🌹اخلاق
🌹عارف بزرگ مرحوم آيتالله کوهستانی:
🌸اهل_علم در هر زمانی در معرض اغفال و فریب قرار دارند، منتها زمانها فرق میکند؛ در عصر و زمان ما، توبیخ و ملامت در کار بود، میگفتند شغل قحط است که انسان آخوند بشود.
🔹روحیه را سست میکردند و امیدها را مبدل به یأس و ناامیدی مینمودند، ولی ما از ملامت و سرزنش آنان اغفال نشدیم و با نان_و_پنیر آقا امامزمان عليهالسلام ساختیم؛ وفا نشان دادیم و صفا دیدیم.
🔸اما عصر و زمان شما عصر دانه_و_دام است، هم حقوق و پول را مطرح میکنند و هم مقام و پست وعده میدهند، تا شما را فریب دهند، مراقب باشید نسبت به امام زمان(عج) بیوفایی نکنید، استقامت کنید؛ وفادار باشید تا به مقصد برسید.
🌸🌸🌸
🌹فال علی علیه السلام:
أَلصَّبْرُ صَبْرانِ: صَبْرٌ عِنْدَ الْمُصیبَهِ حَسَنٌ جَمیلٌ، وَ أَحْسَنُ مِنْ ذلِکَ الصَّبْرُ عِنْدَ ما حَرَّمَ اللّهُ عَلَیْکَ.
🌸حضرت علی علیه السلام فرمودند:
«صبر بر دو قسم است: صبر بر مصیبت که نیکو و زیباست، و بهتر از آن صبر بر چیزى است که خداوند آن را حرام گردانیده است».
🌸🌸🌸
🌹قال علی علیه السلام
إِنَّ اللّهَ یُعَذِّبُ سِتَّهً بِسِتَّه : أَلْعَرَبَ بِالْعَصَبیَّهِ وَ الدَّهاقینَ بِالْکِبْرِ وَ الاُْمَراءَ بِالْجَوْرِ وَ الْفُقَهاءَ بِالْحَسَدِ وَ التُّجّارَ بِالْخِیانَهِ وَ أَهْلَ الرُّسْتاقِ بِالْجَهْلِ.
🌷حضرت علی علیه السلام فرمودند:
«خداوند شش کس را به شش خصلت عذاب کند:عرب را به تعصّب، و خان هاى ده را به تکبّر، و فرمانروایان را به جور، و فقیهان را به حسد، و تجّار را به خیانت، و روستایى را به جهالت».
🌸🌸🌸
🌸 روایت:
🌹 قَالَ الامامُ العَسکَریّ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ:
«إِنَّكُمْ فِي آجَالٍ مَنْقُوصَةٍ وَ أَيَّامٍ مَعْدُودَةٍ وَ اَلْمَوْتُ يَأْتِي بَغْتَةً؛
مَنْ يَزْرَعْ خَيْراً يَحْصُدْ غِبْطَةً وَ مَنْ يَزْرَعْ شَرّاً يَحْصُدْ نَدَامَةً؛ لِكُلِّ زَارِعٍ مَا زَرَعَ؛
لاَ يُسْبَقُ بَطِيءٌ بِحَظِّهِ وَ لاَ يُدْرِكُ حَرِيصٌ مَا لَمْ يُقَدَّرْ لَهُ؛
مَنْ أُعْطِيَ خَيْراً فَاللَّهُ أَعْطَاهُ وَ مَنْ وُقِيَ شَرّاً فَاللَّهُ وَقَاهُ.»
🌹امام حسن عسکری علیه السلام فرمودند:
▫️بىشكّ شما را عمرى كوتاه و روزهایى محدود است و مرگ ناگاه و بىخبر سر رسد؛
هر كس خوبى و خيرى بيفشاند، خوشى و سعادتى درو كند، و هر كس بدى و شرّى افشاند، ندامت و پشيمانى درو كند؛ زارع و كشاورز را همان باشد كه افشانده است؛
نه كُندرو از بهرهاش درماند و نه حريص آنچه از او نيست دريابد؛
و هر كس كه نعمتى يابد خدايش ارزانى داشته و هر كس از شرّى محفوظ ماند خدايش او را حفظ نموده.
📖 تحف العقول عن آل الرسول علیهم السلام، ج۱، ص۴۸۹
🌸🌸🌸
🔴 یادآوری زمان ماه گرفتگی
🟢 زمان : صبح چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳
🟣 مدت زمان ماه گرفتگی جزئی :
از ساعت ۵ و ۴۳ دقیقه صبح
شروع می شود و تا
ساعت ۶ و ۴۶ دقیقه صبح
ادامه خواهد داشت
🔵 نکات قابل توجه :
🔺 اوج ماه گرفتگی در ساعت ۶ و ۱۴ دقیقه صبح می باشد.
