بخش اول:
خیلی دیدم هر از گاهی یه اسکرینشات یا نوشتهای از یه جا در میشه مبنی بر اینکه آره دیدین زمستان سخت هم نشد و این حرفها؟
در گام اول کسی که همچین حرفی در مورد اروپا بزنه در بهترین حالت یک آدم سادهلوح و در سطوح بالاتر یک شارلاتانه که سعی داره با مطالب عامهپسند تایید جمع کنه.
اما اجازه بدید در نوشتهی پیش رو یه بررسی از وضعیت انرژی در اروپا داشته باشیم.
▫️اولا خوبه بدونیم که "مشتقات چوب" همچنان و حتی فارغ از بحث جنگ اوکراین یکی از سوختهای مهم مورد استفادهی خانگی در اروپا به حساب میاد.
برای مثال طبق این گزارش اروپاییها در سال ٢٠٢١ چیزی حدود ٢۳ میلیون تُن هیزم سوزوندن.
این رقم در سال 2022 به چیزی بالاتر از ٢۴ میلیون تن رسیده. که خودش به دلیل گرانی ذاتی انرژیهای فسیلی مثل گاز در اروپا یک افزایش ١٨ درصدی نسبت به سال قبل داشته.
این در شرایطیه که حدود ۶۶ درصد این مصارف در بخش خانگی و نزدیک ٣۴ درصدش در بخش صنعتی بوده.
جالبه بدونید که این نوع از سوخت رو بهعنوان انرژی تجدیدپذیر طبقهبندی میکنن که خب غلط هم نیست.
این رو گفتم که بدونید وضعیت انرژی برای تامین گرما در اروپا همینجوری یک نقطهضعف بهحساب میاد.
برای همین شما اگر از فک و فامیل خارجرفتهتون بپرسید بهتون توضیح خواهند داد که اینطور نیست شما دمای تمام منزلتون به یک اندازه گرم باشه بلکه برای صرفهجویی در مصرف انرژی باید یاد بگیری که با لباس گرم توی خونه بشینی.
پس نتیجه از بند اول اینکه در حالت عادی هم مصرف گاز در اروپا چیزی نبوده که بیقید و بند مصرف بشه.
▫️اما حالا بیایم سر بحران انرژی در اروپا بعد از جنگ اوکراین.
اول بیایم ببینیم چه میزان از مصرف انرژی اروپا رو چی تشکیل میده.
طبق گزارش مجمع جهانی اقتصاد، ٧۶ درصد انرژی در اروپا از طریق سوختهای فسیلی تامین میشه.
طبق همین گزارش دو عامل باعث شدن که اروپا بتونه تا حدی بحران انرژی رو کنترل کنه. یکی اینکه تا نیمهی سال خرید گاز از روسیه ادامه داشت و به منابع ذخیرهسازی اروپا میرفت. دو اینکه افت درخواست خرید گاز مایع از چین (چاه بیانتهای مصرف انرژی) به دلیل سیاستهای کرونای افت کرده بود که باعث شد اروپاییها بتونن خرید بیشتری انجام بدن.
دو عاملی که هیچکدوم برای زمستان ٢٠٢٣ در دسترس نخواهند بود!
اما آیا پایین اومدن قیمتهای انرژی در اروپا به معنی نبود بحرانه؟
بیایم با هم بررسی کنیم:
▫️به گزارش بلومبرگ، اروپا همین حالا چیزی حدود یک تریلیوندلار از تغییر وضعیت انرژی بعد از جنگ اوکراین آسیب دیده.
از این یک تریلیون دلار چیزی حدود ٧٠٠ میلیارد دلار رو دولتها پوشش دادن که آلمان با حدود ٢۶۵ میلیارد دلار در صدر خرجکنندگان قرار داره.
انگلستان با اختلاف بسیار زیاد با ٩٨ میلیارد در مقام دوم و الی آخر.
این ارقام، ارقام خیلی بزرگی برای اروپای مقتصد به حساب میان.
و تازه علیرغم اینهمه خرج، همچنان ٣٠٠میلیارد دلار از هزینهها از جیب خود مردم رفته که نمونهها و نتایجش رو در بسته شدن حدود ١٧٠٠٠ مغازه در انگلستان، تعطیلی صنایع بزرگ در فرانسه به دلیل جهش قیمتهای انرژی و فشار شدید به صنایع آلمان تا جاییکه برخی هشدار دادن که آلمان ممکنه با این وضعیت کل صنایعش رو از دست بده.
مثلا برای شرکت دورالکس فرانسه (بزرگترین تولیدکنندهی شیشه) هزینههای انرژی امسال حدود ۴٠درصد هزینههای عملیاتی رو تشکیل داده که این رقم سال گذشته ۴ درصد بوده!
یا مثلا شرکت فولاد آرسلورمیتال مجبور شده مراکز تولیدش در آلمان، اسپانیا، فرانسه و لهستان رو به دلیل شرایط قیمت انرژی تعطیل کنه.
البته در کنار تمام اینها باید ذکر کرد که اروپا در کنترل مصرف به شیوههای بعضا خوب عمل کرد و از طرف دیگه با افزایش قیمت، تولیدات کاهش پیدا کرد و در نتیجه تقاضا افت کرد.
یه نکتهی دیگه هم اینه که هنوز زمستان در اروپا سرد نشده. بعضی کشورها مثل پرتغال، اسپانیا، آلمان و فرانسه هم سیاستهایی رو برای گذاشتن سقف روی قیمت اتخاذ کردن که باعث شده تا مصرف افزایش پیدا کنه که خودش باز خطر تخلیهی منابع رو به دنبال داره.
