انتخابات، عقلانیت انقلابی
و چالش های پیش روی آن -۱
♦️عقلانیت انقلابی، این نیست که افراد یا احزاب، از یک نامزد بُت بتراشند، مجنون وار در او بنگرند و جز زیبایی نبینند. بعد از آن هم، از سر غیرت، پنجه بر صورت دیگران بکشند، تخریب کنند، و افکار عمومی را بیازاراند و نسبت به اصل مشارکت، که نیاز و سرمایه راهبردی کشور است، دلزده کنند.
🔹می توان گفت که هیچ نامزدی، در جامع الاطراف بودن، قابل قیاس با رئیس جمهور شهید نیست. هر چند که شهید رئیسی هم، در زمان حیات، از تشکیک و تخطئه در میان برخی محافل سیاسی خودی در امان نبود. نقد منصفانه، مغتنم است، اما برخی تخطئه ها، بوی بد فهمی و ناسپاسی می داد.
♦️اکنون در آستانه انتخابات، باید کوشید تا بهترین و نزدیک ترین نامزد به تراز ها انتخاب شود. در عین حال توجه داشته باشیم که در میان نامزد هایی که تایید می شوند، ضعیف ترین ها و دور ترین ها نسبت به تراز ریاست جمهوری هم هستند؛
🔹بنابراین، اگر افراد دچار کمال طلبی منفی و حمایت مطلق (الّا و لابد) از این یا آن نامزد شوند، ممکن است به جای مطلوب ترین، بدترین نامزد انتخاب شود. مثل انتخابات سال ۱۳۹۲ که کشور بعد از ۱۱ سال، همچنان با پیامد های خسارت بار آن انتخاب، دست به گریبان است.
♦️اما چالش سال ۱۳۹۲، فقط در تعدد نامزد های انقلابی نبود. برخی از آنان در حالی به تردید افکنی و تخطئه دیگر نامزد های خودی پرداختند که جبهه مقابل، از یک طرف، محمد رضا عارف را وادار کرده بود تا -ولو با ناراحتی شدید و اعتراض- به نفع حسن روحانی کنار برود؛
🔹و از طرف دیگر، به کمک جبهه خارجی و امپراتوری رسانه ای دروغ و تحریف، گفتمان فریبی را بر ساخته بود؛ مبنی بر این که کلید گشایش مشکلات اقتصادی، در بستن با کدخدا (آمریکا) و واگذاری برنامه هسته ای است.
♦️به بیان دیگر، زیر ساخت گفتمانی (تلقی و ارزیابی کلی افکار عمومی)، به اندازه خود نامزد ها، بلکه حتی بیشتر از آنها، در تعیین جهت گیری و نتیجه انتخابات مهم است. موفقیت با کسانی است که در عین توجه به جذابیت های نامزد، توانسته باشد موج اجتماعی بسازند.
🔹چنین موجی -فارغ از درستی یا غلطی هر کدام آنها- در انتخابات های ۱۳۷۶، ۱۳۸۴، ۱۳۹۲ و ۱۴۰۰ ساخته شد و مسیر را برای نامزد پیروز هموار کرد.
💢ادامه دارد
انتخابات، عقلانیت انقلابی
و چالش های پیش روی آن -۲
♦️اما دوره اخیر از چند جهت متفاوت است: یکی، غیر مترقبه بودن انتخابات (شهادت رئیس جمهور). دوم، امتحان پس دادگی بسیاری از مدعیان در انتخابات ۳ دهه گذشته، که امکان اثر گذاری هیجانی را کاهش می دهد. و سوم، میراث رئیس جمهور شهید و نیمه کاره ماندن برنامه های او.
🔹انتخابات، معادله ای چند مجهولی است و بنابراین نمی توان پاسخ های آسان و دوم دستی به آن داد. انتخابات می تواند آرایش های گوناگونی پیدا کند و بنابر اقتضا، رقابت کنندگان نیز باید بتوانند گارد خود را تغییر دهند.
♦️به نظر می رسد اکنون، زمان آن است که ظرفیت های رسانه ای، به جای قدّیس سازی از نامزد مطلوب خود و ندیدن کاستی ها و نشنیدن نقد های منصفانه، و تخطئه و تخریب دیگران، صرف تبیین مستند و مستدّل وضعیت موجود شود؛
🔹این که رئیس جمهور شهید، کشور و دولت را از کدام گردنه های خطرناک عبور داده، کدام موفقیت ها را به دست آورده، برنامه او کجاها نیمه کاره مانده، و کدام مسیر، پیشرفت است و کدام، عقبگرد؟
♦️تعدد نامزد های انقلابی می تواند در مناظرات، نقطه قوت باشد و ضمنا فرصت دهد تا رای احتمالی هر کدام در نظرسنجی های معتبر ارزیابی شود و وجوه دوگانه جذابیت/ آسیب هر کدام در زمینه رای آوری آشکار شود.
