4 شتاب در تربيت فرزند
پسرم هنگامى كه ديدم ساليانى از من گذشت، و توانايى رو به كاستى رفت، به نوشتن وصيّت براى تو شتاب كردم، و ارزشهاى اخلاقى را براى تو بر شمردم. پيش از آن كه أجل فرا رسد،
و رازهاى درونم را به تو منتقل نكرده باشم، و در نظرم كاهشى پديد آيد چنانكه در جسمم پديد آمد، و پيش از آن كه خواهشها و دگرگونىهاى دنيا به تو هجوم آورند، و پذيرش و اطاعت مشكل گردد، زيرا قلب نوجوان چونان زمين كاشته نشده، آماده پذيرش هر بذرى است كه در آن پاشيده شود. پس در تربيت تو شتاب كردم، پيش از آن كه دل تو سخت شود، و عقل تو به چيز ديگرى مشغول گردد، تا به استقبال كارهايى بروى كه صاحبان تجربه، زحمت آزمون آن را كشيدهاند، و تو را از تلاش و يافتن بىنياز ساختهاند، و آنچه از تجربيّات آنها نصيب ما شد، به تو هم رسيده، و برخى از تجربيّاتى كه بر ما پنهان مانده بود براى شما روشن گردد. پسرم درست است كه من به اندازه پيشينيان عمر نكردهام، امّا در كردار آنها نظر افكندم، و در اخبارشان انديشيدم، و در آثارشان سير كردم تا آنجا كه گويا يكى از آنان شدهام، بلكه با مطالعه تاريخ آنان، گويا از اوّل تا پايان عمرشان با آنان بودهام، پس قسمتهاى روشن و شيرين زندگى آنان را از دوران تيرگى شناختم، و زندگانى سودمند آنان را با دوران زيانبارش شناسايى كردم، سپس از هر چيزى مهم و ارزشمند آن را، و از هر حادثهاى، زيبا و شيرين آن را براى تو برگزيدم، و ناشناختههاى آنان را دور كردم، پس آنگونه كه پدرى مهربان نيكىها را براى فرزندش مىپسندد، من نيز بر آن شدم تو را با خوبىها تربيت كنم، زيرا در آغاز زندگى قرار دارى، تازه به روزگار روى آوردهاى، نيّتى سالم و روحى با صفا دارى.
5 روش تربيت فرزند
پس در آغاز تربيت، تصميم گرفتم تا كتاب خداى توانا و بزرگ را همراه با تفسير آيات، به تو بياموزم، و شريعت اسلام و احكام آن از حلال و حرام، به تو تعليم دهم و به چيز ديگرى نپردازم. امّا از آن ترسيدم كه مبادا رأى و هوايى كه مردم را دچار اختلاف كرد، و كار را بر آنان شبهه ناك ساخت، به تو نيز هجوم آورد، گر چه آگاه كردن تو را نسبت به اين امور خوش نداشتم، امّا آگاه شدن و استوار ماندنت را ترجيح دادم، تا تسليم هلاكتهاى اجتماعى نگردى، و اميدوارم خداوند تو را در رستگارى پيروز گرداند، و به راه راست هدايت فرمايد، بنا بر اين وصيّت خود را اينگونه تنظيم كردهام. پسرم بدان آنچه بيشتر از به كار گيرى وصيّتم دوست دارم ترس از خدا، و انجام واجبات، و پيمودن راهى است كه پدرانت، و صالحان خاندانت پيمودهاند. زيرا آنان آنگونه كه تو در امور خويشتن نظر مىكنى در امور خويش نظر داشتند.
