هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این بخش از گفتگوی دکتر ثابتی با حسین مرعشی، دقیقاً مصداق مطلبی است که فروردین امسال توسط اینجانب تحت عنوان #فضل_سلبریتی_ها نگارش شده. بخوانید 👇https://eitaa.com/hamraah_ba_tahlil/155
اهمیت سفر امیرعبداللهیان به سعودی
✍علیرضا تقوی نیا
1️⃣ با توجه به نقش سعودی در اتحادیه عرب و کشورهای حاشیه خلیج فارس ، این سفر می تواند به بهبود روابط ۲ کشور و همچنین تعامل ایران و کشورهای عربی کمک شایانی کند .
2️⃣ عربستان جمهوری اسلامی را به عنوان یک بازیگر تاثیرگذار در منطقه غرب آسیا پذیرفته است و سعی دارد در یک نقشه جامع علاوه بر ارتباط با کشورهای غربی ، با قدرت های منطقه ای همچون ترکیه و ایران روابط خود را ارتقا دهد.
3️⃣ اسرائیل کوشش می کند با واسطه گری آمریکا، سعودی را وارد توافق ابراهیم کند اما موانع مهمی در این مسیر دیده می شود ؛ ایران می تواند به عنوان یک متغیر مستقل عمل کرده و در این خصوص تاثیر جدی بگذارد .
4️⃣ ریاض در یک برنامه جامع در پی تبدیل به یک کشور مدرن و تاثیرگذار در جهان (بدون توجه به متغیر مهم توسعه سیاسی در داخل) بوده و امنیت ملی خود را به عنوان مهم ترین زیربنای توسعه اقتصادی و جذب سرمایه خارجی می بیند و به همین دلیل سعی دارد ایران که عضو اصلی و سازنده محور ضد غربی در منطقه است را وارد تعامل با خویش نماید تا موانع مدنظر بن سلمان جهت برنامه های بلندپروازانه اش مرتفع گردد.
🔸️این یک فرصت طلایی است تا ایران بتواند از طریق عناصر قدرتش مانند توان نظامی و ژئوپلیتیکی ، مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم را تقلیل دهد.
5️⃣ اختلافات و شکاف های به وجود آمده در سالهای اخیر میان سعودی و برخی کشورهای عربی همچون قطر و امارات ، زمینه ای مناسب را برای گسترش روابط ایران و این کشورها ایجاد کرده تا تهران بتواند از مزایای همکاری با آنان به طور مستقل از یکدیگر بهره مند شود و از اختلافات آنان منتفع گردد.
6️⃣ اختلافات سعودی و یمن هنوز حل نشده و دوطرف به راهکاری جامع برای تبدیل آتش بس به صلح دائمی نرسیده اند.
🔸️در این خصوص ۲ وضعیت متصور است ؛ اول از سرگیری جنگ که در صورت وقوع آن ایران می تواند از متحدش در صنعا به عنوان یک ابزار قدرتمند جهت اعمال فشار بر ریاض استفاده کند و در صورت صلح نیز نقش جمهوری اسلامی در یمن باید توسط عربستان به رسمیت شناخته شود .
🔸️سفر وزیر خارجه ایران به ریاض باید معطوف به حل و فصل جامع بحران یمن با مشارکت فعال تهران و عدم دخالت آمریکا در این خصوص باشد.
7️⃣ کشورهای منطقه همچون سوریه ، لبنان و عراق طی سالهای اخیر از تاثیرات منفی سیاست خارجی تمامیت خواهانه سعودی در امان نمانده اند و با توجه روابط راهبردی جمهوری اسلامی و این کشورها، سفر امیرعبداللهیان احتمالا طلیعه حل بخشی از بحران و تعدیل چالش های سیاسی و اقتصادی در کشورهای مزبور باشد .
8️⃣ در گذشته ، آمریکا و اروپا برقراری رابطه ایران و کشورهای عربی مانند سعودی را تحت عنوان جایزه و پاداش برجام به تهران می فروختند ولی امروز بدون بازگشت به توافق هسته ای با غرب، دولت رئیسی توانسته بن بست های سیاست خارجی ایران را با انعطافات ایجاد کرده رفع نماید و همین امر به بهبود کارکردهای سیاست خارجی تهران و کوتاه آمدن واشنگتن در برخی از پرونده ها (مانند تعاملات اخیر و آزاد شدن میلیاردها دلار دارایی) کمک کرده است.
9️⃣ ایران عزم خود را برای اداره کشور بدون برجام جزم کرده است ؛ از فروش ۱/۵ میلیون بشکه نفت به چین گرفته تا تعاملات محدود و تاکتیکی با آمریکا بر سر آزادی جاسوسان این کشور و گسترش روابط با کشورهای آسیایی ، آفریقایی و آمریکای لاتین.
📌نقش پول و سرمایه گذاری کشورهای عربی جنوب خلیج فارس در ازای تامین امنیت تجارت انرژی آنها برای کنترل و ثبات اقتصاد ایران از نظر سران حاکم در تهران بسیار مهم ارزیابی می گردد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
تشکیلات جبهه انقلاب؛ آنگونه که باید باشد
✍سید یاسر جبرائیلی
💥پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تشکلهایی که پیش از انقلاب مشغول مبارزه با طاغوت بودند، در موقعیت کنشهای سیاسی درونسیستمی قرار گرفتند. برخی تشکلها نیز پس از انقلاب با گردهمآیی شخصیتهای مبارز شکل گرفتند.
علی ای حال، وجه مشترک این تشکلهای سیاسی، پیشقراولی اعضای مرکزی آنها در طول نهضت بود. میتوان حزب موتلفه، حزب جمهوری اسلامی، جامعه روحانیت مبارز و... را در این زمینه مثال زد.
موسم انتخابات که فرا میرسید، همین تشکلها از افرادی حمایت میکردند و مردم نیز به فهرست آنها اعتماد کرده و رای میدادند. پیروزی فراگیر حزب جمهوری اسلامی در انتخابات مجلس نخست، نمونه این اعتماد مردم است. اما ریشه این اعتماد در کجا بود؟
مردم به کدام دلیل با تمام وجود پای کار حزب جمهوری اسلامی آمدند و برای نامزدهای مورد حمایت حزب تبلیغ کردند و به آنها رای دادند؟ پاسخ روشن است: شخصیتهایی که محور حزب بودند و فهرست انتخاباتی تعیین میکردند، مقبول و محبوب و مورد اعتماد مردم بودند.
این شخصیتها، پیشقراولان مبارزه با رژیم ستمشاهی بودند و مردم در همه بزنگاهها، آنها را در صف نخست مبارزه دیده بودند. پس از پیروزی انقلاب نیز، همین شخصیتها در صف نخست مبارزه گفتمانی با تفکرات انحرافی حضور داشتند و در معماری نظام اسلامی نقشهای اساسی ایفا کردند.
علاوه بر این، آنها در میان مردم بودند. با مردم سخن میگفتند و میشنیدند. مسائل را برای مردم تبیین میکردند و برای مردم مرجعیت فکری داشتند. در یک کلام، هرآنجا که مردم به آنها نیاز داشتند، حاضر بودند. علمدار پیشبرد یک تفکر و گفتمان در جامعه بودند و وقت انتخابات، مردم زیر همین علم گفتمانی جمع میشدند. امروز نیز اگر بناست مردم در ایام انتخابات، به تشخیص یک تشکل اعتماد کنند و در انتخابات، به فهرست تعیین شده توسط آن رای دهند، افراد محوری آن تشکل چنان نسبتی باید با مردم داشته باشند. افراد شاخص تشکلی که مردم را به رای به یک فهرست انتخاباتی فرامیخوانند، قاعدتا باید پیشقراولان یک گفتمان، یک تفکر و یک جبهه باشند که مردم نقشآفرینی آنها در سر بزنگاههای مهم انقلاب را ببینند؛ درمیان مردم باشند، با آنها سخن بگویند و سخنانشان را بشنوند؛ برای حل مسائل مردم راهحل داشته باشند و با تمام توان، اجرایی شدن این راهحلها را پیگیری کنند؛ گفتمان خود را برای مردم تبیین کنند؛ در بزنگاهها و رویدادهای تاریخساز، مواضع صریح و دقیق بگیرند، مردم را درباره جهت صحیح حرکت اقناع کرده و پیشاپیش مردم، در آن جهت حرکت کنند.
آیا کسانی که در جبهه انقلاب فهرستهای انتخاباتی را میبندند، واجد این ویژگیها هستند؟
آیا اساسا مردم کسانی را که تعیین کننده فهرستهای انتخاباتی هستند، میشناسند؟ از این میان، آنها که شناخته شده هستند، علمدار یک گفتمان بودهاند؟ برای مردم مرجعیت فکری دارند و مقبولشان هستند؟ آیا فرآیندهای سیاسی که طی میشود، متناسب با این وضع مطلوبی است که ترسیم کردیم؟
به نظر میرسد آنچه باید در جبهه انقلاب رخ دهد، یک تحول اساسی است که نخستین گام آن، "ایجاد یک تشکیلات با محوریت پیشقراولان گفتمانی جبهه انقلاب" است؛ پیشقراولانی از جنس روحانیت مبارز...
