هدایت شده از بینش راهبردی
غدیر مساله ای شخصی نیست
غدیر یعنی احقیت و صلاحیت کسی که شایستگی مدیریت و رهبری کلان پروژه الهی را دارد
دعوای ما با ناکثین بیعت غدیر دعوای شخصی نیست
دعوای حق و باطل است
دعوای انحراف از مسیر پروژه الهی است.
اگر خوب حقیقت غدیر بیان شود، آنوقت همه می فهمند غدیر چیست.
و مساله غدیر یعنی احقیت و حقانیت رهبریِ کلان پروژه الهی هنوز هم ادامه دارد.
سوال اصلی این است آیا فقیه جامع الشرایط مقابل کفر و پروژه های کفار ایستاده است
یا بن سلمان و غیره؟
لذا منازعه را به دعواهای شخصی تنزل ندهید
مساله امروز را درک کنید و حقیقت غدیر را اینگونه بیان کنید.
✍️محمد علی رنجبر
🔺با کانال #بینش_راهبردی همراه باشید.
http://eitaa.com/joinchat/2579496960C994bde62e8
هدایت شده از طلبه انقلابی | سجاد امیری
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد بین الملل فارس، صندوق بین المللی پول در گزارشی اعلام کرد، اقتصاد 1.7 تریلیون دلاری ایران، چهاردهمین اقتصاد جهان است.
بر اساس این گزارش، تولید ناخالص داخلی ایران 1.7 تریلیون دلار است که از بسیاری از کشورها بیشتر است و ایران چهاردهمین کشور در میان کشورهای مورد بررسی در جهان قرار دارد.
برخی از کشورهایی که میزان تولید ناخالص داخلی آنها از ایران کمتر است: مکزیک (1.3 تریلیون دلار)، ترکیه(692 میلیارد دلار)، اسپانیا (1.4 تریلیون دلار)، سوئد(621 میلیارد دلار)، نروژ(524 میلیارد دلار)، عربستان (یک تریلیون دلار)، امارات(501 میلیارد دلار)، اندونزی (1.3 تریلیون دلار)، مالزی (439 تریلیون دلار)، سنگاپور(424 میلیارد دلار)، قطر (226 میلیارد دلار)، و عراق (297 میلیارد دلار).
آمریکا، چین، ژاپن، آلمان، انگلیس، هند، فرانسه، کانادا، ایتالیا،برزیل 10 کشور نخست هستند؛ کره جنوبی، روسیه، استرالیا و ایران در رتبه های بعدی قرار دارند.
پ ن: ایران از ۱.۰۸ در سال گذشته میلادی به ۱.۷ در سال ۲۰۲۲ رسیده است.
حتما اعداد رو در نمودار ببینید.
@talabeyeenghelabi
هدایت شده از KHAMENEI.IR
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی پیش از ظهر امروز (سهشنبه) در دیدار آقای رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه و هیئت همراه با تأکید بر لزوم افزایش همکاریهای دو کشور بهویژه همکاریهای تجاری، رژیم صهیونیستی را از عوامل اصلی ایجاد اختلاف بین کشورهای اسلامی برشمردند و با تأکید بر اینکه آمریکا و رژیم غاصب نمیتوانند جلوی حرکت عمیق فلسطینیها را بگیرند، در خصوص مسئله سوریه خاطرنشان کردند: حفظ تمامیت ارضی سوریه بسیار مهم است و هر گونه حمله نظامی در شمال سوریه قطعاً به ضرر ترکیه، سوریه و همه منطقه، و به نفع تروریستها خواهد بود.
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار، حجم و کیفیت تبادلات و همکاریهای اقتصادی دو کشور را بسیار کمتر از ظرفیتهای موجود خواندند و تأکید کردند: این مسئله در مذاکرات بین رؤسای جمهور حل و فصل شود.
ایشان، عزت و عظمت امت اسلامی را در گرو عبور از اختلافات سلیقهای و هوشیاری در مقابل سیاستهای تفرقهافکن، دانستند و گفتند: یکی از عوامل ایجاد اختلاف و دشمنی در منطقه، رژیم غاصب صهیونیستی است که آمریکا نیز از آن پشتیبانی میکند.
رهبر انقلاب، فلسطین را مسئله اول دنیای اسلام برشمردند و تأکید کردند: با وجود اقبال بعضی دولتها به رژیم صهیونیستی، ملتها عمیقاً با این رژیم غاصب مخالف هستند.
ایشان با تأکید بر اینکه نباید به امریکا و رژیم صهیونیستی تکیه کرد، گفتند: امروز نه رژیم صهیونیستی، نه آمریکا و نه دیگران نخواهند توانست جلوی حرکت عمیق فلسطینیها را بگیرند و عاقبت کار به نفع مردم فلسطین خواهد بود.
حضرت آیتالله خامنهای در ادامه، مسئله تمامیت ارضی سوریه را بسیار مهم برشمردند و با اشاره به برخی نقلقولها مبنی بر حمله نظامی به شمال سوریه، تأکید کردند: این کار قطعاً هم به ضرر سوریه هم به ضرر ترکیه و هم به ضرر منطقه است و اقدام سیاسی مورد انتظار از جانب دولت سوریه را نیز محقق نخواهد کرد.
ایشان با اشاره به اظهار نفرت رئیسجمهور ترکیه از گروههای تروریستی، گفتند: با تروریسم حتماً باید معارضه کرد اما حمله نظامی در سوریه به نفع تروریستها خواهد بود البته تروریستها نیز محدود به یک گروه خاص نیستند.
رهبر انقلاب اسلامی در پاسخ به درخواست رئیسجمهور ترکیه مبنی بر همکاری ایران برای مبارزه با گروههای تروریستی، گفتند: ما در مبارزه با تروریسم مطمئناً با شما همکاری میکنیم.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اینکه ما امنیت ترکیه و مرزهای آن را امنیت خود میدانیم، خطاب به آقای اردوغان گفتند: شما نیز امنیت سوریه را امنیت خود بدانید. مسائل سوریه را باید با مذاکرات حل کرد و ایران، ترکیه، سوریه و روسیه با گفتگو این مسئله را تمام کنند.
ایشان همچنین با ابراز خرسندی از بازگشت قرهباغ به آذربایجان، گفتند: البته اگر سیاستی مبنی بر مسدود کردن مرز ایران و ارمنستان وجود داشته باشد، جمهوری اسلامی با آن مخالفت خواهد کرد چرا که این مرز یک راه ارتباطی چند هزار ساله است.
رهبر انقلاب افزایش همکاریهای ایران و ترکیه در همه مسائل منطقه را مفید و لازم خواندند و افزودند: ما همواره از دولت شما در مسائل داخلی و در مقابل دخالتها دفاع کردهایم و همچنانکه گفتید دوستان دوران سخت یکدیگر هستیم و برای ملت مسلمان ترکیه دعا میکنیم.
در این دیدار که آقای رئیسی رئیسجمهور کشورمان نیز حضور داشت، آقای اردوغان با تبریک اعیاد قربان و غدیر خم، اتحاد امت اسلامی و افزایش همبستگی ایران و ترکیه را لازم دانست و گفت: ترکیه هیچگاه در مقابل اجحاف علیه ایران ساکت ننشسته و برادری ایران و ترکیه در همه زمینهها باید گسترش پیدا کند.
آقای اردوغان با تأکید بر اینکه همواره مخالف تحریمهای یکجانبه علیه ایران بوده و خواهیم بود، گفت: از انتظارات مشروع ایران در برجام، حمایت، و شرکتهای ترکیهای را به سرمایهگذاری در ایران تشویق میکنیم.
