#چالشگران_انزوا_و_استقلال_ایران
✍عبدالله گنجی
💥برجام و قرارداد راهبردی ۲۵ ساله با چین
بخشی از تاریکخانه ذهن منتقدان سیاست خارجی نظام را نورتابانی کرد. هر کدام از این دو پدیده بخشی از ذهنیت تاریخی و مدعیات نخبگان منتقد و ناهمسو با سیاستهای کلی نظام را راستآزمایی و به محاق بردند. برجام ثابت کرد سیاست ۳۰ ساله اصلاحطلبان مبنی بر ایجاد فاصله بین اروپا و امریکا و کار با اروپا اساساً امری اشتباه و ساخته و پرداخته ذهن بوده و اروپای منهای امریکا دست بستهتر از آن است که به گمان میرسید.
قرارداد با چین نیز تابش نوری بر تاریکخانه ذهن کسانی بود که نظام را متهم به انزواطلبی و عدم رابطه پایدار با کشورهای مؤثر جهان میکردند. تا دیروز نظام را متهم میکردند که به بهانه استقلال و حفظ هویت به مرزبندی با دیگران اصرار میورزد، اما امروز که صرفاً قرارداد مشارکت و همکاری را میبینند بدون هیچ استدلال و منطقی استقلال کشور را در حال تهدید میبینند و فریاد وامیهنا سرمیدهند. البته ناگفته پیداست که حق نداریم در سیاست خارجی عواطف خود را مصرف کنیم. چین به بهترین نحو ممکن به دنبال منافع و سودآوری خویش است – و غیر از این نباید از آن توقع داشت- این ما هستیم که چگونه به تفاهم میرسیم، اما آنچه حتمی است اینکه چین صرفاً منفعت اقتصادی را دنبال میکند و طبیعی است که با قرارداد راهبردی با ایران بخشی از هنر سیاسی خود در مقابل غرب را نیز به نمایش میگذارد، اما روح حاکم بر روابط چین با کشور ما، تعامل اقتصادی و سودآوری است. اگر بر مدار انصاف قرار گیریم منتقدان یا بیمدهندگان قرارداد با چین هیچ حرفی برای گفتن ندارند و آنقدر دستشان خالی است که امثال زیباکلام که صدها بار نظام را به ایدئولوژیگرایی و عدول از منافع ملی در سیاست خارجی متهم کرده است، اکنون خواستار مواجهه ایدئولوژیک نظام با مسئله مسلمانان اویغور چین است. منتقدان قرارداد با چین نمیتوانند هیچ رابطه علی- معلولی برای سخنان خود ارائه کنند. هیچ یک از مصائب غرب علیه ما را نمیتوانند در چین بیابند و اصولاً «چینشناسی» را موقتاً و تعمداً به فراموشی سپردهاند. راهبرد سیاست خارجی چین نه نشر ایدئولوژی کمونیست یا کنفوسیوس است و نه مدعای سلطه سیاسی و مدل خاص حکومتی را تجویز میکند. نه ما را به نقض حقوق بشر متهم میکند و نه حامی تروریست میداند، نه از موشکهای ما میترسد و نه مانع آنهاست.
نه از قدرت منطقهای ما گلایه دارد و نه درصدد رقابت با ماست، از قضا غربگرایان ایرانی- بدون اینکه بر زبان بیاورند- از همین خصلتهای چین ناراحت هستند و توقع دارند چین نیز مانند امریکا یا فرانسه و انگلیس ابتدا ما را به عدول از اصول و موازین انقلاب اسلامی فرابخواند، آنگاه به عنوان منجی به آن بنگریم. چین کدام کشور را تهدید اقتصادی و تحریم کرده است؟ به کدام نقطه جهان لشکرکشی و ناوکشی کرده است؟ در کدام کشور طراحی کودتا کرده است؟ با کدام کشور برای رابطه پیششرط غیراقتصادی گذاشته است؟ منتقدان از پاسخ به این سؤالات طفره میروند و همانگونه که فروشندگان بحرین، ایران را به واگذاری خزر به روسیه متهم میکنند «چینهراسی» و کیشفروشی آنان نیز بدینسان بدون حجت و منطق است. آنان میدانند که همه اتهامات به چین بدون مبناست و میدانند که اصل قیام امام و ۲۳۰ هزار شهید برای استقلال بود و اگر قرار است جمهوری اسلامی استقلال خود را بفروشد، فروش آن به امریکا به مراتب بهتر است، اما گویی از چیز دیگری ناراحت هستند، رابطه راهبردی با چین را به مثابه تبدیل باور فروپاشی اقتصادی ایران به سراب و خیال میدانند، همه ناراحتی آنان این است که تضمین دوام و بقای نظام جمهوری اسلامی در حوزه اقتصاد بدون تسلیم و زانو زدن در مقابل نظام سلطه محقق شود.
