#مصوباتی_برای_به_تاریخ_پیوستن
#عدالت_آموزشی
✍️سیده فاطمه حبیبی
💥شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه ٨٤٢ خود ٥بند اساسی از ١٣بند طرح اصلاح نظام گزینش دانشجو در مقطع کارشناسی را تصویب نمود. در مصوبه 5 این طرح به دانشگاه ها این اختیار داده شده که با تعیین حد نصاب معدل، مشخص کنند تا چه معدلی را پذیرش کرده و اگر داوطلب معدلی پایین تر از میزان تعیین شده داشت میتوانند از گزینش وی خودداری کنند. این تصمیم در حالی است که امروزه نظام آموزشی نمره محور و کمیت گرا منسوخ ترین نوع آموزش است و تمام سعی آموزش کشور بر کاهش ارزش نمره بوده است که اکنون با مصوبه جدید دوباره و به شکلی مهلک و آسیب زننده تر جان خواهد گرفت و تمام طول سالهای تحصیل دانش آموز را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد. از سوی دیگر تفاوت فاحش کیفیت آموزش در مناطق کمتر برخوردار با مراکز کلان شهرها و نیز تفاوت سطح آموزش مدارس دولتی با مدارس خاص و پولی است. دانش آموزان فقیر یا دانش آموزان مناطق روستایی و عشایری ضمن تحصیل مجبور به کار کردن و مشارکت در اداره اقتصادی خانواده هستند.
👇این دانش آموزان عمدتا قادر به کسب نمرات و معدل بالا نخواهند بود و با مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی، عملا دست محرومان از راهیابی به دانشگاه یا دانشگاههای تراز اول کشور کوتاه خواهد شد و نکته تلختر این است که دانش آموزان محروم، ٣٠ درصد دانش آموزان کل کشور را تشکیل میدهند. بطوری که ٣میلیون دانش آموز در سال تحصیلی اخیر به دلیل عدم برخورداری از تبلت یا گوشی هوشمند از تحصیل جا ماندند و ٢میلیون دانش آموز نیز به سختی و با وسیله قرضی در کلاس حضور میافتند. ٥میلیون دانش آموز که حتی قدرت خرید یک گوشی هوشمند حتی در طول یکسال نداشتند باید با دانش آموزان مدارس پولی که شهریه یکسال تحصیلی شان بیش از درآمد سالانه یک خانواده آنان است در یک تراز قرار گرفته و در صورت نداشتن معدل بالا و سابقه تحصیلی عالی، از رسیدن به دانشگاه برتر کشور محروم شوند. با این مصوبه آموزش کاملا قانونی و حساب شده، طبقاتی شده و شکاف اجتماعی به گسل و دره های عمیق تبدیل میشود عده ای با پشتیبانی پول والدین در مدرسه با کیفیت درس خوانده و با برنامه از پیش مشخص، بدون هیچ رقابتی وارد دانشگاه های مادر میشوند و عده ای از همان بدو تولد مشخص است جایی در تحصیلات عالیه کشور ندارند. دانشگاه های برتر همین اکنون نیز به طرز ترسناکی در تصرف قشر متوسط به بالای اجتماع و کد رشته های دارای آینده شغلی مناسب در تسلط مطلق دانش آموزان مدارس خاص و پولی است. و شاید معدود دانش آموزی از مناطق محروم در میان آنان دیده شود که اکنون خواست عالیجنابان شورای عالی انقلاب فرهنگی بر این قرار گرفته همین تعداد هم حذف شوند.
🔻از سوی دیگر در مدارس خصوصی برای حفظ رضایت دانش آموز به مثابه یک مشتری، نمرات چندان واقعی نیست و کادر مدرسه به جهت مشتری مداری از دادن نمرات بالا دریغ نمیکنند. با مصوبه اخیر، بازار مکاره نمره فروشی رونق میگیرد و اگر دانش آموزی بخواهد در چرخه تحصیل بماند، از مدارس دولتی به جایی نخواهد رسید.
⚠️با تصمیمات اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، عدالت آموزشی در بستر احتضار کنونی، به سیاه ترین شکل ممکن خواهد مُرد و به تاریخ خواهد پیوست.
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
https://instagram.com/stories/tahlilisiyasiseraat
#خاموشی_وقطعی_های_برق
✍سید یاسر جبرائیلی
💥جناب آقای اردکانیان وزیر محترم نیروی دولت تدبیر و امید بهمنماه ۱۳۹۶ یعنی قریب به چهار سال پیش فرمودند که زیربار "مافیای نیروگاهسازی" نمیروند و استدلال کردند که "ساخت نیروگاه برای جوابگویی به ۲۰۰ ساعت مصرف پیک، توجیه اقتصادی ندارد".
🤔ما نمیدانیم تولیدکنندگان برق از چه زمانی و طی چه فرآیندی در کسوت "مافیا" درآمدهاند، اما چنانکه در جاهای دیگر مبسوط بحث کرده و مستندات را مرور کردهام، نیک میدانیم که عدم توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور از محل سوختهای فسیلی، ناشی از اجرای غیرقانونی #توافق_پاریس است.
👇با دقت در استدلالهای ارائه شده برای پوشش این سیاست نیز، نکات جالبی عایدمان میشود. آقای اردکانیان میگویند "ساخت نیروگاه برای جوابگویی به ۲۰۰ ساعت مصرف پیک، توجیه اقتصادی ندارد".
✔️این سخن در شرایطی درست است که شما سیاست صادرات برق نداشته باشید و بخواهید ظرفیت نیروگاهی را صرفا با مصرف داخلی تراز کنید.
🔻 اما اگر سیاست شما افزایش صادرات برق باشد، فلسفه ساخت نیروگاه دیگر جوابگویی به ۲۰۰ ساعت مصرف پیک نخواهد بود، بلکه نیروگاهسازی با هدف اجتناب از خامفروشی نفت و گاز و البته مقابله با ضربهپذیری درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز صورت خواهد گرفت که تکلیف بند ۱۲ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی است.
در این صورت و به تبع ظرفیت بالای تولید برق، در ساعات پیک مصرف داخلی نیز فجایعی که امروز شاهد آن هستیم، رخ نخواهد داد.
👈متاسفانه از آنجائیکه سیاست دولت عدم افزایش تولید برق از محل سوختهای فسیلی بوده، روند روبه رشد خالص صادرات برق کشور نیز با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید رو به نزول گذاشته و خالص صادرات ما از ۷۸۷۹ مگاوات در سال ۹۲ به ۲۷۲۳ مگاوات در سال ۹۹ رسیده است.
