#گزارش_کوتاه
✍ اندیشکده راهبردی تبیین
🔻 #پیام_ایران_به_رژیم_صهیونیستی
#در_مرز_جمهوری_آذربایجان
💥اندیشکده شورای آتلانتیک در یادداشتی به مانور نظامی اخیر ایران در مرز با جمهوری آذربایجان پرداخته و آن را پیامی برای رژیم صهیونیستی قلمداد کرده است. نویسنده نامگذاری این مانور تحت عنوان «فاتحان خیبر» را نمود آشکار این پیام میداند.
🔸 طبق این یادداشت، ایران اتصال جمهوری آذربایجان به نخجوان از طریق کریدور زنگهزور را دریچهای برای ورود مستقیم ناتو و رژیم صهیونیستی به مرزهای شمالی ایران میداند که ضمن نقض تمامیت ارضی ارمنستان، تهدیدی برای امنیت ملی ایران است.
🔸 ایران در جریان آخرین جنگ قرهباغ که منجر به بازپسگیری بخشهایی از این منطقه توسط باکو شد، عملاً حاکمیت حقوقی و نظامی این کشور بر منطقه قرهباغ را پذیرفته و برخلاف روابط پیشین مساعدش با ایروان، حمایتی از ارمنستان نداشت.
🔸 ولی علیاف پس از برتری در این نبرد، با گرایش به ترکیه و اسرائیل، عملاً مسیری را در پیش گرفته که تنشها را با تهران افزایش میدهد. حضور تلآویو و آنکارا در مرزهای شمالی، تعادل ژئواستراتژیک را به ضرر ایران تغییر میدهد.
🔸 جدیدترین اقدام باکو، جلوگیری از حرکت کامیونهای ایرانی حامل سوخت و کالا به ارمنستان از مسیری بوده که بخشی از آن در نبرد اخیر از سوی جمهوری آذربایجان آزاد شده است. ایران نیز با برگزاری مانور نظامی در مرزهای شمالیاش نشان داد اراده کافی برای ورود سختافزاری برای حل مسأله را دارد. هر چند فعلاً به مسیر دیپلماتیک بسنده نموده است.
✅ از منظر ایران، اتصال باکو به نخجوان از خاک ارمنستان یعنی آنکه باکو به راحتی میتواند از طریق زمینی به ترکیه، رژیم صهیونیستی و اتحادیه اروپا متصل شود. بنابراین ایران را از معادلات ترانزیتی خود خارج میکند. ایران این امر را به مثابه افزایش حضور رژیم صهیونیستی و ناتو در مرزهای خود و تضعیف روابط ایران با ارمنستان میداند.
🔻 #تیرگی_روابط_چین_و_تایوان
💥 اندیشکده آمریکایی شورای روابط خارجی در یادداشتی بیان داشته که اختلاف بر سر وضعیت تایوان باعث افزایش تنش بین این جزیره و پکن شده است. درگیری بر سر تایوان همچنین میتواند نقطه عطفی در روابط ایالات متحده و چین باشد.
🔸 تایوان از ۱۹۴۹ مستقل از چین اداره میشود، اما پکن این جزیره را بخشی از قلمرو خود میداند و متعهد شده که در نهایت تایوان را با سرزمین اصلی «متحد» کند. در عین حال برنامه تسای اینگاون، رییسجمهور تایوان برای استقلال، تنشها را تشدید کرده است.
🔸 چین در برابر مواضع تایوان اقدام به مانورهای نظامی در اطراف این جزیره کرده و ارائه تسلیحات از سوی آمریکا به این جزیره نیز فرضیه نبرد نظامی میان واشنگتن و پکن در این منطقه را پُررنگ کرده است.
🔸 بایدن نیز تصمیم ترامپ در اعطای مجوز حضور مقامهای آمریکایی در تایوان را تأیید کرده و اخیراً هیئتی را عازم این جزیره نموده است. ایالات متحده، چین را به تجاوز به حریم دریایی تایوان و حملات سایبری به مراکز دولتی و مداخله در انتخابات، متهم کرده و برخلاف نظر چین درصدد عضویت تایوان در مجامع بینالمللی است.
✅ با وجود تهدیدات و مانورهای نظامی آمریکا، برخی کارشناسان در دفاع نظامی آمریکا از تایوان تردید دارند. ورود به یک نبرد نظامی شدید که سوی دیگر آن قدرتی مانند چین باشد، نه در افکار عمومی آمریکا مورد پشتیبانی است و نه دارای اجماع در میان نخبگان است.
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://instagram.com/yadollh.yasini
https://twitter.com/Yyasini1
@tahlilisiyasiseraat
#آنچه_از_علی_باقری_و_امیر_عبداللهیان
#انتظار_میرود
✔️نگاهی به عملکرد تیم سیاست خارجه رئیسی در بزنگاه دور جدید مذاکرات
✍مهدی جهان تیغی
💥جریان غربگرای داخلی با علم به اینکه به زودی ایران با چهره های جدید و انقلابی در عرصه مذاکرات رسمی هسته ای شروع به کار می کند، تلاش دارد که دولت رئیسی را در سیاست خارجه فاقد برنامه مشخص یا حتی دارای تناقض، کم کار و بی تفاوت درباره مذاکرات هسته ای و تحریم ها نشان بدهد.
شرم آور است که روند تبلیغات جریان غرب گرا به گونه ای است که با تجمیع فشار داخلی و خارجی تلاش می کند که دولت رئیسی نتواند امتیازات بالاتر برجامی از دولت آمریکا کسب کند! این در حالیست که دولت رئیسی در همین فاصله کوتاه #چهار_پیام_مهم تولید کرده است:
1️⃣ دولت جدید برنامه اقتصادی و معیشتی مردم را بی توجه به برجام و مذاکرات هسته ای دنبال می کند
2️⃣ تمایل و نیاز به مذاکره در ایران کمتر از آمریکا است.
3️⃣ ایران بر گرفتن امتیاز حقیقی از آمریکا اصرار دارد.
4️⃣ ایران برای ایجاد تغییراتی در موضوعات مورد بحث در مذاکرات تاکید دارد.
👇با این وجود تیم سیاست خارجه دولت رئیسی برای موفقیت باید دو گام مهم ذیل را بردارد:
🔸 گام اول؛
برخی از اعضای ارشد تیم مذاکره کننده نمی توانند فاقد نقش در برابر عملیات روانی جریان غرب گرا در داخل باشد. این پذیرفتن نقش به این معنا نیست که تیم سیاست خارجه وارد حاشیه های سیاسی داخلی بشود بلکه این یک واقعیت است گاهی بیش از رسانه ها این دیپلمات های ارشد هستند که می توانند با رفتار و ادبیات خود در تنویر افکار عمومی موثرتر باشند. یا اساسا رفتار و ادبیات آنها است که می تواند زمینه و بستری برای ارسال پیام موثر به افکار عمومی در داخل را فرآهم کند.
بنابراین دیپلمات های ارشد رئیسی علاوه بر رسانه های ارزشی باید پیشگام یادآوری موثر، هنرمندانه و مجدد به افکار عمومی درباره واقعیات برجام و مذاکراتی باشند که از دولت روحانی تحویل گرفته اند.
گرچه دولت رئیسی تلاش می کند درباره آنچه از دولت روحانی تحویل گرفته، مواجهه اخلاقی داشته باشد ولی نباید اجازه بدهد که برخی در داخل دوباره، درباره موضوعات مهم کشور دروغ به مردم تحویل بدهند.
👁 با این وجود در آستانه مذاکرات هسته ای به نظر می رسد که امثال امیر عبداللهیان و علی باقری در ارسال پیام موثر به داخل کشور روند کاملا موفق و منظمی نداشتند و به همین دلیل جریان غرب گرا دوباره فرصت های را برای حاشیه سازی و دادن آدرس های غلط به افکار عمومی و ایجاد شبهات پیدا کرده است.
🔸اما گام دوم
تیم سیاست خارجه دولت رئیسی باید به افکار عمومی نشان دهد که چه تفاوتی با دولت روحانی در مذاکرات دارد. باید نشان بدهد که ایده مشخص مرکزی برای ادامه مذاکره دارد، استراتژی منسجم و کارآمدی درباره نحوه ادامه مذاکره با ۱+۴ دارد، چارچوب مذاکره مطلوب در شرایط فعلی را می داند و می تواند آن را تحمیل کند، از خواسته های خود در شروع و طول مذاکرات عقب نشینی نمی کند، ریزه کاری های نگارش یک متن خوب را می داند، بندهای غروب هستهای و زمانبندی لغو قطعنامههای شورای امنیت را حفظ می کند و نهایت آنکه دولت رئیسی از دل دور جدید مذاکرات، باید رفع حقیقی تحریم ها و به خصوص تحریم های پسابرجام و راستی آزمایی تعهدات، بدست آوردن سود اقتصادی ملموس، مکانیسم پایبند ماندن دولت آمریکا به برجام و ... را به سرانجام حقیقی برساند.
❇️از سوی دیگر تیم سیاست خارجه دولت رئیسی همچنین نباید یادش برود که #سه_ماموریت_راهبردی سیاسی و گفتمانی نیز دارد؛
🔻الف:
تیم مذاکره کننده هسته ای رئیسی باید نشان بدهد که غرب گرایان، مذاکره کنندگان خوبی نبوده و نخواهند بود.
🔻ب:
تیم مذاکره کننده هستهای رئیسی باید نشان بدهد که این جریان انقلابی است که در عرصه مذاکره سیاسی هم می تواند مانند عرصه نظامی و اطلاعاتی از آمریکا امتیاز واقعی بگیرد.
🔻ج:
تیم مذاکره کننده هسته ای رئیسی باید با کارآمدی در مذاکرات، باقیمانده شبهات و غبارهای موجود بر اذهان افکار عمومی درباره سیاست خارجه مطلوب را برطرف کند.
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
@tahlilisiyasiseraat
✅ همه ماجرای یک سیلی!
✍ دکتر مجتبی صدیقی
💥 خیلی ها با انگیزه های مختلف درباره حادثه سیلی به استاندار جدید استان آذربایجان شرقی نوشتند. بنده بعد از تحقیق از یکی از دوستان سپاهی مطلع اصل ماجرا را برایتان نقل می کنم:
ضارب فردی است به نام ایوب علیزاده. ایشان فردی به شدت منزوی، به لحاظ کاری بدقلق و با اخلاق بسیار خاص هستند. علیزاده فرمانده یکی از حوزه های مقاومت در تبریز است. همکاران و اطرافیان به شدت از او ناراضی هستند و درخواست جابجایی او را دارند. روزی سردار خرم برای سرکشی از حوزه، بدون اطلاع قبلی وارد محل کار ایوب می شود. نه نگهبانی در ورودی حوزه حضور دارد و نه نشانی از فعالیت قابل مشاهده است. سردار وارد دفتر علیزاده می شود و او را در حال زالو درمانی می بیند. مشاجره جدی میان دو طرف در می گیرد و سردار با ناراحتی حوزه را ترک می کند. برخلاف نقل های موجود در فضای مجازی، خبری از سیلی و درگیری فیزیکی نیست.
ایوب علیزاده برکنار می شود درحالیکه کینه سختی از سردار به دل گرفته است. روز معارفه این کینه بیرون می زند و در قامت یک کشیده به گوش سردار نواخته می شود!
کل ماجرا همین است. البته اینکه ایوب را کسانی تحریک کرده باشند بعید نیست و یک گمانه جدی است.
اما برخلاف برخی ذهنیت های منفی، سردار خرم فردی مخلص، انقلابی و باتدبیر است و از جنس برخی سرداران خاص(!) نیست. اینکه چرا اینگونه برایش حادثه روی داد می تواند دو حالت داشته باشد؛ یا آزمون و ابتلائی برای ایمان سردار است یا تنبیهی برای یک شهوت قدرت احتمالی..
البته اینکه سردار گفت ضارب را نمی شناسد و پای داعش و.. را به داستان باز کرد برای من هم عجیب بود..
والله اعلم
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://instagram.com/yadollh.yasini
https://twitter.com/Yyasini1
@tahlilisiyasiseraat
🔹صهیونیست ها استراتژی جدیدشان در مواجهه با ایران را استراتژی «مرگ با هزاران جراحت» می نامند
در این استراتژی بجای یک ضربه عمیق و سخت، هزاران زخم کوچک ترکیبی اعم از نظامی، سایبری، اطلاعاتی وارد می کنند تا ایران را از پای درآورند
🔹در تمامی موارد ایران براساس دکترین "چشم در برابر چشم" پاسخی متناسب و بعضا در سطحی بالاتر داده است
تفاوت صرفا در استفاده از ابزار رسانه و هدایت افکارعمومی است...
#حمله_سایبری_بنزینی
#حادثه_نطنز
#حمله_به_نفتکشها
#ترور
✍ علیرضا فقیهی راد
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://instagram.com/yadollh.yasini
https://twitter.com/Yyasini1
@tahlilisiyasiseraat
#گنجشک_درنده_و_پروژه_شرطی_سازی_آبان
✍ محسن مهدیان
💥ماجرای هک جایگاه های سوخت و ثبت شماره دفتر رهبری روی پمپ های بنزین و شعارنویسی بر بیلبوردهای خیابانی قرار است چه پروژه ای را رقم بزند؟
اسم گوجه سبز نمک زده میآید احتمالا بزاق دهان تان ترشح می کند. این واکنش طبیعی به خاطر تجربه قبلی است. در سیاست نیز شرطی سازی داریم.
اسم کشور اوکراین میآید ناخودآگاه ذهن ایرانی سمت یک رخداد تلخ می افتد؛ هواپیمای اوکراینی.
اسم اسرائیل می آید ذهن خودبه خود به رژیم کودک کش منتقل می شود.
این شرطی سازی کاملا طبیعی صورت می گیرد. اما همین ویژگی طبیعی خیلی وقت ها مورد دسیسه قرار می گیرد. اینکه تلاش کنند با تکرار و تکرار، یک روایت ناحق وغلط را در ذهن شرطی کنند.
❇️ماجرای هک بنزین نیز همین است. اصل داستان شرطی سازی آبان 98 است. این پروژه جزئی از یک پازل عملیات روانی است. از هفته ها قبل تلاش کردند موضوع آبان را زنده نگه دارند. برای به ثمر نشاندن این پروژه نیاز به رویدادسازی داشتند و لذا ماجرای راهزن های هکری رقم خورد.
👇اما چرا آبان 98 تکرار می شود؟
چون مبهم است. هنوز در ذهن خیلی ها آنروزها شبهه است و نظام را متهم می دانند. آبان 98 ناقص روایت شد. این نقصان روایی ناشی از ضعف عملکرد نهادهای مسوول و مراکز امنیتی است. شوک ویرانگر دولت در ماجرای بنزین با اعتراضات به حق مردمی و سواستفاده دشمن تبدیل به یک عملیات تروریستی تمام عیار و جنگ خیابانی شد که کمترین نتیجه اش کشته شدن 250 نفر از مردم عادی و ماموران ناجا و البته به هلاکت رسیدن تروریست ها و مزدوران وطنی بود.
طبق یک برآورد اولیه در همان ایام 15 هزار میلیارد تومان براورد خسارت ها بود
تنها فرشگاه رفاه اعلام کرد 700 میلیارد تومان آسیب دیده است.
⛔️ طبق گزارش ها، 50 پمپ بنزین، 256 بانک، 23 پایگاه بسیج، 760 خودرو را آتش زدند و ویران کردند.
در برخی شهرها پرچم داعش بالا بردند، در دربند تهران 4 خمپاره انداز ودر اسلامشهر ارپی جی کشف کردند. در ماهشهر تیربار آوردند و ...
👁اجازه ندادند جزئیات روایت این عملیات تروریستی به دست مردم برسد...
وقتی در بیان روایت حقیقی کم بگذاریم، راوی دروغ با تکرار، مخاطب را مسخ می کند. هنوز هم خیلی ها آمار کشته ها را 1500 نفر رویترز می دانند نه آمار 250 نفر وزیر کشور که یک سال اندی بعد اعلام شد.
آبان اسم رمز دعوت مردم به شورش است؛ آنهم با فشار به مردم. با این خیال خام که اگر مردم بنزین 3 هزارتومانی بزنند و سفره شان تنگ شود، قیام می کنند. همین اندازه جاهلانه.
اگر غرش، صفت مگس شد، درندگی نیز صفت گنجشک می شود و این دسیسه های کودکانه نیز منجر به متلاشی شدن خانواده ایران.
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
@tahlilisiyasiseraat
#آقای_حاج_علی_اکبری_اینها_را_هم_منع_کنید❗️
✍محسن قنبریان
💥می فرمایند: "طبق نظر امامین انقلاب طرح اینگونه مسائل [مبارزه با فساد و عدالت خواهی] بصورت مصداقی (در نماز جمعه) ممنوع است!"
❗️آقای حاج علی اکبری بر این اساس از نشر این خطبه ها و تکثیر و تأسی از این خطباء هم منع کنید:
1⃣ امام جمعه کوفه!
ایشان در اولین خطبه پس از جمل(۱۲رجب سال۳۶ه) و انتخاب کوفه بعنوان مرکز حکومت؛ از ضرورت:
- خراب کردن مسجد برای بازگرداندن #خانه_جعفر به ورثه اش!
- بازگرداندن زمین های تقسیم شده #خیبر بین عده ای معلوم به بیت المال !
سخن گفته اند.(۱)
می بینید بشدت مصداقی و معین است! نمونه های بیشتر هم در مجموعه خطبه های ایشان هست که خوب است دستور فرمایید از نهج البلاغه سانسورش کنند تا امام جمعه ای تأسی نکند!
2⃣ امام جمعه بالاصاله تهران (که شما موقت ایشانید)!
فرموده اند: "طرف شرق یک بوستان بزرگی است، یک منطقه خیلی وسیعی است #بین_بزرگراه_بابائی_تا_ارتفاعات_قوچک ، یک زمینی است متعلق به ارتش. بنده بعضی اوقات در این مسیرهای صبحگاهی در بعضی از روزها آنجا می روم و ارتفاعات را حرکت می کنیم، راه می رویم. هر وقت آنجا می روم دلم می لرزد، چون می دانم ده ها چشم طمع کار متوجه اینجاست. کارهایی شروع کردند، ما جلویش را گرفتیم یک تشری زدیم، دعوایی کردیم! می دانم موقتاً دست برداشتند، اما منتظرند یک غفلتی صورت بگیرد یا این حقیر نباشم یا غفلتی پیش بیاید، بالاخره بروند اینجا را تصرف کنند. واقعا انسان دلش می لرزد، یک بوستان بزرگ شاید چند صد هکتاری که اصلش هم ظاهرا متعلق به #ارتش بوده لکن الان مورد استفاده ارتش نیست و مورد اختلاف بین ارتش و #وزارت_اطلاعات و اینهاست. به نظر من اینجا مال مردم است. اینجا باید به صورت یک گردشگاه عمومی مردمی در بیاید. مکرر من این پیغام را دادم به مسئولین گوناگون! شهرداری باید برود اینجا را تصرف کند در اختیار مردم بگذارد"(۲)
این امام جمعه تهران از پدیده کوه خواری در شهر سابقشان مشهد هم گفته اند!
❓آقای حاج علی اکبری بگوید؛ آن امام جمعه "عدالتخواه مصنوعی(!)" چیزی غیر از این جنس حرفها درباره منطقه خود می گفت؟!
❗️آقای حاج علی اکبری بجای طرح فسادها(زمین خواری ها و کوه خواری های آشکار و...) در خطبه ها، #صرفاً طی سلسله مراتب تا گفتن به دفتر رهبری را مطرح می کند؛ همین جملات رهبر انقلاب بهترین نقض ایشان است. میفرماید مکرر به مسئولین گوناگون درباره همین زمین پیغام داده؛ اما فایده نکرده و همه می دانیم پس از این علنی کردن با مردم بود که آن زمین توسط شهرداری گردشگاه شد!
❓وقتی پیغام مستقیم خود رهبر، افاقه نمی کند، امام جمعه یا نماینده ولی فقیه در استان می تواند مانع فساد کوه خواری و... در منطقه اش شود؟!
❗️اگر یک در هزار مثل همین نمونه یک طرف دعوا نهادی نظامی یا امنیتی باشد با گفتن به نهادهای امنیتی میشود مسأله را حل کرد؟!
در خوشبینانه ترین حالت باید بگویم از عمق ماجرا بی خبرید!
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/3294
👇ورودهای مصداقی مذمومی که منع نمی شود!
از ورود موردی و منطقه ای در تبعیض و فساد (مثل هفت تپه ها و هپکو ها و کوه خواری ها و...) منع می کنند؛ در حالیکه باید از ورودهای جناحی بنا به دستور صریح امامین انقلاب منع کنند که نمی کنند و نماز جمعه را حتی برای همه گرایش های اصولگرا نگذاشته اند!
این دستور صریح رهبر انقلاب است:
"من فقط دو سه نکته را مورد تأکید قرار میدهم: یکى، این #حالت_پدرانه برخورد کردنِ آقایان در شهرها و در مراکز نماز جمعه [است]؛ این واقعاً مهم است. یکى از خطرهایى که انقلاب را تهدید میکند -که انشاءالله اگر یادم نرود دو سه جملهاى عرض میکنم- همین است که مردم دچار دودستگى بشوند و جناحبندى و صفبندى و خط و خطوط بر مردم حاکم بشود.
اگر امامجمعه به زبان بگوید که من به جایى وابسته نیستم، جناحى را تقویت نمیکنم، حتّى در نماز جمعه این را تأکید هم بکند، امّا در واقع اینجور نباشد، مردم میفهمند. اینجور نیست که ما که در تریبون نماز جمعه هستیم، به مردم بگوییم ما به هیچ طرف وابستگى نداریم، با کسى کارى نداریم، از کاندیدایى -کاندیداى مجلس- حمایت نمیکنیم، ما پدر همه هستیم، امّا در کنار حرفهایمان، با تعبیراتمان، با گوشه کنایههایمان، با بعضى از کارهاى جنبى برخلاف این گفته و ادّعا عمل کنیم! مردم زود میفهمند. این اشتباه است که ما خیال کنیم که مردم به زبانْ فریب میخورند و خیال میکنند ما به یک طرفْ گرایش خاصّى، به یک جناحْ تمایل خاصّى یا تقویت خاصّى نداریم؛ نه، مردم این را حس میکنند و اختلاف بین قول و عمل امامجمعه اثر معکوس هم خواهد بخشید. من عرض میکنم واقعاً باید آقایان ائمّهی جمعه، پدرانه برخورد کنند."(۳)
❗️اگر آقای حاج علی اکبری از نمونه های خروج از این دستور و ورودهای مصداقی جناحی مذموم بی خبرند تا جوانان انقلابی برایشان از برخی ائمه جمعه مشهور فهرست و مستند کنند!
❗️در برخی مراکز استانها کار به جایی کشیده که بسیاری از نیروهای انقلابی و حتی اصولگرا در نماز حاضر نمیشوند، چون امام جمعه محترم فقط یک گرایش از اصولگرایی را قبول و تقویت می کند و لیست و گروه فعال دیگر را شدیدا نفی و طرد می کند!
❗️برخی سابقین شان رسما و علنا در تشکلی سیاسی برای لیست بندی انتخابات حضور هم یافتند و این اصلا پدیده نادری نیست!
❗️واقعا عجیب و جالب است که رئیس شورای سیاست گذاری نماز جمعه در این ورودهای مصداقی مذموم هیچ عملکرد و خط کشی ای ندارد و ورود موردی و منطقه ای علیه تبعیض و فساد را با آن طاق زده است!
.........................
۱.الکافی ج۸ص۵۸. سید رضی صدر خطبه را در خ۴۲ نهج البلاغه آورده است
۲. ر.ک: yun.ir/wvrpb
اگر ملانقطی نگوید این سخنان امام جمعه تهران در خطبه انشاء نشده است!
۳.https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=2124
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://instagram.com/yadollh.yasini
https://twitter.com/Yyasini1
@tahlilisiyasiseraat
#واقع_گویی_بهتر_از_درشت_گویی
✍ مسعود نادری
💥بسیاری از وقایع و اتفاقاتی که در فضای سیاسی و اجتماعی ایران رخ داده، خود به اندازه کافی مهم هست و لازم به درشت گویی ندارد و چه بسا اغراق در آن باعث به حاشیه بردن اصل مطلب شود.
از این باب است مطالبی که بعضی دوستداران انقلاب درباره قدرت و ...ایران می گویند و گاهی که میشنوم به علت اطلاعی که درباره آن موضوع خاص دارم، هم مکدّر می شوم و هم اگر بخواهم اصلاح کنم طرف مرا بی خبر از ماجرا خطاب می کند.
👇یاد مطلبی از محسن رفیقدوست وزیر سپاه در دوران دفاع مقدس افتادم. بخوانید:
❇️«آن موقع سفیر ایران در شوروی آقای کیا طباطبایی بود. آنچه که در جامعه شایع است این است که در شوروی در گوش سفیر ما که آقای کیا طباطبایی بوده است میزنند.
بعد هم امام دستور میدهد آقای رفیقدوست در گوش سفیر شوروی بزند. این در جامعه مطرح شده است، ولی واقعیت این است که من اطلاعی از اینکه آیا در شوروی به سفیر ما اهانتی شده است نداشتم و ندارم و بعید میدانم این اتفاق افتاده باشد.
من هم در گوش سفیر شوروی نزدم. بدتر از آن با او برخورد کردم.
احمدآقا به من زنگ زدند و گفتند: «حضرت امام فرمودند سفیر شوروی را بخواه و او را تخفیف بده!»
من گفتم: «ما چیزی با آنها معامله نکردهایم که به او تخفیف بدهم!»
گفت: «نه. منظور امام این است که به او خفت بده. او را بخواه و خوار کن.»
به وزارت خارجه گفتم میخواهم با سفیر شوروی ملاقات کنم. آن موقع وزیر سپاه بودم و وزارتخانه اول میدان فردوسی بود.
قرار گذاشته شد. سفیر که پیرمردی بود به نام بولدوریف و فارسی هم خوب بلد بود به اتفاق افسر سیاسی سفارت آمده بود. معمولاً سفیر با مترجم میآید، ولی چون او فارسی بلد بود نیازی به مترجم نداشت.
وقتی اینها آمدند و در اتاقم را باز کردند تا وارد شوند، با لحن اهانتآمیزی گفتم:
«همانجا بایست.» در اتاق را هم بست و همانجا با افسر سیاسی ایستاد.
گفتم: «سؤالی از تو دارم، این خرسهای قطبی کی از خواب بیدار میشوند؟»
او گیج شده بود و گفت: «منظورتان از خرسهای قطبی چیست؟»
گفتم: «این رهبرهای شوروی.»
گفت: «بیشتر توضیح بدهید.»
گفتم: « خرسهای قطبی اول پاییز خوابند. در طول پاییز و زمستان و بهار را خوابند و وقتی آفتاب تابستان مستقیم به آنها میتابد بیدار میشوند.
تا به خودشان بیایند اول پاییز میشود و دوباره به خواب زمستانی میروند.
این خرسهای قطبی که در حاکمیت شوروی هستند هنوز خیال میکنند صدام طرفدار شوروی است.
صدام امریکایی است و این مطلب را به ایشان بگویید که صدام امریکایی است که اگر خواستند شما بیا و از من بخواه تا من دلایلش را به شما بگویم.
مطلب دومی که میخواهم بگویم این است که ما در کشور شما 70 میلیون بمب داریم و چاشنی آنها در اختیار ماست. کاری نکنید که ما این چاشنیها را آتش بزنیم و کشورتان را به مشکلاتی مبتلا کنیم که نتوانید حل کنید.» گفت: «منظورتان مسلمانان شوروی هستند؟» گفتم: «بله.» گفت: «چشم!» گفتم: «گمشو. برو بیرون!» این ملاقات اولم با سفیر شوروی بود. از اینکه این حرف را به آنها زدم ناراحت شدم، ولی تمام شد. امام گفت من هم انجام دادم.
بلافاصله خدمت احمدآقا رفتم و گزارش را به ایشان دادم ایشان هم به اطلاع امام رساندند. امام هم خندیدند و گفتند این به نفع انقلاب بود.
دو هفته بعد وزارت خارجه زنگ زدند که سفیر شوروی اجازه ملاقات میخواهد.
با همان افسر سیاسی آمد. دم در ایستاد. پرسید: «بایستم یا بیایم داخل؟»
گفتم: «بیا داخل!» نزدیک میزم آمد. یک صندلی کنار میز قرار داشت.
باز هم ایستاد. گفت: «بنشینم؟»
گفتم: «بنشین.» نشست.
برایش چای آوردند.
کاغذی در آورد و گفت: «من پیغام شما را عیناً بدون هیچ حذفی به رهبران شوروی ابلاغ کردم و آنها این پیغام را بسیار عالی ارزیابی و توصیف کردند و گفتند اگر از آقای رفیقدوست دعوت کنیم به شوروی میآیند یا نه؟»
گفتم: «خیلی دوست دارم به مسکو بیایم، ولی اختیارم دست امام است. من از ایشان اجازه میگیرم. اگر اجازه دادند میآیم.»
چند وقت بعد از آن مراسم تشییع جنازه 200 شهید در اصفهان بود.
برای سخنرانی رفته بودم.
در مسجد سید اصفهان یک روحانی روی منبر بود. وقتی وارد شدم یواشکی رفتم دم در مسجد جایی نشستم.
تقریباً خیلیها متوجه نشدند که وزیر سپاه آمده بود.
او داشت ماجرای سفارت را میگفت.
آنجا شنیدم که گفتند سفیر ایران را در شوروی خواستند و در گوشش زدند. خبر به امام رسیده و امام هم فرموده است باید مقابله به مثل شود. یکی یکی اسم وزرا را هم میآورد که به چه کسی بگوییم. امام فرمودند به کسی میسپارم که این مأموریت را بهخوبی اجرا میکند. به حاج محسن بگویید سفیر شوروی را بخواهد و مقابله به مثل کند.
آقای رفیقدوست هم سفیر شوروی را خواست. تا وارد اتاقش شد یکی از این طرف و یکی از آن طرف در گوشش زد.
مردم هم گفتند: «تکبیر!» آقای بشارتی آن موقع در وزارت خارجه بود.
او هم در اصفهان بود. وقتی بیرون آمدیم گفتم: «تکذیب میکنم.» میخندید و میگفت: «چرا تکذیب میکنی؟ بگذار مردم خوش باشند!»، ولی واقعیت این است که آن برخورد به صورتی بود که تعریف کردم.»
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://instagram.com/yadollh.yasini
https://twitter.com/Yyasini1
@tahlilisiyasiseraat
#زمینههای_فقدان_اجماع_میان
#همسایگان_افغانستان
❇️ تحلیل_کوتاه
✍ اندیشکده راهبردی تبیین
💥نشستهایی که با حضور همسایگان افغانستان در مسکو و تهران برگزار شد، نشان داد نه فقط میان قدرتهای بزرگ و مؤثر جهان، بلکه میان قدرتهای منطقهای و همسایگان افغانستان نیز اجماع نظر درباره چگونگی فرآیند گذار از حکومت موقت به یک دولت باثبات، وجود ندارد.
👇 این تضاد منافع در چند مسأله نمایان است:
1️⃣ مصادیق تروریسم
یکی از مهمترین تعارضها میان همسایگان افغانستان، اختلافنظر آنان در خصوص مصادیق شناسایی گروههای شبهنظامی فعال در افغانستان به عنوان تروریست است. گرچه در رابطه با داعش اجماع نظر نسبی وجود دارد ولی درباره القاعده، تحریکطالبان و شبکه حقانی چنین نیست.
2️⃣ دولت فراگیر
اختلافنظر درباره آنچه تحت عنوان دولت فراگیر از آن یاد میشود، مصداق دیگری از اختلافات میان همسایگان است. اینکه دولت فراگیر شامل چه قومیتها و مذاهبی باشد و اینکه کدام ملاحظات حقوقبشری بهویژه درباره زنان رعایت شود، امری نیست که نسبت به آن، میان همسایگان مختلف افغانستان، اجماع نظر وجود داشته باشد.
3️⃣ ابهام طالبان
مسأله دیگر که مانع اجماع نسبی شده، این است که طالبان هنوز نسبت به اینکه از یک جنبش سلفی به یک دولت و ساختار باثبات تغییر ماهیت دهد، در نوسان است. این مسئله سبب شده تا بازیگران حامی این گروه، همچنان بر امکان استفاده از زمین بازی افغانستان برای منازعات نیابتی در رقابتهای مذهبی و قومیتی، اصرار داشته باشند.
✅ به نظر میرسد تا زمانی که پاکستان علیه هند، عربستان علیه ایران و آمریکا نیز علیه ایران، چین و روسیه قصد دارند از صحنه افغانستان وارد عمل شوند، مسأله امنیت و ثبات سیاسی در این کشور حل نخواهد شد و همسایگان نیز به اجماعی پیرامون آینده این کشور نخواهند رسید.
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
https://t.me/tahlilsiyasiseraat
https://instagram.com/yadollh.yasini
https://twitter.com/Yyasini1
@tahlilisiyasiseraat
🇮🇷 #استقلال_سه_نبش!
(درباره چند ضلعی توهین به آیت الله صافی)
✍محسن قنبریان
1⃣ نبش اول: استقلال حوزه
استقلال حوزه از حکومت در عین همکاری، به لحاظ نظری #طرح_مقبول خود رهبر انقلاب است.۱ در شمارش فروضِ نسبت حوزه و حکومت فقط این فرض را درست می دانند:" فرض چهارمی هم وجود دارد و آن عبارت است از حوزه علمیه مستقل از حکومت که همکار حکومت است. کار خود را در مجموعه عظیمی که امروز بر دوش همه است انجام می دهد. وابسته به دولت نیست اما به دولت کمک و از آن پشتیبانی می کند. به آن خدمت می دهد آنرا نصیحت و راهنمایی می کند و مقررات اسلامی را به آن می شناساند".۲
نیروهای ولایی و انقلابی حتی اگر راهنمایی و نصیحت مرجعی -بلکه مجتهد و فاضلی- را درست ندانند، نباید آنرا "سراپا غلط" و آن مرجع را بعنوان "مقلدِ سیاسی نیروهای سکولار" مذمت کنند!
می توانند حرف درست بنظر خودشان یا بیان رهبری را محترمانه تبیین کنند. خود می دانند حرف و حتی بیانیه یک مرجع، فوری عمل و اجرائی نمیشود که نگران "ناصواب" بودنش باشند(نمونه اش بیانیه همین مرجع در ابطال #مصوبه_بنزینی بود)!
آن تعابیر موهن در نقد موجب این موج و #موج_سواری برخی آدمها و جریانهای خاص شد، تا آن نصیحت کنج اتاق حالا بنام دفاع از مرجعیت، الزاما حرف درستی القاء شود!
2⃣ نبش دوم: استقلال ایران
استقلال حوزه هرچقدر هم لازم، دربش به خیابان استقلال ایران باز میشود. با یک حکومت جبّار دست نشانده، چیزی از حوزه نمی ماند که از استقلالش بپرسیم! متقابلا اندیشه استقلال کشور با فتاوای جهادیه و تحریمیه(تحریم اجناس خارجی)، #میراث_حوزه برای جوانان انقلابی بوده است.
"اصل اغاظه"(آیه ۱۲۰توبه، مبنی بر عمل صالح بودن ورود به میادینی که موجب غضب کفار و دشمنان است) را تفاسیر حوزه به جوانان آموخته است.۳
طلاب بصیر در کنار #کفایه_الاصول_آخوند، فتوای تحریم امتعه خارجیه ایشان برای حفظ استقلال اقتصادی ایران را هم دیده اند.۴
به مبانی این فتوا، پرداخته اند که چگونه مصرف محصولات "شرکت اسلامیه" -مقابل اجناس بیگانه- "جهاد اقتصادی و به منزله جِد و شهادت در رکاب امام زمان(ع) است".۵
اگر امروز براساس این مبانی و فتاوا، اشکالی صغروی بر مرجعی عظیم الشان بگیرند، حوزه را حوزه و مرجعیت را نگهبان استقلال ایران می خواهند.
اگر صرف مذاکره و ارتباط(بدون آسیب به استقلال)، با تنها دولت جبّار مورد قهر ملت ایران، بهبود معیشت را موجب می شد، در ۸سال گذشته شده بود.
امروز دولت ایران از قاجار کمتر نیست که مراجع بزرگ وقت رساله دعوت به مقاومت خود را به عباس میرزایش تقدیم و به نام او صادر کردند.
3⃣ نبش سوم: استقلال قوه قضائیه
اینکه دادگاه بتواند مستقل از اجزای دیگر حکومت، پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی باشد هم، در گرو دو استقلال قبل است.
روزی که احمد رشیدی مطلق روحانیت شیعه را استعمار سیاه و همکار با استعمار سرخ شوروی خواند و امام خمینی را ماجراجو، وابسته به مراکز استعماری و جاه طلب می خواند(!)، قوه قضائیه ایران به تبع حکومت پهلوی، استقلالی نداشت که از حوزه، مرجعیت و اقلا شخص امام بعنوان یک شهروند، دفاعی کند.
امروز اگر دادستان کل، هوادار مواضع رسمی حکومت را به اتهام توهین به منتقدِ سیاست خارجی، تحت پیگرد می نهد، می خواهد #استقلال_خودش را نمایش دهد که جای خود "بیش باد" دارد؛ اما باید بداند بین کلمات موهنی که در جهت استقلال ایران و حفظ میراث مراجع سلف حوزه ی مستقل، انشاء شده با توهین کنندگان دست نشانده و وابسته برای زدن مبانی استقلال یا مرجعیت شیعه، فرق بسیار است.
• چه خوب و به جا است #آیت_الله_صافی مثل آیت الله سیستانی توهین کننده خود را ببخشد و مانع پیگرد قضایی شود.۶
ظاهرا صفح پیامبرانه بهتر توهین را از نقد، پیرایش می کند و پیگرد قضائی را حداقلی و برای مهره های مامور نگه می دارد.
✍تحلیل مسائل روز ایران و جهان
@tahlilisiyasiseraat