🍃 واژه شناسی🍃
🌺🌺🌺🌺🌺
🌹و اتَّقُواْ يَوْمًا لَّا تجَْزِى نَفْسٌ عَن نَّفْسٍ شَيًْا وَ لَا يُقْبَلُ مِنهَْا شَفَاعَةٌ وَ لَا يُؤْخَذُ مِنهَْا عَدْلٌ وَ لَا هُمْ يُنصَرُونَ
🍀 سوره بقره آیه 48
📌 واژه : (لا يُنصَرُونَ )
📝 معنای واژه: 👈 یاری نمی شوند
🔍 ریشه واژه: 👈 (ن ص ر )
🖍 توضیح واژه :👈 فعل مضارع مجهول ، ثلاثی مجرد
✍️ بررسی لغوی :👈 نصر در لغت به معنای آمدن چیزی است که به لحاظ قدرت و قوتی که دارد موجب پیروزی بر مخالف و دشمن می شود.
✍️ نکته :👈 کلمات مختلفی به یاری کردن دلالت دارند مانند: عون، نصر، ظفر و ... ولی هریک به جنبه خاصی دلالت دارند که باید مورد توجه قرار گیرند مثلاً در آیه: اذا جاء نصرالله - جاء به معنای آمدن است و نصر هم به معنای آمدنی است یعنی اشاره به شخصی دارد که برای یاری می آید و از همین جهت است که در روایات از نصرالله به حضرت مهدی (عجّل الله فرجه الشریف) تعبیر شده است.
#لايُنصَرُونَ
انس با قرآن
امیرالمؤمنین (علیه السّلام) میفرماید: ظاهِرُهُ اَنیقٌ وَ باطِنُهُ عَمیق؛(نهجالبلاغه، خطبهی ۱۸) «اَنیق» یعنی آن زیبایی شگفتآور، آن زیباییای که وقتی انسان در مقابل آن قرار میگیرد، به حیرت میافتد؛ زیبایی در قرآن این جوری است. البتّه ما فارسزبانها یعنی غیر عربزبانها و خیلی از عربزبانها این توفیق را ندارند که این زیبایی را درک کنند؛ [ولی] با اُنس زیاد با قرآن میشود درک کرد.
وقتی انسان با قرآن اُنس بگیرد، زیاد تلاوت کند، زیاد بشنود، آن وقت میفهمد که غیر از جنبهی معنوی، این زبان، این جملات، چقدر شیوا است، چقدر زیبا است.
بیانات در محفل انس با قرآن کریم،۱۳۹۸/۰۲/۱۶
#ما_و_قرآن
💢 هر چه از غرب ضربه بخورند، باز از آنها تعریف می کنند
🔹 امام خمینی (ره):
این آقایان انساندوست دواهائی که می خواهند بفهمند که آیا مفید است یا مضر است می فرستند پیش ما، صادر می کنند به شرق. همانطور که اطباء یک موش را، یک خرگوش را برای بعضی دواها تجربه می کنند و [ آزمایش] می کنند که بفهمند که این دوا چه جوری است، اینها ماها را تجربه می کنند و مع الاسف در بین این روشنفکرهای ما[...] باز از اینها تعریف می کنند برای اینکه مغز عوض شده است. یک کسی که پنجاه سال مغزش را آنها تربیت کرده اند و از مغز انسانی بیرونش کردند یک مغز غربی روی آن گذاشتند، این هر چه هم که ضربه از غرب به این مملکتش بخورد، به این کشورش بخورد باز از آنها تعریف می کند، باز هم دنبال این است که برگرداند.
#امام_خمینی
صحیفه امام؛ جلد ۱۱؛ صفحه ۲۲۵
صحیفه نور؛ جلد ۱۰ ؛ صفحه ۲۸۰
مورخ : ۲۱ آذر ۱۳۵۸
002_Jahad_Ba_Nafs_aminikhaah.ir.mp3
6.51M
💠 حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
«هر روز سعی کنید یک حدیث از کتاب #جهاد_با_نفس را مطالعه کنید و سعی نمایید به آن عمل کنید؛ بعد از یک سال خواهید دید که حتماً عوض شدهاید؛ مانند دارویی که انسان مصرف کند و بعد از مدتی احساس بهبودی میکند».