🔺 با توجه به اینکه طلوع خورشید در تهران ساعت ۵ و ۴۹ دقیقه می باشد ، در تهران و بسیاری از مناطق ایران فرصت کمی برای مشاهده این پدیده وجود دارد.
🔺 در نیمه شرقی کشور، این ماهگرفتگی قابل مشاهده نخواهد بود و در نیمه غربی نیز بهدلیل روشنایی بامدادی و نزدیکی به طلوع خورشید، فرصت مشاهده محدود است
🟠 تکلیف شرعی :
🔺 هنگام زلزله ، خورشید گرفتگی و ماه گرفتگی ، چه کلی و چه جزئی ، خواندن نماز آیات واجب است.
🔺 آغاز وقت نماز آیات برای خورشید گرفتگی یا ماه گرفتگی، زمانی است که خورشید یا ماه شروع به گرفتن میکند و تا زمانی که خورشید یا ماه به حالت طبیعی برنگشته، ادامه دارد.
🔺 نماز آیات دو رکعت است ،
که در هر رکعت پنج رکوع دارد ،
و به دو صورت خوانده میشود:
صورت اوّل: بعد از نیّت، تکبیرة الاحرام بگوید و یک بار حمد و یک سوره تمام بخواند و به رکوع برود و سر از رکوع بردارد، دوباره یک بار حمد و یک سوره تمام بخواند، باز به رکوع رود و همین طور تا پنج مرتبه و بعد از بلند شدن از رکوع پنجم دو سجده نماید و برخیزد، و رکعت دوّم را هم مثل رکعت اوّل بهجا آورد و تشهّد بخواند و سلام دهد.
صورت دوّم: بعد از نیّت و تکبیرة الاحرام و خواندن حمد، آیههای یک سوره را پنج قسمت کند و یک آیه یا بیشتر از آن را بخواند ،
و پس از خواندن آیه ، به رکوع برود و سر بردارد و بدون اینکه حمد بخواند، قسمت دوّم از همان سوره را بخواند و به رکوع برود و همین طور تا پیش از رکوع پنجم، سوره را تمام نماید.
🌹گزارش تصویری جلسه مدیریت مدرسه امام محمد باقر علیهالسلام با طلاب سطح یک و سطح عالی
همراه با تقدیر از طلاب برتر
چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳
🌸🌸🌸
🌹قال علی علیه السلام:
أَلاِْیمانُ عَلى أَرْبَعَهِ أَرْکان: أَلتَّوَکُّلِ عَلَى اللّهِ، وَ التَّفْویضِ إِلَى اللّهِ وَ التَّسْلیمِ لاَِمْرِللّهِ، وَ الرِّضا بِقَضاءِ اللّهِ.
🌹حضرت علی علیه السلام فرمودند:
«ایمان چهارپایه دارد: توکّل بر خدا، واگذاردن کار به خدا، تسلیم به امر خدا و رضا به قضاى الهى».
🌸🌸🌸
برکت
خداوند متعال بر خلاف سخن برخی از مردم که علم و دانش را به معنای گرسنگی و فقر می دانند، روزی اهل علم و دانش را تضمین کرده است، چون خودش دستور به یادگیری و نشر علم و دانش داده است.
🌹رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:
روزی طالب علم را خداوند متعال خود به عهده گرفته است و حساب ویژه ای برای او در نظر گرفته است.
منیه المرید/ص160
🌸🌸🌸
پاداش تارک گناه
🌹قال علی علیه السلام :
مَا الُْمجاهِدُ الشَّهیدُ فى سَبیلِ اللّهِ بِأَعْظَمَ أَجْرًا مِمَّنْ قَدَرَ فَعَفَّ، لَکادَ الْعَفیفُ أَنْ یَکُونَ مَلَکًا مِنَ الْمَلائِکَهِ.
🌸حضرت علی علیه السلام فرمودند:
«مُزد جهادگرِ کشته در راه خدا بیشتر از مرد پارسا نیست که می تواند معصیت کند ـ لیکن پارسا. می ماند و چنان است که گویى پارسا فرشته اى است از فرشته ها».
🌸🌸🌸
🌹«وَ لَا تَبْقَی الْاَرْضُ بِغَیرِ حُجَّةٍ لِلّٰهِ عَلَی عِبَادِهِ»
🖇یکی از خورشیدهای فروزان، به فضل و کمک پروردگار و به اراده الهی، امروز در زمان ما به عنوان «بقیة الله فی ارضه» به عنوان «حجة الله علی عباده» به عنوان صاحب زمان و ولی مطلق الهی در روی زمین وجود دارد. برکات وجود او و انوار ساطعه از وجود او، امروز هم به بشر میرسد.