شاید خیلیها ندانند که حتی نظام با سرمایهگذاری امریکا در صنعت نفت و گاز ایران موافق بود – همانگونه که با چین موافق است –، اما امریکاییها حفظ امنیت صهیونیستها، عدم حمایت از جنبشهای آزادیبخش اسلامی، رعایت حقوق بشر با استانداردهای غربی، نفی موشکهای بالستیک و ... را پیش شرط آن میدانستند، حال آنکه چین فقط دنبال سرمایهگذاری و منفعت اقتصادی حاصل از آن است. چین از سه مدل اتحاد، ائتلاف و مشارکت در سیاست خارجی صرفاً به دنبال مشارکت و سود است، با ۸۰ کشور جهان رابطه راهبردی دارد، (حتی با سعودیها)، اما اتحاد و ائتلاف نمیکند. پایگاه نظامی نمیخواهد، به دنبال کمربند سیاسی بر دور کشورهای طرف قرارداد نیست.
آرمان جانشینان مائو در چین رشد اقتصادی برای اول شدن و غلبه بر غرب است. دیدگاه آنان ماتریالیستی است و رقیب آنان نیز در همین پارادایم بازی میکند، بنابراین چین در هر مسیری که آن را به قدرت اول جهان با شاخصهای اقتصادی میرساند، قدم خواهد گذاشت.
نوع نظام سیاسی و ایدئولوژی دیگر کشورها هیچ تأثیری در تصمیمات اقتصادی چین ندارد و از قضا ما به چنین قدرتی نیازمندیم که سیاست، فرهنگ و آرمانهای ما را محترم بشمارد. اگر غرب نیز چنین بود و چنین میکرد حتماً امروز با آن نیز اینگونه بودیم. رابطه با چین مفری است برای تنفس در ورای منطق فشار حداکثری دشمنان و معبری برای ناامیدسازی دشمنان قسم خورده است. آنان که چین را «شرق» تعریف میکنند یا با الفبای سیاست جهان بیگانهاند یا دست به خودفریبی میزنند. کمونیست در موزه تاریخ سیاسی جهان و صرفاً از پشت ویترین قابل مشاهده است. شرق ایدئولوژیک و جهانخوار مرده است. شرق صرفاً یک جغرافیاست که برای توسعه و رفاه خود تلاش میکند و البته همین اقدام را نیز مسیر صحیح مبارزه با سلطه غرب بر جهان میداند.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط 👇
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
کوتاه درباره #جنگ_شناختی
✍عصر هوشمندی
💥جنگ شناختی (Cognitive warfare) به معنای هدف قرار دادن قوه شناخت عموم مردم و نخبگان جامعه هدف با تغییر هنجارها، ارزشها، باورها، نگرشها و رفتارها از طریق #مدیریت_ادراک و برداشت است. این نوع جنگ شکل تکامل یافته تر، پیشرفتهتر، عمیقتر و وسیعتر جنگ روانی است که مبتنی بر جامعه شبکهای (با زیرساخت رسانههای نوین) بوده و با مدیریت ادراک و برداشت انجام میگیرد.
👇در جنگ شناختی مهمترین و دلهره آمیزترین قسمت این جنگ، تلفات انسانی آن است. در جنگ سخت وقتی یک نفر مجروح یا کشته میشود یک نفر از جبهه خودی کم خواهد شد، اما در جنگ شناختی وقتی یک نفر نسبت به اعتقادات و تفکر خود بدبین میشود علاوه بر اینکه یک نفر از گروه خودی کم شده، یک نفر هم به گروه دشمن زیاد میشود.
🔻هدف اصلی در هر جنگی شکست و از میدان به در کردن رقیب هست، اما هدف در جنگ شناختی، شیوههای متفاوتتری نسبت به همه جنگها دارد؛ شیوههایی که در نوع خود نشان از پیچیدگی این نوع جنگ دارد شیوههایی مانند: اعتمادزدایی، اعتبارزدایی، مشروعیت زدایی، قداستزدایی، ناامیدسازی و ناکارآمدنمایی یک کشور و جامعه را به افراد آن جامعه تلقین میکند و درواقع مردم جامعه که اصلیترین سرمایه اجتماعی یک کشور هستند را بهراحتی نسبت به جامعه و کشور بدبین میکنند و امید به آینده را در آنها از بین میبرند و مردم نسبت به اعتقادات به چشم خرافات نگاه میکنند و حالت #رویگردانی_اجتماعی به آنها دست میدهد.
