yazdekhasi[1].mp3
25.29M
قرائت مناجات شعبانیه با نوای گرم حاج محمد یزدخواستی در جوار مقبره بابارکن الدین
@takhtefoulad
آیت الله علوی گرگانی:
✅آثار و ابعاد شخصیتی علمای بزرگ تخت فولاد به مردم معرفی شود
🔰آیت الله سید محمدعلی علوی گرگانی در دیدار با جمعی از مسئولان تخت فولاد اصفهان گفت: باید تلاش شود آثار شخصیت های برجسته منتشر شده و در اختیار مردم قرار گیرد تا از آن استفاده کنند.
🔰ایشان با بیان نکاتی از روز آخرت گفت: خداوند، بهشت را برای مومنان و متقین مهیا کرده و هر چیزی که به انسان داده میشود با توجه به اعمال اوست.
🔰این مرجع تقلید با بیان اینکه گمان نکنید جزای انسان بدون حساب است، اظهار کرد: به هرکس به اندازه عمل او، پاداش داده میشود و هرکس عملی نشان دهد، مطابق آن اجر داده میشود.
🔰این مرجع تقلید با اشاره به علمای بزرگی که در راه اطاعت از خدا رنج کشیده اند، ادامه داد: این افراد هرچه را خداوند دستور میدهد، با جان خود دریافت میکردند و به انجام آنها میپرداختند.
🔰آیت الله علوی گرگانی با بیان اینکه در تخت فولاد اصفهان افراد و شخصیتهای بزرگی دفن شدهاند، ادامه داد: باید از آنها درس بگیریم، زیرا این افراد، بزرگانی هستند که باید از احوالات آنها استفاده کرد.
🔰این مرجع تقلید با اشاره به قدمت استان اصفهان اظهار کرد: اصفهان دارای علم و علمای شاخصی است، باید در این شهر سرمایه گذاری کرد و شخصیت این افراد به مردم معرفی شوند.
🔰آیت الله علوی گرگانی در پایان گفت: سعی کنید آثار این شخصیتها را منتشر کنید و دراختیار مردم قرار دهید تا از آنها استفاده کنند.
🔰در ادامه این دیدار رییس اداره فرهنگی مجموعه تخت فولاد اظهار داشت: قبرستان تخت فولاد دومین قبرستان جهان تشیع است و بیش از ۵۰۰ مجتهد در آن مدفون هستند و همچنین ۴۹ تکیه و بقعه در آن وجود دارد و در سال ۷۳ به دستور مقام معظم رهبری احیا شد.
🔰حسین شمس اللهی با اشاره به بازسازی و بهسازی تکایای تخت فولاد گفت: تاکنون تکایایی از جمله بابارکن الدین، علامه خوانساری، علامه فاضل هندی، علامه جهانگیرخان قشقایی، حکیم میر فندرسکی، حکیم ملااسماعیل خواجویی، آیت الله فقیه احمدآبادی، کازرونی و بانو مجتهده امین بازسازی و بهسازی شده است.
🔰وی با اشاره به چاپ و تألیف کتب پیرامون مشاهیر و دانشنامه تخت فولاد و همچنین چاپ کتب در زمینه سبک زندگی اسلامی افزود: در مجموعه تخت فولاد خدمت رسانی به گروههای فرهنگی در قالب بازدید از تکایا وجود دارد و سال گذشته ۱۵ هزار نفر از مجموعه تخت فولاد اصفهان بازدید کردند.
🔰رییس اداره فرهنگی تخت فولاد اصفهان علاوه بر مجموعه تخت فولاد به گلستان شهدای اصفهان نیز اشاره کرد و گفت: بیش از ۷ هزار شهید انقلاب اسلامی و شهدای مدافع حرم در آن مدفون هستند.
🆔 @Takhtefoulad
☜ #تخت_فولاد_ در سروش👇
http://sapp.ir/takhtefoulad
☜ #تخت_فولاد_ در ایتا👇
http://eitaa.com/takhtefoulad
✍ معرفی نقطه تعادل خط نسخ هنرمندان ایرانی
✅ #زین_العابدین_اصفهانی از استادان مسلم خط نسخ در دوره فتحعلی شاه، محمدشاه و ناصرالدینشاه بوده است و از دهه پنجم حیات، لقب «سلطانی» یافته است
✅ به گفته منابع، با این که یکصد سال از عمر او گذشته بود به هیچ وجه سستی و لرزش در دستش پیدا نشده و به قرصی و محکمی جوانی خط مینوشت.
✅#زین_العابدین_اصفهانی «سلطان الخطاطین» است و لقب #اشرف_الکتاب را نیز از ناصرالدینشاه میگیرد، ولی در میان خطاطان به سلطان الخطاطین معروف است؛ وی در تمام هنرهای کتابتی استاد بود.
✅وی تأثیر مهمی در هنر خوشنویسی ایران داشت، اولین تأثیر او تعلیم و تربیت بسیاری از خوشنویسان معروف زمان خود بود
✅تأثیر دیگر وی به عقیده صاحب نظران خط در آن است که وی نقطه تعادل خط نسخ هنرمندان ایرانی است
✅سرانجام این هنرمند برجسته که در انواع هنرها سرآمد و بنام بود در ۹ شعبان ۱۲۹۵ قمری در اصفهان درگذشت و در صحن تکیه خوانساری در تخت فولاد اصفهان به خاک سپرده شد.
