در زمان یکى از اولیاى حق، مردى بود که عمرش را به بطالت و هوسرانى ولهو و لعب گذرانده بود، نزدیک مرگ پرونده خود را ملاحظه کرد، گذشته عمر را به بازبینى نشست و از عمق دل آهى کشید و بر چهره تاریک اشکى چکید و به عنوان توبه و عذرخواهى از حریم مبارک دوست عرضه داشت :
《یا مَنْ لَهُ الدُّنْیا وَالآخِرَهُ اِرْحَم مَن لَیْسَ لَهُ الدُّنْیا وَالآخِرَهُ 》.
پس از مرگ، اهل شهر به مردنش شادى کردند و او را در بیرون شهر در خاکدانى انداخته، خس و خاشاک به رویش ریختند! آن مرد الهى در خواب دید به او گفتند : او را غسل بده و کفن کن و در کنار اتقیا به خاک بسپار. عرضه داشت: او به بدکارى معروف بود ، چه چیز او را به نزد تو عزیز کرد و به دایره عفو و مغفرت رساند؟
جواب شنید : خود را مفلس و تهیدست دید، به درگاه ما نالید، به او رحمت آوردیم. کدام غمگین از ما خلاصى خواست او را خلاص نکردیم، کدام درد زده به ما نالید او را شفا ندادیم.
📚برگرفته از کتاب عرفان اسلامی اثر استاد انصاریان
#قرائتی
🍃
🦋🍃 @takhooda ✨
هدایت شده از رفاقت با امام زمان(عج)
چگونه عبادات کنیم 31.mp3
11.81M
✨#چگونه_عبادت_کنم؟ ۳۱ 🤲
استمرار در جذبِ معنویات،
و تداوم در تمارین سَبُک عبادی ،
آرام آرام، سطحِ
۱ـ اُنس انسان با عبادت،
۲ـ توان او برای انجام عبادت
۳ـ میزانِ لذت او از انجام فعالیتهای عبادی،
را افزایش میدهد، تا جاییکه برای لحظات خلوت، مشتاقانه لحظه شماری میکند.
#استاد شجاعی 🎤
🍃
❤️🍃 @bakhooda ✨
💠استاد شیخ جعفر ناصری :
🔻هیچ کسی به اندازۀ خود انسان نمیتواند به خودش لطمه بزند؛ ارزشمندترین جواهر خلقت که الآن در اختیار ماست گوهری به نام «فرصت» است.
🔸کار بسیاری میتوان با آن انجام داد و از آن بهره بسیاری میتوان برد و رشد بسیاری میتوان کرد و عقل، قلب و روح پیدا نمود. پس اینهایی که ما داریم چیست؟
🔹اینها که فایدهای ندارد! بهره را کسانی بردند که این فرصتها را مغتنم شمردند و مسیر سلمان را طی کردند و شیعه شدند. بهره را کسانی بردند که مورد عنایت خاص حضرت بقیه الله روحی له الفداء قرار گرفتند نه آنهایی که نشستند و فقط مکرر صحبت کردند.
🍃بهره را کسانی بردند که سکوت کردند و فقط قلبشان را حیات دادند؛ بهره را آنهایی بردند که دلشان به محبّت حضرت حیات یافت؛ بهره را آنهایی بردند که سحرشان حسّ و حال دیگری است و بهره را کسانی بردند که وقتی سر به سجده میگذارند، دلشان نمیخواهد بردارند.
🔸️خیلی برکات در این راه هست، منتها باید این راه را رفت. با دنیاطلبی نمیشود، باید میزان و تراز انسان درست کار کند و با اهلبیت علیهمالسلام سازگار باشد.
🍃
🦋🍃 @takhooda ✨
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠استاد انصاریان
▫️اولیای الهی و صاحبانِ مقاماتِ معنوی در بخشی از خلوتِ خود، به حالِ نفس خویش می اندیشند و هر مقامی هم داشته باشند، باز خود را ملامت می کنند؛ چرا که کسب احوال معنوی نهایت ندارد و باید همیشه در طلب بود.