#جهاد_با_نفس
#وسائل_الشیعة
#مصطفی_امینی_خواه
جلسه دوم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◾️تحلیل استاد #مهدی_طائب از گریههای حضرت زهرا سلاماللهعلیها و کیفیت شهادت ایشان
📺 شهادت حضرت زهرا سلاماللهعلیها، نه در کنج خانه و اوج بیخبری، بلکه در میدان مبارزه با جریان نفاق رخ داد.
📺 صدیقهطاهره سلاماللهعلیها با ابزار سنگینی همچون #گریه، جایگاه علیابنابیطالب را در جامعه دوباره مطرح کرده و ستم به ایشان را ظلم به پیامبر و حرکت او معرفی کردند.
📺 موفقیت #حضرت_زهرا سلاماللهعلیها در آگاه کردن بخشی از بزرگان، و بازگرداندن آنان به مسیر درست به وسیله گریههای هدفمند، موجب طراحی دستگاه حاکمه برای حمله به خانه شد.
📺 درب خانهی حضرت زهرا سلاماللهعلیها، #میدان_مین بود و فاطمهیزهرا با فدا شدن در این میدان، مانع شهادت علیابنابیطالب شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نکته ها
✳️ موضوع: نماز شب
استاد میرهاشم حسینی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید | شرح حدیث اخلاق
💠 عدم دلبستگی به دنیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
* #برش_یک_دقیقهای #شهید_سلیمانی
🎥 زندگی شهید حاج قاسم سلیمانی، زندگی یک عارف راه رفته واصل...
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ یک دقیقه
یک مرتبه به برادران گفتیم که بروید یک برنامه ریزی بنمائید #هر_روز، هر هفته یادی از شهدا بشود، وصیت نامهای از شهدا خوانده شود، خیلی برای حفظ ما مؤثر است که به یاری خداوند این کار صورت گرفته، انشاء الله ادامه پیدا کند، کار ارزندهای است.
آقایان مسؤل در این رابطه زحمت میکشند اگر شده هفتهای یک روز، و هر چه در وسع تان هست قسمتی از #وصیت_نامه یا زندگی نامه شهدا را زمزمه کنید و همیشه به یاد آنها باشید.
#شهید_احمد_کاظمی
#نهضت_وصیت_نامه_خوانی
#کتاب_پرواز_آخر؛ یادداشت هایی درباره شهید احمد کاظمی/ خاطره نگار: محمد مهدی بهدار وند/ نشر شهید کاظمی/ نوبت چاپ: اول-تابستان ۱۴۰۵؛ صفحه ۱۱۵.
فرازی از #وصیت_نامه_شهید_مجید_شهریاری :
مسئله ی دیگری که سفارش به آن را لازم می دانم، تکلیفی است که همه در قبال اجتماع مسلمین و تحکیم و تقویت #نظام_اسلامی ،این میراث گرانقدر امام راحل و شهدای گرانقدر ،دارند.
امروز عزت و اقتدار #اسلام در گرو پاسداری از ارزش های #انقلاب_اسلامی و استحکام پایه های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.
مراقب باشید که این نعمت بزرگ الهی را به ثمن بخس #راحت_طلبی و #بی_تفاوتی نفروشید و هر گونه مشکلی را امتحانی برای صبر و پایداری و هر کم و کاستی را آزمونی برای تلاش خود در جهت رفع نقایص موجود تلقی کنید.
#شهید_مجید_شهریاری
#وصیت_نامه_شهدا
#وصیت_نامه_موضوعی
#جمهوری_اسلامی
#شکر_نعمت
📸 مداومت آیت الله مجتهدی(ره) به خواندن نماز نافله
#نماز_نافله
✨﷽✨
✅اثر رضایت پدر در قبر!
✍️آیتالله آقا سیّد جمالالدّین گلپایگانی عارف بزرگی بودند. ایشان میفرمودند: در تخت فولاد اصفهان - که معروف به وادیالسّلام ثانی است، حالات عجیبي دارد و بزرگان و عرفای عظیم الشّأنی در آنجا دفن هستند - جوانی را آوردند. من در حال سیر بودم، گفتند: آقا! خواهش میکنیم شما تلقین بخوانید.
