دمیدن جان در رژیم کره شمالی
🌐 https://www.rand.org/pubs/commentary/2025/01/breathing-life-into-the-north-korean-regime.html
خلاصه مقاله
🔸تقویت روابط با روسیه
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، از گسترش روابط با روسیه بهویژه در حوزه نظامی بسیار خرسند است. از سال ۲۰۲۳، کره شمالی مهمات و تجهیزات نظامی برای کمک به روسیه در جنگ اوکراین ارسال کرده است. این همکاریها در سال ۲۰۲۴ به امضای پیمان «مشارکت استراتژیک جامع» میان دو کشور منجر شد. کره شمالی حتی حدود ۱۱هزار سرباز رزمی را به روسیه اعزام کرده است. در ازای این کمکها، روسیه منابع نظامی، غذا، و پول به کره شمالی ارائه کرده است، که برای جبران ضعف اقتصادی این کشور و پیشبرد برنامههای تسلیحاتی کیم ضروری بوده است.
این روابط همچنین موقعیتی برای کیم ایجاد کرده تا چین را تحت فشار قرار دهد و از آن امتیازاتی بگیرد، زیرا چین برای حفظ نفوذ خود در منطقه نمیخواهد روسیه را بهعنوان رقیب اصلی در کره شمالی ببیند.
آشفتگی سیاسی در کره جنوبی
آشفتگی سیاسی در کره جنوبی به دلیل اعلام حکومت نظامی توسط رئیسجمهور یون سوک یول، فرصتی برای کیم ایجاد کرده است تا کره شمالی را نسبتاً باثباتتر جلوه دهد. این وضعیت اگرچه تأثیری بر بهبود شرایط زندگی در کره شمالی ندارد، اما کیم احتمالاً از تضعیف وجهه کره جنوبی و کاهش شکاف تصویری میان دو کشور خشنود است.
رویکرد احتمالی در برابر دولت ترامپ
با بازگشت دونالد ترامپ به قدرت در سال ۲۰۲۴ کیم ممکن است به دنبال گرفتن امتیازات بیشتری از آمریکا باشد. اگر چه او از شکست مذاکرات پیشین در هانوی در سال ۲۰۱۹ خجالتزده شد، اما به وضوح سیاستی سختگیرانه علیه آمریکا اتخاذ کرده است. کیم میخواهد پیش از هرگونه مذاکره جدید، ترامپ کره شمالی را بهعنوان یک قدرت هستهای به رسمیت بشناسد. این مسئله میتواند به کیم کمک کند تا قدرت خود را در داخل کشور تثبیت کند و برنامه تسلیحات هستهای خود را موفق جلوه دهد.
چالشهای داخلی
در حالی که موفقیتهای خارجی کیم به او اعتباری نسبی داده است، مشکلات داخلی کره شمالی همچنان جدی باقی ماندهاند:
- اقتصاد ضعیف:
اقتصاد کره شمالی در شرایط بحرانی است و کیم خود به ضعف اقتصادی و کیفیت پایین تولیدات اعتراف کرده است.
- نفوذ اطلاعات خارجی:
علیرغم تلاشهای سختگیرانه برای بستن مرزها و محدود کردن دسترسی به اطلاعات خارجی، مردم کره شمالی همچنان از شرایط زندگی بسیار بهتر در کره جنوبی آگاه میشوند.
- اعزام سرباز به روسیه:
اعزام پرسنل نظامی به روسیه برای جنگ در اوکراین به نارضایتی داخلی افزوده است.
- شکست در برنامههای فضایی:
کیم وعده داده بود که سه ماهواره جدید را در سال ۲۰۲۴ به مدار بفرستد، اما در انجام این وعده ناکام مانده است.
پیشبینی آینده
موفقیتهای کیم در روابط خارجی ممکن است برخی از مشکلات داخلی را جبران کند، اما چالشهای اقتصادی و بیثباتی داخلی همچنان تهدیدی جدی برای رژیم او هستند. کیم ممکن است ریسکهای بیشتری مانند آزمایش سلاح هستهای را برای تقویت موقعیت خود انجام دهد. ماههای آینده میتواند تعیینکننده باشد که آیا این استراتژیهای خارجی توان جبران شکستهای داخلی را خواهند داشت یا خیر.
#مقاله
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
22.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فرق توسعه کشورهای جنوب خلیج فارس با ما چیه؟
این ویدئو رو به هر کسی که با دیدن تصاویر برجها و فرودگاهها و استادیومها و مالهای دبی و دوحه و... دهنش آب میفته نشون بدید.