🆔 @Takhtefoulad
🔰#تخت_فولاد در سروش👇
http://sapp.ir/takhtefoulad
🔰#تخت_فولاد در ایتا👇
http://eitaa.com/takhtefoulad
معرفی #تخت_فولاد
✅#تخت_فولاد به وادی السلام ثانی شهرت دارد
✅لسان الارض به معنی زبان زمین، نام قدیم #تخت_فولاد بوده است
✅قدیمی ترین آثار بدست آمده از #تخت_فولاد مربوط به عهد دیلمیان می باشد
✅تکیه #بابا_رکن_الدین در سال ۱۳۱۲ شمسی در فهرست آثار ملی به ثبت رسید
✅قدیمی ترین مزار و رقم دار یافت شده از #تخت_فولاد مربوط به قرن ششم هجری سال ۵۷۶ قمری می باشد
🆔 @Takhtefoulad
🔰#تخت_فولاد در سروش
http://sapp.ir/takhtefoulad
🔰#تخت_فولاد در ایتا
http://eitaa.com/takhtefoulad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فیلم
🎥کلیپ جذاب و دیدنی از #تخت_فولاد
🎬 در زمان ۲ دقیقه و ۳۹ ثانیه مجموعه بی نظیر #تخت_فولاد را بشناسید
🆔 @Takhtefoulad
🔰#تخت_فولاد در سروش
http://sapp.ir/takhtefoulad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅زندگی «بی بی مریم» از بانوان مبارز بختیاری و پسرش «علی مردان خان» اوایل شهریورماه روی آنتن رسانه ملی می رود
🆔 @Takhtefoulad
سروش👇
http://sapp.ir/takhtefoulad
ایتا👇
http://eitaa.com/takhtefoulad
#اینجا_همه_بیدارند
#فضل_الله_خان_دهش معروف به عطاءالملک؛ چهره تابان صنعت ایران و مؤسس و صاحب نخستین کارخانههای نساجی و برق در اصفهان است که در رشته مهندسی صنایع از کالج بمبئی هندوستان فارغالتحصیل شد و خدمات ماندگار و ارزندهای انجام داد
✅وی برای اولین بار ساختمانهای عالیقاپو، چهلستون و تالار اشرف را با چراغهای الوان چراغانی نمود.
✅ دهش علاوه بر اینکه در امر صنایع صاحبنظر بود؛ در طراحی و برنامهریزی و نقشهکشی ید طولایی داشت و چون در آن موقع شهر اصفهان فاقد یک نقشه مهندسی و شهری بود؛ ایشان به یک اقدام بسیار ارزنده دیگر دست زد
✅وی برای نخستین بار نقشه مهندسی شهر اصفهان را تهیه و ترسیم نمود و همزمان با این ابتکار سیمکشی هوایی برق اصفهان را طراحی نمود
🆔 @Takhtefoulad
🔰#تخت_فولاد در سروش👇
http://sapp.ir/takhtefoulad
🔰#تخت_فولاد در ایتا👇
http://eitaa.com/takhtefoulad
✅جسد جاودان آقا جمال الدین خوانساری
🔰علامه محقق آقا جمال الدین خوانساری از مفاخر علمی شیعه (متوفی ۱۱۲۹ قمری) در کنار پدرشان علامه آقا حسین خوانساری در تکیه خوانساری مدفون می باشد و در بین مزار آنها یکی از علمای وارسته معاصر بنام مرحوم حاج شیخ اسدالله فهامی (متوفی ۱۳۷۲ قمری) مدفون است
🔰نقل شده است که به هنگام دفن حاج شیخ اسدالله به قبر شریف مرحوم آقا جمال راه باز و جسد مطهر ایشان تر و تازه دیده شد.
🔰فرزند ایشان؛ مرحوم حاج شیخ مرتضی فهامی (متوفی ۱۳۹۵شمسی) ضمن تایید این مطلب گفتند:
🔰به هنگام دفن پدر بزرگوارم، شخصی بنام آقای حاج غلامعلی فرهادی متصدی دفن ایشان بود که ناگهان یکی از آجرهای لحد آقا جمال خوانساری فرو ریخت، به هنگام ریختن خاک در لحد، چون از جای آجر به قبر ایشان نیز خاک ریخته می شد صدای خاصی می آمد
🔰لذا آقای حاج غلامعلی دستش را در قبر آقا جمال فرو برد و گفت: " کفن بسیار سفت است، احتمالا برد یمانی است و این صدا از ریختن خاک بر روی کفن به گوش می رسد."
🔰آنگاه جسد مطهر آقا جمال را لمس کرد و گفت: " بدن کاملا تر و تازه است، درست همانند گوشت منجمد است و به هیچوجه در جسد و یا کفن آثار پوسیدگی نیست".
🔰آنگاه به آقای حاج غلامعلی گفتیم: زود با گچ و آجر، لحد را بچین تا نبش قبر محسوب نشود.
🔰تکیه خوانساری، تکیه بانی بنام مشهدی حیدر داشت که اکنون فوت کرده و آن موقع متجاوز از صد سال داشت، هنگامی که از این ماجرا مطلع شد، گفت:
🔰«در این بقعه این پنجمین جسدی است که در مدت تکیه بانی من تر و تازه پدیدار گشته است»
📚منبع: کتاب حدیث خوبان
🆔 @Takhtefoulad