یعنی خسارات وارد شده به کشور از ناحیه اجرای توافق پاریس، صادرات برق کشور ما را نیز متاثر کرده است.
با شرایط ایجاد شده و با توجه به مدت زمان لازم برای احداث نیروگاه، معالاسف چارهای نیست جز اینکه تابستان سال جاری را با خاموشیها سپری کنیم.
✅از ابتدای روی کار آمدن دولت آیتالله رئیسی انشاءالله سیاست توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور از سر گرفته خواهد شد تا سالهای آینده این روزهای تاریک تَکرار نشود...
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
https://instagram.com/stories/tahlilisiyasiseraat
✍عبدالرحیم_انصاری
💥همزمان با برخی تحرکات مرموزانه آمریکا در افغانستان، عراق، سوریه و لبنان؛ و درست یک روز پس از آنکه سید مقاومت در سخنرانی اش اعلام کرد آمریکا عامل بدبختی های لبنان [خصوصا در آشفتگیهای این روزها] است، امروز
🔻خبر آمد یک کاروان لجستیکی آمریکا هدف بمبهای کنار جاده ای قرار گرفت.
🔻 از طرفی حملات راکتی به پایگاه آمریکایی عین الاسد تیتر اول خبرگزاریها میشود.
🔻همزمان از بغداد خبر بسیار مهمی به گوش میرسد، و آن این است که بخش نظامی سفارت امریکا هدف یک حمله پهپادی قرار گرفته و تعطیل شده است.
👇ما در این یکی دو سال از حمله به پایگاه های آمریکایی، انهدام کاروانهای لجستیکی شان و حملات راکتی به بخش های نظامی سفارت آمریکا زیاد شنیده ایم؛
آنچه این بار اهمیت موضوع را ده چندان کرده صرف حمله به مواضع آمریکا نیست.
مهم استفاده موفق از #پهپاد در حمله به آنها و به تعطیلی کشاندن یک پایگاه نظامی شان در عراق است که گویا علیرغم فعال شدن سیستم های پدافندی، پهپاد موفق شده ماموریت خود را با دقت هرچه تمامتر به سرانجام برساند!
🤔پهپادی که که هرچند میدانند وابسته به مقاومت است، لیکن هنوز رسما نمیدانند از کجا برخاسته و هدایت شده است.
👈همانطور که میدانید سفارت آمریکا در بغداد بزرگترین سفارتخانه در جهان است و آن را طوری ساخته اند که گویی برای صد سال آینده ی منطقه برنامه داشته اند.
🔘این سفارت دارای تجهیزات جاسوسی به شدت قدرتمند، و همچنین بخشهای مختلف نظامی و سربازخانه های مجهز است که انواع جنگ افزارها از جمله هلی کوپتر، هواپیما و سامانه های موشکی را نیز در خود جای داده است.
🔴 اینکه برای اولین بار این پایگاه با چتر حفاظتی قدرتمند هدف حمله موفق پهپادی قرار میگیرد، هشدار مهمی به طرف آمریکایی است تا بدانند که معادلات منبعد قرار است طور دیگری رقم بخورد.
🎯در هفتاد سال گذشته هیچ کشوری در هیچ نقطه ای از دنیا نتوانسته بود حتی یک گلوله به مواضع آمریکا شلیک کند.
این قابلیت در تمام این سالها برای ابرقدرتهایی همچون روسیه و چین نیز قفل بوده است؛ وقتی امروز از فرو ریختن هیمنه آمریکا حرف میزنیم اشاره به همین مسئله است که آمریکا با چنین سابقه ای این روزها به سادگی آب خوردن مورد حملات راکتی، موشکی و پهپادی قرار میگیرد.
✔️این آمریکایی که ابرقدرتها از برخورد با او عاجز بودند امروز توسط گروه های کوچک عراقی تحقیر میشود و آسایش ندارد.
✅وقتی از اخراج و ازاله کامل آمریکا صحبت میکنیم، اینها فکتهایی اساسی هستند که میتوانند مورد استناد قرار بگیرند.
واقعیاتی انکار ناپذیر که به تدریج در حال غلبه بر هژمونی منطقه ای آمریکاست.
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
https://instagram.com/stories/tahlilisiyasiseraat
لایو بنده با موضوع مذاکرات وین و کابینه رئیسی رو اینجا ببینید 👇
https://www.instagram.com/tv/CRCOytuIKYJ/?utm_medium=share_sheet
✍ حمید رسایی
۱. سال ۱۳۸۰ رضا اردکانیان قائم مقام و معاون امور آب وزارت نیرو بود. "آب" تهران به مدت پنج ماه جیرهبندی شد.
۲. سال ۱۴۰۰ او وزیر نیرو است و در کل کشور "برق" جیرهبندی شده و آب هم در برخی مناطق با کمبود مواجه است.
۳. خانواده اردکانیان مقیم خارج و او در یکی از هتلهای مجلل تهران ساکن و ماهی چند روز نزد خانواده است.
راستی چرا باید بحران برق نداشته باشیم؟
پیدا کنید پرتقال فروش را و همانطور که روحانی گفت: باعث و بانی وضع موجود را لعنت کنید.
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
https://instagram.com/tahlilisiyasiseraat
.
پ.ن :
البته انتظار داریم #حسن_روحانی و تمامی افراد دولتی که در این وضعیت اسفبار معیشتی ،اقتصادی ، اجتماعی و... مثل جهانگیری ، نوبخت ، زنگنه ، آخوندی ،اردکانیان و... همه توسط دستگاه قضا احضار و محاکمه و بابت کم کاری ها و تقصیرها جوابگو باشند . ان شاءالله
https://www.instagram.com/p/CRGc_4_MO4P/?utm_medium=share_sheet
✔️نگاهی به نوع مواجهه با توهین کننده به علامه مصباح
⭕️ از درخواست قیام علما تا حفظ قدیانی
✍️مهدی جهان تیغی
💥 حسین قدیانی از فتنه ۸۸ به این طرف محل توجه بخشی از جوانان و فعالین ارزشی بوده که مسایل سیاسی را دوست دارد از دریچه ادبیاتی آمیخته با گفتمانها و گپ و گفتهای کف میدانی جریان حزب اللهی بشنوند. قدیانی این روزها در میان بخشی از طیف حزب اللهی – نه بخشی از افکار عمومی و جامعه- خبرساز شده است. ریشه اصلی خبرسازی او نیز جسارت و بی ادبیش به علامه مصباح یزدی بوده است. اما نحوه مواجهه با او و تحلیل اتفاق تلخی را که رقم زده شده، به محلی از چالش و جدل در میان بخشی از فعالین جبهه انقلاب شده است.