و همانگونه كه تو در باره خويشتن مىانديشى، نسبت به خودشان مىانديشيدند، و تلاش آنان در اين بود كه آنچه را شناختند انتخاب كنند، و بر آنچه تكليف ندارند روى گردانند، و اگر نفس تو از پذيرفتن سرباز زند و خواهد چنانكه آنان دانستند بداند، پس تلاش كن تا درخواستهاى تو از روى درك و آگاهى باشد، نه آن كه به شبهات روى آورى و از دشمنىها كمك گيرى. و قبل از پيمودن راه پاكان، از خداوند يارى بجوى، و در راه او با اشتياق عمل كن تا پيروز شوى، و از هر كارى كه تو را به شك و ترديد اندازد، يا تسليم گمراهى كند بپرهيز. و چون يقين كردى دلت روشن و فروتن شد، و انديشهات گرد آمد و كامل گرديد، و ارادهات به يك چيز متمركز گشت، پس انديشه كن در آنچه كه براى تو تفسير مىكنم، اگر در اين راه آنچه را دوست مىدارى فراهم نشد، و آسودگى فكر و انديشه نيافتنى، بدان كه راهى را كه ايمن نيستى مىپيمايى، و در تاريكى ره مىسپارى، زيرا طالب دين نه اشتباه مىكند، و نه در ترديد و سرگردانى است، كه در چنين حالتى خود دارى بهتر است.
6 ضرورت توجه به معنويّات
پسرم در وصيّت من درست بينديش، بدان كه در اختيار دارنده مرگ همان است كه زندگى در دست او، و پديد آورنده موجودات است، همو مىميراند، و نابود كننده همان است كه دوباره زنده مىكند، و آن كه بيمار مىكند شفا نيز مىدهد، بدان كه دنيا جاودانه نيست، و آنگونه كه خدا خواسته است برقرار است، از عطا كردن نعمتها، و انواع آزمايشها، و پاداش دادن در معاد، و يا آنچه را كه او خواسته است و تو نمىدانى. اگر در باره جهان، و تحوّلات روزگار مشكلى براى تو پديد آمد آن را به عدم آگاهى ارتباط ده، زيرا تو ابتدا با ناآگاهى متولّد شدى و سپس علوم را فرا گرفتى، و چه بسيار است آنچه را كه نمىدانى و خدا مىداند، كه انديشهات سرگردان، و بينش تو در آن راه ندارد، سپس آنها را مىشناسى. پس به قدرتى پناه بر كه تو را آفريده، روزى داده، و اعتدال در اندام تو آورده است، بندگى تو فقط براى او باشد، و تنها اشتياق او را داشته باش، و تنها از او بترس. بدان پسرم هيچ كس چون رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله و سلّم از خدا آگاهى نداده است، رهبرى او را پذيرا باش، و براى رستگارى، راهنمايى او را بپذير، همانا من از هيچ اندرزى براى تو كوتاهى نكردم، و تو هر قدر كوشش كنى، و به اصلاح خويش بينديشى، همانند پدرت نمىتوانى باشى. پسرم اگر خدا شريكى داشت، پيامبران او نيز به سوى تو مىآمدند، و آثار قدرتش را مىديدى، و كردار و صفاتش را مىشناختى، امّا خدا، خدايى است يگانه، همانگونه كه خود توصيف كرد، هيچ كس در مملكت دارى او نزاعى ندارد، نابود شدنى نيست، و همواره بوده است،
اوّل هر چيزى است كه آغاز ندارد، و آخر هر چيزى كه پايان نخواهد داشت، برتر از آن است كه قدرت پروردگارى او را فكر و انديشه درك كند. حال كه اين حقيقت را دريافتى، در عمل بكوش آن چنانكه همانند تو سزاوار است بكوشد، كه منزلت آن اندك، و توانايىاش ضعيف، و ناتوانىاش بسيار، و اطاعت خدا را مشتاق، و از عذابش ترسان، و از خشم او گريزان است، زيرا خدا تو را جز به نيكوكارى فرمان نداده، و جز از زشتىها نهى نفرموده است.
بسم تعالی
سلام علیکم
دوستانی که تمایل دارند در کانال زندگی طلبگی به عنوان ادمین با کانال همکاری کنند(تولید محتوا).