✔️بهترین راه برای مقابله با این نوع جنگ شناختی، ارتقای آگاهی و سطح بالای سواد رسانهای در جامعه و افزایش هوشیاری عمومی است.
#علوم_شناختی
#سواد_رسانه
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط 👇
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
#فرصتی_برای_فرصتطلبان❗️
✍مرصاد
💥اعلام خبر احکام قضایی درباره سه مجرم که سابقه حمله مسلحانه به جان و اموال مردم و البته نقش مؤثری در اغتشاشات و ارعاب مردم در آبان سال 98 داشتند، بهمحض اینکه در نشست هفته پیش سخنگوی قوه قضائیه مطرح شد، بهسرعت با فضاسازی گسترده رسانههای ضدانقلاب خارج از کشور همراه شد و نیز در داخل توسط افراد رادیکال اصلاحطلب و برخی سلبریتیها در آن دمیده شد.
👇دراینباره چند نکته حائز اهمیت است:
#یکم
🔻نحوه اطلاعرسانی قوه قضائیه در مورد حکم اعدام سه سارق مسلح، در کنار دروغهای خبری رسانههای فارسیزبان خارج از کشور، باعث شد تا مجموعهای از داخل تا خارج خواهان توقف حکم اعدام شوند و این سه نفر بهعنوان جوانانی فقیر و صرفاً معترض به وضعیت بد معیشتی معرفی شوند! حال آنکه اینها سارقین مسلح سابقهدار هستند و در یکی از سرقتهای خود یک خانم را مورد ضرب و شتم و تعرض قرار دادهاند.
#دوم
🔻میتوان گفت که مقابله با روند اقدامات تحولی در قوه قضائیه که با آمدن آقای رئیسی روند شتابانی به خود گرفته و توانسته سرمایه اجتماعی این قوه و بالطبع نظام را افزایش دهد، هدف کانونی حملات اخیر به بخش قضایی بوده است. در این زمینه از دشمن بیرونی چه انتظاری هست؟ از سلبریتیها هم که هیجانی عمل میکنند، توقع چندانی نمیرود. سخن بر سر رفتار برخی افراد و گروههای رادیکال اصلاحطلب با این رخداد است که اغراض سیاسی، آنها را به وادی رفتارهای ضد امنیت ملی کشانده است.
#سوم
🔻رفتارهای متناقض این گروهها و افراد رادیکال در خصوص نحوه مواجهه با احکام قضایی نشان میدهد که جان انسانها صرفاً ابزاری برای عقدهگشایی و اعتبار زدایی از احکام اسلام و جمهوری اسلامی است. کافی است در نظر آورده شود که این گروه رادیکال در پرونده قتل رومینا، برای اینکه ثابت کنند جمهوری اسلامی زنستیز است، صراحتاً خواستار اعدام قاتل که پدرش بود، شدند. پیش از آن در ماجرای قتل همسر شهردار سابق تهران، موضوع «جایگاه زن» برای این عده اهمیتی نداشت و درصدد توجیه اقدام دوست هم جناحی و همعقیده خود برآمدند! مبنای مواضع آنها اصولاً ربطی به جان انسانها و ضرورت اجرای احکام قضایی ندارد؛ علایق آنها، مواضعشان را معین میکند.
✔️قوه قضائیه مسیر تحول را در پیش گرفته و امیدها و اعتمادهای زیادی را به آینده این بخش مهم نظام متمایل کرده است. بااینحال به دلیل حساسیت اقدامات این قوه در پیوند با افکار عمومی و از دیگر سو مغرضان و معاندانی که مترصد فرصتی برای ضربه زدن هستند، لازم است تحول در بخش رسانهای و فرآیند اطلاعرسانی هم در صدر اولویتها قرار گیرد.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط 👇
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
صاحب تئوری «شورش گرسنگان» #وارادتچی_بزرگ_گندم از آب درآمد!
✍محمد عبدالهی
💥راهبرد جمهوری اسلامی از ابتدای انقلاب #خودکفایی درتولید محصولات #استراتژیک بوده و هست. این راهبرد برای حفظ #امنیت_غذایی کشور در شرایطی بود که از همان ابتدای انقلاب دولت آمریکا با قطع صادرات مواد غذایی تصمیم داشت از غذا به عنوان حربه ای علیه انقلاب اسلامی بهره ببرد. با تلاش بسیار در برخی دوره ها توانستیم به خودکفایی برسیم یا نیازمان به واردات را به شدت کاهش دهیم.
