eitaa logo
𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 | تحلیل‌سیاسی
6.2هزار دنبال‌کننده
53.2هزار عکس
58.2هزار ویدیو
677 فایل
کانال رسانه تحلیلی سیاسی جهت مطالبه‌گری‌ اجتماعی_سیاسی با رویکرد تمدن سازی اسلامی با حضور بیش از ۳۰۰۰ استاد حوزه و دانشگاه ارتباط با ادمین: @aboozar58 @m_davoodi @ZAREIR @ansar_mgh ♨️ تحلیل سیاسی https://eitaa.com/joinchat/3832938513C10428c852e
مشاهده در ایتا
دانلود
استاد دانشگاه تولوز فرانسه به دلیل انتقاد از رژیم صهیونیستی تعلیق شد تهران- ایرنا- بنوا هوو استاد ریاضی دانشگاه تولوز (TSE) فرانسه به دلیل اظهاراتی که پیش از آغاز درس خود در یکی از کلاس‌های این دانشگاه در انتقاد از رژیم صهیونیستی گفته بود، تعلیق شد. به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا به نقل از تارنمای ورلد آنلاین نیوز، استاد دانشگاه تولوز پنجشنبه هفته گذشته (پنجم سپتامبر / ۱۵ شهریور) قبل از آغاز کلاس درس خود در مورد متن منتشر شده در مجله لنسِت (The Lancet) که یک مرجع بین‌المللی در حوزه سلامت محسوب می‌شود صحبت کرد و گفت که بر اساس متن منتشر شده در این مجله، تعداد فلسطینیانی که بر اثر حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه جان خود را از دست داده‌اند، تنها از ابتدای سال جاری (۲۰۲۴) تاکنون نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر تخمین زده شده است. هوو در ادامه با اشاره به اینکه طیف سنی فلسطینیان کشته شده از کودکان خردسال تا افراد کهن سال را شامل می‌شود، اظهار کرد: در طول ۳۵ سال زندگی خودم هرگز شاهد چنین قتل عام و نسل‌کشی نبوده‌ام. وی در ادامه با بیان اینکه وضعیت موجود در سرزمین‌های اشغالی از هفتم اکتبر (پانزدهم مهر) سال گذشته آغاز نشده است، تاکید کرد: هیچ چیز، مطلقاً هیچ چیز قتل عام غیرنظامیان که اکنون در نوار غزه در حال وقوع است را توجیه نمی‌کند. به دنبال انتشار فایل صوتی سخنان هوو در کلاس درس دانشگاه تولوز فرانسه از سوی یکی از دانشجویان، کریستین گولیه رئیس این دانشگاه با اعلام خبر تصمیم خود درخصوص تعلیق وی در پیامی در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: اظهارات این استاد با موضوع تدریس وی ارتباطی نداشت و من به عنوان رئیس دانشگاه این استاد متخلف را تعلیق کردم. رئیس دانشگاه تولوز در ادامه یادآور شد: پرونده این استاد ریاضی در هفته‌های آینده از نظر انضباطی مورد بررسی عمیق قرار خواهد گرفت. پیش تر (اردیبهشت ماه) یک استاد دانشگاه نیویورک آمریکا پس از ۲۰ سال کار به دلیل حمایت از فلسطین از دانشگاه اخراج شده بود. این استاد دانشگاه در اظهاراتی، گفت: من تقریبا ۲۰ سال است که در دانشگاه نیویورک هستم و پس از انتقاد از نسل کشی یک ملت بومی و اصیل در یک تماس تلفنی از سوی رئیس دپارتمان اخراج شدم. وی با تاکید بر اینکه ما می‌گوئیم اشغالگری جنایت است از هائیتی تا فلسطین، تصریح کرد: فلسطین آزاد خواهد شد از رودخانه تا دریا.
کارزار سرکوب حامیان فلسطین در فرانسه؛ یک پرستار بازداشت شد فرانسه در ادامه سیاست حمایت بی‌قیدوشرط از رژیم صهیونیستی، یک پرستار را که در غزه فعالیت کرده بود، بازداشت کرد. خبرگزاری میزان - فرانسه به‌تازگی ایمان معاریفی، پرستاری را که ۱۵ روز به‌عنوان داوطلب در نوار غزه امدادرسانی کرده بود، را بازداشت کرده است. رفیق چکات، که وکیل مدافع است، گفت که معاریفی در خانه‌اش بازداشت شد. چکات از این بازداشت انتقاد کرده و گفت این در زمانی اتفاق افتاد که سربازان فرانسوی که در غزه جنگیدند از مصونیت کامل برخوردار بودند. البته توماس پورتس، یک قانونگذار از حزب La France Insoumise یا France Unbowed (LFI) اعلام کرد که معاریفی از بازداشت آزاد شده است. این قانونگذار فرانسوی همچنین گفت: تفتیش خانه در مقابل دیدگان خانواده هیچ تردیدی درمورد میل به ارعاب صدایی که برای حمایت از مردم فلسطین و درخواست آتش‌بس فوری بلند می‌شود باقی نمی‌گذارد. معاریفی در چندین تظاهرات حمایت از فلسطین در فرانسه شرکت کرده بود تا تجربه خود را درباره مشاهده وضعیت فاجعه‌بار غزه به اشتراک بگذارد. او همچنین خواستار برقراری آتش‌بس فوری در غزه و تحریم شرکت‌های حامی رژیم صهیونیستی شده است. معاریفی ۱۵ روز را به‌عنوان یک پزشک در بیمارستان اروپایی در خان‌یونس به‌صورت داوطلبانه سپری کرد.
رای‌الیوم بررسی کرد؛ تنگنای شدید امان به علت تحرکات تل‌آویو در کرانه باختری روزنامه رای الیوم نوشت که تحرکات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری به شدت اردن را در تنگنا قرار داده است. به گزارش مشرق، افکار عمومی اردن از دولت می‌خواهند که درباره سیاست این کشور در قبال کرانه باختری رویکرد شفافی داشته باشد به ویژه پس از اینکه اوضاع به شدت خطرناک شده و بسیاری از رهبران احزاب سیاسی در اردن و نیز شخصیت های سیاسی، آن را بر زبان آورده‌اند. تحولات کرانه باختری و تخریب زیرساخت ها در آن از سوی رژیم صهیونیستی و اقدامات اشغالگران برای کوچاندن فلسطینیان به شدت مخالفت مقامات اردنی را به همراه داشته است. به نوشته رای الیوم، تحولات فلسطین به عامل فشار شدیدی بر مقامات اردنی تبدیل شده، به ویژه اینکه همگان متوجه شده‌اند که دولت جهت گیری روشنی برای ارائه به افکار عمومی در این زمینه ندارد، همچنین نگرانی درباره تحولات آتی نیز وجود دارد، زیرا اگر اقدامات اشغالگران، واقعیت جدیدی را در کرانه باختری ایجاد کند، این مساله چالش بزرگی را برای اردن به همراه خواهد داشت. این منبع ادامه داد: تحول جدید در این باره تکرار عبارت «اردن در خطر است» از زبان شیخ «مراد العضایله» از شخصیت‌های وابسته به اخوان المسلمین اردن و نیز «طاهر المصری» نخست وزیر اسبق این کشور است. رای الیوم اضافه کرد: احساس خطر بر نخبگان سیاسی اردنی سایه افکنده و این در موضع گیری «ممدوح العبادی» سیاستمدار اردنی نیز آشکار شد که از نیات شومی سخن گفت که در سر مقامات و سران صهیونیست است. به نوشته این رسانه، قدر مسلم آن است که دولت اردن در موضوع اسرائیل و روابط با آن در تنگناست و نمی‌تواند سفیر اسرائیل در امان یا سفیر اردن در تل آویو را زیاد نگه دارد. دولت اردن مجبور به اتخاذ موضع گیری جدید در قبال توافق سازش با رژیم صهیونیستی موسوم به «وادی عربه» خواهد شد و این در صورتی است که صهیونیست‌ها کنیسه اسرائیلی در مسجدالاقصی بنا کنند، یا اصرار بر کوچاندن ساکنان کرانه باختری داشته باشند؛ موضوعی که منافع ملی و امنیتی اردن را تهدید خواهد کرد. رای الیوم افزود: بدون شک حادثه گذرگاه «الکرامه» که به کشته شدن سه اسرائیلی منجر شد، نه تنها سایه سنگینی بر روابط بسیار بحرانی اردن و اسرائیل خواهد گذاشت، بلکه بر موضوع تعامل امان و تل آویو در کرانه باختری نیز تاثیرگذار خواهد بود. رسانه های رژیم صهیونیستی روز یکشنبه گزارش دادند که عملیات ضدصهیونیستی در منطقه گذرگاه الکرامه (النبی) در مرز کرانه باختری و اردن رخ داده و در جریان آن، سه صهیونیست کشته شدند. سازمان اورژانس رژیم صهیونیستی نیز تایید کرد که این سه صهیونیست در جریان تیراندازی در این گذرگاه کشته شدند. اردنی ها در واکنش به این خبر، یکشنبه شب در امان پایتخت این کشور با ابراز شادی از این عملیات استشهادی، به خیابان‌ها آمدند.
واکنش آمریکایی ها به کشته شدن شهروند آمریکایی ترک‌تبار به دست نظامیان صهیونیست صدها نفر از مردم شهر سیاتل در ایالت واشنگتن امروز (دوشنبه) در اعتراض به شهادت (عایشه نور ازگی ایگی) شهروند آمریکایی ترک‌تبار در شمال کرانه باختری به دست نظامیان صهیونیست دست به تظاهرات و اجتماع زدند.
𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 | تحلیل‌سیاسی
واکنش آمریکایی ها به کشته شدن شهروند آمریکایی ترک‌تبار به دست نظامیان صهیونیست صدها نفر از مردم شه
به گزارش خبرگزاری آناتولی، شرکت‌کنندگان در این تظاهرات علیه رژیم صهیونیستی شعار سر دادند و بنرهایی در دست داشتند که بر روی آنها شعارهایی از جمله «عدالت برای عایشه نور»، «عایشه نور برای فلسطین شهید شد»، «امروز همه ما عایشه نور هستیم» و «مقاومت تروریسم نیست! فلسطین آزاد!»، نوشته شده بود. اکرم بیومی از رهبران انجمن مسلمانان پوجت ساوند در سخنانی خطاب به حاضران در این اجتماع، گفت: عایشه نور انگیزه و الهام‌بخش ما برای حضور در این اجتماع و حمایت از میراث او در حمایت از آزادی فلسطین است. وی در ادامه با اشاره به صحبت‌هایی که عایشه نور چند ساعت قبل از شهادتش با دوستانش داشت، افزود: یکی از آخرین صحبت‌های عایشه نور تنها چند ساعت قبل از شهادتش این بود که ما باید برای دفاع از فلسطین حضور داشته باشیم و اقدامات بیشتری انجام دهیم. به نوشته خبرگزاری آناتولی، ملیسا چائودری از نامزدهای کنگره ایالات متحده نیز در گفت وگو با این خبرگزاری از ایگی به عنوان یک حامی پرشور صلح و عدالت یاد کرد و گفت: ایستادن بر سر اصولی که انسان به آنها باور دارد نیازمند شجاعت زیادی است و عایشه نور تا آخر بر سر اصول و باورهای خود ایستاد. بر اساس گزارش‌ها و به گفته شاهدان عینی، (عایشه نور ازگی ایگی) فعال زن آمریکایی ترک تبار روز جمعه گذشته در چارچوب فراخوان «فزعه» برای حمایت از کشاورزان فلسطینی در مقابل حملات و تجاوزات شهرک نشینان و نظامیان اشغالگر صهیونیست در شهرک بیتا واقع در منطقه نابلس در کرانه باختری اشغالی به ضرب گلوله نیروهای اسرائیلی کشته شد.
نماینده کنگره آمریکا: شهرک‌سازی صهیونیست‌ها مغایر قوانین و ناقض حقوق فلسطینیان است. آدام اسمیت نماینده دموکرات کنگره آمریکا بامداد دوشنبه در بیانیه‌ای گسترش شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری را غیرقانونی، بی‌ثبات‌کننده و ناقض حقوق فلسطینیان ساکن این منطقه دانست.
𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 | تحلیل‌سیاسی
نماینده کنگره آمریکا: شهرک‌سازی صهیونیست‌ها مغایر قوانین و ناقض حقوق فلسطینیان است. آدام اسمیت
این نماینده کنگره آمریکا در پیامی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به کشته شدن عایشه نور ازگی ایگی شهروند آمریکایی ترک‌تبار در شمال کرانه باختری توسط نظامیان رژیم صهیونیستی، نوشت: گزارش‌ها حاکی از این است که کشته شدن ایگی در جریان اعتراضات به شهرک‌سازی در کرانه باختری اتفاق افتاده است. اسمیت در ادامه با بیان اینکه آنچه بنیامین نتانیاهو اجازه می‌دهد با گسترش شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری اتفاق بیفتد، غیرقانونی، بی‌ثبات کننده و ناقض حقوق فلسطینیان ساکن این منطقه است، گفت: شهرک‌سازی غیرقانونی (رژیم) اسرائیل در کرانه باختری باید متوقف شود. نماینده کنگره آمریکا با اشاره به اینکه ادامه شهرک‌سازی غیرقانونی رژیم صهیونیستی بقای کشور فلسطین را تضعیف می‌کند، تاکید کرد: بدون تاسیس یک کشور مستقل فلسطینی، منطقه همچنان با خشونت و بی‌ثباتی مواجه خواهد بود که این خشونت و بی‌ثباتی تا به حال نیز چندین نسل را تحت تاثیر خود قرار داده است. اسمیت همچنین با بیان اینکه غیرنظامیان بی‌شماری از هفتم اکتبر/پانزدهم مهر ماه سال گذشته تاکنون در کرانه باختری کشته شده‌اند، اظهار کرد: ادامه خشونت‌ها در کرانه باختری که امنیت منطقه را به خطر می‌اندازد باید متوقف شود و اقدامات‌ ما باید در مسیری باشد که ما را در رسیدن به هدف نهایی‌ ما یعنی ایجاد مسیری برای رسیدن به صلح در منطقه نزدیک‌تر کند. بر اساس گزارش‌ها و به گفته شاهدان عینی، عایشه نور ازگی ایگی فعال زن آمریکایی ترک تبار روز جمعه گذشته در جریان تظاهرات علیه شهرک‌سازی‌های غیرقانونی صهیونیست ها در شهرک بیتا واقع در منطقه نابلس در کرانه باختری اشغالی به ضرب گلوله نظامیان اشغالگر اسرائیلی کشته شد.
گزارشگر ویژه سازمان ملل خواستار مجازات و تحریم رژیم صهیونیستی شد گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در زمینه حق غذا بامداد امروز (دوشنبه) در اظهاراتی خواستار مجازات و اعمال تحریم رژیم صهیونیستی شد.
𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 | تحلیل‌سیاسی
گزارشگر ویژه سازمان ملل خواستار مجازات و تحریم رژیم صهیونیستی شد گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در زم
به گزارش پایگاه خبری الجزیره، مایکل فخری گفت: (رژیم) اسرائیل نه تنها مانع ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه می‌شود بلکه اراضی و منابع غذایی فلسطینیان را هم نابود می‌کند. گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه حق غذا همچنین خواستار تحریم رژیم صهیونیستی و فشار بر حامیان این رژیم شد. وی پیش تر در گزارشی اعلام کرده بود که در حوالی ماه دسامبر۲۰۲۳، ساکنان نوار غزه ۸۰ درصد از جمعیت قحطی زده جهان را تشکیل داده‌اند و در تاریخ جنگ‌ها سابقه ندارد که ملتی با این سرعت دچار قحطی و گرسنگی شوند. این گزارش درحالی منتشر می‌شود که سخنگوی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه تاکید کرد که رژیم اسرائیل «به عنوان قدرت اشغالگر در نوار غزه» باید اطمینان ایجاد کند که سازمان‌های بشردوستانه می‌توانند به طور موثر کار خود را انجام دهند. «استفان دوجاریک» بر نقش حیاتی سازمان ملل متحد و آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) به عنوان ستون فقرات، قلب، ریه‌ها و بازوهای کمک‌های بشردوستانه در نوار غزه تاکید کرد. دوجاریک با تاکید بر لزوم تضمین دسترسی فلسطینیان به کمک‌های بشردوستانه از سوی رژیم صهیونیستی به عنوان قدرت اشغالگر در نوار غزه، گفت: ما در تماس دائمی با همتایان اسرائیلی در مورد چگونگی بهبود سیستم امدادرسانی هستیم. رژیم اسرائیل از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است. طی این مدت ۷۰ درصد از منازل و زیرساخت‌های نوار غزه به شدت آسیب دیده‌اند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بی‌سابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید می‌کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هزاران نفر از طرفداران عمران‌خان در پاکستان خواستار آزادی وی شدند هزاران نفر از طرفداران حزب «عمران‌خان» در پاکستان در حمایت از وی به خیابان‌ها آمدند و ضمن مطالبه آزادی رهبر خود از زندان خواستار برگزاری انتخابات جدید شدند. العالم - آسیا اجتماع بزرگ حزب جنبش عدالت پاکستان (پی‌تی‌آی) با حضور مسئولان این حزب، احزاب متحد و هزاران نفر از طرفداران خشمگین عمران خان نخست وزیر برکنار شده این کشور امروز در حومه شهر اسلام‌آباد برگزار شد. این اولین اجتماع عمومی طرفداران عمران‌ خان در پاکستان پس از برگزاری انتخابات روز هشتم فوریه (۱۹ بهمن ۱۴۰۲) پاکستان است که تحت شدیدترین تدابیر امنیتی در پایتخت این کشور برگزار شد. مسئولان امنیتی از بیم حوادث ناگوار به ویژه اقدام تروریستی بسیاری از مسیرهای منتهی به شهر اسلام‌آباد و یا به محل برگزاری تجمع هواداران عمران خان را با قرار دادن کانتینرها بزرگ مسدود کرد.
تشکیل گشت‌های نظارت بر اجرای قانون ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول رئیس سازمان ثبت از تشکیل گشت‌های مشترک نظارت بر اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در استان آذربایجان غربی با همکاری شورای پیشگیری از وقوع جرم این استان خبر داد. به گفته بابایی این گشت‌ها بر اجرای قانون از سوی مشاورین املاک نظارت می‌کنند و قرار است مصوبات این شورا جهت الگوبرداری به تمامی استان‌ها نیز ارسال شود.
در جلسه مسئولان عالی قضایی مطرح شد وام بورسی ها و مدرک جعلی نمایندگان زیر ذره بین قوه قضاییه رئیس قوه قضاییه پیرامون بررسی دقیق و روشنگری و رفع ابهام برای مردم درخصوص «اعطای وام به هیئت مدیره بورس» و «ادعای جعلی بودن مدرک تحصیلی بیش از ۱۰۰ متقاضی نمایندگی مجلس» دستوراتی صادر کرد. به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای امروز دوشنبه (۱۹ شهریور) طی سخنانی در نشست شورای‌عالی قوه قضائیه، با اشاره به در پیش بودن ایام شهادت حضرت امام حسن عسکری (ع) و آغاز امامت حضرت ولی‌عصر (عج) ضمن تسلیت و تبریک این ایام، اظهار کرد: خداوند به ملل مسلمان توفیق دهد که با تعامل و همیاری و اتحاد، دستان متجاوز اشرار و ظلمه و مستکبران را قطع کنند؛ بدون‌تردید چنانچه ملل مسلمان، وحدت و تعامل همه‌جانبه داشتند، هیچگاه شاهد نبودیم که صهیونیست‌های غاصب در طول یازده ماه در باریکه غزه به نسل‌کشی و کشتار وسیع مبادرت ورزند. رئیس قوه قضائیه در ادامه نشست امروز، با اشاره به برخی مطالب رسانه‌ای که سبب ایجاد ابهام و نگرانی در اذهان مردم می‌شود، بر روشنگری در باب این مطالب به منظور تنویر افکار و اذهان مردم تاکید کرد و در همین راستا گفت: خبری به نقل از مدیر کل امور دانش‌آموختگان سازمان امور دانشجویان در رسانه‌ها منتشر شده مبنی بر اینکه «بیش از صد نفر از متقاضیان اخیر نمایندگی مجلس شورای اسلامی مدرک تحصیلی جعلی داشتند»؛ نحوه انعکاس این خبر به گونه‌ای است که ممکن است در اذهان بخشی از مردم چنین نقش بربندد که بیش از صد تن از نمایندگان فعلی مجلس، دارای مدرک تحصیلی جعلی هستند. اژه ای گفت: در حالیکه اینطور نیست موضوع مربوط به افراد متقاضی نمایندگی مجلس است، فلذا در این خصوص اولاً باید به دقت بررسی شود که آیا مدیرکل مربوطه چنین سخنی را اظهار داشته یا خیر؟ ثانیاً اگر این ادعا مقرون به صحت باشد، باید مراتب به دستگاه قضائی اعلام می‌شد تا بررسی‌های دقیق قضائی صورت گیرد؛ علی‌ایحال دادستان تهران به این موضوع ورود کرده است و قطعاً در این خصوص باید برای مردم روشنگری صورت گیرد. رئیس دستگاه قضا در ادامه با اشاره به موضوع پرداخت وام به اعضای هیأت مدیره سازمان بورس اوراق بهادار، گفت: درخصوص موضوع پرداخت وام به اعضای هیأت مدیره سازمان بورس اوراق بهادار، چند نکته مطرح است که باید برای عموم مردم شفاف و روشن شود؛ نخست آنکه آیا پرداخت این وام، امری مسبوق به سابقه بوده است و در ادوار گذشته نیز چنین وامی با مصوبه شورای عالی بورس، به اعضای هیئت مدیره بورس پرداخت می‌شد یا خیر؟ وی ادامه داد: ثانیاً، اگر چنین امری مسبوق به سابقه بوده و شورای عالی بورس هم چنین اختیاری را برای تصویب پرداخت وام به هیئت مدیره داشته است، آیا مبلغ و نرخ و بازپرداختی که در این قضیه مطرح است نیز منطبق با قوانین و مقررات بوده است؟ ثالثاً، آیا این وام به همه کارکنان پرداخت شده یا صرفاً به هیئت مدیره پرداخت شده است؟ رابعاً، چه تضامین و وثایقی از آنها بابت این وام، اخذ شده و این تضامین و وثایق، نزد کدام بخش از سازمان بورس محفوظ است؟ اژه ای گفت: علی‌ایحال، دادستان کل موظف است به موضوع ورود کند و این قبیل مباحث و سایر مباحث مربوط به موضوع پرداخت وام به اعضای هیأت مدیره سازمان بورس را مورد بررسی دقیق قرار دهد؛ قطعاً در این قضیه چنانچه جرمی به وقوع پیوسته باشد، دستگاه قضائی برخورد مقتضی و قانونی را به عمل خواهد آورد و چنانچه تخلفی نیز رخ داده باشد، بخش‌های ذیصلاح، اقدامات لازم را اتخاذ خواهند کرد. رئیس عدلیه افزود: علی‌الظاهر، دستورالعملی ناظر بر پرداخت وام و تسهیلات به کارکنان بورس وجود دارد که سقفی نیز برای آن درنظر گرفته شده است؛ موضوع دیگر در قضیه مزبور آن است که بر چه اساسی، نرخ ۴ درصد برای این وام درنظر گرفته شده است؟ ما قوانین و مقرراتی ناظر بر پرداخت وام و تسهیلات به منظور امور مختلف اعم از خرید مسکن، کار تولیدی، کشاورزی، تجاری و غیره داریم که هرکدام بر اساس سازوکارهای موجود، دارای نرخ‌های متفاوت هستند؛ اما در قضیه پرداخت وام به هیئت مدیره بورس، نرخ ۴ درصد تعیین شده که ضرورت دارد دلیل و توجیهش ذکر شود. حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌اژه‌ای در ادامه بیان داشت: براساس مصوبه هیأت مدیره بورس مقرر بود این وام به کلیه کارکنان بورس پرداخت شود اما ظاهراً فقط به اعضای هیئت مدیره پرداخت شده است و همچنین سوالات دیگر نیز در همین راستا وجود دارد علی‌ایحال، ضرورت دارد دادستان کل به این موضوع با دقت ورود داشته باشد و تمامی ابعاد آن را بررسی و موشکافی کند.
رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: مجدداً تاکید می‌کنیم که چه جرم و چه تخلفی در این قضیه رخ داده باشد، برخوردهای قانونی به عمل خواهد آمد؛ همچنین در این قضیه، باید یک آسیب‌شناسی نیز صورت گیرد؛ شورای‌عالی بورس نیز در این باب، روشنگری کند؛ به هر حال، فضای سنگینی ایجاد شده و ابهاماتی در اذهان مردم وجود دارد که ضروری است رفع شوند.
مهر بررسی کرد؛ چرا روسیه به دنبال ایجاد کریدور زنگزور است؟ روسیه به وسیله طرح مجدد احداث کریدور زنگزور در شرایط کنونی در صدد است تا قدرت بازیگری از دست رفته خود در قفقاز مقابل ترکیه را بازیابد. خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: روسیه بعد از ایفای نقش میانجی در توافق سال ۲۰۲۰ بین آذربایجان و ارمنستان به بازیگر اصلی منطقه‌ای در تحولات قفقاز و به ویژه بحران قره‌باغ تبدیل شده است. در جدیدترین تحول در این رابطه پوتین در سفر اخیر خود به آذربایجان، از ایجاد محور زنگزور استقبال نمود. این موضوع در برهه کنونی برای روسیه در راستای افزایش توان بازیگری این کشور در حوزه منطقه‌ای و به دست آوردن مسیرهای کریدوری دارای اهمیت است.
𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 | تحلیل‌سیاسی
مهر بررسی کرد؛ چرا روسیه به دنبال ایجاد کریدور زنگزور است؟ روسیه به وسیله طرح مجدد احداث کریدور زنگ
کریدور ادعایی زنگزور ایجاد کریدور ادعایی زنگزور به شکلی که اکنون مطرح است، ریشه در توافق آتش‌بس بعد از جنگ ۴۴ روزه قره‌باغ در سال ۲۰۲۰ دارد که بین سران آذربایجان، ارمنستان و روسیه با نظارت پوتین رئیس جمهور این کشور به امضا رسید. طبق بندهای ششم این توافق، ارمنستان قبول کرد که برنامه‌ای برای احداث یک مسیر جدید حمل و نقل در طول کریدور لاچین مشخص شود. این مسیر، ارتباط بین استپاناکرت (خانکندی به آذری) و ارمنستان را میسر می‌کند. باکو نیز ایمنی تردد شهروندان، خودروها و کالاها در طول این کریدور لاچین در هر دو جهت را تضمین کرد. در بند نهم نیز ارمنستان موافقت کرد تمام محورهای مواصلاتی اقتصادی و حمل و نقل را رفع انسداد نماید و به منظور سازمان‌دهی تردد بدون مانع شهروندان، خودروها و کالاها در هر دو جهت، ارتباطات حمل و نقلی بین مناطق غربی آذربایجان و نخجوان را فراهم کند. در دسامبر ۲۰۲۰، روسیه تمایل خود را برای اتصال نخجوان به آذربایجان از طریق خط آهنی از ارمنستان اعلام کرد. کیفیت ساخت این گذرگاه در توافقنامه آتش‌بس مبهم بود و به گفته پوتین به مذاکرات بعدی واگذار شد. مقامات سه کشور طرف توافق آتش‌بس برای بحث درباره کیفیت ساخت این گذرگاه چندین بار دیدار کردند، اما پیشرفت قابل توجهی در این زمینه حاصل نشد. در طول سه سال گذشته، آذربایجان با حمایت ترکیه بر برنامه‌های خود مبنی بر اجرای کریدور زنگزور پافشاری نموده و تهدید کرد که اگر ارمنستان نپذیرد، آذربایجان به زور در مورد آن تصمیم می‌گیرد. ارمنستان نیز اعلام کرد که تنها مایل به بازگشایی خطوط حمل‌ونقل ریلی سابق است و بحث بر اساس منطق کریدور را نمی‌پذیرد. رویکرد روسیه در ایجاد کریدور زنگزور سیر رویکرد سیاست خارجی روسیه، نشان از اولویت این کشور برای احداث کریدور زنگزور دارد و موافقت این کشور با این موضوع از ابتدا مشخص بوده است. در واقع هر چند روسیه در زمان امضای توافق آتش‌بس موضع روشن و شفافی در مورد کریدور زنگزور اتخاذ نکرد، اما در همان زمان نیز چنین برمی‌آمد که مخالف پیشبرد این پروژه نیست زیرا اولاً امضای روسیه پای توافق آتش‌بس آذربایجان و ارمنستان بود و دوماً از آنجا که قرار بود این گذرگاه از سوی نظامیان روس کنترل و نظارت شود، منافع روسیه را نیز به همراه داشت. برخلاف آنچه بسیاری در ایران می‌اندیشند، روسیه بعد از اینکه نقش کلیدی را در توافق آتش‌بس ۲۰۲۰ ایفا کرد، بارها موافقت خود با ایجاد این کریدور را اعلام نمود. پوتین در دیدار سه جانبه با رئیس جمهور آذربایجان و نخست وزیر ارمنستان در ۲۶ نوامبر ۲۰۲۱ در شهر سوچی، چند موضوع از جمله ایجاد مکانیسم‌های تعیین محدوده‌های مرزی و علامت‌گذاری آنها، مسائل انسان‌دوستانه و گشایش کریدورهای حمل‌ونقلی اعم از جاده‌ای و ریلی را مورد اشاره قرار داد. این موضوع از منظر بسیاری، اشاره ضمنی بر احداث کریدور زنگزور بود. ایران از ابتدای طرح احداث این کریدور ادعایی، به چند دلیل مخالفت خود را اعلام کرد. نخست، ایران نقش خود در ارتباط بین خاک آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان را از دست می‌دهد. دوم، در صورت احداث این کریدور، ایران نقش خود بین ترکیه و آسیای مرکزی را دیگر نخواهد داشت. سوم، مرز ایران و ارمنستان و در واقع خود ارمنستان نقطه ادغام ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا است و در صورت ایجاد این کریدور، ایران این مزیت را از دست می‌دهد. در نهایت با افزایش ارزش استراتژیک کریدور میانی، کریدور زنگزور نقش محوری ایران را در حمل‌ونقل بین شرق و غرب بیش از پیش کاهش خواهد داد. آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدارهای متعدد با اردوغان، پوتین و پاشینیان اعلام کردند که «اگر سیاستی مبنی بر مسدود کردن مرز ایران و ارمنستان وجود داشته باشد، جمهوری اسلامی با آن مخالفت خواهد کرد.» در شرایط کنونی و پس از سفر پوتین به آذربایجان نیز، هر چند مقامات روس اصطلاح کریدور را برای محورهای مواصلاتی بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان استفاده نکرده‌اند، اما این موضوع که مقامات روس به رغم آگاهی از مخالفت ایران، این موضوع را ذیل رفع انسدادهای مرزی و محورهای مواصلاتی مطرح می‌کنند، به گونه‌ای دیگر دارای اهمیت است. جدا از واقعیت مناسبات ایران و روسیه در سطوح مختلف، اقدام روسیه برای طرح مجدد این موضوع از چند دلیل برخوردار است. حفظ حضور تعیین کننده نظامی طبق توافق آتش‌بس سال ۲۰۲۰ حدود ۲ هزار نیروی حافظ صلح روس حداقل به مدت پنج سال در این منطقه مستقر شدند. با این حال وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای در خرداد امسال اعلام کرد که روند خروج نیروهای حافظ صلح روسیه که پس از جنگ به طور موقت در خاک آذربایجان مستقر شده بودند، به پایان رسیده و آنها خاک این کشور را ترک کرده‌اند.
𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 | تحلیل‌سیاسی
مهر بررسی کرد؛ چرا روسیه به دنبال ایجاد کریدور زنگزور است؟ روسیه به وسیله طرح مجدد احداث کریدور زنگ
این در حالی است که لاوروف وزیر خارجه روسیه در نشست خبری در سفر اخیر پوتین به باکو تاکید کرد که نیروهای حافظ صلح و مرزبانی روسیه، آماده حفظ امنیت و حفاظت کامل از دو سر خط آهن عبوری از منطقه زنگزور هستند. موازنه با ترکیه یکی از اهداف روسیه این است که با حضور در پوشش ایجاد صلح، کنترل شاهرگ‌های ارتباطی از داغستان تا زنگزور و پس از آن از مرز نخجوان با ارمنستان تا مرز ترکیه را در انحصار داشته باشد. به علاوه، کریدور زنگزور دسترسی به بازارهای خاورمیانه را برای روسیه تضمین می‌کند. بهره‌گیری از سرخوردگی ارمنستان نکته دیگری که پوتین را به طرح کریدور زنگزور واداشته است، ضعف‌های مفرط ارمنستان است. پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان در فوریه ۲۰۲۴ با بیان این که پیمان امنیت جمعی در مورد ارمنستان اجرا نشده گفت که ایروان عضویت خود را در سازمان پیمان امنیت جمعی به حالت تعلیق درآورده است. اما پاشینیان در تغییر موضعی آشکار، اخیراً اعلام کرده است که ارمنستان قصدی برای خروج از پیمان مذکور ندارد. دلیل این تغییر موضع، امتناع ناتو از عضویت بالقوه ارمنستان در این سازمان است. این امر ممکن است ایروان را متقاعد کند که در ترتیبات امنیتی جمعی باقی بماند تا مسکو را دشمن نکند. پوتین از وضعیت واماندگی ارمنستان و بازگشت به روسیه بهترین استفاده را می‌کند. ایفای نقش در تقابل با آمریکا برخی از صاحب‌نظران همچون شیرین هانتر استاد دانشگاه جورج تاون معتقدند که روسیه تاثیرگذارترین بازیگر قفقاز نیست و ایالات متحده و آنتونی بلینکن وزیر خارجه آن در برقراری صلح بین ایروان و باکو نقش اساسی داشته‌اند و به عبارتی مسکو دیگر هژمونی در منطقه ندارد. اگر این موضوع را در نظر بگیریم، پوتین مایل است که توافق صلح بین ارمنستان و آذربایجان که به گفته الهام علی‌اف بیش از ۸۰ درصد آن انجام شده با محوریت روسیه تلقی شود. در واقع پوتین قصد دارد در شرایطی که ارمنستان اعلام کرده است در صورتی که حاکمیت بر کریدور زنگزور داشته باشد مخالفتی با این کریدور ندارد، روسیه را همچنان بازیگر اصلی در این منطقه جلوه دهد. نتیجه روسیه به وسیله طرح مجدد احداث کریدور زنگزور در شرایط کنونی در صدد است تا قدرت بازیگری از دست رفته خود در قفقاز در مقابل ترکیه را بازیابد. موضوعات بالا به صورت شبکه‌ای به‌هم پیوسته در سیاست خارجی روسیه دارای اهمیت هستند. در این راه مسکو بیش از همه به دنبال ایفای نقش در مسیرهای کریدوری مانند کریدور میانه با محوریت چین و روسیه و بهره‌گیری از زنگزور به عنوان بخشی از این کریدور بزرگ است که به دور از این کشور در حال ایجاد است. سجاد مرادی کلارده؛ پژوهشگر روابط بین‌الملل
اینترنت ماهواره‌ای؛ هیاهو برای هیچ یا رویای اینترنت آرمانی! هیاهوی اینترنت ماهواره‌ای این روزها بار دیگر در فضای مجازی رویای رسیدن به اینترنت آرمانی را برای برخی‌ها تداعی کرده است اما غافل از اینکه از جنجال‌آفرینی و شایعه تا تحقق واقعیت فاصله‌ها است. طی سالیان اخیر بواسطه پیشرفت فناوری، ارائه سرویس‌های اینترنت ماهواره‌ای بالاخص از طریق منظومه‌های ماهواره‌ای میسر شده است. شرکت اسپیس ایکس نیز طی چند سال اخیر از طریق منظومه ماهواره‌ای با برند استارلینک به ارائه سرویس اینترنت ماهواره‌ای پرداخته است. اینترنت ماهواره‌ای در ایران؛ دو روی یک سکه در روزهای اخیر برای چندمین بار انتشار یک فیلم، «اینترنت ماهواره ای» و «استارلینک» را در ایران دوباره نقل محافل مجازی کرده است، داستان تکراری که همواره دو روی یک سکه است. یک روی آن می‌خواهد نگرانی از عدم تنظیم‌گری و حکمرانی فضای مجازی را در کشور به مسئولان گوشزد کند و روی دیگر به نفع حذف فیلترینگ و عدم محدودیت اینترنت است و نوید آن را می‌دهد که اگر فیلترها برداشته نشود، اینترنت ماهواره‌ای کشور را در می‌نوردد و باوجود آن دیگر نیازی به اینترنت فعلی نیست! ادعایی که البته جای بحث و تحلیل دارد. اگرچه ورود تجهیزات سخت افزاری اینترنت ماهواره‌ای به ایران را نمی‌توان منکر شد چراکه مانند سایر کالاهای ممنوعه از طریق قاچاق به کشور راه پیدا کرده است اما اتصال محدود آن و استفاده آن توسط کاربران آنهم در زمان فعلی همچنان محل سوال است. از سوی دیگر اکنون که فضای مجازی مرجع بسیاری از اخبار درست و نادرست شده و تشخیص صحت داشتن اطلاعات واقعی از جعلی برای کاربران با مشکل مواجه است، اینترنت ماهواره‌ای نیز از این قاعده مستثنی نیست و بستر فضای مجازی هر از چندی از اطلاعات فیک و درست درباره آن پر می‌شود، به طور مثال این تصویر معروف که دست به دست در فضای مجازی می چرخد را شاید همه دیده باشند اما صحت آن به عنوان «فعالیت استارلینک در ایران» هیچ گاه تأیید نشده است.
اگرچه این تصویر حاکی از این است که در بسیاری از نقاط ایران اینترنت ماهواره‌ای استارلینک فعال شده است اما وقتی سری به سایت استارلینک می زنیم با نقشه‌ای مواجه می‌شویم که در آن آخرین وضعیت کشورهای دنیا را در زمینه ورود و فعالیت این تکنولوژی نشان داده است.
نقشه وب سایت استارلینک نشان می‌دهد این سرویس در چه نقاطی فعال، در چه محل‌هایی در آینده فعال می‌شود و در کدام مناطق خدمت رسانی ندارد. طبق این نقشه استارلینک در آمریکای شمالی، بخش‌های از اروپا، چند کشور آفریقایی مانند نیجریه و زیمباوه، همچنین بیشتر کشورهای آمریکای جنوبی و استرالیا سرویس رسانی می‌کند. اما این سرویس در سوریه، ایران، افغانستان، روسیه و چین هیچ گونه فعالیتی ندارد. در این نقشه مناطق آبی روشن نشان دهنده فراهم بودن سرویس استارلینک، مناطق آبی تیره کشورهایی است که هنوز وضعیت سرویس اینترنت ماهواره‌ای در آنجا به مرحله عملیاتی نرسیده است. در برخی از این کشورها نیز سرویس به زودی فعال می‌شود مانند عمان و چاد. در برخی دیگر زمان فعالیت آن مشخص نشده است و به عبارت دیگر در این کشورها پوشش سرویس یا تاییدیه قانونی فعالیت آن هنوز مشخص نشده است. مناطق خاکستری نقاطی هستند که استارلینک در آنجا فعالیتی ندارد.
𝗣𝗼𝗹𝗶𝘁𝗶𝗰𝗮𝗹 | تحلیل‌سیاسی
نقشه وب سایت استارلینک نشان می‌دهد این سرویس در چه نقاطی فعال، در چه محل‌هایی در آینده فعال می‌شود و
بی اعتنایی استارلینک به دعوت رسمی ایران و مصوبه اتحادیه جهانی مخابرات علیه آن ج. ا. ایران از سال ۱۳۹۹ دارای قوانین مدونی با عنوان «مقررات حاکم بر حقوق سرزمینی ارائه خدمات ارتباطات ماهواره‌ای در ج. ا.ایران» مصوبه شماره ۵ جلسه ۳۰۳ کمیسیون تنظیم مقررات است و بر این اساس از حضور و فعالیت شرکت‌های ارائه دهنده سرویس اینترنت ماهواره‌ای در چارچوب مقررات فوق استقبال می‌کند. در این راستا برخی شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت ماهواره‌ای همچون «یاه کلیک» درخواست ارائه خدمات در کشور را کرده اند که اقدامات لازم در خصوص صدور مجوزهای لازم برای آنها در دستور کار است. این در حالی است که شرکت اسپیس ایکس ارائه دهنده اینترنت ماهواره‌ای استارلینک بدون اعتنا به مقررات بین المللی و علیرغم دعوت جهت حضور رسمی و قانونی در کشورمان از حدود ۲ سال پیش به ارائه غیرمجاز سرویس اینترنت ماهواره‌ای در کشورمان پرداخته است. با توجه به اینکه این اقدام در تناقض آشکار با مقررات بین المللی ارتباطات رادیویی است، ایران اعتراض خود را به اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) اعلام و هیأت مقررات رادیویی (RRB) آن اتحادیه طی جلسات متعدد پس از بررسی و رسیدگی به شکایت کشورمان که شامل اندازه گیری های فنی، شواهد و استدلال‌های فنی و مقرراتی بود، در نهایت ارائه بدون مجوز اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در ایران را مغایر با مقررات بین المللی رادیویی دانسته و از کشورهای مسئول این سرویس موکدا خواسته است تا نسبت به غیر فعال کردن ترمینال‌های خود در ایران اقدام کنند. البته شرکت مذکور تخلفات مشابهی نیز در سایر کشورها داشته است که ظاهراً در جهت رفع آن اقدام کرده و در تلاش است تا بصورت قانونی در آن کشورها فعالیت کند. طبق مقررات بین المللی ارائه اینگونه سرویس‌ها نیازمند دریافت مجوز از کشورها است و در این خصوص ایلان ماسک نیز اکنون خود را ظاهراً مقید به این مقررات دانسته است. عیسی زارع پور: اینترنت ماهواره‌ای جایگزین اینترنت زمینی نخواهد شد در همین زمینه عیسی زارع پور، وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات به تازگی با انتشار پستی در فضای مجازی نوشت: «موج رسانه‌ای این روزها در مورد «استارلینک» محل تأمل است. چراکه در بلندمدت به لحاظ سرعت، کیفیت و پایداری، اینترنت ماهواره‌ای جایگزین ارتباطات زمینی بویژه فیبرنوری نخواهد شد. برهمین اساس کشورهای اروپایی و حتی آمریکا (دارنده استارلینک) درسالهای اخیر دهها میلیارددلار برای توسعه فیبرنوری سرمایه‌گذاری کرده‌اند. ضمن اینکه بر اساس مقررات جدید اتحادیه بین‌المللی مخابرات(کمیسیون تنظیم مقررات جهانیRRB)، ارائه دهندگان اینترنت ماهواره‌ای برای ارائه خدمات مکلف به اخذ مجوز از رگولاتوری کشورها شده‌اند. همچنین با پیگیری دولت سیزدهم، سال گذشته مقدمات ارائه سرویس اینترنت ماهواره‌ای با اولین اپراتور خارجی در کشور فراهم شد.» هزینه‌های نصب و استفاده از استارلینک به گزارش مهر، استارلینک در حال حاضر دارای ۶۳۷۰ ماهواره فعال استارلینک درمدار پایینی زمین است و پیش بینی می‌شود به زودی تعداد این ماهواره‌ها به بیش از ۷۰۰۰ عدد برسد. ایلان ماسک پیش از این در حساب کاربری ایکس خود اعلام کرده بود اینترنت ماهواره‌ای در ۹۹ کشور بیش از ۳ میلیون مشتری دارد. حق اشتراک ماهانه استارلینک در سطح پایه ۱۲۰ دلار است و باید ۵۹۹ دلار برای تجهیزات آن پرداخت. برای طرح پرایوریتی این سرویس باید ماهانه ۱۴۰ تا ۱۵۰۰ دلار حق اشتراک و ۲۵۰۰ دلار برای تجهیزات پرداخت. همچنین حق اشتراک ماهانه این سرویس برای موبایل ۱۵۰ و هزینه تجهیزات آن ۵۹۹ دلار است. حق اشتراک ماهانه سرویس موبایل پرایوریتی نیز ۲۵۰ تا ۵ هزار دلار است و کاربر باید ۲۵۰۰ دلار برای تجهیزات بپردازد. از همین رو اینترنت ماهواره‌ای با توجه به قیمت تجهیزات و سرویس به هیچ عنوان جایگزین سرویس اینترنت زمینی نیست و معمولاً برای دسترسی در مناطق دور افتاده و یا فاقد دسترسی ارتباطی استفاده می‌شود. در چند سال اخیر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با اجرای طرح فیبر نوری منازل و کسب و کارها و پوشش حدود ۸ میلیون خانوار با سرعت مناسب و قیمت مقرون بصرفه و به مراتب پایین تر از اینترنت ماهواره‌ای، اقدامات مناسبی را برای توسعه زیرساخت‌های لازم برای دسترسی به اینترنت پر سرعت فراهم نموده است و در نظر دارد تا پایان سال ۱۴۰۴ حدود ۲۰ ملیون خانوار را تحت پوشش قرار دهد.
جانشین عملیات قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء: ادعای ارسال موشک به روسیه نوعی جنگ روانی است سردار نوذری گفت: موضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به جنگ اوکراین که بار‌ها هم اعلام شده این است که حامی هیچ‌یک از طرفین جنگ نیست. سردار «فضل‌الله نوذری» جانشین عملیات قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء (ص) در گفت‌وگویی با تأکید بر آمادگی نیرو‌های مسلح برای مقابله با هرگونه تهدیدی اظهار داشت: نیرو‌های مسلح آمادگی کاملی دارند و بازدارندگی ما در حد عالی است؛ به گونه‌ای که در عملیات اخیر علیه رژیم صهیونیستی، بازدارندگی دشمن آسیب جدی دید و آنها شکست خوردند. سردار نوذری همچنین درباره تهدیدات دشمنان علیه کشور گفت: دشمن با این‌گونه تهدیدات می‌خواهد شکست‌های خفت‌بار خود را جبران کند؛ اما این تهدیدات قابلیت عملی شدن را ندارد و صرفاً در قالب جنگ روانی دشمنان صورت می‌گیرد. وی درباره ادعای اوکراینی‌ها مبنی بر تحویل موشک‌های ایرانی به روسیه هم عنوان کرد: هیچ موشکی به روسیه ارسال نشده و این ادعا نوعی جنگ روانی است. جانشین عملیات قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء (ص) خاطرنشان کرد: موضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به جنگ اوکراین که بار‌ها هم اعلام شده این است که حامی هیچ‌یک از طرفین جنگ نبوده و مشروعیتی برای این جنگ قائل نیست.
هدایت شده از سید کاظم روح بخش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❗️سید جواد هاشمی میگه: شما چیکار به پوشش گلشیفته فراهانی داری! تو به چشمان غمگین اش نگاه کن🥺 ✅ بگذریم سیدجواد، راستی از الهام چرخنده چه خبر؟ اونجا به چشمان غمگینش نگاه کردی یا چادرش؟! که حذف اش کردین و دیگه راهش ندادین!!! بلههه آزادی در پوشش هم یه شعار پفکی صرفا برای برهنگی نوجوانان نه آزادی برای پوشش😏 🔹قسمت بیستم ویژه برنامه @seyyed_kazem_roohbakhsh
هدایت شده از فرهنگ...
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران: مراسم ازدواج فرزندان رهبر فقط با شیرینی و چای برگزار شد 🔹مرندی: وقتی بچه‌های رهبر انقلاب ازدواج‌کردند من در مراسمشان بودم؛ آنها هیچ‌کدامشان خانه، زندگی و پول و ماشین نداشتند و باتوجه‌به این شرایط، مراسم خیلی ساده‌ای برگزار شد. تا آنجا که یادم هست فقط شیرینی و چای بود. بالاخره اینها فرزندان شخص اول کشور هستند. 🔹یادم هست زمانی که وزیر بهداشت بودم فرزندانم همین‌طور ازدواج ‌کردند؛ با اینکه بالاخره بنده وضع اقتصادی خیلی بدی نداشتم اما ازدواج دختر بزرگم در خانۀ خودمان که کوچک هم بود انجام شد. همسایه‌هایمان هم نفهمیدند که اینجا مراسم نامزدی و عقد و عروسی در یک روز انجام شد؛ به‌طوری که حتی شام ندادیم، بلکه فقط میوه و شیرینی و چای بود و سروصدایی نیز نداشت. 🔹مسئولان نظام اگر فرزندانشان ازدواج می‌کنند باید الگوی ازدواج آسان را پیش گیرند. اگر مردم بفهمند مسئولان کشور خودشان چنین کاری انجام می‌دهند خیلی اثرگذار است. عکس: زینب حمزه‌لویی @Farsna ┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈• در«فرهنگ»عضوشوید 🆔 @farhanng
هدایت شده از فرهنگ...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بزرگترین خطر برای زنان از دید آیت الله طالقانی : 🗣 آیت الله طالقانی: زنان خیال می‌کنند عقیده امام خمینی خانه نشینی زنان است! اینطور نیست! زن‌ها عضو فعال اجتماع هستند به شرطی که به ابتذال و تجمل پرستی گذشته برنگردند! 🗓 به مناسبت سالروز درگذشت روحانی انقلابی و روشنفکر دینی آیت الله طاقانی 💬 @insta_enghelabi ┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈• در«فرهنگ»عضوشوید 🆔 @farhanng