4_5987822896167257456.mp3
2M
🔸ترتیل صفحه 308 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام حجازکار
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۰۸🌷
شیطان را پرستش مکن:
می دانیم که حضرت ابراهیم، عموی مشرک و بت پرستی به نام «آزر» داشته، و قرآن چند بار به صحبت های آن حضرت با عمویش اشاره کرده است. در آیه ی 42 می خوانیم که حضرت ابراهیم عمویش را از بت پرستی باز داشت و به او فرمود: «چرا چیزی را می پرستی که نه می شنود و نه می بیند و به تو هیچ سودی نمی رساند؟». در آیه ی 44 نیز می خوانیم که آن حضرت به عمویش می فرماید: «شیطان را مپرست؛ زیرا شیطان از فرمان خدا سرپیچی کرده است.» شاید کسی با شنیدن این آیات بپرسد: مگر عموی حضرت ابراهیم، شیطان پرست بوده که از پرستش شیطان نهی شده است؟ اگر چنین است، پس چرا در آیه ی 42 از بت پرستی نهی شده است؟ در پاسخ این سؤال باید به این نکته توجّه کنیم که معنای عبادت در آیه ی 42 با عبادت در آیه ی 44 متفاوت است.
در آیه ی نخست، عبادت به معنای «پرستش و نیایش» است؛ یعنی عموی ابراهیم و بت پرستان دیگر، بت ها را خدایانی می دانستند که در کنار خدای بزرگ، امور جهان را سامان می بخشند و در کارهایشان مستقل هستند و به خدا نیازی ندارند. از این رو آن ها را می پرستیدند و با آنها راز و نیاز می کردند و از آن ها می خواستند که به زندگی شان لطف و عنایت کنند. عبادت در آیه ی 44 امّا به معنای «اطاعت و پیروی» است؛ بدین معنا که هر چند بت پرستان در ظاهر در برابر بت ها فروتنی می کنند، در حقیقت، بردگی کسی را می کنند که از دستورهای او پیروی می کنند و سخنش را می پذیرند. به همین علّت، مشرکان که در زندگی خود از دستورهای شیطان پیروی می کنند، در واقع بردگان او هستند. این مطلب، نکته ی بسیار مهمّی است که قرآن کریم بارها به آن اشاره کرده است. در آیه ی 60 سوره ی یس می خوانیم که خداوند در روز قیامت به افراد گنهکار میفرماید: «مگر به شما سفارش نکردم که شیطان را نپرستید؟»؛ در حالی که ما می دانیم بسیاری از گنهکاران، شیطان پرست نیستند، و حتّی شاید در ظاهر خداپرست هم باشند. آری، این هشداری به تمام انسان هاست تا به دقّت توجّه کنند که برنامه ی زندگی شان را از چه کسی می گیرند، و آیا در زندگی شان فرمان خدا حاکم است یا فرمان شیطان. در روایت مهمّی از پیامبر گرامی اسلام می خوانیم: «کسی که به سخن سخنگویی گوش کند [و از آن پیروی کند]، در حقیقت او را پرستیده است. پس اگر آن سخن گو از سوی خدا سخن بگوید، شخص پیرو، خدا را پرستیده، و اگر از سوی ابلیس سخن بگوید، ابلیس را بردگی کرده است.»
4_5992494794088121821.mp3
1.09M
🔸ترتیل صفحه ۳۰۹ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : حجاز
🛑 فایل بدون ترجمه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔
4_5992494794088121822.mp3
2.23M
🔸ترتیل صفحه 309 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام حجاز
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۰۹🌷
اسماعیل صادق الوعد:
خداوند در این آیات، از پیامبرِ والامقامی به نام «اسماعیل» یاد کرده است. البتّه بر اساس روایات اهل بیت، او اسماعیلِ مشهور - یعنی فرزند حضرت ابراهیم ـ نبوده؛ بلکه یکی دیگر از پیامبران خدا و هم نام آن حضرت بوده است. این آیات به دو ویژگی مهم آن مرد آسمانی اشاره می کند:
1ـ او به وعده هایش بسیار پایبند بوده است. این ویژگی، یکی از نشانه های روشن ایمان به خداست؛ زیرا کسی که به خدا ایمان دارد و او را حاضر و ناظر می داند و معتقد است که باید در مورد کارهایش در پیشگاه او پاسخگو باشد، به عمل به وعده هایش با دیگران دقّت می کند و به قول و قرارش کاملاً پای¬بند است. در روایات معصومین می خوانیم که علّت اینکه خداوند اسماعیل را «صادق الوعد» نامیده، این است که او با شخصی در زمان و مکان خاصّی وعده گذاشت؛ امّا آن شخص در وعده گاه خود حاضر نشد و اسماعیل به سبب وعده اش با آن شخص، تا یک سال ( در کنار کارهای دیگرش) به وعده ی خود با او توجه داشت و منتظر آمدن او بود. در روایتی می خوانیم که پیامبر اسلام نیز با یکی از اصحابش در کنار کعبه وعده گذاشت؛ ولی آن شخص فراموش کرد و سر وعده حاضر نشد. پس پیامبر سه روز در آن مکان منتظر او ماند؛ تا اینکه یکی از مردم به آن مرد خبر داد و آن شخص نزد پیامبر آمد و از ایشان عذرخواهی کرد.
2ـ دوّمین ویژگی ای که این آیات برای حضرت اسماعیل برشمرده، توجّه او به امور دینی و مذهبی خانواده اش است.
بر اساس آیه ی 55، او پیوسته خانواده اش را به خواندن نماز و ادای واجبات مالی مانند زکات و همچنین انفاق و صدقه های مستحب توصیه می کرده است. به طور کلّی هر انسان باایمانی، در مرحله ی نخست، به امور مادّی و معنوی خانواده اش توجّه دارد، و در مرحله ی بعد، به امور دیگران. می دانیم که پیامبر اسلام نیز دعوت خود را از همسر گرامی اش خدیجه و پسرعمویش علی ـ که همچون فرزند در دامان او پرورش یافته بود ـ شروع کرد، و سپس خویشاوندان خود را به اسلام دعوت کرد، و پس از آن، همه ی مردم را به دین خدا فرا خواند. خداوند در آیه ی 6 سوره ی تحریم فرموده است: «ای کسانی که ایمان آورده اید، خود و خانواده تان را از آتش [دوزخ] حفظ کنید.»
🔴 عملی در روز جمعه برای بخشش گناهان ۸۰ سال
🔵 پیامبر اکـرم صلی الله علیه و آله فرمودند :
🟢 هر کس در روز جمعه صد مرتبه بر من صلوات فرستد حق تعالی گناهان هشتاد ساله او را بیامرزد.
📚 جامع الاخبار فصل ۲۸ ص ۶۸
🌺 خوشا به حال افرادی که در روز جمعه ۱۰۰ صلوات همراه با عجل فرجهم با نیت تعجیل در امر فرج به امام زمان ارواحنا فداه هدیه میکنند.