کانال تحلیلی سیاسی صراط
#وزرای_پیشنهادی_دولت | بخش دوم 🟣وزارت فرهنگ 🔴وزارت کار 🟡وزارت بهداشت 🟠وزارت راه و شهرسازی 🔵وزارت
#وزرای_پیشنهادی_دولت | بخش سوم
⚪️وزارت اقتصاد
🟢وزارت ارتباطات
🔴وزارت کشور
🟡وزارت دفاع
🔵وزارت صمت
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
ظاهراً ایشان هم، سهمیه جناب قالیباف هستند!
هم تخصص در رشته های ورزشی دارند و هم در شورای راهبردی ظریف، بالاترین امتیاز را کسب کردهاند !!!
تحصیلات و سوابق وزیر پیشنهادی وزارت ورزش :
-دارای مدرک دکتری برنامه ریزی شهری
- معاون عمران شهرداری تهران در زمان قالیباف
-رئیس سازمان بنادر و کشتیرانی
جالب اینکه پزشکیان و ظریف مدعی بودند وزرای کابینه بر اساس دانش و تخصص انتخاب می شوند!
#وزیر_ورزش❗️
#همراه_با_تحلیل // یداله یاسینی 👇
@hamraah_batahlil
بررسی رزومه گزینه پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی
✍داود مدرسی_یان
یکی از موانع اصلی مسکنسازی و توسعه افقی شهرها و از موانع جدی تمدید و اصلاح طرحهای تفصیلی و جامع شهری همین نگاهی است که خانم #فرزانه_صادق_مالواجرد هم دارند؛ یعنی مخالفت جدی با توسعه افقی شهرها و تمدید و اصلاحهای طرحهای جامع و تفصیلی شهرداریها!
نتیجه این نگاه که در دهه ۷۰ و تا سال ۸۴ حاکم بود و اوج آن هشت سال روحانی بود، چیزی جز تراکمفروشی و گرانشدن شهرها و کمبود مسکن نیست!
البته در دوره سه ساله شهید رئیسی هم این نگاه کماکان وجود داشت و همین خانم هم تا مدتها معاون مربوطه در وزارتخانه راه و مسکن بودند و ممانعت میکردند. مسکنسازی در دولت شهید رئیسی به خلاف تبلیغات خیلی پیشرفت آنچنانی هم نداشت!
از مشکلات بزرگ کلانشهرهای ما تراکم بالای جمعیت میباشد که مشکلاتی اعم از ترافیک، آلودگی هوا، کمبود امکانات رفاهی و خدماتی و .. بوجود آورده، خانم مالواجرد وزیر پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی از مخالفان گسترش افقی شهرها و موافقان عمودیسازی و افزایش تراکم است. انتخاب وی برای این وزارتخانه دستکمی از آخوندی ندارد حتی ضعیفتر از آخوندی!
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
نقش شهینها در متارکهی کیمیاها و مهنازها از میهن
✍دکتر باوری
به دلیل پاسخ به هجمه رسانههای بیگانه علیه جمهوری اسلامی و حمایت سلبریتیها از پدیدهی وطن فروشی: کیمیا علیزاده
▪️اوائل مهرماه سال ۹۹، یعنی کمتر از یکسال از اعلام پناهندگی #کیمیا_علیزاده و همسرش، حامد معدنچی (والیبالیست سابق) به آلمان نگذشته بود که یکمرتبه کیمیا علیزاده، حرفهای تکاندهنده ای درباره زنی به نام شهین که زندگیاش را بهم ریخت و علت طلاق با همسرش مطرح کرد.
▪️کیمیا علیزاده قهرمان تکواندوی ایران با کسب مدال برنز المپیک و نشانهای مختلف، ۱۸ دی ۹۸، در کمال تعجب تصمیم به ترک زادگاهش گرفت.
▪️کیمیا علیزاده که به دلیل مصدومیت فرصت پرچمداری کاروان ورزشی ایران در بازیهای آسیایی۲۰۱۸ را از دست داده بود، نتوانست در انتخابی المپیک۲۰۲۰ شرکت کند و در تمام این مدت با هزینه دولت جمهوری اسلامی ایران در کمپ تمرینی و کلینیکهای درمانی خارج از کشور شرکت میکرد؛ تا آخرین بار که به هلند رفت و زمان بازگشتش طولانی شد تا اینکه خبر مهاجرت او مطرح گشت.
▪️تردیدها درباره بازگشت علیزاده وجود داشت،که ناگهان با انتشار نامهای سرگشاده، رسماً خبر مهاجرتش از ایران را تأیید کرد. با جملاتی بسیار عجیب و دور از انتظار. او از بیمهری مسئولان و عدم توجه سخن به میان آورد تا حتی آنهایی که میخواستند پناهندگی او را توجیه کنند، اذعان کردند که با وجود تمامی حمایت ها و مساعدت های دولتی، پیام علیزاده بسیار ناعادلانه و غیرمنصفانه بوده است.
➖🔻➖➖
⛔️😳فهرست هدایا به کیمیا علیزاده، آنهم در سال ۹۵ و البته برای مدال برنز المپیک:
➖ ۳۰۰ سکه طلا؛ وزارت ورزش و جوانان
➖ هدیه ۱۰میلیون تومان؛پیش از رفتن به المپیک
➖ اهدای ۵۰ میلیون تومان؛ شورای شهر کرج (کیمیا و حامد هر دو متولد کرج!!! هستند)
➖ اهدای یک شمش طلا از سوی علی ربیعی(عماد)؛ وزیر کار دولت روحانی
➖ یک واحد آپارتمان؛ استاندار البرز
➖ و استقبال بی نظیر مردمی در فرودگاه و صدور پیام های رسمی.
🔘 جالب اینکه این هدایا (سال ۹۵ ارزش بسیار داشته) برای برندگان طلای المپیک تصویب شده بود، اما به برنز کیمیا نیز دادند.
➖➖🔺➖
▪️بیانیهای که منتسب به کیمیا علیزاده بود از سوی بسیاری کارشناسان، خارج از ادبیات این ملیپوش تکواندو تفسیر شد و آشنایان علیزاده نیز معتقد بودند او این توانایی را ندارد تا چنین جملاتی تنظیم کند و حتما شخص دیگری برای او نوشته است.
▪️نگاهها به سمت حامد معدنچی والیبالیست پیشین تیم ملی و شوهر کیمیا علیزاده (ازدواج در مرداد۹۷) که سهم و ردپای او در تشویق او به مهاجرت و پناهندگی شان آشکار بود، معطوف شد.