بعضیها هم مثل آلمان مجبور شدن بعضی صنایع و شرکتها رو ملی اعلام کرده و هزینههاش رو به دوش دولت بندازن که فقط از تعطیلی و نابودی اون صنعت جلوگیری کنن.
البته شانس هم در این ماجرا کم دخیل نبوده و شاهدیم که اروپا گرمترین زمستان خودش طی دهههای گذشته رو تجربه میکنه.
گرم شدن زمستان باعث شده که اروپا موفق بشه ذخیرهسازی رو جدیتر بگیره.
مجموعهی این تدابیر و خوششانسیها باعث شده تا کمی از فشار و شدت بحران در اروپا کاسته بشه.
اما نهایتا تقلیل "زمستان اروپا" به جوک و خنده با چهارتا نمودار، مثل این میمونه که بحران ارزی ٩٧ رو با ارز ۴٢٠٠ قضاوت کنیم!/کانال تلگرامی enaarah
#زمستان_سخت
@talabeyeenghelabi
بخش دوم:
اما آینده چی میشه؟
به نظر میرسه تا سال ٢٠٢۶ و تکمیل ابرپروژههای گازی قطر، این وضعیت برای اروپا و وابستگیش به خرید گاز از طریق دریا و تانکر ادامه داشته باشه.
ذخایر استراتژیک آمریکا هم به پایینترین سطح از اواخر دههی ٨٠ میلادی افت کرده که برای پر کردن مجددش قطعا به مشکل خواهد خورد و تلاشش برای اینکار قیمت رو افزایش خواهد داد.
از طرف دیگه با رفع موانع کرونایی در چین، احتمالا شاهد یک افزایش شدید مصرف در چین و آسیا خواهیم بود.
اتفاقی که باعث میشه قیمتها برای اروپا افزایش و شانسشون برای موفقیت در خرید کاهش پیدا کنه.
اروپاییها شدیدا دارن پول خرج میکنن تا جلوی کوچ صنایع به آمریکا یا تعطیلی صنایع رو بگیرن.
کار تا جایی پیش رفته که صندوق بینالمللی پول به فرانسه در مورد بستهی حمایتی ۵٠ میلیارد دلاریش هشدار داده و خواسته تا اینقدر از بخش عمومی خرج نکنه.
با این نوع خرجکرد، نسبت بدهی به تولید ناخالص اروپاییها خیلی از چیزی که هدفگذاریشون بوده فاصله میگیره و ریسک اعتباری این کشورها رو افزایش میده که خودش ریسکهای بلندمدت بیشتری برای اقتصاد اروپا ایجاد میکنه.
▫️نتیجه اینکه اگر بخوایم یک تشبیه تقریبی داشته باشیم، حال و هوای اروپاییها الان چیزی شبیه حال و هوای ما بعد از بحرانهای ارزی و تورمیه.
جاییکه یهویی میبینیم قدرت خریدمون کاهش پیدا کرده و مجبوریم مدان به کالاهای جایگزین رو بیاریم.
و طبیعیه که دولتها و ملتها در واکنش به چنین اتفاقاتی عکسالعملهای معمولا مناسبی دارن. چون انسان یاد میگیره که سازگار بشه.
اما خب چون سنگ بنای نظم اجتماعی در اروپا رفاه و زندگی آسوده بوده این ناملایمات میتونن باعث بشن تا مابهازای دریافتی مردم از قراداد اجتماعی خودشون با دولتهای اروپایی دچار چالش شده و موجب تغییرات سیاسی بشه.
اما نکته اینکه اولا این ماجرا یک چیز تکبعدی نیست و عوامل خارجی دیگری قطعا درش اثر خواهند داشت و دوما اینکه عدم درک درست ما از پیچیدگیهای یک پدیده و تقلیل اون به قیمت و نمودار نهایی اعلامی باعث از بین رفتن اون پدیده نمیشه!
بلکه باید بتونیم پیچیدگیهای اون اتفاق رو تا جای ممکن درک کنیم تا فهم درستتری از قضیه داشته باشیم./کانال تلگرامی enaarah
@talabeyeenghelabi
بخش اول از محمد جواد لاریجانی در مصاحبه با فارس نیوز:
از نظر دشمن یعنی آمریکاییها و غرب صهیونیست -وقتی میگوییم غرب صهیونیست یعنی غرب با موتور صهیونیستها در واقع صهیونیستها موتور دشمنی با ما هستند- برایشان حیاتی است که شاخ جمهوری اسلامی ایران را بشکنند. تصور آنها از جمهوری اسلامی ظهور یک قدرتی است که به شدت منافع آمریکا را تهدید میکند. نه اینکه ما با آنها جنگ کنیم بلکه رشد تفکرمان در برهم زدن برنامه آنها در غرب آسیا باشد.
در فتنه اخیر دشمنان مرتب برنامهریزی کردند ...
اینکه ما توانستیم کف خیابان را ببَریم، یک توفیق مهمی بود این معنایش این نیست که دشمن وارد فاز بعدی نمیشود.
برداشت من این است که آمریکاییها و غرب صهیونیست تئوری شان این بود که فشار اقتصادی بی هدف نیست در واقع فشار اقتصادی و تحریمها باید جان مردم را به لب برساند وقتی جان مردم به لب رسید با یک جرقهای باید روشن شود و تئوری آنها این بود که امروز وقت آن است و در گروههای سیاسی مختلف در داخل هم سیگنالهای شان به همین شکل بود.