🍃
🦋🍃 @takhooda ✨
#حجت_الاسلام_رفیعی
يکي از مهمترين شيوه هاي شيطان براي نفوذ بر روي بشر همين واگذاري کار به فردا است. لذا زماني که در قرآن کريم سخن از آمرزش و بهشت است مي فرمايد: مردم بشتابيد به سوي مغفرت. انسان براي رفتن به سوي مغفرت بايد توبه کرده و خود را اصلاح کند. با اينکه شما شنيده ايد که عجله کار خوبي نيست اما در اينجا در قرآن تعبير سرعت آمده است. يا در قرآن آمده سابقوا نه اينکه سرعت بگيريد بلکه سبقت هم بگيريد. چون هميشه سرعت همراه با سبقت نيست. شما بايد سبقت بگيريد و در اصلاح نفس جلو بزنيد. يعني در شروع خود سازي بايد سرعت داشته باشيم. اگر انسان مي خواهد به اصلاح نفس بپردازد و غضب و وسواس او ريشه کن شده و خوش خلق شود بايد از همین لحظه شروع کند
🍃
🦋🍃 @takhooda ✨
قرآن ، یک دستورالعملِ انسان سازی و یک کتابِ نظامِ هستی است ، یک آبِ حیاتِ جانِ انسانی است ، و همین یک آبِ حیات ، در هر شخصی ، در هر فردی و مطابق با ظرفیتِ وجودی و حالِ وجودیِ او جلوه می کند و بافتِ خاص او ، خودش را ظهور می دهد ، که اگر قرآن ، بر میلیاردها به توانِ میلیاردها انسان عرضه بشود ، آن شأنیت و لیاقت هست که قرآن در هر فردی به گونه ای تجلّی کند که غیر از تجلّی در افراد دیگر است . و بر اساس قابلیّتِ هر قابلی ، فیضِ حق و آبِ حیاتِ انسانیِ قرآن ، یک جلوه ی خاصّی دارد
📚 :#انسان_و_قرآن
#علامه_حسن_زاده_آملی
🍃
🦋🍃 @takhooda ✨
آرامش حس حضور خداست
https://eitaa.com/sana_Leatherbags/169
پیشنهاد مدیر واسه همه لازمه👆
📢 رنجهای انسان بهاندازۀ تعلّقات و توقّعات اوست. شما در زندگی، به هر اندازه که توقّعتان بالا باشد، رنجتان افزایش پیدا میکند.
برای مثال، اگر کسی توقّع داشت که وقتی به خانه میرود، با یک سُفرۀ آراسته مواجه شود، اگر مشکل کوچکی در خانه پیش آمده باشد، رنج میبرد. در حالی که اگر توقّعش پایین بود، دائماً شاکر بود.
💠 آیتالله میرباقری:
«رنجهای انسان بهاندازۀ توقّعات و تعلّقات اوست. شما اگر ازدواج میکنید در این ازدواج، به هر اندازهای که توقّعتان بالا باشد، رنجتان افزایش پیدا میکند.
یک استاد عزیزی میفرمود: «من وقتی خانه میروم، متوقع نیستم که همسر من در عالَم طبیعت باشد. وقتی میروم و در میزنم و او پاسخ میدهد، میگویم: الحمدلله که زنده و سالم است. وقتی میبینم روی باز دارد، میگویم: الحمدلله که در خانه مشکلی پیش نیامده است. سفره که میاندازد، میگویم: الحمدلله فرصت کرده و غذا هم پخته است. میبینم غذای لذیذی پخته، باز میگویم: الحمدلله...». همهاش میشود الحمدلله.
اما اگر کسی خیال کرد که باید با یک سفرۀ آراسته مواجه شود، اگر یک مشکل کوچک در خانه پیش آمده باشد، رنج میبَرَد؛ در حالی که اگر توقّع پایین بود، دائماً لذّت میبرد.
بنابراین، توقّعات ماست که رنجهای ما را شکل میدهد. وقتی آدم در این دنیا توقّعات زیادی داشت که امکان وصولش در این دنیا نیست، رنج میبرد. این آدمها دارای حرص و توقّعات فراوان از دنیا هستند و خیال میکنند دنیا دارالخلود است، که نیست! انسان وقتی به امری ـ که آن امر فانی است ـ تعلّق پیدا میکند، پیداست که همراه با بودنش هم رنج میبرد؛ انسانی که دلخوش به بهار است، در بهار نگران پاییز است؛ لازم نیست پاییز بیاید؛ چون وقتی پاییز آمد، دائم محزون است، اما «إِنَّ أَوْلِیاء اللّهِ لاَ خَوْفٌ عَلَیهِمْ وَلاَ هُمْ یحْزَنُونَ».
