#ایت_الله_کوهستانی
پرهیز از شهرت
🔆با آن همه علم و فضل و کمال هیچ ادعایی نداشت.
🔆با آن که از استادان خود اجازه اجتهاددر یافت کرده بود کسی از اجازه نامه های او اطلاعی نداشت و به کسی نشان نداد.
🔆آقازاده ایشان می گوید:روزی دیدم صندوق شخصی خود را باز کرده و به دنبال پیدا کردن چیزی است، یک کیف چرمی را بیرون آورده بودکه چند کاغذ در آن بود، پرسیدم:این ها چیست؟
🔆با کمال خونسردی فرمود:چیزی نیست.
🔆بعدها متوجه شدم اجازه نامه های اجتهاد ایشان بوده است.
کتاب برقله پارسایی ص29
✅حضرت آیت الله #بهجت:
🔹 در هر امری از امور (دینی یا دنیایی) باید از خدا بخواهیم، که یا عالم باشیم یا متعلم(طالب علم).
🔹اگر عالم نیستیم یا متصل به عالم باشیم و یا محتاط(اهل احتیاط)، وگرنه باید خاطرجمع باشیم که در شقاوت(بدبختی) غرق خواهیم شد.
📚 در محضر بهجت، ج۱، ص۲۰۵
#نماز_شب_یک_عارف
🔆حضرت آیت الله خوانساری نقل کردند:
🔆#امام_خمینی در مدرسه ی دارالشفاء قم حجره داشتند و شب برای نماز شب اب حوض فیضیه که یخ بسته بود را می شکستند و وضو می گرفتند و نماز شب می خواندند.
🔆گویا در و دیوار فیضیه با این سید چهل ساله، هم ذکر و هم صدا می شد.
کتاب حیات عارفانه فرزانگان ج1ص73، 72
آیت الله #سعادت_پرور ره:
اى عزيزان من! بنده مىگويم اگر در زندگى، بشر عملًا مؤدّب به آداب و غيره باشد جامعه اصلاح خواهد شد امّا شرطش اين است كه ثلث اجتماع اين عمل را انجام دهند، كم كم دامنه اش وسيع مىشود. دو ثلث ديگر هم آن طور مىشوند. البتّه با صبر بسيار.
🔻استاد محمد باقر موسوی همدانی:
🔹در یکی از روزهای زمستانی که زیر کرسی نشسته بودیم من تفسیر فارسی را می خواندم و ایشان عربی را، بحث در باب توبه، رحمت پروردگار و آمرزش گناهان بود، تأثر ایشان در این موقع به حدی بود که نتوانست به گریستن بی صدا اکتفا کند و با صدای بلند شروع کرد به اشک ریختن و گریه کردن و سرش را پشت کرسی کرد و به گریه ادامه داد.
🔻خود علامه در مورد خودشان میگویند:
🔹چون به نجف اشرف برای تحصیل مشرف شدم؛ از نقطه نظر قرابت و خویشاوندی و رحمیت گاه گاهی به محضر مرحوم قاضی شرفیاب می شدم؛ تا یک روز در مدرسه ای ایستاده بودم که مرحوم قاضی از آن جا عبور می کردند؛ چون به من رسیدند دست خود را روی شانه من گذاردند و گفتند: ای فرزند! دنیا می خواهی نماز شب بخوان و آخرت می خواهی نماز شب بخوان!
🔹ما هر چه داریم از مرحوم قاضی داریم.
کتاب حوزه و روحانیت در نگاه مقام معظم رهبری (3)
2. منزلت ویژه اخلاق و معنویت برای حوزه و حوزویان
2-1. معنویت اساس کار روحانی
معنویت، کار دلدادگی به عالم معنا، در حوزه اساس کار است. این را باید همه توجه داشته باشیم. کمبود این معنا در حوزه به ما لطمه می زند. (1389/08/02)
اگر یک فهرستی از مسئولیت های ما عمامه به سرها و مسئولین روحانی تهیه شود، سرلوحه این فهرست عبارت است از #خودسازی.