1️⃣تاکنون کسی در جبهه انقلاب نبوده که از توهین قدیانی به علامه مصباح دفاع کند. البته بودهاند افرادی که میگویند باید ریشه رفتار او را پیدا کرد و یا افراد سیاسی که در مقابل او قرار گرفتهاند که کار را به توهین به علامه کشاندهاند. پرواضح است که صد دلیل دیگر شبیه این موارد می تواند محرک قدیانی بوده باشد ولی توجیه گر بیادبی و هتاکی حسین قدیانی هرگز نمیشود.
2️⃣ برخی معتقدند که باید همه در اینباره موضع گیری کنند و حتی علمای قم قیام کنند! تلخ تر اینکه فلان فرد مدعی دفاع از علامه مصباح یزدی با ادبیات شبه قدیانی دیگر علمای بزرگ قم را خطاب قرار داده که چرا سکوت کردید، نوبت شما هم میشود! بماند که همین الان افرادی مدعی انقلابیگری- بخوانید عدالتخواری- در فضای سیاسی کشور داریم، که توهینهای به مراتب بیشتری از علامه مصباح به بالاتر از او یعنی شخص رهبر معظم انقلاب میکنند و البته کسی هم همچین محکومیت و توجه گستردهای را برای آنها عاقلانه نمیداند.
3️⃣ برخی افراد نیز بودند که ضمن اینکه توهین به علامه را توبیخ کردند ولی درصد برآمدند تا خود حسین قدیانی را هم حفظ کنند. واقعیت این است که سیره خوبان همواره این بوده که برای آدم های فراتر از توهین کننده زبانی، بلکه شمشیر کشیده بر اسلام و امام جامعه هم رافت به خرج داده و تلاش کنند که از مسیر سقوط برگرداندشان. حرف جدی شان هم این است که قدیانی با چند خط نوشته ناصواب و زشت و غیرقابل توجیه هنوز هم جای زیادی برای ترحم اسلامی و دلسوزی انقلابی دارد. بماند که این بزرگان برای افرادی که دارای اندک خدمات و یا سوابقی در دفاع از اسلام بودند، بیشتر بر این ترحم و گذشت تاکید داشتند. این را هم نباید از خاطر برد که علامه مصباح خودش سالها برای حفظ و هدایت همچین جوانانی زندگیاش را گذاشت و اگر هم بود شک نداریم نه تنها از او می گذشت بلکه از هیچ کاری برای جلوگیری از سقوط او منع نمی کرد.
4️⃣ در این میان، بسیاری از فعالین جبهه انقلاب نیز به درستی به این موضوع دامن نزدند. اساسا دو قطبی قدیانی – مصباح بیش از آنکه واقعی باشد، توهم است؛ هم برای خود او و هم برای برخی فعالین سیاسی و همچنین برخی جوانان کم تجربه ولی دوستدار و دلداه مرحوم علامه مصباح. خیلی فرق است میان واکنش و میزان حساسیتی که باید در مواجهه و توهین جریان سکولار، غربگرا، فتنه گر، التقاطی، غیرانقلابی و لیدرهای منتسب به آنها در برابر علامه مصباح داشت تا فردی در حد سابقه و موقعیت اجتماعی و سیاسی قدیانی. بیشتر از قد قدیانی نیز پرداختن به موضوع به خود او و صدالبته علامه مصباح هم ظلم است!
5️⃣ اما یک شاخص مهمی نیز وجود دارد که در مواقع این چنین به کار می آید. عموما رفتار جریان ضدانقلاب در این موارد دو حالت دارد؛ اگر طرف توهین کننده را گرفتند یعنی، طرف توهین شونده برای آنها خطرناکتر است و اگر طرف توهین شونده را گرفتند یعنی به دنبال تضعیف طرف توهین کننده هستند و از طرف او بیشتر احساس خطر می کنند. اما یه حالت سومی نیز وجود دارد و عموما از آن غفلت می کنیم و آن اینکه اصل ماجرا را برجسته می کنند، در آن صورت اصل اختلاف و حاشیه سازی برای جبهه انقلاب و تضعیف کل جریان برایشان موضوعیت دارد. اهل نظر و رسانه خود بیاندیشند و رصد کنند که کدامیک از حالات مذکور در ماجرای اخیر پررنگ تر در استراتژی جبهه ضدانقلاب بوده است. (البته به شخصه معتقدم خود ضدانقلاب نیز آنقدری که برخی از خودی ها موضوع را جدی گرفته اند، جدی نگرفتهاند!)
6️⃣ چه زیبا گفته اند، امیر کلام علی (ع) که همه چیز محتاج عقل است و عقل محتاج ادب. ادامه بی ادبی عقل را از فهم واضحات مجموعه حکمتهای انقلاب و انقلابی گری حقیقی تهیمی کند و عاقبت بی مبالاتی به توهین های کوچک به توهینهای بزرگ ختم خواهد شد، همانطور که شد و نمیشد که نشود و این سنت برای همه هست و نه فقط قدیانی.
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
@tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شرم باد بر دولتی که با بیعملی و بیتدبیری مردم را با مشکلاتشان رها کرده است.
#سیستان_مظلوم #بلوچستان_محروم
به خدا همین فیلم برا محاکمه کل دولت روحانی کفایت میکنه .
#دستگاه_قضا
https://www.instagram.com/p/CRK8GzrHRfP/?utm_medium=share_sheet
#به_اشتراک_بگذارید
@tahlilisiyasiseraat
#از_معضل_امنیتی_تلگرام
#تا_بحران_اجتماعی_اینستاگرام
✍ احمد قدیری
💥خبر را همه شنیده و فیلم را دیدهایم.
👇
https://www.instagram.com/p/CRQFZXrHQ7S/?utm_medium=copy_link
دختری به تنهایی و ظاهرا برای هوسبازی، از تهران راهی خانهباغی در حاشیه سیرجان میشود تا به قرار مجازیاش با پسری برسد.
از آن سو نیز آن جوان جانی سیرجانی که ظاهرا از جانب دختر در لایو مورد اهانت قرار گرفته، با رسیدن به طعمه، او را به انواع ضربوشتم و شکنجه مینوازد.
