ابعاد شاهکار اطلاعاتی فراجا در سیستان و بلوچستان
✍مهدی جهان تیغی
دستگیری چهار عامل حمله تروریستی به مقر فرماندهی نیروی انتظامی در راسک، اتفاق اطلاعاتی مهمی محسوب شده و ابعاد آن از چند جنبه قابل بررسی است.
1⃣ چند ماهی بود که این فرضیه در جامعه تحلیلی بیشتر از گذشته تقویت شده بود که جیش الظلم و گروه های تروریستی پس از هر عملیات چریکی با فرار به آن سوی مرزها تلاش کرده که در روند شناسایی اطلاعاتی و عملیات دستگیری عوامل این گروه، دستگاه های انتظامی و امنیتی را با فشردگی زمان مواجه کند و همچنین با خارج شدن از محدوده ای که امکان عملیات کردن فراجا و نیروهای امنیتی وجود دارد، در اماکن امن و خارج از ایران مجددا مستقر شوند و دسترسی به خودشان را غیر ممکن کند. از سوی دیگر برخی نیز این فرضیه را بیان میکردند که گروه های تروریستی فعال در جنوب شرق با همکاری برخی اضلاع داخلی در امکان پوششی و امن در داخل نقاط کور مرزی و یا مسکونی داخلی، مخفی می شوند. ماحصل این دو فرضیه و فرضیه های اطلاعاتی دیگر این بود که دستگیری و شناسایی عوامل جیش الظلم و گروه های تروریستی نیازمند یک عملیات اطلاعاتی بزرگ، گسترده، هوشمند، شبانه روزی و متفاوتتر از قبل است. با این مقدمه کوتاه، اینک این گزاره مهمی که سردار رادان، فرمانده محترم فراجا در اعلام خبر دستگیری های عوامل جنایت راسک مطرح کرده اهمیت آن بیشتر به چشم میآید: « چهار عاملِ اصلی حادثه راسک را در عملیاتی غافلگیرانه زنده و سالم دستگیر کردیم که موجب شوک و ضربهی روانی به گروهکِ معاند شد؛ آنها تصور میکردند که از رصدِ اطلاعاتیِ ما خارج شدهاند»
2⃣ با این تور موفق اطلاعاتی، وضعیت داخلی گروه به لحاظ روانی بهم خورده است و می توان گفت این وضعیت روانی بوجود آمده در داخل گروه در سالهای اخیر کم نظیر و بی سابقه بوده است. دلیل اصلی هم این است که افراد دستگیر شده از عوامل اصلی شاخه عملیاتی گروهک جیش الظلم بودند و با دستگیری این افراد، فرصتی جدید و بزرگتری برای شناسایی دیگر اعضای این گروه در داخل و خارج از ایران و امکان ضربه بزرگتر نظامی و اطلاعاتی به این گروه تروریستی تکفیری فرآهم شده است ضمن اینکه زنده دستگیر کردن عوامل جنایت راسک نشان میدهد که نیروهای عملیاتی گروهک واقعا تصور میکردند که خارج از تور اطلاعاتی نیروهای امنیتی قرار دارند. بدین ترتیب میتوان گفت یک شاهکار اطلاعاتی بزرگ توسط فراجا اتفاق افتاده است که به لحاظ دقت، غافلگیری و فریب اطلاعاتی یک عملیات درجه یک و بینقص محسوب میشود.
3⃣ اینک دو موضوع قابل پیش بینی است، اول اینکه فراجا یک گام مهم برای ضربه زدن به پایههای اصلی گروهک جیش العدل برداشته و باید امیدوار به شنیدن اخبار مهمتر و بزرگتر در آینده بود و دوم نیز اینکه عوامل دستگیر شده اطلاعات و اخبار شنیدنی برای افکار عمومی و مخصوصا مردم شیعه و سنی جنوب شرق خواهند داشت.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
پیشرو دیزایی که در حملات دیشب سپاه به درک واصل شد که بود؟
✍ خبر فوری سراسری
💥این فرد مسئولیت صادرات نفت از کردستان عراق به اسرائیل را به عهده داشت.
🔹پیشرو دیزایی صاحب گروه ساختمان سازی فالکون بود.
🔹این تاجر کُرد از نزدیک با موساد و رهبری کردستان در ارتباط بود و یک ارتش خصوصی کوچک نیز داشت که از استخدام پرسنل نظامی سابق ایالات متحده تشکیل شده بود.
🔹او همچنین مالک مجموعه شرکتهای امپایر بود که در حوزه تجارت نفت فعال بود. این مجموعه در سال ۲۰۰۳ و پس از حوادث عراق تأسیس شد و به تولید نفت مشغول بود .
🔹 پیشرو دیزهیی از پشتیبانان مهم گروهکهای تروریستی و سرمایهداران بزرگ در کردستان عراق بود که ارتباطات ویژهای با رژیم صهیونیستی داشت که در حملات دیشب به هلاکت رسیده است.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
سیگنال قدرت از تهران
✍ابوقاسم
💥حملات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در قالب یک بازدارندگی اجتناب ناپذیر برای حفظ موازنه و تشدید تنش علیه منافع آمریکا و اسرائیل و تقویت خط مقاومت در منطقه ارزیابی می شود.
عقبه اقدام نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اشراف اطلاعاتی خیره کننده بر شبکه تروریستی و جاسوسی داعش خراسان،موساد و تحریر الشام در تلتیتا ادلب هست که جای تحسین دارد.
حمله موشکی سپاه پاسداران به پایگاه تروریست های حزب ترکستانی و احتمالا احرار الشام در تلتیتا در پنج کیلومتری مرز ترکیه در واقع پاسخ صریح به اردوغان و الهام علیاف بود که عواقب جابه جایی ترویست ها از خطوط مرزی این دوکشور و ورود به ایران متوجه آن ها خواهد بود.
تلتیتا و پایگاه تروریست های حزب ترکستانی(اویغورهاب چینی)محل آموزش داعش خراسان بوده و تروریست ها بعد از آموزش وارد بدخشان افغانستان می شدند
حزب ترکستانی با حمایت کامل ترکیه و قطر در ادلب سوریه حضور دارند که بیش تر زیرساخت های آن ها با موشک های بالستیک ایران منهدم شده است.
این حملات پیام واضحی برای صهیونیست ها بود که ایران و محور مقاومت برای خفگی امنیتی و ژئوپلیتیکی رژیم صهیونیستی اشراف کامل بر معادلات میدانی دارند.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
حملهی موشکی ایران به مقرّهای تروریستها در عراق و سوریه و چند نکته
✍ پریسا نصرآبادی
1⃣ در عراق و در استان اربیل، نقاط استقرار تروریستهای موساد مورد هدف قرار گرفته است. این یعنی ایران باور دارد که داعش تنها حلقهی آخر در اجرای عملیات تروریستی در کرمان بوده است.
2⃣ در اربیل، مواضعی در نزدیکی کنسولگری آمریکا و نیز پایگاه هوایی الحریر هدف قرار گرفتهست. ۵روز پیش نیز حملات پهپادی مقاومت عراق به تعدادی از اعضای یگان ۸۲۰۰ ارتش اسرائیل، منجر به کشته و زخمیشدن ۷ نفر گردید. همدستی اشغالگران آمریکایی با جاسوسان صهیونیست نادیده گرفته نمیشود.
3⃣ اولتیماتوم ایران به مقامات اقلیم کردستان برای پایان دادن به فعالیتهای ضدّایرانی گروههای تروریستی کُرد در این محدوده هنوز به نتیجهی مطلوب نیانجامیده و با توجه به مناسبات تنگاتنگ این احزاب با رژیم اسرائیل و همکاری با عناصر موساد در این منطقه، ایران واکنش سختتری نشان دادهست.