🔹پس از آن، فرصت همدلی و اجماع (یا حتی اصرار بر نامزد خود) وجود دارد. بنابراین، اکنون نباید فرصت روشنگری و برانگیختگی معقول و افزایش امید و اعتماد مردم نسبت به مشارکت را تضییع کرد.
♦️ضمنا باید مراقب تحرکات محافلی که سرگرم دو به هم زنی در میان اضلاع جبهه انقلاب و نامزد ها هستند، بود. انقلابی نیست، هر حلقوم و رسانه و دستی که به درگیری در درون جبهه انقلاب و غافل شدن از فرصت/ تهدید پیش رو دامن می زند.
🔹دو به هم زن ها، اگر نفوذی هم نباشند -که بعضا هستند- افرادی کم ظرفیت و خام اندیش هستند که باید از پیشاهنگی جریان های سیاسی کنار گذاشته شوند.
محمد ایمانی
#تحلیل_سیاسی_فرهنگی_اجتماعی
✅https://eitaa.com/tahlilesiasy
18.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥صحبتهای فوق العاده مهمی که همه مردم ایران تا پیش از انتخابات، باید از آن مطلع شوند تا افراد نالایق و خائنی که منافع حزبی خود را بر منافع ملت ایران ترجیح میدهند، نتوانند بار دیگر بر کشور مسلط شوند
🔹️حتما ببینید
#تحلیل_سیاسی_فرهنگی_اجتماعی
✅https://eitaa.com/tahlilesiasy
هدایت شده از تبلیغ نوین دین
8.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻اینبار چه کسی برندۀ انتخابات خواهد شد؟
#تحلیل_سیاسی_فرهنگی_اجتماعی
✅https://eitaa.com/tahlilesiasy
🔴 جریان اصلاح طلب و غربگرا دو برنامه مشخص نسبت به دو کاندیدای شاخص جبهه انقلابی دارد.
👈 یکی را در نزد اقشار خاکستری متحجر، غیر قابل انعطاف و خشک معرفی میکند و میگوید با رئیس جمهور شدن او باید منتظر تحریمهای شدیدِ بیشتری مواجه باشیم و همچنین قطع ارتباط و تعامل به جامعه جهانی!!
👈 دیگری را در نزد قشر مذهبی و انقلابی یک تکنوکراتِ لیبرال معرفی میکند که اگر رئیس جمهور شد ظریف میشود وزیر امور خارجه اش و خط دولت حسن روحانی را دنبال میکند!!
🔹 حال، چرا ما دل به دروغها و تخریبهای او بدهیم و در پازل او بازی کنیم؟! ما چرا ناخواسته با او همدست شویم و شخصیتهای انقلابی را تخریب کنیم تا شانس پیروزی کاندیدای متمایل به جریان غربگرا افزایش پیدا کند؟!!!!!!!!
🔹 یادمان باشد جریان غربگرا دست پرورده روباه پیر است که سیاست همیشگی است "تفرقه بیانداز و حکومت کن" هست. با ایجاد اختلاف بین کاندیداهای انقلابی و طرفدارانشان، عملا سبد رای ما را میشکنند، ما را در مقابل هم قرار میدهند و انرژی ما را موطوف به درگیری درون جبهه ایم میکنند تا خود با فراغ بال بتوانند با وحدت درون جریانی اصلاح طلبان به جمع آوری رای قشر خاکستری اقدام کنن و در نهایت یک حسن روحانی دیگری را به ما تحمیل کنند.
🔴 انتخاب با ماست؛ میتوانیم مشغول تخریب و درگیری با همدیگر شویم و ریاست جمهوری را تقدیم اصلاح طلبان کنیم. میتوانیم با یکدیگر اجماع کنیم و با وحدت پیروز انتخاباتِ پیش رو شویم./رضوی
#انتخابات
#تحلیل_سیاسی_فرهنگی_اجتماعی
✅https://eitaa.com/tahlilesiasy
10.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کشفیات جدید حاج آقای روحبخش در عربستان
توی عربستان همه سایتهای ایرانی فیلتره به جز سایتهای اصلاحطلب
⏪علاوه بر نتانیاهو، بن سلمان هم این جماعت رو دوست داره
#تحلیل_سیاسی_فرهنگی_اجتماعی
✅https://eitaa.com/tahlilesiasy
چرا جلیلی؟
۱- جلیلی خودش است، نقش بازی نمیکند. وارد بدهبستان ها و تقسیم غنائم نمی شود. به دنبال رای آوری به هر قیمتی نیست. رنگ به رنگ نمیشود و برای خوشامد گروهی، حرفهای باب میل آنها را نمیزند. در یک جمله؛ صادق است و دنبال فریب دادن مردم نیست.
۲- منش و سلوک انسانی و پسندیده یک رییس جمهور، شرط کافی نیست. اما همین شرط لازم را بسیاری از سیاستمداران ما نداشتهاند. شهید آیت الله رییسی کسی بود که به تصدیق دوست و دشمن اخلاق را در رفتار و تعاملاتش رعایت میکرد. از این جهت جلیلی شبیهترین فرد به او در حسن خلق، مردمداری و مردمگرایی است. این را هر کسی که اندکی شناخت از جلیلی دارد، تایید میکند.
۳- جلیلی ایران را دوست دارد و ایران را پیشرفته میخواهد و از همه مهمتر اینکه نقشه راه پیشرفت کشور را میداند. این اشراف را سعيد جلیلی از سالها فعالیت در سطوح مختلف، تشکیل هسته های اندیشه ورز و کارگروههای دولت سایه و مطالعات وسیعش در یک دهه اخیر بهدست آوردهاست.
۴-جلیلی بدلیل فعالیت در شورای عالی امنیت ملی، مجمع تشخیص مصلحت، مرکز بررسیهای جاری دفتر مقام معظم رهبری، شورای راهبردی روابط خارجی و حضور در مجامع تصمیم گیری نظام؛ بیشتر از هرکسی مختصات حکمرانی کشور را میداند و تنها کسی می تواند عَلَمِ تغییر ریل یا بهبود سازوکار حکمرانی را دست بگیرد که قبل از آن چارچوب مناسبات و سازوکار حکمرانی را بداند وگرنه شعار تغییر و تحول دادن راحت است.
۵- جلیلی اهل تعارف نیست. وعده بیخود نمیدهد. تلخی برخورد صادقانه را بر شیرینی رفتار منافقانه ترجیح می دهد. به همین دلیل اطرافیانش به او توهم همه چیزدانی و عالی بودن شرایط را نمی دهند. با حقایق روبرو می شود و مبتنی بر آن تصمیم میگیرد.
۶- چیزی که یک مدیر را به یک حکمران تحول ساز تبدیل می کند؛ شجاعت تصمیمگیری در بزنگاه هاست. افسوس که بسیاری از تصمیمات دکتر جلیلی در شورای عالی امنیت ملی را به خاطر طبقه بندی امنیتی موضوعات نمی توان بیان کرد. اما می توان با قاطعیت گفت که جلیلی عمر ما را با تصمیم نگیری و بلاتکلیف گذاشتن تلف نمی کند.
۷- بسیاری سعی می کنند از جلیلی چهرهای تعامل ناپذیر و خشک ارایه دهند اما جلیلی بر محور پیشرفت ایران اسلامی با همه دغدغهمندان با هر خط و ربطی کار می کند. جلیلی در موضوعات تخصصی از متخصصین با هر سلیقه و نگاه سیاسی استفاده می کند. لیست کابینۀ او برای بسیاری شوک آور خواهد بود.
۸- جلیلی اگرچه خط قرمزها و باید و نبایدهای مشخصی دارد. اما عاقلانه میاندیشد، تصمیم میگیرد و عمل میکند. تصویرسازی برخی افراد از جلیلی به عنوان یک فرد غیرمنطقی؛ توشۀ آخرت جلیلی خواهد بود. اما واقعیت این است که هیچ تصمیمی را از روی جوگیری نمیگیرد.
۹- جلیلی با سابقه سالها مطالعه و کار اجرایی در حوزه روابط خارجی، سفارتخانه های ایران را از مرکز سرویس دهی و تشریفات مدیران به مراکز دیپلماسی اقتصادی و توسعه صادرات غیرنفتی تبدیل می کند. یعنی یک انقلاب واقعی در وزارتخارجه و دستگاه دیپلماسی برای تامین منافع ملی.
