش جلو آمدهاند.
🔺مسلمانان در زمان جنگ احزاب قوت لایموت هم نداشتند اما وضع امروز ما از آن موقع خیلی بهتر است.
🔺متشکریم که انبار احتکار را کشف کردید اما انبار احتکاری که صدها و هزارها خودرو که با پول دزدی احتکار شده را نیز بگیرید و فقط انبار سیمان را نگیرید.
🔺 اگر بناست با مفسد اقتصادی برخورد شود در رأس مفسد اقتصادی دستگاههای زیر نظر وزارت صنعت است که تولید خودرو دارند اما سایتشان خاموش است و خودروی 30 تومانی 50 تومان شده است.
سخنگویان خود خوانده!
محمود احمدینژاد در ادامه مخالفت خوانی های ادواری اش با انتشار ویدئوئی خطاب به حسن روحانی و روسای قوای مقننه و قضائیه ابراز داشته «ملت دیگر شما را قبول ندارد» و بر همین اساس توصیه کرده هر سه استعفا دهند!
آقای احمدی نژاد کاش کمی حد نگاه می داشتند و مشق تواضع می نبشتند.
این که عملکرد و کارنامه رئیس جمهور و رئیس قضائیه و پارلمان قابل نقد و تخطئه است امر غیر قابل انکاری است و قدر مسلم نقد کارشناسانه این قوا حق طبیعی و غیر قابل خدشه آحاد شهروندان می باشد.
اما خوب است آقای احمدی نژاد نیز «باشندگی بر مدار خودبودگی» را رعایت کرده و بیاموزند که تنها از جانب خود حرف بزنند.
متاسفانه این آفتی عام نزد اکثر ایرانیان است که بدون لحاظ لوازم و لواحقی قانونی، خویشتن را سخنگوی خود خوانده ملت ایران انگاشته و در کمال اعتماد بنفس بنمایندگی از جانب مردم و در قامت سخنگوی مردم اعلام نظریه و ابلاغ امریه می کنند.
چنین آفتی نزد ایرانیان عمومیت داشته و از مریم رجوی تا رضا پهلوی و از محمود احمدی نژاد تا استاد دانشگاه و از راننده تاکسی تا سلبریتی ها و فلکسبیلیتی ها (!) جملگی در کمال بی پروائی نفرت ها و شیدائی ها و خواست ها و ناخواست های خود را بنام ملت ایران مهر کرده و جار می زنند!
کاش احمدی نژاد بیاموزد تا تنها از جانب خود حرف زده و ملت را در فهم و تبیین نقطه نظرات شان صاحب اختیار بیانگارند. تبعات چنین آفتی قبل از هر چیز گریبانگیر خودشان شده و متدرجا ایشان را مبتلا به خودکامگی متوهمانه می کند.
ابولحسن بنی صدر رئیس جمهور متواری ایران شاخص ترین فرد در ابتلا به این آفت بود که تراژدی اش به کمدی ختم شد. بنی صدر بعد از فرار از ایران در کنفرانس مطبوعاتی در فرودگاه اورلی پاریس وقتی خبرنگاری از ایشان پرسید پرزیدنت برای چی از ایران گریختند؟ پاسخی داد و طعنه ای شنید که موید رنج مشترک ایشان با احمدی نژاد و امثال ایشان است!
بنی صدر با همین «توهم سخنگوی ملت بودن» به خبرنگار گفت: من به زودی به ایران برمی گردم چون ۹۰ درصد مردم ایران طرفدار من هستن! و خبرنگار زیرک نیز بلافاصله گفت: یعنی پرزیدنت تنها از ترس ده درصد از ایران گریخته اند!؟
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
داریوش سجادی
eitaa.com/siasion598
eitaa.com/siasion598
💢مردم عراق با هشتگ #العبادی_لایمثلنا (العبادی نماینده ما نیست) درحال حمایت از ایران دربرابر تحریم های آمریکا و مخالفت با اظهارات العبادی نخست وزیر کشورشان هستند
اصلی ترین مقصر اوضاع آشفته اقتصادی فعلی تنها یک عامل است بانک بانک بانک، ۱۷۰۰ هزار میلیارد؛ یعنی ۱۷۰۰ تیلیارد تومان نقدینگی ایجاد کرده اند، جمهوری اسلامی حتی اگر بخواهد کوچکترین دستی به بانک ها بزند کشور را به ورشکستگی خواهند کشاند.
سیف و احمد عراقچی مأموریتشان را تمام کردند!
×سید علی🇮🇷×