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
راهبرد آمریکا برای ایجاد بازار جهانی گاز
✍مهدی ابراهیمی - پژوهشگر حوزهی انرژی
💥صادرات ال.ان.جی آمریکا از سال 2016 به بعد رشد چشمگیری داشته، بهگونهای که از صادرات 4 میلیارد متر مکعب در سال 2016 به 104 میلیارد متر مکعب در سال 2022 رسیده و پس از گذشت 6 سال، این کشور در صف برترین صادرکنندگان ال.ان.جی در کنار قطر و استرالیا قرار گرفته است.
🔸 پس از جنگ روسیه و اوکراین و توقف بخش مهمی از صادرات گاز روسیه به اتحادیه اروپا به دلایلی چون الزام پرداخت به روبل و غیره، نقش آمریکا در تأمین گاز اتحادیه اروپا بسیار پررنگ شد و با افزایش 15 درصدی سهم خود نسبت به سال 2021، تقریبا نیمی از بازار ال.ان.جی اتحادیه اروپا را تأمین کرد. همچنین اداره اطلاعات انرژی آمریکا پیشبینی کرده است که صادرات ال.ان.جی ایالات متحده در سال 2050 با 152 درصد افزایش نسبت به سال 2022، به 283 میلیارد متر مکعب افزایش مییابد.
🔸 افزایش صادرات ال.ان.جی آمریکا در کنار بازیگری اصلی این کشور برای تأمین گاز اتحادیه اروپا از طریق ال.ان.جی پس از جنگ روسیه و اوکراین و همچنین چشمانداز آمریکا برای بازار گاز در سال 2050، پیامدهایی برای بازار جهانی انرژی دارد که ابعاد مختلف آن در این یادداشت مورد بررسی قرار میگیرد.
🔸برای مطالعهی کامل گزارش به لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://isacenter.ir/4140205181356/
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
پشتپردهٔ شیطانی والت دیزنی
✍️ سهیل صفاری
1️⃣ کمپانی #والت_دیزنی یکی از غولهای اصلی دنیا در عرصهی سرگرمی (بهویژه برای کودکان)، یکی از بازوهای اصلی جریان #گلوبالیست است که بهدنبال برقراری #نظم_نوین_جهانی» هستند.
2️⃣ دیزنی در پروژههای اصلی این جریان، از قبیل ترنس هیومانیسم، سیستمهای واقعیت مجازی (از جمله متاورس)، ترویج هویتهای جنسی جدید، اجرای سند توسعهٔ پایدار (معروف به ۲۰۳۰)، حاکم کردن هویت دیجیتال، عادیسازی آمیزش گونهٔ انسان با سایر گونهها و… همواره عضو مهمی از جریان ادراکسازی و القاء بوده و هست.
3️⃣ اما حمله به دنیای معصومانهٔ کودکان و ترویج #اخلاقیات_انحرافی، نابودی بنیان #خانواده و عادیسازی و حتی «دوستانه» نشاندادن موجودات شریر و اهریمنی، بلاتردید نشان از ریشههای شیطانی این شرکت دارد.
4⃣ نام #والت_دیزنی از ابتدای فعالیت و شهرتیافتنش با داستانهایی دربارهٔ علاقهٔ او به #علوم_غریبه، #جادو و محافل سرّی و تاریک پیوند خورده است. اما اینها فقط شایعات و گمانهزنی نیست.
5⃣ گزارشهایی دربارهٔ عضویت او در ردهی بالای فرقهٔ ماسونی #روزیکروسیانیسم (صلیب گلگون) و عضویتش در #لژ_ماسونی_دوموله وجود دارد.
6⃣ بهعلاوه، قرائن و اماراتی روشن در محصولات خود دیزنی وجود دارد که نشانگر یک وجه پنهان و سیاه در پس پردهٔ این نام معروف است.
7⃣ بیجهت نیست که کارتونها و انیمیشنهای این کمپانی بهطرزی عجیب و وسواسگون با تصاویری زیرپوستی و اصطلاحاً #سابلیمینال از نمادهای مشهوری چون «هرم»، «تکچشم»، «جغد» و امثال اینها نشانگذاری شده است.
8⃣ در مستندی بهنام «زندگی مخفی والت دیزنی»، قطعهای از خود والت را میبینیم که برای طراحی #میکی_ماوس، ابتدا یک #پنتاگرام رسم میکند! پنتاگرام یا ستارهٔ پنجپر از معروفترین نمادهای #شیطانپرستی و از مشخصات #بافومت است.
متن کامل این مقاله و تصاویر مستندات آن 👇
https://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-culture/17777
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
بشارت ها و هشدارهای امام خامنهای را جدی بگیریم❗️
به قله ها نزدیک شده ایم !
نباید خسته شویم !
✍میراحمدرضا حاجتی
💥بی شک فرمایشات امام خامنه ای در جمع فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ؛ توامان حاوی مهمترین هشدارها و بشارت های ایشان در ماه های اخیر بود...
🔶 صریحا بگویم عطر بشارت نصر و فتوحات عظیم از بیانات نائب المهدی عج به مشام میرسد ؛
بیانات دیده بان بصیر انقلاب اسلامی به تمام معنی حکایت از ورود انقلاب اسلامی و یاران صادقش به مرحله ی جدیدی از سیر تاریخی و موعود کارزار حق و باطل مینماید ؛
⭕️ امام خامنه ای از یک سو ، به صراحت هشدارهایی دادند :
1⃣ باید مراقبت نفس نمائیم و تقوی پیشه کنیم که شیطان و مخاطرات معنوی آخرالزمانی همه ما را تهدید مینماید ؛
2⃣ از مراقبت از انقلاب ؛ وحدت ملی ؛ کمک به اقشار محروم و فعالیت جهادی شبانه روزی نباید غفلت نمود ؛
3⃣ عناصر انقلابی نباید خاکریز خودی و شخصیت های خودی ( ولو دچار لغزش ) را با جبهه دشمن اشتباه بگیرند و دوستان را همانند دشمن آماج حملات بیرحمانه قرار دهند ؛
که امام بصیر فرمود هرچه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید ؛
4⃣ امروز روز نامیدی نیست ( بر خلاف سیاست فعلی و قطعی دشمنان قسم خورده اسلام و رویکرد مزورانه جریان اصلاحات و نظریه پردازان و قلم بدستانشان در فضای مجازی ؛ که همسو با دشمن ؛ دائما در حال تولید یاس و نومیدی میباشند ) ؛
5⃣ در ترسیم خاکریز اصلی دفاع از انقلاب تاکید نمودند که :
هرچه فهم ما از انقلاب اسلامی عمیق تر و دقیق تر باشد همت مان برای دفاع از آن بیشتر خواهد بود ( به عبارت دیگر :
اگر گرفتار تنزل درک و تحلیل در این زمینه گردیم ؛ خطر شکست خط دفاعی انقلاب بجد تهدیدمان مینماید )
🔷 و در عین حال بشارت دادند :
شیب تند را پشت سر گذاشته ایم و به قله ها نزدیکتر شده ایم نباید خسته شد که اکنون روز شوق و امید و حرکت است....
و تاکید فرمودند :
پیروزی قطعی است !
💠 اکنون جبهه انقلاب در لبیک به نائب الامام 'عج' باید خلاقانه به باز تولید شوق در جامعه اقدام نموده و دلهای احاد ملت را سرشار از شوق نماید ؛
شوق وصول به آرمان ها و شوق وصال به صاحب اصلی انقلاب !
باید جامعه را سرشار از امید نمود ؛
امید به :
تحقق وعده های الهی و طلوع کامل خورشید ولایت عظمی [ ۱ ] و آنچه قرون متمادی شیعه و بشریت تحت ظلم در انتظارش بوده ؛
🔰 به همین جهت باید بدون خوف با سرمایه ایمان و شوق و امید به دل دشمن و دشمنی ها و کاستی ها و مشکلات زد و در تمامی بخش ها شبانه روزی فعال جهادی بود ؛ نه منفعل متحیر و مردد ؛
که تحقق وعده الهی نزدیک است
إِنَّهُمْ يَرَوْنَهُ بَعِيداً وَ نَرَاهُ قَرِيباً ؛
ان شاالله
[ ۱ ] امام خامنه ای : شمایید که باید کارآزموده و پُرانگیزه از انقلاب خود حراست کنید و آن را هر چه بیشتر به آرمان بزرگش که ایجاد...آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (ارواحنا فداه) است، نزدیک کنید. " ( بیانیه گام دوم..)
