تحلیل سیاسی منطقه و جهان
✳️وضعیت تجارت خارجی ایران در ماههای اخیر چگونه است؟ تجارت خارجی کشور در دو ماهه امسال به ۲۵ میلیون
نایبرئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه ارز موردنیاز واردات کشور حدود 40 میلیارد دلار در سال است، اظهار کرد: در حاضر صادرات غیرنفتی ما نیز نزدیک به همین رقم 40 میلیارد دلار است و بنابراین بهزودی صرفا از محل صادرات غیرنفتی خود میتوانیم نیازهای وارداتی خود را تامین کنیم.
http://fna.ir/1sh1q2
تاریخ این مصاحبه آبان ماه سال گذشته بوده است.
صادرات و واردات ما به سختی با هم تراز شده اند و اگر قرار بر واردات خودرو باشد یعنی سالی ۲_۳میلیارد دلار نیاز ارزی جدید ایجاد می شود که تامین آن به بقیه بخش ها آسیب می زند
لذا اگر صادرات ما چند برابر واردات و نیاز ارزی کشور باشد به راحتی می توان بحث واردات خودرو را دنبال کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبر انقلاب: در دوران هوش مصنوعی نمیتوان با همان شیوههای ۴۰ سال پیش کار کرد
🔹بزرگترین توصیۀ امام ادامه راه او و پیروی از میراث اوست. ما باید آن ۳ تحولی که امام ایجاد کرد را دنبال و حفظ کنیم.
🔹در دوران هوش مصنوعی و کوانتوم و... نمیتوان با همان شیوههای ۴۰ سال قبل کار کرد. امروز ابزارها باید متناسب با زمان انتخاب شود.
✍هوش مصنوعی می تواند حکمرانی را تسهیل کند و با کمک آن شفافیت را ایجاد کرد. بخش های مختلفی در کشور روی پروژه های هوش مصنوعی کار می کنند که در آینده نزدیک نتایج کار آنها را خواهیم دید.
✳️ اسرائیل: در مقابل ایران تنها ماندیم
رسانههای صهیونیستی:
🔹ایران بعد از ۷ سال امروز و در حالی که امارات در شرف پیوستن به ائتلاف دریایی جدید ایران در منطقه است، سفارت خود را در ریاض بازگشایی میکند. این همگرایی ایران با کشورهای عربی هشدارهای مهمی در پی دارد مبنی بر اینکه نقشه منطقه در حال تغییر است.
🔹در این میان مصر نیز به عنوان اولین کشوری که توافقنامه صلح با اسرائیل امضا کرده بود، اکنون مذاکراتی را با تهران جهت بهبود روابط با آن آغاز کرده است.
🔹درباره پرونده هستهای ایران و بسته شدن پرونده تحقیقات علیه ایران توسط رئیس سازمان بینالمللی انرژی اتمی نیز اسرائیل در یک جبهه دیگر در برابر این کشور تنها ماند.
✳️آمار عجیب از تعداد خانههای خالی در کشور / برخی صاحب ۱۰۰ خانه خالی هستند
دولت اعلام کرده که تا کنون حدود ۲۰۰ هزار خانه خالی در کشور مشمول مالیات شده و اولویت شناسایی، واحدهای آن دسته از مالکانی است که بیش از ۱۰۰ خانهی خالی در اختیار دارند؛ یعنی صدها نفر در ایران مالک بیش از ۱۰۰ خانه خالی هستند.
#اقتصادی
#خلأ_قانونی
#شفافیت
روسیه: ایدۀ گازی ایران را بررسی میکنیم
🔹معاون وزیر خارجۀ روسیه: آژانسهای روسی طرح ایران دربارۀ ایجاد قطب گازی توسط روسیه، قطر و ترکمنستان را از نزدیک بررسی خواهند کرد. ما در این زمینه با همۀ بازیگران در تماس نزدیک هستیم.
🔸وزیر نفت چند روز پیش گفته بود در تلاشیم که با همکاری روسیه، ترکمنستان و قطر، عسلویه را به قطب گازی تبدیل کنیم.