تا اینجای ماجرا، اتفاق اگرچه تلخ است، اما عجیب و بیسابقه نیست و صفحات حوادث پر است از ضرب و قتل و تجاوز.
اما آنچه من آن را زنگ خطر میدانم #زیست_گلخانهای مجازینشینان شبکههایاجتماعی، علیالخصوص اینستاگرام است که آنان را از محیط حقیقی به کلی کنده.
عجیب است که برای دختری، شناخت اکانت اینستاگرامی یک فرد، آنچنان اطمینانبخش و اعتمادآفرین است که از شهری به شهری دیگر میرود؛ و عجیبتر آنکه برای پسری، شکستن شاخ اکانت دیگر در اینستاگرام، آنقدر موضوعیت پیدا میکند که فیلم شکنجه کردن دختر را با افتخار و بدون توجه به تبعات قضایی آن در استوری خود قرار میدهد، فارغ از آنکه چه تبعاتی در انتظار او است!
چه چیز مخاطب شبکههایاجتماعی را تا این حد متوهم و غرق در مرداب و گرداب فضای مجازی کرده است؟
آنچنانکه براندازان فیک توییتری که حتی از گردوخاک در فضای حقیقی عاجزاند، به طوفان توییتری گاهوبیگاه خود میبالند و بر طبل توهم خودبیشمارپنداری میکوبند!
البته پاسخ واضح است، جذابیتهای متعدد این شبکهها و ایجاد بستر زندگیدوم و نمایش هویت و شخصیت دلخواه از خود در شبکههایاجتماعی، وقتی قرار میگیرد در کنار ناکامیهای اجتماعی، حکم افیون را پیدا میکند.
این اثر مخدرگون را خصوصا وقتی قرار میدهیم در کنار وقت گذرانی افراطی تقریبا تمام اعضای هیأت دولت در شبکههایاجتماعی و دستآوردسازی و قهرمانبازی در حوزه فضایمجازی، نتیجه میشود آنچه میبینیم؛ از معضل امنیتی تلگرام تا بحران اجتماعی اینستاگرام.
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
#طراحی_برای_ماندن_روحانی
#در_سطوح_عالی_حاکمیت
✍مهدی جهان تیغی
💥اواسط مرداد، حسن روحانی پاستور را ترک خواهد کرد و گرچه بر اساس برخی اخبار منتشر شده او بازنشسته میشود ولی تلاشی در حال شکل گیری است که بر یکی از جایگاههای مهم کشور تکیه بزند.
👇دوستان روحانی قبل از این تلاش کردند که وی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بشود و شبیه مرحوم هاشمی رفسنجانی پس از ریاست جمهوری، سیاست ورزی و نقش خاص ایفا کند. اما این فقط یک خیال بود و روحانی هیچگاه به وزن هاشمی در سپهر سیاسی کشور دست نیافت و اینک نیز آنقدر نامحبوب است که بسیاری فعالین، چهره ها و جریانات سیاسی که قبل از این نزدیک به او بودند، از نزدیک قلمدادشدن به او در این روزها فرار میکنند.
🔻در سوابق روحانی حضور سالیان طولانی در شورای عالی امنیت ملی وجود دارد. بعد از ریاست تشخیص مصلحت نظام، شاید بالاترین مقام متصور برای وی، بازگشت به شورای عالی امنیت ملی باشد. دبیری شورای عالی امنیت ملی از طرف دولت رئیسی قطعا منتفی است و قرار گرفتنش در جایگاه نماینده رهبری که اینک در اختیار سعید جلیلی در این شورای مهم است نیز در شرایط فعلی و تغییر فضای سیاسی کشور، بسیار دور از ذهن است. ضمن اینکه برخی افراد با مسئولیتهای مهم بودهاند که پس از پایان کار رسمی خود به سمتهای در جایگاههایی همچون مشاور رهبری دست یافته اند، موضوعی که درباره حسن روحانی با توجه شرایط موجود، اگر اندک شانسی هم داشته باشد، با خواسته حامیان وی فاصله دارد.
👈اما با همه این وجود در حال حاضر خط رسانهای جدیدی برای رساندن حسن روحانی به مناصب بالای حاکمیتی توسط برخی رسانههای اصلاح طلب در حال پیگیری هست. طراحان این عملیات روانی، این گزاره را غیر مستقیم را در افکار عمومی القا میکنند، که روسای جمهور در جمهوری اسلامی عاقبت بخیر نمیشوند و یا این تصور است که تحمل سلیقههای مختلف در حاکمیت پایین آمده است و به همین دلیل باید حسن روحانی برای از بین رفتن این تصویر ایجاد شده و به خاطر مصلحت خود جمهوری اسلامی هم که شده، در یک جایگاه مهم قرار بگیرد! نکته قابل تامل نیز این است که جریانی در خارج از کشور نیز همزمان تمایل دارد، سطح تاثیر روحانی در روندهای حاکمیتی ایران با کاهش زیادی همراه نشود.
🔴این در حالی است که قبل از روحانی، آیت الله هاشمی رفسنجانی پس از ریاست جمهوری سالها در جایگاه مهم ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضویت متمادی در مجلس خبرگان و حتی نایب رئیسی آن قرار داشت. او در انتخاباتهای متعددی از جمله ریاست جمهوری و نمایندگی مجلس شرکت کرد و پس از فتنه 88 علی رغم کارنامه منفی و همراهی با فتنهگران در عالیترین سطح مسئولیتی در جمهوری اسلامی باقی ماند.
🔶از سوی دیگر، محمد خاتمی نیز پس از پایان ریاست جمهوری، عضویت در مجمع تشخیص را خودش رد کرد و تا قبل از فتنه 88 آزادنه فعالیت های سیاسی خود را دنبال می کرد و با وجود نقش مخرب و اصلی در فتنه 88، گرچه با محدودیتهایی رو به رو شد ولی راه کنش سیاسی بعد از آن فتنه بزرگ، برای او باز بود و در انتخاباتهای متعددی اثر گذار شد و در انتخابات اخیر ریاست جمهوری نیز این مردم بودند که یک «نه» بزرگ به او گفتند.
🔵درباره احمدینژاد نیز اوضاع به همین منوال بوده است. او علیرغم رفتارهای سیاسی و حتی اعتقادی خارج از عرفش، در یک دوره مهم به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام درآمد و علیرغم دهها حاشیهسازی برای کشور، فعالیت سیاسی آزادانه داشته و حتی در انتخابات اخیر، تحریم صریح انتخابات را نیز هم جبهه با منافقین و براندازان خارجنشین مطرح کرد.