🎙محمدرضا شهبازی
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
عبرت!
1⃣ سودان با جنگ داخلی تجزیه شد
لیبی با جنگ داخلی و حمله خارجی تجزیه شد
2⃣ سوریه سالها درگیر تروریستها بود و آخر سقوط کرد
3⃣ یمن طی ۸ سال جنگ خسارات بزرگ دید
4⃣ افغانستان با جنگ داخلی بدست طالبان افتاد
#⃣ اما در هیچ یک، دلار طی ده سال ۳۰ برابر نشد!
این یعنی توطئه بزرگ جریان لیبرال در ایران‼️
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
.
ضدّ مذاکره ترین مدعیان مذاکره!
✍محمد ایمانی
ضد مذاکره ترین سیاسیون، برخی حامیان آن هستند. چیزی که در مذاکرات حرف اول و آخر را می زند، "اقتدار" و قدرت چانه زنی برآمده از آن است.
اما برخی سیاسیون یا محافل حامی، چنان سخن می گویند که در نگاه طرف خارجی به ضعف و عجز تعبیر می شود. اینجاست که تیر خلاص به قدرت چانه زنی نواخته، و مذاکره آغاز نشده، تمام شده است!
نتیجه ندیدن اقتدار کشور که حتی دشمنان بارها اذعان کرده اند، فقط این نیست که قدرت دیپلماسی را از بین می برد؛ بلکه تاثیراتی را هم در داخل دارد. از جمله، کاری که طی چند ماه اخیر با اقتصاد کردند و موجب حس نا اطمینانی و بنابراین تورم انتظاری شدند.
بخشی از تورم پنج ماه گذشته، ریشه در اظهارات ناسنجیده امثال آقایان همتی، ظریف، پزشکیان، عارف، ربیعی، عبدالعلی زاده و... دارد که القا کردند دولت در حل مشکلات ناتوان، و ناچار از مذاکره دوباره با عهدشکنان برجام است.
این القای نا اطمینانی وقتی با فضاسازی مسموم رسانه ای ترکیب می شود، موجب هیجان تبدیل سرمایه به کالا و ارز و... می شود و هیزم در آتش تورم می ریزد. این سرمایه ها می توانست در خدمت تولید در آید و حال آن که یکی از توجیهات مذاکره، جذب سرمایه گذاری است!
مواضع نسنجیده (بعضا عمدی!)، ضد مذاکره ترین رفتار سیاسی است. چنان که جو ویلسون، نماینده آمریکایی در واکنش به سخنان ظریف نوشت: «او به شکل تحقیرآمیز برای مذاکره با ترامپ التماس کرد؛ اکنون وقت تحریم بیشتر است.»
قبلا مرحوم هاشمی، روحانی و ظریف (و محافل همسو) در زمین باتلاقی دشمن بازی می کردند؛ و امروز همان محافل، به علاوه برخی مسئولان دولتی.
تیر خلاص به مذاکرات برجام را سخنانی از این قبیل زد:
نامه سرّی به امام نوشتم و تایپ هم نکردم. نوشتم آمریکا ابرقدرت است و بدون رابطه و مذاکره با او نمی شود ادامه داد.
خزانه خالی است. [افشای سرّ ادعایی وسط مذاکرات!!]
اگر توافق نکنیم، جنگ می شود.
آمریکا کدخداست.
باید همراه شویم؛ نمیتوانیم در برابر قدرتهای بزرگ بایستیم؛ با شعارهایی که گاهی هم توخالی است.
باید توافق انجام شود تا مشکل رکود، اشتغال، تولید، آلودگی هوا و آب خوردن حل شود.
کمتر از ۳ ماه به توافق می رسیم.
اولین گشایش های اقتصادی را ظرف صد روز می بینید.
آمریکا ظرف ۵ دقیقه می تواند توان نظامی ما را نابود کند.
روندی را شروع کردهایم که هدفش، تغییر فضای سیاست خارجی است. اگر تلاش های ما بی نتیجه بماند، مردم این فرصت را خواهند داشت تا در انتخابات پاسخ دهند. وقتی در سال ۲۰۰۴، توافقات از جانب اروپا رد شد، مردم جواب ما را با انتخاب متفاوت دادند که مرا هم بازنشسته کرد. من بار دیگر زنده شده ام. غرب در پیامی که می خواهد به ایران منتقل کند، باید بسیار دقت کند.