▪️در همان ایام شایعه شد علیزاده در تماس با اقوامش که مانند بسیاری از مردم در شگفتی و تنفر از پناهندگی کیمیا بودند گفته که:«من در راهی رفتم که دیگر بازگشت ندارد.چندماهه که شوهرم مدام موضوع رفتن را مطرح و میگفت آینده حرفهای من در خارج ایران درخشانتر است. او من را ابزاری برای خودش کرده و با چند نفر در هلند و کانادا صحبت کرده تا برنامهریزی فعالیتهای ورزشی من و حمایت مالی ما را انجام دهند. بیانیه هم او داد منتشر کنم و میدانم کار افرادی است که کارهای مهاجرت من را انجام میدهند. اگر من نتوانم اینجا موفق شوم حتما متارکه میکنم. چون حامد من را مجبور به ترک ایران کرده و حالا فهمیدم هدفش از نزدیک شدن و ازدواج با من ساختن آینده خودش بوده! من نه اینکه الان پشیمان باشم،ولی اگر موفق نشوم حتماً بجای پشیمانی خودم،شوهرم را پشیمان میکنم»
🔺کیمیا در این صحبت از نقش خود و ناجوانمردی اش چیزی نگفته، اما در ادامه این صحبت از زنی به نام شهین نام میبرد که از او در قبال پرداخت پول خواسته بود در #انتخابات اسفند۹۸ از لیست انتخاباتی که معرفی میکند دفاع کند‼️
▪️ شهین گفته بود ۲۰۰میلیون تومان پرداخت میکند و نیز گفته بود که سال ۹۴ مبلغ ۵۰ میلیون به مهناز افشار برای حمایت از یک لیست دیگر پرداخت کرده بود‼️
▪️نکته جالب اینجاست که شهین روی هر کدام از سلبریتیها دست میگذارد، پس از مدتی به خارج از ایران یا فرار میکنند یا پناهنده میشوند❗️
▪️کیمیا و حامد یک و نیم سال بعد از ازدواجی که گویا منفعت طلبانه و حتما شکست بوده، در ۱۸دی۹۸ در سفری بی بازگشت به هلند رفتند و ۵بهمن در کنفرانس خبری شرکت کردند و سپس از کشور آلمان (حیاط خلوت منافقین) درخواست پناهندگی کردند و همانجا ماندگار شدند و اردیبهشت ۱۴۰۱ با تنفر از یکدیگر طلاق گرفتند.
کیمیا علیزاده پناهنده ماند،اما از حامد معدنچی خبری نیست.
خلاصه اینکه معدنچی آمده بود تا از حلبی بی ارزش علیزاده، کیمیا سرقت کند، اما هر دو خائن به وطن شدند.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
آسیای مرکزی؛ در جستجوی همکاری در زمینه آب
✍آلکسی میخائیلف؛ دکتری علوم سیاسی دانشگاه دولتی بوریات، اولان اوده، روسیه و کوباتبک رحیموف؛ مدیر اجرایی بنیاد عمومی «مرکز راه حلهای استراتژیک»، بیشکک، قرقیزستان
وضعیت آب شیرین به طور فزایندهای سیاسی میشود. به جرأت میتوان گفت که مسائل هیدرولوژیکی و سیاسی به تدریج در حال همگرایی هستند و به زودی دسته بندیهای تکمیلی را تشکیل خواهند داد.
آسیای مرکزی یکی از مناطقی است که میتوان آینده وضعیت تامین آب را در آن تشخیص داد. در حالی که در این منطقه چالشهای بیشتری نسبت به مناطق دیگر وجود دارد، آنچه به ویژه قابل توجه است، شدت فزاینده بحثهای سیاسی پیرامون موضوع آب شیرین است. بحث در مورد تغییرات آب و هوایی، توسعه کشاورزی که نیاز به آبیاری دارد، تولید صنعتی، و در نهایت، انرژی آبی صرفاً زمینهای برای تغییرات ژئوپلیتیک گستردهتر است. این تغییرات کشورهای منطقه را به سمت درگیری و همکاری سوق میدهد.
ادامه در👇
https://www.iras.ir/?p=10932
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
رزمایش نیروی دریایی ارتش در آستارا؛ پدافندی یا آفندی ؟
✍علیرضا تقوی_نیا
نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از برگزاری رزمایش پدافند هوایی در شمال غرب منطقه تحت مالکیت ایران در دریای کاسپین خبر داد.
این رزمایش که فردا عصر در محدوده شهرستان آستارا و مرز جمهوری باکو صورت می گیرد، حاوی نکات و پیام های مهمی خواهد بود که در ذیل بدان اشاره می گردد.
1️⃣ ارتش ایران اعلام کرده که این رزمایش پدافندی خواهد بود یعنی برای دفاع هوایی ؛ پس احتمالا ایران از آن ناحیه احساس خطر کرده که دو حالت دارد؛ یا قصد موشکباران پایگاه های اسرائیل در جمهوری باکو وجود دارد و این مانور، تمرینی برای دفاع پس از آن حمله است و یا اینکه فرماندهان نظامی احتمال می دهند پس از حمله موشکی آتی به رژیم صهیونیستی ، این رژیم ممکن است از خاک جمهوری باکو به ایران حمله کند.
2️⃣ همچنین این رزمایش می تواند هشداری به علیف و دار و دسته اش باشد که در منازعه احتمالی آتی دخالت نکند که در غیراینصورت در برابر ارتش ایران آسیب پذیر است.
3️⃣ ایران قبلا نیز در دهه ۷۰ شمسی علیه باکو در دریای کاسپین تنبیهاتی جدی انجام داد اما به دلایل مختلف رسانه ای نشد و الهام علیف به صورت تاریخی از عزم و اراده جمهوری اسلامی آگاهی کافی دارد.
4️⃣ یکی از ملاحظات جمهوری اسلامی برای مواجهه با باکو در بحران های گذشته ، قرابت تاریخی، فرهنگی، زبانی و مذهبی آذری زبانان ایران با مردم آن سرزمین بود اما روی کار آمدن یک رئیس جمهور آذری زبان در تهران، کار را برای ایران راحت تر کرده رویارویی و تنبیه علیف در صورت شیطنت احتمالی ، برای آذری زبان ها راحت تر و قابل پذیرش تر خواهد بود.
در نهایت باید گفت رزمایش های اخیر نشان می دهد برنامه ریزی ایران برای مجازات سخت اسرائیل جدی و جازم بوده و یک عمل دیمی و بدون چشم انداز روشن و مطمئن نیست.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
#موقت
فهرست زیارتگاههای کشور عراق به تفکیک ۹ شهر دارای زیارتگاه
1⃣🔷 کربلای معلّی
🔸مرقد مطهر امام حسین(ع)
🔸مرقد مطهر اباالفضل العباس(ع)
🔸حضرت علی اکبر(ع)
🔸 حضرت علی اصغر(ع)
🔸 عبد الله بن الحسن(ع)
🔸قاسم بن الحسن(ع)
🔸 72 تن شهدای کربلا
🔸حبیب ابن مظاهر
🔸حر بن یزید ریاحی
🔸 ابراهیم مجاب
2⃣🔷 مسیّب
🔸طفلان مسلم بن عقيل
🔸قاسم بن الحسن(ع) (مسيّب، عتيكات)
🔸محمد بن عقيل بن ابيطالب (برادر مسلم بن عقيل، شهید نهروان)
3⃣🔷 نجف اشرف
🔸مرقد مطهر امیرالمومنین(ع)
🔸مرقد مطهر حضرت آدم(ع)
🔸مرقد مطهر حضرت نوح(ع)
🔸 صافی صفا یمانی
🔸عمران بن علی
🔸بنات الحسن(آمنه، رقیه، زهرا)
🔸مقام امام زین العابدین(ع)
🔸مقام محمد حنفیه
🔸مقام امام حسن(ع)
🔸 مقام ابراهیم خلیل(ع)
🔸مزار اولاد زین العابدین(ع) (محمد اصغر، فاطمه، عليّه)
🔸سيد ابوهاشم بن محمد حنفيه
4⃣🔷 قبرستان وادی السلام
🔸مرقد مطهر حضرت هود(ع)
🔸مرقد مطهر حضرت صالح(ع)
🔸مقام صاحب الزمان(عج)
🔸مقام امام صادق(ع)
🔸 مرقد سيد علی آقا قاضی طباطبايی
🔸مرقد رئيسعلی دلواری تنگستانی
5⃣🔷 کوفه
🔸کمیل بن زیاد نخعی
🔸مسجد حنانه
🔸سید ابراهیم غمر
🔸میثم تمار
🔸مسلم بن عقیل
🔸هانی بن عروه
🔸مختار ثقفی
6⃣🔷 سامرا
🔸امام هادی(ع)
🔸امام حسن عسکری(ع)
🔸نرجس خاتون(س)
🔸حکیمه خاتون(س)
🔸سرداب مقدس غیبت
🔸حسین بن علی الهادی
🔸سمانه خاتون (سمانه مغربیه)
🔸سوسن خاتون (مادر امام عسکری)
🔸ابرهیم اشتر نخعی (سامرا، دُجَیل)
🔸جمیل بن دراج (سامرا، دُجَیل، طارمیه)
🔸ابوهاشم جعفری (داخل ضریح عسکریین)
🔸ابنسکیت اهوازی
🔸علامه نجاشی (مطیره)
🔸آیت الله آقارضا همدانی
🔸زید بن موسی بن جعفر (زید النار)
🔸سید محمد بن علی الهادی(سامرا، بلد)
🔸مسجد جامع ملویّه (جامع متوکل)
🔸زندان امام هادی(ع)
🔸قبور منحوس برخی خلفای عباسی (معتصم و متوکل)
7⃣🔷 کاظمین
🔸امام الکاظم(ع)
🔸امام جواد(ع)
8⃣🔷 بغداد
🔸هفت شهر مدائن
🔸تيسفون
🔸ايوان مدائن
🔸طاق كسری
🔸مزار سلمان محمدی (فارسی) سلمان پاک
🔸مزار حذيفة بن يمان
🔸مزار عبدالله بن جابر انصاری
🔸مزار طاهر بن زينالعابدين
🔸مزار محمد بن سكران صوفی
🔸مزار لقمان حكيم
🔸مزار كمون خادم لقمان
🔸مزار نواب اربعه امام عصر (عج)
9⃣🔷 حلّه
🔸مسجد رد الشمس
🔸مقام امام علي(ع)
🔸مقام امام زينالعابدين(ع)
🔸مقام امام باقر(ع)
🔸مقام امام صادق(ع)
🔸مقام حضرت مهدی(عج)
🔸مزار ابراهيم بن موسی(ع)
🔸مزار عبدالله بن موسی(ع)
🔸مزار حسين بن زيد شهيد
🔸بی بی شریفه دختر امام حسن مجتبی ع
🔸مقبره ابراهيم قطيفی
🔸مقبره ابن ادريس حلّی
🔸مقبره ابن حمّاد
🔸مقبره سيد بن طاووس
🔸مقبره ابن عرندس حلی
🔸مقبره ابنفهد احسائی
🔸مقبره ابن نماي حلی
🔸مقبره ابوالمعالي هيتی
🔸مقبره احمد بن ادريس حلی
🔸مقبره محقق حلی
🔸مقبره ورّام بن ابيفراس نخعي حلی
#همراه_با_تحلیل // یداله یاسینی 👇
@hamraah_batahlil
اتاق بازرگانی آمریکا؛ مولود و مدافع سرمایهداری
✍سید یاسر جبرائیلی
اتاق بازرگانی آمریکا را میتوان قدرتمندترین لابیگر این کشور دانست. این نهاد اغلب خود را مدافع بیطرف تمامی کسبوکارها معرفی میکند، اما کارکرد اصلی آن اعمال فشار به حاکمیت در جهت منافع شرکتهای بزرگ بوده است؛ منافعی که در بسیاری از اوقات در تضاد با منافع کسبوکارهای کوچک و منافع عمومی بوده است.
از آغاز تأسیس در سال ۱۹۱۲، اتاق بازرگانی آمریکا روز به روز قدرتمندتر شده است. لابیگریهای عظیم این نهاد آشکارا به نفع کسانی است که از قدرت و ثروت بیشتری برخوردارند.
برای نمونه، اتاق به طور مداوم برای کاهش مقررات و نظارتهای دولتی فشار آورده است. ادعا این بوده که هرچه دخالت دولت کمتر شود، نوآوری بیشتر و هزینهها کمتر خواهد شد. اما حقیقت این است که حذف دولت از مدیریت اقتصاد، شرایطی را ایجاد میکند که تنها شرکتهای بزرگ میتوانند از آن بهرهبرداری کنند. نمونه بارز این ادعا، مقرراتزدایی در بخش مالی است که توسط اتاق پشتیبانی شد و با اجرای این سیاست، صاحبان بانکهای بزرگ به سودهای نجومی دست یافتند. اما همین سیاست، بحران مالی ۲۰۰۸ را دامن زد و میلیونها آمریکایی را گرفتار فقر و مصیبت کرد.
علاوه بر حذف نظارتها و مقررات، اتاق از سیاست کاهش مالیات شرکتها نیز به شدت حمایت کرده است. یکی از بارزترین مصادیق نفوذ اتاق بازرگانی آمریکا در نظام حکمرانی این کشور، قانون کاهش مالیات و اشتغال ۲۰۱۷ است. این قانون با کاهش شدید نرخ مالیات بر درآمد شرکتها از ۳۵ درصد به ۲۱ درصد، به یکی از بزرگترین هدیههایی تبدیل شد که دولت به شرکتهای بزرگ ارائه کرده است. اتاق بازرگانی با لابیگریهای گسترده، از این قانون حمایت کرد و توانست منافع عظیمی را برای شرکتهای بزرگ فراهم کند.
شرکتهای بزرگ با استفاده از این کاهش مالیات، سودهای نجومی به جیب زدند. این شرکتها با افزایش درآمد خود، توانستند سهام خود را بازخرید کنند و ارزش سهامشان را بالا ببرند که در نهایت به افزایش ثروت سهامداران منجر شد. همچنین، شرکتهای بزرگ توانستند با این منابع اضافی، سرمایهگذاریهایی در بازارهای جدید انجام دهند که این امر به تقویت موقعیت رقابتی آنها کمک کرد.
در مقابل، کسبوکارهای کوچک از این تغییرات کمتر بهرهمند شدند. این کسبوکارها به دلیل عدم دسترسی به منابع و امکانات گسترده، نتوانستند از فرصتهای ایجاد شده توسط قانون کاهش مالیات به خوبی استفاده کنند. چرا که بر خلاف شرکتهای بزرگ، این کسبوکارها نمیتوانستند سهام خود را بازخرید کنند یا سرمایهگذاریهای عظیمی در بازارهای جدید کنند. به عبارت دیگر، کاهش مالیات برای کسبوکارهای کوچک تأثیرات کمتری داشت و مزایای عمده آن به شرکتهای بزرگ محدود شد.
یکی از مهمترین معضلات ناشی از این سیاستهای مالیاتی، افزایش نابرابری درآمدی در آمریکا بوده است. با اینکه شرکتهای بزرگ و سهامداران آنها سودهای کلانی از کاهش مالیات بردند، کارگران و کارکنان این شرکتها و کسبوکارهای کوچکتر هنوز گرفتار مشکلاتی مثل افزایش هزینههای زندگی و نبود فرصتهای شغلی مناسب هستند. کاهش مالیات به شرکتها، افزایش نابرابری درآمدی دامن زده و شکاف میان ثروتمندان و طبقه متوسط و پایین جامعه آمریکا را افزایش داده است.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
پس از مذاکرات آتش بس!
✍صابر_گل_عنبری
مذاکرات آتش بس در غزه عصر امروز پس از مدتی توقف از سرگرفته میشود و نگاهها به نتیجه این مذاکرات دوخته شده است که در شرایط حساسی برگزار میشود و سرنوشت آن در کاهش و تشدید تنشها در منطقه میتواند موثر باشد.