4⃣ همزمان با هشدارهای مکرّر عراق به آمریکا برای ترک خاک این کشور و پایان دادن به اشغالگری، روز گذشته آمریکا خبر داد که ۱۵۰۰ نیروی نظامی دیگر در عراق و سوریه مستقر خواهد کرد. امشب حملات ایران به مواضع امریکا، هشدارهای کلامی عراق و خواست منطقه را به زبان عملی موشک ترجمه کردهست.
5⃣ در سوریه، فعال شدن محسوس تروریستهای داعش، نسبت مستقیمی با نبرد غزه و تقویت آنان توسط اسرائیل و آمریکا دارد. هدف گرفتن مواضع داعش در مناطقی از جمله حلب، بادیةالشام، التنف، تدمر و... به موازات حملات نیروهای مقاومت عراق و سوریه به پایگاههای اشغالگران آمریکایی، پیام روشنی دارد.
6⃣ شبِ موشکی منطقه و هدف گرفتن همزمان محور سهگانهی امریکا–اسرائیل–داعش، مانور معناداری برای برجستهسازی قدرت سخت ایران بود. به ویژه ناتوانی سامانهی پدافندی آمریکا در عراق که قادر به رهگیری موشکهای بالستیک ایران نبوده، از منظراحیای توان بازدارندگی موشکی ایران بسیار مهم است.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
درباره عملیات ۲۶ دی
✍مهدی محمدی
۱-اساسا مهم ترین هدف اسراییل از جنایت در غزه ظرف یکصد روز گذشته ایجاد بازدارندگی از طریق ‘معتبر کردن تهدید جنایت بزرگ’ بوده است. صهیونیست ها امیدوار بودند بتوانند با جنایت ویرانی بدون مرز در غزه مدل جدیدی از بازدارندگی ایجاد کنند. حمله بامداد ۲۶ دی در درجه اول نشان داد این مدل شکست خورده است و جنایت در غزه با ایجاد انگیزه انتقام، شدت ضربات احتمالی علیه اسراییل را بالا برده است.
۲-حمله ۲۶ دی بر دو مفهوم کلیدی تمرکز کرده است:
یک » نایبان منطقه ای پنهان اسراییل و
دو » شبکه تامین کالا و انرژی رژیم.
در پاسخ به کمپین ترور برخی از مهم ترین عوامل نیابتی اسراییل که تغذیه زیرساخت ترور رژیم به اضافه صادرات انرژی به آن را تسهیل می کردند ضربه خوردند.
۳-کنترل محاسبات و در نتیجه پیش بینی پذیر کردن رفتار ایران و به طور خاص ایجاد هراس از واکنش نامتناسب مثلا به شکل حمله نظامی، در یک ماه گذشته مهم ترین دستور کار راهبردی علیه ایران بوده. عملیات ۲۶ دی خروج از محاسبه پذیری و تمرین شکل جدیدی از ‘عملیات دستجمعی علیه اهداف چندگانه’ بود که ژانر متفاوتی در الگوی رفتار نظامی ایران محسوب می شود.
۴-بویژه این نکته مهم است که نشان داده شود ایران همیشه مطابق قواعد بازی نخواهد کرد. عملیات ۲۶ دی نشان داد حمله با موشک بالستیک دوربرد به اهداف بسیار دوردست می تواند پاسخی به عملیات اطلاعاتی باشد. پاسخ ها از این پس نه هم سطح خواهد بود و نه هم جنس و این عدم پیش بینی پذیری در پاسخ می تواند مبنای دور جدیدی از بازدارندگی باشد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
#ضلع_سوم!
✍یداله یاسینی
دو رأس هرمِ اَشرار و تکفیری ها یعنی
#کردستان_عراق و #بلوچستان_پاکستان پاسخ دریافت کرد!
آیا نوبت #ضلع_سوم هم رسیده؟!
#باکو
به کانالِ #همراه_با_تحلیل بپیوندید 👇
@hamraah_ba_tahlil
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
حمله موشکی به ادلب سوریه و پیام به مخاطبِ خاص!
✍یداله یاسینی
۱۲۳۰ کیلومتر فاصله سایت موشکی خوزستان تا تلتیتا ادلب بوده است.
بنابراین حمله موشکی به تلتیتا دورترین حمله موشکی سپاه محسوب میشود.
تلتیتا با موشک خیبر شکن هدف حمله قرار گرفت.
و این برای مخاطب خاص خودش بسیار مفهوم دارد!
فاصله یکی از سایت های موشکی سپاه تا #تل_آویو ۱۲۰۰ کیلومتر است.
#اسقاطیل
#ضربه_غیرقابل_ترمیم
#توانمندی_موشکی_ایران
#میدان
به کانالِ #همراه_با_تحلیل بپیوندید 👇
@hamraah_ba_tahlil
نکته های تحلیلی مهم
در مورد عملیات موشکی سپاه
✍دکتر مجتبی صدیقی
💥عملیات موشکی سپاه بسیار دقیق، فنی و حامل پیام هایی بود که اهل فن آن را بهتر می فهمند و سیلی محکمی به گوشی بود که دردش را دیگران نیز احساس کردند.
شناسایی و اشراف اطلاعاتی قبل از عملیات از سوژه هایی که باید ادب می شدند هم کاملا حرفه ای و مناسب بود و عملیات به ویژه در عراق بسیار پردستاورد بود.
آنهایی که مرتب سرکوفت می زنند که چرا ج.ا با برخی همسایگان مماشات می کند و انتقام شهدای را نمی گیرد، امروز می گفتند چرا ایران تنش آفرینی کرده است!؟ به این اهل نق اصلا توجه نکنید!
منطقه اقلیم کردستان عراق سالهاست که پایگاه اقدامات تروریستی موساد علیه ملت ایران است. عراقیها در جریان مجموعه ای از توافقات دوجانبه، نزدیک یکسال فرصت داشتند بساط اقدامات تروریستی گروهکی و صهیونیست ها را جمع کنند. آخرین فرصت آنها پایان شهریورماه بود اما از قاسم الاعرجی گرفته تا دیگران، عملا تحرک مناسبی در این زمینه نداشتند. مستندات قطعی وجود دارد که ترورهای دانشمندان هسته ای ایران و مجموعه ای از اقدامات ضدامنیتی دیگر، از اربیل و توسط موساد هدایت شده بود و ایران مطابق با بیانیه محکومیت اقدام تروریستی کرمان در شورای امنیت، مشروعيت لازم برای برخورد جدی با اتاق های فتنه را داشته است.
پاکستان هم سالهاست که مأمن تروریست های شرق کشور است؛ از ریگی جنایتکار گرفته تا گروهک جیش الظلم ده ها بار اقدامات تروریستی علیه ملت مظلوم سیستان و بلوچستان انجام دادهاند و هربار به پاکستان گریخته اند و ارتش و دستگاه اطلاعاتی آن (ISI) هیچ اقدام مؤثری برای مقابله با آنها انجام نداده اند و حتی قبلا پای سعودی ها و اخیرا پای حمایت موساد از تروریسم شرق کشور علیه ج. ا در میان بوده است.
واکنش تند فؤاد حسین وزیرخارجه کرد عراق هم خیلی جای تعجب ندارد. او و سایر غربزدگان عراقی درست مثل غربزدگان ایرانی، در مقابل جنایات آشکار آمریکا و ترکیه در این کشور کر و لال هستند اما به تحریک اربابان انگلیسی و آمریکایی در مقابل ایران تندی می کنند.
زیاد نگران واکنش هایی همچون فراخوان سفیر و.. نباشید. اروپایی ها روزگاری در قضیه دادگاه میکونوس ایران را ترک کردند اما با التماس بازگشتند. بیانیه های بی خاصیت اتحادیه خیانتکاران عرب را هم زیاد جدی نگیرید هرچند هزینه های سیاسی زیادی برای ایران خواهد داشت!