جمع بندی غرب این بود که الان وقت خوبی است و یک جرقه لازم است تا مردم به صورت میلیونی به خیابانها بریزند بعد نیروهای تروریستی خودشان را فرستادند تا در این حجم عظیم میلیونی، دستگاههای حکومتی را یکی پس از دیگری تصرف کنند و یک حکومت زمین خورده پیدا شود تا در آن قسمت پروژه بعدی مثل کوچکسازی ایران و برنامههای دیگرشان را دنبال کنند.این طرح کاملا روشن است که یک طرح آمریکایی بوده است اما این طرح شکست خورد؛ اما باید دید فاز بعدی دشمن چیست.
۴ هفته پیش خانم کلینتون یک سخنرانی داشت، کلینتون یکی از تاثیرگذاران در سیاستگذاری دموکراتیک در آمریکا است در اظهارات اخیرش به سه موضوع اشاره می کند.
یکی اینکه گفته است باید تماسمان را با جامعه روحانیت در ایران بیشتر کنیم و به آنها بگوییم که شما نترسید ما اصلاً قصدی برای اسلام نداریم فقط شما بر اعمال برخی از احکام اسلامی در ایران اصرار نکنید.
نکته دومی که کلینتون به آن اشاره کرد این بود که ما قصد نداریم جمهوری اسلامی را سرنگون کنیم ما به دنبال این هستیم که جمهوری اسلامی فضا را باز کند و کسانی که سکولار هستند میدان داشته باشند و به احکام اسلامی شامل مسائل مربوط به حجاب موقتاً عمل نشود.
به نظر من این کارها را کردهاند؛ الان وقتی با برخی از علما درباره حوادث اخیر صحبت کنید میگویند نتوانستید مردم را اداره کنید و بی عرضه بودید وضع اقتصادی مردم خراب است. اما باید گفت در حوادث اخیر آنهایی که میداندار بودند غالبا قشر مرفه جامعه بودند و مردم بیچاره و تحت فشار در میدان نبودند. باید دید خواستههای مردم در حوادث اخیر چه بود ما اصلاً نشنیدیم که کسی از گرانی حرف بزند کسانی که به خیابانها آمدند اصلا خواستههای مردم تحت فشار نبود.
در این فتنه تهاجم عظیمی که به اسلام شد به هیچ چیز دیگری نشد. در حوادث اخیر به سیستم اداری مملکت تهاجم نشد و بخش اجرایی و سیستم اقتصادی کشور مورد تهاجم قرار نگرفت. اینها از توهین به جمهوری اسلامی به امام حسین(ع) و حضرت علی اصغر(ع) دریغ نکردند و مساجد و حسینیهها را آتش زدند و به رهبری توهین کردند.
اصلاً مگر اسلام فقط برای زمان یُسر است، اسلام برای زمان عُسر هم هست؛ گیرم که اصلاً زندگی سختی هم داشته باشیم، مگر باید اسلام را رها کنیم اسلام در همه مواقع راهگشا است.
دستاورد دشمنان از حوادث اخیر چه بود؟ صرفا بی حجابی؛ که به نظر من دستاورد بزرگی برای دشمنان است و بعد از آن قدمهای بعدی را بر خواهد داشت و برای آن تئوری هم دارند.
@talabeyeenghelabi
بخش دوم از محمد جواد لاریجانی در مصاحبه با فارس نیوز:
مسئله بی حجابی در حوادث اخیر خلط شده است در واقع اصل حدود برهنگی است نه مسئله حجاب. حجاب یک امر اثباتی است اما حدود برهنگی در هر کشوری مشخص است و در هر کشوری حجاب حدودی دارد.
شدیدترین قوانین مبارزه با برهنگی در آمریکا هم است و امروز اعمال هم میشود اما سایز برهنگیشان بسته به نوع خودشان است. مردم در کشور ما فکر میکنند همه در دنیای غرب لخت راه میروند
بنده هفت هشت سال در بین اینها زندگی کرده ام، آن هم در برکلی که یکی از لیبرالترین بخشهای آمریکا و دنیای غرب است. برهنگی حد خیلی شدیدی دارد.
شما فرض کنید یک خانمی با لباس نامناسب به بانک برود، بانک میتواند به این خانوم خدمات ندهد و بگوید لباسش نامناسب است.
گشت ارشاد یک تئوری درستی بود یعنی ما برای اینکه حدود برهنگی را اعمال کنیم یک عده افراد را تربیت کنیم که اینها مودبانه تر و با توجه به اخلاق اسلامی به افراد تذکر دهند.
نکات مثبت و خوب کشور ما زیر سوال رفته است در حالی که اینها مسائل خوبی بود. در واقع در آمریکا همان پلیسی که دزد را میگیرد این خانوم با پوشش نامناسب را میگیرد.
در یک شرکت هواپیمایی یک خانمی که لباس چسبان پوشیده بود او را از هواپیما پایین آوردند و آن خانم در دادگاه شکایت کرد اما دادگاه به نفع آن شرکت هواپیمایی حکم صادر کرد و گفت شما نمیتوانید با این نوع پوشش وارد هواپیما شوید.
در آمریکا اگر کسی پشت پنجره خانهاش که قابل رویت است بخشی از بدنش را که ممنوع است عریان کند شهروندان دیگر میتوانند با پلیس تماس بگیرند و به پلیس بگویند که چرا او خودش را لخت کرده است.
پس ما در کشور قوانین حدود برهنگی میخواهیم اما این حد را باید چگونه تعریف کنیم طبیعتاً باید بر اساس نظام خودمان تعیین کنیم نه بر اساس نظام دموکراسی لیبرال آمریکایی یا سکولار.
همین حد برهنگی را قانون دارد در قانون مجازات عمومی یک فصل برای این مسئله تعیین کردند اما برخی از وزرای دولت قبل حتی این را هم نمیدانستند که این قانون دارد و فقط فکر میکردند حجاب فقط دستور شرع است در صورتی که اگر در شرع هم باشد آن هم قانونی است. گفته بودند که دولت مسئول اجرای شرع نیست و مسئول اجرای قانون است اما باید یک بار این قانون را خوانده باشند و سپس این مسائل را مطرح کنند.
#ایران_قوی
#تمدن_اسلامی
#حجاب
#حجاب_فاطمی
@talabeyeenghelabi
طلبه انقلابی | سجاد امیری
بخش دوم از محمد جواد لاریجانی در مصاحبه با فارس نیوز: مسئله بی حجابی در حوادث اخیر خلط شده است در و
متن کامل این مصاحبه را می توانید از اینجا ببینید
طلبه انقلابی | سجاد امیری
این گزارش مصرف فرانسه رو بررسی کرده و دیده که در بخش صنعتی یک کاهش ١٠-١٢ درصدی رو گزارش میکنه.
این کاهش در بخش صنعتی حدود ٢٢ درصد و در بخش خانگی حدود ١۴ درصده.
البته ذکر این نکته هم لازمه که برای جبران افت تولید برق هستهای فرانسه، ۴٣ درصد از این کاهش صرف تولید برق در نیروگاههای گازی شده.
▫️دو عامل رو میشه موثر دونست:
١. آب و هوای گرمتر نسبت به قبل. دادهها میگن اکتبر امسال گرمترین اکتبری بوده که تا به حال در فرانسه ثبت شده.
البته باز گزارش فقط ٢ درصد افت مصرف رو ناشی از این پدیده میدونه.
٢. مصرف کمتر گاز.
کارزارهای آگاهیبخشی، افزایش قیمت و همکاری مصرفکنندهها (بخشی بهخاطر آگاهی و بخشی بهخاطر قیمت سرسامآور) باعث افت قابل توجه مصرف بخش خانگی شده.
اینجا رو نگاه نکنید که ما با یک مشت گاو همجغرافیا شدیم که کارزار مصرف بهینه رو مسخره میکنن.
محدودیتهای اقتصادی و تقنینی، مسئولیت اجتماعی رو به روح مردم اروپا دوخته.
▫️اثر بیشتری رو کاهش مصرف بخش صنعتی داشته (حدود ٢٣ درصد). مثلا صنایع شیمیایی ٢۵ درصد، پتروشیمی و پالایشگاه ٣٣ درصد، غذا و کشاورزی ١٧ درصد و صنایع فلزی هم ٢٧ درصد کاهش داشتن.
این کاهش عمدتا خودش رو به شکل تعطیلی یا کاهش قابل توجه تولید نشون داده.
دلیلش هم این بوده که قیمت انرژی افزایش قابل توجهی داشت که عملا تولید رو از بهصرفگی برای تولیدکننده خارج میکرد.
نهایتا این کاهش مصرف و البته سقفگذاری روی قیمت توسط دولت که مستلزم دادن یارانههای سنگین بوده نهایتا باعث شد قیمت انرژی در مثلا جایی شبیه فرانسه پایین بیاد و چهارتا گاگول دگوری نمودارش رو بذارن و بخندن!
ولی پشت پردهی این کاهش قیمت، هزینهی گزاف دولت برای جبران و تلاش خود مصرفکننده دیده نمیشه.
باز حتی با وجود این، بسیاری از نانواییها در فرانسه در معرض ورشستگی قرار دارن چون قبوض انرژیشون مثلا از ٧٠٠ یورو ناگهان رسیده به ١٧٠٠٠ یورو!
برای همین برخیشون ساعات کمتری کار میکنن، بعضی فقط شبها کار میکنن، و خیلیهاشون هم تصمیم به تعطیلی کسب و کار دارن.
فقط هم انرژی نیست.
در یک خبرگزاری محلی فرانسه یکی از قنادها میگفت که تخم مرغ (به دلیل آنفلوآنزای پرندگان)، آرد، شکر و تمام اینها گرون شدن و با افزایش قیمت، فروش اونها کاهش پیدا کرده.
که حالا دولت فرانسه داره سعی میکنه با دادن یه یارانهی عجیب و غریب و سنگین از تبعات این اتفاقات کم کنه.
با توجه به افت صادرات و افزایش قیمتها منابع این تخصیصها باید از محل صرفهجویی در مصارف تامین بشه که برمیگرده به همون بحثی که از ابتدای این قضیه داشتیم./کانال تلگرامی enaarah
#زمستان_سخت
@talabeyeenghelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
۳ دستاورد بزرگ سفر رئیسی به استان یزد/تسنیم
@talabeyeenghelabi
خط لوله گاز در ایران ۳۵۰ هزار کیلومتر است(حدود ۴۰هزار کیلومتر خطوط پرفشار و افزون بر ۳۰۰هزار کیلومتر شبکه فرعی).
این یعنی تقریبا ۹ برابر خط استوا؛ میتوانید با این خط لوله ۹ بار دور زمین را لولهکشی کنید؛ گاز رسانی به دورترین نقاط کشور و از روستاهای لب مرز تا کوهستانهای برفگیر. این رکورد در جهان کمنظیر است.
آمریکا و روسیه اولین و دومین تولیدکننده گاز دنیا، 20 درصد از گاز مصرفی خود در پیک سرما را از طریق #ذخیرهسازی_گاز تامین میکنند.
اما در ایران سومین تولیدکننده گاز دنیا در سال 97 شرکت ذخیرهسازی گاز منحل شد!
حالا در یکی از سردترین زمستانهای چند دهه اخیر قرار داریم. بدون سرگردانی برای پیداکردن نفت یا هیزم یا زغالسنگ یا پهن گاو، فقط فندک بخاری را فشار دادهایم؛ برای بهرهمندی از این نعمت، به فکر نقاط یخزده کشور باشیم.
🔸تصویر: دمای اتاق ما
🖋وحید یامینپور
@talabeyeenghelabi
چرا غرب از تمدن ایرانی-اسلامی هراس دارد ؟
🔸غرب برای جمهوری اسلامی ایران با ۸۵ میلیون جمعیت ۲۹۸ شبکه ماهواره ای به زبان فارسی ایجاد کرده است اما برای جامعه چینی زبانان با ۱/۵ میلیارد نفر هیچ شبکه ای ایجاد نکرده .
📌از خود پرسیده اید چرا ؟/کانال تفسیرگر
#ایران_قوی
@talabeyeenghelabi
📸 سهم نفت از بودجه به ۳۰/۵ درصد رسید
▪️به گزارش «نود اقتصادی» دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ سهم بودجه از ﻧﻔﺖ ﻭ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩههای نفتی را حدود ۶۰۳ هزار و ۸۰۸ میلیارد تومان تعیین کرده که با توجه به رقم ۱۹۸۴ هزار میلیارد تومانی کل منابع عمومی، سهم نفت در بودجه ۳۰/۵ درصد خواهد بود.
▪️قابل ذکر است در سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به دلیل کاهش شدید درآمدهای نفتی، این مقدار به ترتیب ۱۰ و ۲۷/۳ درصد تعیین شده بود اما از سال گذشته با افزایش درآمدهای نفتی، سهم نفت در بودجه نیز افزایش داشته است./نود اقتصادی
@talabeyeenghelabi
📸 سهم مالیات از بودجه به بالاترین مقدار در تاریخ بودجه کشور رسید
🔅به گزارش «نود اقتصادی» یکی از شاخصهای مهم در بودجهریزی کشورها، سهم مالیات از کل منابع بودجه است. براساس هدفگذاری برنامه ششم سهم مالیات از منابع عمومی بودجه باید تا سال ۱۴۰۰ به ۵۰ درصد میرسید اما این مقدار در سال ۱۴۰۰ حدود ۳۲/۳ درصد بوده است.
🔅در دولت سیزدهم با کاهش سرعت رشد مصارف بودجه و همچنین با شناسایی فرارهای مالیاتی، سهم مالیات از منابع عمومی بودجه در سال ۱۴۰۰ به ۴۰/۳ درصد رسیده و این مقدار برای سال آینده نیز ۴۱/۷ درصد پیشبینی شده است.
🔅قابل ذکر است عدد ۴۱/۷ درصد بالاترین سهم مالیات در بودجه ایران طی یک قرن اخیر است./نود اقتصادی
@talabeyeenghelabi
▪️اوکراین باید قربانی می شد تا آمریکا در رقابت با روسیه برای صدور انرژی به اروپا، به پیروزی برسد.
البته اوکراین تنها کشوری در جهان نیست که برای پیروزی آمریکا در رقابت های جهانی و حفظ جایگاه اول جهان، قربانی شد.
💬 امیرعلی ابوالفتح
پ ن: البته این رو هم در نظر بگیریم که امریکا توی این جنگ متحمل خسارات سنگینی شد از جمله کمک های میلیارد دلاری به اوکراین و از جمله شکستن ابهت ناتو و موارد دیگه، لذا همه چیز رو باید با هم دید.
@talabeyeenghelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا توقف عرضه خودرو در بورس کالا درست نیست؟
🔹اواخر هفته گذشته و امروز را میتوان روزهای پرحاشیه بازار خودرو دانست. در شرایطی که قیمت خودروها با عرضه در بورس کالا، سیری منطقی را دنبال میکرد، با فشار برخی، وزارت صمت مجبور به توقف عرضه خودرو در این بازار شد.
🔹این توقف در حالی اتفاق افتاد که وزیر اقتصاد در نامهای به رئیس سازمان بورس دستور داد تا عرضه خودرو در بورس کالا، به روال قبلی ادامه پیدا کند./اقتصاد ما
@talabeyeenghelabi
فرهیختگان:
حدود 88 درصد از پرمصرفها در مناطق گران و مرفه شمالی تهران شامل مناطق 1، 2، 3، 4، 5، 6، 8 و 22 ساکن هستند. سهم 88 درصدی پرمصرف 8 منطقه شمالی تهران از پرمصرفها درحالی است که سهم 8 منطقه نیمهجنوبی (پایینتر از خیابان انقلاب اسلامی) شهر تهران شامل مناطق 15، 18، 11، 16، 10، 17، 9 و 21 حدود 4 درصد است. اگر مناطق 14، 19، 20 و 13 را نیز به این مناطق اضافه کنیم سهم این 12 منطقه به 9 درصد میرسد. این درحالی است که سهم سه منطقه 1، 2 و 3 از کل پرمصرفهای گاز تهران 66 درصد است.
...بالا بودن مصرف در مناطق مرفه علتهای متفاوتی میتواند داشته باشد. از جمله اساسیترین آنها باید به متراژ بالای زیربنای گرمشونده، استفاده از استخر گرم، سونا، جکوزی، شومینه، بالکنهای گرم و همچنین استفاده از لوازم پختوپز نامتعارف و زینتی مثل شعلهها و مشعلها و امثالهم اشاره کرد. این مصارف عمدتا در اختیار قشر مرفه جامعه هستند و همین هم منجر به پرمصرف شدن این دسته از مشترکان گاز خانگی شده است.
تسنیم:
آغاز قطع گاز بدمصرفها در بخش خانگی
▪️گاز ۱۶۰۰ مشترک بدمصرف تهرانی قطع شد
مدیر عامل شرکت گاز استان تهران:
🔹با افزایش مصرف گاز، از روز گذشته گاز ۱۶۰۰ مشترک بد مصرف را در تهران قطع کردیم.
🔹اوایل آذرماه برای حدود ۲۶ هزار مشترک اخطار اعلام کردیم که در دهک یازده و دوازده قرار دارند و از دیروز قطع گاز بدمصرفها در بخش خانگی را شروع کردیم.
@talabeyeenghelabi
📸 سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی به بالاترین مقدار ۱۱ سال اخیر رسید
🔹به گزارش «نود اقتصادی» براساس متن لایحه بودجه ۱۴۰۲، دولت در سال آینده سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی را ۴۰ درصد تعیین کرده که این میزان بالاترین مقدار از سال ۱۳۹۲ تاکنون است.
🔹قابل ذکر است از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی به ۲۰ درصد رسیده بود که این میزان در سال ۱۴۰۱ به ۳۰ درصد (پس از تعدیل) و در سال آینده نیز به ۴۰ درصد خواهد رسید./نود اقتصادی
#ایران_قوی
#دولت_خدمتگذار
@talabeyeenghelabi
خدمت جمهوری اسلامی به امثال فرخ نژاد
/علی صدری نیا
@talabeyeenghelabi
📸 تصاویر هوایی از تظاهرات ۸۰ هزار نفری علیه دولت نتانیاهو، امشب در سرزمینهای اشغالی/فارس
رژیم صهیونیستی به سرعت رو به زوال هست إن شاءالله
@talabeyeenghelabi
باور ۳۷۳ قدرت مطلق پدافند هوایی جهان
🔹فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش: ارتش ایران قدرت مطلق پدافندی هوایی بود و با ارتقای سامانه باور ۳۷۳ میتوانم بگویم که قدرت مطلق پدافند هوایی جهان هستیم.
🔹این سامانه اکنون در چرخه پدافندی کشورمان حضور دارد و آسمان ایران را رصد میکند. فقط یک یا دو کشور در جهان مشابه چنین سامانهای را دارند./فارس
@talabeyeenghelabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 فیلم/ بورس کالا قیمت خودرو را در بازار بالا نبرد/ آقایان نماینده مجلس! افزایش قیمت خودرو هیچ ربطی به بورس کالا نداشته است
👤 امیرحسن کاکایی، عضو هیات علمی دانشکده خودرو علم و صنعت در گفتگو با «نود اقتصادی»: قرار نبود بورس کالا قیمت خودرو را پایین بیاورد/ عرضه خودرو در بورس کالا یک ماه دیگر ادامه پیدا کند به یک رویه کاملا روتین تبدیل میشود/ بورس کالا جلوی تاخیر در تحویل خودرو را میگیرد./نود اقتصادی
@talabeyeenghelabi
بساط دلالی خودرو برچیده میشود؟
امید قالیباف؛ سخنگوی وزارت صمت:
🔹با لایحه #مالیات_بر_عایدی_سرمایه که در مجلس وجود دارد، میتوان بساط دلالی را از اقتصاد کشور حذف کرد که این امر در دستور کار مجلس قرار دارد و امیدواریم سریعتر به نتیجه برسد.
🔹با اتکا به قانون مالیات بر عایدی سرمایه است که میتوانیم بازار خودرو را هم که در حوزه وزارت صمت است کنترل کنیم و از افرادی که تقاضای سرمایهای برای خودرو دارند، مالیات بگیریم./ایبِنا
🖥در آپارات تماشا کنید👇
aparat.com/v/L7ScI
@talabeyeenghelabi
این صحبت های رهبری در دیدار با مداحان رو ببینید:
«در این قضایای اخیر، نقشهی دشمن نقشهی جامعی بود، [امّا] محاسبهی دشمن محاسبهی غلطی بود؛ این مهم است. نقشهی دشمن نقص نداشت، منتها محاسبهی دشمن برای پیاده کردن این نقشه محاسبهی غلطی بود.
اینکه میگوییم «نقشهی دشمن نقشهی جامعی بود»، یعنی همهی عوامل مسلّطی را که یک قدرت میتواند برای اخلال و تخریب در یک کشوری به کار ببرد به کار انداخت، همهی این عوامل را ردیف کرد.
عامل اقتصادی وجود داشت که البتّه وضعیّت اقتصادی کشور هم خوب نبود، خوب نیست و مشکل معیشت مردم زمینهای بود که آنها بتوانند از این عامل استفاده کنند.
عامل امنیّتی، نفوذ، تیمهای جاسوسی از همه طرف.
غوغای ایرانهراسی در دنیا؛ از چند ماه قبل، تبلیغات ایرانهراسی به شکلهای مختلف به وسیلهی دستگاههای تبلیغاتی دشمن، آمریکا و صهیونیسم و کلّاً استکبار جهانی شروع شد؛ این هم یک عامل تخریب است.
همراه کردن بعضی عناصر داخلی با خودشان؛ این هم از مدّتی پیش شروع شد که این هم یک عامل مهمّی است. یک کسی را در کشور با انگیزههای مختلف، انگیزهی قومی، انگیزهی مذهبی، انگیزهی سیاسی، انگیزههای شخصی [که مثلاً] چرا به سلام من درست جواب ندادید، چرا من را فلان جا نگذاشتید [فریب بدهند]، از اینها استفاده کنند، اینها را آماده کنند برای همراهی.
عامل تبلیغات فراگیر؛ تلویزیونها، ماهوارهها، فضای مجازی، اینترنت.
اینها عواملی است که دشمن همهی اینها را ردیف کرد.
بنده به عنوان یک آدمی که این مسائل را نگاه میکنم و زیر نظر دارم و میفهمم، در دلم به مهندسی خوب دشمن آفرین گفتم! خوب مهندسی کرده بود؛ همه چیز را در جای خود، به اندازهی خود، آماده کرده بود.
چرا موفّق نشد؟ چون یک پایهی دیگر، یعنی محاسبهاش، غلط بود.
بله، این کارها همه کارهای مهمّی است، کارهای مؤثّری است، در یک کشورهایی هم اثر میگذارد، [امّا] اینجا نتوانست؛ چون محاسبهای که روی ایران اسلامی کرده بود محاسبهی درستی نبود.»
بخشی از این برنامه ریزی دشمن در حوزه رسانه بود که البته مهم هم بود و شاید مهم ترینش بود. متن دو پیام بعدی، سعی کرده این رو نشون بده👇👇👇
@talabeyeenghelabi
طلبه انقلابی | سجاد امیری
این صحبت های رهبری در دیدار با مداحان رو ببینید: «در این قضایای اخیر، نقشهی دشمن نقشهی جامعی بود،
✍️«رونمایی از نقش آفرینان در جنگ جهانی رسانه ای» (۱)
اتفاقات ماههای گذشته در کشور از یک طراحی رسانه ای چندلایه و فرابخشی پرده برداشت. این طراحی که بخش هایی از آن توسط اندیشکده ها و رسانه های خارجی نیز افشا شد، توانست برخی رکوردهای جهانی را جابجا کند و شدت و عمق "عملیات تأثیر" که اجرا شده است را به اثبات برساند.
باشگاه "عملیات تأثیر جهانی"
تاریخچه عملیات تأثیر از بستر فضای مجازی (Online Influence Operations) به دو دهه می رسد و تکامل آن در دوره های مختلف صورت گرفته و عملا نسخه های تکامل یافته تری پیدا کرده است. نکته جالب توجه این است که مجریان این عملیات در کلان مقیاس تنها ایالات متحده و روسیه می باشند که یک باشگاه بسته و محدود در جنگ روایتها را شامل می شود. در مقیاس گروهکی نیز داعش و منافقین تلاش هایی را انجام داده و می دهند اما از انسجام و استمرار برخوردار نیستند. از آنچه پیدا است عملا نقش آفرینان و عاملان انسانی و غیرانسانی این “جنگ جهانی رسانه ای” را باید شناخت و آنها را دسته بندی کرد. این مطلب در تلاش است تا نگاهی به نقش های اصلی این عملیات داشته باشد.
الف) نقش آفرینان ساختاری
1-بیگ تک ها: پنج شرکت اصلی که بر بازار فناوری و تبادل اطلاعات، استیلای کامل دارند از چهار طریق شامل در اختیار قراردادن خدمات خاص، ارائه راه های دورزدن اینترنت، تحلیل کلان داده (Big Data) و نیز الگوریتم های گزینش و نمایش محتوا بر افکار عمومی تأثیرگذاری کردند. دستکاری عمدی در الگوریتم های هوش مصنوعی باعث شد اخبار جعلی، موارد نفرت پراکنی و اقدامات خشونت آمیز با شدت بسیار زیاد و به صورت هدفمند منتشر شود.
2-میکروبلاگینگ ها: عدم اعمال سیاست مقابله با محتوای خشن، آسیب رسان و دستکاری (Manipulation ) در شبکه های کوتاه نوشت به گونه ای اتفاق افتاد که اولا مرامنامه های قبلی در این خصوص را کنار گذاشتند و عامدانه بر ضد سیاست های اعلام شده خود حرکت کردند. به صورت مثال شبکه توییتر اعلام کرده بود بیش از 2400 توییت در روز را جزو ربات ها و حساب های بیش فعال قلمداد و آنها را محدود می کند اما در ماههای اخیر شاهد فعالیت حساب های کاربری با بیش از 4000 توییت در روز بودیم که شناسایی و محدود نشد. از سوی دیگر فعالیت خشن و تشویق به قتل و جرح گروهی در این شبکه محدود نشد. توییتر مهمترین شبکه اجتماعی در این حوزه بوده است.
3-کمپ های سایبری : تعداد زیادی از کاربران شبکه های اجتماعی که دارای سلیقه سیاسی خاص هستند به صورت همگرا به کنشگری علیه اهداف از پیش تعیین شده می پردازند. مهمترین کمپ های سایبری عبارتند از: مرکز اعتدال عربستان سعودی (المرکز العالمی لمکافحة الفکر المتطرف) ، واحد 8200 رژیم صهیونیستی، پادگان لیبرتی منافقین و ... . کمپ های سایبری عملا "صدای جمعی جعلی" تولید می کنند.
ب) نقش آفرینان خط دهی کننده و جهت ده
4-نیوز روم ها: اتاق خبر رسانه هایی از جمله ایران اینترنشنال، صدای آمریکا، بی بی سی فارسی، منوتو و رادیوفردا در این ماهها با کارویژه بحرانسازی و بحران نمایی فعال بود. این شبکه ها عملا با برجسته سازی عامدانه خبرهای سیاه و حذف سایر اخبار باعث هدایت ذهنی و تغییر اولویت بندی شناختی و عاطفی در بینندگان شد.