این نوع اظهارات غلط موجب شد وبسایت رادیو فرانسه ۱۹ مهر ۱۳۹۲ بنویسد: "ارزیابی غرب از وضعیت کنونی دولت روحانی، تعامل با فروشنده بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از فروش حقوق ملی میبیند. بر پایه این جمعبندی اگر خریدار صبور باشد، شرایط فروشنده را دشوارتر میکند و در همان حال، قیمت فروش را کمتر خواهد کرد".
این در حالی بود که مقامات آمریکایی دریافت دیگری داشتند:
جان کری ۶ فروردین ۹۴ : شکست مذاکرات با ایران، موجب فروپاشی رژیم تحریمها خواهد شد. تحريمها نمیتواند مانع ایران شود، طرفهای ديگر مذاکرات هم از رويکردهايی مانند تحريم دست خواهند کشيد و به ما میگويند شما کار خودتان را انجام بدهيد، ما نيز کار خودمان را میکنیم.
وندی شرمن، ۹ آبان ۹۴: به هنگام مذاکره با ایران، نشانههای شکاف و فروپاشی تحریمها آشکار شده بود. فکر نمیکنم تحریمها برقرار میماند. ما نشانههایی از آغاز شکاف بر سر تحریمها بهویژه در واردات نفت را شاهد بودیم.
اوباما، ۲۱ دی ۹۵: «اگر ۸ سال پیش به شما گفته بودم میتوانیم برنامه هستهای ایران را بدون شلیک یک گلوله تعطیل کنیم، احتمالا میگفتید بیش از حد بلندپروازانه است، اما با توافق توانستیم».
ظریف در ایام انتخابات اخیر ادعا کرد "وقتی آقای بایدن آمد سیاستش این شد که پیچ تحریم های نفتی را شُل بکند. اجازه بدهید آقای ترامپ دوباره برگردد، آن وقت ببینیم دوستان چه می کنند"!
این در حالی بود که وقتی سناتور تد کروز از وزیر خارجه آمریکا پرسید «چرا فروش نفت ایران از روزی ۳۰۰ هزار بشکه به ۲ میلیون بشکه در روز رسیده؟»، بلینکن پاسخ داد:
«ما تحریمهای بیشتری علیه شرکتهای ایرانی اعمال کردیم. بیش از ۲۰۰ نفر را تحریم و ۵۰ فروند از ناوگان سایه ایران را متوقف و بیش از ۶۰۰ تحریم وضع کرده ایم، اما آنها سخت تلاش کردند و برای دور زدن تحریمها هر کاری که توانستند، انجام دادند. ما هر روز به تلاش برای مقابله با آنها ادامه میدهیم [اما] آنها مصمم هستند و این کار را انجام میدهند.»
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
ضربه تاریخی فناورانه چین به آمریکا با دیپ سیک!
✍عمران علیزاده
معرفی دیپ سیک( هوش مصنوعی چینی) خبرسازترین اتفاق ۲۴ ساعت گذشته جهان است کاری که هوش مصنوعی چینی با بزرگترین شرکتهای فناوری جهان کرد، ریزش بیش از ۲۰۰۰ میلیارد دلار از ارزش شرکتهای فناوری در بورس آمریکا در یک روز - روزی که سخنگوی کاخ سفید آن را خطری بزرگ برای ایالات متحده معرفی کرد.
چین با سرمایه و هوش چینی به جنگ غول های فناوری یعنی اصلی ترین عامل هژمونی ترامپ رفت و توانست سرمایه و زمان عملکرد هوش مصنوعی چینی را به ۰.۲% نسبت به نوع آمریکایی آن کاهش دهد.
در این روش خارق العاده چین توانست هزینههای سنگین سختافزاری، نرمافزاری و تحلیلی را چنان کم کند که تمام کدها برای استفاده عمومی و توسعه فردی باز گذاشته شود به این معنا که دیگر محدودیت و انحصاری برای توسعه هوش مصنوعی در دنیا از جمله برای ایران که شامل تحریم های آمریکا بود وجود ندارد.
دو پیام روشن این خبر در فضای داخل ایران را نباید از نظر دور نگاه داریم:
,
۱- راهبرد " نگاه به شرق" ایران و اولویت همکاری های اقتصادی با چین و روسیه که چند روز پیش توسط "حضرت آقا" به سرمایهگذاران بخش خصوصی تاکید شد از روی درایت، دور اندیشی و همان پیش بینی های غیر قابل تصور ایشان در تحولات جهانی ست.