رئیسجمهور ترکیه با اشاره به درگیری ایران و ترکیه با تروریستها در طول سالهای متمادی، گفت: در سوریه گروههای تروریستی، مورد حمایت تسلیحاتیِ سنگین از طرف کشورهای غربی همچون آلمان، انگلیس، فرانسه و بهویژه آمریکا هستند.
آقای اردوغان با بیان اینکه موضع ترکیه در خصوص تمامیت ارضی سوریه مشخص است، افزود: از دولت سوریه انتظار داریم روندهای سیاسی را آغاز و به صورت فعال در نشستهای کمیته قانون اساسی شرکت کند. در اجلاس آستانه مسئله سوریه به صورت ویژه در دستور کار است و امیدواریم به نتایج خوبی دست پیدا کنیم.
💻 @Khamenei_ir
✴️ همراهی فکری ایران و روسیه در قضایای جهانی و منطقهای
🔸رئیسجمهور روسیه و هیئت همراه عصر روز سهشنبه با رهبر انقلاب دیدار کردند. حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار با تأکید بر اینکه حوادث جهانی نشاندهنده نیاز ایران و روسیه به همکاریهای روزافزون و متقابل است، افزودند: تفاهمها و قراردادهای متعددی بین دو کشور از جمله در بخش نفت و گاز در جریان است که باید تا انتها پیگیری و عملیاتی شوند.
🔸ایشان همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه را بویژه در پی تحریمهای غرب، ضروری و به نفع هر دو کشور دانستند و در خصوص حوادث اوکراین گفتند: جنگ یک مقوله خشن و سخت است و جمهوری اسلامی از اینکه مردم عادی دچار آن شوند به هیچ وجه خرسند نمیشود اما در قضیه اوکراین چنانچه شما ابتکار عمل را به دست نمیگرفتید، طرف مقابل با ابتکار خود، موجب وقوع جنگ میشد.
🔸رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه غربیها با روسیه قوی و مستقل بهکلی مخالف هستند، ناتو را موجودی خطرناک خواندند و افزودند: اگر راه در مقابل ناتو باز باشد حد و مرزی نمیشناسد و اگر جلوی آن در اوکراین گرفته نمیشد، مدتی بعد به بهانه کریمه، همین جنگ را به راه میانداختند. البته امروز آمریکا و غرب ضعیفتر از قبل شده و با وجود تلاش و هزینه زیاد، بُرد سیاستهای آنها در منطقه ما از جمله در سوریه، عراق، لبنان و فلسطین بسیار کم شده است.
🔸ایشان مسئله سوریه را بسیار مهم خواندند و با تأکید بر موضع جمهوری اسلامی مبنی بر مخالفت با حمله نظامی به این کشور و لزوم جلوگیری از آن، گفتند: یک مسئله مهم دیگر در موضوع سوریه، اشغال مناطق حاصلخیز و نفتخیز شرق فرات بوسیله آمریکاییها است که این قضیه باید با بیرون راندن آنها از آن منطقه علاج شود.
🔸حضرت آیتالله خامنهای با تقبیح دخالتهای رژیم صهیونیستی در قضایای منطقه، مواضع اخیر رئیسجمهور روسیه علیه صهیونیستها را تحسینبرانگیز خواندند. جمهوری اسلامی، سیاستها و برنامههایی را که منجر به بسته شدن مرز ایران و ارمنستان شود، هرگز تحمل نخواهد کرد.
🔸رهبر انقلاب همکاریهای بلندمدت ایران و روسیه را جداً و عمیقاً به نفع هر دو کشور خواندند و خطاب به آقای پوتین گفتند: جنابعالی و رئیسجمهور ما هر دو اهل اقدام و پیگیری هستید، بنابراین همکاریهای دو کشور در این دوره باید به اوج خود برسد. ایشان با تأیید سخنان رئیسجمهور روسیه درباره ضرورت راهاندازی خط آهن رشت- آستارا، این کار را موجب تکمیل خطِ حمل ونقلِ شمال- جنوب و به نفع هر دو کشور دانستند.
🔸حضرت آیتالله خامنهای همچنین هوشیاری در مقابل فریبکاری غرب را ضروری خواندند و گفتند: آمریکاییها هم زورگو هستند و هم حیلهگر، و یکی از عوامل فروپاشی شوروی سابق فریب خوردن در مقابل سیاستهای آمریکا بود، البته روسیه در دوره جنابعالی استقلال خود را حفظ کرده است. ایشان همچنین با تأیید سیاست جایگزینی پولهای ملی در روابط دو کشور و استفاده از ارزهای دیگر به جای دلار، گفتند: دلار را باید به تدریج از مسیر معاملات جهانی خارج کرد و این کار به صورت تدریجی، ممکن است.
🔹در این دیدار که آقای رئیسی رئیسجمهور کشورمان نیز حضور داشت، آقای پوتین درباره حوادث اوکراین گفت: هیچکس طرفدار جنگ نیست و جان دادن مردم عادی یک تراژدی بزرگ است اما رفتار غرب موجب شد که ما انتخابی جز عکسالعمل نداشته باشیم.
🔹رئیسجمهور روسیه با برشمردن عوامل و ریشههای اختلافات روسیه و اوکراین، بویژه اقدامات تحریکآمیز غرب و آمریکا در سالهای اخیر از جمله کودتا در اوکراین و همچنین سیاست گسترش ناتو با وجود تعهدات قبلی آنها مبنی بر پرهیز از هرگونه پیشروی به سمت روسیه، گفت: بعضی از کشورهای اروپایی گفتند ما مخالف عضویت اوکراین در ناتو بودیم اما تحت فشار آمریکا با آن موافقت کردیم که این نشاندهنده فقدان حاکمیت و استقلال آنها است.
🔹آقای پوتین، ترور سردار سلیمانی را نمونه دیگری از شرارتهای آمریکاییها برشمرد و در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحریمهای غرب علیه روسیه گفت: این تحریمها به ضرر غرب است و نتیجه آن مشکلاتی از جمله افزایش قیمت نفت و بحران تأمین مواد غذایی است.
🔹رئیسجمهور روسیه با تأیید مواضع رهبر انقلاب درباره منطقه قفقاز، مواضع دو کشور در قضیه سوریه از جمله در مخالفت با حمله نظامی به شمال این کشور را کاملاً منطبق با یکدیگر خواند و گفت: منطقه شرق فرات باید تحت کنترل نیروهای نظامی سوریه قرار بگیرد.
🔹آقای پوتین همکاریهای دو کشور را در همه بخشها و پروژهها در حال پیشرفت دانست و افزود: ایران و روسیه در سوریه در حال مبارزه مشترک با تروریسم هستند و در زمینه نظامی نیز تلاش میکنیم همکاریهای دو کشور و همچنین همکاری و مانورهای سهجانبه با چین را توسعه دهیم.
#اخراج_امریکا
#دلیل_فروپاشی_شوروی
#سوریه
#جنگ_اکراین
#ناتو
@tahlilrahbordi_mantaghe
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
✴️ همراهی فکری ایران و روسیه در قضایای جهانی و منطقهای 🔸رئیسجمهور روسیه و هیئت همراه عصر روز سهش
این دو متن را چندبار با دقت باید خواند
خیلی نکات مهمی دارد.
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
🔊 #بشنویدـصوت ✅سخنرانی حجتالاسلام و المسلمین آقای درخشانی 🔸موضوع: «تحلیل جنگ روسیه و اوکراین و م
🔰 #سخن_نگاشت | اگر جلوی ناتو در اوکراین گرفته نمیشد، به بهانه کریمه، جنگ راه میانداخت
🔻 رهبر انقلاب: غربیها با روسیه قوی و مستقل بهکلی مخالف هستند، ناتو موجودی خطرناک است. اگر راه در مقابل #ناتو باز باشد حد و مرزی نمیشناسد و اگر جلوی آن در #اوکراین گرفته نمیشد، مدتی بعد به بهانه کریمه، همین جنگ را به راه میانداختند.
🔍 مشروح خبر👇
https://farsi.khamenei.ir/news-content?id=50657
هدایت شده از بینش راهبردی
تاسف ویژه
در هر کشوری اگر یک تجمع سه میلیونی به وسعت ده کیلومتر برای گرامیداشت عید غدیر برگزار می شد و روز بعد هم آن کشور میزبان روسای جمهور و هیات بلندپایه دو کشور مهم روسیه و ترکیه برای برگزاری اجلاسیه آستانه بود، قطعا تا الان هزاران کلیپ و مستند و کار هنری زیبا و هشتگ سازی و بسیاری موارد دیگر برای روایت این رویدادهای مهم ساخته می شد.
اما...
اما اینجا ایران است
جایی که نخبگانش اسیر حاشیه و مسائل فرعی اند.
جایی که الان چند روز است اسیر هشتگ سازی علینژادها و رضا پهلوی هایند!
در گروه های زیادی عضو هستم
یک رصد کردم
تقریبا تمامی این گروه ها پر است از پست های مربوط به گشت ارشاد و مسائل از این دست.
واقعا این رسمش نیست که اینقدر اسیر حاشیه ها باشیم و دستاوردهایِ بزرگِ فقط همین چند روز و مسائل اصلی خودمان را فدای فرعیات و مسائل تحمیلی دشمن کنیم!
#گشت_ارشاد
#غدیر
#اجلاسیه_آستانه
✍️محمد علی رنجبر
🔺با کانال #بینش_راهبردی همراه باشید
🆔 @Binesh_Rahbordi
✳️دستگیری تعدادی از عوامل سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی
♦️روابط عمومی وزارت اطلاعات:به استحضار ملّت شریف ایران میرسانیم
شبکهای از عوامل سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی که برای انجام عملیات تروریستی به کشور اعزام شده بودند، پیش از هر اقدام خرابکارانهای توسط سربازان گمنام امام زمان(عجلالله تعالی فرجهالشریف) شناسایی و کلیّهی عناصر عملیاتی بازداشت شدند.
♦️اعضای این شبکه که از طریق یکی از کشورهای همسایه با عوامل سازمان جاسوسی - تروریستی موساد در ارتباط بوده و از اقلیم کردستان وارد کشور شده بودند، با بهرهگیری از بهروزترین تجهیزاتِ عملیاتی و ارتباطی و قویترین مواد انفجاری، قصد انجام اقدامات خرابکارانه و عملیات تروریستی بیسابقهای در برخی نقاط حسّاس و اهدافِ از پیش تعیین شده را داشتند که با عنایات الهی و عملیات چند مرحلهای و پیشدستانهی مجاهدان گمنام ایران اسلامی جملگیِ آنها به دام افتاده، تسلیحات، مواد انفجاری، تجهیزات فنّی و ارتباطی آنها نیز به طور کامل کشف و ضبط شد.
پ.ن: کولبری در غرب کشور یکی از روزنه های نفوذ گروه های تروریستی به کشور است و باید این روزنه ی نفوذ به نحوی کور شود تا تهدیدی از این طریق متوجه کشور نشود.
علاوه بر گروه های تروریستی اقلام مورد نیاز این گروه ها نیز در این پوشش می تواند وارد کشور بشود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌍 نظم نوین جهانی
حضرت آیتالله خامنهای: «امروز دنیا در آستانهی یک نظم جدید است. این جنگ اوکراین را به نظر من باید یک مقداری با یک دید عمیقتری نگاه کرد؛ این جنگ صرفاً یک حملهی نظامی به یک کشور نیست. ریشههای این حرکتی که امروز انسان دارد در اروپا مشاهده میکند، ریشههای عمیقی است و آیندههای پیچیده و دشواری را انسان حدس میزند که وجود داشته باشد.» ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
🔺 رسانه KHAMENEI.IR براساس این بخش از بیانات رهبر انقلاب، نماهنگ «نظم نوین جهانی» را منتشر میکند.
https://eitaa.com/tahlilrahbordi_mantaghe
✴️ سیدحسن نصرالله: اینکه جنگ نشود، به دشمن صهیونیستی بستگی دارد/۱
▪️دبیرکل حزبالله در گفتوگوی خود با شبکه المیادین نکات و مسائل بسیار مهمی را مورد ارزیابی قرار داد که شاید پرداختن به همه آنها از حوصله اینجا خارج باشد، اما تا جایی که امکان داشته باشد سعی خواهیم کرد موارد مطرح شده توسط به سیدحسن نصرالله را که در دو بخش ایراد شد، بازنشر کنیم که در ادامه میخوانید.
🔸در سال 1982 هیچ چیز دشمن اسرائیلی را از تجاوز به لبنان بازنمیداشت و هیچ چیز نتوانست مانع تجاوز مکرر آن به لبنان شود. در آن زمان لبنان از نظر نیروی هوایی و دریایی و زمینی شرایط مساعدی نداشت. دشمن صهیونیستی از نوار مرزی به عنوان کمربند امنیتی برای ممانعت از ورود مبارزین به داخل فلسطین استفاده کرد و از همان زمان بازدارندگی مقاومت آغاز شد.
🔸بازدارندگی ما از سال 1984 تا 1985 آغاز شد و در آن زمان دشمن مجبور به عقبنشینی از مناطق زیادی شد که اشغال کرده بود. اولین بازدارندگی ما دستاورد همه جنبشهای مقاومت بود که عملیاتهای استشهادی انجام دادند و لبنانیها و فلسطینیها در آن مرحله شرکت کردند. مرحله دوم بازدارندگی زمانی آغاز شد که دشمن اسرائیلی بعد از سال 1985 تلاش کرد به سمت شهرها و روستاهای لبنان پیشروی کند و در برابر یک تقابل جدی قرار گرفت و صحنه تغییر کرد. مرحله سوم بازدارندگی از سال 1992 تا جولای 1993 بود و ما به سطح بالایی از بازدارندگی رسیدیم.
🔸در نتیجه در جنگ جولای دشمن متوجه شد که رویارویی با مقاومت خطرناک و بزرگ است و اکنون قدرت مقاومت بیش از رویارویی در مرزهاست. از زمان جنگ جولای تا امروز دشمن اسرائیلی متوجه شده که هر اقدامی علیه لبنان با پاسخ مواجه خواهد شد. اکنون دشمن به عملیاتهایی پناه میبرد که اثر انگشت خودش در آنها دیده نشود و از سال 2006 تاکنون جرات انجام هیچ اقدامی علیه لبنان را نداشته است. از سال 2006 تا به امروز رژیم صهیونیستی فقط یک بار در منطقه ای مرزی بین سوریه و لبنان حمله انجام داد که ما به آن در مزارع شبعا پاسخ دادیم.