📨 به آی دی زیر پیام بدن.«صرفا فقط طلبه»
@aina_ammarr
🌹امام سجّاد عليه السلام:
گناهانى كه از استجابت دعا جلوگيرى مى كنند عبارتند از:
بد نيّتى، خبث باطن، دورويى با برادران، باور نداشتن به اجابت دعا، به تأخير انداختن نمازهاى واجب تا آن كه وقتشان بگذرد، تقرّب نجستن به خداوند عزّ و جلّ با نيكوكارى و صدقه، بد زبانى و زشت گويى
.
.
.
© @TalabehLife
🗃دسته بندی
#ميزان_الحكمه_ج_۴_ص_۲۸۷
سحر خیزی
از توصیههایی که همواره اساتید اخلاق به طلاب جوان دارند، این است که سحرخیز باشند تا هم توفیق تهجد و نماز شب و نماز صبح اول وقت را از دست ندهند و هم اینکه صبح فردا با آمادگی ذهنی و جسمی بالا بتوانند به فراگیری علم بپردازند. سؤالی را که در اینباره از مرحوم آیت الله العظمی تبریزی پرسیده شده را میخوانیم:
سؤال: بعضى طلاب شب ها می نشینند و روزها تا دیر وقت خواب هستند شما چه میفرمایید؟
جواب: باسمه تعالى؛ طلبه اگر بخواهد در آینده موفق شود باید سحرخیز باشد، همت داشته باشد و به خود عادت دهد كه شب ها زود به خواب رود و از صبحِ زود استفاده كامل بنماید. بزرگان اگر به درجه عالى رسیدند و موفق شدند، به واسطه آن سحرخیزى و استفاده از فرصت ها بوده است «همت بلند دار كه مردان روزگار، از همت بلند به جایى رسیده اند» معروف است كه روزى ها را در نیمه شب تقسیم میكنند و یك طلبه جوان تا توانایى دارد باید این فرصت را از دست ندهد كه فردا دیر است. ذهن انسان صبح زود آمادگى فراگیرى كامل دارد، نصیحت من به طلاب محترم آن است اگر بخواهند به جایى برسند، تنبلى را كنار گذاشته و سحرخیز باشند، در آن نیمه شب، ضمن ارتباط معنوى، دروس خود را از ابتدا روز قرار دهند، البته طلبه جوان باید طورى عمل كند كه خستگى زودرس بر او عارض نشود.
.
.
.
© @TalabehLife
🗃دسته بندی: #سحر_خیزی
7 ضرورت آخرت گرايى
اى پسرم من تو را از دنيا و تحوّلات گوناگونش، و نابودى و دست به دست گرديدنش آگاه كردم، و از آخرت و آنچه براى انسانها در آنجا فراهم است اطّلاع دادم، و براى هر دو مثالها زدم، تا پند پذيرى، و راه و رسم زندگى بياموزى، همانا داستان آن كس كه دنيا را آزمود، چونان مسافرانى است كه در سر منزلى بى آب و علف و دشوار اقامت دارند و قصد كوچ كردن به سرزمينى را دارند كه در آنجا آسايش و رفاه فراهم است. پس مشكلات راه را تحمّل مىكنند، و جدايى دوستان را مىپذيرند، و سختى سفر، و ناگوارى غذا را با جان و دل قبول مىكنند، تا به جايگاه وسيع، و منزلگاه أمن، با آرامش قدم بگذارند، و از تمام سختىهاى طول سفر احساس ناراحتى ندارند، و هزينههاى مصرف شده را غرامت نمىشمارند، و هيچ چيز براى آنان دوست داشتنى نيست جز آن كه به منزل أمن، و محل آرامش برسند. امّا داستان دنيا پرستان همانند گروهى است كه از جايگاهى پر از نعمتها مىخواهند به سرزمين خشك و بى آب و علف كوچ كنند، پس در نظر آنان چيزى ناراحت كنندهتر از اين نيست كه از جايگاه خود جدا مىشوند، و ناراحتىها را بايد تحمّل كنند.
.
.