🔰با این وجود، رهبر معظم انقلاب با عمل به مصالح درست، تاکنون تلاش کردهاند که مسئولین عالی رتبه و به خصوص روسای جمهور در جایگاهی قرار بگیرند که از تجربه هشت ساله آنها به عنوان یک دیدگاه و سلیقه استفاده شود. امری که کاملا عاقلانه و حکیمانه است. به همین دلیل تاکنون سیره این بوده است که روسای جمهور در کشور با هر نوع سلیقه سیاسی پس از پایان دولت، به تشخیص مصلحت می رفتند تا حداقل در حوزه های مشورتی کلان نظام همچنان موثر بوده و نظرات و سلایق شان را بیان کنند.
❇️اما خود شخص روحانی سوابقی همچون ریاست بر مرکز مطالعات استراتژیک ریاست جمهوری را داشته و اگر مسئولیت دیگری برای او در نظر گرفته نشود، میتواند یک مرکز مطالعاتی از نوع علایق سیاسی خود در موضوعاتی همانند مذاکرات و دیپلماسی با آمریکا و غرب داشته باشد. گرچه نظریات وی در سیاست خارجه، دستاورد «هیچ» داشته ولی برای دورهمی جریان غرب گرا در کشور همانند بنیاد باران خاتمی که برای جمعشدن اصلاح طلبان مدعی جامعه مدنی و توسعه سیاسی دایر است، پاتوق سرگرمکنندهای خواهد بود.
#اگر_می_پسندید_به_اشتراک_بگذارید
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
http://eitaa.com/joinchat/442892289Cf4eb33e5ee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#چرا_رسانههای_مقاومت_در
#پیروزی_این_محور_مشارکت_دارند
⭕️ بال رسانهای دوشادوش بال نظامی
✍محمد عبداللهی
💥هفتهی گذشته، #آمریکا بیش از ۳۰ وبسایت از جمله شبکههای معروف بینالمللی العالم، پرس.تی.وی و الکوثرِ ایران، لؤلؤهِ معارضه بحرین، المسیرهِ یمن، النباءِ معارضه عربستان سعودی، فلسطینالیومِ فلسطین و الصراطِ لبنان را در دامنهی .com و.net مسدود کرد؛ حتی برخی از وبسایتهای مسدودشده مانند کربلا، النعیم، الکوثر و ... غیرسیاسی و دینی بودند.
👇این اقدام #دیکتاتوری است، چراکه
🔻اوّلاً، نشانگر سیاست سرکوب #آزادی توسط آمریکاست و
🔻ثانیاً، حکایت از قدرت تأثیرگذاری این رسانهها دارد؛ رسانههایی که با کمترین امکانات و بودجه در برابر امپراتوری عظیم رسانهای غرب قد علم کردهاند و توطئهها و جنایات آمریکا و همپیمانانش را برملا میکنند. ازهمینرو، حقطلبی و حقگویی این رسانهها باعث آشفتگی جبههی استکبار شده است. موضوعی که بخش اعظم سخنرانی سیدحسن #نصرالله در کنفرانس ملی «فلسطین پیروز است» را تشکیل داد. ایشان در این کنفرانس #رسانه را مرحلهی تکمیلی دستاوردهای مقاومت خواند و صریحاً بیان کرد که بخشی از ساختن #پیروزی بر دوش رسانه است. مبحث جنگ رسانهای بارها توسط #رهبر انقلاب هم مطرحشده و ایشان ابزار رسانهای دشمن را به سلاح شیمیایی در جنگهای نظامی تشبیه کردهاند.
🔰امّا چرا جنگ رسانهای؟ صحنهی مبارزه رسانهای در دو جبهه چه آرایشی دارد؟ دشمن چه امکانات، اهداف و تکنیکهایی و محور مقاومت چه امکانات، اهداف و تکنیکهایی دارد؟ نقاط قوت و ضعف رسانههای مقاومت کجاست؟ نقش رسانهها در «ساختن پیروزی» تا چه حد و به چه صورتی است؟
💢 چرا جنگ رسانهای؟ چون آرام و تدریجی است؛ بر تغییر باورها و اعتقادات هدفگذاری میکند و پکیج کاملی از انسان مطلوب خود میسازد که در لحظات حساس بهعنوان سرباز دشمن عمل کند؛ تصویر شکستخورده و ناامید از حریف ارائه میکند و میتواند با نمادسازی و تصویرسازی، حتی شکستها را پیروزی القاء کند.
💢 آرایش صحنه جنگ رسانهای به چه شکلی است؟
قدم اوّل برای حضور در میدان جنگ رسانهای، شناخت میدان نبرد، آرایش جنگی دشمن و تکنیکهای آن است.
در اردوگاه استکبار، امپراتوری عظیم رسانهای با بیش از صد سال تجربه و سابقه حاکم است که انحصار خبری، فکری و حتی سرگرمی جهان خصوصاً جهان غرب را در اختیار خود دارد و در یک تکصدایی هولناک به هم متصل میشود و هر نوع صدای مخالف را با روش رسانهای و عملیات روانی خود بایکوت میکند. بمباران خبری مردم جهان، توهم جریان آزاد اطلاعات و مهندسی آهنین ذهنها کارکرد این رسانههاست. علاوه بر شبکههای منطقهای ابررسانههای بزرگ جهانی، شبکههای محلی زیادی نیز وابسته به همین هلدینگها یا متحدان آنها در گوشهگوشه جهان فعالیت دارند و افکار عمومی را در جهت خواستههای آنها جهتدهی و مهندسی میکنند.
امّا در مقابل این امپراتوری عظیم رسانهای، جریان رسانهای تازه تأسیس و نوپای جریان #مقاومت وجود دارد که اغلب در سطح منطقهای فعالیت دارند. از تأثیرگذارترین این رسانهها شبکهی پرس.تی.وی، المنار و العالم است که مخاطبان میلیونی در منطقه و جهان دارند. نقش پیروزساز برخی از این شبکهها در بحرانها و بزنگاههای حساس چنان است که سیدحسن نصرالله در جنگ ۳۳ روزه لبنان و اسرائیل میگوید: «اگر #المنار نبود، پیروزی از دست رفته بود.»
💢 راهبردهای رسانهای دشمن
بعد از شناخت هندسهی جنگ رسانهای، گام بعدی طراحی و شناسایی راهبردها و تکنیکهای رسانهای دشمن است. اهداف راهبردی جبههی استکبار در قبال جبههی مقاومت شامل چند مؤلفهی اساسی است:
۱. ارائه تصویری مخدوش و منفور از خودمان
۲. تلقین ناامیدی و یأس
۳. سرگرمسازی به مشکلات داخلی و غفلت از میدان اصلی مبارزه
۴. تحریف و لکهدارکردن چهره مبارزان مقاومت
۵. انحصار رسانهای
👇
🔰نظام رسانهای مقاومت باید چه کند؟
🌀 هدف اوّل رسانههای #مقاومت باید #تصویرسازی_مثبت، طرفدار صلح، آزادی و عدالت و حامی کرامت انسانها و انسانیت باشد. درست برخلاف رسانههای دشمن که سالهاست چنین القاء میکنند که جبهه مقاومت جنگطلب، برهمزنندهی صلح و ثبات منطقه و جهان، تروریست و غیرمنطقی است. هدف اوّل و بنیادین هر نوع فعالیت رسانهای اعم از خبر، تحلیل، فیلمهای سینمایی و تلویزیونی، موسیقی، نقاشی، کاریکاتور و ... باید در راستای تصویرسازی مثبت و انسانی از محور #مقاومت خصوصاً از #ایران باشد.
🌀هدف دوم، -که مخاطب آن تودههای داخلی منطقه است- باید #امیدبخشی، نگاه روشن به آینده و نوید پیدرپی پیروزی بهصورت حقیقی، نه خیالی و توهمی باشد. اثر پیروزیها باید در عرصههای داخلی دیده و طعم آن چشیده شود.
🌀هدف سوم، رفع مشکلات داخلی و چشمدوختن بر آرمان اصلی مقاومت (آزادی #فلسطین و نابودی #اسرائیل) است. هر شایعه و پژواکی که بخواهد مشکلات داخلی را بر رهاکردن موضوع فلسطین گره بزند، توطئه و پژواک دشمن است. تفرقهافکنی بین ملتهای مقاومت با شایعات و تعصبات نژادی، قومی و مذهبی هدفی جز به حاشیهراندن موضوع اصلی نیست و بهترین راه برای مقابله با آن، حل مشکلات داخلی کشورهای مقاومت و همدلی بین ملتهای این محور است.
🌀هدف چهارم، تجلیل از #قهرمانان میدانهای نظامی، سیاسی و رسانهای است. نمایش چهرهی منجیگونه از مدافعان حرم و نظامیانی که نگذاشتند #انسانیت زیرپای تعصبات جاهلانه و جنایات استکبار له شود. دهها فیلم سینمایی، نمایش، داستان، تئاتر و انواع و اقسام فعالیتهای هنری در این زمینه لازم است که انجام شود.
🔰شگردهای جنگ رسانهای دشمن طیف گستردهای از خدعهها و تکنیکهای عملیات روانی را در برمیگیرد. برجستهسازی حاشیهها، چشمپوشی از حقیقت، دروازهبانی خبر، اهریمنسازی، سکوت، کوچکنمایی، بزرگنمایی، انکار، واقعنمایی حداقلی، دروغ بزرگ، استفاده ابزاری از #زنان و ... . این تکنیکها هم نقطه قوت و هم نقطه ضعف آنهاست. نقطه قوت آنها برای تسخیر ذهنهای فاقد سواد رسانهای است و نقطه ضعف آنها در صورت افشاگری رسانههای مقاومت و بالابردن سطح آگاهی و سواد رسانهای تودههای مردم است. افشای چهرهی دروغپرداز و خدعهگرانهی این رسانهها آنها را بیاعتبار و فاقد اثرگذاری میکند.
سیدحسن #نصرالله در سخنرانی خود بر این نکته تأکید کرد که دستاوردهای رسانهی مقاومت در دهههای اخیر بزرگبوده و باید بر تجارب و خلاقیتها پایهگذاری کرد و در عین حال: «با استناد به دستاوردهای بزرگ به تجدیدنظر در زبان گفتمان و ادبیاتمان نیاز داریم. باید گفتمان رسانهای مقاومت همسو با تحولات و تهدیدها در منطقه توسعه یابد. باید گفتمان و استراتژی معادلهی جدید بازدارندگی تدوین و تثبیت شود که عبارت است از اینکه قدس در مقابل همه منطقه است.»
جبههی مقاومت بهخوبی میداند که جنگ رسانهای بال دیگر #جنگ نظامی و سیاسی است و گفتمان رسانهای بر تحولات میدانی تأثیرگذار و گاه تعیینکننده است. بنابراین، به تعبیر سید مقاومت: «بخشی از ساختن پیروزی بر دوش رسانه است.» فصل جدیدی از تقابل رسانهای و معادلهی جنگ روانی رقمخورده که نیاز است مقاومت تمامی امکانات و ظرفیتهای خود را بهکار گیرد و حتی فراتر از ظرفیتهای خودش تلاش کند.
به تعبیر#شهید_تهرانی_مقدم:
«فقط انسانهای ضعیف به اندازهی امکاناتشان کار میکنند.» باید فراتر از امکانات جنگید. باید فراتر از امکانات تلاش کرد. چه بسا گروهی کوچک با امکانات کمتر بتوانند پیروز شوند، چنانکه حضرت داود علیهالسلام با یک فلاخن بر جالوت پیروز شد.
@tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #خوزستان_به_روایت_آمار
☑️آماری که تاکنون نشنیدهاید❗️
🤔وقتی میگوییم حال خوزستان خوب نیست یعنی چه❓
این چند دقیقه رو ببینید تا متوجه وضعیت خوزستان به لحاظ آمار مستند و متقن بشوید...
@tahlilisiyasiseraat
هدایت شده از کانال تحلیلی سیاسی صراط
4_6037186561617953533.pdf
1.82M
💥دعای عرفه به همراه ترجمه روان و جمله به جمله .
✍التماس دعا
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
#تلگرام 👇
@tahlilsiyasiseraat
#تویتر👇
https://twitter.com/tahlilisiyasis1/status/1146599189561978880?s=09
#ایتا_و_سروش👇
@tahlilisiyasiseraat
1_1101984377.pdf
1.82M
💥دعای عرفه به همراه ترجمه روان و جمله به جمله .
✍التماس دعا
#کانال_تحلیلی_سیاسی_صراط
@tahlilisiyasiseraat
پ. ن :
✍آیا وقت استیضاح حسن روحانی نرسیده ؟؟؟؟!!!!
