چرا رهبرانقلاب ورود نمی کنند؟
✍محسن مهدیان
عده ای وقتی مشکلات کشور را می بینند و متوجه می شوند که مسئولین کم کاری می کنند، یک سوال برایشان ایجاد می شود؛
"چرا رهبری شخصا ورود نمی کنند؟!"
چرا گوش مسوول مربوطه را نمی گیرند؟ چرا بصورت مستقیم ورود نمی کنند؟ یا مدیر کارآمد انتخاب نمی کنند؟
برخی حتا در یک خیال پردازی فانتزی و احتمالن(!) به مزاح می گویند، شرایط کشور خیلی حساس است و لازمست رهبری انقلاب یک دوره از خیر انتخابات و مردم سالاری گذشته و به کارآمدی فکر کنند و خودشان راسا یک نفر منجی اجرائی را منصوب کنند.
این سوال 3 پاسخ دارد که که بخش سوم به این فهم، اهمیت بیشتری دارد.
پاسخ اول حقوقی است. نظام حاکمیتی ما بر این منوال قرار گرفته است که رهبرانقلاب در موضوعات جزئی ورود نکنند و نقش رهبری کلان و هدایت های راهبردی کشور را ایفا کنند. منطق این نظام مدیریتی همه مکانی و همه زمانی است؛ عبور کنیم.
پاسخ دوم همانست که رهبری بارها فرمودند و آن اینکه دهها برابر آنچه در علن به مسئولین تذکر می دهند در خفا به صورت صریح تر و روشنتر و کرارا مطالبه کرده اند.
اما سوال کننده محترم احتراما فراتر از این پاسخ ها انتظار دارد.
واقعیت اینست که فهم نادرستی از رهبری امت داریم. رهبری قلب یک جامعه است ولی بدون رگ ها و مویرگ ها این خون به بدن سریان نمی یابد. تحقق اراده رهبری در پیوند و تطبیق یافتن با اراده دیگران است. به عبارت روشنتر تحقق یک امر به همجهت شدن مجموعه اراده هاست نه اراده یک نفر. اساسن فرق نظام دیکتاتوری با مردم سالاری همینجاست. در نظام مردم سالار حتا خیر خواهی برای مردم هم بزور اعمال نمی شود؛ چه انکه مردم را بزور بهشت نمی فرستند. دیکتاتوری ولو خیرخواهانه اش مذموم است.
همین مردم باید بخواهند، همین مردم باید تصمیم بگیرند و انتخاب کنند. این مسئولین از میان همین مردم انتخاب شدند. با همین مسئولین کار مردم باید پیش رود. با همین مدیران چرخ کشور باید بچرخد و کار انقلاب پیش رود. به گردش کار مذاکرات توجه کنید. رهبری از ابتدا به نتیجه مذاکرات بدبین بودند. واقع بینانه اش نیز همین بود. اما اجازه دادند مردم و مسئولین تجربه کنند. چرا؟ چون همین مسئولین باید اقتصادمقاومتی را پیش ببرند. همین مردم باید فرهنگ تولید و کار را پذیرا باشند. همین ملت باید از مذاکره با دشمن دل بکند. تحقق استقلال اقتصادی و سیاسی به خواست مردم و مسئولین است و خواست حقیقی، نتیجه رشد علمی و تجربه هاست.
ورود رهبری به اجرا یعنی تزریق بی اعتمادی به سیستم اجرائی و این نیز خلاف تمکین و احترام به انتخاب مردمست.
فراموش نکنیم که کارآمدی حقیقی وقتی محقق می شود که بدست مردم و مسئولین انجام شود. معنای حقیقی کارآمدی، کارموفقِ برآمده از مردمست نه صرفا کار موفق.
اینکه گفته می شود مردمسالاری تنها پای صندوق رای نیست همینجاست؛ مردم سالاری در تاروپود این انقلاب است.
رهبری هدایت می کند، راه را روشن می سازد، در خفا و علن مطالبه می کند، نظارت و بازخواست می کند. اما درنهایت این من و شما و مائیم که انتخاب می کنیم. سرنوشت ما بدست خودمان است. در همین منظومه است که جامعه رشد می کند؛ هم انتخاب مردم و هم تصمیم مسئولین.
البته طبیعی است که انچه مربوط به حوزه اختیارات مستقیم رهبری است و اصل انقلاب را تحت الشعاع قرار می دهد در کوتاه مدت متوقف به این و آن نیست؛ هرچند در بلند مدت بازهم این مردمند که خرد و کلان حیات جمعی شان را می سازند.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
⚡️بعضی وقتها بعضی تولیدات ایرانی انصافا در کیفیت هم کم ندارند.
✍سید یاسر جبرائیلی
#خودکار_کیان، یکی از این تولیدات با کیفیت است که وقتی آن را داریم، به حکم رهبر انقلاب واردات مشابه خارجی آن حرام است؛ اما متاسفانه تاکنون جلوی این حرام گرفته نشده است.
بر اساس برخی برآوردها، خودکار یک بازار ۲۵۰ میلیارد تومانی در ایران دارد. هر یک خودکاری که وارد کشور میشود، نه تنها به شکلی غیر ضرور منابع ارزی (نفتی!) ما را هدر میدهد، بلکه از ظرفیت این بازار برای تولید داخلی نیز میکاهد. کاهش ظرفیت بازار برای تولیدکننده داخلی به معنی پایین آمدن ظرفیت تولید است و نتیجه آن، چیزی جز رکود و ورشکستگی و بیکاری کارکنان و تعطیلی بنگاههای اقتصادی داخلی نیست. اما در عوض، هرچه این ظرفیت عظیم بازار داخلی برای تولید داخلی صیانت شود، همانقدر امکان تولید و اشتغال و رونق و رفاه برای مردم کشورمان فراهم خواهد شد.
همین جا باید اشاره کنم که وقتی از صیانت از بازار داخلی برای تولید داخلی سخن میگوییم، هدفمان نباید بیشینه سازی سود تولیدکننده باشد. تولیدکننده باید در ازای این امتیاز بازار، به تحقیق و توسعه ملزم شود. خودکار کیان امروز باکیفیت است، اما اگر برای تحقیق و توسعه برنامه نداشته باشد و هزینه نکند، در آینده بلاتردید از رقبای خود عقب خواهد ماند و به سرنوشت ارج دچار خواهد شد. این تحقیق و توسعه البته بدون حمایت دولتی و به کارگیری امکانات علمی و مالی کشور ممکن نیست. دولت علاوه بر مسئولیت صیانت از بازار، در زمینه کمک به تحقیق و توسعه نیز در قبال بخش خصوصی حتما مسئولیت دارد. خصوصی سازی، رها سازی نیست.
تجربه چین درباره تولید خودکار بسیار قابل تامل است. چین، بزرگترین صادرکننده خودکار دنیاست. اما تا دو سال پیش، غلطک نوک خودکار(pen ball) را از ژاپن وارد میکرد. با اینکه این کالای وارداتی صرفا واسطه بود و با یک ارزش افزوده بالا، صادر میشد، اما چینی ها به این رضایت ندادند. نُه میلیون دلار طی چند سال هزینه کردند و چند شرکت عظیم دولتی بسیج شدند تا اینکه نهایتا توانستند این غلطک نوک خودکار را تولید کنند. این مسئله به قدری برایشان مهم بود که حدود دو سال پیش برای این موفقیت، جشن ملی گرفتند!
#حمایت_از_تولید_داخلی
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
✍استاد رحیم پور ازغدی
نسل دهههاي چهل و پنجاه كه امثال بنده، جوانترين آنها بوديم و حالا نسبت به شما پيرمرد محسوب ميشويم. علقه خانوادگي و شخصي به دين داشتند اما سرشان با دلشان همراه نبود يعني هر چه در شبكه واژگاني وارداتي، درگيرتر و آكادميكتر ميشدند، سرشان سنگينتر و دلشان خاليتر ميشد و سر از دل، بيشتر فاصله ميگرفت. غافل از اين كه نميشود سوار ترن «هگل» و «ماركس» شد، يا سوار ترن «جان لاك» و «پوپر» شد و به مدينه فاضلة اسلام و مدينةالنبي رسيد. در يك چنين عصر و عرصهاي بود كه دو پديده از خراسان ظهور كردند و تأثيراتي عميق بر روشنفكري ديني گذاشتند. يكي مطهري بود كه خداي دقت و انضباط فكري است و به صراحت ميگفت كه عليرغم بعضي تشابهات، يك جايي راه اسلام از ليبراليزم جدا ميشود، يك جايي راه اسلام از ماركسيسم و فاشيزم جدا ميشود و آنجا ديگر نبايد از ترس متهم شدن به اُمّلي با كسي تعارف كرد و ديگري، شريعتي است كه صداي ناقوس بيداري مذهبي بود گرچه عاري از دقت اما توأم با صداقت و نقدپذيري.
امثال ما البته بيشتر در آن زمان با ذهن و زبان شريعتي، محشور بوديم قبل از اينكه با مطهري و عظمتهاي او آشنا بشويم. براي ما خيلي جالب بود كه كساني چون علي شريعتي و جلال آل احمد با چه شجاعتي دارند برخلاف مسير رودخانه روشنفكري ترجمهاي كه از غرب، سرازير شده، حركت ميكنند؛ دُگمهاي روشنفكري را يكي يكي ميشكنند و جلو ميآيند، دگمهايي كه غالباً دفاع از غرب و غربگرايي بود، پرستشمدرنيته بود،تحقير ملت خود وتفكيك دينازسياست بودوشمابدانيد علت تهاجم مجددي هم كه الان در محافل روشنفكري ديني يا لائيك (ولي هر دو ليبرال) عليه شريعتي و آل احمد شروع شده، همين است.
علتش اين است كه اين دو جرئت كردند و دگمهاي روشنفكري وابسته را شكستند و عليرغم منافع و ايدههاي غرب و سكولاريزم و استعمار، وضعيت گرفتند.
الان آقايان ميگويند و مينويسند كه آلاحمد چون غرب را نميشناخت، عليه غرب و غربزدگي، كتاب نوشت و بحث كرد و به نقد روشنفكري پرداخت و از «خدمتها و خيانتهاي روشنفكري» بحث كرد
«اجتهاد»، شهيد نبرد «تحجر» و «التقاط» ١٣٧٩
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
💠نظر رهبر انقلاب دربارهی انتقادات شهید مطهری به مرحوم دکتر شریعتی:
🔻چند روز پس از چهلمین روز درگذشت دکتر شریعتی، آیت الله مطهری نامه ای محرمانه به امام خمینی در نجف نوشت:
goo.gl/wD5stg
"اخیرا میبینم گروهی که عقیده و علاقهی درستی به اسلام ندارند و گرایشهای انحرافی دارند، با دستهبندیهای وسیعی در صدد این هستند که از او بتی بسازند که هیچ مقام روحانی جرأت اظهار نظر در گفتههای او را نداشته باشد.»
مطهری در نامه قسم میخورد که ریشه های نوشته های شریعتی «برضداصول اسلام» است و «کوچکترین گناه این مرد بدنام کردن روحانیت است». و «خدا میداند که اگر خداوند از باب مکرالله و ... در کمین او نبود، او در ماموریت خارجش چه به سر روحانیت و اسلام می آورد.»
مطهری تاکید میکند که شریعتی از مناظره با او امتناع می ورزد اما قول داده که آثارش را برای اصلاح نزد استاد محمدرضا حکیمی و علامه محمدتقی جعفری بفرستد اما فقط برای حکیمی ارسال کرده!
شهید مطهری در ادامه از شایعات و تهمت های طرفداران شریعتی به خود مینالد و از امام در باب مواجه با آثار شریعتی کسب تکلیف می کند.
آن روزها که این نامه نوشته شد آقای خامنه ای از جمله طرفداران سرسخت دکتر شریعتی بودند. بعد از درگذشت دکتر و پیروزی انقلاب این حمایت در برابر مخالفان دکتر همچون مطهری و مصباح یزدی و بسیاری از روحانیون سنتی بیشتر هم شد. آقای خامنه ای معتقد بود:
.«شریعتی نه فقط ضدروحانی نبود، بلکه عمیقا مومن و معتقد به رسالت روحانیت بود، او میگفت روحانیت یک ضرورت است و اگر کسی با او مخالفت کند، یقینا از یک آبشخور استعماری تغذیه میشود. اما میگفت روحانیت به رسالتش به طور کامل عمل نمیکند."
.
30 سال بعد وقتی آقای خامنه ای ردای رهبری را به تن کردند، برخی فکر میکردند این نظرات در باب شریعتی برای دوران جوانی او بود و حتما دیگر تغییر کرده! اما وقتی رسول جعفریان در سال 87 کتاب جدید خود، "جریان ها و سازمانهای سیاسی مذهبی در ایران" را نزد ایشان برد تا تورق کند، ایشان در حاشیه متن نامه محرمانه مطهری به امام نوشت:
«نظرات مرحوم شهید مطهری درباره شریعتی چه در آغاز آشنایی شان که تا 2-3 سال از وی به نحو شگفت آوری ستایش میکرد و چه در سالهای بعد که از او به نحوه شگفت آوری مذمت می فرمود، غالبا مبالغه آمیز بود. در همین مطالبی که ایشان به امام مرقوم داشته نشان های بزرگ نمایی آشکار است. برخی دیگر از دوستان ما از جمله مرحوم شهید بهشتی نیز همین نظر را درباره اظهارات شهید مطهری داشتند"
#جواد_موگویی
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
💠 مرسِنِریها (Mercenaries) [قسمت اول]
✡️ داعش [1]
✍️ عبدالله شهبازی
🌐 موصل. سومین شهر بزرگ عراق
سهشنبه، ۲۰ خرداد ۱۳۹۳ برابر با ۱۰ ژوئن ۲۰۱۴
1️⃣ شهر دو میلیون نفری #موصل در پی حمله گروهی مهاجم مسلح نقابدار، که بر پشت وانتهای تندروی خود پرچمهای سیاه و مسلسل حمل میکردند، و ریشهای بلند داشتند، با چنان سرعتی سقوط کرد که رسانههای غربی از آن با تعبیر «تورنادو» (توفان برقآسا) یاد کردند. تعداد مهاجمان حدود سه هزار نفر تخمین زده میشد. جهان در بهت و حیرت فرورفت.
2️⃣ اشغالگران با کشتار مردم مناطق مسیر خود و شهر موصل فضایی چنان رعبانگیز ایجاد کردند که کسی جرئت مقاومت نداشت. یکی از سربازان عراقی به نام «تسکین»، که از مقابل نیروهای #داعش گریخته بود، به خبرنگار اشپیگل گفت: «آنها دست کسی را که سیگار میکشد قطع میکنند، کسی که ریشش را تراشیده باشد به گلوله میبندند و به زنان تجاوز می کنند.»
3️⃣ رسانههای غرب ابتدا این گروه را، که خود را «دولت اسلامی عراق و شام» (داعش) مینامید، وابسته به #القاعده خواندند ولی کمی بعد نام «داعش» شهرتی بسیار گستردهتر از «القاعده» یافت.
4️⃣ به این ترتیب، گروهی کوچک و گمنام، که مدت کوتاهی قبل بعنوان بخشی از معارضین مسلح علیه حکومت قانونی سوریه فعالیت خود را شروع کرده بود، شهرتی عالمگیر یافت و نام #داعش و #ابوبکر_البغدادی، خلیفه داعش، هراسناکتر از نام گروهی شد که بعنوان مسبّب حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ شناخته میشد و رهبر نامدارش اسامه بنلادن بیش از یک دهه بعنوان نماد #تروریسم شهرت یافته بود.
5️⃣ شهر کهن و تاریخی موصل سرانجام پس از سه سال در تیر ۱۳۹۶ به دست نیروهای مسلح و مردمی عراق آزاد شد در حالی که ویرانهای از آن بر جای مانده بود.
6️⃣ #داعش، سازمانی که تا به امروز سه سال است بعنوان نماد رعب و وحشت از سوی رسانههای غربی مطرح میشود، چیست؟ آیا به راستی سازمانی آرمانگرا و اسلامگرا با عقاید سلفی و افراطی است که میخواهد خلافت صدر اسلام را احیاء کند؟
7️⃣ طی سالها، حتی تا به امروز، جریان اصلی رسانهای در غرب اینگونه وانمود میکند که داعش سازمانی #اسلامگرا است. این همان روشی است که با حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ آغاز شد و مفهوم #تروریسم_اسلامی را، همراه با نام سازمان «القاعده»، بر سر زبانها انداخت. اینک «شبح القاعده» بیش از حد تکراری و باورنکردنی بود. به این ترتیب، #داعش خلق شد و در تبلیغات رسانههای غربی جای «القاعده» را گرفت.
🔹 ادامه دارد...
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
💠 مرسِنِریها (Mercenarie)
✡️ داعش [2]
✍️ عبدالله شهبازی
🌐 شنبه، ۲۹ فروردین ۱۳۹۴ برابر با ۱۸ آوریل ۲۰۱۵
1️⃣ مجله سرشناس آلمانی #اشپیگل اسناد و اطلاعاتی منحصربفرد و تکاندهنده از تشکیلات و رهبری #داعش منتشر کرد. خبرگزاریهایی مانند رویترز به سرعت گزارش اشپیگل را مخابره کردند و از آن پس این گزارش به معتبرترین مأخذ دربارهی تاریخچه و نحوهی شکلگیری و تشکیلات درونی داعش تبدیل شد.
2️⃣ هرچند تا آن زمان مقالات و گزارشهای پراکندهای منتشر شده بود که «داعش» را نه سازمانی «اعتقادی» و «آرمانگرا» بلکه تشکیلاتی مزدور و ساخته و پرداخته #سرویسهای_اطلاعاتی و #کانونهای_مافیایی غرب و منطقه معرفی میکرد، که با اهداف معین ایجاد شد، ولی گزارش اشپیگل جایگاه ویژهای یافت زیرا اینگونه تحلیلها و نظرات را بر اساس اسناد ثابت میکرد.
3️⃣ گزارش اشپیگل نشان داد که پدیده «داعش» در درون زندانهای #ابوغریب (واقع در ۳۲ کیلومتری غرب بغداد) و #بوکا (واقع در شهر امقصر بصره در کنار خلیج فارس) شکل گرفت؛ یعنی دو زندانی که، پس از حمله نظامی آمریکا و بریتانیا و متحدانشان و سقوط حکومت صدام در ماه مه سال ۲۰۰۳ (اردیبهشت ۱۳۸۲)، آمریکائیان قریب به هفت سال حدود ۳۵ هزار زندانی بعثی را نگهداری میکردند. در این دو زندان سرویسهای اطلاعاتی غرب تعدادی از زندانیان را، که بیشتر افسران اطلاعاتی سابق رژیم صدام بودند، برگزیدند و آموزش دادند. اسناد اشپیگل نقش یکی از این زندانیان بنام «حاجی بَکر» را در ایجاد و سازماندهی داعش نشان میداد.
4️⃣ #حاجی_بکر که به #سید_الظلال (آقای سایهها) نیز شهرت داشت، سرهنگ اطلاعاتی نیروی هوایی ارتش صدام و نام واقعیاش سمیر عبد محمد الخلیفاوی بود. حاجی بکر در ژانویه ۲۰۱۴ به دست رقبای داعش در سوریه کشته شد. در آن زمان قاتلین «حاجی بکر» نمیدانستند چه شخصیت مهمی را میکشند.
5️⃣ اشپیگل بر اساس دستنوشتهها و اسنادی که با صرف وقت و پول قابلتوجه به دست آمد، کلنل #سمیر_الخلیفاوی معروف به «حاجی بَکر» را بعنوان معمار داعش معرفی کرد. به گزارش اشپیگل، بخش مهمی از موفقیت داعش و تسلط آن بر شمال سوریه و غرب عراق، مدیون اقدامات حاجی بکر بود. او حکومتی با مشخصههای مشت آهنین، هوشیاری اطلاعاتی بالا و خشونت بیحدومرز در قبال هرگونه مخالفت را از حکومت صدام الگوبرداری کرد؛ چنان سیستمی که #کنعان_مکیه، نویسنده عراقی، از آن با عنوان #جمهوری_وحشت یاد میکند. اسناد بازمانده از حاجی بکر با دقتی مثالزدنی ساختار سازمانی داعش را، از مرکزیت و رهبری سازمان تا شبکههای روستاها به صورت نمودارهایی نشان میدهد. این اسناد بیانیه اعتقادی و ایدئولوژیک نیست بلکه ترسیم طرحی دقیق است برای تأسیس و اداره یک #خلافت تحت نام و پوشش #اسلام که درواقع، به تعبیر اشپیگل، «حکومتی اطلاعاتی- امنیتی» است.
6️⃣ در همان زمان که حاجی بکر در #زندان_بوکا به سر میبرد، یکی دیگر از زندانیان بوکا بنام #ابراهیم_عواد_البدری_السامرایی نیز شناسایی و آموزش داده شد. این زندانی، چنانکه نامش نشان میدهد، به قبیله بَدری ساکن منطقه سامره تعلق داشت. #ابراهیم_بدری_سامرایی، که فارغالتحصیل علوم اسلامی از دانشگاه بغداد بود، یک دهه بعد با نام #ابوبکر_البغدادی شهرت جهانی یافت: اندکی پس از سقوط موصل، در روز یکشنبه، اول ماه مبارک رمضان ۱۴۳۵ برابر با ۲۹ ژوئن ۲۰۱۴/ ۸ تیر ۱۳۹۳، «ابوبکر البغدادی»، یا همان #ابراهیم_سامرایی، طی سخنرانی در مسجد جامع تاریخی «النوری» شهر #موصل خود را بعنوان «خلیفه مسلمین» معرفی کرد. نوارهای این سخنرانی، و اعلام خلافت ابوبکر البغدادی، در رأس خبرهای جهان قرار گرفت.
7️⃣ گزارش تکاندهنده ۱۸ آوریل ۲۰۱۵ مجله اشپیگل درباره نقش افسران اطلاعاتی #حزب_بعث، و زندانیان بعثی بوکا و ابوغریب، که کمی پس از خروج آمریکائیان از دو زندان بوکا و ابوغریب در سال ۲۰۰۹، به تشکیل گروه داعش دست زدند، راز سقوط عجیب و سریع شهر دو میلیون نفری موصل به دست گروه سه هزار نفره داعشیان را آشکار میکند.
🔹 ادامه دارد...
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
💠 مرسِنِریها (Mercenaries)
✡️ داعش [3]
✍️ عبدالله شهبازی
1️⃣ سقوط #موصل و رشد سریع #داعش بدون حمایت ژنرال #عزت_ابراهیم_الدوری، معاون رئیسجمهور و دست راست صدام، ممکن نبود.
2️⃣ ژنرال عزت ابراهیم پس از سقوط صدام در منطقه زادگاه خود، الدور و تکریت، متواری شد و حدود چهار سال پس از سقوط صدام، در اواخر سال ۲۰۰۶ سازمانی مسلح بنام «ارتش رجال طریقت نقشبندی» (جیش رجال الطریقة النقشبندیة) را تأسیس کرد. لبه تیز فعالیت عزت ابراهیم، مانند داعش، علیه شیعیان عراق و دولت شیعی مستقر در بغداد بود.
3️⃣ ژنرال عزت ابراهیم و داعش از حمایت رؤسای قبایل منطقه شمال غربی عراق برخوردار بودند که چهرههای سرشناس آنان، مانند علی حاتم سلیمان الدُلَیمی، در استان انبار، منطقه قبیله دُلَیم، از نفوذ محلی برخوردار بودند.
4️⃣ ژنرال عزت ابراهیم و «ارتش طریقت نقشبندی» او در استان موصل و سران ضد شیعی عشایر دُلَیم در استان انبار از روابط نزدیک با #آلسعود و #کانونهای_صهیونیستی و ضد ایرانی در ایالات متحده آمریکا و غرب برخوردار بودند.
5️⃣ بیدلیل نبود که اندکی پس از سقوط موصل این سران #عشایر استان انبار در اجتماعی بیعت خود را با «خلیفه» خودخوانده داعش اعلام کردند. بدون اینگونه حمایتها امکان نداشت گروه کوچکی مانند داعش بتواند شهری بزرگ مانند موصل را با سرعتی چنان غافلگیرکننده اشغال کند.
6️⃣ گزارش #اشپیگل ثابت میکند که داعش نه سازمانی اعتقادی و #اسلامگرا بلکه گونهای استتارشده از «پی. ام. سی.» است که بعنوان پیمانکار در خدمت کارفرمایان خود است.
7️⃣ پی. ام. سی. (PMC) مخفف «شرکت نظامی خصوصی» (private military company) است. این نام به کمپانیهای خصوصی قدرتمندی اطلاق میشود که #خدمات_نظامی خود را به خریداران میفروشند.
8️⃣ این خریداران میتوانند دولتها باشند یا کمپانیهای بزرگ و یا کانونهای مافیایی و توطئهگر که نقشههای پنهانی دنبال میکنند که نمیخواهند مشارکتشان در آن بطور مستقیم آشکار شود.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
هدایت شده از قم خبر
#صراط
کانالی تحلیلی برای اطلاع ازمهمترین مسائل سیاسی، اقتصادیِ داخلی و خارجی به قلم برجسته ترین محلل های سیاسی، اقتصادی/
اگه میخوای فقط در یه کانال از همه مسائل مطلع بشی، پس حتما باید عضو بشی👇
http://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat
🔷 عربستان؛ شتاب در توسعه و مصائب آن
#تحلیل_کوتاه
✍#اندیشکده_راهبردی_تبیین
🔹برکناری رئیس هیئت تفریح و سرگرمی عربستان توسط پادشاه این کشور، در شرایطی که ریاض، سیاست توسعه فرهنگی را با الگوبرداری از فرهنگ غربی برگزیده، میتواند معنادار تلقی شود.
🔹هیئت تفریح و سرگرمی عربستان در سال ۲۰۱۶ بر اساس چشمانداز ۲۰۳۰ این کشور با هدف راهاندازی و توسعه بخش تفریحات و سرگرمی برای تمامی گروههای جامعه در تمامی مناطق عربستان تاسیس شد.
🔹محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان پیشتر گفته بود، ریاض به دنبال آن است درآمدهای حاصل از تفریحات عربستانیها را که در سال ۲۲ میلیارد دلار در خارج کشور برای تفریح هزینه میکنند، جذب بازار داخلی کند.
🔹طی روزهای اخیر، کاربران عربستانی در شبکههای اجتماعی، نسبت به برگزاری یک سیرک با حضور زنان روسی در عربستان انتقادات زیادی طرح کردند.
🔹برخی منابع خبری میگویند پادشاه عربستان برای مهار موج انتقادی در این خصوص، رئیس هیئت تفریح و سرگرمی را برکنار کرده است.
✔️ واقعیت این است که سیاست درهای باز فرهنگی بدون طی کردن مراحلی، همواره با واکنش بخش سنتی جوامع روبرو بوده است. تجربههای پرشماری نیز در جهان اسلام در این خصوص وجود دارد. بر همین اساس، سیاستهای توسعهای بن سلمان در عربستان، محل بحث برخی کارشناسان بوده است. آنها بر این باورند که امکان بیثباتی ناشی از این سیاستها کاملا وجود دارد. لذا به نظر میرسد مشاوران خارجی بن سلمان برای حفاظت از مسیر قدرتیابی او، نسبت به سرعت تغییرات فرهنگی در این کشور، حساس خواهند بود.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat
1_14285440.pdf
3.9M
✍ ماجرای نامه نمایندگان مجلس ششم به رهبرمعظم انقلاب چه بود؟
چرا عدهای از سیاسیون، مجددا خواهان مذاکره با آمریکا، آن هم بدون هرگونه پیششرطی شده اند ⁉️
@tahlilisiyasiseraat
✍سید یاسر جبرائیلی
بسمه تعالی
جناب آقای دکتر علی لاریجانی
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم
در رسانهها نقل قولی از حضرتعالی منتشر شده است که درباره الحاق به کنوانسیونهای تکلیفی FATF فرمودهاید "حتما این موضوع را با ایشان(رهبر انقلاب) مطرح کرده و نظر رهبری را جویا می شویم و براساس تدابیر ایشان در مجلس عمل می کنیم."
نسبت مدیریتی ولایت فقیه با دستگاههای حاکمیتی- که همه، مشروعیت خود را از ولایت دارند- یک مدیریت کلان ارزشی است. به این معنی که هر مسئول و نهاد و دستگاهی در نظام جمهوری اسلامی شرعا و قانونا موظف است سیاستهای کلی ترسیم شده از سوی ولی فقیه را در جهتگیری، رفتار، موضعگیری و تصمیمگیری خود لحاظ کند.
این مسئله به قدری حائز اهمیت است که در همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی که مجلس خبرگان قانون اساسی شکل گرفت، حضرت امام(ره) به منتخبان تذکر دادند که هر کسی با هر بینشی هم به این مجلس راه یافته، باید بداند که مردم او را برای تدوین قانون اساسی "جمهوری اسلامی" انتخاب کردهاند و حق ندارد اگر هم تعلقات فکری و ایدئولوژیکی غیراسلامی دارد، آن را در این فرآیند دخیل کند.
بررسی سیره امامین انقلاب نشان میدهد ورود امام(ره) و حضرت آقا به موارد مصداقی در وظایف دستگاهها، صرفا زمانی صورت گرفته است که دستگاهی در رعایت سیاستهای کلی و چهارچوب ارزشی تعیین شده انقلاب اسلامی دچار جهل، غفلت، تجاهل و... بوده و بیم آن رفته که حرکت کلان ارزشی انقلاب اسلامی -که وظیفه رهبری صیانت از آن است- دچار انحراف یا خدشه شود.
در ماجرای FATF و کنوانسیونهای تکلیفی آن(پالرمو و TF) متاسفانه در رعایت مبانی و سیاستهای کلی انقلاب اسلامی کوتاهی صورت گرفته بود که رهبر حکیم انقلاب در دیدار ۳۰ خرداد ۹۷ با جنابعالی، نمایندگان و کارکنان مجلس شورای اسلامی، ضمن یادآوری سیاستهای کلی نظام مبنی بر پرهیز از ورود به کنوانسیونهای پخت و پز شده در اتاقهای فکر قدرتهای بیگانه، لوایح جاری در مجلس را از مثالهای این مسئله دانستند.
اینکه رهبر انقلاب در کنار تذکر سیاستهای کلی نظام، به مصداق خاص نیز اشاره میکنند، نشاندهنده ضعف ماست؛ که نه تنها در تشخیص مبانی و سیاستهای کلی نظام اسلامی دچار خطا بودهایم و تذکر گرفتهایم، بلکه بیم آن میرفته که علیرغم تذکر صریح درباره سیاست نظام، در تطبیق مصادیق جاری رعایت این سیاست یعنی الحاق به کنوانسیونهای TF و پالرمو نیز، دچار خطا شویم!
از حضرتعالی که مطالعات گستردهای در فلسفه و منطق داشته و دارید، انتظار نمیرود که مجددا مصاحبه کنید و بگویید که بنا دارید نظر رهبر انقلاب را درباره این کنوانسیونها اخذ کرده و بر اساس آن تصمیم بگیرید.
اگر دولت محترم تعهدی به FATF داده و مجلس را صرفا یک گذرگاه تشریفاتی برای پیشبرد برنامه خود میداند و معالاسف کسانی تمایل دارند مجلس را به شاخهای از دولت تبدیل کنند، هیچ کس حق ندارد این نوع نگاه به مجلس را به رهبر انقلاب تعمیم دهد.
اینکه رئیس مجلس خدمت رهبری برود و سوال کند که آیا نمایندگان به فلان طرح و لایحه رای بدهند یا ندهند، توهین به مجلس و نمایندگان آن است و رهبر انقلاب هرگز به چنین سوالی پاسخ نخواهند داد.
مجلس-همچون سایر دستگاهها- وظیفه دارد در چارچوب سیاستهای کلی نظام (از جمله سیاستهایی که اخیرا یادآوری شد) تصمیمگیری کند. اگر مصوبه مجلس در چارچوب سیاستهای نظام قرار داشت، به تایید دو نهاد ناظر بر رعایت و حسن اجرای سیاستها یعنی شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهد رسید. اگر مغایرت داشت، روند اصلاحی یا حذفی طبق قانون طی خواهد شد.
لذا از حضرتعالی تقاضا دارم ضمن اصلاح آنچه درباره استعلام از رهبر انقلاب فرمودهاید، از تکرار این ادبیات در سپهر سیاسی کشور اجتناب فرمایید.
✍ اخبار مهم و تحلیل های روز سیاسی،اقتصادی را درکانال تحلیلی سیاسی صراط دنبال نمایید 👇
@tahlilisiyasiseraat