🍃
🦋🍃 @takhooda ✨
✔️کسی که اهل برنامه نیست، روحش آمادگی دینداری ندارد
✔️دین مال آدمهای اهل برنامه است
🔸دستورات دینی غالباً با برنامه است؛ زمان دارد، شیوه دارد، ادب و آداب دارد! آدم دیندار، باید در مسائل مالی هم برنامهریزی دقیق داشته باشد؛ باید حساب دخل و خرج خودش را داشته باشد. اگر بخواهی دیندار باشی حتماً باید اهل برنامه و حساب و کتاب باشی.
🔸اگر در یک مدرسهای بچهها را «اهل برنامه» بار نمیآورند و تحمل بچهها برای برنامهداشتن، کم است و حتی دیپلم گرفتهاند اما برنامهریز نشدهاند، دیگر در این مدرسه هرچه قرآن و روایت و دعا هم یاد بدهند، این مدرسه اسلامی نیست، خیالتان راحت!
🔸کسی که اهل برنامه نباشد، اگر نماز هم بخواند، به این نمازخواندنش شک میکنیم؛ چون معلوم نیست روی چه حسابی دارد نماز میخواند؟ این فرد، نتوانسته روح خودش را منظم کند. لذا احتمال میدهیم او یکروز-مثل فنری که جمع شده و رها میشود- از دین بیرون برود، چون روحش آمادگی دینداری ندارد و اساساً آدم منظم و بابرنامهای نیست.
🔸 آدمی که برنامهپذیر نیست، بلکه برنامهگریز است، اگر بههر دلیلی، طبق برنامه عمل کند، از این لحظههایی که دارد به برنامه عمل میکند، لذت نمیبرد. این شخصیت و این روحیه، به درد دینداری نمیخورد. دین مال آدمهای اهل برنامه است.
🔸برای اینکه ایمان انسان زیاد شود، روح او باید از هوای نفس پاک شود؛ هوای نفس هم-به تعبیری- یعنی بیبرنامهبودن! یعنی هروقت هرچیزی دلم بخواهد، انجام بدهم نه اینکه طبق برنامه عمل کنم. مقابله با هوای نفس هم یعنی بابرنامه زندگیکردن؛ البته این قدم اولش است.
#گناه_و_توبه
علیرضا پناهیان
🍃
🦋🍃 @takhooda ✨
🔻 آیت الله ضیاء آبادی :
ای عزیزانم اولا گناه نکنید که گناه سم مهلک انسان است ، اگر به گناه افتادید یا حتی غرق در گناه هم بودید ، دست از نماز بر ندارید و نماز را ترک نکنید ، این رشته باریک بین خود و خدا را پاره نکنید و این یک درب آشتی با خدا را برای خود باز نگه دارید ، عاقبت این نماز شما را اصلاح می کند
🍃
🦋🍃 @takhooda ✨
آیت الله مجتهدی تهرانی:
🌻 مرد عرب خدمت رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) رسید و عرض کرد: یا رسول الله! روز قیامت حساب بنده ها با کیست؟"
حضرت فرمودند: "با خود خدا"
مرد عرب خوشحال شد و گفت: "خیالم راحت شد" و رفت.
حضرت فرمود: "این مرد حقیقت مطلب را فهمید"
🌻 اصحاب به دنبال آن مرد عرب رفتند و از او پرسیدند " چرا وقتی فهمیدی حساب بنده ها با خود خداست گفتی خیالم راحت شد؟" مرد عرب پاسخ جالبی داد، گفت: برای اینکه کریم وقتی بر انتقام گرفتن قدرت پیدا می کند می بخشد و عفو می کند
چند سال پیش یک بنده خدایی چون کریم بود از قاتل پسرش گذشت و او را عفو کرد. 《جایی که بنده خدا گذشت می کند ، خدا گذشت نکند؟》
🌻 خدایا دل ما به این احادیث و حرف ها خوش است. خدا خودش می داند که ما چقدر با این حرف ها دلمان را خوش کرده ایم ... اما از آن طرف باید حیا کرد، باید مواظبت نماییم که خطا نکنیم و از خدا شرم کنیم.
🍃
🦋🍃 @takhooda ✨