♦️ جیک سالیوان: بایدن میخواهد ایران را تحت کنترل درآورد
🔹 جیک سالیوان گزینه مشاور امنیت ملی دولت جو بایدن در گفتگو با هیئت مدیره روزنامه والاستریت ژورنال به موضوعات مهم سیاست خارجی آمریکا از جمله ایران پرداخته است. سالیوان گفته است دولت آتی آمریکا مایل است با بازگشت به توافق هستهای و اجبار تهران به اجرای تعهدات توافق اصلی، ایران را به داخل جعبه بازگرداند (تحت کنترل درآورد) و آمریکا نیز حاضر است به مفاد توافق 2015 احترام بگذارد.
🔹 سالیوان اضافه کرده است این کار شدنی و دستیافتنی است و جو بایدن تلاش خواهد کرد خسارتی که دولت ترامپ با خروج از توافق وارد کرد خنثی سازد. به گفته سالیوان بازگشت به توافق، زمینهای را برای مذاکرات متعاقب در مورد مسائل گستردهتر فراهم میکند.
اندیشکده راهبردی تبیین
@tahllilesiasi
🔴 رئیس مجلس با ارسال نامهای خطاب به مدیرعامل روزنامه رسمی کشور ضمن ابلاغ قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها از وی خواست این قانون در روزنامه رسمی چاپ شود
@tahllilesiasi
💥یک روش مهم رسانهای: عقاید اکثریت
🔻فرضیه اصلی این روش این است که اگر اکثریت مردم کاری را انجام می دهند یا به چیزی اعتقاد دارند و این موضوع به گونهای بازنمایی می شود که آن کار یا عقیده حتما درست است. نکته اینجاست به دلیل اینکه انسان میل به قرار گرفتن در میان گروه اکثریت را دارد، اغلب بطور ناخودآگاه تحت تاثیر این موضوع قرار میگیرد.
🔻استفاده از نظرسنجیها در پیام های رسانه ای هم دقیقا به همین منظور صورت می گیرد. گاهی هشتگها و تلاش برای ترندسازی آنها نیز در همین راستا انجام میشود. سازندگان پیام های رسانه ای می خواهند نشان دهند که اکثر مردم نظر خاصی را دنبال می کنند، پس شما هم چنین باشید.
🔻این روش یکی از روش های رایج برای تغییر سبک زندگی است. همه این طور لباس می پوشند، همه این طور حرف میزنند، همه این طور رفتار میکنند و...
🔻همیشه "همه این طور هستند" ها را باور نکنید. گاهی همه این طور هستندها ساختگی اند برای اینکه شما احساس کنید در اقلیت قرار گرفته اید و مجبور به تبعیت شوید.
✍️معصومه نصیری
#عملیات_روانی
@tahllilesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥#فیلم_نوشت/ مهلت دادن به اسرائیل اشتباه است
🔹ما گفتهایم مکرر که #اسرائیل- این جرثومه فساد- اکتفا به قدس، اکتفا به بیت المقدس، نخواهد کرد. و اگر مهلت داده شود، تمام دوَل اسلامی در معرض خطر است.
📅امام خمینی(ره) | ۲۶ مرداد ۱۳۵۸
✅ @EMAM_COM
@tahllilesiasi
♦️ اندیشکده مطالعات راهبردی و بینالمللی: ایران، نگاهی فراتر از ترور
#گزارش_کوتاه
🔷 اندیشکده مطالعات راهبردی و بینالمللی در گزارشی ترور شهید فخریزاده را جزیی از پازلی بزرگتر دیده و در چند محور بدان پرداخته است:
1️⃣ برنامه هستهای
در این گزارش آمده است حجم و سطح غنای اورانیوم در صنعت هستهای ایران به میزان قابل توجهی افزایش یافته و این کشور سانتریفیوژهای جدیدی را به کار بسته است. علاوه بر این موارد که در چارچوب گامهای کاهش تعهدات رخ داده، برجام نسبت به آزمایشهای مرتبط با تولید مواد شکافتپذیر با دقت بالایی ورود نکرده و امکان پنهانکاری آزمایشهای سوخت هستهای در ایران وجود دارد. بستهشدن پرونده ابعاد نظامی برنامه هستهای ایران، مهمترین نقص این توافق است.