۱۰- این را باید اول می گفتم؛ جلیلی با قلب و منطقش پای کار آقاست. منظومه فکری مقام معظم رهبری را به خوبی می داند، می فهمد و عملی می کند. اگرچه ولایت پذیری محض دارد اما در اجرا، فرمانده ای مقتدر است.
۱۱- جلیلی حلقه فساد نمی سازد. مفسد نیست و از همه مهمتر اینکه می داند برای فساد ستیزی باید بسترش را خشکاند و به سراغ علتها رفت. هیچ حاشیه و نقطه سیاهی در کارنامه اش نیست. در حالیکه اگر خیلیها یک سال جایگاه او را داشتند امروز صدها پرونده داشتند. سعید جلیلی جزو امانتدارترین و خودساخته ترین مسئولان کشور در ۴۶ سال گذشته است و حضور او در راس دولت میتواند یک دولت سالم و ضدفساد بسازد که اولین فایده اش برای مردم و کشور خواهد بود.
علی جعفری
#تحلیل_سیاسی_فرهنگی_اجتماعی
✅https://eitaa.com/tahlilesiasy
28.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️ مبنای مدیریت آینده جهان با توجه به #انسان_تراز، بیت تراز و جامعه تراز در اسلام چیست و #خانواده_تراز چه کسانی هستند؟
✴️ خانواده در اسلام کانون تغییر انفسی انسان است و انسان بدون ازدواج، کامل نمیشود!
⚠️ فمینیسم با خانواده مشکل اساسی دارد.
🎥 مطالعات نظام خانواده را در جلسه ۳۸۶ کلبه کرامت از استاد #حسن_عباسی ببینید
«بیت طراز» | مهر ۹۱
🎊 فرارسیدن سال #روز ازدواج تنها زوج معصوم جهان، مبارکباد🌹
#جامعه_سازی
#تحلیل_سیاسی_فرهنگی_اجتماعی
✅https://eitaa.com/tahlilesiasy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣 حج جای سیاسیبازی نیست!
وزیر حج عربستان سعودی:
فریضه حج فقط مختص عبادت است و جایی برای شعارهای سیاسی نیست!
👈 عربستان سعودی که درصدد سازش با اسرائیل است، از هرگونه حمایت حجاج از مردم ستمدیده غزه ممانعت کرده است.
#تحلیل_سیاسی_فرهنگی_اجتماعی
✅https://eitaa.com/tahlilesiasy
🔺توییت استاد علی اکبر رائفی پور:
نامزدهای انتخاباتی عزیز چند لحظه دست نگه دارید!
#شهید_سلیمانی با خیلیها عکس داشتند و خیلیها هم مدعی بودند بوی ایشان را میدهند
#انتخابات
#تحلیل_سیاسی_فرهنگی_اجتماعی
✅https://eitaa.com/tahlilesiasy
🔴 هفته گذشته، ژنرال دیوید پترائوس، فرماندهی سابق تروریستهای آمریکایی در عراق که از مشاوران اصلی رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بوده همراه با تیمی از افسران همکار در جنگ عراق وارد تلآویو شد و یک برنامه عملیاتی جدید مبتنی بر تجربیات آمریکا در موصل و فلوجه به فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی در عملیات علیه غزه ارائه داد که از جمله آنها طرح "عملیات جراحی" بود که شامل جداسازی تدریجی رزمندگان از مردم، طبقهبندی مردم به مخالف و موافق حماس و کوچ اجباری به مناطق تعیین شده همراه با ادامه عملیات است.
🚨 ردپای جنایت امروز #النصیرات که حضور نیروهای عملیات ویژه آمریکایی و دادن اطلاعات در اجرای آن یک نشانه است را باید در جلسات این سفر یافت.
#تحلیل_سیاسی_فرهنگی_اجتماعی
✅https://eitaa.com/tahlilesiasy
25.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
احتمال درگیری اسرائیل و حزب الله چقدر است ؟
علیرضا تقوی نیا در گفتگو با شبکه خبر :
🔸️ بایدن نگران شکست از ترامپ در انتخابات نوامبر است
🔸️ اسرائیل خود را در برابر یک بحران موجودیتی می بیند
🔸️احتمالا شاهد گسترش جنگ در جبهه لبنان باشیم
🔸️بسیاری از سامانه ها و آتش بارهای گنبد آهنین از بین رفته است
#تحلیل_سیاسی_فرهنگی_اجتماعی
✅https://eitaa.com/tahlilesiasy