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
🇸🇦 آیا سعودی جدید، وهابیت را از بین می برد؟
✍ علیرضا کمیلی
💥این مدعا که سعودی جدیدی در حال تولد است که دیگر مولفه محوری او، دین نیست حالا خیلی نیاز به استدلال ندارد. از چند سال قبل زمزمه های این مساله به خوبی قابل شنیدن بود. بن سلمان چند بار در مصاحبه های تلویزیونی خود با شبکه های غربی، صراحتا از اینکه آمریکایی ها برای مقابله با شوروی خواستند که وهابیت توسعه پیدا کند و ما هیچ وقت این عقیده تندروانه را نداشتیم سخن گفت!
وقتی در سری سوم سریال عاصوف، عملا شرطه های امربمعروف سعودی مورد تمسخر واقع شدند باید انتظار می داشتیم که در میدان عمل هم این شرطه ها جمع بشوند و دیگر حق تذکر تند و تیزی که قبلا درباره اجرای شریعت می دادند را نداشته باشند. شاید ظهور تام این تغییر در راه اندازی سینماها و دیسکوها و همچنین عدم دخالت در مراسمات حج و سخت گیری بر شیعیان بود که اخیرا شاهد آن بودیم.
شاید شنیدن این آمارها که در عربستان بیش از 87 درصد مردم سواد دارند و خصوصا اینکه 82 درصد زنان باسوادند و شهرنشینی هم بیش از 84 درصد شده و نرخ رشد جمعیت از 7 در 1985 به 2.8 در 2022 رسیده و حدود 70 درصدشان اکانتی در شبکه های اجتماعی دارند و مصرف یوتیوب هم خیلی بالاست، برای فهم اینکه جامعه ناشناخته این کشور – به خاطر محدودیت شدید رسانه ای و سیاسی- در زیر پوست خود باندازه کافی مدرن شده که از اصلاحات مدرنیستی بن سلمان حمایت و استقبال کند، کافی باشد.
حالا که سعودی برای سال 2030 یعنی هفت سال دیگر، دهها میلیون گردشگر خارجی را هدف گذاری کرده و دایما با آوردن سلبریتی های ورزشی و هنری تلاش می کند تا نگاه مردم جهان به خود را تغییر دهد، طبیعی است که تداوم روند مذهبی گذشته که با عنصر وهابیت و تشدد دینی شناخته می شد امکان ندارد.
گرچه اعطای آزادی های فرهنگی و مذهبی و ایجاد مدرنیزاسیون بمعنای اجازه فعالیت سیاسی آزادانه نیست و نشانه آن هم اعدام هایی است که دایما گریبان معارضان سیاسی این کشور را می گیرد و علمایی است که بدلیل تفاوت دیدگاه ها زندانی شده و می شوند ولی اینقدر معلوم است که تغییر تصویر سعودی جدید با دو مولفه رشد اقتصادی و آزادی فرهنگی خواهد بود ولی توسعه سیاسی فعلا در دستور کار نیست چرا که هر انتخابات آزادی در این کشور قطعا منجر به تغییر دولتمردان کنونی آن خواهد شد.
و نهایتا اینکه تضعیف وهابیت و کاهش حمایت مالی از آن توسط سعودی و حتی اقدام به تشکیل گروههایی برای تاسیس یک قرائت جدید از اسلام رحمانی، می تواند فرصت هایی را برای احیای سنت های اصیل معرفتی در مناطق مختلف اهل سنت جهان مهیا سازد که نیازمند تامل و سرمایه گزاری مادی و معنوی است.
گرچه تضعیف جریان تندرو و دست نشانده وهابیت مطلوب است ولی مستلزم بی دینی نیست و اندیشه خطرناکی که مسلمان را لاابالی سکولار می خواهد فاسد و خطرناک و خلاف قرآن است. راه حل همان است که رهبری انقلاب گفته اند. تقویت جریان فکری عقلانی و معتدل در بدنه اهل سنت و این یعنی ما مخیر بین تشدد دینی یا لیبرالیزم نیستیم. جریانات فکری مومن معتدل در بدنه اهل سنت همان جریانات اصیلی است که باید احیا و تقویت شود.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
اندر احوالات آمریکای لاتین
✍سید نیما موسوی
💥پس از پیروزی «سانتیاگو پنیا» و حزب کلرادو در انتخابات پاراگوئه دومین موج ضد چپ در آمریکا لاتین در حال شکلگیری است. ظهور یک پدیده سیاسی در انتخابات آرژانتین به نام «خاویر مایلی» است که با تفکرات اولتراراست در سپهر سیاسی آرژانتین شناخته میشود.
وی که در نهادهای مالی جهانی همچون گروه ۲۰ و مجمع جهانی اقتصاد فعالیت داشت با استفاده از رسانه های نوین خود را به متن اخبار آورد و عمده شهرت وی فراتر از فعالیتهای دانشگاهی و یا مشاورهای ناشی از حضور وی در برنامه های تلویزیونی است. از سال ۲۰۱۹ که حزب «لیبرتاریو» متعلق به او بعنوان یک حزب اولتراراست شناخته میشد در انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۹ این حزب از «خوزه لوییز اسپرت» حمایت کرد که جایگاهی بهتر از رتبه پنجم در انتخابات را کسب نکرد. حال مایلی با توجه به فعالیت رسانهای خود در انتخابات مقدماتی ۲۰۲۳ موفق به کسب ۳۰ درصد آرا شده است و این در حالیست که نامزد پرونیستها یعنی «سرجیو ماسا» وزیر اقتصاد کنونی در رتبه سوم رأیگیری مقدماتی قرار گرفته است.
تفکر مایلی و حزب لیبرتاریو اندیشه اولتراراست و راست پوپولیست است که خود را در برابر موج صورتی که برآیند پیروزی چپها در آمریکای لاتین است تعریف میکند. آخرین مصداق موج صورتی پیروزی لولا داسیلوا در انتخابات سال گذشته برزیل میباشد. وی طرفدار نقش جهانی دلار است و در پی این است که با دلاری سازی اقتصاد آرژانتین و حمایت از ارزهای هوشمند و حتی شعارهای رادیکال راست اقتصادی همچون نابودی بانک مرکزی آرژانتین مشکلات اقتصادی این کشور همچون تورم ۱۱۰ درصدی را حل نماید. وی طرفدار خصوصی سازی صنایع دولتی و کاهش هزینه های دولت به منظور کاهش تورم است و درصدد است تا قوانین کار در آرژانتین را نیز تغییر دهد. البته این را باید درنظر داشت که صعود افرادی چون زلینسکی، ترامپ و بوریس جانسون در سالهای اخیر همه محصول فضای رسانهزده جهان کنونی ماست که بازنمایی رسانهای اهمیتی فراتر از امر سیاسی پیدا کرده است.
از منظر موازنه قدرت جهانی دولت آلبرتو فرناندز که متعلق به بلوک پرونیستهاست همافزایی بالایی با چین دارد و بدنبال حتی تأسیس پایگاه نظامی چین در خاک آرژانتین است. ضمن اینکه در حال حاضر چین دارای پایگاههای فضایی در بیابانهای آرژانتین هم میباشد؛ علاوه بر این دولت فرناندز نیز بخش مهمی از دارایی های خود را به یوان تبدیل کرده است و پیشگام دلارزدایی در آمریکای لاتین است. در مقابل مایلی از همین حالا مذاکره برای وام از صندوق بینالمللی پول را آغاز کرده است و در صدد معکوس یاری موج دلارزدایی است.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
تکانه منطقه ای
✍ابوقاسم
💥واقعیت انکار ناپذیری است که جغرافیای سیاسی منطقه غرب آسیا دچار دگرگونی محسوسی شده است.
این تحول با سایر حوادث و توافقات متفاوت است و این تفاوت را صهیونیست ها بخوبی درک می کنند
صهیونیست ها با اضطراب و تردید در صدد پاسخ به حرکت رونالدینیویی ایران هستند ،آن ها با ورود به آسیای مرکزی از جمله ترکمنستان و قزاقستان و همچنین تشدید تنش ها میان باکو و تهران سعی می کنند زهرچشم خود را از ایران بگیرند.
توافق سیاسی ترسیم شده با اعراب خلیج فارس، هوشمندانه ترین و مهم ترین گام سیاسی ایران و محور مقاومت در غرب آسیا است که آغازی بر تقویت سایر مولفه های قدرت و خروج از انزوای سیاسی و محیطی خواهد بود.
باتوجه به اینکه در پیچ تاریخی نظام حکمرانی جهانی جدید هستیم و ایران می تواند در شاخص انرژی و کریدور نقطه صقل این تحول تاریخی باشد، ایران و مقاومت می دانند برای ادامه کنشگری در پرونده های آفریقا، آسیای مرکزی وقفقاز و.... به بروزرسانی سیاست ها و حل و فصل پرونده های بی فایده با کشورهای خلیج فارس محتاج است.
کشورهای حوزه خلیج فارس برای دستیابی به اوراسیا و تنوع خطوط ترانزیت با چین و روسیه راه مطمئن و ایمنی جز ایران نخواهند داشت و این یکی از مهم ترین انتظارات ما برای تبدیل توافق سیاسی به توافقات راهبردی با اعراب خلیج فارس است. مساله ای که با راهبرد جدید سعودی ها مبنی بر احیای روابط با بلوک شرق و تمرکز بر بازار آسیای مرکزی، قفقاز،آسیای شرقی و... همخوانی دارد.
در بستر این تحلیل ها است که باید اهمیت خط مرزی با ارمنستان را درک کرد و بدون تعارف باید از آن دفاع کرد .
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
راهِحل اصلی همینجاست!
✍داود_مدرسی_یان
💥پیوستن ایران به #شانگهای و حالا #بریکس در افزایش تعاملات خارجی و تجارت بینالمللی کشور حتماً مفید است و توسعه دیپلماسی با جهان، در این دولت با دولت سابق قابل مقایسه نیست، اما فراموش نکنیم که مسئله اصلی در اقتصاد کشورمان، سیاستهای خارجی نیست بلکه سیاستهای اقتصادی داخلی است.
🔸آمریکا و بلوک غرب سالها بدنبال منزوی کردن ایران بودند اما پیوستن کشورمان به شانگهای و بریکس این حلقه محاصره را شکسته است. توسعه روابط خارجه و #سیاست_همسایگی جزو افتخارات و ابتکارات این دولت است. این روابط حالا باید در خدمت اقتصاد کشور قرار بگیرد. اما مواظب گرهزدن اقتصاد به خارج نباشیم.
🔹به تعبیر رهبر انقلاب، کلید حل مشکلات اقتصادی، نه در ژنو است، نه در وین، نه لوزان، نه شانگهای، نه مسکو، نه برازیلیا و ...!
🔸راهحل، اصلاح سیاستهای اقتصادی داخلی است. راهحل، توقف سیاستهای نئولیبرال، اصلاحات ساختاری و بانکی، نهادینه کردن عدالت و شفافیت در بودجه و شکستن آقایی دلار است.
🔹راهحل مشکلات کشور، برقراری برابر و عادلانهی دسترسی عموم مردم به منابع ثروت و امکانات است؛ توزیع عادلانهی فرصتهاست. راهحل، واگذاری ۲۵ درصد اقتصاد کشور به سهدهک پایین جامعه در قالب تعاونی برای ریشهکن کردن فقر مطلق است؛ راهحل اجرای #اصل_۴۳ قانون اساسی است. چرا اینها را نمیبینیم؟
🔸راهحل، شفافیت بودجه کشور است که سال به سال شفافیتش کاهش پیدا میکند! راهحل، شفافیت #اوقاف، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرائی فرمان امام و قرارگاه خاتم است؛ توقف فروش محصولات پتروپالایشگاهها، پتروشیمیها و فولادیها به قیمت دلار است؛ شکستن انحصار خودروسازها و سایر تولیدکنندههاست؛ راهحل، تعطیلی بانکهای خصوصی است. اصلاح نظام مالیاتی و جلوگیری از فرارهای بزرگ مالیاتی است!
🔹راهحل، اصلاحِ سیاستهای به بنبست رسیدهی #اصل_۴۴ و توقف #خصوصیسازی، شخصیسازی و #مولدسازی اموال ملت است؛ مبارزه واقعی با فسادهای کلان و خرد اقتصادی و اداری است؛ مبارزهی بیامان با اژدهای هفتسر فساد است؛ راهحلِ مسکن، واگذاری زمین بصورت رایگان به مردم است.
📍مادامیکه سیاستهای اقتصادی، همان سیاستهای پیشین باشد مشکلات معیشتی بجای خود باقی است و برجام و شانگهای و بریکس سودی نخواهد داشت. اگر سیاستهای اقتصادی اصلاح شد آنگاه افزایش روابط خارجه هم جداً سود خواهد داشت.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
درباره زندگي شخصی رهبر معظم انقلاب چقدر اطلاع دارید؟!
👌هم ببینید هم منتشر کنید
به کانال همراه با تحلیل بپیوندید👇
@hamraah_ba_tahlil
چرا به «دولت موازی» اجازه فعالیت دادهاید؟
✍حسین شریعتمداری
💥شمار قابل توجهی از مدیران نزدیک به ۴۰۰ پلتفرم فعال در ایران مردم و مردمی نیستند!
🔸عماد شرقی، با نام کامل « ادوارد عماد شرقی» یکی از جاسوسان آمریکا در ایران است که چند سال قبل همراه با اسناد نظامی کشورمان بازداشت شده بود و امروزه یکی از جاسوسان زندانی است که در صف مبادله زندانیان با آمریکا قرار دارد. عماد شرقی معاون بینالملل «هولدینگ سرآوا» است یعنی هولدینگ بالا دستی دیجیکالا...!
🔹سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) در سال ۱۹۸۳ به این نتیجه رسید که برای مقابله با کشورهای مخالف آمریکا (با تاکید بر ایران)، ایجاد پایگاههای مخفی کافی نیست و باید با ایجاد پایگاههای آشکار در آن کشورها، اهداف مورد نظر آمریکا را دنبال کرد. با این نگاه بود که سال ۱۹۸۳ بنیادی تحت عنوان موقوفه ملی برای دموکراسی National Endowment for Democracy - ـ (NED) تشکیل شد.
🔸بنیاد NED چهار زیر مجموعه دارد که یکی از مهمترین آنها «مرکز شرکتهای خصوصی بینالمللی، با عنوان (CIPE) است که تحت مدیریت اتاق بازرگانی آمریکا قرار دارد و...
سایپ در سال ۱۳۸۴ در ایران پایگاهی با عنوان انجمن بینالمللی مدیران ایرانی (i-aim) تاسیس میکند. ماموریت این پایگاه تشکیل (استارتآپها) و #ایجاد_سکوهای_مجازی در ایران است.
🔹روز ۲۲ مهرماه ۱۳۹۵ سیامک نمازی، جاسوس نشاندار آمریکا در ایران بازداشت میشود. یکی از ماموریتهای او فعالیت در حوزه استارتآپها و ایجاد سکوهای مجازی است. او در اعترافات خود میگوید «یک روز آقای گرشمن رئیس[وقت] NED به من گفت که خیلی علاقهمند است در ایران پروژهای را انجام بدهد و میتوانند کمک کنند. NED من را به سایپ معرفی کرد». او درباره سایپ و اهداف آن تاکید میکند که «آنها الزاماً به دنبال بازدهی سریع نیستند. گام اول، شناسایی افراد و تعلیم افکار خود به آنهاست و این به معنای گسترش نفوذ آنان در سیستم است». گفتنی است سیامک نمازی هم یکی از جاسوسانی است که قرار است با آمریکا مبادله شود.
🔸بار دیگر تاکید میکنیم که مقصود و منظور ما همه پلتفرمها و سکوهای مجازی نیست، چرا که بسیاری از آنها فعالیت مثبت و گرهگشایی دارند، بلکه منظور آن تعداد از سکوهای مجازی است که ضمن کسب درآمدهای نجومی و فوقنجومی با استفاده (بخوانید سوءاستفاده) از امکانات و ظرفیتهای کشور، در بزنگاهها، ماموریتی که دشمنان این مرزوبوم بر عهده آنها گذارده است را انجام میدهند. دقیقاً نظیر اقدام هماهنگ آنها در انتشار تصاویری از کارکنان زن کشف حجاب کرده خود. چرا همزمان؟! چرا همسان؟! و اساساً این اقدام پلشت با حوزه کاری آنها چه ارتباطی داشته است؟! آیا میتواند غیر از انجام ماموریتی که از سوی دشمنان ایران اسلامی به آنها دیکته شده است، تعریف دیگری داشته باشد؟!
🔹چرا به سکوهای قانونگریز اجازه فعالیت دادهاید؟! و با چه توجیهی #مدیریت_اقتصاد_دیجیتال را به سکوهایی سپردهاید که از یک سو با استفاده مفت و مجانی از امکانات و ظرفیتهای نظام درآمدهای فوقنجومی کسب میکنند و از سوی دیگر در بزنگاهها اهداف دیکته شده دشمنان مردم را به اجرا میگذارند؟! کدام نظام حکومتی و مردمی را سراغ دارید که به وجود و فعالیت یک «دولت موازی»! در ساختار خود تن بدهد؟!
🔸فعالیت پلتفرمهای قانونگریز که وابستگی آنها به دشمنان ایران بر ملا شده است، فعالیت سکوهای سالم و مفید را که به مراتب فراتر از پلتفرمهای وابسته است با دشواری روبرو می کند. چرا نباید مدیریت این سکوها تحت نظارت دولت به افراد صاحب صلاحیت سپرده شود؟! دراینباره گفتنیها و اسناد دیگری نیز هست که شرح آن را به فرصتی دیگر موکول میکنیم.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
نشانه شناسی رسیدن به قله
✍مهدی محمدی
💥از یک نظرگاه روزمره نگر، تاکتیکی و خبرزده، این سخن که نزدیک قله قرار داریم ممکن است غیرواقع بینانه به نظر برسد. چطور با وجود این همه مشکلات نزدیک قله قرار داریم؟ از یک منظر توجیه گر و سطحی نیز، اینکه نزدیک قله قرار داریم به جای اینکه یک واقعیت عینی در نظر گرفته شود که باید روی آن ایستاد و بر اساس آن برنامه ریزی کرد، به یک شعار فروکاسته می شود که می توان آن را روی بیلبورد های شهری نصب کرد بی آنکه واقعا تبیینی صورت گرفته و حقیقت آن آشکار شده باشد.
آنچه جامعه ایرانی در این مقطع از تاریخ خود به آن نیاز دارد از قضا واقع بینی مضاعف است. همین که به اندازه کافی واقع بین باشیم و به قول آن فیلسوف اروپایی «سر خودمان را از پنجره بیرون بیاوریم» آن وقت خواهیم دید که این جمله تا چه حد واقع بینانه و از قضا سخت گیرانه است. مهم ترین ویژگی رهبر انقلاب در این مقطع نیز همین واقع بینی حیرت آوری است که به جامعه و جهان ما تزریق می کند اما عموما در سطحی بحث ناشده باقی می ماند و حقایق مهم نهفته در پس این سخنان مکتوم نگه داشته می شود.
این سخن اکنون چه معنا دارد که ما نزدیک قله قرار داریم؟ یک شیوه بسیار راهشگا برای ارزیابی این این مسئله این است که ببینیم در رویارویی مستمر و عمیقی که میان ایران و دشمنانش در جریان است، آنها می خواسته اند ایران را از رسیدن به چه چیزهای بازدارند و اکنون آن چیزها در چه وضعیتی هستند.
برنامه هسته ای مثال خوبی است. بیش از دو دهه است که دشمنان ایران تلاش کرده اند ایران را از داشتن یک برنامه هسته ای صنعتی شده منصرف کنند نه به این دلیل که فکر می کردند ایران روزی سلاح هسته ای خواهد ساخت، بلکه به این دلیل که می دانستند برنامه هسته ای به عنوان یک صنعت مادر کشور را رشد خواهد داد، عزت ملی را افزون تر خواهد کرد و از همه مهم تر وضعیت ژئوپلتیکی ایران به نحو جهشی ارتقا خواهد داد. اکنون ایران از یک مسیر بسیار غیرمعمول (که نه شامل ساخت سلاح می شود و نه شامل اعانه گرفتن از قدرت های بزرگ) یک قدرت هسته ای نوآور است که هر تصمیم سیاسی بگیرد، قدرت فنی دست یابی به آن را دارد و جهان نیز با این حقیقت کنار آمده است. این از گام اول.
دومین گام رسیدن ایران به قله را زمانی می توان درک کرد که به برنامه منطقه ای ایران نگاه کنیم. شهادت شهید سلیمانی از دید غربی ها باید کمر این برنامه را می شکست اما اکنون خود معترفند و روزانه با این حقیقت زندگی می کنند که سطح لایه اجتماعی، در ایجاد دوقطبی اقتصاد- مقاومت در کشورهای منطقه شکست خورده اند و تمایل اجتماعی بی سابقه ای در منطقه به مبارزه با اسراییل و امریکا ایجاد شده است. در سطح سیاسی هم تعداد دولت های حامی مقاومت در منطقه از هر زمان دیگری در چند دهه گذشته و حتی اوج دوران نقش آفرینی شهید سلیمانی بیشتر است. زمانی این یک رویا بود که امریکا تصمیم به ترک منطقه بگیرد اما حالا این یک پروژه سیاسی است که امریکایی ها خود روزانه فکر می کنند بهترین فرمنول برای محقق کردن آن چیست.
سومین گام در نزدیکی قله، مربوط به برنامه دفاعی ایران بویژه برنامه موشکی و پهپادی است. گرچه دورنمای هیچ جنگی در منطقه وجود ندارد لیکن امروز دوست و دشمن معترفند که ایران یک قدرت نظامی متعارف در ابعاد فرامنطقه ای است که برنامه دفاعی آن هم بسیار موثر و قابل صادرات، و هم بسیار ارزان و بصرفه است. دفاع در ایران هم بومی و هم کارآمد است و تلفیق ایدئولوژی شیعی با قدرت دفاعی میزانی از بازدارندگی برای کشور ایجاد کرده که در طول تاریخ چند هزار ساله ایران بی سابقه است. غربی ها تا دیروز گمان می کردند فقط باید نگران سلاح هسته ای ایران باشند اما امروز فهمیده اند که حتی پهپادهای چند هزار دلاری و گلوله های توپ چند صد دلاری ایران هم می تواند معادلات آنها را به هم بزند.
اینجا جای تفصیل نیست اما اگر از منظر همین برنامه های راهبردی به صحنه نگاه کنیم که امریکا می خواسته آنها را متوقف کند اما ایران بر آنها پای فشرده، خواهیم دانست که ما به بهترین شکل ممکن به آنچه از آن منع شده بودیم دست یافته ایم. گاهی برای اینکه موفقیت خود را ارزیابی کنید و ببینید کجای راه هستید، باید از برهان خلف استفاده کنید. به جای اینکه دنبال آن باشید که دریابید داشته های شما چقدر می ارزد، ببینید دشمن می خواسته چه چیزی را از شما سلب کند و آیا موفق شده است یا نه؟
روش دیگر تخمین اینکه آیا قله ای وجود دارد یا نه و آیا ما به آن نزدیک هستیم یا نه، این است که ببینیم گزینه های فشار دشمن علیه کشور چه بوده و اکنون چه وضعی دارد. جمهوری اسلامی برای همیشه و به نحو پایدار، گزینه حمله نظامی به خاک ایران را از جانب همه دشمنان خود منتفی کرده است. ایران اکنون جزو معدود کشورهای جهان است که هیچ ریسک نظامی معتبری خاک آن را تهدید نمی کند و تمامیت ارضی آن وابسته به اراده هیچ قدرت خارجی هم نیست. امروز حتی دیوانه ای مانند نتانیاهو هم همه حواس خود را جمع کرده که یاوه ای مانند همه گزینه ها درباره ایران روی میز است را زیاد تکرار نکند چرا که می بیند سطح تهدید علیه آن از پشت دیوار های غزه، به پشت ساختمان های تل آویو رسیده است.
مسئله تحریم ها از همه جالب تر است. کسری از تحریم هایی که علیه ایران اعمال شده کافی است تا هر قدرت سرپایی را از پا بیندازد و شیرازه هر جامعه ای را -هر چقدر هم مستقل و توانمند- از هم بگسلد. ایران تنها کشوری در جهان است که توانسته واقعا یک رژیم بسیار موثر و دقیق برای دور زدن تحریم ها ایجاد کند وبه این ترتیب اقتصاد خود را هم در مقابل فشار خارجی و هم حتی نوسانات اقتصاد جهانی تا حد زیادی مصون نگه دارد. عبور از تحریم های نفتی و بانکی یک گام بسیار بلند به سمت استقلال اقتصادی، بهره وری ملی و استفاده درست از منابع داخلی برای تولید کالا و خدمات است که در ایران قدر آن به خوبی دانسته نشده اما دشمنان ایران به خوبی می دانند چه بر سر آنها آورده است. اساسا به دلیل مقاومتی که ایران کرده است و هنرمندی که در بی اثر کردن تحریم ها از خود نشان داده، اکنون جهان به عبور از دلار فکر می کند، زیرساخت های دور زدن جهانی تحریم در حال ایجاد است و حتی کشورهای بزرگ از ایران می خواهند به آنها بیاموزد چگونه این راه را چنین به سرعت و با موفقیت طی کرده است.
با عبور از گزینه نظامی و تحریم، عملیات در منطقه خاکستری یا آنچه اسراییلی ها آن را کشتن با هزاران زخم نامیده اند تنها چاره ای بود که پیش روی غربی ها ماند. پیشرفته ترین، مهیب ترین و می توان گفت هنرمندانه ترین نسخه این پروژه در آشوب های سال گذشته ایران اجرا شد و ناکام ماند. من اکنون در حال نوشتن تحقیقی بسیار مفصل در این باره هستم که به زودی منتتشر خواهد شد اما در اینجا همینقدر بگویم که آنچه در ایران اجرا شد نه تنها هیچ نمونه دیگری در جهان ندارد بله اساسا به آن شکل در هیچ کجای جهان قابل انجام هم نیست. پیشرفته ترین نوع جنگ ترکیبی درون ایران اجرا شد در حالی که ایران تحت شدیدترین فشارها هم قرار داشت و آن پروژه اکنون هم شکست خورده و هم لو رفته است. نتیجه از پا درآمدن ایران با هزاران زخم نبود اما امکان حمله به دشمن با نیش هزاران زنبور را برای ایران فراهم کرد و این چیزی است که صهیونیست ها روزانه به آن شهادت می دهند.
اگر هدف داشتن یک درک واقع بینانه از این موضوع باشد که آیا واقعا نزدیک قله ای ایستاده ایم یا نه یک نگاه بسیار مختصر به نظم جهانی نیز ضروری است. روزگاری غربگرایان می گفتند ایران با راهی که می رود هم در شرق و هم در غرب منزوی خواهد شد اما حالا می بینیم در اثر مجموعه تحولات پس از جنگ اوکراین، شرق به طور دستجمعی به عمل به الگوهایی متمایل شده که اولین بار ایران آنها را ابداع کرده و توسعه داده است. در اقتصاد و سیاست، شرق در حال ایرانیزه شدن است و آنچه زمانی در ایران شعار نامیده می شد بدل به سیاست جاری بسیاری از کشورهای بزرگ شده است.
تعبیری که برخی غربی ها گوشه و کنار درباره انگیزه اصلی خود از راه اندازی آشوب های سال گذشته در ایران به کار برده اند همین است که ایران وارد بازی بزرگان شده و باید آن را از درون متوقف و به مرزهای خود محدود کرد والا چه بسا همانطور که مجبور شدند ورود ایران به باشگاه هسته ای را بپذیرند، مجبور خواهند بود با بازیگری ایران در ابعاد فرامنطقه ای هم کنار بیایند. به همین علت است که اکنون امریکایی ها کاهش تنش را مهم ترین راهبرد خود درباره ایران قرار داده اند و کشورهای منطقه هم برای جلوگیری از رویارو شدن با ایران از یکدیگر سبقت می گیرند.
البته آخرین گام ها برای رسیدن به قله طبعا دشوارترین آنها هم هست. هنوز اقتصاد روزمره درایران به عنوان یک چالش جدی باقی مانده که هم چون غباری غلیظ نزدیکی به قله را می پوشاند و هم کام هایی را که بابت چنین توفیقاتی باید شیرین باشد، هر دم تلخ می کند. وظیف مسئولان اجرایی اکنون از هر زمان دیگری سنگین تر است تا مبادا دشمن بتواند به توده های مردم مجددا آدرس غلط بدهد و بیغوله را با شاهراه بیامیزد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
🧱 تا ثریا می رود دیوار کج!
✍محسن قنبریان
💥مدارس خاص دولتی (تیزهوشان، نمونه و...) -البته در نظر- در دوگانه "پیشرفت_عدالت" ، جانب پیشرفت ایران را می گیرند و تسهیلات و تحصیلات برتر را از آن خود می کنند؛ در حالیکه برای "انواع هوشهای دیگر" و "پیشرفت ایران در ابعاد دیگر"، مدرسه خاصی نیست!
❗️مدارس خاص دولتی حلقه وصل زنجیره ای از #تبعیض_آموزشی اند:
۱. پذیرفته شدگانشان نه الزاماً هوش های برتر ایران (آن هم فقطiq) ؛ بلکه تست زن های بهتر دبستانهای غیر انتفاعی(پولی) و موسسات پولی اند!
۲. به پذیرفته نشدگانشان از مدارس پولی هم مجوز ادامه مدارس پولی می دهند تا از دو سه رشته پولساز دانشگاه (پزشکی و...) با سد کنکور جا نمانند! وقتی هوش تست زنی میتواند مجوز مدرسه جدا باشد، پول چرا نتواند!
۳. مدرسه پولی در گام اول از "پول" ، "سواد" می سازد و در گام دوم از آن "سواد" (و روزومه)، "قدرت"!
مدیران دهه بعد، رتبه های برتر دانشگاه و #مهاجرت هستند که از مدارس پولی شروع کرده اند!
⁉️ حالا با وجود همه اینها اگر مدارس خاص باز هم توجیه دارند؛ چرا #معلمِ_خاص اش توجیه نداشته باشد؟!
طبیعی است برای چنین مدارسی، "جذب خاص" و بعداً "فرهنگیان خاص" هم داشته باشیم!
• پ.ن:
جذب ۸۲۹ گزینشی فرهنگیان با "آزمون اصلح ویژه" در دفترچه کنکور امسال و بند ۷ نامه به وزیر آ.پ تدارک این لازمه است!
#عدالت_آموزشی
#پیشرفت_متوازن
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
✍سید یاسر جبرائیلی
💥ایران جزو ۵ کشور اول دارنده منابع طبیعی جهان است. اما جهانیسازی قیمت این منابع، دولت و ملت ایران را از سرمایه ملی خود محروم و روند توسعه کشور را مختل کرده است. برای ایرانیان هیچ تفاوتی ندارد که این منابع را -که مواد اولیه تولید هستند- وارد کنند، یا از داخل تهیه کنند.
منابعی که میتوانست اهرم پیشرفت کشور شود، اهرم دفع تحریم شود، اهرم تشدید تحریمها شده است. شوکهای ارزی در قیمتهای جهانی ضرب میشود و قیمت مواد اولیه ایرانی را برای تولیدکنندگان ایرانی نجومی میکند. تردید ندارم یکی از اصلیترین دلایل از دست رفتن دهه ۹۰، پیادهسازی همین نسخه نئولیبرالی چند سال پیش از آغاز این دهه است. باید از مسیر غلط بازگشت. هر چند هم این جهانیسازی، و هم شوکهای ارزی، به نفع کسانی تمام شده است که بر روی این منابع ملی چنبره زدهاند. یک نمونه ناچیزش، فولاد مبارکه اصفهان است که سود خالص آن از ۷ هزار میلیارد تومان در سال ۹۶ به ۱۰۸ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ رسید. این ۱۰۸ هزار میلیارد تومان را ملت ایران پرداخت...
داستان مس و آلومینیوم و مواد پتروشیمی و پالایشی نیز همین است.
ریشه فقر در ایران غنی این است. هم دولت فقیر شده و هم ملت. هر نسخهای برای نجات اقتصاد ایران غیر از بازگشت از این نسخه نئولیبرال، یا آدرس غلط است، یا آب در هاون کوبیدن. اهمیت سفره این مردم از مرز این سرزمین کمتر نیست. حتما ارزش جان دادن را هم دارد و ما تا پای جان برای اصلاح این سیاست خواهیم کوشید.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
یکی از خیانتهای دولت روحانی!
۲۴۵/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰ تومان درآمد سالانه که سوخت شده بود، احیا شد
✍حمید رسایی
💥دولت یازدهم در سال ۹۲ در شرایطی وارد طرحهای توسعهای فازهای پارس جنوبی شد که قراردادهای تمامی پروژههای آن در دولتهای نهم و دهم منعقد شده و این طرحها پیشرفت فیزیکی قابل توجهی بین ۵۰ تا ۹۰ درصد داشتند. دولت روحانی در این میدان مشترک گازی طی هشت سال فعالیت، هیچ طرح توسعه جدیدی را آغاز نکرد!
در زمان آغاز به کار دولت یازدهم در سال ۹۲، پیشرفت فازهای ۱۵ و ۱۶ حدود ۹۲ درصد، فازهای ۱۷ و ۱۸ بیش از ۸۰ درصد و فاز ۱۲ که معادل سه فاز پارس جنوبی است ۹۲ درصد بوده است، همچنین فازهای ۱۳،۱۹ و ۲۲-۲۴ پیشرفت ۶۲ درصدی و فازهای ۱۴ و ۲۰و ۲۱ پیشرفت ۵۰ درصدی در زمان تحویل برخوردار بودهاند.
سیاست دولت مذکور، ایرانیترین مگاپروژه پارس جنوبی را به مدت دوسال از اولویت خارج کرد و آن را به تعطیلی کشاند، این فاز طی هشت سال تنها شاهد ۳۶ درصد دیگر پیشرفت فیزیکی بود و پنج سال عدمالنفع را بر کشور تحمیل کرد، کارشناسان امر میزان عدمالنفع تأخیر در راهاندازی فاز ۱۴ را میلیاردها دلار طی این سالها برآورده کردهاند.
بیتوجهی تاریخی دولت روحانی به توسعه فاز مرزی (فاز ۱۱) و چشم امید بستن به شرکتهای خارجی سبب شد تا با نادیدهگرفتن توسعه این فاز مهم و تنها از عدم راهاندازی فاز ۱۱ شاهد پنج میلیارد دلار عدمالنفع باشیم که نباید از سرعت برداشت رقیب گازی و خسارتهای متأثر در تأخیر در برداشت از این میدان گازی غافل بود.
چه زمانی و چه کسی باید به این ترکفعلها رسیدگی کند؟
@tahlilisiyasiseraat
✍سید نیما موسوی
💥سوریه در حال حاضر در یک جنگ ترکیبی تمام عیار قرار دارد؛ بصورتیکه شاهد افزایش سطح درگیری ها در گوشه گوشه خاک سوریه هستیم.
در شمال غرب و ناحیه ادلب دو گروه جبهه تحریرالشام و انصار التوحید در حال مقابله با بشار اسد هستند. تحریر الشام در هفته های پس از پیروزی اردوغان در انتخابات ریاست جمهوری فعال شده ولی انصارالتوحید که بعنوان شاخه داعش در شمال غرب سوریه شناخته میشود و اعضای آن عمدتاً از جداشدگان «جبهه تحریر» و «جندالاقصی» هستند در برابر حرکت جولانی و نیز بشار اسد خود را تعریف میکنند. آخرین تحرک این گروه عملیات انفجار پایگاه ارتش سوریه در ملاجه واقع در جنوب ادلب بود که به مرگ چند تن از نیروهای نظامی سوری انجامید.
چالش بعد چالش نیروهای SDF در شمال شرق سوریه است که با آمریکا همسو هستند و افزایش حضور آمریکا در دیرالزور را به معنی افزایش کارتهای بازی ایشان در برابر اسد و حتی ترکیه میدانند. حال گروه متحد SDF یعنی شورای نظامی دیرالزور بر سر همکاری با داعش با SDF دچار تعارض است. درگیریهای یک ماه اخیر بین اين دو گروه برآیند ایده آنان بر سر همکاری با داعش در دوران خلافت ابوحفص است. چنانچه گفته میشود فراری دادن اعضای داعش از کمپ حسکه حرکتی بود که شورای نظامی در برابر SDF انجام داد. تمام اینها در حالیست که شاهد افزایش حضور آمریکا در دیر الزور برای قطع کردن ارتباط نیروهای نزدیک به ایران در مرز عراق و سوریه هستیم.
در جبهه جنوب نیز در دو سال اخیر که بایدن بر سر قدرت است شاهد افزایش نقش نیروهای ائتلاف در پایگاه التتف برای ناامن سازی درعا و سویدا هستیم که ناامن سازی جنوب بیش از هر چیز حاصل همکاری اردن و نیروهای ائتلاف آمریکایی در التنف است و هدف این همکاری برای مقابله با کارتلهای کپتاگون در جنوب سوریه و نیز پراکسیهای ایران که قصد مسلح سازی کرانه باختری را از طریق جنوب سوریه دارند، میباشد. بطور مثال در شهر سویدا از نوامبر ۲۰۲۲ عرصه ناآرامیها بود که البته در اعتراضات ۲۰۲۲ نقش «لیث البلعوس» رهبر حرکت کرامت بسیار پررنگ بود ولی در اعتراضات کنونی در سویدا شاهد این هستیم که حتی «حمود الحناوی» رهبر مذهبی دروزیان که همواره موضعی میانه در برابر بشار اسد داشت از این اعتراضات حمایت کرده است. اگر چه دامنه این اعتراضات گسترده نیست ولی حتی زمزمه های خودمختاری مناطق دروزی نشین سوریه مانند دوران قیمومیت فرانسه بر این کشور شنیده میشود. نکته جالب اینجاست که سخنرانی الحناوی در روزهای گذشته رهبر دروزیها بر سر مزار «سلطان الاطرش» از رهبران خودمختاری دروزیها در عصر قیمومیت فرانسه بود.
افزایش سطح تعارضات داعش با نظام سوریه همزمان با آغاز بکار خلیفه جدید داعش برآیند همسویی فیدان و بایدن برای از سرگیری حملات داعش در خاک سوریه است که آخرین حمله مهم، حمله به پایگاه ارتش سوریه در شرق رقه است. علاوه بر این مُهر پایانی این تعارضات بالا رفتن ارزش راهبردی حملات اسراییل به خاک سوریه است که در آخرین نمونه آن در یکماه گذشته منطقه الکسوه در ریف دمشق و حتی فرودگاه دمشق است که پس از مدتها مورد حمله اسراییل قرار گرفته است. بنظر میرسد ناآرامیهای سوریه محصول حرکت مشترک امریکا، اسراییل، ترکیه و اردن است که سبب بازتولید اعتراضات یک دهه پیش در خاک سوریه است.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
2_5445075983575023717.mp3
8.87M
یکی از بهترین تحلیلها درباره پیاده روی اربعین
🎙 آیت الله میرباقری
آبان ماه سال 95
به کانال همراه با تحلیل بپیوندید👇
@hamraah_ba_tahlil
هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
4_6015039614295740460.mp3
13.6M
🎙بیانات رهبر انقلاب در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت.
چهارشنبه ۱۴۰۲/۶/۸
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
بررسی سخنان رهبری در سال دوم همه دولتها
✍علی مهدیان
💥همیشه وقتی از جایگاه تاریخی خود به گذشته نگاه میکنیم فهم دقیقتری از برخی ظرافتها و ریزه کاریهای تاریخی بدست بیاوریم.
اگر به مناسبت سخنان رهبری در دومین سال دولت آقای رییسی، به بیانات ایشان در سال دوم همه دولتهای قبلی بپردازیم، عبرتها و نتایج مهمی بدست آوریم. بی مقدمه بیایید مرور کنیم.
🔹در سال دوم دولت روحانی یعنی سال ۹۴ رهبری چه نکاتی را در گفتگو با دولت روحانی مورد توجه قرار داد؟
🔺« خب، کارهای مثبتی هم شده، منتها همواره در ذهن همهی ماها باید باشد که آن چیزی را بیان بکنیم که وقتی مردم به واقعیّت زندگی خودشان نگاه میکنند، تصدیق کنند آن را»
جالب است که در اینجا رهبری بین واقعیتی که مردم لمس میکنند و آنچه دولتمردان ادعا میکنند فاصله میبیند.
🔺نکته دیگر توجه دادن دولت به مقوله دشمن است.
«اینکه بنده دارم میگویم دشمنی، نه اِخبار از غیب و نه خواب دیدن و نه تخیّلات و توهّمات است؛ نه، واقعیّتهایی است که جلوی چشم ما است. ممکن است اظهارات آنها جور دیگری باشد امّا واقعیّتهای خارجی -آنچه محسوس و ملموس ما است- همان دشمنی را نشان میدهد و شاخصهای دشمنی است؛ منتها با شیوههای خاصّ خودش»
کمرنگ شدن گفتمان دشمنی و به تبع آن جدی شدن پدیده نفوذ از تذکرات رهبری به این دولت بود.
🔺ایشان توصیه جدی اش به دولتمردان این است که گفتمان انقلاب را غلیظ تر کنند.
« به نظر من کاری که علیالعجاله باید کرد این است که در اتّخاذ مواضع انقلابی، باید صراحت داشت؛ یعنی رودربایستی نکنیم. مواضع انقلابی را، مبانی امام بزرگوار را صریح بیان کنیم، خجالت نکشیم، رودربایستی نکنیم، ترس نداشته باشیم و بدانیم که «وَ للهِ جُنودُ السَّمٰواتِ وَ الاَرضِ وَ کانَ اللهُ عَزیزًا حَکیمًا». همهی امکانات عالم و سنن عالم، جنود الهی هستند، میتوان آن جنود الهی را پشت سرِ خود قرار داد و به کمک خود کشاند با توکّل به خدا، با پیمودن راه خدا.»
▪️دقت کنید با چه دولتی و چه وضعیتی روبرو بودیم و رهبری در سال دوم دولت روحانی چه تلاشی میکرد که جهت گیری گفتمانی دولت منحرف نباشد.
🔷اما سال ۸۶ و در سال دوم دولت احمدی نژاد چه نکاتی بیان شد؟
رهبری از جهت گیری دولت یعنی برداشتن پرچم عدالت استقبال میکند و میفرماید:
🔺«هم به مردم امید میدهید، هم وعدهی عدالت میدهید. همان امید هم به خاطر این است که شما پرچم عدالت را بلند کردهاید و دم از عدالت میزنید. حقیقتاً هم خلأ امروز دنیا، بیش از همه چیز خلأ عدالت است. در کشور و جامعهی خود ما هم بیشترین چیزی که این جامعه تشنهی اوست، عبارت است از عدالت.»
ایشان در ادامه موفقیتهای دولت احمدی نژاد را بر میشمارد، تحول خواهی، تلاش، مردمگرایی و ویژگیهای دیگر که همه مهم و ارزشمندند. بعد ناگهان میپرسد:
🔺«بحمداللَّه شما این موفقیتها را داشتهاید. حالا وظیفهتان در قبال این موفقیتها چیست؟»
ایشان میگوید «شکر» کنید و شکر یعنی این نتایج را توفیق الهی بدانید:
🔺«مبادا غرور ما را بگیرد؛ که یکی از بزرگترین لغزشگاهها غرور است؛ که انسان بگوید منم که این کارها را کردهام و منم که این چیزها به ذهنم رسید.»
🔺رهبری نگران است که آفتهای معنوی و اخلاقی و غرور باعث شود همه داشته های دولت از بین برود. خیلی جالب است جملات ایشان را ببینید:«البته انسان لغزشها و اشتباهات خودش را خیلی زود نمیفهمد؛ بهمرور میفهمد. من امروز که به عملکردِ ده سال پیش و پانزده سال پیش خودم نگاه میکنم، اشکالاتی را در آن مشاهده میکنم که آن روز هیچ نمیفهمیدم؛ امروز میفهمم. انسان به مرور اشتباهات خودش را درک میکند؛ زود درک نمیکند. آن اشتباهات به ما درس میدهد که اگر یکجایی، موفقیتی هم از ما دیده شد و کار خوب و درستی هم اگر از ما سر زد، این جز به توفیق الهی و به کمک الهی نبوده. بنابراین در چالهی غرور نیفتید که بیرون آمدن از این چاله خیلی دشوار است و کمک الهی را لازم دارد»
🔷اما خاطره دومین سال دولت خاتمی و گفتگوی رهبری با آنها نیز جالب توجه است.
رهبری سه خصوصیت کار برای خدا و اخلاص و شجاعت را برای دولت در مواجهه با مشکلات ضروری میدانست و معتقد بود اگر تقوا را جدی رعایت کنید به فرقان میرسید. «فارق حق و باطل به وجود خواهد آورد . راه حق و باطل برای ما مشتبه نخواهد شد. راه باز خواهد شد.»
🔺بعد ایشان نکته ای را بازگو میکند درباره قتلهای زنجیره ای که بی ارتباط با نکته اول هم نیست. ایشان میگوید:
«دومین نقطهای که در آن رعایت اولویّتها لازم است، مسائل کلی جامعه است. ببینید؛ گاهی یک مسأله، مسأله اصلی ماست؛ اما بر ما یک مسأله فرعی را تحمیل میکنند که مسأله عمدهی ما میشود؛ کمااینکه الان ملاحظه کنید، مسأله قتلها، مسأله عمده کشور شد. آیا واقعاً مسأله عمده کشور، این چند فقره قتلی است که اتّفاق افتاد!؟»
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
📍رهبری در دیدار با دولت خاتمی در سال دوم در نهایت نگرانی خود را از انسجام مسوولین نظام بیان میکند:
🔺«آخرین جملهای هم که در این جمع عرض میکنم و بعد هم البته میخواهم چند جمله خصوصیتر با برادران و خواهران عرض کنم، این است که برادران و خواهران سعی کنند انسجام دولت و نظام در سطح عالی حفظ شود.»
اینها نشان دهنده دشواری رهبری و تعامل با دولت جناب خاتمی نیز هست.
🔷اما خاطره دولت جناب هاشمی و گفتگوی رهبری با آنها در دومین سال بسیار جالب است.
🔺ایشان ویژگیهای معنوی دولتمردان جمهوری اسلامی را بیان میکند. ویژگیهایی که در انتهای دهه شصت یعنی سال ۷۰ هنوز وجود دارد.
🔺«در جاهای دیگر هم تا آنجایی که من شناختهام - البته ادعای شناخت کامل نمیکنم؛ چون ما از اوضاع همهی دولتها اطلاع نداریم - چنین چیزی را نیافتهام.... خصوصیاتی را که افراد آشنای با اعضای دولت میتوانند بدانند و بفهمند، یقیناً مردم بعضی از آنها را نمیدانند، بعضی را هم باور نمیکنند. مثلاً اگر به مردم گفته شود که در بین وزرای جناب آقای هاشمی - بنابر آنچه که مسموع بنده است - وزیری هست که اگر از حقوق ماهیانهاش، اقساطی را که باید بدهد، کم کنند، برایش ۲۴۰۰ تومان میماند، آیا واقعاً این را تصور میکنند که در کارگزاران یک دولت - کسانی که بیتالمال و امکانات در اختیار اینهاست - کسانی پیدا میشوند که اینطور زندگی و اینگونه صرف و خرج میکنند؟ اینها چیزهای باارزشی است.»
🔺در ادامه رهبری چند تذکر مهم در دو سالگی دولت آقای هاشمی به دولت ایشان میدهد:
🔺«این ماشین بوروکراسی، چیز عجیبی است. من و شما که ده سال، دوازده سال سابقهی کار اجرایی داریم، هنوز بوروکراسی را نشناختهایم. ما در سخنان دیگران - کسانی که بوروکراسیهای عظیم معروف پنجاهساله و شصتساله و صدساله را تعریف میکنند - بوروکراسی را میشناسیم؛ که در بسیاری از موارد، با وضع خود ما هم منطبق است. این ماشین اجرایی، ضمن اینکه یک دستگاه اجتنابناپذیر است، اگر از آن مراقبت نکنید، چیز خطرناکی خواهد شد. »
🔺توصیه دیگر بحث تخصص و تعهد است:
«سعی بشود دربارهی این گزینش، زیاد دقت بشود. در سطوح بالا، آن نیروی مؤمن و بااخلاص را جستجو بکنید. البته این به معنای آن دعوای معروف «تخصص یا تعهد» نیست؛ نه، بحث بر سر کارآمدها و کاردانهاست. ما نمیگوییم به یک مسجد بروید وببینید چه کسی بهتر عبادت میکند، او را بیاورید؛ نه، در بین آن کسانی که توانایی کار را دارند، دنبال عنصر تقوا و تعهد و اخلاص بگردید و او را در رأس کار بگذارید، تا آن بطانه و مجموعهی نزدیک به شما، همواره بتواند اعتماد شما را جلب کند و شما بتوانید کار را انجام بدهید.»
🔺اما سومین و مهمترین تذکر رهبری به دولت هاشمی مقوله عدالت و توجه به محرومین است.
«مهمترین مسألهی دستگاه ما و نظام جمهوری اسلامی - که همهی اینها در خدمت و در جهت آن است - همان چیزی است که همهی ما به آن معتقدیم و بارها گفتهایم؛ یعنی کوشش برای رفع فقر و محرومیت در جامعه، و حمایت و کمک به طبقات مستضعف و محروم. واقعاً باید صحت برنامهها را به این سنجید و دنبال این قضیه رفت و کارهای دیگر را در اولویتهای بعد قرار داد. کارهای مربوط به طبقات محروم و مستضعفان جامعه - که تعدادشان هم زیاد است - حقاً و انصافاً یک حرکت اساسی را میطلبد.»
🔷جالب است که در حیطه مدیریت کشور مردم ایران چه مسیر پر فراز و نشیبی را طی کرده اند و البته امروز میفهمیم که تذکرات رهبری در سال دوم دولتهای هشت ساله، چه اندازه برای آنها مهم و راه گشا بوده.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi
فرصت اثرگذاری ایران بر امنیت غذایی جهانی با توسعه کریدور شمال-جنوب
✍محمد خرم - کارشناس مسائل روسیه
💥با گذشت بیش از یک ماه از اتمام قرارداد غلات دریای سیاه و خطر بسته شدن مسیر انتقال غلات از روسیه و اوکراین به اقصینقاط دنیا و در نتیجه افزایش قیمت غلات در بازار جهانی، جمهوری اسلامی ایران نتوانسته است از ظرفیت بالقوه خود برای ترانزیت غلات از روسیه به جنوب غرب آسیا، آسیای جنوبی و آفریقا بهرهبرداری کند.
🔸 درحالیکه طی همین ایام ولادمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در دو مقطع به فاصله 26 روز در مورد انتقال غلات از کریدور شمال-جنوب و توسعه آن سخن گفته، اما در فضای رسانهای سطح کشور هیچ واکنشی به سخنان پوتین صورت نگرفت.
🔸 پوتین با تکرار اهمیت کریدور شمال-جنوب در سخنرانی خود و اصرار به استفاده از این مسیر برای رسیدن به خلیج فارس و توسعه زیرساختها، روشن کرد که این موضوع برای روسیه در اولویت است. با این حال توسعه این مسیر مستقیما به اراده سیاسی داخلی بستگی دارد. حتی اگر روسیه نگاه راهبردی به کریدور شمال-جنوب و توسعه آن داشته باشد، این امر محقق نمیشود مگر زمانی که ایران نیز بهطور جدی به دنبال آن باشد.
👇لینک مطالعهی کامل گزارش:
https://isacenter.ir/4140206081253/
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
30.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👌این ۵دقیقه مهم را ببینید
اتفاقی که جوانان متخصص ایرانی در راه اندازی فاز ۱۱ پارس جنوبی رقم زدند، پر چالشترین پروژه صنعت #نفت و #گاز بوده.
💪 عملیات جداسازی و نصب سکوی فاز ۱۱ را در این کلیپ ببینید. غرورآفرین است.
#پارس_جنوبی #قطر #خلیج_فارس
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
eitaa.com/seraat_tahlil_siyasi