@Farsna - Link
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ کارشناسان بلاروس:
📍ایران کشوری کهن است و آنگونه که اصطلاحاً می توان گفت مانند هاب حمل و نقل است/ایران مسیر اصلی و تقاطع مسیرهای تجاری بوده است مانند جاده ابریشم که از آنجا عبور کرده/ایران امروز نیز نقش مهمی را از نظر ژئوپلیتیکی بازی می کند و نقش کلیدی در آرامش خلیج فارس دارد/به همین خاطر دولتی قدرتمند مانند ایران سیاست را در منطقه کنترل می کند و به نوعی در برابر ترکیه موازنه ایجاد میکند/در ایران همانگونه که می دانیم تکنولوژی قدرتمندی در تولید پهپاد و سلاح های مدرن وجود دارد/ایران همچنین نقش عظیمی را در سرکوب داعش بازی کرد/ اگر سعودی ها با ایران هماهنگ باشند و نقاط مشترک را بیابند آنگاه می توانند برای خود شرایط آرامی را مهیا کنند...
#روسی
🆔 @Kavoshmedia
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
#نقدینگی
فکر میکنم بازار خودرو به استقبال این پولا رفته امروز افزایشی شده😏
ونزوئلا دو برابر سرمایهگذاری جذب شده با برجام را نصیب ایران کرد
با صدور ۲.۸ میلیون تجهیز ایرانی به ونزوئلا پالایشگاه الپالیتو احیا شد و صادرات نفت ایران به ونزوئلا به روزانه ۱۰۰ هزار بشکه رسید.
ایران ماهانه ۲ میلیون بشکه میعانات گازی هم به ونزوئلا صادر میکنه.
نتیجه، ارزآوری سالانه ۴.۵ میلیارد دلاره، دو برابر سرمایهگذاری جذب شده با برجام.
🔻🔻🔻🔻
https://eitaa.com/tahlilrahbordi_mantaghe
✳️سردار کاظمی: سرویسهای اطلاعاتی نزدیک به ۲۰کشور در اغتشاشات ۱۴۰۱ نقشآفرینی کردند
رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران:
🔹بررسیهای اطلاعاتی سازمان اطلاعات سپاه بیانگر نقشآفرینی و مشارکت سرویسهای اطلاعاتی نزدیک به ۲۰ کشور در اغتشاشات ۱۴۰۱ است.
🔹از کشورهایی که در این زمینهها فعال بودهاند، میتوان به آمریکا، انگلیس، امارات، عربستان، فرانسه، آلمان، کانادا، بلژیک، اتریش، آلبانی، استرالیا، ایسلند، ایتالیا، کوزوو، نروژ، بحرین، نیوزلند و رژیم اشغالگر صهیونیستی اشاره کرد.
🔻برخی از تحرکات این سرویسها و عواملشان به شرح زیر است:
۱) تحرکات دیپلماتهای سفارت فرانسه در تهران برای جمعآوری اطلاعات میدانی از اغتشاشات و وضعیت نیروهای امنیتی و انتظامی در مهرماه و تبادل اطلاعات با افسر اطلاعاتی سفارت یکی از کشورهای اروپایی
۲) تلاش رژیم صهیونیستی برای توجیه ایجاد صندوق حمایت از اعتصاب کنندگان و معترضین به ابتکار و تامین مالی آمریکا و دیگر کشورها
۳) جلسه سفرای ۲۸ کشور اروپایی در سفارت یک کشور اروپایی در نیمه مهرماه ۱۴۰۱ برای بررسی پیشنهاد فراخوان سفرای کشورهای عضو اتحادیه اروپا و بستن سفارتخانههای اروپایی با محوریت آلمان
۴) استفاده از اتباع غیراروپایی (افغانی، پاکستانی، عراقی) و حضور اتباع اروپایی برای جمعآوری اطلاعات و مستندسازی وضعیت اغتشاشات که منجر به بازداشت ۴۰ نفر از اتباع یکی از کشورهای همسایه، یک تبعه فرانسوی-ایرلندی در استان خراسان رضوی و یک تبعه آلمانی در استان اردبیل شد.