.
© @TalabehLife
🗃دسته بندی: #نهج_البلاغه #نامه۳۱
انجام مستحبات
از آنجا که طلاب جوان از سویی شور و شوق عبادت و انجام مستحبات را دارند و از سوی دیگر ذهنی آماده برای درس خواندن و تحصیل علوم دارند، سؤال مهمی برای آنها پیش میآید این است که کدام یک اولویت دارد؟
سؤال: به یك طلبه جوان نصیحت میكنید تا چه اندازه مستحبات را انجام دهد؟
جواب: باسمه تعالى؛ اگر یك طلبه جوان بخواهد با پرداختن به مستحبات، از درس خود عقب بیفتد، نصیحت مىكنم كه اول به درس همراه با تهذیب نفس اهمیت دهید و اگر مشغول شدن به عبادت مستحبى موجب شود كه در درس و بحث عقب بیفتید یا درس كم اهمیت شود، باید ابتدا درس را مقدم كرد. براى یك طلبه جوان تقویت بنیه علمى فعلاً از همه افعال مقدم است (همراه با تهذیب نفس) و إنشاءالله وقتى مُلا شدید، مىتوانید در كنار درس به مستحبات بپردازید.
در توضیح جواب بالای آیت الله تبریزی باید این نکته را دقت کرد، که درس خواندن اگر به قصد انجام وظیفه باشد، خودش عبادت است و این تلاش و کوشش، ریاضتی شرعی میباشد.
.
.
.
© @TalabehLife
🗃دسته بندی: #نصایح_طلبگی | #انجام_مستحبات | #آیتالله_تبریزی
May 11
🏃♀️ #رقابت_در_مسابقه_برهنگی🏃♀️
🔖چند سال پیش مردم میترسیدند که عکسهای شخصی و خانوادگی آنها لو رفته و مردم آن را ببینند ولی الآن، حدود 15 سال بعد از شروع تهاجم فرهنگی و جنگ نرم غرب بر علیه ما، برخی از مردم میترسند که در مسابقه برهنگی عقب بیفتند.
💚درحالیکه مسابقه طبق آموزه #قرآن باید در کارهای صالح و در جهت رضایت و خشنودی خداوند باشد نه در کارهای فاسد و در جهت رضایت هوای نفس🔥 و خشنودی شیـ😈ـطان:
«سَابِقُواْ إِلَی مَغْفِرَهٍ مّن رَّبّکمْ وَجَنَّهٍ عرضها کعَرْضِ السَّمَآءِ وَ الْأَرْضِ أُعِدَّتْ لِلَّذِینَ ءَامَنُواْ بِاللَّهِ وَرُسُلِهِ ذَلِک فَضْلُ اللَّهِ یؤْتِیهِ مَن یشَآءُ وَاللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِیمِ؛ با یکدیگر مسابقه بدهید بهسوی مغفرت پروردگارتان و بهشتی که پهنایش مانند پهنای آسمان و زمین است و برای کسانی مهیا شده است که به خدا و پیامبرانش ایمان دارند، این فضل خداست، به هر کس که بخواهد میدهد و خداوند صاحب فضل عظیم است.»[1]
.
.
© @TalabehLife
🗃دسته بندی:
📗[1]. سوره حدید: آیه 21.
#تلفات_جنگ_نرم📱
🌸✨🌸
✨🌸
🌸
🔥 #چشم_چرانی_مــجازی👀📱
👊لعنت خدا بر چشـ👀ـمچران و کسی که خود را در معرض دید دیگران قرار میدهد!👊
⚠️متأسفانه😔 امروزه شاهد این هستیم که شبکههای اجتماعی و پیامرسان، مثل #تلگرام و #اینستاگرام، شده است محلی برای خودنمایی، دلبری و چشمچرانی.😈 چه مردان و چه زنان، چه دختران و چه پسران برای اینکه لایک و تحسین جنس مخالف را گدایی کنند تصاویر فاخر یا بی حجاب و نامناسب خود را در پروفایل خود قرار میدهند یا در پیج خود و برای همه به اشتراک میگذارند. درحالیکه نه زن و نه مرد حق ندارند که چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی دلبری و خودنمایی کنند.