۲- جهان تک قطبی تمام شده است و گنده گویی های ترامپ همراه عکس های یادگاری با غول های فن آوری آمریکا فقط برای فضا سازی رسانه ای کاربرد دارد.
راستی آقایانی که در تهران برای زمینه سازی مذاکره با ترامپ با پروژه ماسک گیت ( دعوت ایلان ماسک به تهران) بودند به چالش عجیبی برای اجرای پروژه خود خورده اند. هنوز خدا را داریم!
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
کانال تحلیلی سیاسی صراط
سوریه و چند اتفاق!
.
✍صابر_گل_عنبری
سوریه این دو روز شاهد رویدادهای مهمی بود؛ نخست این که احمدالشرع (جولانی) به عنوان رئیس جمهور این کشور منصوب شد. تا چند ماه قبل کسی تصور نمیکرد که روزی رهبر هیئت تحریر الشام و مخالفان بر مسند ریاست جمهوری سوریه تکیه زند. دنیای سیاست همین است؛ دنیای اتفاقات غیرمنتظره اما امکانپذیر؛ به این معنا که غیرممکنی وجود ندارد و نباید به سیاست و پدیدههای آن به عنوان امری حیثیتی نگریست.
الشرع امروز در اولین سخنرانی خود در این کسوت از تشکیل کمیتهای برای تعیین اعضای مجلسی کوچک در دوره انتقالی به جای پارلمان و انتشار اعلامیه قانون اساسی برای این دوره در روزهای آینده خبر داد.
رویداد دوم نیز سفر امروز امیر قطر به سوریه پسااسد به عنوان عالیترین مقام خارجی است که در فرودگاه مورد استقبال گرم و بدرقه الشرع قرار گرفت.
قطر نقشی اصلی در حمایت از مخالفان سوریه در 15 سال گذشته داشت و ادامه حیات و پا گرفتن حکومت آنها در ادلب بدون حمایتهای آن میسر نبود؛ تا جایی که گفته میشود در «نرمالیزه کردن» جولانی بیشتر از ترکیه نقش داشت و در حالی که تمرکز آنکارا بر حمایت از «ارتش ملی سوری» بود، دوحه بر روی تحریر الشام کار میکرد.
در سالهای اخیر هم با وجود تغییر موضع خیلی از کشورهای عربی و در راس آنها عربستان و امارات، اما قطر همچنان بر موضع خود علیه نظام اسد و حمایت از مخالفانش پافشاری کرد. امروز نیز سفر شیخ تمیم از یک طرف نشانگر عزم قطر برای حمایت همه جانبه از متحد سوری خود و فربهتر شدن موقعیت منطقهای آن به ویژه در مقابل رقیب اماراتی و از دیگر سو برونداد گذار ترافیک دیپلماتیک خارجی به سوریه به مرحله سفر رهبران کشورهاست.
اما سفر امیر قطر پس از انتصاب الشرع به ریاست جمهوری سوریه و پیامهای تبریک متوالی رهبران عربستان، اردن، ترکیه، امارات و کشورهای دیگر منعکسکننده سه تحول نیز هست؛ نخست این که نظام جدید سوریه از فیلتر «مشروعیت و شناسایی» منطقهای و بینالمللی عبور کرده است. با این حال ناگفته نماند که هر چند تماسها و دیدارهایی هم میان دمشق و ابوظبی شکل گرفته است؛ اما امارات همچنان نسبت به تحولات سوریه ناخرسند به نظر میرسد.
دوم این که سوریه با حمایت منطقهای و بینالمللی با چراغ سبز آمریکا در جهت ثبات سیاسی و امنیتی علی رغم برخی درگیریها و تنشها حرکت میکند. اما دو اتفاق پیشگفته میتواند کاتالیزور اتفاق سومی نیز در آینده باشد و آن هم این که رفع تحریمها یا دستکم تعلیق و کاهش جدی آنها از سوی آمریکا و اروپا به احتمال زیاد در آینده نه چندان دور رخ میدهد و همین هم به معنای شروع به کار بازسازی سوریه خواهد بود.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
در جستجوی حقایق!
فیلمهای زیر کمک می کند با بخشی از واقعیت های دوران پهلوی آشنا شویم.
▪️اوضاع دوره پهلوی
محمدرضا پهلوی: اعتراف به اشتباهات و ظلم و ستم و نبود آزادی و...