🔸وی در ادامه به مسئله مناقشه مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی اشاره کرده و در رابطه به معادله جدید خود مبنی بر «کاریش و فراتر از آن» اظهار داشت: با توجه به نیاز اروپا برای یافتن جایگزین نفت و گاز روسیه، لبنان با فرصتی تاریخی مواجه است. جو بایدن ( رئیس جمهور آمریکا) برای تامین نفت و گاز به منطقه آمده بود و میزان نفتی که عربستان و امارات می توانند تولید کنند نیاز اروپا را رفع نمیسازد.آمریکا و اروپا به نفت و گاز نیاز دارند و «اسرائیل» این مسئله را فرصتی برای خود میبیند.بایدن خواهان جنگ در منطقه نیست و این فرصتی است که ما برای به دست آوردن نفت خود فشار بیاوریم.
🔸اینجا بحث میدان کاریش یا قانا مطرح نیست بلکه بحث ما همه میادین نفتی و گازی است که اسرائیل در آبهای فلسطین مقابل حقوق لبنان غارت کرده است. آمریکاییها لبنان را وارد گرداب مذاکرات (غیرمستقیم با اسرائیل) کردند؛ درحالی که اسرائیل مشغول حفاری و اکتشاف و گاز و آماده استخراج آن بود.آمریکا به لبنان فشار آورد تا خط «هوف» یا پیشنهاد اسرائیل برای مرزهای دریایی را بپذیرد.آنچه را که دولت لبنان می خواهد، اکنون می تواند به دست آورد، نه فردا. اکنون همه میدان ها در معرض تهدید هستند، نه فقط کاریش.هیچ هدفی در دریا و خشکی برای اسرائیل وجود ندارد که موشکهای دقیق مقاومت نتوانند به آن دسترسی پیدا کنند.
🔸 اقدام ما چه در کاریش و چه فراتر از آن بستگی به تصمیم دشمن اسرائیلی و در کنار آن ایالات متحده دارد. دولت لبنان در قبال آنچه که میانجی آمریکایی درخواست کرد با صحبت کردن درباره خط 23 امتیاز بزرگی داد. اکنون توپ در زمین لبنان نیست زیرا این کشور حتی از استخراج نفت و گاز در منطقه ای که مورد مناقشه نیست نیز محروم است. آنچه در این زمینه لازم میباشد احترام به خواستههای دولت لبنان و لغو وتو (آمریکا) بر شرکتهای حفاری است. اگر اسرائیل قبل از اینکه لبنان حق خود را بگیرد، در ماه سپتامبر شروع به استخراج نفت و گاز از میدان کاریش کند، در این صورت به سمت یک مشکل میرویم.
✴️ سیدحسن نصرالله: اینکه جنگ نشود، به دشمن صهیونیستی بستگی دارد/۲
🔸ما هدفی را تعیین کرده ایم و بدون هیچ تردیدی به سمت آن می رویم و هر کاری نیاز باشد برای رسیدن به این هدف انجام میدهیم. دولت لبنان قادر به اتخاذ تصمیم مناسب برای حفاظت از لبنان و ثروت آن نیست و از این رو مقاومت مجبور به اتخاذ این تصمیم است. هدف ما استخراج نفت و گاز لبنان است زیرا این تنها راه برای بقای لبنان است. ما اقدامات خود را با برادران سوری یا ایرانی یا هیچ یک از متحدانمان در داخل لبنان هماهنگ نکردهایم. اگر دولت لبنان موافقت کند من حاضرم سوخت ایرانی را به صورت رایگان برای نیرروگاههای برق بیاورم.
🔸 ما پهپادهایی داریم که میتوانند به مناطق مورد نظر بروند وبرگردند بدون اینکه دشمن قادر به سرنگونی آنها باشد.پهپادهای ما در طول سالهای گذشته همواره وارد فلسطین اشغالی شده و دهها بار بازگشتهاند، بدون اینکه دشمن آنها را ساقط کند. ما در حزبالله توافق کردیم تا پهپادهای درجه دوم خود را به مواضع دشمن بفرستیم یعنی پهپادهایی که دشمن میتواند ساقط کند تا به نتایج مطلوب برسیم. برخی از صهیونیستها دچار این اشتباه محاسباتی شدهاند که تصور میکنند حزبالله هرگز اقدامی از این نوع انجام نخواهد داد. اسرائیلیها نتوانستند پهپاد سومی که به فراز میدان کاریش رسید را ساقط کنند. ما اسرائیلیها را مجبور کردیم تا در پاسخ به پهپادهای ما از هوا و دریا شلیک کنند.
🔸ما برای استخراج انرژی از میدان کاریش نیازی به پهپادها نداریم و ابزارهایی داریم که ما را قادر میسازد تا همه چیز را درباره کشتی و تحرکات آن در این میدان بدانیم.آن کشتی که اقدام به استخراج گاز از میدان کاریش کرده اسرائیلی است حتی اگر عنوان آن یونانی باشد. ما میزانی از قدرت دریایی در زمینه دفاعی و هجومی داریم که برای بازدارندگی لازم و اهداف مرد نظرمان کافی است. ما میتوانیم به هر نقطه از منطقه آبی فلسطین اشغالی ضربه بزنیم. ما در هوا کارتهای خود را فاش نمی کنیم و پس از از ارسال پهپادهای اسرائیلی به حومه جنوبی تصمیم به مقابله با آنها گرفتیم.گستردگی حملات هوایی پهپادهای اسرائیلی ما را بر آن داشت تا تصمیم بگیریم از برخی از قابلیتهای موجود خود استفاده کنیم.
🔸پهپادهای اسرائیل تا حد زیادی بقاع و جنوب را آزار میداد، اما پس از پاسخ مقاومت، سرعت آن بسیار کاهش یافت.مردم ما باید مطمئن باشند که مقاومت از تواناییهای انسانی، نظامی و مادی کافی برخوردار است تا «اسرائیل» را مطیع اراده لبنان کند.اگر اوضاع به سمت جنگ پیش برود، لبنانیها باید به مقاومتی اعتماد کنند که میتواند اراده لبنان را بر دشمن تحمیل کند. اگر جنگی بین حزب الله و «اسرائیل» رخ دهد، معلوم نیست که جنگ بین این دو طرف باقی بماند.ما به دنبال جنگ نیستیم اما ترسی هم از آن نداریم و اگر این جنگ رخ دهد مردان و زنان قهرمان ما به میدان میآیند. ما هرگز اجازه نمیدهیم اسرائیل شروع به استخراج نفت و گاز کند مگر اینکه لبنان اجازه استخراج نفت و گاز خود را داشته باشد.
🔸معیارهایی که در جهان در سطح انسانی برای میهن پرستی تعریف شده کدام است؟ معیار برخی برای اینکه میگویند لبنانی هستند کدام است؟ هرکسی طبق خلق و خوی خود میتواند هرچه میخواهد بگوید و در این جای بحثی نیست و برخی طبق خلق و خوی خود حزبالله و به شکل کلی شیعیان را مورد هدف قرار میدهند. شیعیان در لبنان 1400 سال است که حضور دارند و عمر ما در این کشور طبق امتداد تاریخی 1400 سال است. متأسفانه برخی از کسانی که ما را به غیر لبنانی بودن متهم می کنند، معلوم است که از جایی آمدهاند که اجدادشان از آنجا آمده بودند. کسانی که این حرفها را میزنند یا عامدانه این کار را انجام میدهند یا این که تاریخ نمیدانند. ما از کشور دفاع کردیم و خون دادیم و کشورمان را آزاد کردیم و اگر اینها (رزمندگان مقاومت) نبودند اسرائیل لبنان را میبلعید. لطفا یک شاهد برای من بیاورید که نشان دهد مثلا حزب الله این کار را برای منافع ایران انجام داده است نه منافع لبنان.
🔳 نصرالله: حزبالله در بحث یمن، میانجی نیست؛ طرفِ یمن است/ بعد از چهل سال هنوز برخی ایران را نشناختهاند/۳
▪️ ما در قضیه یمن، میانجی نیستیم. یکی از طرفها هستیم. من طرف سید عبدالملک و یمن هستم.
▪️ میانجی یعنی کسی که به این طرف یا آن طرف فشار وارد میکند و وساطت میکند و امتیاز میگیرد. ما این نقش را نداریم. از یمن چه امتیازی میخواهید بگیرید؟
▪️ سید عبدالملک اصلا چه میخواهد مگر؟ میگوید جنگ را تمام کنید و به سراغ راه حل سیاسی برویم. شما به عنوان میانجی وقتی نزد ایشان بروید، میخواهید چه امتیازی از ایشان بگیرد؟
▪️ عربستان دنبال گفتوگو در سایه فشار و محاصره و جنگ است. اصلا این دام است [که تحت محاصره و فشار گفتوگو کنی].
▪️ ایرانیها هم در مذاکرات بغداد پاسخ روشنی درباره وساطت در جنگ یمن دادند. اینکه یمنیها امتیازی ندارند که از آن صرف نظر کنند.
▪️ با عربستان یا امارات مشکل دارید نه مسکل ایدئولوژی نه غیره داریم، اختلاف سیاسی است.
▪️ ما مواضع خود را بر اساس ایدئولوژی و اعتقادات دینی، بنا نمیکنیم.
▪️ سفیر سعودی قبل و بعد ۲۰۰۵ خیلی دیدار میکرد و با ما هم دیدار میکرد و گاهی جلسات طولانی هم داشت. تا قضیه یمن [که پیش آمد].
▪️ خصومت با عربستان در حد اتخاذ موضع است نه بیشتر.
▪️ فکر نمیکنم اردوغان آماده حل و فصل اختلافات با دمشق باشد چرا چم شرایط برای چنین حل و فصلی مهیا نیست.
▪️ اردوغان میداند که سیاست قبلی به نتیجه نخواهد رسید اما هنوز به برخی امور تکیه کرده تا موقعیتش بهبود یابد.
▪️ وقت حلوفصل اگر قرار است برسد، بهتر است که الان باشد.
▪️ هجمه شبهجهانی به این نتیجه رسیده که همه فهمیدند که حتی با میلیاردها دلار و صدها هزار جنگجو.. نتوانستند [دمشق را ساقط کنند].
▪️ ما دنبال روابط خوب با همه هستیم
▪️ در عراق با همه ارتباط داریم حتی با کردها در سطوح مختلف.
▪️ روابط خوب با کسی، علیه اشخاص و طرفهای دیگر نیست.
▪️ ایران اگر دنبال نفوذ بیشتر بود، با آمریکا مصالحه و از فلسطین چشمپوشی میکرد و دوباره ژاندارم منطقه میشد.
▪️ امروز بعد از چهل سال هنوز برخی ایران را نشناختهاند.
▪️ موضع ایران درباره فلسطین، سیاسی نیست، عقیدتی است.
▪️ عقیده این است که روز قیامت وقتی از ما از فلسطین و قدس سوال شد، چه پاسخی داریم؟ برخی این دیدگاه را نمیفهمند
▪️ حمایت از فلسطین برای خرید نفوذ در منطقه نیست.
▪️ گناه ایران و سپاه و حاج قاسم این بود که آمدند از عراقیها دفاع کردند.
▪️ خلاف آنچه میگویند، در سوریه ایران هیچ دخالتی در امور این کشور نمیکند.
▪️ یک کشور مثال بزنید که اینطور کمک کند و هیچ خواستهای از آن کشور نداشته باشد.
▪️ از برادران فلسطینی بپرسید که ایران این همه کمکشان کرده، یک روز چیزی ازشان خواسته؟ خواسته که مثلا موضعی بگیرند؟
▪️ در سطح منطقه، آینده منطقه را به سوی تغییری میبینیم که به سود مسئله فلسطین است
▪️ در داخل لبنان، دیدگاه ما این است که فعالتر و جدیتر باشیم.
*اعتماد/ در ونزوئلا میکاریم در ایران میخوریم*
این روزنامه اصلاحطلب در گزارشی با عنوان «در ونزوئلا میکاریم در ایران میخوریم» به این اشاره کرده که «یک میلیون هکتار زمین کشاورزی در امریکای جنوبی در اختیار ایران قرار گرفت» و نوشته: «موانع مختلفی در این مسیر وجود دارد. علاوه بر بعد مسافت، ضعف تکنولوژیک و نبود ابزارآلات صنعتی، ازجمله موانع موجود شناخته میشود. ضعفهایی که باعث شد بخش قابل توجهی از زمینهای کشاورزی این کشور بکر و دستنخورده باقی بماند.
#کشت_فراسرزمینی
خبرگزاری رویترز به نقل از فرماندهی ارتش چین گزارش داد که در پاسخ به سفر نانسی پلوسی به تایوان، نیروهای ارتش چین در دفاع از تمامیت ارضی و استقلال این کشور دست به عملیات نظامی هوشمندانه و دقیقی خواهد زد!!
پ.ن: نوبت چین است تا در دفاع از خود به صورت جدی واکنش نشان دهد و الا جایی در معادلات اینده نخواهد داشت.
✳️چرا «خیام» توسط روسیه پرتاب شد؟
🔹ایران در سال گذشته با پرتاب ماهواره «نور ۲» توسط ماهوارهبر قاصد، در تزریق ماهوارههای زیر ۵۰ کیلوگرم به مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین موفق عمل کرد.
🔹 در گام بعدی تزریق ماهوارههای تا ۱۰۰ کیلوگرم به مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین تا انتهای ۱۴۰۱ هدف گذاری شد.
🔹ماهواره خیام بیش از ۵۰۰ کیلوگرم وزن دارد؛ بنابر اعلام سازمان فضایی ایران به دلیل درصد بسیار بالای موفقیت پرتابگر سایوز، پرتاب ماهواره خیام به همکاری روسیه با پرتابگر سایوز انجام شد.
🔹با توجه به ضریب اطمینان بالای پرتابگر سایوز، بسیاری از کشورهای صاحب چرخه کامل فناوری فضایی که خود توانایی پرتاب ماهواره را دارند نیز از پرتابگرهای روسی استفاده میکنند.
📍نظریه و تحلیل: لزوم هشیاری پس از احیای احتمالی توافق هستهای
🔹طبق گزارش رسانهها و مواضع مقامات سیاسی، فرایند مبادله مکتوب ارزیابی مذاکرات هستهای توسط طرفهای مذاکرهکننده، به مراحل پایانی رسیده است. برخی ناظران بر این باورند که با حلوفصل احتمالی برخی موضوعات در زمینه اطمینان ایران به انتفاع اقتصادی، توافق به امضاء خواهد رسید.
🔸به نظر میرسد در نتیجه گفتگوهای غیرمستقیم اخیر میان ایران و آمریکا، نهایتاً طرفین از بخشی از خواستهها عقبنشینی کرده و با برخی مطالبات طرف مقابل موافقت نمودهاند. در واقع هر دو طرف به نقطه پایانی تبادل امتیازات نزدیک شدهاند.
🔸گرچه ایران بسیار بر اخذ تضمین اصرار داشته، ولی احتمال آن که این توافق تنها تا پایان دولت بایدن عمر کند بالاست و با ورود احتمالی یک جمهوریخواه (به ویژه ترامپ) به کاخ سفید بعید است تداوم یابد. علاوه بر آن که پیروزی احتمالی جمهوریخواهان در انتخابات کنگره نیز میتواند تعهدات آمریکا را تحتالشعاع قرار دهد.
🔸با فرض خروج دوباره آمریکا از توافق، احیای آن میتواند فرصتی باشد که ایران به توسعه زیرساختهای خود در حملونقل و صنایع راهبردی مانند استخراج نفتوگاز و تولید محصولات پتروشیمی بپردازد. کاهش وابستگی به دلار، تلاش برای نقشآفرینی در زنجیره تأمین کالا و خدمات در ائتلافهای چندجانبه از دیگر فرصتها برای ایجاد مصونیت در برابر تحریمها است.
جمع بندی: واقعیت آن است که با توجه به اختلافات عدیده و راهبردی ایران و آمریکا، به خصوص در زمینه سیاستهای منطقهای، بعید است ایالات متحده تمایل داشته باشد که پرونده هستهای ایران خاتمه یابد. ضمن تداوم تحریمهای غیرهستهای، نباید احتمال کاربرد مکانیسم ماشه را نیز از نظر دور داشت. لازم است ایران نسبت به سناریوهای مختلف توافق در آینده هشیار باشد./ تحلیل پرس
📌آمریکا ارائه تضمین و راستی آزمایی رفع تحریم ها را پذیرفت
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت:
در مذاکرات هستهای، طرف مقابل بر اساس منطق جمهوری اسلامی، اصل ۲ موضوع راستی آزمایی رفع تحریمها و ارائه تضمین را پذیرفته و اساس توانمندی های هستهای ایران حفظ خواهد شد.
پ.ن: هنوز هیچ توافقی قطعی نشده است و ممکن است دوباره همه چیز به هم بخورد.
✳️ مرندی: هدف مذاکرات بالابردن هزینه خروج آمریکا از توافق در آینده است
مشاور تیم مذاکره کننده هستهای ایران سهشنبه شب در گفت وگو با شبکه الجزیره قطر:
🔹هزینه دار شدن هرگونه خروج آمریکا از توافق، ضرورتی است که هدف آن تقویت توافق بوده و به نفع همه است.
🔹یکی از ابعاد بالابردن هزینه، وجود ضمانتهای هستهای داخلی و نیز ضمانتهای اقتصادی، سیاسی و حقوقی است.
🔹مقصود از ضمانت اقتصادی، مصون کردن شرکتهای خارجی و حمایت از آنان در مقابل تحریمهای آمریکاست.
پ.ن:نوع تضمین های دریافتی ایران تغییر کرده است.
هدایت شده از خبرگزاری فارس
سرلشکر سلامی: ماموریت داریم در دریاهای دوردست حضور یابیم
🔹فرمانده کل سپاه: نیروی دریایی سپاه یک نیروی قدرتمندی است و ما امروز ماموریت گرفتهایم که در دریاهای دوردست، حضور پیدا کنیم.
🔹امروز ما چیزی از دشمن کم نداریم، موشکهای پیشرفته، شناورهای با ثبات بالا در دریا و تجهیزات دریا پایه دیگر، وقتی این تجهیزات با ایمان واقعی پاسداران دریادل همراه میشوند، شکستناپذیر میشوند.
@Farsna
🔴 *گزارش جلسه علی باقری با مدیران رسانه ای*/1
اول مقدمه ای عرض میکنم بعدن به اصل بحث وارد می شوم. ما با یک واقعیت داخلی و بین المللی مواجه بودیم و هستیم. وقتی دولت جدید شکل گرفت یکی از اولین مسائلی که مطرح بود که باید در موردش تصمیم گیری می شد مذاکرات بود. دولت اما مذاکرات را به مسئله اصلی و اول تبدیل نکرد. البته به طور جدی دولت به مسئله توجه کرد و حتی خود رئیس جمهور به طور جدی درگیر ماجرا بود. آقای رئیسی خودش به من میگفت هر موقع شما کاری داشتید مستقیم به خود من زنگ بزنید. با این حال این موضوع به مسئله اصلی کشور به جهات اقتصادی و رسانه ای و سیاسی و ... تبدیل نشد. این معناش بی تاثیر بودن تحریم ها نیست اما یک مدیریت بود که انجام شد.
انصافا دولت اقدامات مهمی در حوزه سیاست خارجی انجام داد. شما وقتی تحت شدیدترین تحریم ها قراردادهای بلند مدت با روسیه و ونزوئلا و ... می بندید خیلی اتفاق مهمی است. قطعا می توانستیم بهره برداری بیشتری داشته باشیم.
دولت اعتماد به نفس بالایی هم دارد. در همین ماجرای ارز 4200 تومانی خیلی ها به ما گفتند که به دولت بگوییم اجرای این طرح به دلیل تبعات آن روی مذاکرات کنار بگذارد. ما که چنین چیزی نگفتیم، دولت هم با اقتدار این طرح را اجرا کرد و نتیجه اتفاقا این بود که اثر مثبت گذاشت روی مذاکرات. مورا در یکی از مکاتباتش اذعان کرد که ما متوجهیم که دولت شما در این شرایط طرح مهمی را اجرا کرد و هر کشور دیگری بود احتیاط می کرد. البته این حرف ادامه نداشت ولی یک اعتراف بود.
نکته دیگر اینکه هر کنش و واکنش ما می تواند بازخوردی داشته باشد. مثلا در دور قبل می گفتند موشک ها روی مذاکرات اثر گذاشت و ... در این دولت ما هیچ توصیه ای نکردیم که چنین اتفاقاتی نیافتد. هر زمان هم از ما پرسیدند ( مثلا در ماجرا پرتاب ماهواره خیام) ما پاسخ دادیم اتفاقا چنین مسائلی برای ما فضا باز می کند. لذا در این دوره موشک زدیم و سپاه رسما اطلاعیه داد و اعلام کرد ما زدیم.
مسئله بعدی ابتکار عمل های هوشمندانه در حوزه صنعت هسته ای بود. تارگت 60 درصد اتفاقی بود که بسیار موثر بود. در متن آمده که اورانیوم تارگت 60 درصد داخل ایران می ماند.
نکته دیگر مقابله به مثل هوشمند، به موقع و موثر است. در همین تحریم هایی که 6 یا 7 کشتی و تعدادی از اشخاص تحریم شدند مورا پیام داد که این تحریم ها در چارچوب برجام برداشته می شود اما ما گفتیم مسئله مهمی است و ما در نظر میگیریم. من زنگ زدم به آقای شمخانی و گفتم ماجرا را؛ ایشان هم با آقای اسلامی صحبت کرده بودند. وقتی تحریم ها اعلام شد کمتر از یک ساعت تزریق گاز به 500 سانترفیوژ انجام شد.
یک مسئله بعدی هم اینکه ما واقعا در مذاکرات به ضرب العجل های طرف مقابل بی اعتنا بودیم. من یک بار دقت کردم دیدم 11 بار ضرب العجل داده شد و ما اصلا اعتنا نکردیم و اتفاقی هم نیافتاد و کار پیش رفت. یک بار رابرت مالی ضرب العجل داده بود که یا این مورد را میپذیرید یا من از مذاکرات می روم. رفتن او هم واقعا معنای مذاکرات را از بین می برد اما اعتنایی نکردیم. مالی هم جایی نرفت.