👈 قدرت ج. ا امروز آمریکا و انگلیس و سایر گردن کلفت های عالم را مقهور خود ساخته است و ایران عزیز ما امروز در اوج اقتدار است. مجبوریم برای امنیت هزینه کنیم و دولت های مفلوکی همچون پاکستان بیچاره تر از آنند که بخواهند اقدام خطرناکی علیه ج. ا کنند هرچند #پشت_پرده کسانی برای #تحریک_عراق و #پاکستان علیه ایران از هیچ تلاشی فروگذار نمی کنند و #برخی_برخوردها_محتمل است!
ایران محصول این برخورد محکم را در آینده نزدیک خواهد چید و بازیگران محلی را مجبور خواهد کرد تا به سادگی میزبان جریانات تروریستی ضدایرانی نشوند.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
تنش در روابط ایران و عراق!
✍صابر گل عنبری
واکنش دولت عراق به حملات موشکی و پهپادی اخیر ایران به اربیل در نوع خود در دو دهه پساصدام بیسابقه است؛ از اظهارنظرهای تند مقامات مختلف و رده بالای عراقی گرفته تا فراخواندن سفیر و شکایت به سازمان ملل.
در کنار آن نیز به گفته برخی منابع عراقی، دولت این کشور احتمالا در موافقتنامه امنیتی خود با تهران تجدید نظر کند. دولت عراق موضع و واکنش خود را بر مبنای رد روایت تهران درباره ماهیت اهداف مورد حمله و همچنین توصیف حملات به عنوان "تعدی" و "تجاوز" به خاک و حاکمیت این کشور قرار داده است.
تنش جدید در روابط تهران و بغداد در هنگامهای است که اخیرا متعاقب حملات مکرر گروههای عراقی نزدیک به ایران به پایگاهها و مراکز نظامی آمریکا در این کشور مساله خروج نیروهای آمریکایی از عراق به بحث داغی تبدیل شده بود. دولت سودانی پس از ترور ابوتقوی از فرماندهان گروه النجباء دوباره خروج نظامیان آمریکایی از عراق را در دستور کار قرار داد و از تشکیل کمیتهای در این خصوص برای اتخاذ تمهیداتی و "مذاکره" با دولت آمریکا در این باره خبر داده بود.
حملات به اربیل نیز به دور از این مساله و حملات آمریکاییها به اهدافی در یمن نیست. حکومت اقلیم کردستان عراق معمولا روی خوشی به درخواستها و فشارهای تهران و متحدانش در عراق برای پایان دادن به حضور نیروهای آمریکایی نشان نداده و بر تداوم این حضور تاکید هم داشته است.
دو روز قبل از این حملات ایران، نچیروان بارزانی به بغداد رفت تا رهبران چارچوب هماهنگی حاکم را به توقف حملات در خاک اقلیم کردستان به مراکز آمریکایی متقاعد کند؛ اما با پاسخی منفی و نوعی "هشدار" به اقلیم نسبت به ادامه ماندن نیروهای آمریکایی در این منطقه روبرو شد.
همین اتفاقات احتمالا این محاسبات اشتباه را در تهران رقم زده باشد که واکنش احتمالی عراق به حمله به اربیل محدود بوده و در سطحی مشکلساز نخواهد بود.
سه شنبه گذشته نیز بارزانی با ژنرال جوئل وول فرمانده ائتلاف بینالمللی در عراق و سوریه در اربیل دیدار کرد و در این دیدار "حضور نیروهای خارجی را برای عراقیها در مبارزه با داعش و تقویت توانایی نیروهای نظامی محلی مهم" دانست.
از این رو، حملات اربیل در نزدیکی کنسولگری و پایگاه آمریکایی "حریر" نوعی تشدید فشار غیر مستقیم تهران به واشنگتن در عراق میباشد که به دور از تحولات دریای سرخ نیز نیست، و همچنین فشار مستقیم به اربیل برای تجدید نظر درباره حضور نیروهای آمریکایی است.
اما اربیل که برآمدن خود را نتیجه تحولات دهه نود میلادی قرن گذشته پس از جنگ دوم خلیج فارس و حمایت آمریکا میداند، به حضور نظامی آمریکا به عنوان یک متغیر موازنهساز در مقابل ایران و در درجه بعدی ترکیه و همچنین دولت مرکزی بغداد مینگرد.
در همین حال، تحولات اخیر و شدت گرفتن تنش میتواند باور پیشگفته را در اربیل نیز فربهتر کند و واکنش برخی کنشگران عراقی نیز در دو روز اخیر نشان میدهد که این امر میتواند رفته رفته چنین برگردانی را نیز در بغداد در سایه قوت گرفتن احساسات ناسیونالیستی در میان عراقیها در سالهای اخیر داشته باشد.
واقعیت این است که شدت گرفتن تنش میان تهران و بغداد در شرایط کنونی و تداوم آن و در گرفتن تنشهای منطقهای نه تنها بر جنگ غزه - که با گذشت صد روز از آن هنوز اسرائیل به گفته گدعون ساعر وزیر عضو کابینه جنگ در دستیابی به اهداف خود "بسیار دور" است- سایه سنگینی میافکند؛ بلکه میتواند مساله خروج نیروهای آمریکایی از عراق را نیز به مرور زمان منتفی کند و حتی ممکن است که این انگاره در میان کلیت تصمیمسازان بغداد مانند اربیل شکل گیرد که حضور نظامی آمریکا دیگر نه سربار و مشکلی امنیتی، بلکه یک "ضرورت" است.
اما همین وضعیت تنشآلود عراق و ایران در این شرایط حساس منطقهای فرصتی در اختیار رقیب آمریکایی در عراق و همچنین رقبای منطقهای برای تقویت حضور و مناسبات خود با بغداد قرار میدهد؛ به ویژه که دولت آمریکا به نظر میرسد متعاقب "طوفان الاقصی" موجودیت و امنیت اسرائیل و آینده عادی سازی روابط و پروژه ادغام تل آویو در نظم منطقهای را در گرو تقویت حضور نظامی خود در خاورمیانه و به ویژه مناطق نزاع با ایران در سوریه و عراق و آبهای منطقه میپندارد.
ونیز اخیرا شبکه "سی بی سی نیوز" آمریکا از بررسی اعزام نیروهای بیشتری به سوریه و عراق خبر داد.
در همین حال نیز تنش ایرانی عراقی در صورت عدم کنترل و تعمیق آن مستعد تبدیل شدن به تنشی عربی ایرانی نیز هست که در کنار تنش مهم دیگری با پاکستان فعلا یکی از پیامدهای آنی آن معطوف شدن توجهات به تنشهای دیگری به دور از جنگ غزه و تحت الشعاع قرار گرفتن فضای تلطیف شده در جریان این جنگ در جهت کاهش شکافهای تشدید شده پس از بحران سوریه در منطقه و جهان عرب با طرفیت ایران و گروههای همسو است.
@tahlilisiyasiseraat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
این بانک به کجا وصل است؟
✍ حمید رسایی
قابل توجه وزیران محترم اقتصاد و نیرو و رییس محترم بانک مرکزی!
آیا میدانستید وزارت نیرو برای ساخت نیروگاههای خورشیدی با نمایندگی رییس بانک پاسارگاد از جانب شرکتهای مرتبط با این بانک، اقدام به عقد تفاهم و قرارداد کرده و این شخص یعنی نماد بانک پاسارگاد، به دلیل عدم رعایت مقررات مندرج در دستورالعمل بانک مرکزی، سه سال است که مجوز بانک مرکزی برای ثبت مدیرعاملی خود را دریافت نکرده است!
در حقیقت در روزنامه رسمی کشور، سه سال است که در مورد مدیرعامل قانونی بانک پاسارگاد سکوت شده است!
اگر وضعیت مدیرعاملی یک شرکت معمولی در آخرین آگهی مرتبط با آن شرکت در روزنامه رسمی کشور مشخص نباشد، شرکت مذکور اجازه انعقاد قرارداد رسمی معتبر و قابل دعوی در دادگاهها را ندارد.
اکنون چگونه است فردی که مدعی مدیرعاملی بانک پاسارگاد (مدیرعامل از ازل تا ابد) است و در روزنامه رسمی کشور، صورت جلسه هیأت مدیره در مورد مدیرعاملی ایشان وجود ندارد، اقدام به امضا توافقات در سطح کلان کشور میکند؟!
اگر برخی از قراردادهای این بانک عملیاتی نشود، چه قابلیتی برای پیگیری در دادگاهها دارد؟ آیا شاکیان باید دست خالی بازگردند؟ چرا بانک پاسارگاد از چنین امتیازهای ویژهای برخوردار است؟
pishkhan.com/news/310147
🤔 گلایه های رئیس سازمان بازرسی کل کشور مربوط به کدام بانک بود؟
اینجا ببینید
#بانک_پاسارگاد
#مهار_بانکها
#مهار_تورم
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
پاسخ درست
✍دکتر امیر عسگر
آقایان کارشناس ارشد فوق تخصص نظامی که نشسته اید کنار رختخواب و تحلیل نظامی می نویسید و به نیروهای مسلح جمهوری اسلامی تکه و کنایه می اندازید!
اگر بمب و موشک و پهپاد و جنگده داخل مرزهای هوایی ایران شد و پدافند آن را نزد تنها یک معنا برای پدافندی که آرکیو را سرنگون کرد دارد:
"موضوع هماهنگ شده بود"
#پاکستان
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
این حرف درست یعنی
۱- ایران از روی عقلانیت و صبر استراتژیک پاسخ نداد وگرنه توان پاسخ قاطع هم دارد!
۲-اجازه بدهیم کارشناسان و اُمرای نظامی کار خودشان را انجام بدهند!
۳-این موضوع مربوط به امنیت ملی است بنابراین در سطح کلان اداره می شود نه از روی احساسات!
به طور خلاصه پرانتز باز است!
یعنی در صورت لزوم و مصلحت پاسخی در وقت و در خور داده خواهد شد!
#پاکستان
✍یداله یاسینی
به کانالِ #همراه_با_تحلیل بپیوندید 👇
@hamraah_ba_tahlil
مهار روسیه در توسعه ظرفیت ال.ان.جی توسط آمریکا
✍مهدی ابراهیمی - پژوهشگر حوزه انرژی
💥پس از جنگ روسیه و اوکراین، صادرات گاز روسیه از طریق خط لوله به اتحادیه اروپا بیش از 80 درصد کاهش یافته است. از طرفی بیشتر کشورهای متقاضی گاز تمایل بیشتری به دریافت ال.ان.جی دارند. بنابراین روسیه بهعنوان چهارمین تولیدکننده بزرگ LNG جهان پس از ایالات متحده، قطر و استرالیا قصد دارد با سه برابر کردن تولید خود به بیش از 100 میلیون تن تا سال 35-2030، سهم خود از بازار جهانی را از 8 درصد به حدود 20 درصد افزایش دهد.
🔸این کشور در حال توسعه پروژههای جدید ال.ان.جی خود میباشد و میخواهد با صادرات هرچه بیشتر ال.ان.جی، سهم بیشتری از بازار آن را به خود اختصاص دهد. در این راستا، دو پروژه مهم در حال ساخت روسیه در بخش ال.ان.جی عبارتند از؛ پروژه آرکتیک ال.ان.جی 2 و اوست لوگا یا ال.ان.جی بالتیک. در مجموع این دو پروژه بیش از 30 میلیون تن ظرفیت تولید ال.ان.جی دارند که مقدار قابل ملاحظهای در بازار ال.ان.جی محسوب میشود. این مساله باعث شده است تا ایالات متحده بهعنوان بزرگترین صادرکننده ال.ان.جی در سال 2023، تحریمهایی را در بخش توسعه ال.ان.جی روسیه اعمال کند و به نوعی مانع از نقشآفرینی بیشتر روسیه در عرصه صادرات ال.ان.جی شود.
👇مطالعهی کامل گزارش
https://isacenter.ir/114021024751/
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
تحولات انتخاباتی در جبهههای سیاسی؛ لیستها و سرلیستها در راه هستند
✍دکتر باوری
💥فهرستها و نفرات نخست این فهرستها گرچه بخش جذاب دوران انتخابات است اما نشستها، سخنرانیها و مناظرههای انتخاباتی هم آرام آرام فضای سیاسی کشور را گرمتر میکنند.
شورای وحدت اصولگرایان و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی دو تشکل اصلی و نقشآفرین در انتخابات جناح راست هستند که هفته پرخبری را پشت سر گذاشتند و با توجه به مجموعه اظهارنظرهای منتسبان به این دو طیف سیاسی از اصولگرایان، به نظر میرسد تحرکات انتخاباتی آنها به مرحله تعیین فهرست انتخاباتی و نفر نخست این فهرست رسیده است.
تمام نشانهها از وجود رویکردی وحدتمحور در میان اصولگرایان حکایت دارد و از این روست که رسولی هرگونه رقابت تفرقهآمیز در جریان اصولگرا را رد و تصریح کرده است که ما در جریان انقلاب با یک دیگر رقابت نخواهیم کرد.
ارائه لیست اما برای اصلاحطلبان به این آسانی نیست و همچنان یکی از مهمترین دغدغههای این جریان سیاسی محسوب میشود.
اصولگرایان در هفتهای که گذشت تحرکات انتخاباتی خود را افزایش دادند اما فعالیت انتخاباتی اصلاحطلبان همچنان پایین یا دستکم بیصدا و محدود به برخی مناظرههای تلویزیونی است.
تشکیل جلسه جبهه اصلاحات به عنوان نهاد تصمیمگیر در این جریان، همچنان به عنوان موضوعی در فهرست انتظارات فضای سیاسی و رسانهای کشور قرار دارد و باید دید این انتظار دقیقا چه زمانی به پایان میرسد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
جوخه ترور و جنگ مستقیم
✍ابوقاسم
به اعتقاد بنده عملیات امروز صهیونیست ها در منطقه حفاظت شده دمشق سنگین تر و مهمتر از عملیات ترور شهید سید رضی بوده است.
عملیات اسرائیل و ترور فرماندهان کم نظیر ایران که مسئول پرونده اخراج آمریکا از سوریه بودند ابعاد مهمتری را در بر دارد.
کلان راهبرد صهیونیست ها جنگ مستقیم با ایران است و ترور های هدفمند اسرائیل در حال ورود به سطح جدیدی است
آن ها در صدد گسترش بازی و رسیدن به حذف گزینه های بزرگ تر مقاومت هستند تا ایران را به جنگ مستقیم بکشانند.
این راهبرد در قالب ضلع دیگر بازی توسط صهیونیست ها در حال انجام هست.
ایران بخوبی می داند نباید وارد بازی کلان راهبرد صهیونیست ها شود برای همین در پاسخ به ترور سید رضی و حادثه تروریستی کرمان اقدام به ضربه غیر مستقیم به منافع اسرائیل در اربیل کرد
هم وارد کلان راهبرد اسرائیل نشد و هم ضربه عمیقی به خانه موساد در اربیل زد
برای همین صهیونیست ها درصدد گسترش سطح بازی به نقطه ای هستند ایران را وارد بازی کنند و تنش دائمی و مستقیم با آمریکا و اسرائیل را ایجاد کنند.
اقدام ایران در برابر این راهبرد برای جلوگیری از جنگ مستقیم مثبت است
🔥اما برنامه پنهان صهیونیست ها که بر حذف هدفمند شخصیت های مهم و کم نظیر مقاومت مبتنی شده است توسط ایران رها شده است.