📽اینم فیلمش📽
بختیار: کارنامه سیاه حکومت پهلوی
📽اینم فیلمش📽
بنی صدر: گوشه ای از کارنامه سیاه رضاشاه
📽اینم فیلمش📽
بختیار: پاسخ به مدعیان پیشرفت در دوران پهلوی
📽اینم فیلمش📽
روزنامه های دوران پهلوی: گزارش مشکلات و نابسامانی ها و گرانی ها
📽اینم تصاویرش📽
وزیر اطلاعات پهلوی: عمق بی درایتی در دوران پهلوی
📽اینم فیلمش📽
علی امینی، نخستوزیر پهلوی: بی برنامگی و اشتباهات بزرگ ساواک و مشکلات بزرگ معیشتی مردم و عدم آزادی در دوران پهلوی
📽اینم فیلمش📽
نمایندگان مجلس دوران پهلوی: اعتراض نسبت به نابسامانی ها و مخارج نجومی جشن های دربار و ...
📽اینم فیلمش📽
داماد شاه: علل سقوط حکومت پهلوی و آینده روشن جمهوری اسلامی ایران
📽اینم فیلمش📽
«علی نقی عالی خانی»وزیر اقتصاد پهلوی بمدت۷سال:
پس رفت حکومت پهلوی و خفقان و ترس از انتقاد و...
📽اینم فیلمش📽
تفریحات نجومی شاه و خانواده اش با وجود اوضاع وخیم مردم
📽اینم مدارک و عکسش📽
▪️گرانی و تورم
محمدرضا شاه: گران شدن 200 تا 400 برابری اجناس از 50 تا 52
📽اینم فیلمش📽
مروری بر وضعیت گرانی ها در دوران پهلوی
📽اینم فیلمش📽
رئیس دانشگاه تهران در دوران پهلوی: گرانی شدید آن دوران
📽اینم فیلمش📽
محمدرضا شاه: اعتراف به بحران مسکن و اجاره
📽اینم فیلمش📽
▪️دزدی و اختلاس و فساد
یکی از نویسندگان دوران پهلوی: توصیف بخشی از دزدی های رضاشاه به همراه معرفی کتاب انگلستان و رضاشاه
📽اینم فیلمش📽
فردوست (رئیس دفتر ویژه اطلاعات بازرسی پهلوی): فساد مالی گسترده و نجومی در دوره پهلوی، پروندههای بالای صد میلیون ۳۷۵۰ مورد.
📽اینم فیلمش📽
وزیر آموزش و پرورش پهلوی: فساد مالی گسترده وابستگان شاه
📽اینم فیلمش📽
پسر شاه: بزرگترین اختلاس تاریخ ایران توسط شاه و دیگر غارتگری ها و چپاول و ...
📽اینم فیلمش📽
▪️شکنجه و کشتار مخالفین
محمدرضا شاه: اعتراف به اعدام مخالفان حکومتش
📽اینم فیلمش📽
روایت مردم از کشتارهای رژیم پهلوی
📽اینم فیلمش📽
◼️سیاست خارجی
پرداخت حقوق نجومی و حق توحش به نظامیان آمریکایی مستقر در ایران از سوی دربار پهلوی
📽اینم فیلمش📽
روزنامه نگار آمریکایی: استعمار ایران توسط انگلیس و آمریکا و دخالت ها و... شاه را آمریکا برای منافع خودش روی کار آورد …
📽اینم فیلمش📽
محمدرضا شاه: اذعان به اینکه ایران گاو شیرده کشورهای غربی بود در زمانی که کشور درگیر مشکلات بود
📽اینم فیلمش📽
عرب پرستی شاه ایران
📽اینم فیلمش📽
مقامات سیاسی رژیم پهلوی: خیانت رژیم پهلوی در جدایی بحرین و بی توجهی به ایرانیان جدا شده از وطن
📽اینم فیلمش📽
◼️شخصیت متزلزل و فساد اخلاقی شاه
وزیر بهداشت پهلوی: مرگ شاه در اثر مصرف داروهای جنسی
📽اینم فیلمش📽
درباریان پهلوی: شخصیت متزلزل محمدرضا پهلوی و فساد جنسی و خیانت به ناموس ایرانی
📽 اینم فیلمش 📽
◼️عاقبت اعتماد شاه به آمریکا
خاطرات فرح از رفتار توهین آمیز آمریکا با شاه بعد از فرار از ایران
📽اینم فیلمش 📽
🌷دهه فجر انقلاب اسلامی مبارک🌷
#همراه_با_تحلیل // یداله یاسینی 👇
@hamraah_batahlil
راز حمله به جریان انقلابی با برچسب تندرو و سوپرانقلابی
✍سپهر خلجی
راز حمله به جریان دغدغهمند انقلابی چیست و چرا تلاش میشود دلسوزان انقلاب با عناوینی مانند تندرو و افراطی برچسبگذاری شوند؟ اتاق فکر تخریب جریان انقلابی کجاست و طراحان و هدایتگران این اتاق عملیات به کجا وابستهاند؟
از ابتدای انقلاب اهداف و روشهای انقلاب مخالفان و معارضان جدی داشت و طبیعی است که در گذر زمان نیز از دامنه معارضه کاسته نشود.