ايشان فرمودند: آن جوان ظاهر مذهبي داشت و خیلی از مؤمنین و متدّینین براي تشييع جنازه او آمده بودند. وقتی تلقین میخواندم، متوجّه شدم که وقتی گفتم: «أفَهِمتَ»، گفت: «لا»، متعجّب شدم! بعد دیدم که دو سه بچّه شیطان دور بدن او در قبر میچرخند و میرقصند! از اطرافيان پرسیدم: او چطور بود؟ گفتند: مؤمن. گفتم: پدر و مادرش هم هستند. گفتند: بله، ديدم مادر او خودش را میزد و پدرش هم گریه میکرد. پدر را کنار کشيدم و گفتم: قضیه این است.
گفت: من یک نارضایتی از او داشتم. گفتم چه؟ گفت: چون او در چنين زماني (زمان طاغوت) متدیّن بود، به مسجد و پای منبر میرفت و مطالعه داشت، احساس غرور او را گرفته بود و تا من یک چیزی میگفتم، به من میگفت: تو که بیسواد هستی! با گفتن این مطلب چند مرتبه به شدّت دلم شکست! ايشان ميفرمودند: به پدر آن جوان گفتم: از او راضی شو! او گفت: راضي هستم، گفتم: نه! به لسان جاری کنید که از او راضی هستید - معلوم است که گفتن، تأثير عجیبي دارد. پدر و مادرها هم توجّه کنند، به بچّههایشان بگویند که ما از شما راضی هستیم، خدا اینگونه میخواهد
وقتي میخواستند لحد را بچینند، ایشان فرمودند: نچینید! مجدّد خود آقا پاي خود را برهنه کردند و به درون قبر رفتند تا تلقین بخوانند. ايشان ميفرمايند: اين بار وقتی گفتم «أفَهِمتَ»، دیدم لبهایش به خنده باز شد و دیگر از آن بچّه شيطانها هم خبری نبود. بعد لحد را چیدند. من هنوز داخل قبر را میدیدم، دیدم وجود مقدّس اسداللهالغالب، علیبنابیطالب فرمودند: ملکان الهی! دیگر از اینجا به بعد با من است ...
💢لذا او جواني خوب، متدّین و اهل نماز بود كه در آن زمان فسق و فجور، گناهي نکرده بود امّا فقط با یک حرف خود (تو كه بیسواد هستی) به پدرش اعلان كرد كه من فضل دارم، دل پدر را شکاند و تمام شد! شوخی نگیریم. والله! اين مسئله اينقدر حسّاس، ظریف و مهم است.
📚گزیدهای از کتاب دو گوهر بهشتی آیت الله قرهی
آیت الله مصباح یزدی :
🔸یکی از واعظان تهران، بعد از نماز مغرب و عشاء از علامه طباطبائی پرسید : چگونه در نماز، #حضور_قلب بیابم؟ فرمود : زیاد سخن نگویید ، پرگو نباشید!
ز مهر افروخته، ص 362
✅چه طور ميتوانيم بفهميم عملمان قبول شده است؟
✍️مرحوم خوانساری می فرمود : بعضی از نمازها را اگر به قرآن عرضه كنيم، يك مهر مردود پای آن می گذارد. فرمودند: اين نماز قرآنی است: نماز، انسان را از فحشا و منكر باز ميدارد. در حديث داريم: ميخواهيم ببينيم عبادت قبول است بايد ببينيم چقدر جلوی فحشا و منكر را می گيرد. نشانه پذيرش عمل اين است كه ببينيم چقدر ما را متعبد كرده است. چقدر خاشع كرده است. قدرت بازدارنگی ما چقدر زياد شده است. نشانه قبولی نماز اين است كه نماز سّد فحشا و منكر شده باشد. در سوره معارج نُه صفات براي نمازگزار واقعي ذكر شده است: نمازگراز كسي است كه از مالش به راحتی ميگذرد و وفا به عهد دارد و خيانت نميكند و...
#نکته_های_ناب_عرفانی_اخلاقی
🔴 نداشتن #بصیرت مثل نداشتن چشم است؛ راه را انسان نمیبیند. بله، عزم هم دارید، اراده هم دارید، امّا نمیدانید کجا باید بروید.» ۱۳۹۲/۱۰/۱۹