۱- به نظر میرسد که از سرگیری مذاکرات آتش بس دستکم پاسخ ایران و حزب الله به ترورهای اخیر را به تاخیر انداخته است و همین خود فرصتی به دیپلماسی برای توقف جنگ غزه میدهد و اینجاست که سرنوشت مذاکرات کنونی حائز اهمیت است.
۲- عدم شرکت حماس در این مذاکرات به معنای شکست پیشینی آن نیست. این سیاست یک تاکتیک برای فشار بر طرفهای مذاکرات به نظر میرسد. در دورهای مذاکراتی اخیر به ویژه در سه ماه می، ژانویه و ژوئیه نتانیاهو در لحظات آخر با طرحهای پیشنهادی مصر و قطر با هماهنگی آمریکا مخالفت و شروط جدیدی را پس از حمله به رفح اضافه کرد، از جمله ادامه حضور نظامیان اسرائیلی در گذرگاه رفح و محور نتساریم حد فاصل میان شمال و جنوب نوار غزه .
حماس به شدت با این حضور مخالف است و بر خروج کامل نیروهای اسرائیلی تاکید دارد. عدم شرکت در مذاکرات نیز با هدف فشار برای تحقق این خواسته و شرط است و در آخرین بیانیه خود خواستار ایجاد مکانیسمی برای اجرای متن دوم ژوئیه به جای مذاکره جدید شده است. ارتش اسرائیل موافق عقب نشینی کامل از غزه و نتانیاهو مخالف آن است، اما برخی رسانههای اسرائیلی در ساعات گذشته از نرمش بی بی در این باره خبر میدهند و رسانههای دیگری نیز از اعزام هیات مذاکره کننده به دوحه بدون گسترش اختیارات آن میگویند.
۳- عدم شرکت حماس را نیز میتوان در پازل تقویت تاثیرگذاری فشار تهدیدات ایران و حزب الله به حمله و آن هم در راستای بالا بردن قدرت چانه زنی و افزایش شانس دستیابی به توافق آتش بس نیز دید.
۴- داوری درباره سرنوشت مذاکرات جدید چندان آسان نیست؛ عواملی میتواند موجب تسریع دستیابی به توافق شود و عوامل دیگری نیز باعث بینتیجه ماندن این دور همچون دورهای قبلی شود.
۵- در وهله نخست انگیزه از سرگیری مذاکرات میتواند تلاشی برای کش دادن این دوره و قرار دادن ایران و حزب الله در برابر وضعیتی با هدف منتفی کردن حملات تلافیجویانه باشد؛ اما دو عامل میتواند موجب فشار جدی آمریکا به اسرائیل برای رسیدن به توافق شود، نخست این که واشنگتن به این جمع بندی رسیده یا برسد که حمله ایران وسیعتر و شدیدتر از قبل خواهد بود و دوم این که به تبع آن نگران خروج اوضاع از کنترل باشد و خود را در موقعیت ورود به جنگ منطقهای در دفاع از اسرائیل نبیند.
به ویژه عامل دوم میتواند سلبا یا ایجابا تاثیری جدی بر مذاکرات داشته باشد.
اما مهمترین مانع توافق در این شرایط نیر در کنار موانع شخصی خود نتانیاهو میتواند نگرانی آمریکا و اسرائیل از شکلگیری معادله جدیدی در منطقه نظر به تبعات تن دادن به آتش بس تحت فشار حملات احتمالی به اسرائیل باشد.
۶- گزارش امروز نیویورک تایمز به نقل از مقامات پنتاگون مبنی بر امکانناپذیری نابودی حماس و تونلهای آن و همچنین گزارش روزنامه اسرائیلی هاآرتص مبنی بر تهدید آمریکا به سرزنش علنی نتانیاهو در صورت شکست مذاکرات و اتخاذ اقدامات شدید علیه بن گویر و اسموتریچ میتواند معطوف به فشار آمریکا بر اسرائیل برای پذیرش توافق باشد، اما واقعیت این است که هنوز نشانهای از فشار جدی و عملی آمریکا وجود ندارد.
۷- بعید نیست مذاکرات به دلایلی کش پیدا کند و در نهایت در صورت شکست آن، به احتمال زیاد حزب الله و ایران حملات تلافیجویانه خود را انجام دهند. سطح، دامنه و شدت آن فراتر از قبل، ترجیحا تابع برآورد نهایی تهران نسبت به جدی بودن یا نبودن مداخله آمریکا خواهد بود. اگر جمعبندی این باشد که نگرانی آمریکا از امنیت انرژی در منطقه و متحدانش و خروج اوضاع از کنترل مانع مداخله آن میشود، ممکن است پاسخ احتمالی شدیدتر از قبل باشد.
۸- نگرانی همه طرفها از ایران و حزب الله گرفته تا اسرائیل و آمریکا و متحدانش نسبت تبعات ویرانگر جنگ منطقهای تا به امروز بازدارنده وقوع آن بوده است.
از این رو، در هر صورت، نظر به نبود تصمیم و اراده پیشینی احتمال وقوع چنین جنگی بالا نیست؛ البته کاملا نیز منتفی نیست.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
شروع نبرد با اسرائیل قطعی است
✍علیرضا تقوی_نیا
از ابتدا هم مشخص بود که مذاکرات دوحه شکست خواهد خورد و کف خواسته های دوطرف با هم فاصله زیادی دارد.
پرواضح است این جنگ یک پیروز مطلق خواهد داشت و حد وسطی برای آن قابل تصور نیست .
نتانیاهو به چند دلیل در شرایط فعلی احساس قدرت دارد ؛ اول این که بعد از ترور اسماعیل هنیه و فواد شکر موقعیت او در افکار عمومی جامعه اشغالگر بهبود پیدا کرد.
دوم ، به دلیل تعطیلی سه ماهه کنست (پارلمان)، او فعلا خیالش بابت استیضاح ، انتخابات زودرس و ... تا زمان انتخابات آمریکا راحت است.
سوم، در شرایط کنونی اکثریت جامعه صهیونیستی با وجود اعتراضاتی که به نتانیاهو وجود دارد ، جایگزین مناسبی را برای سمت نخست وزیری در ذهن نداشته و قاطبه اسرائیلی ها معتقدند بهترین فرد برای مدیریت اوضاع نتانیاهوست.
نکته ی دیگری را نیز به گزارهای بالا باید اضافه کرد و آن اینست که نخست وزیر کنونی ادامه حضور خود در قدرت را منوط به تنش آفرینی های مکرر اما کنترل شده می داند و سعی دارد با پشتیبانی غرب ، اتکا به نیروی هوایی قدرتمند و توان اطلاعاتی موساد ، به دشمنان رژیم متبوعش آسیب زده اما به طرزی که به یک جنگ تمام عیار منتهی نشود.
در این جا نوبت به بازی خوانی محور مقاومت و فرماندهان آن می رسد .
نقطه قوت محور مقاومت کنترل بر گستره جغرافیایی میلیون ها کیلومتر مربعی ، نیروی انسانی پرشمار ، برتری ژئوپلیتیکی و تسلط بر برخی نقاط حساس جهان ، قدرت بالای نیروی زمینی چریکی ، موشک ها و پهپادهای پرشمار است.
اما نقطه ضعف این محور بیش از همه اقتصادی است ؛ به خصوص در کشورهای ایران ، لبنان و سوریه .
در نتیجه ملاحظه و نگرانی محور مقاومت برای ورود به جنگ بیشتر اقتصادی است تا نظامی و سیاسی.
در واقع درگیری با اسرائیل از لحاظ نظامی برای محور مقاومت کاملا امکان پذیر است اما تبعات اقتصادی آن ماجرا را پیچیده می کند.
اما برگ برنده ایران جهت بازدارندگی و جلوگیری از یک جنگ تمام عیار در برابر آمریکا و اسرائیل نه موشک ها و پهپادهایش، بلکه قدرت هسته ای اوست.
اسرائیل و آمریکا بارها از سوی مقامات رسمی و نظامی جمهوری اسلامی تهدید شده اند که ورود به جنگ تمام عیار مساوی است با تغییر دکترین اتمی این نظام.
اگر جمهوری اسلامی احساس کند موشک ها و سایر تسلیحات متعارفش برای او بازدارندگی مناسب ایجاد نکرده ، طبیعی است که برداشتن گام به یک پله بالاتر را در نظر گیرد.
در نتیجه باید گفت با توجه به تمایل نتانیاهو به گسترش تنش (اما محدود) و اقداماتی مانند ترور هنیه در تهران ، جمهوری اسلامی را ناگزیر از انجام یک واکنش محکم و بازدارنده می کند.
براساس اطلاعاتی که به نگارنده رسیده ، حمله جدید ایران از عملیات "وعده صادق" گسترده تر بوده و در آن بیشتر از موشک (به جای پهپاد) استفاده خواهد شد و اماکن جدیدی هدف تسلیحات ایرانی هستند .
زیرا فاصله پهپاد تا اسرائیل چند ساعت بوده اما فاصله موشک ها حدود ده دقیقه است و اصل غافلگیری را بهتر اعمال می کند.
بنابر تفاصیل فوق، کنش هجومی و حمله همزمان ایران، حزب الله ، یمن و مقاومت عراق به اسرائیل حتمی ارزیابی می گردد و نکته مهم سطح و کیفیت واکنش صهیونیست هاست که آینده نبرد را تعیین می کند.
این مهم را نیز باید یادآوری کرد که آمریکا به دلایل متعدد که راقم این سطور در یک یادداشت مجزا به آن خواهد پرداخت، وارد جنگ مستقیم با محور مقاومت به نفع اسرائیل نمی شود اما به طور محکم نسبت به این رژیم پدافند اعمال می کند.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
.
گمانه زنی ها حاکی از این است که برخی از وزرای پیشنهادی به ترتیب زیر در معرضِ خطرِ عدم رای اعتماد در مجلس شورای اسلامی هستند که طبیعتا ۴ گزینه اول شانس کمتری از سه گزینه ی آخر برای کسب رای اعتماد دارند:
۱. محسن پاکنژاد؛ وزارت نفت
۲. احمد میدری؛ وزارت کار
۳. محمد اتابک؛ وزارت صمت
۴. محمدرضا ظفرقندی؛ وزارت بهداشت
۵. فرزانه صادق مالواجرد؛ وزارت راه
۶. محمدرضا صالحی امیری؛ وزارت میراث
۷. عباس علیآبادی؛ وزارت نیرو
باید منتظر بمانیم ببینیم، آیا این افراد می توانند از سد مجلس بگذرند ؟!
#همراه_با_تحلیل // یداله یاسینی 👇
@hamraah_batahlil
کورسک و تابوشکنی اوکراین!
✍صابر گل_عنبری
در حالی که نگاه جهانیان به آتش تنش نظامی برافروخته شده در منطقه خاورمیانه متعاقب ترورهای اخیر در بیروت و تهران دوخته شده است، جنگ اوکراین و روسیه شاهد تحولات بیسابقهای است. از ده روز پیش حمله غافلگیرانه و غیر منتظره اوکراین به منطقه کورسک روسیه شروع شده و ظاهرا بخش گستردهای از آن به مساحت 1150 کیلومتر مربع تا عمق 35 به اشغال نیروهای اوکراینی درآمده است.
این حمله نقطه عطف و تحولی مهم در جنگ اوکراین از زمان شروع آن از فوریه 2022 و معطوف به راهبرد دستور کار متفاوت از قبل اوکراین و متحدان غربیاش در این جنگ است. همواره ارتش اواکرین از بیم واکنش سهمگین روسیه از حمله به داخل آن پرهیز میکرد و از این رو، حمله به کورسک و اشغال بخشی از آن از یک سو تابوشکنی در این جنگ و از دیگر سو نیز اتفاقی بیسابقه از جنگ جهانی دوم است؛ به گونهای که روسیه از زمان حمله آلمان نازی به شوروی مورد تهاجم و اشغال قرار نگرفته است و همین خود تحول پیشگفته را واجد معانی و دلالتهای بیشتر کرده است.
هر چند آمریکا و اروپا مشارکت در برنامهریزی و اجرای حمله را تکذیب کردهاند، اما بعید است که چنین حملهای با سلاحهای پیشرفته غربی بدون هدایت و مشارکت آنها رخ داده باشد.
روسیه که منتظر بازگشت ترامپ و ساخت و پاختی با او برای پایان این جنگ پرهزینه بود، هنوز واکنش جدی نشان نداده و باید دید چطور با این اتفاق که هیبت نظامی و امنیتی این کشور و خود پوتین و آینده او را با پیامدهای فراوانش هدف گرفته است، کنار میآید. بعید است که رئیس جمهور روسیه به سادگی از کنار این قضیه بگذرد و نوع واکنش به آن میتواند پیامدهای جهانی جنگ اوکراین را مضاعف کند.
اوکراین اعلام کرده است که کورسک نقطه عزیمت حملات بیشتر روسها بوده و آن را منطقه بیطرف اعلام کرده است و همین امر هم حضور نظامی طولانی مدتی را میطلبد؛ اما بعید است که روسیه با این مساله کنار بیایید و احتمالا حمله گستردهای را برای بازپس گیری کورسک تدارک ببیند. البته این حمله نیز در سایه بحران اقتصادی گسترده ناشی از تحریمها بسیار پرهزینه است و جدا از آن نیز چه بسا این ضد حمله و تمرکز بر آن، حفظ مناطق تحت تصرف در داخل اوکراین و پیشروی در محورهای دیگر را نیز با مشکل مواجه کند.
واقعیت این است که غرب از زمان شروع جنگ اوکراین راهبردی پیچیده و مرحلهای در پیش گرفته است. غرب از همان ابتدا که روسیه تا مرز تهدید به حمله اتمی و بازنگری در دکترین هستهای خود ظرف دو سال اخیر پیش رفت، با هدف کنترل و مهار واکنش و رفتار روسیه از مدام اعمال محدودیتهایی در کمک نظامی به اوکراین خبر میداد، اما رفته رفته و تدریجی به موازات فشار اقتصادی سنگین و تاثیرگذاری بر رفتار احتمالی مسکو این محدودیتها را آشکارا و پنهان یکی پس از دیگری کنار گذاشته است.
البته هنوز بزرگترین محدودیت موافقت با حمله اوکراین با استفاده از موشکهای بالستیک دور برد به داخل خاک روسیه است و دور زدن این محدودیت نیز در آینده پس از وقایع کورسک دور از انتظار نیست.
فعلا به نظر میرسد که آمریکا و اروپا در حال سبک سنگین کردن سرنوشت حمله اوکراین به کورسک است.
هر چند ممکن است که این حمله دست اوکراین را در مذاکراتی که نه هنوز شروع شده و نه مشخص نیست چه زمانی آغاز میگردد، پر کند، اما واقعیت این است که فعلا چشماندازی برای پایان جنگ اوکراین از طریق مذاکره و صلح وجود ندارد.
آنچه از بین سطور سیاست غرب پیداست، تداوم این جنگ فرسایشی و به تحلیل بردن انرژی و توان روسیه در همه زمینهها و تبدیل کردن این رقیب خود به قدرتی بسیار ضعیف و مهار شده است. هر چند آمریکا و اروپا هزینههای مالی و اقتصادی سنگینی در این جنگ میکنند که مورد اعتراض برخی مالیات دهندگان قرار گرفته است، اما بعید به نظر میرسد که این عامل به این زودی موجب تجدیدنظر در جنگ اوکراین در جهت مذاکره جدی با روسیه برای پایان "برد برد" این جنگ شود. پوتین نیز که تلاش برای دور کردن ناتو از مرزهایش را مستمسکی برای شروع این جنگ قرار داد، امروز نه تنها این امر محقق نشده بلکه تجهیزات جنگی ناتو را در حال پیشروی در داخل خاک کشورش میبیند و باید برای خارج ساختن آنها و باز پس گیری کورسک بیشتر بجنگد و بیشتر هزینه کند.
در این میان به نظر میرسد که غرب همچنان اتحاد و یکپارچگی خود را در قبال روسیه علی رغم برخی اختلافنظرها حفظ کرده است؛ اما مسکو در این نبرد بر خلاف انتظارش نتوانست همراهی چین بزرگترین رقیب آمریکا را برای ایجاد یک جبهه واحد جلب کند. البته برعکس آن چین بیشترین بهره اقتصادی را از این جنگ از طریق خرید نفت ارزان از روسیه برده است.
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هفت اکتبر1
✍ابوقاسم
برای فهم عمیق تحولات فلسطین فرض را بگذاریم بر این موضوع که اگر عملیات ۷ اکتبر انجام نمیشد خاورمیانه با چه مسائلی روبه رو بود؟
عادی سازی روابط کشورهای عربی و اسرائیل به مرحله ای رسید که عربستان سعودی و اسرائیل و آمریکا رایزنی ها برای عادی شدن روابط ریاض_تل آویو را آغاز کردند.
عربستان برای آمریکا و اسرائیل دو شرط مهم ارائه کرد،هسته ای شدن عربستان و تشکیل دولت فلسطینی بر اساس مرزهای قبل از ۱۹۶۷ برای پایان تنش ها در منطقه.
اسرائیل با هر دو موضوع مشکل داشت،آن ها نه با هسته ای شدن عربستان موافق بودند و نه با تشکیل دولت فلسطینی اما ممکن بود این موضوعات خیلی زود حل و فصل شود و آرایش امنیتی و سیاسی منطقه به نفع اسرائیل بکلی تغییر کند
اینجا تصوری شکل گرفت که اسرائیل برای آغاز عملیات اکتبر حماس و محور مقاومت نقش تسهیل گر داشته است(می دانست اما مانع عملیات نشد)
این تصور اشتباه است،چون ایران و محور مقاومت به یگانه راه خود برای مقابله با شکل گیری معامله بزرگ منطقه ای(تشکیل دولت فلسطینی، عادی شدن روابط عربستان و اسرائیل و در نهایت پیمان دفاعی آمریکا و عربستان) متوسل شدند و اسرائیل نیز از این عملیات برای فرار از تشکیل دولت فلسطینی استفاده کرد و کنست با تشکیل دولت فلسطینی قاطعانه مخالفت کرد و شکاف ها میان عربستان و اسرائیل تقویت شد.
ارزیابی تهران این بود که عربستان از هسته ای شدن خود عقب نشینی نمی کند اما ممکن است از مساله فلسطین کوتاه بیاید(کاری که امارات و مصر انجام دادند)مثلا توافق کنند که اسرائیل در پنج سال آینده باید روند تشکیل دولت فلسطینی را تکمیل کند،شبیه به اسلو یک و دو
تکمیل پروژه صلح ابراهام ضربه عمیقی به آرمان فلسطین وارد می کرد و عملا غلبه روانی آن ها بر منطقه به یک ائتلاف منطقه ای منسجم بر علیه ایران تبدیل می شد.
تلاش آمریکا این بود که با تشکیل دولت فلسطینی،کارت فلسطین را از دست تهران و مقاومت در بیاورد و ناتوی منطقه ای مشابه با ایندوپاسفیک را در خاورمیانه ایجاد کند.
قسمت دوم را اینجا بخوانید
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
کانال تحلیلی سیاسی صراط
هفت اکتبر1 ✍ابوقاسم برای فهم عمیق تحولات فلسطین فرض را بگذاریم بر این موضوع که اگر عملیات ۷ اکتبر
.
هفت اکتبر 2
شکست گزینه آتش بس مشخص می کند که نتانیاهو هدفمند تر از آنچه ما فکر میکنیم بازی می کند
وجود تهدید دائمی ایران و محور مقاومت آن هم با تاسیسات هستهای تهران بازدارندگی اسرائیل را از بین می برد و هر لحظه ای که احساس کند می تواند به اسرائیل ضربه بزند،نتانیاهو مساله را فراتر از نوار غزه و حماس می داند.
عدم آتش بس،شرایط پیچیده ای را برای تهران پیش خواهد آورد چراغ سبز فوری تهران به مذاکرات آتش بس دوحه و قطر بر نحوه پاسخ تهران در صورت شکست مذاکرات و همچنین محاسبات دشمن از محدودیت تهران برای جنگ تاثیر خواهد گذاشت.
اگر آتش بس استقرار پیدا کند و تهران بی خیال پاسخ نظامی به تل آویو شود عملا علامت سوال های زیادی را ایجاد خواهد کرد؟ علی رغم ضربه امنیتی تل آویو، چرا تهران اصرار بر کاهش تنش داشته است؟
هدف از آتش بس در این مرحله از تنش چیست؟نجات حماس و مقاومت فلسطین و همچنین مردم بیگناه غزه؟؟
اگر هدف کوتاه مدت تهران برای کمک به موجودیت حماس در نوار غزه تحقق پیدا کند اما پرونده صلح عربستان و اسرائیل و معامله بایدن در خاورمیانه در دستور کار قرار بگیرد و تکمیل شود پس فلسفه عملیات ۷ اکتبر برای چه بود؟؟ و مقاومت چه سناریوی دیگری برای مهار معامله دارد؟ هرچند اسرائیل عمیقا با تشکیل دولت فلسطینی مخالف است و با آن کنار نمی آید اما مشکل سیاست های عربستان سعودی نسبت به فلسطین است که می تواند با یک توافق سیاسی کلی و مبهم از فلسطین عبور کند.
قسمت اول را اینجا بخوانید
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
کانال تحلیلی سیاسی صراط
#وزرای_پیشنهادی_دولت | بخش اول 🔴وزارت امورخارجه 🟠وزارت دادگستری 🟡وزارت اطلاعات 🟢وزارت علوم 🔵وزا
.
شاید این ناراحت کننده باشد که وزیری که در دولت شهید رئیسی منصوب شده است را نقد کنیم. اما حال که بناست آقای علیآبادی، پست دیگری بگیرند، حداقل مناسب است ایدههای ایشان را بشناسیم.
ایشان پس از وزارت دکتر فاطمی امین به عنوان وزیر صمت انتخاب شدند. دکتر فاطمی امین عملکرد بسیار موفقی در عرصه توسعه صنعتی داشتند به نحوی که رشد بخش صنعت در زمان ایشان به صورت جهشی افزایش یافت. با فشارهای عجیب و غریب، دکتر فاطمی امین ۵ بار استیضاح شدند. و نهایتا توسط مجلس از وزارت صمت کنار گذاشته شدند. یعنی انتخاب اول شهید رئیسی توسط مجلس کنار گذاشته شد و پس از ایشان، آقای علیآبادی وزیر صمت شدند. با سر کار آمدن آقای علیآبادی شاخصهای مهم بخش صنعت از قبیل تولید خودرو، رشد بخش صنعت، رشد گروههای صنعتی بورسی و ... یا کاهش یافت، یا متوقف شد یا منفی. رشد گروه صنایع و معادن که در دوران آقای فاطمی امین به شدت مثبت شده بود در زمستان ۱۴۰۲، به منفی ۰.۵ درصد رسید. عملکرد ضعیف ایشان در گروه صنایع و معادن، یک تنه توانست رشد اقتصادی کشور را در زمستان ۱۴۰۲ به شدت کاهش دهد. به نحوی که انتظار میرود در بهار نیز وضعیت به همان منوال بوده باشد.
آقای علیآبادی اقتصاددان نیستند اما دعاوی اقتصادی بسیاری را مطرح میکنند. در طرح دعاوی اقتصادی، به راحتی تمام در پارادایم لیبرالیسم قرار میگیرند و به شدت از رها سازی قیمتها دفاع میکنند که امیدوارم این ماجرا از نشناختن اقتصاد و مکاتب اقتصادی ریشه گرفته باشد. این موضوع علیالخصوص در حرکت به سمت ارز غیررسمی با ادبیاتی چون امالفساد بودن ارز چند نرخی در مورد توجه ایشان است.
اصطلاح سرکوب قیمتها که از اصطلاحاتی است که لیبرالهای ایرانی به شدت از آن استفاده میکنند، مرتب بر سر زبان ایشان است و ایشان مشکل اصلی صنعت را با اصطلاح سرکوب قیمتها تفسیر میکنند.
حرکت بیمقدمه و بدون در نظر گرفتن اقتضائات ارزی و اقتصادی در واردات خودرو از دیگر شاهکارهای آقای علیآبادی است. مخالفت با گرفتن تعرفه از صادرات مواد خام معدنی نیز در کارنامه ایشان وجود دارد.
انتظار میرود در پست وزارت نیرو نیز اولویت اصلی ایشان افزایش قیمت برق و به اصطلاح، نزدیک کردن آن به قیمت فوب باشد. منوط دانستن توسعه نیروگاهی کشور به سرمایهگذاری خارجی احتمالا از دیگر ایدههایی است که در طول دوران وزارت ایشان به شدت مطرح خواهد شد. ابشان معتقدند باید برق صنعت در اولویت اول قرار بگیرد لذا انتظار میرود برق خانوارهای کشور در طول وزارت ایشان در اولویت قرار نداشته باشد.
ترکیب این ایده ها نشان میدهد آقای علیابادی با افزایش قیمت برق، به دنبال کنترل مصرف خانوار خواهند بود. همین افزایش، صنایع خرد را هم به شدت متضرر میکند. احتمال میرود صنایع بزرگ و خاص که معمولا در تصمیمسازیهای مهم کشور نقش آفرین هستند، از وزارت ایشان هم استقبال کنند و هم نفع بالایی ببرند. بازنده در انتخاب ایشان، رشد اقتصادی، تورم و رفاه عمومی خواهد بود.
✍ اندیشکده قصد
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از صراط (تحلیل_سیاسی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در روزگاری که شبکه های ماهواره ای با ظواهر و هدایت رسانه ای در صدد فریب شماست ما برای ششمین بار در شبکه چهار سیما حرف دل مردم را در قالب نت های علمی به قلب میزهای کارشناسی برده ایم. زمانی جمله ی «درآمدها ریالیه، هزینه ها دلاریه» به عنوان شعار کف خیابان بود، من در طی سالها مطالعه کلاف سردرگم مشکل اصلی اقتصاد ایران یعنی تورم را با چارچوب علمی به حقیقت زندگی مردم متصل کرده ام و برخلاف خیلی ها که حرفهای مبهم با واژه های نامفهوم به کار می برند، سعی کرده ام حقیقت علم را به زبان ساده بیان کنم تا همه بدانند ریشه ی اصلی تورم در این کشور چیست. پس اگر عزیزان این استدلال را از طریق بازنشر آن به گوش همگان نرسانند این موضوع در لابلای زر و زیور رسانه های زرد گم و به فراموشی سپرده خواهد شد. اگر شما کمک نکنید آنها که با مکیدن زندگی شما برای خود، حال خوشی رقم می زنند کمافی السابق با جملات زیبای فریبنده زندگی فرزندان این سرزمین را به غارت خواهند برد، امیدوارم وقت بگذارید و این مطالب را گوش کنید.
🎙همت قلی زاده
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
کانال تحلیلی سیاسی صراط
. بخوانید 👇 .
.
این تصویر، بخشی از گزارش رسمی پالایشگاه نفت اصفهان است که به همراه صورتهای مالی این پالایشگاه منتشر شده است. این شرکت، از جمله شرکتهایی است که محصولات خود را به دلار قیمتگذاری کرده و به ملت ایران میفروشد.
در این گزارش رسما اعلام شده است که با قیمت جهانی نفت ۷۳.۸ دلار، اگر نرخ دلار ۴۳ هزار تومان باشد، سود هر سهم پالایشگاه ۷۸۴ ریال خواهد بود و اگر نرخ دلار به ۴۹ هزار تومان افزایش یابد، سود هر سهم به ۲۴۱۱ ریال افزایش خواهد یافت.
یعنی با افزایش قیمت دلار از ۴۳ هزار به ۴۹ هزار، سود هر سهم پالایشگاه اصفهان حدود ۲۰۷ درصد افزایش مییابد.
سوال ما این است که چرا یک شرکت ایرانی باید محصولات خود را به دلار قیمتگذاری کرده و به مردم ایران بفروشد؟ چرا یک شرکت باید از محل کاهش ارزش پول ملی سود کند؟
بله عزیزان! گرانی دلار در داخل این کشور ذینفع دارد. اگر با گرانی دلار زندگی شما گرانتر میشود، اگر با گرانی دلار از خودرو و مسکن تا فرش زیر پایتان و گوشت و مرغ و لبنیات سر سفرهتان گران میشود، صاحبان سهام پالایشگاهها و پتروشیمیها و شرکتهای معدنی و فولادی، سودهای نجومی به جیب میزنند.
ما حرف عجیب و غریبی نمیزنیم که اینهمه ناسزا میشنویم. ما میگوئیم درآمد این ملت به ریال است. قیمتگذاری دلاری نفت و گاز و محصولات پتروشیمی و پالایشی و معدنی (که همگی مواد اولیه تولید هستند)، باعث شده دخل این ملت به ریال و خرجشان به دلار شود. باعث شده مردم نتوانند از عهده هزینههای زندگی برآیند.
در پاسخ، فقط ناسزا و تمسخر و تخریب شنیدهایم.
اما سفره این ملت، کمتر از مرز این سرزمین نیست. تا پای جان میجنگیم...
#اقتصاد
#سفره_مردم
✍سید یاسر جبرائیلی
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
کانال تحلیلی سیاسی صراط
. گمانه زنی ها حاکی از این است که برخی از وزرای پیشنهادی به ترتیب زیر در معرضِ خطرِ عدم رای اعتماد د
.