اگر به صفحات روزنامهها، تیترها و مصاحبههایی که در این چند سال در رسانه علیه جریان دلسوز انقلاب با برچسب تندرو و افراطی تصویرسازی میشود، دقت کنیم شاید بشود جریانی که سعی دارد دغدغهمندان انقلابی را منکوب و به صورت هدفمند برچسبگذاری و از دایره کنشگری سیاسی و اجتماعی حذف کند را در دو گروه کلی تقسیمبندی کرد: «رویزیونیستها و تراولیستها».
«رویزیونیستها» یا تجدید نظرطلبان نفوذی که از ابتدای شکلگیری انقلاب جریان اصیل انقلابی و حافظان واقعی انقلاب اسلامی مانع به نتیجه رسیدن تلاش آنان برای تسلیم، براندازی، انحراف در اصول و دست برداشتن از آرمانها و اهداف انقلاب بود. این جریان البته توانست به مدد تهاجم به افکار عمومی با بهانههای سیاسی و یا اقتصادی در مقاطعی از انقلاب در دهه هفتاد(۷۸)، هشتاد(۸۸) و ۴۰۰(۴۰۱) یارگیری کند و صدمات جبرانناپذیری به جریان کلی انقلاب وارد نماید. این جریان در رسانه نفوذ دارد و طبیعی است که همه تلاش خود را برای تخریب جریان انقلاب و تحکیم خواستهها و برنامههای خود بهکار میگیرد.
«تراولیستها» جریان متأخری هستند که به مرور و به دلیل جایگاهخواهی و منفعتطلبی تلاش کردند با پولپاشی در ساختار و تراشیدن از بدنه جریان انقلابی و با یارکشی از درون جبهه انقلاب در جهت مطامع و منافع باندی و جریانی اقدام کنند و در این مسیر حتی از لکهدار کردن جریان اصیل انقلابی که دغدغهای جز حفظ آرمانها و ارزشهای انقلاب ندارد با برچسبگذاریهای کاذب همچون «افراطی و تندرو» و با واژهسازیهایی همچون «سوپر انقلابی» به جریان انقلاب صدمات جبرانناپذیری وارد کردهاند.
این دو جریان اگرچه در اهداف و خاستگاه هیچ وجه اشتراکی ندارند اما نتیجه عمل آنان در یک نقطه که عبارت است از تخریب جریان دغدغهمند آرمانها و شعارهای انقلاب به نتیجه مشترک میرسد.
یادمان باشد که نقطه اوج تخریب جریان انقلابی با برچسبگذاری تندرو و افراطیگری را در دهه تلخ ۹۰ شاهد بودیم. دورهای که دلسوزان انقلاب با دغدغه پاسداری از اهداف انقلاب مانع بسیاری از انحرافات در مشی سیاسی و اجتماعی کشور شدند و مورد تهاجم رسانهای در افکار عمومی قرار گرفتند، تا جایی که رهبر حکیم انقلاب به مسئله ورود کردند: (۵ اسفند ۱۳۹۴ در دیدار مردم نجفآباد) نکته دیگر این است که ما از ادبیّات سیاسی دشمن استفاده نکنیم؛ من این مسئله را، بخصوص به دوستان و برادران محترم خودمان در مشاغل گوناگون سیاسی و دولتی و غیردولتی و مانند اینها تأکید میکنم؛ از ادبیّات دشمن استفاده نکنید. دشمنان انقلاب از روز اوّل آمدند و تعبیر ادبیّات تندرو و میانهرو را مطرح کردند؛ فلانی تندرو است، فلان جریان تندرو است، فلان جریان میانهرو است. آن روز، از همه تندروتر هم از نظر آنها امام بزرگوار بود؛ امروز هم از همه تندروتر، به نظر آنها این بنده حقیر هستم. میانهرو حرف قشنگی است امّا اسلام اینجوری حرف نمیزند؛ بفهمیم معارف اسلامی را.