مورد دیگر قانون مجلس بود که این قانون راهبردی برای ما یک ظرفیت باز کرد برای مذاکره و اتفاق خوبی بود.
موضوع دیگری که دوستان انتقاداتی داشتند مسئله رسانه ای شدن مسائل مذاکرات بود. من سرباز نظام بودم تا ماموریتی را پیش ببرم. مذاکرات مسئله کشور است و بعدن مسئله مردم. یعنی نتیجه اش برای مردم است. ما نباید این را مسئله مردم می کردیم. رسانه ای شدن لحظه به لحظه مذاکرات به دشمن فضا می داد. از طرفی به من هم انتقاد می شد و فشارها برای چیزی که هنوز قطعی نبود و در حال مذاکره است افزایش می یافت. پس دوتا مسئله است: اول اینکه موضوع مذاکره نباید موضوع جامعه بشود و دوم اینکه بده بستان در خود مذاکره بهم میخورد. نمونه این موضوع مسئله FTO بود که اسرائیلی ها خواستند یک حالی از بایدن بگیرند و علنی کردند. اتفاقی که افتاد این بود که وقتی ما در رسانه حرف نزدیم رابرت مالی هم دیگه حرف نزد. البته ما عرصه رسانه را ترک نکردیم. هر روز یک گزاره برگ توسط وزارت خارجه آماده می شد و باید در اختیار رسانه ها قرار میگرفت که اگر قرار نگرفته این مشکل به ما بر میگردد و انتقاد به جایی است.
اما کمی از محتوای مذاکرات بگوییم:
مذاکرات موشکی و نظامی و منطقه ای از مطالبات طرف مقابل بود. گفت و گوهای منطقه ای را به طور جدی تا اسفند سال قبل پیگیری می کردند. 3 کشور اروپایی به طرز عجیبی با هم هماهنگ عمل می کردند. انگلیس شروع می کرد و پاس می داد به فرانسه و او هم پاس می داد به آلمان. به طور بسیار سنگینی این را پیگیری میکردند.
🔴 *گزارش جلسه علی باقری با مدیران رسانه ای*/2
یک مسئله دیگر هم که بسیار برایشان اهمیت داشت مسئله گریز هسته ای بود. جالب بود که میگفتند آن مدت زمان هایی که در برجام گنجانده بودیم از این جهت بود. من بهشان گفتم شما از کجا این برآوردهای زمانی را تعیین کردید که گفتند محرمانه است.
یک نکته دیگر اینکه قرار بود 8 سال و نیم بعد از برجام قرار بود که IR6 را آغاز کنیم و بسازیم. اما الان نه تنها ساختیم بلکه تولید انبوه کردیم و به 20 درصد و 60 درصد هم رسانده ایم. در مذاکره ما گفتیم که نابودی این سانترفیوژها خط قرمز ماست. با کش و قوس های فراوان بنا شد که همه آنها حفظ شود. طرف مقابل پذیرفت که ما این ماشین ها را انبار کنیم و هر زمان لازم شد بتوانیم به سرعت آنها را دوباره نصب کنیم. آنها گفتند در نطنز نباید نگهداری شود. باز هم ما مخالفت کردیم. چون هم انتقال زمان بر بود و هم معلوم نبود در حین انتقال هزار و یک مشکل پیش بیاید. بالاخره آنها پذیرفتند حرف ما را. اینجا نقطه ثقل اصلی تضمین شد. یعنی برگشت پذیری به هنگام.
یک نکته در مورد تضمین عرض کنم. تضمین باید جوری باشد که اختیار استفاده از آن ابزار در اختیار ما باشد. وگرنه دیگر تضمین نیست. این اتفاق افتاد و الان برگرداندن این دستگاهها در اختیار ماست.
مسئله ای که وجود دارد آمریکایی ها زمانی این احساس را کرده بودند که نظام ایران کارش تمام است. با این تحلیل آمریکا خارج شد تا بتواند یک فشار سنگین بیاورد و کار یکسره شود اما این تحلیل غلط بود. به هر طریق اگر ما تشخیص دهیم آمریکایی ها از دوباره از برجام خارج شده اند اختیار استفاده از این دستگاهها در اختیار ماست و ما می توانیم به سرعت برگردیم. بند 26 برجام که ما همین الان هم به آن استناد می کنیم اینجا کارساز است.
در مسئله هسته ای ما 4 رکن اساسی داریم: اول ماشین ها که گفتیم شرایط حفظ و انبار شدنشان را. دوم زیرساخت ها: تا اوایل اسفند طرف مقابل به طور جدی دنبال این بود که سکوهای بتنی که ماشین ها روی آنها سوار می شوند باید جمع آوری شود( همان اتفاقی که طبق برجام در فردو جمع آوری کردیم). در نهایت جمع آوری زیر ساخت ها را ما نپذیرفتیم. سوم:اورانیوم طبیعی: بنا شد طبق آنچه در برجام بود اورانیوم غنی شده بالای 3.6 را از کشور خارج کنیم و ما به ازای آن 250 تن اورانیوم طبیعی بگیریم. در دور قبلی ما به ازای تحویلی به ما 130 تن بود. رکن چهارم: دانش و تحقیق و توسعه: که ادامه پیدا می کند.
در مسئله تحریم ها برجام به طور کامل محقق می شود با این ملاحظه که تحریم های بیشتری گنجانده شده و امتیازات بیشتری گرفته ایم. در برجام 5 فرمان اجرایی رئیس جمهور بود که برداشته می شود و این بار هم اتفاق می افتد. 5 فرمان اجرایی هم در دوره ترامپ بود که آنها هم برداشته می شود. یکی از فرامین اجرایی ترامپ که موسسات و نهادهای عمومی و اقتصادی را شامل می شود هم موضوع مهمی است که با فشار بالا به طرف مقابل تحمیل کردیم. طبق این فرمان اجرایی آستان قدس، ستاد اجرایی فرمان امام، ستاد مشترک، کمیته امداد، بنیاد مستضعفان و .... که 150 مجموعه اقتصادی و 17 بانک را شامل می شود و تحریم بود از تحریم خارج می شود.
تحریم تسلیحاتی هم که در سال 1400 آقای عراقچی می گفت آمریکایی ها گفتند بررسی می کنیم اما وقتی جنگ غزه پیش آمد گفتند بر نمیداریم ولی در نهایت پذیرفتند که برداشته می شود. اما مسئله این بود که اینها مدعی بودند که ریشه اینها هسته ای نیست و نباید در متن توافق بیاید. در توافق هم نباشد نمی توان از ساز و کار توافق برای شکایت و ... استفاده کرد.
مسئله FTO هم اینجور شد که اواخر بهمن و اسفند مالی به مورا گفت که من می خواهم مستقیم گفت و گو کنم. من نپذیرفتم و گفتم که کاغذ رد و بدل شود. همین شد. مالی نوشته بود که ما حاضریم FTO را برداریم ولی شما باید در مقابل سنتکام را از فهرست سازمان های تروریستی بردارید. پاسخ ما این بود که این مسئله در اختیار دولت نیست و مجلس باید تصمیم بگیرد. دوباره گفتند پس حداقل 60 نفر از مقاماتی که شما تحریم کرده اید ( از افرادی که در شهادت حاج قاسم درگیر بودند) از تحریم خارج کنید. ما باز پاسخ دادیم این هم در اختیار دولت نیست و مجلس باید انجام دهد. بار سوم گفتند ارتباطی ( خط سرخ) میان نیروی دریایی آمریکا و ایران در خلیج فارس شکل بگیرد. این مورد را هم نپذیرفتیم. بار چهارم گفتند سخنگوهای وزارت خارجه ایران و آمریکا یک متن مشترک بخوانند با این مضمون که در چارچوب برجام توافق شد تلاش کنیم تعامل داشته باشیم و از صدمه به شهروندان یکدیگر خودداری خواهیم کرد. معنای این حرف این بود که عملا انتقام حاج قاسم منتفی است. باز هم ما نپذیرفتیم.