اینجا یک دوگانگی پیچیده ای به نام ترور و جنگ مستقیم وجود دارد،هم نباید وارد جنگ مستقیم شد و هم نباید نسبت به جوخه ترور بی تفاوت ماند، تقابل کاملا ادراکی است
🔥بین حذف فیزیکی شخصیت های مقاومت و جنگ مستقیم شکاف هایی وجود دارد که باعث شد صهیونیستهااقدام به جوخه ترورکنند،ایران باید این شکاف ها را در قالب بازدارندگی از بین ببرد تا صهیونیست بیخیال ترور شوند.
بازدارندگی چیست؟نمی دانم دقیقا چه چیزی باید باشد اما هرچه هست باید صهیونیست ها را از جنگ مستقیم با ایران منصرف کند
اینکه با موشک پاسخ ترور داده می شود نشان می دهد ما در معماری استراتژی عملیات مخفی امنیتی و اطلاعاتی در اسرائیل مشکل اساسی داریم و فاقد ابزارهای لازم هستیم.
برای مهار جوخه ترور باید فکری کرد!
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
از #تلآویو تا #تهران؛
چه کسی پیروز_میدان است!؟
✍ دکتر مجتبی صدیقی
رژیم حاکم بر #تلآویو_تا_خرخره_در_بحران است؛ سه ماه از جنگ در غزه گذشته اما یکی از اهداف اعلامی سران صهیون محقق نشده، #ارتش روزی نیست که در #چنگال_مقاومت غیور فلسطینی کشته و زخمی های بسیار ندهد، بیش از #2000کشته، نزدیک #8000مجروح و #3000قطع_عضو از یگانهای اصلی رزمی روی دستش مانده است. بیش از 1200 دستگاه ادوات زرهی اش خسارت دیده یا منهدم شده است و #تیپ_های_مغرور_گولانی گفعاتی و لشگرهای رزمی در #باتلاق_غزه دست و پا می زنند.
شبانه روز سایه #شلیک_موشک ها بر سر پايتخت صهیونیست ها، دلهره و رعب می باراند. هیچ کشتی از سمت آسیا امکان حضور در بنادر رژیم را ندارد. #ایلات یکی از بنادر اصلی اش کاملا #تعطیل شده است. جنگ اقتصادش را دچار بحرانی فراگیر کرده، و چرخه تولید و توزیع را مختل نموده است.
چندصد هزار نفر از شمال و جنوب شهرهای اشغالی #فرار کرده و در مرکز رژیم آواره شده اند. #موجی_از_تنفر و محکومیت در دنیا علیه صهیونیسم به راه افتاده است. پرونده #جنایات_جنگی به #لاهه رفته. احزاب چپ و راست و میانه و سران سیاسی و مذهبی همه با هم درگیرند. روزی نیست که علیه دولت #تظاهراتی برپا نباشد. خیلی از کشورهای غربی دیگر حاضر نیستند #هزینه_حمایت علنی از کیان صهیونیستی را پرداخت کنند.
در یک جمله؛ #بحران_تمام_ارکان رژیم را درنوردیده و اشغالگران را به #آستانه_فروپاشی کشانده و #ابر_سیاهی_وحشت بر تمام زندگی اشغالگران سایه افکنده است.
هزار کیلومتر اینطرف تر، مردم ایران آرام در خانه هایشان نشسته اند. هیچ سایه ای از جنگ را احساس نمی کنند، انگار نه انگار که طرف اصلی جنگ با رژیم صهیونیستی آنها هستند! حتی #کمترین #احساسی_از_جنگ محور مقاومت به مرکزیت تهران با ائتلافی که #تمام_ارتشهای_غربی، سازمان های اطلاعاتی، ماهواره های جاسوسی و نظامی، چندین کشور عربی و آسیایی در آن مشارکت دارند، ندارند!
اوج قدرت رژیم استفاده از #برتری_اطلاعاتی ناشی از این ائتلاف بزرگ است و گاهی با بهره گیری از این تفوق اطلاعاتی و عملیاتی برخی فرماندهان مقاومت را ترور می کند. در همین حد هم #تلخ است، باید با آن هم مقابله پیشدستانه کرد اما این قدر هزینه دادن برای چنین جنگ بزرگی، خیلی غیرطبیعی نیست. #انقلاب_بزرگ_ظهور همچنان #خون_می_طلبد. رژیم این شکست های بزرگ را با چند ترور نمی تواند جبران کند..
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
۱۰۸ روز جنگ؛
میدان دست کیست؟
✍محمد ایمانی
۱) تحرکات تروریستی چند هفته اخیر اسرائیل را نه باید دست کم گرفت و نه مسئله اول جنگ جاری در منطقه تصور کرد. مهم است، چون اسرائیل به همراه آمریکا می خواهد زمین بازی را که در آن گرفتار شده، تغییر دهد. بنابراین، بانیان عملیات ترور باید برای احیای بازدارندگی جبهه مقاومت، ضربات موثر و دردناک دریافت کنند.
این ضربات، به طراحی ها و تدارکات جدید نیاز دارد. لازم است تهدید ها، مقدورات و ظرفیت ها، با وسعت دید بیشتری بازنگاری شوند و اقدامات تلافی جویانه به گزینه های رایج محدود نماند. در عین حال، نباید اجازه داد، این اقدامات تروریستی در لبنان و سوریه و عراق و ایران، جای واقعیات و اولویت های جنگ فعلی را از میدان تا اذهان بگیرد یا موجب خطای محاسباتی شود.
کاری که جبهه مقاومت کرده و بلایی که سر اسرائیل در آورده است، با هزار جنایت و ترور، جبران نمی شود...
۲) امروز ۱۰۸ روز از آغاز جنگ غزه و ضربه مهیبی که "عملیات طوفان الاقصی" به اسرائیل زد، می گذرد. اسرائیل و آمریکا در این مصاف صد روزه، با وجود جنایت و قساوت بسیار، هرگز نتوانستند ابتکار عمل را به دست بگیرند یا از تاثیرات ضربه اولی که اسرائیل خورد، بکاهند، بلکه در چند مقطع، ضربات موثر تری هم از حزب الله لبنان، انصار الله یمن و مقاومت عراق و سوریه، و به ویژه مقاومت شجاع غزه دریافت کردند.
آمریکا به خاطر سربار پر درد سری به نام نتانیاهو، زیر ضرب حملات ضرب دری گروه های مقاومت قرار گرفته و نتوانسته هیچ واکنش موثری نشان بدهد. چند روز قبل، خبرنگاری از جو بایدن پرسید که "آیا حملات هوایی به یمن اثری دارد؟" و او پاسخ داد: "اگر منظور این است که آنها حملات رو متوقف کنند، نه!". نیویورک تایمز دیروز به نقل از مقامات پنتاگون اعلام کرد که حمله بعد از ظهر شنبه به پایگاه عین الاسد (با بیش از ۴۰ راکت و موشک)، جدی ترین حملات ظرف سه ماه گذشته علیه به پایگاههای آمریکا بوده و مجموعا در این حملات، ۷۰ نظامی زخمی شدهاند.
۳) روند میدان، هر چند تنگ تر کردن حلقه محاصره و فشار بر رژیم صهیونیستی بوده و اقدامات تروریستی نمی تواند این روند را متوقف کند. اسرائیل (با کمک آمریکا و انگلیس و دیگران) می خواهد این تصویر را بسازد که دارای قدرت اطلاعاتی است؛ اما اگر واقعا این گونه بود آن سرشکستگی تاریخی در عملیات طوفان الاقصی (۱۵ مهر) را متحمل نمی شد.
روزنامه معاریو اخیرا به عنوان یک نمونه از سرشکستگی چند لایه نوشت: "به نظر می رسد همانطور که ارتش اسرائیل، تخمین اطلاعاتی اشتباهی در مورد تونل های غزه داشت، همین امر در مورد تخمین تعداد موشک های موجود درغزه نیز صدق می کند". همزمان، روزنامه وال استریت ژورنال می نویسد: "بر اساس برآوردهای اطلاعاتی آمریکا، حماس مهمات کافی برای چندین ماه در اختیار دارد و می تواند به اسرائیل حمله کند. با وجود حملات هوایی و زمینی به غزه، نابودی حماس محقق نشده است".
۴) تفاوت "چیرگی راهبردی" جبهه مقاومت با تحرکات مذبوحانه اسرائیل، آشکار است. اسرائیل دست و پا می زند، چون "نفرین هشتاد سالگی" را پیش چشم می بیند. حتی حامیان اسرائیل هم به این واقعیت اقرار دارند. اخیرا دو تحلیلگر شبکه صهیونیستی"ایران اینترنشال" گفتند:
- "در این منازعه به ویژه منازعه اطلاعاتی، اسرائیل پیروز نهایی نخواهد بود. من مخالف جمهوری اسلامی و طرفدار عبور از آن هستم. ولی صرف این که بگوییم اسرائیل دستش بالاست، این واقعیت خاورمیانه نیست. جمهوری اسلامی بخش نظامی اش را تقویت کرده و چهار تا قدرت برای خودش ایجاد کرده؛ توان موشکی، پهپادی، نیروی تهاجمی سپاه و نیروهای نیابتی. جمهوری اسلامی از ۱۹۸۲ که اسرائیل به لبنان حمله کرد، ۴- ۵ تهدید ایجاد کرده.
حزب الله وجود نداشت. الان یک تهدید بزرگ علیه اسرائیل است. سال ۱۹۸۷، حماس و جهاد اسلامی نبودند و الان تهدید امنیتی جدی هستند. حوثی ها نبودند و الان تهدید جدی علیه اسرائیل هستند. حشد الشعبی نبود. بنابراین اگر بخواهیم بر اساس واقعیت صحبت کنیم، جمهوری اسلامی تهدید هایی را در خاورمیانه به وجود آورده، کما این که اسرائیل، به آن سه هدف نرسیده؛ نه حماس نابود شده، نه گروگان ها آزاد شده اند، نه تهدید امنیتی از بین رفته است".
ادامه ...
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
.
- "الان هم ابزار های تهدید ایران خیلی خوب عمل می کنند. نا امن شدن دریای سرخ موضوع مهمی است. حوثی ها توانستند ۲۰ تا ۳۵ درصد تجارت جهانی را معلق کنند. حماس در مقابل ارتش مجهز بیش از سه ماه مقاومت کرده و اسرائیل نتوانسته به اهدافش برسد. اسرائیل، حزب الله را تهدید به حمله می کند ولی بدیهی است وقتی در غزه به اذعان خودشان در این وضعیت مانده و چه بسا تا پایان سال میلادی جدید هم ادامه پیدا بکند، طبیعتاً جنگ با حزب الله، هدف بسیار سخت تری خواهد بود و لبنان مانند غزه نیست".
۵) دو واژه "باتلاق" و "اسرائیل" را کنار هم در اینترنت جست وجو کنید و ببینید چند ده تحلیگر غربی یا عبری می گویند اسرائیل در باتلاق گرفتار شده است. چند نمونه:
"آموس هرئیل، تحلیلگر روزنامه هاآرتص: نشانه های واضحی وجود دارد دالّ بر اینکه اسرائیل به طور کامل در باتلاق غزه و کرانه باختری، گیر افتاده است".
"ایهود باراک، نخست وزیر اسبق: حماس شکست نخورده و احتمال بازگرداندن گروگان ها، هر لحظه رو به کاهش است. نبود هدفی واقعی، ما را در باتلاق غزه غرق خواهد کرد".
"پروفسور دنی رابینوویچ استاد دانشگاه تل آویو: اسرائیل در سایه نبود استراتژی خروج، در باتلاق غزه غرق خواهد شد".
"روزنامه یدیعوت آحارانوت: مقامات مختلف در واشنگتن و برخی کشورهای عربی به تل آویو هشدار داده بودند وارد غزه نشوند، زیرا در باتلاق گرفتار خواهد شد".
"اندرو بوستامانته مامور ویژه سابق سیا: ایرانی ها درحال کشاندن اسرائیل به نسخه اسرائیلی باتلاق جنگ ویتنام هستند. نتانیاهو باید بفهمد که دارد از ایران بازی می خورد".
"پایگاه عبری زبان واللا: آیا اسرائیل در باتلاق غزه گرفتار شده؟ پس از گذشت چند ماه، ظاهرا دیگر حرف زیادی در مورد پیروزی قاطع در جنگ به میان نمی آید. فهرست نظامیان کشته شده هر لحظه طولانی تر، وجایگاه حماس نزد افکار عمومی، بهتر میشود؛ نه فقط به خاطر اینکه توانست با حمله هفتم اکتبر، اسرائیل را غافلگیر کند، بلکه به این خاطر که با موفقیت می جنگد".
۶) توماس فریدمن تحلیلگر آمریکایی، دو روز پس از عملیات طوفان الاقصی هشدار داده بود: "ورود به غزه، پانهادن در باتلاق است، چنان باتلاقی که آریل شارون و نتانیاهو در گذشته از آن اجتناب کردند". او مدتی بعد تاکید کرد: "اصرار اسرائیل به این معناست که برای همیشه در باتلاق غزه غرق خواهد شد"
این تحلیل او در نیویورک تایمز به (۱۹ آبان) هم خیلی دست به دست شد که نوشته بود:
"چند روز پیش از آنکه به تل آویو بروم، بسیاری از دوستان، به من هشدار دادند اسرائیل پس از ۷ اکتبر، دیگر اسرائیل قبلی نیست. آنها حق داشتند. اسرائیل به مکانی تبدیل شده که ساکنان آن هرگز قبلاً در آن زندگی نکرده و ژنرال های اسرائیل هرگز مجبور نشده بودند از آن محافظت کنند.
آمریکا هرگز قبلاً مجبور به مداخله و دفاع مستقیم نشده بود. پس از سفر، درک می کنم که چرا همه گفتند این حجم بزرگ از تغییر پس از حمله حماس، رخ داده. کاملاً روشن است که اسرائیل در معرض خطر واقعی و بزرگتر از هر زمان دیگر قرار دارد. تهدیدات مجموعه ای از دشمنان که جهان بینی خداسالارانه را با تسلیحات مدرن قرن ۲۱ ترکیب کرده اند. دشمنان اسرائیل را نمیتوان به عنوان گروه های کوچک شبه نظامی سازماندهی کرد، بلکه هر کدام دارای ارتش مدرن با قابلیتهای سایبری، موشکی بالستیک، پهپادی و پشتیبانی فنی هستند.
آنها مدت ها برنامه ریزی کرده و اکنون، کنار هم ظاهر شده و اسرائیل را از همه طرف تهدید می کنند. هدف این است که اعتماد اسرائیلی ها را از بین ببرند و اثبات کنند که سرویس های دفاعی و اطلاعاتی دیگر نمی توانند از آنها در برابر حملات غافلگیرانه محافظت کنند.
اگر این مهم اثبات شود، ساکنان اسرائیل مجبور خواهند بود از مناطق مرزی و سپس اسرائیل خارج شوند. متأسفانه باید اذعان کنم حماس، ترس را در دل بسیاری، حتی در مناطقی بسیار دورتر از غزه انداخته است".
ادامه ...
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
.
۷) نتانیاهو در اسرائیل، به عنوان بی کفایت ترین و نحس ترین زمامدار ۷۵ سال گذشته شناخته می شود. گزارش های متعدد مانند گزارش هاآرتص، از اختلافات شدید حکایت می کند. هاآرتص به نقل از یک مقام وزارت امنیت نوشت "جنگ، هیچ آینده ای ندارد و نتانیاهو تنها به دنبال فرار از مسئولیت و خریدن زمان، به جنگ ادامه می دهد".