۵) تشدید فعالیتها و پشتیبانی سازمان سیا در جهت ایجاد بسترهای سایبری لازمِ مخابره اخبار اغتشاشات از جمله تلاش برای ارسال تجهیزات فنی، ابزارهای گریز و لغو تحریم وسایل مرتبط با ارتباطات موبایلی
۶) درخواست سیا مبنی بر تشکیل تیم مشترک با موساد و امآیشش برای فعالسازی مجدد پروژه ترور دانشمندان به ویژه در حوزه هستهای و فضایی و نظامی در اواخر اغتشاشات
۷) نشست دورهای مشترک سازمان اطلاعاتی امارات و رژیم صهیونیستی در یک کشور عربی با موضوع حمایت از اغتشاشات در ایران
#وقت_حساب
#منافقین
#اروپا
تحلیل سیاسی اقتصاد سیاست خارجی۱۴ ژوئن، ۱۲.۳۰.mp3
12.27M
تحلیل سیاسی اقتصادی
✅بررسی سیاست خارجی دولت و نتایج اقتصادی آن
✅نتایج سفر رئیس جمهور به آمریکای لاتین
علی درخشانی
قم موسسه امام خمینی(ره)
چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۳/۲۴
#چهارشنبه_های_سیاسی
#اقتصادی
#ونزوئلا
#امریکای_لاتین
#خنثی_سازی_تحریم
https://eitaa.com/tahlilrahbordi_mantaghe
✳️ امیرعبداللهیان: خبرهای خوبی در راه است
🔹همکاریهای ایران با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس وارد فصل نوینی شده. در کشورهای قطر، عمان، کویت، امارات موضوعات دوجانبه را در دستور کار جدی خود قرار دادیم و درباره رفع موانع و تسهیل همکاریهای اقتصادی، تجاری، گردشگری، علمی و فناوری بحث و تبادلنظر داشتیم.
🔹درخصوص همکاریهای منطقهای بین کشورهای حاشیه شمالی و جنوبی خلیج فارس، ایده تشکیل مجمع گفتوگو و همکاریهای منطقهای مطرح شد و مورد استقبال این ۴ کشور قرار گرفت.
🔹در شهریورماه به ابتکار دبیرکل سازمان ملل اولین نشست وزرای خارجه همسایه ۸ کشور را داریم یعنی کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به اضافه ایران و عراق.
🔹در چارچوب همکاریهای اقتصادی و تجاری خبرهای خیلی خوبی را در آینده برای مردم خواهیم داشت.
✳️یک گام تا افزایش ظرفیت کریدور ریلی شرق به غرب کشور/دستور رئیسجمهور برای تزریق ۱۳۰۰ میلیاردتومان به این پروژه ملی
♦️تکمیل خط دوم کریدور ریلی شرق به غرب کشور که بیش از دو دهه اجرای آن به تعویق افتاده بود با بازدید محسن منصوری معاون اجرایی رئیس جمهور وتصویب هزار و سیصد میلیارد تومان اعتبار بر مدار اجرا افتاد.
♦️در سفر اول رئیس جمهور به استان زنجان ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای افزایش ظرفیت این کریدور ریلی مصوب شده بود که در سفر معاون اجرایی رئیسجمهور و در راستای بررسی و پیگیری مصوبات سفر هیات دولت به این استان، با نظر رئیس جمهور، این مبلغ به ۲هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان جهت تکمیل خط ۲ ریلی این کریدور رسید.
♦️ارتقای جایگاه ترانزیتی ایران در منطقه، ۲برابر شدن ظرفیت حمل بار، افزایش سرعت قطارها به بیش از ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، کاهش بیش از یک ساعته زمان سفر از زنجان به تهران، کاهش تلاقی وتوقف قطارها، افزایش ایمنی وکاهش مصرف سوخت ازمزایای این طرح ملی است.
♦️تکمیل خط دوم این کریدور ریلی، سال آینده در هفته دولت به بهرهبرداری میرسد.
🟠پذیره نویسی #بیواتانول کرمانشاه در هفته های آینده انجام می شود
🟠۳۵۰۰ میلیارد تومان از این منبع تامین مالی خواهد شد
✍بهترین گزینه برای پیشبرد سریع پروژه های کلان استفاده از ظرفیت پول های دست مردم است با اینکار مردم در پیشرفت کشور سهیم می شوند و جلوی برخی فعالیت های مخرب نیز گرفته می شود و به کنترل تورم کمک می شود.