👇اما در سال های اخیر با وجود تولید بالای گندم، مقادیر زیادی گندم وارد کشور شد. خیلی اتفاقی با وجود دو برابر شدن تولید گندم در سال 98 نسبت به سال قبل، #حجتی وزیر سابق کشاورزی اعلام کرد 137 هزار تن گندم وارد شده و دلیلش هم این بود که برخی کشاورزان گندمشان را به قاچاقچیان فروختند. خیلی اتفاقی اعلام بی نظم و بسیار پایین نرخ #خرید_تضمینی انگیزه این اقدام کشاورزان شد و خیلی هم اتفاقی همان سال #کلانتری مدیر سازمان محیط زیست از اشتباه بودن سیاست خودکفایی گندم سخن گفت!
✔️ماجرا وقتی جالب تر می شود که می فهمیم دولت روحانی بدون تصویب جلسه شورای سران، #قانون_تمرکز را لغو کرده و به صورت غیرقانونی شرکت بازرگانی دولتی و اختیارات تنظیم بازار محصولات کشاورزی را به #وزارت_صمت منتقل کرده! یعنی سپردن امنیت غذایی کشور به دست وزارت خانه ای که تبدیل به خانه امن #مافیای_واردات شده.
✔️این وقایع به ظاهر اتفاقی با افشاگری #علی_خضریان نماینده مجلس به یک پازل شرم آور تبدیل می شود. وی افشا کرد یکی از سران پرنفوذ سیاسی کشور اقدام به واردات محموله های گندم کرده و شرکت ثبت شده توسط این چهره سیاسی چند ماه پس از آغاز به کار دولت روحانی ثبت شده. این چهره سیاسی کسی نیست جز صاحب تئوری #شورش_گرسنگان! ایدئولوگ پیر اصلاحات، #سعید_حجاریان به همراه پسرش محسن حجاریان شرکت «راشا تندیس پارسیان» را ثبت کرده و به راحتی مجوز واردات کالاهای استراتژیکی چون #گندم را دریافت می کند.
✔️دولت #روحانی هم همه جوره مقدمات و شرایط از #یارانه_ارزی تا لغو قوانین دست و پاگیر واردات را برای معاملات پرسود این اصلاحاتچی وارداتچی فراهم می کند تا امروز که در شرایط #تحریم و #کرونا حتی دیده بان حقوق بشر گزارش می دهد تحریم و وابستگی به واردات غذا و دارو مردم ایران را دچار مشکل کرده، گندم با قیمت گران تر به دست #صنایع_غذایی برسد و فشار بیشتری بر گرده ی مردم بیاید؛ همان گرسنگانی که ایشان از قریب الوقوع بودن شورش های مدنیشان به خاطر #فشارهای_معیشتی سخن می راند؛ همان طبقه متوسط تهیدست شده که مدعی بود خشم فروخورده آنان ضد رانت خواران و مفسدان اقتصادی، مستعد بودن به خیابان ریختنشان و جاری شدن خون ها می گردد!
🔰باید به اصلاحاتی ها تبریک گفت که الحق خوب توانسته اند آش را با جایش بخورند و علیه نظام #تئوری_براندازانه بیرون دهند!
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط 👇
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
#آفت_قرادادهای_بزرگ_و
#بده_و_بستانهای_قدرتهای_جهانی
✍دکتر موسی نجفی
✅درس دیروز برای سیاست امروز
💥در تاریخ سیاسی ایران از قرارداد بارون ژولیوس رویتر به عنوان یکی از قراردادهای ننگین و بد نام می برند ؛ قراردادی که تتمه آن بعدها تبدیل به قرارداد رژی گردید و قیام تحریم تنباکو به لغو آن منجر شد ۰
اما صرف نظر کردن از محتوای قرارداد رویتر برخی کارشناسان و محققین متعمق در تاریخ معتقدند قرارداد رویتر با این طول و عرض و گستردگی اصلا قابل تحقق و اجرا نبوده است❗️
پس سوال اینجاست که چرا انگلیس اصرار به انعقاد چیزی داشته که شانیت عملیاتی شدن نداشته است ❓
👇جواب این پرسش این است که انگلیس این قرارداد را همچون شمشیر دو لب و برگ برنده در مقابل رقیب روسی نگه داشته و در معامله جهانی با روسها از آن به عنوان نوعی امتیاز بر سر میز مذاکزه استفاده نمود ۰
🔻در مورد قراردادهای بزرگ همچون قرارداد جنجالی ایران و چین علیرغم برکات و ارزشهای اولیه ( مثل دور زدن تحریم ها و نگاه به شرق برای رقابت با غرب ) بایستی مراقبت نمود که بلایی که انگلیس ها یک قرن و نیم قبل سر ما در آوردند ، امروز چینی ها با ما همان رفتار را تکرار نکنند و این قرارداد به معامله ای بین چین و امریکا مبدل نشود و طرف چینی با فروختن این برگ برنده ، امتیازی از طرف غربی مطالبه نکند ۰
✔️البته اگر دیپلمات ها و سیاستمدارهای زیرکی داشته باشیم ، نفس وجودی این قرارداد هم میتواند به تنهایی قدرت مانور و وسعت عمل ما را در برابر شیاطین غربی افزایش دهد ۰
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط 👇
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
#عربستان_چرا_جرات_نزدیک_شدن_به
#موسوی_مجد_را_نداشته⁉️
✔️برتری خاص سازمان اطلاعات سپاه بر سرویس امنیتی آل سعود
✍️مهدی جهان تیغی
💥با اعدام محمود موسوی مجد، یک پرونده دیگر از جاسوسان سازمان سیا و موساد در ایران در حالی به لحاظ قضایی بسته شد که ابعاد اطلاعاتی و ضدجاسوسی آن همچنان ادامه خواهد شد.