❤️ به فرموده حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام چه شخصی که خودنمایی می کند و چه کسی که به او نگاه میکند از رحمت خدا دورند:
✔️«لَعَنَ اللَّهُ النَّاظِرَ وَ الْمَنْظُورَ إِلَیه؛ خداوند لعنت ☄کرده است (از رحمت خدا دور است) کسی را که چشمچرانی👀 میکند و کسی را که به او نگاه میشود».[1]
.
.
.
© @TalabehLife
🗃دسته بندی:
📗[1]. مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج14، ص: 271
✨🌸
🌸✨🌸
كَفَىٰ بِنَفْسِكَ الْيَوْمَ عَلَيْكَ حَسِيبًا ﴿١٤﴾
💠 امروز کافی است خودت حسابگر خویش باش.
❄️⛱❄️
⛱❄️
❄️
🔥 #گناهشناسی ( #زنای_ذهنی😈)
در تعالیم حضرت عیسی (علیه السلام) آمده است:
☄اگر با نظر شهوتآلود👀 به زنی نگاه کنی همان وقت در دلت با او زنا🔥 کردهای![1]
💫دین اسلام هم چشمچرانی را یک انحراف جنسی دانسته و از آن بهعنوان «زنای چــ👀ـشم» نام برده است.
🌹 چنانکه پیامبر گرامی اسلام(ص) میفرماید:
🍃لِکلِّ عُضوٍ مِنْ ابْنِ آدمَ حَظٌّ مِنَ الزِّنا: اَلْعَینُ زِناها النَّظَرُ …. [2]
برای هر عضوی از بدن انسان بهرهای از #زنا میباشد و زنای چشم، نگاه کردن است.⚠️
.
.
.
© @TalabehLife
🗃دسته بندی:
📗[1] – طب روحانی، ص 256 به نقل از انجیل متی 5، 27-28.
📕[2] – میزان الحکمه، ح 20274.
❄️
⛱❄️
❄️⛱❄️
اگه میخوای همسرت پاکدامن باشه
هروقت چشمت به نامحرم خورد
چشماتو ببنـد و رو نفست وایسا✔️
با خـدا معامله کن☝️
خودش گفتـه:
مردان پاک برای زنان پاک❤️
.
.
.
© @TalabehLife
🗃دسته بندی:#تلنگر⚠️
کتب غیر درسی
درست است که اکتفا کردن به کتب درسی نمیتواند پاسخگوی تمام نیازهای فردی و اجتماعی یک طلبه باشد؛ اما بسیاری از بزرگان کتب درسی را اصل و ریشه میدانند که اگر پایههای علمی و فکری او در اینجا محکم شد توانایی ورود در بسیاری مباحث دیگر را خواهد داشت.
درباره خوب درس خواندن هم این نکته را بسیار تذکر میدهند که طوری درسها را بخواند که بتواند درس بدهد.
سؤال: طلبه در كنار كتب درسى خود چه كتبى را مطالعه نماید؟
جواب: فرزندم! اصل بر آن باشد كه به كتب سنتى حوزه اهمیت دهید و آنها را خوب بخوانید، بفهمید و بعد خودتان درس دهید. در مرحله بعد، كتبى را مطالعه كنید كه با درستان ارتباط داشته باشد؛ زیرا فعلاً وظیفه شما فقط درس خواندن است. و از تهذیب نفس همراه درس خواندن غافل نباشید. در كنار تحصیل تلاش كنید كه بعضى از كتب اخلاقى و سیره اهلبیت (علیهم السلام)، به خصوص اخلاقیات اهلبیت (علیهم السلام) را مطالعه كنید تا با اخلاق حسنه و نیكو بتوانید از فیض منابع بهرهمند گردیده و تأثیر خوبى در جامعه داشته باشید. در وقت فراغت، مطالعه كتبى كه در شما اثر مثبت داشته باشد، مانعى ندارد اما از خواندن كتبى كه عمر ضایع كردن است، بپرهیزید كه عاقبت خوبى ندارد... در جهت انتخاب كتب و مطالعه آنها، با اساتید متدین، مجرب و فاضل مشورت كنید.