2️⃣ برنامه موشکی
در ادامه این گزارش نوشته شده است حملات دقیق موشکهای بالستیک و کروز از سوی متحدان یمنی ایران به سوی عربستان نشان میدهد برنامه موشکی ایران از منظر دقت، سرعت و قدرت، پیشرفت قابل ملاحظهای کرده است. علاوه بر اینکه در توسعه پهپادهای نظامی نیز رشد محسوسی داشته که میتواند مراکز نظامی و صنعتی متحدان عرب آمریکا را هدف قرار دهد. شناورهای تندرو، مینهای هوشمند و موشکهای ضدکشتی، دیگر ابعاد پیشرفت برنامه نظامی است که در کنار سامانه S300 و خرید احتمالی سامانه S400 از روسیه به ایران قدرت بالایی میبخشد.
3️⃣ برنامه منطقهای
به نوشته نویسنده گزارش، قدرت حزبالله در لبنان، تسلط حکومت اسد بر سوریه، پیشرویهای انصارالله در یمن، کاهش نفوذ آمریکا در عراق و احتمال خروج این کشور از افغانستان، همگی به توسعه نفوذ منطقهای ایران انجامیده است. همچنین محاصره قطر از سوی عربستان و متحدانش به شکاف در شورای همکاری خلیج فارس منجر شده است.
🔷 نویسنده حوادث یک سال اخیر پس از ترور سردار سلیمانی، خرابکاری در نطنز و ترور دکتر فخریزاده را در چارچوب فرآیندی برای مقابله با روند روبهرشد ایران در سه حوزه فوق برمیشمارد و به دولت بایدن هشدار میدهد که با بازگشت به برجام سبب تقویت بیش از حد ایران نشود.
🔶 این ترور را نه اقدامی خودسرانه از سوی رژیم صهیونیستی در تقابل با سیاست خارجی بایدن بلکه میتوان بخشی از تلاش مشترک این دو بازیگر برای افزایش فشار بر ایران جهت وادارسازی به تعمیم برجام به حوزههای موشکی و منطقهای قلمداد کرد. به همین دلیل این جنایت نهتنها پاسخی قاطع میطلبد بلکه بههیچوجه نباید در دام بازی دموکراتها در نقش «پلیس خوب» افتاد.
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
https://www.csis.org/analysis/iran-looking-beyond-assassination
اندیشکده راهبردی تبیین
@tahllilesiasi
در پی عدم ابلاغ قانون «مصوبه مجلس درباره لغو محدودیتهای هستهای» توسط رئیسجمهور، محمدباقر قالیباف بهعنوان رئیس مجلس شورای اسلامی، این قانون را ابلاغ کرد.
بر اساس قانون، حسن روحانی میبایست تا دیروز این قانون را به دستگاههای اجرایی ابلاغ میکرد، اما با امتناع او از این کار، محمدباقر قالیباف به طور مستقل، ابلاغ قانون را انجام داد.
در واکنش به ابلاغ قانون و انتشار آن در روزنامه رسمی، علی ربیعی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی، گفت که دولت انتظار دارد در مواردی که مربوط به حوزه کلان ملی و امنیت کشور است، نظرات اعضای دولت در شورایعالی امنیت ملی نیز لحاظ شود.
درحالیکه حسن روحانی، بهعنوان رئیس شورایعالی امنیت ملی با ابلاغ قانون اخیر مخالف است، دبیرخانه این شورا در بیانیهای اعلام کرد که این مصوبه مغایر با منافع ملی نیست و مشکلی ایجاد نمیکند.
در همین رابطه سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه گفته بود که ما موافق این نبودیم که نظرات تخصصی در قانون لحاظ نشود. طبیعی است که مجلس شورای اسلامی مسیری را رفته و بر اساس برداشتهای خود مصوبهای را داشته است.
قرار بود که علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی هستهای بهعنوان نماینده دولت، درباره این موضوع با مجلس رایزنی کند. بااینحال به نظر میرسد که گفتگوها و رایزنیها به نتیجه نرسیده و حسن روحانی به همین دلیل قانون را ابلاغ نکرده است.
همچنین، حسینعلی امیری معاون امور مجلس رئیسجمهور دررابطهبا این موضوع گفته بود تصمیمات مربوط به برجام و احکامی که در این مصوبه در نظر گرفته شده، نیاز به تصمیمات فرا قوهای و عمدتاً هم شورای امنیت ملی دارد که این موضوع هم یکی از دلایل مخالفت دولت با آن است.
این اختلافنظر از آنجا ناشی میشود که دولت با تصویب قانون اخیر که دولت را مکلف میکند تا تعهدات برجامی را کاهش دهد، مخالف است و آن را نوعی «سنگاندازی» بر سر راه برداشتن تحریمها میداند.
#مجلس #قالیباف #حسن_روحانی #ایران #ایندیپندنت_فارسی
@tahllilesiasi