(۳۰دیماه ۱۳۹۴ در دیدار دستاندرکاران انتخابات) یک عادتی هم در بعضی پیدا شده است که همینطور مدام تکرار میکنند «تندروها، تندروها»؛ خب بله، تندرَوی و کندرَوی - طرف افراط و تفریط - هر دو بد است، این معلوم است امّا [اینکه] تندروی چیست، کندروی چیست، خطّ میانه کدام است، چیزهای خیلی واضح و روشنی نیست، جزو مسائل بیّن نیست، تبیین لازم دارد. چون برای ما خیلی زیاد خبر میآید؛ این روزنامهها و مطبوعات گوناگون را هم آدم نگاه میکند، من میفهمم که بعضی وقتی میگویند تندروی، جریان حزباللّهی و مؤمن مورد نظرشان است؛ نه، جریان مؤمن را، جریان انقلابی را، جوانان حزباللّهی را متّهم نکنید به تندروی؛ اینها همان کسانی هستند که با همه وجود، با همه اخلاص در میدان حاضرند، آنجایی هم که دفاع از مرزها لازم باشد، دفاع از هویّت ملّی لازم باشد، مسئله جان دادن و خون دادن مطرح باشد، همینها هستند که به میدان میآیند. به صِرف اینکه یک جایی یک قضیّهای واقع بشود که مورد قبول و تأیید نباشد، فوراً پای حزباللّهیها را [وسط] بکشند.
باید بیش از گذشته مراقبت کرد و راز حمله به جریان دغدغهمند انقلابی را شناخت و علیه دلسوزان انقلاب با عناوینی مانند تندرو و افراطی برچسبگذاری نکرد که دود آن در چشمان همه خواهد رفت.
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
ترامپ و آینده اپوزیسیون ایرانی
✍️ مهدی جهان تیغی
بخش قابلتوجهی از اپوزیسیون ایرانی از باب اینکه تصور میکنند، ترامپ میتواند فشار بیشتری به مردم ایران وارد کند، تکرار ریاستجمهوری او را، دوران ایدهآل برای خود میدانند. بااینوجود، آینده اپوزیسیون ایرانی به چه سمتی خواهد رفت.
1️⃣ تا این لحظه باتوجهبه تعلیق سه ماه کمک مالی دولت آمریکا به کشورهای خارجی و تأثیر مستقیمی که بر اپوزیسیون ایرانی در آینده آنها دارد، یکی از مهمترین دریچه برای تحلیل آینده خواهد بود. در نگاه دولت ترامپ باتوجهبه مشکلات اقتصادی و لزوم کاهش هزینهها، زین پس معیار کارآمدی دلخواه از اپوزیسیون جمهوری اسلامی درگاه اصلی دریافت کمک مالی خواهد بود؛ بنابراین سؤال مهم این است که چه کسانی و چه نوع کارآمدی دلخواه تیم ترامپ هست؟
2️⃣ درگذشته نزدیکان ترامپ به اپوزیسیونی از جنس منافقین و یا گروههای که رویه تجزیهطلبانهتر، اغتشاشگرایانه و خشونتآمیز بیشتری داشتند بهای بیشتر دادند. در نگاه آنها اپوزیسیون ایرانی فاقد توان برای اقدامات نرم براندازی با اقبال گسترده مردمی هستند و بیشتر باید نقش ضد امنیتی مقطعی، تحریمی و فشارهای رسانهای و شوک روانی باید داشته باشند.
3️⃣ بر اساس آنچه وزیر امور خارجه دولت ترامپ بیان کرده، اپوزیسیونی بیشتر مورد حمایت قرار خواهند گرفت که بیشتر از قبل تضمین بدهند که اقداماتشان علیه ایران، به رفاه، امنیت و قدرت آمریکا کمک کند. به زبان سادهتر، اپوزیسیون ایرانی برای دریافت کمک بیشتر باید بسیار بیشتر از قبل وطنفروشی و اقدام مستقیم علیه مردم ایران انجام بدهند.