.
.
.
© @TalabehLife
🗃دسته بندی: #نصایح_طلبگی | #کتب_غیردرسی | #آیتالله_تبریزی
#ورزش
نکته مهمی که شاید خیلیها بدان توجه ندارند، این است که بدن ما وسیلهی کار ماست و نعمت مهمی است که خداوند متعال به ما عطا فرموده و به کمک این بدن مادی است که بسیاری از راههای معنوی را باید طی کنیم. اگر این بدن نباشد چگونه به عبادت، خدمت خلق و... بپردازیم. از این جاست که بزرگان به حفظ این امانت الهی بسیار اهمیت میدهند. باید در حفظ سلامتی کوتاهی نکند. سستی و بیتحرکی از مواردی است که به مرور زمان آسیب جدی به ما میزند. درباره ورزش کردن از آیت الله العظمی شیخ جواد تبریزی سؤالی پرسیده شده است:
سؤال: یك طلبه چه مقدار ورزش كند؟
جواب: باسمه تعالى؛ ورزش سالم، با طلبگى منافاتى ندارد ولیكن باید ورزشى را انتخاب كند كه در شأن یك طلبه باشد. طلبه نباید كارش این شود كه هر روز درس و بحث را رها كرده و به دنبال ورزش برود؛ بلكه براى سالم ماندن ورزشى مانند ورزش دو میدانى را در اوقات فراغت انجام دهد. طلبه نباید در ورزش انگشت نما شود؛ بلكه با متانت علاوه بر اهمیّت به درس؛ در محیط ورزش الگو شده و مراقب سكنات و حركات خود باشد.
.
.
.
© @TalabehLife
🗃دسته بندی: #نصایح_طلبگی | #ورزش | #آیتالله_تبریزی
🌈🌞🌈
🌞🌈
🌈
💮 #اجناس_مفت
یا #برخی_از_زنان_آخر_الزمان؟!💮
💥متأسفانه امروزه شاهد آن هستیم که برخی از زنان کشف حجاب کرده و به بدترین و محرکترین شکل ممکن خود را در کوچه، خیابان، محل کار و تحصیل و فضای مجازی عرضه میدارند و در جامعه فساد و افساد میکنند و جالب اینکه از نبود آزادی و داشتن حجاب اجباری گلهمند هستند؛ زیرا اینها حجاب را به داشتن یک روسری کوچک و یا یک شال نازک که سر را هم به خوی نمیپوشاند تفسیر میکنند. درحالیکه بودونبود این روسری فرقی نمیکند، زیرا اینها درواقع حجاب ندارند، چراکه زیباییهای بدن خود را بسیار ارزان و مفت و در بستهبندیهای زیبا که همان روسری و لباسهایی جلف و رنگارنگ است، در اختیار همه مردان قرار دادهاند.
✍حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام درباره زنان اینچنینی میفرمایند:
🔥«در آخرالزمان و نزدیک به قیامت که بدترین زمانه است زنانی پدیدار میشوند که کشف حجاب کردهاند و برهنگی را پیشه خودساختهاند و به دنبال خودنمایی هستند، اینگونه زنان از دین خارج هستند، در فتنهها و بلاها داخل هستند، گرایش به شهوات دارند و با سرعت به دنبال لذتها میروند، حرامهای خدا را حلال میدانند و درنهایت در جهنم عذاب همیشگی خواهند داشت.»[1]
.
.
.
© @TalabehLife
🗃دسته بندی:
📗[1]. من لا یحضره الفقیه؛ ج 3؛ ص 390.