#اقتصادی
#پنجره_فرصت
#ظرفیت_های_مردمی
#تولید
#تورم
هدایت شده از بینش راهبردی
بندر چابهار تنها بندر اقیانوسی کشور که از حیث راهبردی و احیای کریدور شمال جنوب نقش بسیار مهمی دارد.
من اگر سرمایه داشتم و می خواستم سرمایه گذاری کنم حتما بندر چابهار را انتخاب می کردم
اگر دنبال یک سرمایه گذاری مطمئن و راهبردی هستید پیشنهادم سرمایه گذاری در این بندر است.
قطعا سود سرشاری عایدتان خواهد شد.
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
بندر چابهار تنها بندر اقیانوسی کشور که از حیث راهبردی و احیای کریدور شمال جنوب نقش بسیار مهمی دارد.
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی، در جنوب شرق ایران و در سواحل دریای عمان واقع شده و هند سالها است که به دنبال سرمایهگذاری در این بندر است. بحث حضور هندیها در بندر چابهار از سال ۲۰۰۳ مطرح، در سال ۲۰۱۶، به عقد قرارداد منجر و در سال ۲۰۱۹ هم با سرمایهگذاری آنها محقق شد.
این سرمایهگذاری در قالب قرارداد ساخت، تملک، بهرهبرداری و واگذاری است. طبق این قرارداد، هند برای چابهار به میزان ۸۵ میلیون دلار تجهیزات حمل و بارگیری خریداری و نصب میکند. علاوه بر مبلغ فوق، هند ۱۵۰ میلیون دلار برای توسعه پسکرانههای بندر خط اعتباری اختصاص داد. طبق این قرارداد، اداره بندر چابهار به مدت ۱۰ سال به هند واگذار خواهد شد که از قرار معلوم، طرف ایرانی هنوز آن را امضا نکرده است.
نتایج برخی بررسیها هم نشان میدهد با وجود اینکه سرمایهگذاری هند در بندر چابهار عملیاتی و مسیر توسعه آن مشخص شده، روند سرمایهگذاری و پیشرفت بندر بهکندی پیش میرود؛ به طوری که نمیتوان انتظار داشت توسعه بندر در کوتاهمدت عملیاتی شود.
از تضاد اهداف ژئوپلیتیکی ایران و هند به عنوان یکی دیگر از عوامل کندی اجرای تعهدات دهلی برای توسعه این بندر نام برده میشود. بر اساس برخی تحلیلها، هند تمایل دارد از بندر چابهار برای مقابله با چین و پاکستان استفاده کند؛ در حالی که ایران میخواهد با توجه به روابط دوستانه خود با این دو کشور، این دو بازیگر را در پروژه چابهار شریک کند.
از طرف دیگر، تداوم سیاست تقابلی ایران و آمریکا و تلاش ایران برای استفاده از بندر برای مقابله با انزوای مدنظر آمریکا باعث شده است که این مسئله با سیاستهای هند همخوانی نداشته باشد و این تضاد در منافع ژئوپلیتیکی باعث میشود نتوان برای موفقیت این پروژه همکاری در سالهای آینده چشمانداز روشنی تعریف کرد و دستاورد ملموسی برای آن انتظار داشت./
https://www.asianews.ir/u/7ue
✍️یک امتیاز اقتصادی خوب به طرف هندی داده ایم ولی کار ما پیش نرفته است و حدود 8 سال است که منتظریم طرف هندی به تعهدات خودش عمل کند ولی دارد سر باز می زند
یک اراده ی ملی و فراگیر لازم است تا ظرفیت های مردمی را به خدمت بگیرد وچنین پروژه های بزرگی را پیش ببرد.