4️⃣ کاهش اجباری و یا به تعبیر دقیقتر هدفمندتر شدن کمک مالی دولت آمریکا به اپوزیسیون ایرانی سبب چندپارگی و اختلافات بیشتر آنها خواهد شد. دلیل اول این است که جنگ القای کارآمدی و اثبات خود به دولت ترامپ در سه ماه آینده بین اپوزیسیون بیشتر از قبل شکل خواهد گرفت و به همین دلیل نفی یکدیگر و دعوای قدرت شدیدتر بین آنها صورت خواهد پذیرفت. در این میان برخی از اپوزیسیون همانند محمدرضا پهلوی که همچنان با اموال دزدی ایرانیان صاحب ثروت قابلتوجهی است، تلاش خواهد کرد که برخی اپوزیسیون کمدرآمد و رو به ضعف را به سمت خود متمایل کند و جبهه مخالفین خودش را تضعیف کند. برخی دیگر از اپوزیسیون نیز به سمت جذب کمک از دیگر کشورهای اروپایی و برخی کشورهای منطقه سرازیر خواهند شد. تنوع منابع تأمین مالی و کارفرمایان متعدد اپوزیسیون، عملاً سبب میشود که بیشتر از قبل در روندهای کلی دچار سیاستهای چندگانه متضاد شده و اختلافات بین آنها را ریشهدارتر از قبل بشود.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
خطر کره شمالی شدن ایران
✍️ علیرضا فقیهی_راد
حامیان تصویب لوایح استعماری FATF که از منظر کارشناسی دستشان خالی است، روی به اظهارنظر های سیاسی چون اگر ایران به کنوانسیون های پالرمو و CFT نپیوندد مانند کره شمالی در لیست سیاه FATF قرار می گیرد آورده اند. حال آنکه بررسی تجربه کره شمالی نشان می دهد که اتفاقا جریان غرب گرا با فشار و تحمیل لوایح استعماری FATF قصد دارند ایران را در مسیرغلط کره شمالی بیندازد. چرا که یک بررسی ساده نشان می دهد با وجود پیوستن کره شمالی به پالرمو و CFT، نام این کشور از لیست سیاه FATF خارج نشده است.
کره شمالی در ۲۵ جولای ۲۰۱۳ عضو کنوانسیون CFT شده و از ۱۷ ژوئن ۲۰۱۶ نیز رسما عضو کنوانسیون پالرمو شده است، اما امروز کماکان در لیست سیاه FATF قرار دارد و تغییری در وضعیت این کشور ایجاد نشده است.
اما چرا کره شمالی با وجود پیوستن به هر دو کنوانسیون مذکور از لیست سیاه FATF خارج نشده است. بیانیه های رسمی FATF حاکی از آن است که پس از پیوستن کره شمالی به کنوانسیون پالرمو و CFT و حل کردن مساله پولشویی و تامین مالی تروریسم، گروه ویژه اقدام مالی(FATF) بهانه جدیدی را به نام اتهام تامین مالی سلاح های کشتار جمعی (هسته ای و موشکی) آغاز کرده و با این بهانه اجازه خروج کره شمالی از لیست سیاه را نداده است.
از طرفی براساس بیانیه های رسمی منتشرشده از سوی FATF در سال های گذشته، با اجرای کامل برنامه اقدام توسط ایران هیچ تضمینی برای خروج ایران از لیست سیاه و بیانیه عمومی FATF نداده است و FATF صرفا اعلام کرده: « ایران در بیانیه عمومی باقی خواهد ماند تا زمانی که برنامه اقدام به صورت کامل اجرا شود.»
و حتی بالاتر از این در بیانیه های عمومی FATF می گوید در صورت اجرای کامل برنامه اقدام توسط کشورمان، پرونده ایران برای بررسی وضعیت به مجمع عمومی ارجاع میشود و بحث گام بعدی (Next Step) مطرح خواهد شد.
لذا کاملا روشن است که سرنوشت کره شمالی منتظر ایران است، چرا که با پیوستن به دو کنوانسیون CFT و پالرمو، گروه ویژه اقدام مالی هیچ تضمینی برای خروج ایران از لیست سیاه نمی دهد و از گام های بعدی سخن می گوید. از طرفی نیز به دلیل اینکه برنامه اقدام ایران در حوزه های پولشویی و تامین مالی تروریسم است، گام بعدی ایران اجرای یک برنامه اقدام جدید این بار در حوزه تامین مالی موشک های ایران است.
حال باید بپرسیم افراد مدافع الحاق به کنوانسیون های استعماری FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام چرا اصرار دارند ایران را تبدیل به کره شمالی دیگری کنند؟ افراد مذکور با اصرار های خود برای پیوستن به کنوانسیون های درخواستی FATF نه تنها ایران را مانند کره شمالی گرفتار می کنند بلکه ایران را به سمت گام بعدی یعنی محدودیت در مساله موشکی خواهند برد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi