هدایت شده از صفیر
دست پیش را گرفتهاند‼️
✍ احمد بنافی
🔹وزیر خارجه جدید آمریکا در نخستین نشست خبری خود مدعی شد که ایران ابتدا باید به تعهدات برجامی خود عمل کند و سپس واشنگتن درباره بازگشت به برجام تصمیم میگیرد. در این خصوص بخوانید:
1⃣اظهارات آنتونی بلینکن را وقتی در کنار اظهارات لیندا توماس گرینفیلد گزینه بایدن برای تصدی نماینده آمریکا در سازمان ملل میگذاریم که گفته است ما بدنبال پیدا کردن مسیر مشترکی با چین و روسیه هستیم تا فشارها بر ایران را تشدید کرده و این کشور را وادار به رعایت کامل تعهدات برجامی کنیم، آشکارا آنچه بایدن و تیم امنیتی وی در مواجهه با جمهوری اسلامی تدارک دیدهاند را نمایان میسازد.
2⃣ به راحتی میتوان حدس زد برنامه چیست. طرح بایدن چیزی نیست جز گزینه فشار سیاسی منهای جنگ. به عبارتی بایدن بدنبال ایجاد اجماع بینالمللی علیه ایران است، تا به اتفاق همکاران اروپائی خود ایران را به شورای امنیت کشانیده و در مسیر کانالیزه شده مد نظر خود قرار دهند. بایدن به خوبی میداند که در این مسیر دورنمای بدون همراهی چین و روسیه چیزی جز انسداد نیست.
3⃣ در کنار آن بایدن این را هم به خوبی میداند که منطقه پر تنش نابود کننده اجماع و برنامه آنان بوده و به همین خاطر است که ادامه رقابت تسلیحاتی را بیفایده و قراردادهای ترامپ با کشورهای عربی را مطلوب نمیداند. بعبارتی اکنون این بایدن است که میخواهد برای اجماع مد نظر خود اعتمادسازی کند.
4⃣ تقریبا برنامه بایدن و تیم امنیتی او روشن است، میخواهند به برجام بازگردند، درست زمانی که ایران به تمامی تعهدات درون برجامی خود عمل کرده باشد و امیدوار است که بتواند از طریق همکاری با چین و روسیه، ایران را متقاعد به بازگشت به نقطه اول نمایند. به زبان ساده چین و روسیه بخشی از طراحی آنان میباشد. البته برای آمریکا این تازه مقدمه کار است. بخش اصلی طرح زمانی آغاز میشود که مسیری برای سرایت و توسعه برجام به حوزههای امنیت ملی ایران بیابند.
🔚 اکنون گردانندگان کاخ سفید دست پیش را گرفتهاند تا برداشتن تحریمها بعنوان پیششرط ایران برای بازگشت آمریکا به برجام، مسئله اصلی فیمابین نگردد. تردیدی نیست که به راحتی میشود این طراحی را خنثی نمود، اگر بر این خواسته معقول خود مُصّر باشیم و همزمان نگذاریم روسیه و چین بخشی از معماری آنان گردند.
🆔 @ahmadbanafi61
هدایت شده از صفیر
چالش گام نخست و اقدامات موازنهساز‼️
✍ احمد بنافی
«جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید شامگاه پنجشنبه در کنفرانس خبری بار دیگر مدعی شد چنانچه ایران به رعایت کامل تعهداتش ذیل برجام برگردد، ایالات متحده همین کار را انجام خواهد داد. وی اضافه کرد: این مطمئناً نخستین گام مورد نیاز خواهد بود.در این خصوص بخوانید:
1⃣ مبنای منازعه راهبردی میان جمهوری اسلامی و آمریکا در دور جدید اصولا بر این اساس میباشد که هر طرف منازعه ابتدا بپذیرد که گام مقدماتی را بردارد، میبایست در طراحی طرف مقابل بر همین مبنا گامهای بعدی را نیز بردارد. به عبارتی گام نخست، گامی برای خارج کردن ابتکار عمل خواهد بود.
2⃣بیگمان چالش گام نخست بنیادین و تعیین کننده است. طرفی در این دور از منازعه پیروز خواهد شد که نگذارد اراده طرف مقابل او را به اقدام نخست وادارد و در این میان طرفی مغلوب خواهد شد که در موازنه فشار تاب نیاورد و مجبور شود گام ابتدایی را بردارد.
3⃣بخش مهم ماجرا این است که جمهوری اسلامی علاوه بر پیش شرط خود، در حال توازن بخشی راهبردی و تاثیر گذار از حیث درون برجامی و فرا فرجامی است. کاهش همکاری با آژانس در سطح پادمانی در ۲۱ فوریه( سوم اسفند) یا به عبارتی متوقف سازی اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی، به عنوان یک اقدام درون برجامی موازنهساز و پیام مهم رهبر انقلاب به آقای پوتین دقیقا در بخش موازنهساز فرابرجامی تعریف میشود. تازه این همه ماجرا نیست؛ اقدامات فرابرجامی ایران میتواند متنوع و در بردارنده طیف گوناگونی باشد و عملا موازنهسازی فشار را در آوردگاه راهبردی ایران و غرب هدف گذاری نماید که مجال پرداختن به آن در این موجز نیست.
4⃣آنچه مشخص است گردانندگان کنونی کاخ سفید میخواهند جمهوری اسلامی را در یک دالانی قرار داده که هر گام عملی ایران، مترادف با عقب نشینی در مولفههای امنیت ملی میباشد. تقریبا روشن است که برای الزام ایران در مسیر طراحی شده، میبایست معیشت مردم و اقتصاد را از طریق تحریم و فشار سیاسی کماکان در گروگان خود نگه دارند.
🔚دیدهبان انقلاب اکنون بخشهای نامرئی طراحی دشمن را که قرار است در صحنه منازعه عملیاتی گردد را مانند گذشته به خوبی شناخته و گام عملی ایران در بازگشت به تعهدات درون برجامی و موافقت برای بازگشت آمریکا به برجام را مشروط به لغو تحریمها کرده است. بیشک اگر در داخل منسجم باشیم و شیفتگان غرب در بزنگاه به خودی گل نزنند، مسیر طراحی شده میتواند مسیر عبور از همه سختیها باشد. کافیست نهراسیم و باور کنیم این مسیر قابل پیمودن است.
🆔 @ahmadbanafi61
ضرورت جمع شدن بدزبانی و بدگویی
۱)در محکومیت و قبیح بودن شعارهای زننده عده ای در یکی دو نقطه کشورعلیه رئیس جمهور محترم در مراسم۲۲بهمن جای هیچ تردیدی نیست. درست همین چند روز پیش بود که رهبر معظم انقلاب فرمودند بدگویی و بدزبانی در جامعه باید جمع شود.در گذشته هم بارها مقام معظم رهبری در این زمینه هشدار داده بودند.
۲)اما چرا چنین حرکت هایی محکوم است:اولین دلیل برای اجتناب از چنین رفتارهایی رعایت اخلاق اسلامی است؛ جامعه بدون اخلاق در آن هویت فرهنگی و همه اصول زیست اجتماعی مناسب در معرض مخاطره قرار می گیرد.نکته دوم اینکه رایج شدن چنین اقداماتی دامن همه را می گیرد و همه، حتی انسان های پاک طینت و درستکار هم مصون نخواهند بود. سومین نکته این است که رواج ادبیات هتک و توهین سبب می شود حواشی به جای متن بنشیند و مطالبات حقیقی مردم از اولویت خارج شود. نکته چهارم اینکه رئیس جمهور قابل نقد است، اما توهین به روسای جمهور با هر گرایش سیاسی از آن روی که مظهر انتخاب و اراده ملی هستند صحیح نیست. نکته پنجم این است که فراگیری ادبیات توهین آمیز راه گفتگو،عقلانیت و انسجا م ملی را مسدود می سازد.
۳)جریانی که گویی تصمیم گرفته از حادثه۲۲بهمن۹۹ برای ضربه زدن به جریان انقلابی و دینی بهره بگیرد، خوب است بداند که جریان انقلابی، چینن حوادثی را در همه سطوح و موقعیت ها محکوم می نماید. خوب است بداند در سال ۸۳ و روز دانشجو شدیدترین اتهامات از طرف هم حزبی هایشان روانه رئیس جمهور وقت شد و منتقدین رئیس جمهور از در حمایت وارد شدند. از جنجالیترین اتهامات برخی اصلاحطلبان از تودههای مردم، لشکر قابلمه به دستانی بود که حتی اگر مرگ موش بدهند، در صف میایستند! مسئولی که امروز مورد بی احترامی قرار گرفته در مقاطعی خود عنان از کف داده و منتقد ین خود را کمسواد، بیشناسنامه، تازه به دوران رسیده، تخریبگر، افراطی، عقبمانده، متوهم، بیکار، بزدلهایی که بروند به جهنم، جیببر، مستضعف فکری و... لقب داده است. در جریان نقد توافقنامه هستهای ایران و غرب هم مو ج اهانت ها ادامه داشت و مشاور رئیسجمهور به انتقاد از سؤال در مورد پرونده هستهای ایران از رانندگان تاکسی و لبوفروشها پرداخت!
۴)امروز اما مهم ترین اقدام آن است که همه بکوشند باب چنین رفتارهایی بسته شود. طبیعتا برخورد با عوامل چنین اقداماتی کاری درست اما اولیه است.باید ذهن ها متوجه راهکارهایی اساسی تر شود. مسئولین در تعاملات خود با یکدیگر باید از طرح کنایه ها و تخریب یکدیگر که نتیجه آن غیریت سازی و عصبانیت بخش هایی از جامعه است دست بردارند. رسانه ها و گروه ها و عناصر سیاسی نیز در مواضع و کنش های سیاسی خود بایستی ادبیات مناسب بکارگیرند که نه هتک در آن باشد و نه در جامعه نفرت و خشم بپراکند.
عزیز غضنفری
http://Eitaa.com/tahlilrahbordi
هدایت شده از صفیر
سناریو بازگشت بدون هزینه‼️
✍ احمد بنافی
🔹ریچارد میلز نماینده موقت آمریکا در سازمان ملل متحد پنجشنبه گذشته در نامهای خطاب به ۱۵ عضو شورای امنیت گفت که آمریکا درخواست دولت پیشین این کشور مبنی بر احیای تمام تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل در ماه سپتامبر را پس میگیرد. در این خصوص:
1⃣ ترامپ با قلدری تمام تلاش خود را به کار برد تا در چند مرحله با فشار بر شورای حکام آژانس و دبیرخانه شورای امنیت سازمان ملل و ریاست دورهای آن تحریمهای تسلیحاتی ایران را ابدی ساخته و سازوکار حل اختلاف برجام ( مکانیزم ماشه) را برای بازگرداندن کلیه تحریمهای گذشته که در قطعنامه ۲۲۳۱ تجمیع شده بود را فعال نماید، که البته با شکست مواجه شد.
2⃣این اقدام به هیچ عنوان نمیتواند گامی در جهت اعتمادسازی محسوب شده و دال بر تحققبخشی به تعهدات درون برجامی آمریکا تلقی گردد، به عبارتی این اقدام صرفا اعتراف به شکست تلویحی و عقبنشینی از مواضع قبلی است.
3⃣در کنار موارد فوق اظهارات ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که گفته ایالات متحده آمریکا دعوت مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا را برای شرکت در جلسه گروه ۵+۱ و ایران جهت بحث درباره یافتن یک مسیر دیپلماتیک در خصوص برنامه هستهای ایران را خواهد پذیرفت و همچنین بیانیه اخیر تروئیکای اروپایی که در آن از ایران خواسته شده از بازگشت آمریکا به برجام قبل از انجام تعهداتش استقبال کند و از کاهش تعهدات هستهای اجتناب نماید، صرفاً در چارچوب یک طراحی مشترک میان طرف اروپایی و آمریکایی علیه ایران معنا مییابد.
🔚این طراحی مشترک صرفاً تلاش برای بازگشت بدون هزینه آمریکا به برجام و آغاز پروژه نرمالیزه کردن ایران است. به همین منظور اقدام کنونی آمریکا به هیچ عنوان گامی جبرانی مبنی بر لغو تحریمهای ایران تلقی نمیگردد؛ به عبارتی میخواهند با وانمودسازی به اقدامات اعتمادساز تصویری متفاوت همراه با حسن نیت، البته بخوانید روتوش شده از دولت جدید آمریکا ارائه داده، تا با تاثیرگذاری بر محیط داخلی ایران و محیط بینالملل به ویژه برروی محاسبات چین و روسیه به جمهوری اسلامی فشار آورند. یقیناً این اقدام علیرغم اینکه فاقد حسن نیت بوده و هیچ آوردهای برای جمهوری اسلامی ندارد، صرفاً مقدمهای برای هدایت ایران به سوی یک تله بزرگ میباشد. اقدامات جبرانی آمریکا زمانی واقعی محسوب میشود که بپذیرد به تعهدات درون برجامی خود برای لغو تحریمها بدون قید و شرط عمل کند.
🆔 @ahmadbanafi61
🔰در خصوص شکایت مجلس از دولت در زمینه عدم اجرای قانون راهبردی برای لغو تحریم ها، دو نکته مهم حائز اهمیت است:
🔺اول اینکه اقدامات دولت و مجلس، نمایش عدم اجماع در تهران و بیانگر انشقاق در ارسال پیام واحد به غرب است که نتیجه ای جز جریح تر شدن غرب در تداوم رویکرد گذشته ندارد.
🔺و دوم اینکه، بخشی از تلاش غرب در دوره فعلی مبتنی بر "عقب گرد" یا "توقف" ایران بر سر مواضع اعلامی و اعمالی اش است.
اگر چه به دلیل محرمانه بودن بخش پیوستی توافق ایران و آژانس نمی توان قضاوت دقیق نمود، ولکن کلیت این توافق حداقل خواسته غرب، یعنی "توقف" ایران را بر سر اجرای مواضعش ، مشهود می نماید.
🔶نتیجه این امر، قطعا کاهش اثرگذاری راهبرد مقاومت فعال ج.ا.ایران ، تداوم بلاتکلیفی در بخش اقتصادی، و تعویق رفع تحریم ها در حوزه سیاسی خواهد بود.
✍علی محمدی
http://Eitaa.com/tahlilrahbordi
🔰 ما براساس دستور قرآن باید تعهداتمان را رها میکردیم
وقتی آمریکا از برجام خارج شد و دیگران هم با او همراهی کردند، دستور قرآن این است که تو هم تعهد را رها کن که با این حال باز هم دولت محترم ما تعهدات را رها نکرد و به تدریج بخشی از آنها را کاهش داد که البته این موارد نیز در صورت عمل کردن آنها به وظایفشان قابل برگشت است. ۹۹/۱۲/۴
@tahlilrahbordi
هدایت شده از صفیر
پاسخ معتبر و آچمز شدن غرب‼️
✍ احمد بنافی
🔹رافائل گروسی مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مصاحبهای اظهار کرد که ایران و قدرتهای جهانی از جمله آمریکا اگر نتوانند به یک توافق نهایی بر سر برنامه هستهای تهران دست پیدا کنند، جامعه جهانی با یک شرایط کاملاً جدید در خصوص توسعه برنامه هستهای ایران روبرو خواهد شد. در این خصوص نکات زیر حائز اهمیت است:
1⃣این اظهارات رافائل گروسی را وقتی در کنار بیانیه پنجشنبه گذشته جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و بیانیه سهشنبه گذشته تروئیکای اروپایی میگذاریم، نشان میدهد متوقفسازی پروتکل الحاقی پاسخی معتبر از ناحیه جمهوری اسلامی ایران به طرف بدعهد بوده و به شکل فوقالعادهای آنان را به تکاپوی جدی وا داشته است.
2⃣ اکنون این ایران است که ابتکار عمل را در دست گرفته و غرب را در یک دوراهی قرار داده، به گونهای که یا باید به مسیر گذشته ادامه داده و کماکان فشار را در سقف نگه دارند، که از قضا این مسیر بیفایده بوده و مضاف بر اینکه با پاسخ عملیاتی ایران نیز مواجه میگردد و یا این که با انتخاب عقلانیت، مسیر عمل به تعهدات برجامی خود را در پیش گیرند.
3⃣ از این حیث برای آمریکائیها انتخاب مسیر دوم دردناک و سخت خواهد بود، چراکه پذیرش لغو تحریمها از اساس پروژه نرمالیزه کردن ایران را به نابودی خواهد کشاند؛ اینجاست که غرب باید بپذیرد که دیگر راه سومی وجود ندارد و آچمز شده است؛ چراکه تقریباً تمامی مسیرها و طراحیهای آنان علیه ایران و به عبارتی پروژه استاندارد کردن ایران دچار انسداد راهبردی شده است.
4⃣حال ممکن است آمریکاییها بازی جدیدی را راهاندازی کنند و با جنجالآفرینی و تغییر صورت مسئله به دنبال گرفتن قطعنامه به سراغ شورای حکام آژانس بروند. دقت در اظهارات گروسی این را به ذهن متبادر میکند. آنها ممکن است بخواهند همان رویکرد نخنمای گذشته را دنبال کرده و القا نمایند که ایران به سمت مسیر غیر صلحآمیز هستهای در حال عزیمت است و مباحث مربوط به بریکاوت (Breakout ) را مجددا مطرح کنند.
🔚مهم این نیست که غرب چه تصمیمی خواهد گرفت، مهم این است که جمهوری اسلامی مسیری را انتخاب کرده که تعیین کننده و همزمان آیندهساز بوده و توانسته برروی آن اجماع ایجاد کند. بیشک این اقدام، غرب را به هراس انداخته و زمانی موضوع مهمتر میگردد که ماهیت درونی این اقدام، از اساس معکوس کننده برنامههای غرب شده است؛ به این شکل که میخواستند برجام را به عنوان الگویی به سایر حوزههای مرتبط با امنیت ملی ایران سرایت دهند، اما اکنون مقاومت شکل گرفته در کنار پاسخهای جمهوری اسلامی و تجربههای انباشته شده ملت ایران، نتیجه داده و در حال تبدیل شدن به الگویی برای سرایت به حوزههای داخلی چالشدار نظام از جمله اقتصادی برای عبور از سختیها گردیده و این برای غرب فاجعهآمیز است.
🆔 @ahmadbanafi61
برخی از آقایان در مجمعِ تشخیص، می فرمایند لوایح FATF را با حق تحفظ تصویب کنیم و اجرای آن را به بعد از لغو تحریم ها موکول نماییم. این سخن از اساس مشکل دارد، زیرا بر اساس کنوانسیون وین ۱۹۶۹ مربوط به حقوق معاهدات، حق تحفظ ( حق شرط) چنانچه با هدف، منظور و ماهیت معاهده، مغایرت داشته باشد پذیرفته نیست.
با تعریفی که جمهوری اسلامی از تروریسم دارد، چه حق شرطی را می تواند بر دو کنوانسیون CFT و پالرمو بگذراد که با ماهیت تعریف تروریسم از نگاه غرب منافات نداشته باشد!!.
✍محمدی
@tahlilrahbordi
هدایت شده از صفیر
تکرار ادعایی واهی‼️
✍ احمد بنافی
🔹وزیران امورخارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب در بیانیه پایانی خود در نشستی در قاهره ادعای متوهمانه امارات متحده عربی درخصوص جزایر سه گانه ایران را تکرار و از این کشور حمایت کردند. آنها در این نشست مدعی شدند که امارات متحده عربی بر جزایر بوموسی، تنگ بزرگ و تنب کوچک حاکمیت دارد و ایران این جزایر را اشغال کرده است.در این خصوص توجه به گزاره تحلیلی تاریخی ذیل حائز اهمیت است:
1⃣ بررسی تاریخی این واقعیت را گواهی میدهد که ایران از گذشته دور بر تمامی جزایر و سواحل خلیجفارس حاکمیت مطلق داشته است.
2⃣با آغاز قرن ۱۹ حضور انگلیسیها در خلیجفارس به بهانه مبارزه با دزدان دریایی ولی در حقیقت برای تامین منافع خود، پررنگ شد و عملاً در خلاء اقتدار دولت مرکزی ایران، تعرض و اشغال جزایر و سواحل ایران را مورد توجه قرار دادند.
3⃣بررسی گزارشات، مکاتبات، نقشهها و اسنادی که توسط خود انگلیسیها در آن مقطع منتشر شده، گواهی میدهد که جزایر بوموسی، تنب بزرگ و کوچک متعلق به ایران است و هیچ مدرکی خلاف آن یافت نمیگردد.
4⃣در سال ۱۹۰۳ انگلیسیها برای افزایش نفوذ خود در مقابل رقبا از جمله روسها و آلمانها در خلیجفارس، این سه جزیره و در کنار آنها جزیره سیری را به اشغال خود درآوردند. با فشار ایران در طول سالهای بعد و تضعیف دولت انگلیس پس از جنگ جهانی دوم اشغال جزیره سیری در سال ۱۹۶۲ پایان یافت.
5⃣ بدین ترتیب در زمان پهلوی دوم سلسله مذاکراتی بین سالهای ۱۹۶۸ تا ۱۹۷۱ با انگلیسیها در خصوص مالکیت جزایر سهگانه در اشغال، شکل گرفت و نهایتاً با اعمال فشار و نهایتاً تهدید ایران به جنگ مسلحانه و عدم به رسمیت شناختن امارات در نوامبر سال ۱۹۷۱ (آذر ماه ۱۳۵۰) حاکمیت ایران به طور مطلق به این جزایر بازگشت و پس از ۶۸ سال، اشغال این جزایر پایان یافت.
🔚مقامهای اماراتی و اتحادیه عرب باید بدانند که مالکیت ایران بر این جزایر بر اساس اسناد تاریخی و منعقد شده قطعی و غیر قابل مذاکره بوده و از نظر حقوقی هیچ ادعایی را در خصوص مالکیت بر جزایر سهگانه ایرانی نمیتوانند داشته باشند. کشوری که خود به اندازه درختان چنار خیابان ولیعصر تهران قدمت ندارد، نمیتواند نسبت به سرزمینی که از هزاران سال پیش متعلق به ایران بوده، ادعای واهی را مطرح نماید؛ مضاف بر اینکه گذشته است زمانی که به ثمن بخس خاک این کشور را پیشکش میکردند. جمهوری اسلامی ضمن اینکه در مواجهه با ادعاها هرچند واهی منطق گفتگو برای رفع اختلاف و ابهام دارد، اما در مواجهه با طرف گستاخی که قصد طمع به سرزمینش را داشته باشد، در میدان عمل پاسخ سخت و در عین حال پشیمان کننده میدهد.
🆔 @ahmadbanafi61
✅ ۱۰ نکته درباره پدیده سعید محمد
✏️ یعقوب ربیعی
💠 درباره سعید محمد بعنوان پدیده این روزهای انتخابات۱۴۰۰ چند نکته لازم است مدنظر قرار گیرد:
1️⃣ _ جریان انقلابی در فاز عملیات روانی معمولا ضعیف و منفعل بوده، ولی برآمدن یک جوان و نگرفتن گارد منفعلانه نقطه قوت این پرونده است.
2️⃣ - در این انتخابات ۵ مولفه گفتمانی مورد توجه قرار خواهد گرفت:
عدالت(شفافیت، مبارزه با فساد، جلوگیری از تبعیض)، کارآمدی، نحوه ارتباط با دنیا، نحوه نگاه به آزادی های اجتماعی، جوانگرایی.
3️⃣- علت استقبال از سعید محمد، تب جوانگرایی در جریان انقلابی و انتصابش در پست سابق یعنی قرارگاه خاتم بود. یعنی او می تواند در دو حوزه از این ۵ مولفه گفتمانی موفق بیرون بیاید.
4️⃣ - معتقدم جامعه با توجه به ناکارآمدی دولت و کارآمدی قرارگاه در خدمت رسانی به مردم در مشکلات و حوادث چند سال گذشته، هر کسی که در راس قرارگاه قرار می گرفت در مدار انتخابات مورد توجه می افتاد خصوصا اگر جوان بود.
به زبان ساده استقبال از سعید محمد را مطلقا استقبال از شخص او نمی دانم بلکه استقبال از جایگاهی که او در آن قرار گرفته بود می دانم. چراکه در یک بررسی میدانی میتوان متوجه شد که افرادی که پیرامون این شخص صحبت می کنند بیشتر نگاهشان بهخاطر کارآمدی مجموعه است و به عنوان یک حامی از سوابق قبلی ایشان، نوع نگاهش به مسائل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی اطلاعی ندارند.
5️⃣ - اینکه یک جوان و در عرض چند ماه توانسته خودش را وارد صحبت های مردم کند قابل اعتنا و برای جریان انقلابی نیاز به مطالعه و کپی برداریست. البته معتقدم از فرصت حضورش در قرارگاه برای مطرح کردن خود در رسانه ها بهره زیادی برد که استعفایش از قرارگاه در خدشه دار نشدن مجموعه سپاه و حفظ جایگاه این نهاد انقلابی کار شایسته ای از سوی فرماندهان بود.
6️⃣ - کسانی که الان بعنوان حامی محمد در حال تبلیغ هستند باید توجه داشته باشند که فیلتر شورای نگهبان و شمشیر داموکلس آن، هر لحظه ممکن است بر سر هر فردی فرود بیاید. قبلا کسانی مانند زاکانی، احمدی نژاد، هاشمی و ... از این فیلتر رد نشده اند و این یعنی هر کاندیدای با هر عقبه ای یک هفت خوان را جلوی رو دارد.
7️⃣ - وجه احساسی و گل های دقیقه نودی انتخابات ما زیاد است، از لوله کردن تا دوگانه سرهنگ و حقوقدان و ... . آیا این بنده خدا فن بیان و آگاهی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی جهت شرکت در مناظره و بعدا مدیریت کشور را دارد. شبیه هندوانه چاقو نخورده نیست؟
8️⃣ - در این انتخابات چون اولین انتخابات دهه پنجم است نظام توان ریسک زیادی ندارد. آیا به فردی که مانند هندوانه چاقو نخورده است اعتماد می کند؟ آیا فردا داستان احمدی نژاد برایش تکرار نخواهد شد؟
9️⃣ - جریان انقلابی باید از ناجی محوری و شخص محوری بپرهیزد. یک فرد نمی تواند ناجی باشد، آنچه ناجی است تفکر و برنامه انقلابی است که هر فردی ممکن است حامل آن باشد.
🔟 - اگر یک درصد احتمال ردصلاحیت یا عدم احراز محمد را بدهیم ترس من از سرخوردگی جریان انقلابی پس از ردصلاحیت اوست. دغدغه آن را دارم که سوپرانقلابی های دوآتشه و بعضا احساسی فردا بگویند شورای نگهبان لاریجانی یا ظریف را تایید کرد ولی سعید محمد را رد کرد. این نکته در به چالش کشیدن شورای نگهبان و پاسخگویی عقلای قوم خطرات جدی ایجاد خواهد کرد.
⁉️ جریان انقلابی در برابر او چکار باید بکند:
الف: ما هیچ مهره انقلابی را نباید بسوزانیم. متاسفانه جریان غربگرا از شهردار قاتل و هفت تیرکشش اعجوبه می سازد ولی ما به راحتی یک انقلابی را له می کنیم.
ب: او حتی اگر تایید نشود باید از پتانسیلش در یک مقام اجرایی استفاده شود.
ج:باید به جریان انقلابی خصوصا سوپرانقلابی های جوان فهماند عصر شخص محوری گذشته است ما از بزرگ کردن افراد سود نبردیم که نمونه آن هاشمی دهه ۷۰ و احمدی نژاد دهه ۸۰ است.
د: بجای فردمحوری و سینه زدن برای این و آن دو وظیفه به گردن ماست; تلاش برای افزایش مشارکت و تقویت گفتمان و جریان انقلابی.
eitaa.com/tahlilrahbordi
هدایت شده از صفیر
اراده ما را نشانه رفتهاند‼️
✍ احمد بنافی
آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان این کشور مدعی شد، گزارش مربوط به آزادسازی اموال بلوکه شده ایران در کشورهای مختلف صحت ندارد. وی بار دیگر با تعیین پیششرط برای کاهش تحریمهای ایران اعلام کرد، تا زمانی که ایران به اجرای تعهدات خود در برجام بازنگردد هیچ یک از تحریمهای آنان کاهش نخواهد یافت. در این خصوص بخوانید:
1⃣ این سخنان را وقتی در کنار اظهارات ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا میگذاریم، نشان میدهد که گردانندگان کنونی کاخ سفید در شرایط کنونی برای بازگشت به برجام دست بالا را گرفتهاند. در این خصوص ند پرایس اعلام کرده است که دولت متبوعش هیچ مشوقی برای ترغیب ایران به مذاکره با آمریکا در نظر نگرفته و اگر و فقط اگر ایران به پای میز مذاکره بیاید ما آماده خواهیم بود که درباره پیشنهاداتی که میتواند دو طرف را به مسیر بازگشت به پایبندی متقابل به برجام سوق دهد گفتگو کنیم، این چیزی است که ما مد نظر داریم، پایبندی در برابر پایبندی.
2⃣ برآورد آمریکائیها این است که اگر در شرایط کنونی دست بالا را از طریق گروگان نگه داشتن اقتصاد و معیشت مردم بگیرند، اراده مقامات جمهوری اسلامی در تعیین پیششرط لغو تحریمها بعنوان ما به ازای بازگشت آنها به برجام، سست شده و از موضع کنونی خود عقبنشینی خواهند کرد. اکنون آمریکا در گام نخست، اراده جمهوری اسلامی را نشانه رفته است.
3⃣اگر در این شرایط، جمهوری اسلامی دست پائین را بگیرد و پیشنهادی را ارائه دهد که نشانهای از عقبنشینی از موضع خود در آن احساس گردد، امریکاییها را به طمع خواهد انداخت تا کماکان بر موضع خود در گام نخست اصرار ورزیده و فشارها را در سقف نگه دارند، تا زمانی که ایران بپذیرد به تعهدات خود بازگشته و توسعه برجام بخشی از موضوع مذاکرات گردد، ضمن اینکه پایبندی آنان به برجام نیز به تعویق خواهد افتاد. اظهارات وزیر خارجه آمریکا که گفته است تا زمانی که ایران به توافق هستهای بازنگردد منابع ایران در کره جنوبی را آزاد نخواهیم کرد، در این چارچوب معنا مییابد.
🔚 مبنای رفتار و تصمیمگیری آمریکا در عرصه رقابتهای راهبردی منبعث از اصل هزینه/فایده است. بر همین مبنا زمانی اراده آمریکائیها در هم شکسته خواهد شد و تسلیم خواست ایران میگردند که به این درک برسند که هزینه ادامه وضع موجود برایشان بیشتر از تعهدپذیری و بازگشت به برجام است. در این راه هزینهها برای کاخ سفید زمانی افزایش یافته و منجر به تغییر محاسبات و رفتار آنها میگردد که کماکان انسجام خود را حفظ کنیم، با خنثیسازی تحریمها به فکر عبور از سختیها باشیم و در آخر با کاهش تعهدات برجامی و اقدامات فرابرجامی، موازنهسازی فشار ایجاد نمائیم.
🆔 @ahmadbanafi61
📝یادداشت مخاطب کانال:
✍سید مسعودهاشمی بیان
🔰ریس جمهور آینده و موضوعی مهم باعنوان "فرصت آزمون و خطا"
🔶امروز که انقلاب اسلامی به بلوغ سیاسی رسیده ،فرصت آزمون وخطا نیست و مردم شرایط کنارآمدن با مشکلاتی بیشتروبدترازشرایط کنونی راندارند.پس باید نامزدهای انقلابی راموظف به امضا وتعهد کتبی مرامنامه وتوافق نامه ای کرد تاوقتی هرکدام برمسندریاست جمهوری نشستند نه احساس یکه تازی وبی بدیلی کنند نه ازچارچوب انتظارات مردم وجبهه انقلابی خارج شوند.
🔸تجربه دولت های قبلی واظهارات ضدونقیض دولت فعلی درمواجهه بابیانات رهبری ومشکلات عدیده درحوزه اقتصادی وسیاست خارجه ...وعدم توجه به پیشنهادات دلسوزان نظام ، مارابراین داشت تا ریس جمهورآینده خودراموظف به قواعد جدیدجریان انقلابی نماید. بنابراین:
۱- ازبین نامزدهای جریان انقلابی هرکدام ریس جمهور شوند به تنهایی نمیتواند اقدام به انتخاب وچینش کابینه نماید بلکه انتخاب کابینه توسط عقلاء قوم وازبین جامعه نخبگانی انتخاب میشود.
۲-متعهدشودکه دولت درساست خارجه اصل اساسی عزت نظام اسلامی رارعایت کند ودرایفادقراردها شفافیت رارعایت نماید وازپنهانکاری در قراردادها پرهیزنماید.(مواردی که دردولت اقای روحانی اصلا رعایت نشد)
۳- تعهدنمایدتعامل وهمکاری بامجلس انقلابی به احسن وجه تاآخرین وواپسین لحظات عمردولت استمرارداشته باشد
۴-تعهدنمایدبه تمام وعده هایی که میدهدعمل کند وازوعده هایی که امکان عملیاتی شدن آن نیست پرهیزنماید
۵-تعهدنماید دررفتاروگفتارولایتمداری صدیق باشد وازسیاسی کاری وایجادفضای دوقطبی پرهیزنماید وعمارگونه درمسیرنظام وانقلاب چشم درچشم مولا ودست ب قبضه ی شمشیرباشد
۶-آبرو وحیثیت جریان انقلابی رافدای سهل اندیشی وسیاسی کاری وبلندپروازی نکندوتمام عمرسیاسی راصرف خدمت به مردم وانقلاب وخودش راسپربلای مردم کند
۷-فرصت همکاری ومشورت به دلسوزان نظام بدهد ودراه اعتلای انقلاب تاتحقق دولت اسلامی ازهیچ تلاشی دریغ نکند.
http://Eitaa.com/tahlilrahbordi
🔴تحرکات سیاسی جریان مکی
🔹براساس قرائن و شواهد بعد از ارسال نامه مولوی عبدالحمید به مقام معظم رهبری تحرکات سیاسی جریان مکی افزایش یافته است، عبدالحمید ضمن سفر به تهران و دیدار با برخی از اعضای هیات دولت، نامه هایی را هم تحویل برخی از مسئولین دولتی داده است.
🔻مفاد نامه عبدالحمید به مقام معظم رهبری گلایه در خصوص حقوق شهروندی اهل سنت، عدم انتصاب اهل سنت به عنوان وزیر، استاندار، معاون یا مشاور رئیس جمهور، نماینده ولی فقیه و مشاور مقام معظم رهبری، اعتراض به فعالیت شورای برنامه ریزی مدارس دینی اهل سنت و ... بوده است.
@tahlilrahbordi
📝 تاملی بر شعار سال..
✍علی محمدی
🔰شعار سال بر دو قسمت اصلی در حوزه تولید تاکید دارد؛ پشتیبانی و رفع موانع.
🔶بر اساس گزارش مرکز پژوهش های مجلس، در حوزه "موانع تولید"، فقدان راهبرد منسجم و جهت گیری مناسب در حمایت از تولید و بروکراسی عریض و طویل از اصلی ترین مشکل بنگاه های تولیدی هستند. در واقع در بخش تولید عمدتاً، حمایت ها فاقد جهتگیری مشخص (در چارچوب سیاستی) بوده است و درنتیجه، هم بخشی مهمی از منابع هدر رفته و هم در فرایند توزیع آنها زمینههای فساد و رانت ایجاد شده است.بر اساس آمارها ۴۰ درصد وام های بخش تولید در سال۹۹، انحراف داشته است که بررسی ها نشان می دهد، تولید کننده بخشهای زیادی از این اعتبارات را به سمت بازارهای مالی برده اند چرا که در آنجا سود بیشتری نسبت به تولید وجود داشته است. این موضوع نشان از عدم سیاست گذاری مناسب در زمینه توزیع صحیح منابع و نظارت بر آن ها دارد.
🔶بر اساس همین گزارش مرکز پژوهش ها، عمده ترین خواسته ی بنگاه های تولیدی در حوزه پشتیبانی و حمایت ها ، تامین منابع نقدینگی است و غالبا از نبود نقدینگی کافی جهت تکمیل زنجیره تولید گلایه دارند. این در حالی است که نقدینگی لازم در کشور وجود دارد اما متاسفانه با سیاست های مالی و بانکی نادرست، نقدینگی به جای حرکت به سمت تولید، وارد سفته بازی و بنگاه های نامولد شده است. در یک جمله تولید کننده ما در عین حالی که در کنار دریا قرار گرفته، اما همواره تشنه است.
🔺نقدینگی و نظام بانکی در یک اقتصاد به مثابه خون و قلب در بدن هستند. اگر خون توسط قلب درست جریان نیابد، سیستم بدن نیز مختل می شود.
از همین منظر اگر نظام بانکی در اقتصاد نتواند نقدینگی را به سمت تولید حرکت دهد، به ناچار به سمت کارهای نامولد حرکت می کند و در اکثر موارد پدیده مالی شدن اقتصاد را حاصل می سازد . به این معنی که سود فعالیتهای سفته بازی از تولید بیشتر خواهد شد. در نتیجه نه تنها نقدینگی به تولید نمی آید، بلکه خود تولید کننده نیز عمده سرمایه خود را از سرمایه گذاری در تولید ، خارج می کند.
http://Eitaa.com/tahlilrahbordi
هدایت شده از پس کوچههای انقلاب (محمد صادق کوشکی)
⭕️ آشناترین مانع تولید
🔹سپهبد حاجی علی رزم آرا : ایرانی توان ساخت «آفتابه» هم ندارد.( ٧٠ سال پیش)
🔹حسام آشنا : ایرانی توان تولید «قبای بهاره» را ندارد.( چند روز پیش)
❇️ درود به شرف رزم آرا که نخست وزیر شاه بود و از نیروهای مورد اعتماد آمریکا ، نه لباس روحانیت پوشیده بود و نه ادعای دیانت داشت اما چه کنیم با کسانی که نان و اعتبار از «امام صادق» گرفتند، لباس روحانیت پوشیدند و روی «رزم آرا» را سفید کردند!
❇️ شهید مدرس : تا وقتی که در روستای من پارچه « کرباس» بافته می شود، فاستونی انگلیسی نمی پوشم!
@pas_kouchehaie_enghelab
👆ایشان مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری هستند. در واقع وی در ارائه برنامه و تصمیم های راهبردی برای ریاست جمهوری نقش دارند!!!
جملات را طوری چیده است که مثلا ثابت کند اولویت رفع تحریم ها است نه اتکای به تولید و توان داخل.
باور کنیم که اصلی ترین مانع تولید وجود چنین افرادی در مراکز تصمیم ساز است که نگاه برونگرایانه، دارند.
🔶تحریم کننده در یک نظامِ هزینه_ فایده، اقدام به تحریم می کند. چنانچه هزینه تحریم از فایده آن ( تامین هدف) برای تحریم کننده بیشتر شد و کشورِ هدفِ تحریم، خود را از هزینه های تحمیلیِ تحریم، مبرا نمود، در این صورت تحریم کننده برای جلوگیری از زیانی که متوجه خود اوست، تحریم ها را بر می دارد. و این گونه نظام تحریم می شکند. و راه صادرات نیز باز می شود. یعنی لازمه شکست تحریم،تولید و خودکفایی در داخل است که درنهایت مسیر صادرات را هموار می کند.این همان مسیر عزت هست که هزینه ای به مراتب کمتر دارد. ضمن اینکه رفع تحریم ها بدون تقویت تولید و توان داخل، کشور را تبدیل به مصرف کننده می کند..... .
البته رفع تحریم راه دیگری هم دارد؛
اینکه یا گاو شیرده باشی و یا نوکر.
🤔کدام بهتر است؟
🔸در انتخابات ۱۴۰۰، تفکری را انتخاب کنیم که به قول رهبری "معتقد به توان داخل" و درونگرا باشد.
📝علی محمدی
http://Eitaa.com/tahlilrahbordi
📍پاسخ پوتین به پیام رهبر انقلاب
🔺ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه پیام جدید خود به رهبر انقلاب را به دفتر علی اکبر ولایتی ارسال کرد که در برنامه ای نمادین توسط سفیر روسیه تسلیم مقامات ایرانی شد.
🔻پوتین در این پیام با ابراز تشکر از پیام رهبر انقلاب، بر جدیت و اهمیت پیام ایشان تصریح کرده و نوشته که تحرک جدی تر روابط ایران و روسیه به زودی اتفاق خواهد افتاد.
🔺وی همچنین خواستار امضای پیمان راهبردی با ایران شده که حضور دولت های همسو با غرب در ایران نیز نتواند بر روی آن سایه بیاندازد.
@tahlilrahbordi
🔴«محمدعلی موسیپور» سریال گاندو۲ کیست؟!
🔹 فصل دوم سریال گاندو روایتی حول محور نفوذ و حضور افراد دو تابعیتی در وزارت خارجه و تیم مذاکرات هستهای میباشد.
🔸در گاندو۲ فردی دو تابعیتی به نام موسیپور با نقشآفرینی شهرام قائدی به تصویر کشیده میشود که با سیستم اطلاعاتی انگلیس(MI6) ارتباط دارد.
🔹 موسیپور با همکاری دستگاه جاسوسی انگلیس، قصد نفوذ در سرویس اطلاعاتی کشور و همچنین جاسوسی در مذاکرات هسته ای را دارد.
🔸 موسیپور سریال گاندو۲ همان محمد علی شعبانی، از مشاوران سابق محمدجواد ظریف و یکی از افراد دو تابعیتی تیم مذاکرات هستهای میباشد.
🔹 شعبانی کارآموز سابق شورای ملی ایرانیان آمریکا یا نایاک در سال ۲۰۰۷ (۱۳۸۶) است. او همان سال به اسراییل سفر کرد و با نهادها و افراد بسیاری از جمله مئیر جاودانفر دیدار کرد.
🔸 وی ۱۳۹۰ به ایران برگشت و «برغم سفر به اسراییل و کار در نایاک» کارمند حسن روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت و سردبیر نشریه انگلیسی مرکز تحقیقات شد.
🔹 شعبانی در مذاکرات هستهای نقش مسئول رسانه ای و اطلاع رسانی تیم مذاکرات را برعهده داشته و در زمان مذاکرات هستهای نیز از برجام در رسانههای غربی دفاع میکرد.
🔸 به گفته جواد کریمی قدوسی، نماینده مشهد در مجلس، شعبانی در طول مذاکرات هستهای جریان رسانه ای داخل و دیگر کشورها را هماهنگ می کرده و هم اکنون فراری است.
🔹 طبق گزارشات، شعبانی اکنون ساکن انگلیس است.
@tahlilrahbordi
🔰 چند نکته درباره مصاحبه سردار جوانی
📝 یعقوب ربیعی
صحبتهای سردار جوانی معاونت سیاسی سپاه که در آن از سعید محمد صحبت کرده بود بازخورد های زیادی داشت که پیرامون آن چند نکته لازم است:
✅ صحبتهای معاون سیاسی سپاه قبل از نشانه گرفتن سردار سعید محمد یک ادعا را نشانه گرفت و آن هم ادعای جریان غرب گرا و پروپاگاندای رسانهای ضد انقلاب بود که می گفتند سپاه با آوردن سعید محمد به دنبال مهندسی کردن انتخابات است.
💠 مصاحبه سردار جوانی یک مقدمه و یک موخره دارد. مقدمه آن تبیین دکترین سیاسی سپاه است که به قول دکتر جوانی به صراحت ورود مصداقی به انتخابات را ممنوع و آن را حرام شرعی میداند و موخره آن تبیین موضع سپاه درباره کاندیداتوری سعید محمد است.
⁉️ اما تخلف سردار محمد چیست؟ محمد تخلف اقتصادی یا امنیتی نداشته است بلکه تخلفش از زبان سردار جوانی به عنوان یک مقام اجرایی و متولی امور سیاسی در سپاه یک عبارت ساده است و آن هم حضور در انتخابات بدون طی مراحل و فرآیندهای قانونی.
💠 قطعا هر فردی حق دارد خود را به محک رای مردم بگذارد اما یک فرد نظامی در اولین قدم باید مراحل قانونی آن را طی کند تا تهمتی متوجه نهادی مانند سپاه نگردد. این دقیقا همان مر قانونی در دکترین سیاسی سپاه است. این نکته دقیقی است اگر برخوردی لازم است گروهبان و سردار فرقی نمی کند.
🔰اما در صحبتهای سردار جوانی یک نکته مغفول ماند و به آن اشاره نشد و آن هم رفتارهای احساسی جریان انقلابی است که سریعاً تحت تاثیر فضای رسانهای مجذوب این و آن می شوند و بعضا چنان آش شور می شود که برخی کاندیداها حالت قدیسانه یا منجی به خود می گیرند
💠جریان انقلاب باید دیر یا زود به این نکته می رسید و جملات سردار جوانی شاید کاتالیزوری باشد برای فهم این نکته که دوره شخص محوری و منجی محوری گذشته است. راهکار اشخاص نیستند بلکه تفکر است و برنامه و فعالیت جهادی.
Eitaa.com/tahlilrahbordi
💹 بورس، بازتابی از اقتصاد شرطی شده
✍علی محمدی
🔰بعد از چند ماهِ پیاپی همچنان شاهد وضعیت نابسامان در بازار سرمایه هستیم. مشابه همین وضعیت در سال ۹۲ زمانی رخ داد که آقایان همه چیز را به توافق صد روزه با غرب گره زدند. در آن سال نیز دولت زیربنای اقتصاد را سیاست قرار داد و به نوعی با شرطی کردن معیشت و اقتصاد به سیاست خارجه، ریسک سرمایه گذار را بالا برد؛ و بازار سرمایه نیز به عنوان اولین بخش اقتصادی وارد فاز ریزش شد. طبیعی بود؛ چرا که بازار سرمایه به عنوان تب سنج اقتصاد است. درواقع بورس اولین جایی است که نتیجه سیاست های دولت در آنجا نمایان می شود.
🔶 اگر بی کفایتی های مسئولین را قبل از آبان۹۹ لحاظ نکنیم، به طور قطع وضعیت بازار سرمایه از آن زمان تاکنون، درگیرِ ریسک های سیاسیِ مربوط به دولت جدید در امریکا و رویکرد آن نسبت به برجام است. وقتی رییس جمهور با نگاه به توافق با غرب، وعده دلار ۱۵هزار تومانی می دهد، چرا سرمایه گذار بر اساس دلار ۲۵هزارتومانی سرمایه گذاری کند!!!
🔶بورس امروز ما آینه و بازتابی از شرطی شدن اقتصاد است. وقتی اقتصاد شرطی می شود، ریسک سرمایه گذاری هم بالا می رود. سرمایه گذار در بورس منتظر مانده که بالاخره توافق می شود یا خیر تا بر اساس آن تصمیم گیری کند. هر چند به طور کامل نمی توان انگیزه های سیاسی مسئولین را برای انتخابات آینده رد کرد.
🔺 وضعیت بازار سرمایه صرفا با ورود نقدینگی بهتر خواهد شد. جذب نقدینگی نیز بدون جلب اعتماد سرمایهگذار نسبت به ثبات اقتصادی، امکان پذیر نیست. در شرایط فعلی که دولت همچنان در فضای سیاسیِ توافق با غرب سیر می کند، و دورنمای روشنی از دل بریدن دولت از غرب وجود ندارد، همچنان باید منتظر ادامه روند کنونی در بورس باشیم.
http://Eitaa.com/tahlilrahbordi
تحلیل راهبردی
💹 بورس، بازتابی از اقتصاد شرطی شده ✍علی محمدی 🔰بعد از چند ماهِ پیاپی همچنان شاهد وضعیت نابسامان در
🔶محتوایی که در مورد بورس گذاشته شد، امروز در روزنامه کیهان نیز به آن اشاره گردید.
@tahlilrahbordi
🔴 فواد ایزدی: توافق ۲۵ ساله با چین نیاز ایران به FATF را کاهش میدهد
عضو هیات علمی دانشگاه تهران:
🔹 ارتباط تفاهمنامه ۲۵ ساله ایران و چین با FATF به آن اندازهای که برخی آن را بزرگ می کنند و گره می زنند نیست. سند راهبردی ایران و چین نیاز کشورمان به FATF را کمتر می کند.در سند و خارج از سند پیش بینی شده است یک بانک ایرانی و چینی تاسیس شود که این بانک فقط تجارت ایران و چین را مدیریت خواهد کرد. این بانک فقط از ارزهای دو کشور استفاده میکند و با دلار نیز کاری ندارد.
🔹شبکه بانکی موجود در جهان تحت نفوذ آمریکا است و طبیعتاً این تفاهم نامه محدودیت های بانکی و نظام مالی بینالملل را برای ایران کاهش خواهد داد. کشور چین مدتی است که ارز یوان دیجیتال را طراحی و راه اندازی کرده است که این ارز دیگر ذیل بانک های جهانی تعریف نمیشود. ایران میتواند در گسترده شدن استفاده از یوان دیجیتال به چین کمک کند.
منبع: نود اقتصادی
@tahlilrahbordi