همزمان، يديعوت آحارانوت و نیویورک تایمز، از قول "گادی آیزنکوت" عضو کابینه جنگ نوشتند: "رفتار دولت، قبل و بعد از ۷ اکتبر، یک شکست بزرگ بود. اسرائیل باید از خود سوال کند، چگونه می توان با مقاماتی شکست خورده، به جنگ ادامه داد؟ نتانیاهو در مورد اهداف جنگ، حقیقت را نمی گوید".
شدت فشار وارده را باید در درگیری میان مقاماتی دید که قبلا بر سر اختلافات عمیق سیاسی، دست به گریبان بودند، اما افتادن در سربالایی سخت جنگ، منازعات آنها را بیشتر کرده است. وبسایت "واللا" دیروز گزارش داد: "گالانت وزیر جنگ، می خواست به زور وارد دفتر نتانیاهو شود و چیزی نمانده بود درگیری فیزیکی رخ دهد. او، وزیر امور راهبردی را تهدید کرد که با استفاده از نیروهای گولانی، کنترل کابینه جنگ را به دست می گیرد".
رسانههای عبری دو روز قبل، از تقویت احتمال فروپاشی کابینه جنگ به علت اختلافات شدید بین اعضا خبر دادند. روزنامه اسرائیل هیوم نوشت: «بنی گانتز مدت هاست تصمیم گرفته استعفا دهد و تنها چیزی که نیاز دارد، بهانه است».
در حالی که آویگدور لیبرمن وزیر جنگ اسبق می گوید "کابینه جنگ نتانیاهو، سردرگم است و در نگرانی به سر می برد"، روزنامه انگلیسی تایمز، به نقل از یک مسئول امنیتی نوشت: "کابینه جنگ اسرائیل، نفس های آخر را می کشد و در آستانه فروپاشی است. نتانیاهو مردّد و سردرگم، و فقط به دنبال اتلاف وقت است".
۸) عملیات ترکیبی محورهای مقاومت ظرف سه ماه گذشته، ناظران نظامی جهان را در حیرت فرو برده است، اما به همان میزان اهمیت بلکه مهم تر از آن، اطلاعات-عملیات پیشرفته جبهه مقاومت است که توانسته مقدمات دقیق برای اجرای ده ها عملیات بزرگ و پیچیده از غزه تا شمال فلسطین و از عراق و سوریه تا اقیانوس هند و دریای سرخ (از جمله شناسایی و شکار کشتی های اسرائیلی و آمریکایی در میان انبوه کشتی های عبوری) را فراهم کند.
دردناک ترین ضربات باید به اقتصاد و امنیت اسرائیل زده شود و به هر میزان که دیگران، آشکار یا پنهان، در جنایات و ترورها یا دادن تنفس مصنوعی به اقتصاد اسرائیل شریک شوند، باید هزینه بپردازد.
بعد از به تعطیلی کشاندن بندر مهم ایلات، حالا نوبت دو بندر دیگر در حیفا و اشدود، و فلج کردن اقتصاد رژیم صهیونیستی است. این کار الزما آتش تهیه سنگین نمی خواهد و احتمالا با نقطه زنی متناوب و موثر، قابل وصول است.
گرای دیگر را لابلای تحلیل فریدمن و دیگران می توان یافت؛ ضربه در عمق اسرائیل، و مناطقی مانند تل آویو، حیفا، عکا، عسقلان، هرتزلیا، بیت المقدس، نهاریا، بئر سبع، شمس بیت، نتانیا، رعانانا، سدیروت و طبریا، تا برای جمعیت وارداتی و سرمایه گذاران، این یقین حاصل شود که اسرائیل، هیچ آینده ای ندارد.
همچنین یقینا مقامات، تاسیسات و منافع رژیم صهیونیستی، دیگر در هیچ جا امنیت نخواهند داشت و در فهرست بانک اهداف جبهه مقاومت قرار گرفته اند. زدن این ضربات الزاما نیازمند شلیک موشک نیست و طبیعتا می تواند عملیات ترکیبی فعلی برای فلج کردن رژیم، گسترش و تنوع بیشتری پیدا کند؛ هر چند که اولویت، داخل سرزمین های اشغالی است.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
گل به خودی های انتخاباتی
✍ محسن مهدیان
خیلی ساده و کوتاه؛ همان ها که سالها کشور را تحریم و سفره مردم را کوچک کردند و خیابان ها را آتش زدند و خوبان شهر را ترور کردند، پروژه مشارکت پائین در انتخابات را هم دنبال می کنند.
اما ابزار نهایی این خناسان برای قهر مردم با صندوق رای چیست؟ دو هدف میانی دارند؛ اول اینکه رای مردم در گذشته بی اثر بوده است. دوم اینکه در آینده هم بین این و آن تفاوتی نیست.
اما دشمن به کنار، برخی در داخل نقش گل به خودی را بازی می کنند و همین دو پروژه دشمن را ناخواسته مدد می دهند.
یکم. سهم خودی ها در پروژه اول دشمن:
دسته اول کسانی هستند که تصور می کنند با تخریب و اتهام زنی و به اصطلاح افشاگری موجب روشنگری و رونق انتخابات می شوند و متاسفانه این اقدام زشت و زننده را هم اخیرا کلید زدند. این افراد نمی دانند که ثمره نهایی این دست اقدامات فارغ از قضاوت اخلاقی و شرعی و قانونی تنها و تنها تائید گزاره فساد سیستمی دشمن است که این روزها و در شب انتخابات هر دم بدان می دمند.
توجه کنیم کسی منکر مبارزه با خطا و تخلف و فساد نیست، اما ایندست اتهامات رسانه ای بدون حضور محکمه و عدلیه آنهم در زمان کوتاه تا شب انتخابات، تنها و تنها اثبات این ادعاست که بین این و آن فرقی نیست و رای دادن بی اثر است.
دوم. سهم خودی ها در پروژه دوم دشمن:
دسته دوم برخی از مسوولین هستند. برخی تصمیمات شتابزده در این زمان کوتاه که موجب سوتفاهم و خطای ادراکی در جامعه می شود، فرصت را برای دشمنی ها فراهم می کند. پروژه دشمن اینست که صندوق رای در گذشته موثر نبوده است و رفت و آمد دولت ها موجب اصلاحات یا توسعه نمی شود. از اینسو تصمیمات خلق الساعه ای که در این زمان اندک فرصت روشنگری و اقدام رسانه ای موثر برای آن وجود ندارد، تنها پاس گل به دشمنی هاست. چه بسا تصمیمی که به جهت کارشناسی نیز منطقی است اما به جهت زمان اندک برای روشنگری و تبیین و کار رسانه ای، طعمه دشمن می شود.
مصادیق هردو بخش کم است اما کمش هم در شب انتخابات بسیار است. نمونه ها را خودتان فهرست کنید.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
حذف نام ایران از ذیل توصیه شماره هفت FATF
✍مسعود براتی
خبر حذف نام ایران از ذیل توصیه شماره هفت FATF را شنیدید. داستان این است که توصیه هفت FATF درباره اجرای تحریمهای هدفمند مالی (TFS) قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل که برای مقابله با فعالیتهای اشاعه سلاحهای کشتار جمعی وضع شده است، میباشد.
قطعنامه ۲۲۳۱ که حاوی برجام است، علیرغم اینکه در داخل ایران با این دروغ به مردم فروخته شد که فاقد هرگونه تحریم است، اما تحریم هدفمند مالی را علیه بیش از هشتاد فرد و نهاد ایرانی تا هشت سال پس از روز تصویب برجام (Adoption Day) اعمال میکرد. دلیل این تحریم نیز نگرانی بابت فعالیتهای اشاعهای ایران بود که با توافق رفع نشده بود.
به طور طبیعی قطعنامه ۲۲۳۱ یکی از مصادیق توصیه شماره هفت FATF بود. تا قبل از قطعنامه ۲۲۳۱، قطعنامههای قبلی مربوط به ایران مانند ۱۹۲۹ مورد اشاره قرار میگرفتند. بعد از تصویب ۲۲۳۱، با قطعنامه جدید جایگزین شدند. آن زمان خودکار این اتفاق افتاد!