@tahlilisiyasiseraat
👣رمزگشایی از توییتی رمزآلود❗️
حسام الدین آشنا شب فوت اکبرهاشمی رفسنجانی دی ماه ۹۵:
یه عده امشب راحت سربه بالین خواهند گذاشت ولی بی خبر از فردا وپس فردا❗️
حالا بعد از گذشت چندسال بالاخره متوجه شدیم منظور آشنا از "فردا و پس فردا" چه بود ⁉️
پ.ن :
آیا وقت استیضاح حسن روحانی و تیمش نرسیده ؟؟؟!!!
@tahlilisiyasiseraat
#سیاست_های_غلط_آبی
#عامل_بحران_آب_در_خوزستان
✍غرب_آسیا
آنچه در خوزستان در حال وقوع است پیام واضحی از سوء مدیریت، فساد، ناعدالتی و عدم توزیع عادلانه ی ثروت در سایر استان های کشور از جمله خوزستان، سیستان و بلوچستان، کهگلویه وبویراحمد، ایلام و... است
ما هم مانند رسانه های دیگر می توانیم چشم از واقعیت ها و چالش های موجود در جامعه ببندیم و همچون رسانه ی ملی به ذکر جنبه های مثبت کشور بپردازیم و پرداختن به جنبه های منفی جامعه را به رسانه های بیگانه و برخی گروهک های حقیر محول کنیم اما این رفتار رسانه ای یقینا یکی از عوامل نا آرامی ها و تشدید تنش های اجتماعی در جامعه است و از رفتار حرفه ای رسانه برای پوشش همه ی تحولات جاری کشور به دور است.
چشم پوشی از واقعیت های جامعه را انقلابی گری تلقی نکنید، انقلابی تمام عیار بسان انسان مومنی است که برای اصلاح و بهتر شدن، عیب های شما را متذکر می شود تامبادا دیگران از عیوب شما سوء استفاده کنند.
♦️اشتباه از آنجا آغاز شد که بی آب ترین مناطق کشور که برای برداشت از آب های زیرزمینی از مناطق ممنوعه محسوب می شوند به مرکز کارخانجات فولاد و پتروشیمی تبدیل شده است.
♦️بیش از دوسوم کارخانجات فولاد و پتروشیمی کشور در استان های کم آب و کویری کشور تاسیس شده است معنای این سیاست غلط تخلیه ی سفره های زیرزمینی و یا انتقال آب از سرشاخه های رودخانه های استان های همجوار و پرآب که در وضعیت مطلوبی قراردارند است
♦️عامل اصلی بحران آب در خوزستان در تحلیل و از بین رفتن سرشاخه های رودخانه های جاری درخوزستان و انتقال آن ها برای تامین آب کارخانجات در فلات مرکزی کشور است
♦️بحران های اجتماعی در خوزستان، خشک شدن هورالعظیم، کم آب شدن سد ها و تنش های گسترده ی آبی یکی از عواملش کاهش بارش باران است اما عامل اصلی این بحران سیاست غلط در توسعه و تاسیس مراکز اقتصادی و صنعتی در کشور است، چناچه عدالت در توزیع ثروت در کشور اتفاق می افتاد عدالت و نبود بحران آبی باهم تلاقی پیدا می کردند
♦️ مشکلات آبی خوزستان با تجدید نظر در برخی سیاست های اشتباه و غلط در سد سازی و انتقال غیر کارشناسی آب این منطقه حل خواهد شد،
البته مشکلات خوزستان و برخی استان های مرزی مثل سیستان و بلوچستان و ایلام فراتر از آب یا مساله ی گرد وغبار است، عامل اصلی کنش های اجتماعی در این استان ها و روی آوردن به تقابل و ایجاد تنش به خاطر فقر، بیکاری و عدم اشتغال و در یک کلام عدم توسعه این مناطق و عدم توزیع عادلانه ی ثروت در کشور است ثروتی که بخش اعظم آن در مناطق جنوبی به خصوص خوزستان در حال تامین و ورود به چرخه ی اقتصادی کشور است.
@tahlilisiyasiseraat
کانال تحلیلی سیاسی صراط
@tahlilisiyasiseraat
.
انتقال آب از سرچشمه های کارون در کدامین پروژه ها صورت می گیرد⁉️
✍یداله یاسینی
1⃣ پروژه سد و تونل کوهرنگ 1 سال ساخت 1332
(انتقال سالانه 255 میلیون متر مکعب)
🔻#استان_اصفهان (زاینده_رود )
2⃣ پروژه سد و تونل کوهرنگ 2 سال ساخت 1366
(انتقال سالانه 255 میلیون متر مکعب)
🔻#استان_اصفهان (زاینده_رود )
3⃣ پروژه سد و تونل کوهرنگ 3 در حال تکمیل شدن
( انتقال سالانه 255 میلیون متر مکعب)
🔻#استان_اصفهان (زاینده_رود )
4⃣ پروژه سد و تونل بهشت آباد فعلا متوقف و منتظر رای نهایی وزارت نیرو است
(انتقال سالانه 77 میلیون متر مکعب)
مقصد
🔻#استان_اصفهان (زاینده_رود )
🔻#کرمان
🔻 #یزد
5⃣ پروژه سد و تونل چشمه لنگان سال ساخت 1384
(انتقال سالانه 195 میلیون متر مکعب )
🔻مقصد #استان_اصفهان (زاینده_رود)
6⃣ پروژه سد و تونل خدنگستان سال ساخت 1392
(انتقال سالانه 65 میلیون متر مکعب)
🔻مقصد #استان_اصفهان( زاینده_رود)
7⃣ پروژه سد و تونل ونک سولگان
در حال تکمیل شدن
(انتقال سالانه 200 تا 350 میلیون متر مکعب)
🔻 مقصد #استان_کرمان (رفسنجان)
8⃣ پروژه سد کمال صالح
(ذخیره سالانه 100 میلیون متر مکعب)
9⃣ پروژه انتقال آب از سر چشمه های دز
(انتقال سالانه 181 میلیون متر مکعب)
مقصد
🔻#استان_اصفهان (گلپایگان ،خوانسار)
🔻#استان_مرکزی( سلفچگان ، محلات،نیم وَر شهرستان محلات ، خمین )
⚠️به عبارتی فقط
#انتقال770_میلیون_متر_مکعب آب به #زاینده_رود_اصفهان!!!! ❗️
🤔آیا این آب فقط جهت تامین #آب_شرب_مردم و یا تامین #مصارف_کشاورزی و
#صنعتی است! ⁉️
🚱جمع خروجی فعلی
1028 میلیون متر مکعب در سال
❌جمع خروجی برای پروژه های در حال تکمیل برای آینده 652 میلیون مترمکعب
@tahlilisiyasiseraat
مطالب مرتبط 👇
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/3142
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/3151
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/3156
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/3157
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/3148
#حقایقی_درباره_مذاکرات_وین
#و_سخنان_روحانی
✍مهدی محمدی
۱- سخنان رییس جمهور و مقام های دولت درباره علت به نتیجه نرسیدن مذاکرات هسته ای فتح باب مهمی است و باید از آن بابت ایجاد فرصت سخن گفتن درباره موضوعی که تریبون آن تا امروز یک طرفه دست دوستان جو بایدن در ایران بوده، استقبال کرد. حقیقت بسیار متفاوت از روایت روحانی است.