👈انتشار فیلم جزییاتی از روابط محمود موسوی مجد حاوی چند نکته قابل توجه است:
1️⃣ موضوع قابل توجه درباره پرونده جاسوس ایرانی، مساله رغبت وی برای ارتباط با سرویس امنیتی عربستان و در مقابل بی میلی عجیب این نهاد امنیتی برای برقراری ارتباط با او است. با بررسیهای اطلاعاتی مشخص شده که سرویس امنیتی عربستان درباره برقراری این ارتباط یک ترس امنیتی قابل توجه داشته است. اما سوال این است که ماهیت این ترس امنیتی چیست؟!
2️⃣ ظن اولیه این است که این ترس ناشی از تجربهای است که احتمالا سرویس امنیتی عربستان در مواجهه با چنین افرادی داشته است. موضوعی که این فرضیه را تقویت میکند که سرویس امنیتی عربستان در موارد این چنینی قبلا ورود داشته و پس از مدتی این مساله به ضداطلاعاتی آن برای خودشان تبدیل شده است.
3️⃣ موضوع بعدی نیز که این ترس مهم را توجیه میکند، ترس سرویس امنیتی عربستان از واکنش احتمالی سازمان اطلاعات سپاه بوده است. موضوعی که نشان می دهد که در موارد قبلی واکنش سازمان اطلاعات سپاه به سرویس امنیتی آل سعود آنقدر دردآور و سنگین بوده که این سرویس برای برقراری ارتباط با یک جاسوس جدید ایرانی آنهم در منطقه ای مهم همچون سوریه که به نوعی محل جنگ نیابتی ایران و عربستان محسوب میشود، در برآورد هزینه و تبعات آن تشخیص داده که به صرفه نیست!
4️⃣ اما شاید اصلی ترین دلیل ترس بزرگ امنیتی عربستان، آگاهی از اشراف بالای اطلاعاتی سازمان اطلاعات سپاه بر موضوعات اساسی خاندان آل سعود باشد. فهرست اجمالی این اشراف می تواند حاوی اطلاعاتی درباره موضوعاتی مهمی همچون «جزئیات اختلاف میان خاندان سعودی و نحوه حذف رقیبان»، «فسادهای مالی و اخلاقی شاهزادگان خاص دربار سعودی»، «واقعیتهای قابل توجه از اقدامات پنهان آل سعود درباره سران برخی کشورهای عربی»، «نقاط ضعف امکان امنیتی و اقتصادی استراتژیک عربستان» و همچنین «ارتباطات پنهانی خاص با رژیم صهیونیستی» باشد. طبیعی است که آگاهی بر اخبار پنهان چنین موضوعاتی توسط سازمان اطلاعاتی سپاه میتواند یک کابوس همیشگی و بازدارندگی قابل توجه برای سرویس امنیتی آل سعود باشد.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط 👇
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
13.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #مستند
پاسخ به سوالات و شبهات درباره قرارداد همکاری ایران و چین، در این مستند.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط 👇
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
#الکاظمی چه #پیامی از بیت #رهبری به #آمریکاییها خواهد داد⁉️
✔️ راز جمله «ضربه متقابل و فراموش نکردن شهادت حاج قاسم» آیتالله خامنهای
✍️مهدی جهان تیغی
💥دیدارهای سطح یک دیپلماتیک رهبر معظم انقلاب با سران برخی کشورهای منطقه و فرامنطقهای عموما تبدیل به آغاز سرفصلهای جدیدی در سیاست خارجه ایران شده و همواره تاثیر جدی بر روندهای منطقهای به خصوص در غرب آسیا داشته است. کافیست در یک رصد تخصصی اتفاقات و روندهای سیاست خارجه ایران و منطقه را بعد از دیدارهای چند سال اخیر سران کشورهای همچون روسیه، چین، ونزوئلا، قطر، عراق، رهبران گروه های مقاومت و... با رهبر معظم انقلاب را مورد رصد و واکاوی قرار بدهیم.
🔸اما پس از انتشار برخی جزییات دیدار اخیر نخست وزیر دولت عراق با رهبر معظم انقلاب، یک جمله و به تعبییر درستتر یک خبر، بیش از همه مورد توجه قرار گرفت: «ایران هرگز شهادت حاج قاسم را فراموش نخواهد کرد و قطعاً ضربه متقابل را به آمریکاییها خواهد زد». جمله مهمی که می توان از به عنوان آغاز یک سرفصل جدید دیگر در منطقه و در مواجه با آمریکا یاد کرد.
👇 در اینباره بیشتر بخوانید:
1️⃣ یک تصور کلی درباره پروسه انتقام خون سردار سلیمانی، این بود که ایران با سیلی موشکی به پایگاه عین الاسد یک انتقام در سطح نظامی گرفته و در سطح سیاسی نیز پروسه اخراج آمریکا از عراق و به صورت کلی از خاورمیانه را در دستور کار قرار داده است.
2️⃣ اتفاقا امنیتی متعدد در گوشه و کنار علیه دولت و ارتش آمریکا در نقاط مختلف منطقه و حتی در درون خاک آمریکا در فاصله نه چندان طولانی پس از شهادت سردار سلیمانی، برخی کارشناسان منطقهای و فرامنطقهای و حتی آمریکایی را به این تحلیل قطعی رسانده است که پروسه انتقام سخت از آمریکا در برابر خون شهید سلیمانی، یک پروسه ادامه دار است و ابعاد واقعی و برنامههای آتی آن هنوز مشخص نیست.
3️⃣ اما جمله اخیر رهبر معظم انقلاب خطاب به الکاظمی که خود او سوابق امنیتی قابل توجه در عراق و همچنین در مواجه با آمریکایی ها دارد، در وهله نخست مخاطبین مستقیمی در دولت آمریکا دارد. این جمله یک واقعیت فرامتنی دارد و نشان می دهد که تمام اتفاقات اخیر امنیتی و سیاسی علیه آمریکا در منطقه که درباره منشا اصلی آن برای دستگاه های امنیتی معماهای جدی وجود دارد و تاکنون کسی نتوانسته با قطعیت بگوید کار ایران است یا نیست؛ ولی هرچه هست و هرکس بوده، معادل انتقام خون سردار سلیمانی برای ایران نبوده است!
4️⃣ اما این ضربه متقابل مدنظر در برابر خون سردار سلیمانی چیست؟! آنهم در شرایطی که این همه اتفاق امنیتی اعلام شده و نشده امنیتی برای آمریکا طی چند ماه اخیر اتفاق افتاده و جالب آنکه هنوز نمیتوان این ضربات کم سابقه را «ضربه متقابل» مدنظر رهبر ایران نامید. آمریکاییها قطعا پس از بازگشت الکاظمی به عراق تلاش زیادی برای بدست آوردن ابعاد این قضیه خواهند کرد. البته آمریکاییها از همان ساعات اولیه انتشار خبر دیدار الکاظمی با آیت الله خامنهای یکبار دیگر متوجه شدند که ایران و در راس آن آیت الله خامنهای هرگز شهادت حاج قاسم را فراموش نخواهد کرد و قطعاً ضربه متقابل را به آمریکاییها خواهد زد! ابهام در این «ضربه متقابل» یک واقعیت خاص دارد و آن اینکه قاتل سردار سلیمانی در این ابهام ابتدا باید به لحاظ روانی زجرکش شود...
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط 👇
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
#رفتار_منافقانه
✍بصیرت
💥خبر نزدیکی یک جنگده در آسمان سوریه به هواپیمایی مسافر بری ماهان که از تهران به بیروت در حال پرواز بود، موضوعی بر خلاف قوانین بین المللی و در عین حال دارای نکاتی مهم بود که به سه مورد آن اشاره می شود؛
#یکم
✔️جنگده متجاوز متعلق به محور شرارت(آمریکایی_صهیونیستی_سعودی) است. این اتفاق در مرحله اول به جهت فرار از مورد ضربه قرار گرفتن توسط پدافند هوایی سوریه بوده است.
#دوم
✔️این اتفاق در کنار حوادث و آتش سوزی هایی که در کشور رخ داده است، یادآور رفتار منافقین در روزهای اول انقلاب بود. هدف خسته کردن مردم از طریق ناامن نشان دادن فضای کشور است. دشمن مستاصل شده و مجبور شده روی عملیات روانی حساب ویژه ای باز کند.
#سوم
✔️اتفاقات این چنینی، نخست اعتراف دشمن به شکست در میدان جنگ بوده است و دوم اینکه آمریکا و رژیم صهیونیستی در تلاش است که ایران حداقل محور شیطانی امریکایی_سعودی_صهیونیستی را بعنوان بازیگر تاثیر گذار در منطقه به حساب بیاورد.
#نکته_پایانی
👌 آمریکایی ها و صهیونیست ها این روزها در سخت نگران و مضطرب از پاسخ و انتقام سخت ایران به سر می برند. دست و پا زدن آنها بیشتر غرق شان خواهد کرد.
💥ایران چگونه #پاسخ حمله نظامی به هواپیمای مسافربری را خواهد داد❓
✅حمله جنگنده های آمریکایی به یک هواپیمای مسافربری در کریدور بین المللی در حال پرواز بود، نشان داد که آمریکا با مزاحمت برای یک هواپیمای بی دفاع مسافربری به دنبال قدرت نمایی است تا اعتبار از بین رفته خود را باز یابد.
✅نیروهای بزدل و تروریستی آمریکا متوجه خطای خود شده و با شناختی که از اقدام ایران دارند در حال توجیه این اقدام خود هستند و می گویند که فاصله امن رعایت شده است!
✅پاسخ این رفتار آمریکا حتما با انتقام سخت ایران علیه نیروهای تروریستی آمریکا در منطقه اجرا خواهد شد.
✅دوران بزن در رویی تمام شده است ،ملت ایران متجاوز را وادار به شکست می کند. (واکنش بعدی آمریکا بسیار منفعلانه هم هست به گونه ای که ترامپ به جای پاسخگویی از ایران تشکر هم می کند)
✅پاسخ ایران انلاین،زنده و در مقابل دید همگان علیه نیروهای تروریستی آمریکا خواهد بود نه در تاریکی شب و علیه هواپیمای مسافربری که سرنشینان آن مردان ،کودکان و زنان بی دفاع بوده است.
✅این اقدام آمریکا نه تنها نمی تواند او را از وضعیت متشتت و رو به افول نجات بدهد بلکه با این اقدام آخرین میخ را بر تابوت خود در منطقه کوبید و مردم منطقه و جهان دیدند که به هیچ قانون بین المللی توجه ندارد و مطالبه گر خروج آنها خواهند شد.
✅افکار عمومی جهان می دانند که پاسخ ایران با شجاعت و جسارت خواهد بود و ابایی از اعلام آن ندارد.
✅منتظر روزهای پایانی آمریکا در منطقه باشید.
#ضربه_متقابل
#افول_آمریکا
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط 👇
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
#اقدام_متقابل
✍مهدی محمدی
💥اگر امریکا تصمیم گرفته ایران را در ‘منطقه خاکستری’ تحقیر کند، باید ابتدا ریسک ‘پاسخ در #منطقه_قرمز’ را محاسبه کرده باشد.
طبیعی است که ایران پس از سال ها رویارویی آموخته کدام پاسخ ‘دام’ است و کدامیک ‘تغییر دهنده معادله’.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط 👇
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
#دموکرات، #جمهوریخواه؛
#دو_روی_یک_سکه
✍️علیرضا_فقیهی_راد
💥راهبرد منفعلانه صبر و انتظار دولت که مبتنی بر اعتماد به دموکرات های آمریکایی و تفاوت مبنایی قائل شدن میان جمهوریخواهان و دموکرات ها در مواجه با ایران پایه گذاری شده، با انتشار سند سیاستی حزب دموکرات آمریکا بیش از گذشته در رسانه های زنجیره ای این جریان بازتاب داشته است.
👇حزب دموکرات آمریکا پنجشنبه سند 80 صفحه ای سیاست های خود را منتشر کرد، در 7 جای این سند به ایران اشاره شده است. در قسمتی از این سند مربوط به نگرش حزب دموکرات نسبت به برجام آمده است:«دموکراتها از تلاشهای جامع دیپلماتیک برای محدود کردن برنامه هستهای ایران و پرداختن به سایر فعالیتهای تهدید کننده این کشور اعم از ستیزهجویی منطقهای، موشکهای بالیستیک و سرکوبگری داخلی حمایت میکنند.»
🔶همانطور که سند رسمی حزب دموکرات آمریکا صراحت دارد، بازگشت به برجام برای گسترش محدودیت های هسته ای ایران و سپس مذاکره و محدودیت هایی بر حوزه های منطقه ای، موشکی و حقوق بشر ایران می باشد. امری که نشان از همسویی حزب دموکرات و جمهوریخواه آمریکا در ایجاد محدودیت های بیشتر در حوزه هسته ای و تحمیل برجام های موشکی، منطقه ای و حقوق بشر دارد.
🔷آنتونی بلینکن مشاور ارشد جوبایدن نیز گفته بود چنانچه وارد کاخ سفید شوند تمامی تحریم ها علیه ایران از جمله تحریم های اعمال شده توسط دونالد ترامپ را حفظ خواهند کرد.
بلینکن در ادامه گفته که به دنبال «توافقی قویتر» با ایران خواهد بود: «اگر ما به پایبندی [به برجام] برگردیم از این مسئله به همراه شریکان و متحدانمان که بار دیگر در موضع یکسانی با ما قرار میگیرند به عنوان سکویی استفاده خواهیم کرد تا به مذاکره بر سر توافقی «طولانیمدتتر» و «قویتر» بپردازیم.»
♦️چندی پیش هم جوبایدن برخلاف بزک کردن های غرب گرایان داخلی، از تصمیم خود برای آنچه «تقویت» و «گسترش برجام» معرفی کرده خبر داده بود.
جوبایدن اما در توضیح «تقویت و گسترش برجام» به شروط بعدی خود برای بازگشت به برجام که امتیاز دادن های منطقه ای و امنیتی است اشاره می کند و منظور خود از گسترش برجام را شفاف می کند.
🔹بایدن قبلا هم در بخشی از برنامههای خود که روی وبسایتش قرار داد، گفته در صورت بازگشت به برجام، توافق را «تقویت» کرده و برخی مفاد آن را «تمدید» خواهد کرد. هدف از این گفته بایدن مبنی برتمدید برخی مفاد همان بند موسوم به غروب برجام است که فعالیتهای هستهای ایران را تا سال 2025 محدود میکند و به نظر میرسد بایدن در پی تمدید سقف زمانی این محدودیت است.
🔶جو بایدن معاون سابق رئیس جمهور آمریکا در دوره اوباما، حتی پس از توافق برجام گفته بود: « این توافق به معنای آن نیست که ما سایر تهدیدهای غیرهستهای از جانب ایران را نادیده میگیریم. ما در دولت از تمامی اختیارات مورد نیاز برای تحریم ایران به واسطه حمایت از تروریسم، نقض حقوق بشر و برنامه موشکی داریم و ما از این اختیار استفاده میکنیم.»
👇جان کری وزیر امور خارجه سابق و دموکرات آمریکا نیز در شهریور 97 با اشاره به این مسئله که اگر ما-دموکرات ها- در کاخ سفید بودیم، به وقتش از برجام خارج میشدیم، تاکید کرد که ترامپ میتوانست امتیاز بیشتری از ایران بگیرد و سپس از برجام خارج شود. کری گفت:«شما این توافق را نگه میدارید و به ایرانیها میگویید ببینید، ما به شما گفتهایم که باید این چیزها [فعالیتهای موشکی و منطقهای] را متوقف کنید. من به شما دو سال یا یک سال یا هر زمان دیگری، وقت میدهم. ما حاضریم درباره این چیزها مذاکره کنیم. اما اگر شما مذاکره نکنید، اگر تا آن زمان این کار را نکنید، من از این توافق خارج میشوم.»
🔹توافق «قوی تر»، «طولانی مدت»، «توسعه توافق به حوزه های موشکی و منطقه ای و حقوق بشر» همگی از خواسته های اصلی جمهوریخواهان و ترامپ در مواجه با برجام و ایران بود. اساسا ترامپ در زمان خروج از برجام اعلام کرد به دنبال توافقی قوی تر، گسترده تر و طولانی تر با ایران است و راهبرد فشارحداکثری را پیگیری می کند تا ایران به پای میزمذاکره بیاید برای برجامی جدید اما برجامی قوی تر.
✔️لذا همانطور که روشن است جوبایدن و حزب دموکرات آمریکا در مواجه با ایران و برجام دقیقا همان راهبرد ترامپ یعنی گسترش، تقویت و طولانی مدت کردن برجام را پیگیری می کنند. اساسا ایجاد دوگانه کاذب دموکرات-جمهوریخواه سرابی بیش نیست، تجربه تاریخی نیز گواه است که در اعمال سیاست های خصمانه علیه ایران میان دموکرات ها و جمهوریخواهان هیچگونه تفاوت ماهوی وجود ندارد و اتفاقا سیاست های دموکرات ها تندتر و البته هوشمندانه تر بوده است.
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط 👇
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
http://sapp.ir/tahlilisiyasiseraat
https://t.me/tahlilsiyasiseraat