در درجه اول، ما باید متوجه بشویم به خودمان و بنیه معنوی و دینی خودمان را تقویت کنیم. آن کسی که بنیه معنوی قوی دارد، می تواند بارهای سنگین را بر دوش حمل کند. آن کسی که خودش در درون خودش دچار مشکل است، این نمی تواند بارهای سنگین را بردارد. تقوا و پرهیزگاری و خودسازی، اولین وظیفه ما معممین است. (1387/02/11)
#کتاب_حوزه_و_روحانیت_در_نگاه_مقام_معظم_رهبری ج 2 صفحه 50 و 51.
#رهبر
📝 #کلام_بزرگان
🔹آیت الله مجتهدی تهرانی ره: بعضی ها ميگن: بابا دلت پاک باشد!
👈 جواب از #قرآن : آنکس که تو را خلق کرده است، اگر فقط دل پاک کافی بود فقط میگفت آمنوا] در حالیکه گفته : [آمَُنوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحات]
یعنی هم دلت پاک باشد، هم کارت درست باشد.
✅اگر تخمه کدو را بشکنی و مغزش را بکاری سبز نمی شود. پوستش را هم بکاری سبز نمیشود. مغز و پوست باید با هم باشد.
#تمثیلات
💠مرز عرفان از اخلاق جدا خواهد بود
🔹 بحث های اخلاقی، بحث های تزكیه نفس است كه انسان متخلّق بشود، عادل بشود، بافضیلت بشود و اهل بهشت بشود. مسئله عرفان، جهاد اكبر است او دیگر حالا رسیده به جایی كه یقیناً اهل بهشت است حالا می خواهد بهشت را ببیند .
فاضل ترین مردم كسی است كه عاشق نماز باشد و با نماز معانقه كند دست به گردن كند، چون باب مفاعله است نماز هم با او معانقه می كند، چنین است! راه مرحوم آیت الله قاضی و امثال آیت الله قاضی این است كه واقعاً صلات یك حقیقت است، خب اینها نماز را می بینند و با آن معانقه می كنند! حضرت فرمود: «أَفْضَلُ النَّاسِ مَنْ عَشِقَ الْعِبَادَةَ فَعَانَقَهَا وَ أَحَبَّهَا بِقَلْبِهِ وَ بَاشَرَهَا بِجَسَدِهِ».(۱)
[1] . الكافی، ج2، ص83.
بزرگداشت حضرت آیت الله حاج سید علی آقا #قاضی رحمة الله علیه تاریخ: 1391/03/17
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 «منطق ماشین دودی»
رفتاری عجیب در جامعه ایرانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شاخص های حوزه انقلابی
قسمت دوم
💢 آیت الله نظری خادم الشریعه عالم مجاهد که به علت کسالت، عصر شنبه 4 بهمن ماه در بیمارستان بستری شده بود، دار فانی را وداع گفت.
◾️ این عالم انقلابی از شاگردان برجسته حضرت آیت الله بروجردی و امام خمینی(ره) بود که دروس فقه و اصول را به مدت هشت سال از محضر این بزرگان آموخت.
◾️ مسؤولیت هماهنگی علماء آن عصر مازندران با خیزش انقلابی حوزۀ علمیّه قم به رهبری مراجع عظام تقلید آن زمان مخصوصاً حضرت امام خمینی(ره)، تنظیم و امضاء اعلامیّه ها و بیانیّه ها و تلگراف اعتراض آمیز و روشنگر بر علیه دستگاه سلطنت که از طرف مدرّسین و بزرگان حوزه علمیّه قم صادر می شد، جهت دادن به فضلاء و طلّاب جوان و مبارز آن دوران حوزه تا پیروزی انقلاب، مشاوره و همکاری با بزرگان و زبدگان انقلاب از جمله فعالیت ها و اقدامات این عالم پارسا در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی ایران به شمار می رود.