به نظر شما وقتی سرمایه گذار خارجی همکاری نمی کند اگر همان سود را به مردم بدهیم همکاری نمی کنند؟
#مجلس
#تحریم
#صمت
#اقتصاد_مردم
#ظرفیت_های_مردمی
https://eitaa.com/tahlilrahbordi_mantaghe
تحلیل سیاسی منطقه و جهان
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی، در جنوب شرق ایران و در سواحل دریای عمان واقع شده و هند سالها اس
وزیر راه و شهرسازی چندی پیش در پاسخ به اینکه وضعیت سرمایهگذاری طرف هندی برای توسعه بندر چابهار به کجا رسید، بیان کرد: ما به هیچ وجه در شرایطی نیستیم که با ظرفیت عظیمی که بنادرمان دارد، کسی بخواهد با منت حضور پیدا کند. آنقدر تقاضا برای سرمایهگذاری در بنادر ایران چه از سوی نهادهای مالی و فعالان بخش خصوصی داخلی و چه سرمایهگذارهای خارجی زیاد است که ما باید بین آنها انتخاب کنیم و امسال سال رونق سرمایهگذاری در این بخش خواهد بود.
مهرداد بذرپاش همچنین با تاکید بر انعقاد قرارداد بلندمدت در چابهار، اظهار کرد: هرکس ابراز تمایل کند، باید بهصورت بلندمدت حضور پیدا کند. در حال حاضر هم دو پیشنهاد جدید در این بخش داریم.
بذرپاش چند روز بعد در دیدار با سعیدبن حمود المعولی ـ وزیر حملونقل و ارتباطات و فناوری اطلاعات عمان ـ از پیشنهاد عمان برای سرمایهگذاری در بندر چابهار خبر داد و گفت که منتظر پیشنهادهای قطعی کشور عمان هستیم.
با این اوصاف در حالی که به نظر میرسد ظرفیتهای بندر چابهار، وزیر راه را بر آن داشته که سرمایهگذاری بلندمدت و بدون منتی در چابهار فراهم کند، باید دید آیا سرمایهگذاری هندیها در چابهار به سرانجام میرسد یا همکاری با هند در چابهار متوقف میشود و عمان قرار است سرمایهگذاری در این منطقه را بر عهده بگیرد.(1402/03/06)
freena.ir/detail/66684
✳️بذرپاش: شبکه ترانزیت کشور به اندازه نفت درآمدزاست
🔹وزیر راه و شهرسازی:ایران سرزمین فرصتهای لجستیکی و ترانزیتی است و شبکه ترانزیت، کریدور، راه و ریل به اندازه نفت میتواند برای کشور تولید ثروت و درآمد کند.
🔹طرحی ضربتی برای ارتقای کیفیت راهها در سازمان راهداری کشور در حال اجراست و به این منظور ۲۰۰ اکیپ در راههای اصلی ایران تشکیل شده است و انتظار میرود این پروژهها تابستان امسال تکمیل شود زیرا مردم بویژه بعد از بارندگیهای اخیر در برخی راهها دچار مشکل هستند.
🔹اینک شاهد نوعی درهم ریختگی در حوزه ترانزیت کشور هستیم زیرا دستگاههای متعدد مدعی داشتن مسوولیت در این حوزه هستند در حالی که مسوولیت بسیاری از کارها در عمل بر عهده سازمان راهداری است اما با تصویب برنامه هفتم توسعه، در حوره ترانزیت کشور نظم ایجاد خواهد شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣 ویژه؛ شماره هفدهم
⏰ #مثبت۱۰۰ثانیه | مهندسی تلخ سیاسی
👈 مروری صد ثانیهای بر تجربهی تلخِ مهندسی سیاسی و سرزمینیِ غرب آسیا به دست دولتهای غربی پس از جنگ جهانی اوّل در سایه غفلت مسلمین
✏️ رهبر انقلاب در پیام حج: وحدت همچنین بدین معنی است که پیشروان سیاسی و فرهنگی در کشورهای اسلامی، به گونهای هماهنگ، خود را آمادهی شرایط نظم جهانیِ پیش رو کنند؛ جایگاه شایستهی امّت اسلامی را در تجربهی جدید جهان که سرشار از فرصتها و تهدیدها است، به دست خود و به ارادهی خود تعیین کنند؛ نگذارند تجربهی تلخِ «مهندسی سیاسی و سرزمینیِ غرب آسیا به دست دولتهای غربی پس از جنگ جهانی اوّل» تکرار شود.
#سایکس_پیکو
#بی_ثبات_سازی
#امت_سازی
#حج
https://eitaa.com/tahlilrahbordi_mantaghe