چرا برای اخلاق فرصتی نیست؟
از امام بارها شنیده می شد که علم اخلاق سرآغاز تمام علوم است؛ حتی علم خداشناسی که تعبیر به آیۀ محکمه شده است، اگر در کنارش آن علم نباشد ظلمت است و حجاب. امام می فرمودند: «چه شده است که برای تدریس هر علم ساعتی مقرر شد، ولکن آن علم که ابقای سایر علوم منوط به آن است، فرصتی برای آن گذاشته نشده است؟» امام برای تحقق این امر بالاخره در این میدان سرنوشت پا گذاشتند و از همان اول در حوزه به فرمایش خود که فرموده بودند لباس عمل پوشاندند، در مدرسۀ فیضیه حاضر شدند و وجود عزیزشان را در معرض خدمت گذاردند تا آنجا که طبقات مختلفه از شمع جمع وجودشان بهره ور می شدند.
.
.
.
© @TalabehLife
🗃دسته بندی: #اخلاق | #امام_خمینی | #تاثیر_درس_اخلاق
🔻تعهد یعنی چه؟
🔸وجدانِ کار یعنی اینکه اگر کاری برعهده گرفتیم و انجام آنرا تعهد کردیم - چه کار برای شخص خودمان یا خانواده خودمان، جهت نان در آوردن باشد و چه کاری اجتماعی و مردمی مربوط به دیگران باشد؛ مثل امور مهم اجتماعی و مسئولیتهای کشوری - آن را خوب و کامل و دقیق انجام دهیم. به تعبیر معروف، برای آن کار سنگ تمام بگذاریم.
📅 ۱۳۷۳/۱/۱
.
.
.
© @TalabehLife
🗃دسته بندی: #آیتالله_خامنهای | #تعهد_کاری | #تعهد
🌞🍃🌞
🍃🌞
🌞
📱 #مجازی_خدایــی❤️
دنیای مجازی ام 📲سلام ....
🍃گاه گاهی درد دلم را با تو میگویم
ب امید اینکه همدردی در گوشه ای از تو مرا بخواند
💫من در دنیای واقعی ام همدردی ندارم
از تو چه پنهان گاهی با خدایم گپ میزنیم او هم گوش میدهد
خداست دیگر عادت دارد 😍
🌱مانند انسان بالم را نمیشکند نطقم را کور نمیکند 💔
مرا دیوانه نمیخواند خوب گوش میدهد😊
📣اینهارا نوشتم بدانی از سر بی کسی نیست اینجا آمدم
می آیم تا خدایم را با دیگران دوست کنم
آشتی دهم ✔️
آخر میدانی ؟خدایم واقعا خداست✌️
.
.
.
© @TalabehLife
هرگز ...
به کسی که نماز را ترک می کند
اعتماد نکن،..!
همانگونه که پروردگارش را
رهاکرده،
تو را هم رها خواهد کرد.
.
.
.
