نخست وزیر رژیم صهیونیستی مدعی شد:هیچ تغییری درباره مسجد الاقصی ایجاد نشده و به وزرای کابینهام اجازه نمیدهم بدون موافقت من وارد مسجد الاقصی شوند.
کنعانی سخنگوی وزارت خارجه: ادعای حمله به یکی از مراکز وابسته به ایران در سوریه به هیچ وجه صحت ندارد.
مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهرداری تهران: با بهرهبرداری از فاز سوم پروژه نواب-تندگویان خودروها میتوانند از بهشت زهرا تا شمال تهران بدون توقف و گردش اضافی تردد داشته باشند.
استاد دانشگاه تولوز فرانسه به دلیل انتقاد از رژیم صهیونیستی تعلیق شد
تهران- ایرنا- بنوا هوو استاد ریاضی دانشگاه تولوز (TSE) فرانسه به دلیل اظهاراتی که پیش از آغاز درس خود در یکی از کلاسهای این دانشگاه در انتقاد از رژیم صهیونیستی گفته بود، تعلیق شد.
به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا به نقل از تارنمای ورلد آنلاین نیوز، استاد دانشگاه تولوز پنجشنبه هفته گذشته (پنجم سپتامبر / ۱۵ شهریور) قبل از آغاز کلاس درس خود در مورد متن منتشر شده در مجله لنسِت (The Lancet) که یک مرجع بینالمللی در حوزه سلامت محسوب میشود صحبت کرد و گفت که بر اساس متن منتشر شده در این مجله، تعداد فلسطینیانی که بر اثر حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه جان خود را از دست دادهاند، تنها از ابتدای سال جاری (۲۰۲۴) تاکنون نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر تخمین زده شده است.
هوو در ادامه با اشاره به اینکه طیف سنی فلسطینیان کشته شده از کودکان خردسال تا افراد کهن سال را شامل میشود، اظهار کرد: در طول ۳۵ سال زندگی خودم هرگز شاهد چنین قتل عام و نسلکشی نبودهام.
وی در ادامه با بیان اینکه وضعیت موجود در سرزمینهای اشغالی از هفتم اکتبر (پانزدهم مهر) سال گذشته آغاز نشده است، تاکید کرد: هیچ چیز، مطلقاً هیچ چیز قتل عام غیرنظامیان که اکنون در نوار غزه در حال وقوع است را توجیه نمیکند.
به دنبال انتشار فایل صوتی سخنان هوو در کلاس درس دانشگاه تولوز فرانسه از سوی یکی از دانشجویان، کریستین گولیه رئیس این دانشگاه با اعلام خبر تصمیم خود درخصوص تعلیق وی در پیامی در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: اظهارات این استاد با موضوع تدریس وی ارتباطی نداشت و من به عنوان رئیس دانشگاه این استاد متخلف را تعلیق کردم.
رئیس دانشگاه تولوز در ادامه یادآور شد: پرونده این استاد ریاضی در هفتههای آینده از نظر انضباطی مورد بررسی عمیق قرار خواهد گرفت.
پیش تر (اردیبهشت ماه) یک استاد دانشگاه نیویورک آمریکا پس از ۲۰ سال کار به دلیل حمایت از فلسطین از دانشگاه اخراج شده بود.
این استاد دانشگاه در اظهاراتی، گفت: من تقریبا ۲۰ سال است که در دانشگاه نیویورک هستم و پس از انتقاد از نسل کشی یک ملت بومی و اصیل در یک تماس تلفنی از سوی رئیس دپارتمان اخراج شدم.
وی با تاکید بر اینکه ما میگوئیم اشغالگری جنایت است از هائیتی تا فلسطین، تصریح کرد: فلسطین آزاد خواهد شد از رودخانه تا دریا.
کارزار سرکوب حامیان فلسطین در فرانسه؛ یک پرستار بازداشت شد
فرانسه در ادامه سیاست حمایت بیقیدوشرط از رژیم صهیونیستی، یک پرستار را که در غزه فعالیت کرده بود، بازداشت کرد.
خبرگزاری میزان - فرانسه بهتازگی ایمان معاریفی، پرستاری را که ۱۵ روز بهعنوان داوطلب در نوار غزه امدادرسانی کرده بود، را بازداشت کرده است.
رفیق چکات، که وکیل مدافع است، گفت که معاریفی در خانهاش بازداشت شد.
چکات از این بازداشت انتقاد کرده و گفت این در زمانی اتفاق افتاد که سربازان فرانسوی که در غزه جنگیدند از مصونیت کامل برخوردار بودند.
البته توماس پورتس، یک قانونگذار از حزب La France Insoumise یا France Unbowed (LFI) اعلام کرد که معاریفی از بازداشت آزاد شده است.
این قانونگذار فرانسوی همچنین گفت: تفتیش خانه در مقابل دیدگان خانواده هیچ تردیدی درمورد میل به ارعاب صدایی که برای حمایت از مردم فلسطین و درخواست آتشبس فوری بلند میشود باقی نمیگذارد.
معاریفی در چندین تظاهرات حمایت از فلسطین در فرانسه شرکت کرده بود تا تجربه خود را درباره مشاهده وضعیت فاجعهبار غزه به اشتراک بگذارد.
او همچنین خواستار برقراری آتشبس فوری در غزه و تحریم شرکتهای حامی رژیم صهیونیستی شده است.
معاریفی ۱۵ روز را بهعنوان یک پزشک در بیمارستان اروپایی در خانیونس بهصورت داوطلبانه سپری کرد.
رایالیوم بررسی کرد؛
تنگنای شدید امان به علت تحرکات تلآویو در کرانه باختری
روزنامه رای الیوم نوشت که تحرکات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری به شدت اردن را در تنگنا قرار داده است.
به گزارش مشرق، افکار عمومی اردن از دولت میخواهند که درباره سیاست این کشور در قبال کرانه باختری رویکرد شفافی داشته باشد به ویژه پس از اینکه اوضاع به شدت خطرناک شده و بسیاری از رهبران احزاب سیاسی در اردن و نیز شخصیت های سیاسی، آن را بر زبان آوردهاند.
تحولات کرانه باختری و تخریب زیرساخت ها در آن از سوی رژیم صهیونیستی و اقدامات اشغالگران برای کوچاندن فلسطینیان به شدت مخالفت مقامات اردنی را به همراه داشته است.
به نوشته رای الیوم، تحولات فلسطین به عامل فشار شدیدی بر مقامات اردنی تبدیل شده، به ویژه اینکه همگان متوجه شدهاند که دولت جهت گیری روشنی برای ارائه به افکار عمومی در این زمینه ندارد، همچنین نگرانی درباره تحولات آتی نیز وجود دارد، زیرا اگر اقدامات اشغالگران، واقعیت جدیدی را در کرانه باختری ایجاد کند، این مساله چالش بزرگی را برای اردن به همراه خواهد داشت.
این منبع ادامه داد: تحول جدید در این باره تکرار عبارت «اردن در خطر است» از زبان شیخ «مراد العضایله» از شخصیتهای وابسته به اخوان المسلمین اردن و نیز «طاهر المصری» نخست وزیر اسبق این کشور است.
رای الیوم اضافه کرد: احساس خطر بر نخبگان سیاسی اردنی سایه افکنده و این در موضع گیری «ممدوح العبادی» سیاستمدار اردنی نیز آشکار شد که از نیات شومی سخن گفت که در سر مقامات و سران صهیونیست است.
به نوشته این رسانه، قدر مسلم آن است که دولت اردن در موضوع اسرائیل و روابط با آن در تنگناست و نمیتواند سفیر اسرائیل در امان یا سفیر اردن در تل آویو را زیاد نگه دارد. دولت اردن مجبور به اتخاذ موضع گیری جدید در قبال توافق سازش با رژیم صهیونیستی موسوم به «وادی عربه» خواهد شد و این در صورتی است که صهیونیستها کنیسه اسرائیلی در مسجدالاقصی بنا کنند، یا اصرار بر کوچاندن ساکنان کرانه باختری داشته باشند؛ موضوعی که منافع ملی و امنیتی اردن را تهدید خواهد کرد.
رای الیوم افزود: بدون شک حادثه گذرگاه «الکرامه» که به کشته شدن سه اسرائیلی منجر شد، نه تنها سایه سنگینی بر روابط بسیار بحرانی اردن و اسرائیل خواهد گذاشت، بلکه بر موضوع تعامل امان و تل آویو در کرانه باختری نیز تاثیرگذار خواهد بود.
رسانه های رژیم صهیونیستی روز یکشنبه گزارش دادند که عملیات ضدصهیونیستی در منطقه گذرگاه الکرامه (النبی) در مرز کرانه باختری و اردن رخ داده و در جریان آن، سه صهیونیست کشته شدند.
سازمان اورژانس رژیم صهیونیستی نیز تایید کرد که این سه صهیونیست در جریان تیراندازی در این گذرگاه کشته شدند.
اردنی ها در واکنش به این خبر، یکشنبه شب در امان پایتخت این کشور با ابراز شادی از این عملیات استشهادی، به خیابانها آمدند.
𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 | تحلیلسیاسی
واکنش آمریکایی ها به کشته شدن شهروند آمریکایی ترکتبار به دست نظامیان صهیونیست صدها نفر از مردم شه
به گزارش خبرگزاری آناتولی، شرکتکنندگان در این تظاهرات علیه رژیم صهیونیستی شعار سر دادند و بنرهایی در دست داشتند که بر روی آنها شعارهایی از جمله «عدالت برای عایشه نور»، «عایشه نور برای فلسطین شهید شد»، «امروز همه ما عایشه نور هستیم» و «مقاومت تروریسم نیست! فلسطین آزاد!»، نوشته شده بود.
اکرم بیومی از رهبران انجمن مسلمانان پوجت ساوند در سخنانی خطاب به حاضران در این اجتماع، گفت: عایشه نور انگیزه و الهامبخش ما برای حضور در این اجتماع و حمایت از میراث او در حمایت از آزادی فلسطین است.
وی در ادامه با اشاره به صحبتهایی که عایشه نور چند ساعت قبل از شهادتش با دوستانش داشت، افزود: یکی از آخرین صحبتهای عایشه نور تنها چند ساعت قبل از شهادتش این بود که ما باید برای دفاع از فلسطین حضور داشته باشیم و اقدامات بیشتری انجام دهیم.
به نوشته خبرگزاری آناتولی، ملیسا چائودری از نامزدهای کنگره ایالات متحده نیز در گفت وگو با این خبرگزاری از ایگی به عنوان یک حامی پرشور صلح و عدالت یاد کرد و گفت: ایستادن بر سر اصولی که انسان به آنها باور دارد نیازمند شجاعت زیادی است و عایشه نور تا آخر بر سر اصول و باورهای خود ایستاد.
بر اساس گزارشها و به گفته شاهدان عینی، (عایشه نور ازگی ایگی) فعال زن آمریکایی ترک تبار روز جمعه گذشته در چارچوب فراخوان «فزعه» برای حمایت از کشاورزان فلسطینی در مقابل حملات و تجاوزات شهرک نشینان و نظامیان اشغالگر صهیونیست در شهرک بیتا واقع در منطقه نابلس در کرانه باختری اشغالی به ضرب گلوله نیروهای اسرائیلی کشته شد.
𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 | تحلیلسیاسی
نماینده کنگره آمریکا: شهرکسازی صهیونیستها مغایر قوانین و ناقض حقوق فلسطینیان است. آدام اسمیت
این نماینده کنگره آمریکا در پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به کشته شدن عایشه نور ازگی ایگی شهروند آمریکایی ترکتبار در شمال کرانه باختری توسط نظامیان رژیم صهیونیستی، نوشت: گزارشها حاکی از این است که کشته شدن ایگی در جریان اعتراضات به شهرکسازی در کرانه باختری اتفاق افتاده است.
اسمیت در ادامه با بیان اینکه آنچه بنیامین نتانیاهو اجازه میدهد با گسترش شهرکسازی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری اتفاق بیفتد، غیرقانونی، بیثبات کننده و ناقض حقوق فلسطینیان ساکن این منطقه است، گفت: شهرکسازی غیرقانونی (رژیم) اسرائیل در کرانه باختری باید متوقف شود.
نماینده کنگره آمریکا با اشاره به اینکه ادامه شهرکسازی غیرقانونی رژیم صهیونیستی بقای کشور فلسطین را تضعیف میکند، تاکید کرد: بدون تاسیس یک کشور مستقل فلسطینی، منطقه همچنان با خشونت و بیثباتی مواجه خواهد بود که این خشونت و بیثباتی تا به حال نیز چندین نسل را تحت تاثیر خود قرار داده است.
اسمیت همچنین با بیان اینکه غیرنظامیان بیشماری از هفتم اکتبر/پانزدهم مهر ماه سال گذشته تاکنون در کرانه باختری کشته شدهاند، اظهار کرد: ادامه خشونتها در کرانه باختری که امنیت منطقه را به خطر میاندازد باید متوقف شود و اقدامات ما باید در مسیری باشد که ما را در رسیدن به هدف نهایی ما یعنی ایجاد مسیری برای رسیدن به صلح در منطقه نزدیکتر کند.
بر اساس گزارشها و به گفته شاهدان عینی، عایشه نور ازگی ایگی فعال زن آمریکایی ترک تبار روز جمعه گذشته در جریان تظاهرات علیه شهرکسازیهای غیرقانونی صهیونیست ها در شهرک بیتا واقع در منطقه نابلس در کرانه باختری اشغالی به ضرب گلوله نظامیان اشغالگر اسرائیلی کشته شد.
𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 | تحلیلسیاسی
گزارشگر ویژه سازمان ملل خواستار مجازات و تحریم رژیم صهیونیستی شد گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در زم
به گزارش پایگاه خبری الجزیره، مایکل فخری گفت: (رژیم) اسرائیل نه تنها مانع ورود کمکهای بشردوستانه به غزه میشود بلکه اراضی و منابع غذایی فلسطینیان را هم نابود میکند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه حق غذا همچنین خواستار تحریم رژیم صهیونیستی و فشار بر حامیان این رژیم شد.
وی پیش تر در گزارشی اعلام کرده بود که در حوالی ماه دسامبر۲۰۲۳، ساکنان نوار غزه ۸۰ درصد از جمعیت قحطی زده جهان را تشکیل دادهاند و در تاریخ جنگها سابقه ندارد که ملتی با این سرعت دچار قحطی و گرسنگی شوند.
این گزارش درحالی منتشر میشود که سخنگوی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه تاکید کرد که رژیم اسرائیل «به عنوان قدرت اشغالگر در نوار غزه» باید اطمینان ایجاد کند که سازمانهای بشردوستانه میتوانند به طور موثر کار خود را انجام دهند.
«استفان دوجاریک» بر نقش حیاتی سازمان ملل متحد و آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) به عنوان ستون فقرات، قلب، ریهها و بازوهای کمکهای بشردوستانه در نوار غزه تاکید کرد.
دوجاریک با تاکید بر لزوم تضمین دسترسی فلسطینیان به کمکهای بشردوستانه از سوی رژیم صهیونیستی به عنوان قدرت اشغالگر در نوار غزه، گفت: ما در تماس دائمی با همتایان اسرائیلی در مورد چگونگی بهبود سیستم امدادرسانی هستیم.
رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است. طی این مدت ۷۰ درصد از منازل و زیرساختهای نوار غزه به شدت آسیب دیدهاند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بیسابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید میکند.