۲- البته هدف پاسخ به روحانی نیست. جای تعجب است اگر او هنوز درنیافته باشد به عنوان یکی از نامحبوب ترین سیاستمداران همه ادوار تاریخ ایران، میان مردم، گوشی برای شنیدن حرف هایش وجود ندارد و ملت به خوبی می فهمند دنبال بهانه ای برای توجیه فاجعه ای است که آفریده، نه بیان حقیقت.
۳-ایده قانون مجلس زمانی شکل گرفت که پس از شهادت سردار سلیمانی، ضربات پی در پی اطلاعاتی و خرابکارانه به ایران وارد شده و تقریبا همه بی پاسخ مانده بود. همه می فهمدیدند که توازن به هم خورده و بازدارندگی امنیتی در حال از دست رفتن است. شهادت شهید فخری زاده حجت را تمام کرد.
۴- این یک حقیقت بسیار مهم است که روحانی در هیچ مقطعی اعتقاد نداشت که به هیچ کدام از این حملات باید پاسخ داده شود. استدلال اصلی او و تیمش این بود که این حملات دام هایی برای کشاندن ایران به ‘جنگ’ است. در واقع، می گفتند از ترس مرگ باید خودکشی کرد!
۵-قانون مجلس متقابلا بر این ایده راهبردی مبتنی بود که خطر جنگ، یک توهم است، هیچ ضربه ای نباید بی جواب بماند، مذاکره تولید اهرم فشار نیاز دارد و مذاکره با دست خالی، این بار به همان ‘تقریبا هیچ’ قبلی هم نخواهد رسید.
۶- مجلس البته یک جانبه اقدام نکرد. رایزنی ها و مباحثات بسیار مفصلی در عالی ترین سطوح انجام شد و نهایتا شورای عالی امنیت ملی در مصوبه شماره ۷۳۳ که روحانی خود آن را ابلاغ کرده، به مجلس مجوز اقدام داد. بعدها دبیرخانه شورا وجود این هماهنگی را صراحتا تایید کرد.
۷- دولت البته به شدت می ترسید. اگر روحانی صادق است من پیشنهاد می کنم اجازه انتشار متن مباحثات آن جلسه ای از هیئت دولت را بدهد که در آن وزیر وی به صراحت هشدار داده بود اگر غنی سازی ۲۰ درصد آغاز شود، امریکا به ایران اولتیماتوم می دهد و سپس حمله خواهد کرد!
۸- با روی کار آمدن دولت بایدن، دولت مذاکراتی بسیار با عجله و هماهنگ نشده را آغاز کرد. از همان آغاز هیچ کس مخالف توافق نبود. اختلاف میان دو گروه بود که یکی به دنبال توافق به هر قیمت، با علم به نداشتن انتفاع اقتصادی و گروه دیگر در پی توافق با تضمین انتفاع اقتصادی بود.
۹- مذاکرات وین بد آغاز شد و بسیار بدتر پیش رفت. هدف این مذاکرات از همان آغاز چیزی غیر از تضمین نفع اقتصادی برای کشور بود. روحانی اگر به دنبال مقصر می گردد بهتر است به یاد بیاورد در حالی که تیمش در وین در حال مذاکره بود او در تهران خبر از اتمام مذاکرات می داد یا در حالی که تیمش عقیده داشت لغو تحریم ها کافی نیست، او می گفت ۷۰ درصد تحریم ها برداشته شده! اینگونه بود که او اساسا تیم خود را در وین بی اعتبار کرد و امکان چانه زنی را از آنها گرفت.
۱۰- خطای دیگر این بود که تیم ایرانی در وین به دلیل فشار سنگین روحانی هدف خود را بازگشت به برجام ۲۰۱۵ بدون تضمین نفع اقتصادی قرار داد. روحانی هرگز اجازه نداد در وین در این باره چانه بزنند که ایران خواهان عادی شدن فروش نفت و روابط بانکی است و تاکید کنند قول و کاغذ امریکا برای آن ارزشی ندارد.
۱۱- علاوه بر این، قانون مجلس ابزار چانه زنی بسیار نیرومندی ساخت که با هزینه تقریبا صفر، برای تیم ایرانی دست برتر مذاکراتی ایجاد کرد. نه تنها برخلاف پیش بینی آقایان به ایران حمله نشد، بلکه امریکا و کشورهای اروپایی از صدور یک قطعنامه در شورای حکام هم عاجز ماندند. ضمن اینکه این قانون نیاز امریکا به توافق را به شدت تقویت کرد.
۱۲- اگر روحانی صادق است پیشنهاد می کنم اجازه انتشار متن مذاکرات پس از آغاز غنی سازی ۶۰ درصد و یا متن جلسه معاونین وزرای ۱+۴ را بدهد تا همگان ببینند که تیم ایرانی که در رسانه به مجلس بد و بیراه می گفت، درون مذاکرات هیچ دارایی جز قانون مجلس نداشت.
۱۳- طرف غربی پس از دیدن جدیت ایران در اجرای قانون رفتار مذاکراتی خود را تغییر داد و آشکارا نشانه هایی ظاهر شد که غرب از بیم پیشرفت های بزرگ تر در برنامه هسته ای و با علم به ناتوانی خود از پاسخ، فقط درصدد متوقف کردن گام های بعدی قانون در ایران است. روحانی اما قدر این فرصت را ندانست.
۱۴-در حالی که بایدن به شدت نیازمند بازگشت به ۱+۵ بود -وهست- و اجرای قانون هم نشان داد دست آن به شدت خالی است، بهترین زمان بود که برجام از وضعیت تقریبا هیچ خارج شده و امتیازهای اقتصادی واقعی از امریکا گرفته شود. مردم ایران باید بدانند حسن روحانی این فرصت تاریخی را بر باد داد.