© @TalabehLife
🗃دسته بندی:#نماز
♨️فروش بسیار ویژه♨️
1⃣ آیا به دنبال لپ تاپ با کارایی عالی و قیمت هستید؟؟؟
2⃣ آیا به لپ تاپ نیاز دارید اما به خاطر قیمت بالا قادر به خرید آن نیستید؟؟؟
3⃣ آیا قصد خرید لپ تاپ داشتید و با افزایش قیمت ها منصرف شدید؟؟؟
✅ برای دسترسی به لپ تاپ مورد نیازتان فقط یک کلید فاصله دارید😍
⭕️ فروش بسیار ویژه انواع لپ تاپ استوک با برند های مختلف با کمترین قیمت (👈یک سوم قیمت مشابه نو👉)
شروع قیمت ها از 1.500.000 تومان😳
🎁 تخفیف ویژه برای طلاب و دانشجویان عزیز همراه با هدایای ویژه رایگان (موس بیسیم و ...) 👇👇👇👇
@arya_stock
❄️✨❄️
✨❄️
❄️
🔥 #گناهشناسی 😈 #کم_فروشی⚖
❓سوال
🔖تفسیر « #ویل_للمطففین» چیست؛ و آثار و پیامدهای کم فروشی در چه چیزهایی است؟
✅پاسخ
✔️قرآن کریم در سوره مطففین نسبت به کم فروشی در داد و ستدهای اقتصادی هشدار می دهد و می فرماید: «وَیْلٌ لِلْمُطَفِّفینَ»[1] وای بر کم فروشان!☄
❄️«تطفیف» به معنای کم کردن پیمانه و وزن است⚖؛[2] یعنی کالای فروخته شده را ناقص تحویل خریدار می دهند. «ویل» واژه ای است که هر کس در مهلکه واقع شود آن را به کار می برد و در اصل به معنای عذاب و هلاک است.[3]
🌱 راغب اصفهانی از اصمعی نقل می کند؛ «ویل» به معنای قبح است و گاهی در تحسّر و تأسف به کار می رود. و در سخن خدای تعالی در حق کسی به کار رفته که استحقاق عذاب و جهنم 🔥را دارد.[4]
✨«الَّذینَ إِذَا اکْتالُوا عَلَی النَّاسِ یَسْتَوْفُونَ»، «وَ إِذا کالُوهُمْ أَوْ وَزَنُوهُمْ یُخْسِرُونَ»؛[5] آنان که وقتی برای خود پیمانه می کنند، حق خود را به طور کامل می گیرند. امّا هنگامی که می خواهند برای دیگران پیمانه یا وزن کنند، کم می گذارند.
📣این آیات هشدار به گروهی از مردم است که در داد و ستد کم فروشی می کنند، یعنی وقتی می خواهند کالایی به مردم بدهند -به کیل یا وزن- ناقص می دهند، و مردم را به خسران و ضرر می اندازند.
🍃لذا مضمون مجموع آیات یک مذمت است، و آن این است که مطففین حق را برای خود رعایت می کنند، ولی برای دیگران رعایت نمی کنند. به عبارت دیگر، حق را برای دیگران آن طور که برای خود رعایت می کنند رعایت نمی نمایند. [6]
💥از جمله مسائلی که نظم زندگی و معیشت عموم مردم بر آن استوار است، وفای در معاملات است؛ یعنی باید تعادل و توازن در عوض و معوض رعایت شود. و به طور کلی در معاملات و قراردادها تعادل منظور گردد و به هر چه دو طرف معامله به آن اقدام نموده اند انجام پذیرد و ضرر و زیان متوجه طرف معامله نشود. بدیهی است کم فروش در حقیقت دو خیانت بخریدار نموده؛ یکی این که مال از قیمت مورد توافق، برای خریدار گران تر تمام شده، و دیگر این که خریدار در مقدار جنس و کالایی که مورد نیاز او بوده کسر خواهد آورد.[7]
.
.
.
© @TalabehLife
🗃دسته بندی:
📗[1]. سوره مطففین، آیه ۱.
📕[2]. قرشی، سید علی اکبر، قاموس قرآن، ج 4، ص 225، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ ششم، 1371ش.
📒[3]. طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان فی تفسیر القرآن، مقدمه، بلاغی، محمد جواد، ج 1، ص 291، تهران، ناصر خسرو، چاپ سوم، 1372ش.
📘[4]. راغب اصفهانی، حسین بن محمد، المفردات فی غریب القرآن، تحقیق، داودی، صفوان عدنان، ص 888، دمشق، بیروت، دارالقلم، الدار الشامیة، چاپ اول، 1412ق.
📓[5].سوره مطففین، ۲- ۳.
📙[6]. طباطبایی، سید محمد حسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ج 20، ص 230، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ پنجم، 1417ق.
📚[7]. حسینی همدانی، سید محمد حسین، انوار درخشان، تحقیق، بهبودی، محمد باقر، ج 18، ص 41، تهران، کتابفروشی لطفی، چاپ اول، 1404ق.