فتف در آخرین ویرایش توصیهها و تفسیرهای آن که نوامبر سال گذشته میلادی و یک ماه پس از پایان یافتن سال هشتم برجام منتشر کرد، قطعنامه ۲۲۳۱ را از مصادیق توصیه شماره هفت برنداشتند. لذا نامهنگاری مذکور رخ داد.
اما چند نکته:
۱- این تغییر که لازم و حق ایران است، آنقدر اهمیت نداشت که در رسانهها اعم از دولتی و منتقد دولتی ضریب پیدا کند. چرا که فاقد اثر ملموس بر وضعیت ایران در FATF و وضعیت روابط بانکی ایران با خارج است.
وضعیت ایران با FATF به حل موضوع «برنامه اقدام» و «گامهای بعدی» برمیگردد که در این اتفاق چیزی دراین زمینه رخ نداده است.
وضعیت روابط بانکی ایران با خارج هم به حل موضوع «تحریم» ربط دارد که آن هم داستان مفصل خود را دارد و FATF جایگاهی در آن ندارد. حتی حل مشکل با FATF، مشکلات تحریم را بیشتر خواهد کرد.
توصیه میکنم گزارشهای من درباره «خطاهای شناختی در پرونده FATF» را بخوانید.
۲- داغ شدن موضوع FATF در این مقطع چند اثر دارد از جمله اینکه دوباره گروههای مختلف که نسبتی با این موضوع دارند، فعال میشوند. یکی گروه پیشبرنده FATF که از همان ابتدا این موضوع را دنبال میکرد و برایش فرقی نمیکند چه دولتی بر سرکار باشد. از اواسط دهه هشتاد این کار را دارد دنبال میکند. همچنین برایش فرقی نمیکند که «تحریم» هست یا نیست! نسبتی بین «تحریم» و FATF هست یا نیست!
گروه دیگر سیاسیون منتقد دولت سیزدهم است. آنها هر وقت اسم FATF مطرح شود، زمینبازی خوبی مقابل خود میبینند که در آن به دولت بتازند و این حرف را تکرار کنند: اگر حلال است چرا برای دولت قبل حرام بود!
گروه حامی دولت هم در یک شرایط گیجی قرار دارد که نمیداند آیا خوشحال باشد یا نگران!!! اگر خوشحالی کند که مورد این سوال قرار میگیرد که اگر FATF خوب است چرا به سمت حل کردن کل مساله نمیروید و چرا در گذشته مخالف بودید؟ و اگر نگران و ناراحت باشد که باید به دولت محبوبش نقد کند!
۳- به نظر میرسد این داغ شدن به نشست بعدی FATF در فوریه ۲۰۲۴ هم مرتبط باشد. معمولا در این ایام است که دبیرخانه FATF از کشورها گزارشگیری میکنند و بعد از کارشناسی کردن آنها به نشست اصلی ارایه میدهند. شاید این اتفاق شروعی برای یک خط رسانهای تا آن زمان باشد.
۴- آخرین نکته اینکه تا نگاه واقعبینانه به پرونده FATF در کشور حاکم نشود، این پرونده به سرانجام نخواهد رسید. نگاهی که شرایط محیطی، نسبتهای میان FATF و نظام تحریمی غرب و مسیر پیشرو برای پیشرفت کشور را درست ببیند.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
کانال تحلیلی سیاسی صراط
میزان احتمال آغاز حمله اسراییل به جنوب لبنان؟
.
احتمال آغاز حمله اسراییل به جنوب لبنان
✍سید نیما موسوی
هر چه به پایان ژانویه ۲۰۲۴ نزدیک میشویم احتمال آغاز حمله اسراییل به جنوب لبنان بیشتر میشود. این حمله در واکنش به عملیاتهای توپخانهای و موشکی حزبالله انجام میشود. عملیاتهایی که سبب شد تا بسیاری از شهرکهای مسکونی شمال اسراییل خالی از سکنه شود و اسراییل جدای از نوار غزه، راهبرد خود را با توجه به نزاع در شمال سرزمینهای اشغالی دنبال کند. در صورت حمله زمینی اسراییل به جنوب لبنان که تا کنون دو بار بصورت نافرجام در این صد روز انجام شدهاست، تفاوت کلانی با تصویر سال ۲۰۰۶ وجود دارد.
۱- امروز حزبالله ناتوان از بهرهگیری اختلافات اسراییل و روسیه است. در ساا ۲۰۰۶ بعد از روی کار آمدن دولت ساکاشویلی در گرجستان و همسویی شدید اولمرت و ساکاشویلی این اختلافات بیشتر شد و از همین رو مسکو درصدد تقویت توان پدافندی دمشق از طریق سامانه اس۳۰۰ در آن سالها برآمد. در جنگ تموز ذخایر موشکی اسکاد روسی در خاک سوریه برای حزبالله لبنان بسیار سودمند بود. ولی در حال حاضر با توجه به انزوای چپها و لیبرالها در اسراییل، دولت محافظهکار نتانیاهو روابط بهتری با پوتین دارد.
۲- ایران برخلاف سال ۲۰۰۶ طی بحران سوریه، شبکه منطقهای منسجمی از گرووهای متحد را از کوههای هندوکش تا مدیترانه و بابالمندب درست کرده است. در این میان اگر چه عقبه تسلیحاتی حزبالله در خاک سوریه برخلاف سال ۲۰۰۶ زیر ضربات هوایی اسراییل قرار دارد ولی این شبکه با تجربه جنگ سوریه خود را متشکل ساخته است.
۳- برخلاف همسویی ایهود اولمرت با دولت بوش برای طرح خاورمیانه جدید، بایدن دارای اختلافات مهمی با نتانیاهو است تا جاییکه امریکا ناو جنگی خود را که در آستانه تصعید تنازع حزبالله و اسراییل به منطقه آمده بود را از مدیترانه خارج کرد؛ گرچه بایدن با افزایش تمرکز بر یمن درصدد تکمیل راهبرد نتانیاهو است و از افزایش شکاف با اسراییل پرهیز دارد.
۴- حزبالله در حال حاضر قدرتمندترین بازیگر غیر دولتی در جهان است. تجربه جنگ سوریه، شبکه مالی گسترده از امریکای لاتین تا آفریقا و نیز افزایش توان موشکی از سال ۲۰۰۶ بر قدرت حزبالله میافزاید. علیرغم سال ۲۰۰۶ که به علت آنچه در صحنه داخلی لبنان بویژه پس از ترور حریری رخ داد؛ حزبالله در افکار عمومی لبنانیها در گوشه رینگ قرار داشت. در حال حاضر نخستوزیر همسو با حزبالله در بیروت روی کار است.
۵- اسراییل علیرغم غالگیری در هفت اکتبر و شکست در تحقق اهداف خود در نوار غزه، رصد هوایی قدرتمندی بر جنوب لبنان دارد؛ چنانچه برخلاف نوار غزه براحتی سکوهای پرتاب موشک در جنوب لبنان را مورد هدف قرار داده است. این رصد هوایی قوی نه تنها در خاک لبنان که در خاک سوریه نیز وجود دارد.
در مجموع اسراییل در سال ۲۰۰۶ که حزبالله در گوشه رینگ صحنه سیاسی لبنان بود و توان موشکی ضعیفتری داشت و پشتیبانی صددرصد امریکا از اسراییل بود نتوانست جنوب لبنان را تصرف کند. امروز گرچه اسراییل رصد هوایی قدرتمندی روی لبنان و سوریه دارد ولی بدلایلی که در ابتدای این بند گفته شد حزبالله در صورت آغاز جنگ دست بالاتر را در جنوب لبنان خواهد داشت.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi