برنده کدام، و بازنده کدام است؟!
✍عبدالرحیم_انصاری
💥بعضی دوستان از جنایت هایی که صهیونیست ها مرتکب میشوند ناراحت اند و جدای از فجایع اخیر، نگران آینده غزه هستند که آیا میتواند مقاومت کند؟ آیا شکست خواهد خورد؟ آیا تسلیم میشود؟ برای پاسخ به این سوالات چند نکته را خدمت مخاطبان عرض میکنم:
هر جنگی دو طرف دارد: حمله کننده و حمله شونده! طرفی که میخواهد وضع موجود را تغییر دهد و طرفی که تلاش میکند شرایط را با همین کیفیت حفظ کند. در نبردهای قبلیِ اسرائیل و غزه، شروع کننده همواره اسرائیل بود، و فلسطینی ها صرفا دفاع میکردند.
در واقع شهید میدادند، زیرساختهایشان نابود میشد، چند روزی هم مقاومت میکردند و پس از آن با وساطت کشورهایی چون مصر آتش بسی اعلام میشد و تمام! این وسط اسرائیل اهداف خود را تخریب، و فرماندهانی را ترور کرده بود؛ حال آنکه فلسطینی ها دستاورد خاصی نداشتند.
این بار اما وضع فرق میکند؛ حمله کننده غزه بود، بیشترین تلفات تاریخ اسرائیل رقم خورده، و امروز که سیزدهمین روز جنگ است؛ بسیاری شهرک های صهیونیست نشین عملا متروکه شده اند، اقتصاد و پولشان سقوط را تجربه کرده، و ترابریِ رژیم نیمه تعطیل شده است.
آژیرهای خطر در سراسر فلسطین اشغالی مدام به صدا در می آیند، ترس بر صهیونیستها مستولی شده، زندگی عادی مختل، فرار به پناهگاه ها به امری عادی بدل شده، و اعتراضات عمومی به کابینه نتانیاهو، درباره شرایط سخت و نگرانی از حال اسرایشان نیز افزایش یافته است.
در این سیزده روز عملا امنیت صهیونیستها بر باد رفته است؛ در خطوط ریلی اخلال به وجود آمده و فرودگاه ها گاه و بیگاه تعطیل میشوند؛ تصویر اولاف شولتز صدر اعظم آلمان در فرودگاه بن گوریون که با شنیدن صدای آژیر بصورت درازکش روی زمین خوابیده بود آبروی نداشته ی صهاینه را بر باد داد!
اسرائیل عملا در شرایط جنگی ادامه داری قرار گرفته که فعلا نیز افقی برای پایانش وجود ندارد جز شکست غزه و تصرف آن، که این کار هم با جنگنده به تنهایی ممکن نیست، حال آنکه جرات تهاجم زمینی هم ندارند. علاوه بر این حملات وحشیانه اش نفرت مردم دنیا را علیه رژیم برانگیخته است.
عملیات روانی ایران، فشارهای ملت عرب، و درگیری محدود با حزب الله در مرزهای شمالی نیز کار را برای اسرائیل سخت تر کرده است. عملا رژیم صهیونیستی در این جنگ نتوانسته بازدارندگی ایجاد کند، ضمن اینکه با حملات عصبی اش فرصت مظلوم نمایی را هم از خود گرفته است.
دستاوردهای حماس را اگر بخواهیم بنویسیم میشود یک لیست بلند بالا تهیه نمود، اما کسی میتواند بگوید دستاورد اسرائیل در این سیزده روز چه بوده است؟ تا کی میتواند این شرایط برزخیِ بلاتکلیف را ادامه دهد؟ این مصیبت ها در حالی گریبان گیر تلاویو شده که هنوز نه ایران، نه حزب الله و نه هیچ طرف دیگری در مقاومت بصورت جدی یا مستقیم وارد معرکه نشده اند!
این بدان معنی است که اسرائیل به دلیل نداشتن عمق راهبردی، ضربه پذیری زیاد، و بی آبروییِ جهانی به اندازه کافی در موضع ضعف قرار گرفته و فرسایشی کردن جنگ حتی بدون دخالت ایران هم دمار از روزگارش در می آورد. بنابراین لازم است بدانیم غزه در موضع ضعف نیست و تا کنون به اهداف خود نیز رسیده است.
قطعا به شهادت رساندن مردم مظلوم، نه میتواند غزه را تسلیم کند و نه دستاوردی برای اسرائیل محسوب میشود. لازم است بدانیم محور مقاومت در عین شجاعت بسیار صبور، نکته سنج و با هوش است و یک هدف بزرگ(نابودی اسرائیل) را فدای تصمیمات آنی و هیجانی نخواهد کرد.
این بدان معنا نیست که حمله گسترده برای نابودی اسرائیل منتفی است؛ این اتفاق ممکن است همین فردا بیفتد؛ در واقع بستگی به شرایط دارد؛ اما موفقیت بزرگ با هزینه های کم از اولویت هاست. هوشیاری یعنی اینکه مقاومت همزمان که آرام زیر پای اسرائیل را خالی میکند، فضای منطقه و بین الملل را هم مدیریت کند.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
خودرو چگونه گران شد؟
✍سید یاسر جبرائیلی
با گران شدن خودرو، شاید زندگی شما سخت شود، خرید خودرو برایتان تبدیل به آرزوی دست نیافتنی شود، ولی عدهای که سهام خودروسازها را خریدهاند ارزش سهامشان در بورس افزایش مییابد و سود بیشتری میکنند. خود این بندگان خدا هم در نهایت از این بازی ضرر میکنند، اما پرچم مبارزه با رانت و فساد گرفتند و جلوی شورای رقابت جمع شدند و علیه قیمتگذاری دستوری شعار دادند و به مطالبه خود رسیدند.
همین وضع، در فولاد و پتروشیمی و... هم برقرار است. با قیمتگذاریهای جهانی و افزایش نرخ دلار، فولاد و مواد پلیمری، از یخچال و لباسشویی تا آبکش ظرفشویی تا سپر خودرو تا موکت و فرش تا حتی کود شیمیایی کشاورزان و لاستیک خودرو رانندگان گران میشود، اما سهامداران فولاد و پتروشیمی در بورس سود میکنند. شعارشان نه به رانت و فساد و قمیتگذاری دستوری و قاچاق است، اما دنبال افزایش سود خود با جیببری سیستماتیک از ملت هستند. یکی از اصول شناخته شده نئولیبرالیسم، منافع سهامدار (Shareholder Value) است. یعنی تنها و تنها چیزی که برای یک شرکت اهمیت دارد، منافع سهامدارانش است، هرچه بر سر جامعه آمد، آمد.
عنوان حکیمانه زالوصفت که امام خمینی برای سرمایهداری بهکار بردند، فلسفهاش همین است.
به این معادله نابرابریساز پایان خواهیم داد انشاءالله. ارزش سهام سهامداران بورسی باید با افزایش بهرهوری شرکت بورسی افزایش یابد، نه با گرانسازی اقلام زندگی مردم.
https://www.boursenews.ir/fa/news/274755
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
تناظر دوگانه های اسرائیل و ایران
✍محسن قنبریان
💥ایران و اسرائیل هریک در دوگانه ای مهم قرار دارند که بدون درک آن نمی توان تحلیل درست از صحنه و هم توصیه و راهبرد درست داد!
1⃣ اسرائیل در دوگانه دولت اسرائیل_سرزمین اسرائیل:
صهیونیزم پدیده ای مدرن است که در "بستر سکولاریزم" متولد شد و ناگزیر به استانداردهای آن است!
از سوی دیگر مخاطبش قوم یهود است ولاجرم با "مذهب" کار می کند.
لذا همزمان پایتختِ "ارزشهای لیبرال" (مثل هم جنس گرایی و...) و هم "افراطی ترین گرایش های مذهبیِ تکفیری" است!
⬅️ تقاضای جهانی از او، سکولاریزم است که برآیندش "دولت اسرائیل" است؛ به شکل دموکراتیک سرکار می آید و همراه با ارزشهای لیبرال است.
⬅️ تقاضای قوم یهود از او، رسالت مذهبی است که در مفهوم "سرزمین اسرائیل"(ارض موعود) خود را نشان می دهد.
• آمایش جمعیتی در آنجا:
- یهود سکولار ۴۰٪
- یهود سنتی ۲۳٪
- یهود مذهبی ۱۰٪
- یهود ارتدکس افراطی ۸٪
دو دسته آخر خواهان اجرای شریعت و قانون رسمی شدن اصول دین یهودند.
سکولارها معمولا مناصب سیاسی دولت و مذهبی ها نهادهای اجتماعی را پر می کنند.
⬅️ اسرائیل اینگونه توانسته در دوگانه یاد شده تعادل ایجاد کند. یهودی زاده های کمتر متدین و جامعه جهانی را با یک دولت سکولار که از کنسرت ها تا دیگرباشی ها را حمایت می کند، راضی کند؛ و یهودی های مذهبی و متعصب را با اعطای ارض موعود و یادگارهای تورات راضی کند.
• هارمونی انطباق و شکاف در این دوگانه بسیار حائز اهمیت است:
- وقتی در جنگ۱۹۶۷، صحرای سینای مصر و جولان سوریه و اماکن مقدسی از تورات به سرزمین اشغالی اضافه شد، مذهبی ها را مایل به دولت سکولار کرد و آنرا معجزه و نشانه الهی تلقی کردند. اینگونه "دولت اسرائیل" و "سرزمین اسرائیل" همگرایی بیشتر یافتند.
ارتش اسرائیل(در دولت)= ارتش خدا خوانده شد و حتی یهودیان مذهبی اقبال بیشتری در سِمَت های ارتش از خود نشان دادند.
خاخام تسوی یهودا کوک (پدر معنوی جنبشی تندرو) می گوید: "صهیونیزم پاسخی به ندای پروردگار است. باید گفت که صهیونیزم نشأت گرفته از اراده الهی بوده و در قالب جنبش سکولار ظهور و بروز یافته است. اراده خداوند را اجرا می سازند. صهیونیست ها اگر به دنبال اجرای یک پروژه سکولار ملی باشند، ابزاری در دست خداوند خواهند بود و خدا به وسیله آنها آزادی قوم یهود را رقم خواهد زد."
- در مقابل وقتی انتفاضه (مثل الاقصی سال۲۰۰۰) شکل می گیرد، نسبت به دولت اسرائیل تردید می کنند!
انتفاضه ها، "سرزمین اسرائیل" را نشانه گرفته و میخواهند مانع پیشروی آنها یا اخراج آنها از اورشلیم و قدس شوند. از اینرو وقتی مورد اقبال واقع می شوند یهود مذهبی، سرزمین را هم در معرض خطر می بیند.
- سطح درگیری سازشکاران (خودگردان یا شاهان منطقه) در حد برخی دولت های اسرائیل است؛ که لیکود بهتر است یا حزب کار؟! ولی اصل سرزمین اسرائیل را پذیرفته اند. در این سطح دولتهای آمریکا هم تفاوت قائل اند؛ بایدن هم کنار معترضان خیابانی نتانیاهو، گله مند بود.
⬅️ اما نوک فلش طوفان الاقصی، "سرزمین اسرائیل" بود نه نتانیاهو و رقبایش؛ پس تهدیدش بسی بیشتر از ائتلاف سیاسی رقبای سیاسی است.
• مطالبات طرح شده توسط دولت جمهوری اسلامی تا کنون؛ "محاکمه"(نتانیاهو)، "اخراج سفرای اسرائیل از کشورهای اسلامی" و "تحریم کالاهای اسرائیلی" بوده است. اینها #کف_مطالبات و در حد مواجهه با "دولت اسرائیل" است نه "سرزمین اسرائیل"!
انتفاضه و مقاومت بُردش، سلب سرزمین اسرائیل بوده نه محاکمه یک جانی یا اخراج موقت یک سفیر که دولت اسرائیل هم خود ممکن است چنین کند.(دقت کنید)
ادامه ...👇
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/4471
.
2⃣ ایران در دوگانه امت گرایی اسلامی_منافع ملی در چارچوب دولت-ملت مدرن:
- ایران نیز از حیث "انقلاب اسلامی"، "امت گرا" بوده است. امام خمینی از "جمهوری های اسلامی مستقل و متحد" در جهان اسلام می گفت. در فصل اول قانون اساسی -که بمثابه اصولِ اصول است- هم آمد:
"تنظیم سیاست خارجی کشور براساس معیارهای اسلام، تعهد برادرانه نسبت به همه مسلمانان و حمایت بی دریغ از مستضعفان جهان"(بند۱۶اصل۳)
در اصول بعد(اصل۱۵۰) درباره سپاه پاسداران آمد "برای ادامه نقش خود در نگهبانی از انقلاب و دستاوردهای آن پابرجا می ماند". از همین جا "سپاه قدس" در آمد.
- اما از حیث "نظام جمهوری اسلامی ایران"، "ملت گرا" و عضوی از اعضای سازمان ملل با قواعد و کنوانسیون های آن است!
مثلا نمی تواند در امور داخلی کشورها دخالت کند! از اینرو در بحرین، دخالتی نمی کند و در سوریه و عراق پس از دعوت دولتهای قانونی، علیه داعش ورود می کند.
• طیف بندی جمعیتی ایران:
به حسب برخی پیمایش ها (کامل منتشر نشده) حدود ۲۲٪ از مردم ایران -که عمدتا از طبقه متوسط به بالا و در کلان شهرها زندگی می کنند- گرچه مذهبی هستند لکن "اسلام سیاسی" را قبول ندارند و خواهان ارتباط با آمریکا و به رسمیت شناختن اسرائیل اند! اینها دولت-ملت کنونی ایران را سلب نکرده و جزء براندازان هم نیستند.
از همین جا، جهاد تبیین و همراهی عمومی و اکثریت قاطع لزوم می یابد.
• دولتهای غربگرا در ایران نیز از انقلابی ها متفاوت اند. در ۴۰سال گذشته رجال سیاسی و اردوگاهی پدید آمده که دولت-ملت و صرفا منافع ملی را بر امت گرایی و انقلابی گری ترجیح می دهد. برخی از این رجال در مجاری تصمیم سازی نظام بوده و هستند. دبیر شورای امنیت وقت در سال۸۳ صراحتا گفت: "یکی از مباحث مهم و زیربنایی در این زمینه همان بحثی است که کم و بیش هنوز در گوشه و کنار فضای ذهن نخبگان ما خلجان می کند و آن اینکه آیا می خواهیم "جمهوری اسلامی ایران" باشیم یا می خواهیم "انقلاب اسلامی" باشیم؟ اگر بناست انقلاب اسلامی باشیم، رسالت بسیار بزرگی بردوش داریم یعنی ما انقلاب اسلامی هستیم و می خواهیم این فرهنگ را در سطح منطقه و جهان اسلام نشر بدهیم و قاعدتاً قدرت و ثروت خودمان را هم در سایه آن می بینیم و بر این مبنا هر مقدار انقلاب اسلامی بسط و گسترش پیدا کند به طور طبیعی بر قدرت و حتی ثروت ما افزوده خواهد شد. اما اگر می خواهیم جمهوری اسلامی ایران باشیم، رسالت اولیه و اولویت ما جمهوری اسلامی ایران است پس باید مسیر دیگری را بپیماییم و با اقتدار ج.ا.ا و تامین قدرت و ثروت است که به استحکام آن خواهیم رسید و هدف محوری ما حفظ این نظام خواهد بود". (ماهنامه راهبرد ش۳۹)
⬅️ در بین این دوگانه است که:
- مقامات در سخنرانی ها و آرمان خوانی ها بیشتر امت گرا بروز کرده اما در اقدامات و روال تصمیم سازی بیشتر دولت-ملت و منافع ملی را لحاظ می کنند.
- در آزمایش موشک، رویش مرگ بر اسرائیل نوشته و ماکت دیمونا را هدف فرضی قرار می دهیم اما در دشمنی واقعی اسرائیل با مسلمانان غزه و کشتن بچه ها، تا مرزمان تهدید نشده یا از سوی دولت قانونی آنجا دعوت نشده ایم، صبر می کنیم و یا پنهانی و غیر مستقیم به گروه های مقاومت کمک می کنیم.
⬅️ نقطه تعادل در این دوگانه، ابتکاراتی برای جمع بین آندوست. بطور واضح:
۱. شکستن محاصره غزه و رساندن کمک های ضروری(آب و غذا و دارو) وظیفه انسانی و امتی ماست که هیچ پروتکل بین المللی هم آنرا دخالت در امور دیگر کشورها نمی داند. چون احتمال ممانعت اسرائیل هست، جمهوری اسلامی می تواند امنیت این محموله ها را در دریا و خشکی تا رسیدن به دست مردم غزه تامین کند. کشتی های نظامی اش، کشتی امداد رسانی را اسکورت و تهدید آنرا، تهدید مرزهایش بخواند. به سازمانهای بین المللی اجازه بازرسی کشتی امدادی را بدهد و کمک های کشورهای اسلامی را به دست مردم غزه برساند.
از این پس در صورت تعرض، حق دفاع از خود دارد و اگر بدون تعرض به مسلمانان غزه برساند پیروزی خود را تثبیت و شکست دادن مردم غزه با گرسنگی و تشنگی را می شکند.
۲. گروه های مقاومت آسان تر از دولت ج.ا.ا می توانند بهانه مداخله نظامی و کمک به برادران خود را بیابند.
۳. خط قرمزی (مثل اشغال زمینی غزه)، می تواند #اجماع امت اسلامی شود و کشورها -از جمله ایران اسلامی- و گروه های مقاومت را متعهد بدان کند. اینجور فضای جهانی هم ایران یا حزب الله را شروع کننده جنگ علیه اسرائیل نمی داند.
⬅️ پرداختن به ابتکاراتی که فریاد رسی مظلومان را با کمترین هزینه بین المللی تامین کند، باید کار نخبگان سیاست و مورد مطالبه مردم انقلابی باشد.
امام سجاد(ع) در دعای۸ صحیفه سجادیه فرمود: "اللهم اعوذ بک من... ان نَعضُدَ ظالماً اَو نَخذُلَ ملهوفاً خدایا پناه می برم به تو از اینکه یاریگر ظالمی یا خوار کننده داغدیده و ستمدیده ای باشم.
قسمت اول 👇
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/4470
چرایی حمله به اهداف آمریکایی
✍ابوقاسم
💥اگر سخنان رهبر انقلاب اسلامی را بخوبی تحلیل کرده باشید متوجه خواهید شد که رهبری حکیم در بحث جنایات رژیم صهیونیستی، با آمریکایی ها مخاطبه کردند و خطاب شان آمریکایی ها بود ،این یعنی مسئولیت و عواقب این نقشه خطرناک با آمریکایی ها است.
بر اساس اطلاعات دقیق ،مستشاران انگلیس و آمریکا و اسرائیل اتاق مشترک نظامی ایجاد کردند و به صورت شبکه یکپارچه جنگ را اداره می کنند.
و بر همین اساس است که مواضع آمریکایی ها در منطقه در بانک اهداف مقاومت قرار گرفت.
براساس واقعیت های میدانی قرار بر این شد که آمریکا و انگلیس در کنار کمک های نظامی به اسرائیل، در سازمان های بین المللی و با استفاده از فشار بر کشورهای عربی از شکل گیری اجماع جهانی برای محکومیت جنایات اسرائیل جلوگیری کنند.
وتوی پیشنهاد آتش بس برزیل توسط آمریکا که پنجاه و سومین وتوی آمریکا برای قطعنامه ها علیه اسرائیل بود چراغ سبز آمریکایی ها برای تشدید تنش و درگیری ها توسط اسرائیل است.
صهیونیست ها این اطمینان را به آمریکا دادند که آن ها می توانند با عملیات زمینی حماس را از بین ببرند
آمریکایی ها برای پوشش نقاط ضعف صهیونیست ها اقداماتی نظیر اعزام ناوهای هواپیما بر و بالگردبر خود به حوزه مدیترانه ،خلیج فارس و دریای سرخ و همچنین اعزام چهار هزار نیرو به منطقه برای کنترل توان نظامی انصارالله یمن و اقدامات ایران انجام داده اند
آمریکایی ها در دو ماه گذشته پایگاه های خود در عراق و سوریه را به صورت گسترده تجهیز و آماده یک جنگ تمام عیار کردند،تحرکاتی که در آن زمان باعث تعجب بسیاری از افکار عمومی شده بود.
جبهه شمال اساسی ترین نقطه ضعف اسرائیل برای ضربه کاری است ،گنبد آهنین در مرزهای شمالی فلسطین تا الان هیچ یک از راکت های حزب الله لبنان را نتوانست رهگیری کند.
جبهه مقاومت ضمن ناامید شدن از مجامع بینالمللی برای مهار ماشین نظامی صهیونیست ها، که سابقا نسبت به ادامه حملات وحشیانه آن ها هشدار داده بود متناسب با شرایط موجود در وضعیت مقاومت و مردم در غزه حملات را تشدید خواهد کرد.
ما شاهد افزایش سطح پاسخ مقاومت به آمریکا و اسرائیل هستیم و این حملات به اندازه ای خواهد رسید تا ماشین نظامی صهیونیست ها را متوقف کند.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تا حالا چیزی در مورد جیل الحاجز شنیدهاید؟؟!!
چرا حماس اینکارو کرد؟؟!!
ما به سادگی میگیم#طوفان_الاقصی و رد میشیم ولی ببینید چگونه برای اونها واقعا طووووفااانی به پا شده...
🎙 دکتر کوشکی، دلیل این کار و دستاورد حماس رو برای ملت مظلومش تبیین میکند.
#طوفان_الاقصی
#شکست_غیر_قابل_ترمیم
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
ژئوپلتیک طوفان الاقصی
✍مهدی محمدی
۱- از این به بعد آنچه تعیین کننده است ‘ژئوپلتیک جنگ’ است. ماتریس پیچیده ای از محاسبات بازیگران ایجاد شده که اجزاء آن سخت به هم گره خورده است. در مدتی کوتاه حجم پیچیدگی محاسبات و تعاملات ژئوپلتیکی از انتظارات اولیه بسیار فراتر رفته است.
۲- امریکا نگران تبدیل شدن ‘طوفان الاقصی’ به یک نبرد منطقه ای است و می داند که اگر اسراییل پای خود را به درون غزه بگذارد، ماشه کشیده خواهد شد. بایدن در ظاهر برای کمک، اما در واقع برای هشدار به تل آویو رفته بود.
۳- از این مهم تر، امریکا از ۱۵ مهر به این سو، سخت نگران فروپاشی امنیتی-سیاسی رژیم است. امریکایی ها دیدند که پایه های رژیم چقدر سست، چشمان امنیتی آن کم سو، انسجام سیاسی اش نزدیک به صفر و چسبندگی مردم به سیستم در آن بسی ناپایدار است.
۴- منابعی می گویند هدف اصلی امریکا از تجمیع نیرو در منطقه نگرانی از این است که تل آویو در یک درگیری چند جبهه ای، به سرعت هم زمین از دست بدهد و هم جمعیت؛و ناگهان فروبپاشد. یکی از رازهایی که امریکا پنهان نگه می دارد این است که در آن لحظه خاص، ناچار باید در تل آویو نیرو پیاده کند.
۵- امریکا حاضر نیست نه به نیابت از اسراییل و نه در کنار آن بجنگد. ترس از غافلگیری جهانی از سوی روسیه و چین، نگرانی شدید از تبدیل شدن امریکا به هدف نظامی مقاومت در منطقه و تنفر از نتانیاهو، عوامل اصلی است که به راهبرد امریکا شکل می دهد.
۶- با این حال امریکا خود کارگردان اصلی تبدیل اسراییل به ماشین کشتار در غزه، فشار به فلسطینیان برای کوچ اجباری، وادارسازی دولت ها به سکوت و طراحی عملیات ویژه اطلاعاتی برای ترور رهبران مقاومت است. امریکایی ها کارفرما هستند و این فراتر از شراکت است.
۷- دیگر بازیگران، بویژه اعراب متوجه شده اند اسراییل اگر جان به در ببرد در ابعاد وسیعی دست به جنایت و ترور خواهد زد. مصر، اردن و سعودی به دنبال یک اسراییل ضعیف هستند ولی امریکا در پی آن است که تیم نتانیاهو را تسویه کند و در بلند مدت دوستان خود مانند گانتز را بر سر کار بیاورد.
۸- اروپایی ها از همه هراسان ترند. سوال اصلی برای آنها این است که اگر دیوانه های اسراییلی پای امریکا را به یک جنگ منطقه ای باز کنند، روسیه با اوکراین و اروپا چه خواهد کرد؟! از دید اروپایی ها این نزاع منطقه ای می تواند ظرف چند روز جهانی شود.
۹- مقاومت برخلاف برخی تحلیلهای احساساتی، بسیار سنجیده و قوی عمل کرده است. ایجاد یک ‘تهدید معتبر نظامی’ شعار همیشگی نتانیاهو بوده اما مقاومت آن را محقق کرده است. جبهه های دیگر عملا گشوده شده اما شدت درگیری مدیریت می شود.مقاومت اجازه نخواهد داد اسراییل برای آن راهبرد تعیین کند.
۱۰- حمله به بیمارستان المعمدانی پایان کار نتانیاهو از حیث سیاسی و پایان کار گالانت از لحاظ نظامی بود. ارتش اسراییل نشان داد به بن بست رسیده و این را همه فهمیدند. هدف اسراییل بیش از ده روز است این است که بگوید هیچ جای امنی در غزه نیست و فلسطینیان باید بروند. هیچ کس اما نرفته!
۱۱- حالا اسراییل باید به دنبال یک راه خروج بگردد. برای مقاومت بهترین سناریو تکمیل ضربه ۱۵ مهر با ضربه ای بسیار بزرگ تر پس از ورود اسراییل به غزه است. صهیونیست ها اما ظاهرا هیچ سناریوی خوبی ندارند.
۱۲- در نبردی چنین پیچیده باید صبور بود. خون دل خوردن بخشی از این جنگ مهیب است اما خاطرهامان آسوده خواهد بود اگر توجه کنیم آنها که در این جنگ تصمیم می گیرند، از همه ما شجاع تر و به نابودی اسراییل مشتاق ترند.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
WSPSJ_Volume 1_Issue 1_Pages 6-11.pdf
1.21M
چین چگونه از سد تحریم های آمریکا گذشت؟
✍ حامد وفایی، استادیار دانشگاه تهران دارای دکترای زبان و ادبیات چینی (ادبیات تطبیقی و مطالعات فرهنگی) از دانشگاه پکن.
نامبرده شناخت خیلی خوبی از راهبردهای چین در قبال تحریمهای آمریکا دارد و پژوهشهایی در اینباره منتشر کرده است.
👌بسیار خواندنی
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
اُفق نامعلوم آینده جنگ میان حماس و اسرائیل
✍علیرضا تقوی نیا
💥بعد از عملیات بی سابقه طوفان الاقصی که ضربه راهبردی به اسرائیل وارد کرد و برای ۲۴ ساعت حماس توانست مساحت قلمرو تحت کنترل خود را از ۳۶۰ کیلومترمربع به ۱۰۷۰ کیلومتر برساند ، اسرائیل حملات هوایی ویرانگر و بدون ملاحظه ای را علیه ساختمان های غزه انجام می دهد، ولی از لحاظ نظامی برتری از آن مقاومت غزه است زیرا تا کنون حدود ۲۰۰۰ اسرائیلی کشته و چند هزار نفر دیگر زخمی شده اند و بیش از ۲۵۰ نظامی صهیونیست به اسارت درآمده اند.
بر اساس اطلاعات نگارنده، حماس واقعا انتظار چنین موفقیتی را نداشت و گمان نمی برد اسرائیل تا این حد غافلگیر شود و معادله جدیدی شکل بگیرد اما به هر حال منازعه میان مقاومت غزه و اسرائیل وارد مرحله جدیدی شده است.
در این مرحله اسرائیل که ضربه جبران ناپذیری دریافت کرد، سعی دارد خود را در منظر حریفانش پیش بینی ناپذیر جلوه دهد و با حمله همه جانبه و فراگیر به غزه ، کشتار وسیع غیر نظامیان و نابودی سازمان نظامی حماس، معادله را مجددا به سود خود بازگرداند.
البته در این زمینه بازیگران منطقه ای و جهانی نیز نظرات خاص خودشان را دارند ؛ برای مثال آمریکای بایدن از افزایش تنش ها استقبال نمی کند و در پی فریز کردن شرایط است زیرا انتخابات سال آینده افزایش تنش در خاورمیانه و احتمال بروز جنگ فراگیر و لزوم دخالت آمریکا را برای او نامطلوب می نماید و همچنین بالا رفتن قیمت نفت یک فرصت مناسب تبلیغاتی برای جمهوری خواهان خواهد بود.
از طرفی بالا رفتن سطح بحران در غرب آسیا یک فرصت تنفس را برای روسیه (اولویت و تهدید اول آمریکا در سالهای اخیر) فراهم می سازد .
نکته دیگر این که بایدن و دموکرات ها ضربه طوفان الاقصی را فرصتی مطلوب برای کنار زدن راست گرایان افراطی در اسرائیل و روی کار آمدن دولتی متعادل تر و همسوتر با تفکرات خود می پندارند.
همچنین جمهوری اسلامی و متحدان این کشور نیز در پی آتش بس هستند تا کشتار غیرنظامیان در غزه متوقف و معادله کنونی تثبیت شود.
اقدامات اخیر حزب الله لبنان نیز در راستای تحلیل فوق است و این جنبش سعی دارد با افزایش تنش در مرزهای شمالی فلسطین، اسرائیل را به گونه ای دچار آشفتگی سازد که نه به جنگ با لبنان منتهی شود و ایضا او را از حمله زمینی به غزه بازدارد.
اما نتانیاهو با توجه به ضربه ای که به حیثیت و کارآمدی او در افکار عمومی وارد شده، سعی دارد به هر شکل ممکن موازنه قدرت را به سود اسرائیل تغییر دهد و به غزه حمله زمینی و همه جانبه کند.
حمله زمینی اسرائیل به غزه که هدفی جز نابودی حماس ندارد خط قرمز محور مقاومت است و شرایط را به سمت نامعلومی سوق می دهد.
اینجاست که نبرد اراده ها جریان می گیرد و طرفی برنده خواهد بود که غیرقابل پیش بینی عمل کند و از تحولات آتی نهراسد.
ایران از کانال ها مختلف به آمریکا و اسرائیل هشدار داده که جنگ منطقه ای در صورت حمله زمینی به غزه اجتناب ناپذیر خواهد بود و همین تهدید اسرائیل را دچار نوعی تردید کرده است.
اما در نهایت به نظر می رسد با فشارهایی که افکار عمومی داخلی رژیم صهیونیستی به دولت نتانیاهو وارد می آورند و تلاش او برای حفظ جایگاه نخست وزیری، انجام حمله زمینی بسیار محتمل خواهد بود.
اسرائیل و دول عربی حاشیه خلیج فارس (مانند سعودی ، امارات و بحرین) که دشمنی آشکاری با حماس و جریان اخوانی دارند تصمیم گرفته اند تا مسئله غزه یکسره شود این متحد جمهوری اسلامی سرنگون شود و مردم غزه نیز یا به صحرای سینای مصر منتقل شوند یا کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس آنها را متقبل گردند.
📌در پایان به نظر راقم این سطور، تداوم جنگ و افزایش گستره نبرد طی روزها و هفته های آتی بسیار متصور می نماید و فعلا افق روشنی برای کاهش سطوح تنش دیده نمی شود و در این شرایط اراده ، صبر و تدبیر طرف های درگیر ، پیروز معرکه را مشخص می سازد.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
✍سید نیما موسوی
در مورد راهبرد آمریکا در قبال مسئله غزه شاهد دو تحرک مهم از سوی آمریکاییها هستیم:
📍نخست راهبرد سیاسی آنان که در حال مشاوره نظامی به اسراییل هستند در حال حاضر آمریکا معتقد به «راهبرد فلوجه» و اسراییل قائل به «راهبرد حما»ست. در «راهبرد فلوجه» تلفیقی از بمبارانهای هدفمند و عملیاتهای ضربتی برای دستگیری یا ترور سران حماس بکار گرفته میشود چیزی که آمریکا در سال ۲۰۰۴ برای مقابله با القاعده در فلوجه عراق انجام داد. در برابر راهبرد فلوجه، تیم نتانیاهو از «راهبرد حما» استقبال میکند زیرا قصد دارد با «النصر بالرعب» هیمنه امنیتی خدشهدار شده خود را بازیابی کند. زیرا نتانیاهو در افکار عمومی اسراییل بسیار غیرمحلول میباشد و حتی با وجود جنگ بسیاری از نشریات علیه او صحبت میکنند. از سوی دیگر فرصتی برای بررسی امنیتی جهت ضربه متقابل به حماس را ندارد فلذا بدنبال تاکتیک النصربالرعب است این در حالیست که افکار عمومی حامیان نتانیاهو منتظر ضربه بزرگتری هستند.
🔻از سوی دیگر شاهد ورود ناوهای رزمی آمریکا به منطقه شرق مدیترانه هستیم. برخی این حضور را در برای مقابله با پاسخ احتمالی ایران ارزیابی میکنند؛ درحالیکه نگارنده معتقد است که ورود آمریکا با این سطح از نفرات و تجهیزات برای مقابله با ترکیه است. بسیاری از محافل غربی معتقدند همزمان با آغاز عملیات زمینی اسراییل در نوار غزه، اردوغان نیز توسعه طلبی دریایی در مرز یونان و چه بسا عملیات زمینی در شرق استان حلب همچون ناحیه عین العرب و منبج در شمال سوریه باشد. چنانچه در ماههای اخیر مهمترین خبرها پیرامون تحرکات دریایی ترکیه در شرق مدیترانه بوده است. از سوی دیگر شاهد تشکل نیروهای نزدیک به ترکیه در عینالعرب و منبج تخت عنوان «شورای قبایل عرب» در برابر گروه کردی SDF هستیم که آمریکا بیم آن را دارد که همزمان با افزایش تنازعات در نوار غزه شرق مدیترانه هم دستخوش تغییرات امنیتی شود.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
1195515648_-217527944 (1).pdf
1.12M
💸 سیستم مالی مبتنی بر دلار و جنگ
📝 مقالهای به قلم مارسلو اسپانو که در شماره ١٠۴ مجله real-world economics review منتشر شده است.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
🔅 سیستم مالی مبتنی بر دلار و جنگ 🔅
📝 مقالهای به قلم مارسلو اسپانو که در شماره 104 مجله real-world economics review منتشر شده است.
🔰 بریده هایی از این گزارش
🔹از زمان معاهده برتون وودز محوریت دلار و ثبات آن بهعنوان ذخیره ارزش بینالمللی با قابلیت تبدیل آن به طلا تضمین شده بود که طی دو دهه این ویژگی مشکلات بیشماری را برای ایالات متحده به همراه داشت.
🔸 با کنارگذاشتن معاهده برتون وودز در سال 1971، ایالات متحده همچنان سیاست قدرت را این بار در چارچوب یکجانبهگرایی مشخص در راستای اهداف ژئوپلیتیکی و اقتصادی خود دنبال کرد.
🔹 این تصور غلط وجود دارد که ایالات متحده توانایی تأمین مالی کسری حسابجاری خود را دارد، بدین صورت که (بهعنوان واردکننده خالص) وجوه مالی را جذب میکند که پسانداز خالص (یا مازاد حسابجاری) تولید شده توسط سایر کشورها مانند چین است.
🔸 کسری حسابجاری ایالات متحده نتیجه بستانکاری دلار به سایر کشورهای دیگر نیست؛ بلکه بستانکاری است که مؤسسات مجاز برای انتشار دلار، یعنی سیستم بانکی ملی ایالات متحده، به وجود آوردهاند. کسری حسابجاری ایالات متحده به این دلیل به وجود نیامده که سایر کشورها پساندازهای مالی خود را به ایالات متحده قرض میدهند؛ بلکه دلیل آن تقاضای سایر کشورها برای دلار بهعنوان ذخایر یا پرتفوی خصوصی یا ابزار پرداخت است.
🔹 با شروع مقرراتزدایی در دولتهای ریگان و تاچر در دهه ١٩٨٠، آزادسازی جریانهای سرمایه منجر به تبدیل تدریجی سیستم مالی از سیستمی کنترلشده و عمدتاً در راستای حمایت از فرایند تولید به سیستمی شد که عمدتاً سوداگرانه و غارتگرانه است و بر بازدهیهای کوتاهمدت تمرکز دارد.
🔸 عقبنشینی ایالات متحده از سیاستهای حمایتگرایانه در سالهای اخیر ... واکنشی به رهایی تدریجی قدرتهای جدید اقتصادی، صنعتی و تجاری (در درجه اول چین) از هژمونی دلار است.
🔹 از یک سو درگیری در اوکراین در راستای پیشبرد استراتژی ایالات متحده برای انتقال از نقش یک حامی جهانی تجارت آزاد به نقش رهبری حمایتگر است که از گروه کوچکتری از کشورها حمایت کرده و ... از سوی دیگر، این جنگ آغازگر مجموعهای از وقایع است که بهصورت بالقوه توانایی تضعیف هژمونی ایالات متحده بر بازارهای مالی بینالمللی را داراست.
🔸 رقابت برای تهیه منابع طبیعی (برای مثال چین گازی که روسیه دیگر به اروپا نمیفروشد را ذخیره میکند) را میتوان از منظر استراتژیک رقابت بین قدرتها برای تضمین ظرفیت تولید بالقوه تلقی نمود. از منظر پولی میتوان آن را بازگشتی به طلسم پول کالایی دانست.
🔹 اگر جانمایی مجدد امور مالی در راستای خدمت به کارآفرینی در بخشی از جهان موفق شود، کشورهای غربی را در مواجهه با منابع مالی بیش از حد سوداگر و جدا از اقتصاد واقعی، با نابرابریهای ذاتی و تلههای بدهی و دسترسی محدود به ظرفیت تولیدِ کشورهای خارج از حوزه دلار تنها خواهد گذاشت.
#دیدگاه: متن حاضر حائز توصیفات فنی و دقیق با تلفیقی از نظریه پولی در معادلات ژئوپلتیکی بوده و تفسیری از هرم قدرت پولی در جهان را نشان میدهد. اگرچه زبان تحلیل این نوشتار فنی است ولی خلاصهاش آن است که قدرت دلار از سه گانهی هژمونی نظامی-امنیتی آمریکا، سیستم پولی مبتنی بر بدهی و سازمان های جهانی مدیریت کنندهی این جریان نشات میگیرد. خیلی بیتعارف آنچه دلار را دلار میکند البته در اصل همان مورد اول است، این اتوریتهی سیاسی توانایی خلق پول توسط نهادهای تولیدکنندهی بدهی دلاری درون آمریکا را تغذیه میکند. سخن غریبی نیست؛ پیشتر نیز در مقاله مفصل کارل ویس عضو فدرال رزرو به نام «دینامیسم معادله دلار-اسلحه و هژمونی آمریکا» خیلی بیپرده مرور کردیم. در حالت عادی امکان شکستن چنین نظمی وجود ندارد ولی با بروز تحولات نظامی سخت و ژئوپلتیکی میتوان امید به شکستن این نظم داشت، جنگ اوکراین یکی از این تحولات جدی برای پیشبرد ارزهای کالامحور کشورهای عضو بریکس بود. اگرچه ابتکاری به قوت نظم دلاری نیست ولی آغاز راهی منطقی برای نظم آینده است. نظمی که در آن وزن امنیتی-سیاسی آمریکا شاید مانند امروز نباشد. همه چیز به قوت ایده و ابتکار کشورهای معارض با نظم فعلی برمیگردد؛ باید منتظر بود و دید طرف ایرانی ابتکار لازم برای برداشت محصول اقتصادی عملیات طوفان الاقصی را دارد یا خیر!
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/4479
یکی از مهمترین کانالهای خلق تورم در ایران
✍طاهر رحیمی
🔖با سیاستگذاری اشتباه و با وجود مکانیسم(!) پر از تعارض منافعِ بورس کالا؛ در ابتدای زنجیره قیمت مواد اولیه متناسب با جهشهای ارزی طوری تنظیم! میشود که صنایع پاییندست که کالای مصرفی نهایی مردم را تولید میکنند مداما با شوکهزینه و صنایع خامفروش بالادست با حاشیهسود بالا مواجه شود؛س
🔖پس عطش پاییندست و ایضا نیاز مصرفکننده به «نقدینگی» بیشتر و درنتیجه فشار به «ترازنامه بانک و دولت» برای غلبه بر این عطش تشدید میشود؛ اینجا دیگر خلق نقدینگی نه علت بلکه معلول افزایش قیمتها و رشد هزینههاست؛
🔖بنگاههای پاییندست برای غلبه بر این «فشارهزینه» اولا به افزایش قیمت و ثانیا به تعدیل تولید و کاهش نیروی کار و در نهایت به خروج سرمایههایشان از اقتصاد روی میآورند؛
🔖بنگاههای خامفروش بالادست هم از آنجا که با هر ۱٪ افزایش نرخ ارز و مبتنی بر بازار ولنگارِ دلاریزه شدهی بورس کالا، سودشان به همین میزان افزایش مییابد؛ بنابراین طبیعی است که بیش از پیش ذینفع «جهشهای ارزی» شده فلذا به یکی از بازیگران اصلی بازار ارز هم تبدیل میشوند؛
🔖حتی نظام بانکی سالم هم تامین مالیِ پاییندستِ همیشه متلاطم را کژگزینی(Adverse Selection) تلقی میکند پس توسعه ارزش افزوده از صرفه خارج میشود و توسعه خامفروشی به صرفه میگردد؛
🔖و اینگونه است که دلاریزه شدن مکانیسم تعیین قیمت مواد اولیه از چند جهت از جمله «فشار هزینه مواد اولیه در سمت عرضه؛ رشد نرخ ارز، کاهش عرضه کل، فشار بر بودجه دولت، فشار بر نظام بانکی و ...» باعث خلق تورم در کشور میشود.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
سرگیجه_آمریکایی!
✍دکتر مجتبی صدیقی
💥حملات مقاومت عراق به پایگاه های آمریکایی در عراق و سوریه تشدید شده است و هرچند آمریکایی ها تلاش کردند با تحریک نیروهای اقلیم کردستان عراق، یک درگیری داخلی با حشدالشعبی ایجاد کرده و مقاومت عراقی را از معادلات نبرد با اسرائیل حذف کنند اما دلاورمردان عراقی هوشمندانه نه تنها در این زمین بازی نکردند بلکه جواب درخوری به حامی اصلی جنایت های رژیم صهیونیستی دادند.
🔹آمریکا اکنون در وضعیت پیچیده ای قرار گرفته است؛ اگر با مقاومت درگیر شود عملا شدت حملات به منافع آمریکا افزایش خواهد یافت و به زودی باید فاتحه حضورش را در عراق و حتی سوریه بخواند و اگر هم پاسخ ندهد مقاومت بیشتر تشجیع و تحریک می شود و بازهم حملات تشدید خواهد شد. این وضعیت بازی دوسر باختی را برای آمریکا رقم خواهد زد و حمایت کاخ سفید از جنایات رژیم صهیونیستی برای منافع این کشور بسیار گران تمام خواهد شد.
🔹البته این تنها بخشی از داستان است؛ در سوی دیگر شیرمردان مقاومت یمنی برای آمريکا شمشیر کشیده اند. شلیک موشک و پهپاد به سمت بندر ایلات فلسطین اشغالی در خلیج عربی به صراحت حامل این پیام روشن به آمریکا است که ناوهای هواپیمابر عبوری از دریای سرخ می تواند هدف بعدی و البته بسیار دردناک باشد. رژیم آمریکا به سرعت در حال ورود به میدان هزینه های سنگین مادی و معنوی حمایت از صهیونیسم است.
🔹شتاب تحولات بسیار بالاست و هرلحظه احتمال درگیری مستقیم مقاومت با آمریکا بیشتر می شود، اتفاقی که قطعا منتج به اخراج آمریکا از غرب آسیا خواهد شد.
اجازه ندهید تلخی های جنایات #رژیم_کودک_کش صهیونیستی شیرینی پیروزی های بزرگ گذشته و آینده را در کامتان تلخ کند.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌چقدر زیبا گفت حاج حسین یکتا، این رزمنده مخلص انقلابی..
مواظب باشیم! شاید این حرف شامل خیلی از ما (#من و #شما) هم بشود!
به کانال همراه با تحلیل بپیوندید👇
@hamraah_ba_tahlil
چرا ایران ورود مستقیم نمی کند؟!
✍محسن مهدیان
💥فاصله امید برخی هموطنان از حماسه حماس تا ناامیدی شان بعد از جنایت صهیوینستی تنها چند روز یا حتی چند ساعت بود.
روزهای اول تصور می کردند حمله حماس پروژه جمهوری اسلامی است و امروز ابهام شان اینست که پس جمهوری اسلامی کجاست. البته که حق دارند. هم دلسوز مقاومت اند و هم دل به آرمان های جمهوری اسلامی در دفاع از مظلوم بستند. اما ایندو کافی نیست. به نظر میرسد چهار خطای شناختی در این میان وجود دارد.
✅یکم. شناخت از حماس. دوم شناخت از شکست ترمیم ناپذیر اسرائیل. سوم. الگوی جمهوری اسلامی در احقاق حق و در نهایت نقطه نهایی مبارزه.
🔻مختصری مرور کنیم.
1⃣یکم شناخت حماس
حماس امروز از انتفاضه سنگ به طوفان الاقصی رسیده است. اما این رشد چشمگیر تنها در ابزار مبارزه نیست. امروز با مردم و جوانانی از مقاومت مواجهیم که به معنای واقعی کلمه اهل مقاومت اند. اهل مبارزه اند. این روزها انبوهی از فیلم های مستند مردم غزه منتشر شده است که در دل بلا و مصیبت از ایستادگی می گویند. رمز پیروزی و نصرت حق نیز در همین عمق مجاهدت انسانی است. و البته این رشد روحی و انسانی، امروز به گستردگی جبهه مقاومت است.
این همان اصلی است که رهبری بر مبنای آن فرمودند این حماسه در همه سطوح به دست جوانان غیور فلسطین رقم خورده است.
2⃣دوم. شکست ترمیم ناپذیر
شهرک ها امنیت ندارند. سیستم دفاعی اسرائیل نشان داد که نفوذ پذیر است. ارتش چهارم دنیا زمینگیر شد. سیستم اطلاعاتی رژیم صهیونیستی بی آبرو شد. این همه بکنار؛ در یک کلمه هیمنه اسرائیل شکست. هیمنه دست ساز و پوشالین صهیونیست ها فرو ریخت. این سطح از ددمنشی و خونریزی و ادم کشی شان نیز مثل زنجیر پاره کردن اوباش محله است؛ وقتی زخم خورده و زمین گیر شده است.
3⃣سوم. الگوی جمهوری اسلامی در دفاع از مظلوم
الگوی جمهوری اسلامی در دفاع از مظلوم بیداری انسانی است. اساسا خود جمهوری اسلامی نیز با همین مبنا شکل گرفته است. انقلاب 57 خروجی و ثمره بیداری انسانی است. اساسا مدل هدایت انبیایی نیز بر همین مبنا است. انسان ها بیدار می شوند و توسعه پیدا می کنند و جبهه متحد شکل می گیرد و علیه فرعون و اهریمن خروش می کنند. سپس در برابر مصائب صبوری به خرج می دهند و توکل و مقاومت می ورزند تا نصرت الهی فرا می رسد و معجزه ها پیش چشم می آید.
با این چارچوب، جمهوری اسلامی از مظلوم حمایت می کند اما حمایتش برای ماندن او در میدان مقاومت است. قرار است مجاهد مبارز در میدان بماند. میداندار اوست. جمهوری اسلامی به این مجاهدت ها مدد می دهد اما جای آنها را نخواهد گرفت. مدد می دهد تا گسترده شود و جبهه مبارزه شکل بگیرد. نقطه پیروزی اینجاست نه ورود نیابتی. مروری بر همه حمایت های جمهوری اسلامی از نهضت مظلومین و مقاومت، شاهدی بر همین مدعاست.
4⃣چهارم. نقطه نهایی مبارزه
نقطه نهایی مبارزه جان و دل و ذهن مردم است. انسان ها باید بیدار شوند. همین جنگ اخیر را ببینید. از همان ابتدا نزاع بر سر جنگ روایت ها شکل گرفت. اسرائیل ناچار به مظلوم نمایی شد. از همان ابتدا پروژه دروغ های رسانه ای رقم خورد. خبر دختر آلمانی ساکن در اسرائیل که گفتند مورد تجاوز قرار گرفته و کشته شده است بعد از چند روز درگیری خبری از سوی خانواده اش تکذیب شد. دروغ هایی از جنس همان حربه های شنیع رسانه ای که سالهاست مردم ایران با آن درگیرند و زخم ها خورده اند. جنگ روایت های غزه ادامه داشت تا رسید به بمباران بیمارستان المعمدانی و هنوز هم ادامه دارد.
اما این خون های پاک کودکان معصوم به زودی روایت اصلی را بر جهان مسلط می کند. کما اینکه همین امروز خروش هزاران نفر در پاریس و لندن و آمریکا و دیگر شهرهای اروپائی قابل توجه است. سرود سلام فرمانده چالش میلیونی شبکه های اجتماعی می شود و سلبریتی های جهانی برخلاف خودتحقیرهای داخلی علیه ظلم فریاد می زنند. کم کم ابرروایت مظلومیت غزه، عالمیگر و موجب بیداری ملت ها می شود. همین بیداری مردم است که دولت فرانسه را هم ناچار می کند ماجرای بیمارستان غزه را محکوم کند.
این دستاورد کمی نیست. چشم ها باز شود، حلقه مقاومت به همان اندازه گسترده تر شده و اینجاست که بنابر سنت قطعی و قهری الهی ورق برگشته و نوبت به امداد های الهی در نصرت جبهه حق می رسد.
جمهوری اسلامی نیز در همین نقطه نقش آفرینی می کند.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
افزایش نرخ ارز؛ عامل افزایش صادرات یا نابودی تولید؟
✍سید یاسر جبرائیلی
💥با افزایش نرخ ارز، تورم شدیدی به اقتصاد داخل تحمیل میشود و قدرت خرید از بین میرود. وقتی مردم نتوانستند خرید کنند، تولید کاهش مییابد و رکود حاکم میشود.
با افزایش نرخ ارز و کاهش قدرت خرید مردم، بازار داخلی را نابود کرده و میگویند میخواهیم بازار خارجی را فتح کنیم!
💡با افزایش ارز، تولید در کشور کاهش یافته و به تبع آن تقاضای داخلی برای مواد اولیه (فولاد، پتروشیمی و ...) نیز کم شده و شرکتها میتوانند این مواد نیمهخام را صادر و درآمد ارزی کسب کنند. بلندگوها را نیز به خط میکنند تا برای افزایش نرخ ارز تئوری ببافند و عملیات روانی کنند!
💡دولتها با توهم افزایش صادرات، تن به افزایش نرخ ارز میدهند، اما در عمل خبری نمیشود و حتی تولید داخل نیز بخاطر افزایش قیمت تمام شده و کاهش قدرت خرید مردم، نابود میشود.
در عوض، نیمهخام فروشان هم دلارهای صادراتی خود را گرانتر میفروشند و هم محصولات خود در داخل را.
💡اگر میخواهیم تولید جان بگیرد، راهش افزایش ارزش پول ملی است تا مردم قدرت خرید پیدا کنند و بازار داخل رونق بگیرد.
وقتی ارز پایین بیاید، قیمت مواد اولیه و قیمت تمامشدۀ محصول داخلی پایین میآید و میتواند در بازارهای جهانی رقابت کند، لذا انگیزۀ افزایش صادرات پیدا میکند.
💡بارها فریاد زدهام و باز تکرار میکنم، پروژۀ شبکه نفوذ در جریان این جنگ اقتصادی کاملاً روشن است: «ایجاد یک طبقۀ اُلیگارشی غربگرای مسلط بر منابع ایران که قدرت خرید مردم و تولید را نابود و دولت را فقیر و ضعیف کنند تا صادرات مواد خام از ایران تسهیل و تشدید شود»
💡امروز ما فقط و فقط در صنایع پاییندست پتروشیمی ۷۰ درصد ظرفیت خالی داریم و نیاز به سرمایه گذاری برای تولید هم نداریم.
همه چیز آماده است، اما گرانی مواد اولیه از یک سو و محرومیت از بازار داخلی به دلیل فقدان قدرت خرید مردم از سوی دیگر، تولید را دچار رکود کرده است. بر اساس مطالعات دقیق انجام شده، اگر مواد پتروشیمی داخلی به قیمت مناسب به تولیدکنندگان پایین دست فروخته شود تا بتوانند در بازارهای جهانی رقابت کنند، حداقل سه برابر ارزی که پتروشیمیهای خامفروش با صادرات به دست میآورند، برای کشور ارزآوری خواهند داشت.
متن کامل 👇
https://www.javanonline.ir/fa/news/1193487/
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
چشم انداز تاریک
عملیات زمینی در غزّه
✍محمد ایمانی
💥"حمله زمینی قریب الوقوع به غزه". این عبارتی است که ظرف ۱۷ روز گذشته، بارها از سوی محافل عبری و غربی تکرار شد و حتی کار به اعلام ساعت حمله رسید.
🔹اما پیامد های حمله زمینی به غزه، بزرگتر از آن است که اسرائیل بتواند تحمل کند. تمام هنر ارتش اسرائیل در شلیک بمب و موشک است، اما ظرف دو دهه اخیر از هیچ جنگ زمینی موفق بیرون نیامده و آمادگی جنگ رویارو آن هم در غزه را ندارد.
🔹دو هفته قبل، آکسیوس و واللا نوشتند: "واشنگتن برخی ژنرال ها و افسران خود را برای مشاوره و هدایت جنگ زمینی، به تل آویو فرستاده است". اما خبرهای بعدی، از تردید های جدی حکایت می کند و عوامل متعددی را شامل می شود:
۱) کابووس بزرگ؛ ورود کامل حزب الله به میدان جنگ:
🔻منوشه امیر، سردبیر رادیو اسرائیل: اسرائیل در محاصره نیروهای همسو با ایران است و نمیتواند در جبهههای مختلف بجنگد؛ جنگ درازمدت، بزرگترین خطر برای اسرائیل است؛ به همین دلیل هم حمله زمینی به غزه را تاخیر انداخته است.
🔻روزنامه انگلیسی تلگراف: جبهه ای که حزب الله در مرز های لبنان به راه انداخته، پروژه حمله زمینی اسرائیل به غزه را پیچیده کرده است.
🔻فرانک گاردنر گزارشگر امنیتی BBC: چرا اسرائیل، حمله زمینی را آغاز نکرده؟ یک علت، چند بار هشدار جدی ایران و گروه های همسو، از جمله حزب الله لبنان است که بیش از ۱۵۰ هزار راکت و موشک آماده شلیک دارد.
-🔻جروزالم پست: یکی از علل تعویق حمله زمینی، نگرانی فزاینده از گشودن جبهه جدید است. حزب الله منتظر لحظه ای است که نیروهای زمینی اسرائیل در غزه مشغول شوند تا یک جبهه جدید باز کند.
۲) آمریکایی ها، مارگزیده اند و نگرانی های متعددی دارند:
🔻یاکی دیان کنسول اسرائیل در لس آنجلس: آمریکا شدیدا از آغاز جنگ در شمال اسرائیل در صورت حمله زمینی به غزه، نگران است.
🔻صدای آمریکا: جنگ طولانی خواهد بود، ما یک غزه روی زمین و یک غزه زیر زمین داریم.
🔻وزیر دفاع آمریکا: حمله زمینی به غزه به دلیل تونلهای حماس بسیار سخت خواهد بود. این می تواند سخت تر از حمله ۹ ماهه ای باشد که آمریکا علیه داعش در موصل رهبری کرد. شما با یک مبارزه شامل تعداد زیادی بمب های دست ساز و تله های انفجاری مواجه خواهید شد.
🔻دیوید پترائوس (رئیس اسبق سیا و سر فرمانده سابق ارتش آمریکا در خاورمیانه، شرق آفریقا و آسیای مرکزی) : جنگ با حماس سالها طول خواهد کشید. از تجربه ما در عراق استفاده کرده و وارد غزه نشوید.
🔹(آمریکایی ها تا بتوانند بفهمند که اشغال زمینی چقدر مصیبت به همراه دارد، هم ۷ هزار میلیارد دلار هزینه را بر باد دادند و هم حیثیت و اعتبار خود را.)
🔻نیویورک تایمز: مقامات واشنگتن نگرانند اسرائیل، آمادگی حمله زمینی با یک طرح مطمئن را نداشته باشد.
🔻تایمز اسرائیل: ممکن است هرگز دستور حمله زمینی صادر نشود. مقامات آمریکایی معتقدند اسرائیل، هدف مشخصی از عملیات نظامی در غزه ندارد و هیچ برنامه قابل اجرایی از نتانیاهو دریافت نکرده اند.
ادامه ...👇
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/4489
.
۳) عدم آمادگی ارتش، و بی اعتمادی و شیرازه از هم پاشیده جبهه داخلی اسرائیل:
🔻مشاور سابق ارتش اسرائیل: ما آماده حمله زمینی نیستیم. حماس تاسیسات زیرزمینی ایجاد کرده و منتظر ورود ماست. در شرایطی که نیروهای ما آموزش ندیدهاند، حمله زمینی ممنوع است. فلسطینی ها فرار نمیکنند و منتظر نیروهای ما هستند.
🔻رسانه های عبری: میان نتانیاهو و ارتش، بحران اعتماد وجود دارد. او از ارتش، عصبانی و خشمگین است. تصمیم گیری برای حمله زمینی سخت شده است.
🔻گزارش معاریو از دیدار سرلشکر ذخیره اسحاق بریک با نتانیاهو: به نخست وزیر توصیه کردم در مورد حمله زمینی صبور باشد، چون ارتش آماده نیست و متحمل خسارات سنگین خواهد شد. نیروهای زیادی در باتلاق گیر می کنند.
🔻یدیعوت آحارونوت: دست کم سه وزیر کابینه، برای مجبور کردن نتانیاهو به قبول مسئولیت شکست امنیتی، به استعفا از منصب خود فکر می کنند.
🔻مئیر جاودانفر، روزنامه نگار صهیونیست: نتانیاهو اکنون اختلافات گستردهای با گالانت با وزیر دفاع دارد؛ این واقعا نگران کننده است. اعتمادی در بین کادر سیاسی و نظامی دولت وجود ندارد. نتانیاهو چطور میتواند بحران جنگ و سیاست را در اسرائیل ادامه دهد؟!
🔻معاریو به نقل از مقامات ارشد اسرائیل: نتانیاهو به کسی اعتماد ندارد. او خود را در میدان جنگ، تنها می بیند و قبل از تصمیم گیری چندین بار همه چیز را بررسی می کند. او به رهبران سیستم امنیتی اعتماد ندارد، زیرا برخی از آنها را خود منصوب نکرده است.
۴) بر اساس مجموعه این عوامل، تحلیلگران عبری و غربی، کمترین کورسوی امیدی نمی بینند:
🔻روزنامه هاآرتص: حمله زمینی به غزه، یک تله مرگ است.
🔻ژنرال دان حالوتس، رئیس اسبق ستاد ارتش اسرائیل: برای اینکه هزینه سنگینی نپردازیم، باید عاقلانه رفتار کنیم. غزه ثابت کرده که حمله زمینی و در افتادن با آن، بازی و تفریح نیست.
🔻توماس فریدمن، نیویورکتایمز: اشتباه حمله به غزه و تفکر «یک بار برای همیشه»، میتواند شکست تاکتیکی تحقیرآمیز اسرائیل را به دنبال داشته باشد و به یک بحران استراتژیک تبدیل شود. این می تواند اسرائیل را در غزه به دام بیندازد و اقتصاد و موقعیت خارجی اش را در هم بشکند.
۵) هیاهوی گسترده برخی مقامات غربی در تهدید اعضای جبهه مقاومت را باید در متن این تصویر واقعی از احساس ترس و درماندگی دید. آنها می خواهند این واقعیت بزرگ، یعنی شکست اسرائیل در فاز دوم جنگ را با هیاهو پنهان کنند.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
✍سید نیما موسوی
💥از مهمترین اخبار حوزه روابط بینالملل در روزهای اخیر که البته در آتش بحران غزه دیده نشد، اعلام رسمی برکناری «لیشانگفو» وزیر دفاع چین بود. لی شانگفو نماینده رادیکالترین بخش هیئت حاکمه حزب کمونیست چین بود که حتی آمریکا وی را مورد تحریم قرار داده است.
از ماه ژوئن ۲۰۲۳ مصادف با گره خوردن اوضاع اوکراین بخشی از دولت بایدن سعی کرد تا با نزدیک کردن خود به چین، همچون دیپلماسی پینگپنگ در دهه ۱۹۷۰ بین چین و روسیه شکاف بیاندازند. از سفر بلینکن تا «یلن» وزیر خزانهداری و نهایتاً جان کری که هر سه با شیجیپینگ دیدار داشتند. در همین حین دیکتاتور خواندن رهبر چین از سوی بایدن در کنار تشدید محاصره نظامی چین از طریق هند، استرالیا، ژاپن و ... نشان دهنده شکست سیاست امریکا در اقناع چین بود. ولی پس از اجلاس گروه بیست در دهلی و افزایش نقش هند بعنوان رقیب منطقهای چین؛ حال سفر شیجیپینگ به سانفرانسیسکو و دیدار با بایدن از جهت مقابله با افزایش نقش هند در تحولات قاره آسیا معنا مییابد.
برکناری رسمی لیشانگفو بعنوان واگراترین فرد دولت چین نسبت به سیاستهای آمریکا از جهت پالس مثبت همکاری پکن به امریکا است؛ آن هم زمانیکه چین با افزایش جایگاه هند نقش خود را در خطر میبیند. لیشانگفو بانی رزمایش مشترک دریایی با روسیه در آبهای دریای ژاپن بود و در اجلاس امنیتی مسکو در آگوست امسال از لزوم همکاری نزدیک نظامی ایران، روسیه و چین سخن گفت. حال باید دید سفر شی به آمریکا آیا باعث کاهش نقش هند آن هم پس از عملیات طوفان اقصی خواهد شد یا خیر؛ عملیاتی که نقش مهم در کاهش جایگاه هند و تضعیف امکان تحقق «دالان هندوعربی» داشت.
https://eitaa.com/tahlilisiyasiseraat/4490
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
#وتوی قطعنامۀ آمریکا علیه منافع فلسطین توسط #روسیه با همکاری چین در شورای امنیت و چند نکته:
✍یداله یاسینی
۱- راهبرد #موفق دستگاه دیپلماسی.
۲-اتفاق و اتحاد راهبردی و کاربردیِ بازی شرق علیه غرب.
۳- چرخش بی سابقه و مبارکِ #مواضع_روسیه علیه #رژیم_صهیونیستی به نفع مقاومت.
۴-فتح بابی جدید، که می توان آن را پیوستن عملیِ دو قدرت( #اقتصادی/ #نظامی چین و روسیه) در کنار جبهه مقاومت تعبیر کرد.
إِنَّ مَعَ العُسرِ يُسرًا
(آری) مسلّماً با (هر) سختی آسانی است
به کانال همراه با تحلیل بپیوندید👇
@hamraah_ba_tahlil
اجازه ندهیم جنایات #رژیم_کودک_کش پیروزی ها را تحت الشعاع قرار بدهد!
✍دکتر مجتبی صدیقی
💥#کشتار_زنانُ_کودکان بی پناه فلسطینی یک روی سکه جنگ در غزه است و هرچند تلخ و دردناک است اما برای مستکبرین اهل باطل طبیعی است. #صدام هم هروقت در جبهه های جنگ از رزمندگان ما سیلی می خورد با بمباران و موشک باران شهرها جبران می کرد!
امروز جنگ در غزه را نباید صرفا با #احساسات و عواطف ناشی از جنایات #رژیم_کودک_کش تحلیل کرد و هرچند احساسات پاک انسانی و اسلامی همه ما به قَلَیان درآمده اما نباید این جنایات باعث شود تا پیروزی های بزرگ مقاومت و به هم ریختگی جبهه مستکبرین را نادیده انگاشت.
#فرسایش_جبهه_باطل شدیدا توان آن را به تحلیل برده است. آمریکایی که دیروز تهدید می کرد و می زد و اشغال می کرد و نابود می کرد، حالا در پی سیلی های متعدد و مستمری که خورده است، هشدار داده ایران اگر به ما حمله کند از خودمان #دفاع خواهیم کرد! بله باورش سخت است که آیا این همان آمریکاست!؟
روزگاری رژیم صهیونیستی متخصص عملیات های بزن در رویی بود. ویران می کرد، کشتار می کرد و می رفت. اما حالا کم کم به روزگاری افتاده که همه توان خود و یاران غربی اش را جمع کرده تا پاسخ یک گروه کوچک محصور در یک جغرافیای محدود را بدهد.
بیست روز است که هنوز جسارت #رویارویی_مستقیم با مبارزان مقاومت و ورود به غزه را ندارد. ده سال پیش اگر یک کارشناس نظامی چنین چیزی را پیش بینی می کرد، در عقلش تردید می کردند اما حالا این رژیم درمانده از یک تصمیم برای مقابله مستقیم با مقاومت غزه است.
#شورای_امنیت که روزگاری #یار_کمکی رژیم صهیونیستی بود حالا برای صدور یک بیانیه به نفع این رژیم با چالش دو قدرت شرقی مواجه است.
درد شهادت مظلومانه زنان و کودکان غزه سنگین است اما فراموش نکنید که جبهه حق امروز از جایگاه مظلومیت خود توانسته میلیونها فطرت پاک انسانی را با خود همراه سازد و حقانیت خود را به اثبات رساند. بی تردید این مظلومیت خونبار، صهیونیسم را در خود غرق خواهد کرد. صدای خرد شدن استخوان های صهیونیسم بین المللی شنیده می شود فقط باید کمی تیزهوش بود و تیزگوش و اندکی صبر داشت!
#رژیم_کودک_کش
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍دکتر ابوالفضل بازرگان
💥همزمان با شروع حمله گسترده زمینی، هوایی و دریایی اسرائیل به غزه
سخنگوی ارتش اسرائیل گفته این حمله محدود است و حمله اصلی نیست
همزمان گزارشهای زیادی از حمله مشکی و پهپادی حوثی های یمن به جنوب اسرائیل مطرح شده است
بی بی سی گزارش داده که بایدن نامه مستقیم به رهبر ایران برای عدم حمله به پایگاه های آمریکایی در منطقه فرستاده
الجزیره از انهدام بیش از ۲۰ تانک و ۴۰ نفر سرباز اسرائیلی توسط حماس خبر داده
نیویورک تایمز نوشته که عربستان سعودی به بایدن برای عواقب حمله زمینی به غزه هشدار داده
معاون وزیرخارجه ژاپن گفته اسرائیل به مانند آمریکا که در عراق زمینگیر شد، در غزه زمینگیر خواهد شد
به نظر میرسد، اسرائیل با ادامه حملات محدود، با ورود محدود و خروج سریع از شمال غزه در حال ارزیابی واکنش حماس و محور مقاومت دربرابر حمله زمینی است تا هم واکنش ها را بسنجد تا هم نقشه ها را دقیقتر بکشند تا تسلیحات بیشتری از سوی آمریکا به دستشان برسد
بازی بزدل کماکان ادامه دارد ...
اما قطعا با ریسک بیشتر ....
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این کودکان معصوم که شهید میشوند یا داغ میبینند، چقدر زیبا به تصویر میکشند اقتدار و مظلومیت را.
🤲اللهم إني أعتذر إليك من مظلوم ظلم بحضرتي فلم أنصره
#طوفان_الاقصی
#غزه
#کودکان_مظلوم 😭😭😭
ببار ای دیده نم نم به دامن اشک ماتم😭
به کانال همراه با تحلیل بپیوندید👇
@hamraah_ba_tahlil