🔴 *گزارش جلسه علی باقری با مدیران رسانه ای*/3
در سفر اول مورا به تهران (اردیبهشت)، مورا گفت که انسداد ایجاد شده و شما بیاید ما به ازای حذف FTO را بگویید. یا حداقل بگذارید برای بعد از برجام. یعنی بعد از توافق روی آن بحث کنیم. ما گفتیم ما به ازای آن تضمین و تحریم ها را می خواهیم. و البته قبول میکنیم بعدن در موردش بحث کنیم. این 3 سال و عدم تسری تحریم های سپاه محصول همین شد. 2 و نیم سال بعلاوه 6 ماه را قبول کردند.
در مورد قوانین تحریمی آمریکا مثل آیسا و کاتسا و ... گفتیم باید بگونه ای عمل شود به تعهدات آمریکا ضربه نزند. عملا راهش ویو است. آمریکایی ها متعهد شدند که پاتریوت و کاتسا و ... به گونه اجرا شود که به تعهدات آمریکا ضربه نزند در غیر این صورت برجام نقض می شود.
زمان بندی توافق:
4 زمان اصلی در این توافق وجود خواهد داشت:
روز جمع بندی: وزرای خارجه نهایی می کنند و امضا می شود. از همین روز 3 فرمان اجرایی ترامپ ویو می شود و نه لغو. همان نهادهای اقتصادی و 17 بانک هم در این روز از تحریم خارج می شوند.
روز تایید: 60 روز بعد از روز جمع بندی می رسیم به روز تایید. این 60 روز برای آن است که مجلس در کشور ما و طرف های مقابل کارهای لازم را انجام دهد و هر آنچه لازم است تصویب کند. عملا به جهت تصویب مجلس این 60 روز به درخواست ما گنجانده شد.
روز باز اجرا: 60 روز بعد لحظه ای است که اجرای برجام به طور کامل آغاز می شود. 7 روز قبل از روز باز اجرا ما طی نامه ای اعلام می کنیم که ما موافق باز اجرا هستیم و آماده ایم که کار را شروع کنیم. این روز از این جهت روز باز اجرا نامیده شد که بناست همان برجام دوباره شروع به کار کند. در این روز آن فرامین اجرایی که ویو شده بود به طور کامل لغو می شود.( نکته دیگر اینکه مواد هسته ای ما قبل از روز باز اجرا در ایران است و خارج نمی شود)
روز تکمیل: 45 روز بعد از روز باز اجرا همه طرفین باید اجرای تعهدات خود را تکمیل کرده باشند.
راستی آزمایی:
منزمان راستی آزمایی ابتدا 24 ساعت بود. بعد شد 30 ساعت و وقتی ما تحویل گرفتیم شده بود 48 ساعت. ما با وزارت نفت و بانک مرکزی صحبت کردیم و گفتند واقعا شدنی نیست. طبق تدبیری که شد از روز جمع بندی که تحریم برخی نهادهای اقتصادی و 17 بانک برداشته می شود ما میتوانیم راستی آزمایی را تا 4 ماه بعد انجام دهیم. از طرفی از فردای روز تایید تا روز باز اجرا هم فرصت اصلی راستی آزمایی است.
اگر ما راضی نبودیم 7 روز قبل از باز اجرا نامه میزنیم و مثلا میگوییم فلان موضوع حل نشده و توسط هماهنگ کننده می رود در جلسه کمیسیون مشترک ( کمیسیونی که هنوز آمریکا عضو آن نیست) و تصمیم گیری می شود. نکته این است که کمیسیون همه چیز اجماعی است و اگر ما موافقت نکنیم عملا تصمیم اتخاذ نمی شود. 16 محدودیت وجود دارد که همه اجماعی است به جز یک مورد آنهم موردی است که آژانس اعلام می کند دسترسی داشته باشد و ما نمی دهیم و اینجا اجماعی نخواهد بود. لذا برگشت پذیری از روز باز اجراست.
در مورد آژانس یک اتفاقی افتاد. ما باید دو مسیر میرفتیم: یک مسیر فنی و یک مسیر سیاسی. مسیر فنی همان سازمان انرژی اتمی ما با آژانس گفت و گو می کرد و مسیر سیاسی هم همین مذاکرات ما با این اراذل و اوباش بود.
اما در حین مذاکره آژانس سوال پرسید و سازمان جواب داد و مدیر کل آژانس نامه نوشت به شورای حکام و قطعنامه علیه ما صادر شد. ما این موضوع را تبدیل به فرصت کردیم. به آنها گفتیم دیگر نمی شود به شما اعتماد کرد. به هر حال کار کشید به دوحه و در دوحه قرار شد تاریخ های عوض شود. یعنی تاریخ سوال و پاسخ و گزارش مدیرکل به شورای حکام تغییر کند. ابتدا مورا می گفت به ما ربطی ندارد و شما خودتان باید با آژانس این مسئله را حل کنید ولی در نهایت پذیرفعت که خودش میدان دار بشود و ارتباط بین این موضوعات برقرار شود. 3 عبارت گنجانده شد. یک عبارت در بخش تصمیم و دو عبارت در ترتیبات اجرایی.
در مورد اسنپ بک هم چون در برجام آمده است و هم در قطعنامه 2231 نمی شود که کلا حذف کنیم. فقط بنا شد کمی این ابزار رو معقول تر کنیم. قید و شرط آوردیم که این اتفاق زمانی ممکن است که مبتنی به گزارش آژانس باشد. اگر کشوری هم به طور نامعقول اسنپ بک کرد بقیه کشورها باید اقدام او را جبران کنند.
نکته مهم این است که طرف مقابل تا پایان دوره اول بایدن قطعا از برجام خارج نخواهد شد. از طرفی اگر فردای انتخابات آینده رئیس جمهور آینده بخواهد از برجام خارج بشود طبق توافق باید 3 سال بگذرد و این با 2 و نیم سال آینده دوره بایدن می شود 5 و نیم سال.
تبادل زندانی هم در زمان آقای عراقجی نهایی شده بود. یک سند هم در زمان ما نهایی شد و آماده ایم اجرا کنیم. خود آمریکایی تعلل کردند و موکول شد به آینده./اخبار سوریه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این گزارش را ببینید تا متوجه بشید که تخلفات فولاد چه ربطی به قیمتگذاری دستوری و وزارت صمت داره!
اگر شفافیت در سه حوزه درآمدی و مصرفی و سرمایه ای باشه و هر نوع گردش پولی رهگیری بشه، زمینه این رانت و فسادها برداشته میشه و بعد هم خود دلالی ها
هدایت شده از A Derakhshani
۵۲هزار میلیارد تومن بخاطر اختلاف قیمت کارخانه و بازار به جیب دلال ها و واسطه ها و بعضا مصرف کننده رفته
هدایت شده از A Derakhshani
در کل سیستم دو نرخی باعث ایجاد دلالی و واسطه گری می شود چه در سطح کلان مثل فولاد و خودرو سازی و ... چه در سطح خرد مثل فروش لاستیک و قند و شکر دولتی و ... که به نسبت خودشان بازار هم کوچک تر است.