#بسیار_مهم
آخرین وضعیتِ وزرایِ لبمرزیِ دولت در بهارستان
✍علی قلهکی
🔻تاریخِ جمعبندی: ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۰۰:۵۰
▪️به ترتیب افرادِ زیر در معرضِ خطرِ عدم رای اعتماد در مجلس شورای اسلامی هستند:
▪️۱. محمدرضا ظفرقندی؛ وزارت بهداشت
▪️۲. احمد میدری؛ وزارت کار
▪️۳. سیدرضا صالحی امیری؛ وزارت میراث
▪️۴. محمد اتابک؛ وزارت صمت
▪️۵. فرزانه صادق مالواجرد؛ وزارت راه
▪️۶. محسن پاک نژاد؛ وزارت نفت
⭕️درباره این اسامی نکات زیر گفتنیست؛
▪️۱. علیرغم تخصص و تعهد "ظفرقندی" و تایید آن توسط بخش زیادی از نخبگان، ولی جوسازیِ سنگین علیه وی و بازنشر مصاحبه ظفرقندی علیه مجلس، توانسته روزهای خوبی را برای مخالفانش رقم بزند.
▪️۲. علیرغم نطقِ خوبِ "احمد میدری" ولی کماکان کفهی وزنهیِ مخالفان او سنگین است. تلاشهای علی ربیعی و اطرافیان او برای حفظ میدری در مجلس شدت گرفته است، برخی منابع نیز گفتند که در صورت افتادن میدری، شاید "علی ربیعی" شخصا و مجددا نامزد پست وزارت رفاه شود؛ البته این بستگی دارد که صالحی امیری از مجلس رای اعتماد میگیرد یا خیر. خاستگاهِ ماهیتی "ربیعی" و "صالحی امیری" هر دو یک وزارتخانه است.
▪️۳. "سیدرضا صالحی امیری" روزهای بهتری را نسبت به شنبه و یکشنبه گذرانده و اگر فردا بتواند در صحن مجلس به خوبی از خود و برنامههایش دفاع کند، زمینِ بازی به نفعش جابهجا میشود. راس منفی کمیسیون فرهنگی با ترکیبِ خاصِ خود علیه "صالحی امیری" شاید نسبت به کف صحن مجلس خیلی مهم نباشد!
▪️۴. "محمد اتابک" علیرغم مخالفان زیاد و همچنین دفاعِ جدی منتقدینش از موضع خودشان، ولی توانسته کمی شرایط خود را بهبود ببخشد. تلاشهای #غیررسمی زیادی برای اتابک در حال انجام است که اگر محقق شود شرایطش عوض خواهد شد و اگر شکست بخورد، درسِ عبرت کابینه خواهد شد.
▪️۵. "فرزانه صادق" با نطقِ خوب و ایجاد موجِ مثبت، نزدیکِ صندلیِ یک وزارت راه است.
▪️۶. "محسن پاک نژاد" هم این روزها با حمایت ویژهیِ بخشهایی از حاکمیت که روزی نیرویِ آنها بوده، بازی را تا حد زیادی به نفع خودش تغییر داده است. لابیهای سنگین و نیمهسنگینِ "پاک نژاد" او را از وزیرِ حتمیِ سقوط کننده" به گزینه ۶ لیست سقوطیها کشانده است. نطقِ روزِ دفاع پاک نژاد، یکی از مهمترین بخشهایِ کمپین رایِ اعتماد وی است.
⭕️پی نوشت #مهم: علیرغم تلاشهای مهم و یکدست برای گرفتنِ رایِ اعتمادِ همهی وزرای پیشنهادی در مجلس، ولی باید صبر کرد و دید مجلس به دنبالِ عمل به وظیفهی قانونی خود است یا در آینده سیبلِ انتقادات افکار عمومی بابت ضعفهای برخی وزرا خواهد شد!
به کانال تخصصی تحلیل و تبیین مسائل سیاسی ایران و جهان بپیوندید 👇
@tahlilisiyasiseraat
@seraat_tahlil_siyasi
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
#فتأمل❗️
نه خرج از رهبری کنید نه تخریب ثابتی و نه تأیید عراقچی!
عراقچی در برجام مواضع نادرستی داشت و دارد که ثابتی به درستی او را نقدکرد، اما وی، قطعاً وزیر امور خارجه دولت پزشکیان خواهد شد!
همانطور که به نظر در این مجلس، عزمی وجود دارد تا حتی برخی وزیران پیشنهادی که سابقه خوشی در فتنه ۸۸ ندارند هم، احتمالاً مُهر تایید وزارت را از مجلس اخذ نمایند!
#آزمون_مجلس
#آینده_دولت
#همراه_با_تحلیل // یداله یاسینی 👇
@hamraah_batahlil
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
#فوری
همانگونه که پیشتر پیشبینی شد، کل کابینه پزشکیان از مجلس رأی اعتماد گرفت!
#همراه_با_تحلیل // یداله یاسینی 👇
@hamraah_batahlil
هدایت شده از گاه نویس// یداله یاسینی
.
بدعتِ آدرسِ غلط !
✍یداله یاسینی
این سومین باری است که در این چند سال اخیر، از رهبری هزینه می شود!
اول بار، تصویب #برجام_بیفرجام که نهایتاً پس از چند سال صرف هزینهای گزاف، و معطل کردن اُمورات و گره زدن کل مشکلات به آن، بالاخره با رویکرد جهادی دولت شهید رئیسی و لجامِ مصوبه اقدام راهبردی مجلس، آن اسب سرکش، کمی مهار شد!
دوم بار، گران کردن بنزین در یک شب و فرار رو به جلوی زیرکانه روحانی و هزینه از رهبری برای دفاع از این فعل! که فتنه بنزینی ۹۸رقم خورد!
و حالا هم برای بارسوم، ارائه آدرس غلط و اخذ رأی اعتماد برای کل کابینه دولت پزشکیان!
🚨علی القاعده تداوم فعل بدعتِ هزینه از رهبری، اشتباه مجلس و دولت را عملاً متوجه رهبری خواهد کرد و از دید عموم مردم، مقصرِ هر گونه تصمیم غلطِ وزرا، رهبری محسوب میشود!!!
🚨 آن زمان، روحانی و لاریجانی مشکلات برجام و بنزین را به گردن نگرفتند که حالا منتظر باشیم پزشکیان و قالیباف مشکلات و ضعف کابینه را به گردن بگیریند!
نمایندگان ملت، نیک می داند که رأی اعتماد به برخی از افراد ضعیف برای وزارت، فقط به خاطر یک آدرس غلط «تأیید رهبری»! حتماً با هویدا شدن ضعف هر یک از وزرا، به زودی، اختلاف بین مجلس و دولت را نمایان و قطعی می نماید و این امر یعنی درخواستِ استیضاح زود هنگام برای برخی از وزرا !
البته احتمالاً آن زمان هم، هئیت رئیسه مجلس، اجازه طرح استیضاح را نخواهند داد یا لااقل در آن مقطع به صلاح نمی بینند!
شاید هم دوباره به بهانه های واهی برخی به ثابتی و امثال وی که اتفاقاً از وکلای جوان، پرکار و تیزبین ملت محسوب میشوند و در پی اصلاح این نقیصه ها هستند، برچسبِ تند رو و ضد ولایت بزنند! و بخواهند و یا بگذارند چهار سال راه و مسیر کج در یک و یا چند وزارتخانه طی شود!
مگر چند بار باید از یک سوراخ گزیده شویم؟!
#بدعت
#خرج_از_رهبری
#آدرس_غلط
#هزینه
#دولت_روحانی
#مجلس_لاریجانی
#دولت_پزشکیان
#مجلس_قالیباف
#همراه_با_تحلیل // یداله یاسینی 👇
@hamraah_batahlil