هدایت شده از کانال حمید کثیری
#دلنوشته
#بعد_از_زیارت
سفر زیارتی به عراق، سفر بسیار مبارک و البته سنگینی است.
در ایران باید مدتها بگذرد تا توفیق زیارت آقا جانمان امام رضا علیهالسلام را داشته باشیم و یا همت کنیم و چند وقت یک بار به زیارت امامزادگان در جایجای تهران، قم یا شهرهای دیگر برویم ...
اما در عراق؛
به یکباره توفیق زیارتِ ۶ امام معصوم، اصحاب و اهل بیت سیدالشهداء در کربلا، امامزادگان جلیلالقدر، مادران ائمه، اصحاب امیرالمومنین و سایر ائمه، علما و فقهای بزرگ شیعه، پیامبران الهی، عارفان و سالکان بسیار بزرگ جهان تشیع و صدها شخصیت بزرگ دیگر دست میدهد.
باید روزها و ماهها بگذرد که #شاید متوجه شویم کجا بودیم و بعد افسوس بخوریم چرا آن زمان #توجه نداشتیم ...
نگاه و عنایت یکی از شاگردانِ اصحابِ ائمه کافی است تا جهانمان زیر و زِبر شود و حال اینکه ما به زیارت معصومین علیهمالسلام نائل آمدیم، به زیارت امیرالمومنین مشرف شدیم، به زیارت سیدالشهداء رفتیم و ...
اِی کاش متوجه باشیم کجا بودیم، اِی کاش متوجه باشیم که امام حَی است، اِی کاش متوجه باشیم امام حاضر و ناظر است، اِی کاش مثل قبل بازنگردیم، اِی کاش ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
باسلام
امیدوارم زیارتتون قبول حق باشه
وهمگی تا قبل رسیدن به خونه هاتون حاجت روا بشین
برای همتون سلامتی وآرزوی توفیق دوباره زیارت رادارم🙏
اربعین؛ سنت زیارت و صنعت گردشگری
اربعین معادلهی بین زائر - مجاور را به هم زده. هر کجا که برای زیارت میروی، بیشینهی مجاورینی که با آنها روبرو میشوی، فارغ از نسبت عقیدتیشان با زیارت آن مکان، زائر را گردشگری میپندارند که آمده پول خرج کند. در بهترین و همسوترین حالت ممکن، زائر برای مجاور موهبتی است الهی و برکت رزق و روزی وگرنه که در بسیاری مواقع زائر برای مجاور هیچ تمایزی با یک توریست و گردشگر ندارد؛ توانستی دولاپهنا هم با او حساب کنی نوش جانت. در اربعین اما مجاور آمده تا خرج زائر کند. مجاور اربعینی هم زائر اربعینی را برکت و رزق روزی خویش میبیند اما برکت مالش در خرج شدن برای زائر است و برکت مرکبش در افتادن به زیر پای زائر و برکت خانهاش در بستر شدن برای زائر.
اما اربعین معادلهی زائر - مجاور را بر هم زده. زائرین دنیا هم خوب از حال و روز مجاورین آگاهند و برای همین کمتر نسبتی را ورای تامین نیازها و مایحتاجشان با آن مجاورین برقرار میکنند. توجهات در زیارتهای دنیا به سوی مکان مورد زیارت است؛ خواه معبدی باشد یا کنیسهای یا کلیسایی و یا مسجدی و خانهی خدایی. الباقی تنها قافیه ایست بین زیارت و تجارت که از هم تفکیک نمیشوند. اما در اربعین اساسا ارتباط میان زائر و مجاور به گونهای دیگر رقم میخورد. مجاور برای زائر شعاعی از همان زیارت است. مرتبهای و پلهای که زائر برای رسیدن به زیارت از آن عبور میکند و مجاور هم این پله شدنش را باز در شعاع زیارت خویش میانگارد. برای همین در اربعین سطح تماسهای میان زائر و مجاور بشکلی نمایی فزونی مییابد. در اربعین دیگر تنها به زیارت مکانی و مقامی و سنگی و خانهای نرفتهای؛ در اربعین در کنار زیارت به دیدار مجاورین نیز رفتهای.
اربعین معادلهی زائر - مجاور را بر هم زده. زائر هماره وقتی را برای زیارت مکان مقدس صرف میکند و وقتی را به تجارت با مجاورین میگذراند و ایندو در تعارض همیشگیاند. آنجا که روحانی و کشیش و سادو و آخوندِ همراه، زائرین را توصیه میکند که چشم از مال دنیا و تجارت بشویید و دل در گرو زیارت ببندید ولی زائر نمیتواند از زیارتِ تجارت دست بکشد و کشمکش همیشگی میان دین و دنیا خودش را نمایان میکند. اما در اربعین دنیایی که مجاور برای زائر فراهم میکند تسهیل کننده زیارت است نه آنکه تقابلی در کار باشد. اگر مجاور اربعینی دستت را میگیرد و به سوی خانهاش میکشد تو را چون دکاندار کنار حرم و معبد و مسجد از مسیر زیارتت منحرف نکرده و رهزن معنویتت نشده. تو با او همراه میشوی بی آنکه فکر کنی از مسیر زیارتت منحرف گشتهای.
اربعین معادلهی زائر - مجاور را بر هم نزده، اربعین این معادله را به اصل خویش بازگردانده. آن هم درست در زمانیکه قریب به اتفاق زیارتگاهها دینی دنیا هر روز بیش از گذشته رنگ و بوی گردشگری به خود میگیرند و سازوکارهای صنعت گردشگری را در خود توسعه میدهند.
#اربعین
#زیارت
#گردشگری
#زائر
#مجاور
با سلام
همراهان گرامی
نظرتون چیه هر روز یک صفحه از قرآن بارگذاری کنیم و بخونیم