5-اکانت های اجاره ای: چهره ها یا صفحاتی که دارای مخاطب ویژه هستند معمولا مورد توجه سفارش دهندگان هستند تا در موضوعات تجاری و سیاسی همچون یک پل به افکار عمومی نقش ایفا کند. این چهره ها یا صفحات با قراردادهای پنهان، اقدام به واگذاری یک فضا (استوری، پست) یا کل حساب کاربری (اکانت) خود کرده اند. مهناز افشار، علی کریمی و بسیاری از چهره های دیگر در این دسته قرار می گیرند که عملا صورتحساب خود را نه در اشل قیمت های تبلیغی داخلی بلکه در مقیاس رقم های بین المللی و با صورتحساب دلاری نقد کرده اند.
ج) نقش آفرینان در ایجاد فشار و تخریب
6-هکرها و هکتیویست ها : انونیموس یک گروه هکری است که در این مدت به فعالیت علیه زیرساخت ها و پایگاه های اطلاعاتی و اطلاع رسانی کشور اقدام کرد. از سوی دیگر هکتیویسم که از دو واژه هک و اکتیویسم گرفته شده به معنی استفاده نادرست از فناوری برای اهداف اجتماعی یا سیاسی است. هکتیویستها معمولا دانش فنی بالایی دارند و از تکنیکهای هکری استفاده میکنند تا در اهداف سیاسی و اجتماعی به فشار رسانه ای در راستای اهداف جنبش ها بپردازند. Doxing یا افشای هویت مرتبطان و عاملان نظام، یکی از راهبردهای اصلی آنان در ماههای گذشته برای زیر فشار قراردادن نیروهای میدانی بود.
7-ترول ها:
اوباش مجازی کسانی هستند که یا بر اساس سازماندهی (Troll farms: مزارع ترول ها) یا بر اساس کینه شخصی به صورت گروهی به مدافعان نظام، ساکتین یا افراد منتقد حمله و آنها را تهدید و تحقیر می کنند./بهزاد زارع، کانال دانشجوی مشروطی
@talabeyeenghelabi
✍️«رونمایی از جنگ نقش آفرینان در جنگ جهانی» (۲)
8- خبرفرستهای میدانی: با الگوگیری از مدل شهروند خبرنگاران (Citizen Journalists) به عنوان بازوی رسانه ای کف خیابان نسبت به ارسال محتوا برای رسانه های خارجی اقدام به جریانسازی خبری کردند.
د) نقش آفرینان در جریانسازی جعلی
9-فیکرها: آژانس های تولید انبوه اخبار جعلی که در حجم گسترده سفارش می گیرند یکی از ارکان جنگ جهانی رسانه ای اخیر بود. در این مدت علاوه بر توان سازماندهی شده تولید فیک انبوه، فیکرهای خرد نیز وارد میدان شده و بر اساس الگوی جلب توجه مبتنی بر خبر متفاوت و تازه به نقش آفرینی پرداختند.
10-اَستروتِرفرها: "مردم نمایان" کاربران اجیرشده ای هستند که به صورت هدایت شده و با منبع و جهت دهی پنهان در بین دیگر کاربران حضور پیدا می کنند و سعی می کنند، خواسته ها و گفته های خود را به عنوان خواسته مردم جا بزنند. کمپین های استروترفینگ (Astroturfing) در دهها کشور جهان راه اندازی شده و به سختی می توان آن را ردیابی و افشا کرد. حضور و نقش آفرینی استروترفینگ در رخدادهای ایران به صورت ویژه مورد رصد اندیشکده های رسانه ای بوده است.
11-کامنتِرها: ورود جدی و همه جانبه “کامنت گذاران حرفه ای" به صفحات چهره های داخلی و خارجی، سازمان ها و مقامات دولتی باعث شکل گیری نوعی از مارپیچ سکوت شد به گونه ای که هیچکس نتواند و حتی نخواهد خارج از موج ایجاد شده فکر و یا صدایی بلند کند.
12-ربات ها: حساب های کاربری دارای زیست رباتیک که با ویژگی های 1- تازه ایجاد شده 2- دنبال کننده کم تعداد 3- فقدان "درج نظر" شناخته می شوند اصولا به عنوان ریتر و شبکه انتشار گفته های دیگران شناخته می شوند. این ربات ها در توسعه خشم و بازنشر مطالب خشونت بار ایفای نقش کردند.
13-"صحنه زنان": گروه هایی که شامل عامل میدانی (که معمولا با فحاشی به نیروهای انتظامی و نظامی در صدد واکنش گیری می باشد) و عامل ضبط ویدیویی در این مدت نسبت به ضبط میدانی اتفاقات فعال بودند و به اصطلاح "صحنه زنی" می کردند.
14-سلبریتی های قرمز و زرد: چهره های رسانه ای در دسته بندی های مختلف وارد عمل شدند. 1- سلبریتی های قرمز با کارویژه تولید خشم و نفرت (مهدی یراحی و ...) 2- سلبریتی های زرد با کارویژه همراهی با موج ایجاد شده و همنوایی با موج ایجاد شده به ایفای نقش پرداختند.
15- مجری-مدل های شبکه های ماهواره ای: شبکه های فارسی زبان با نقش آفرینی مجریان خود در شبکه های اجتماعی کنشگری می کردند. ایران اینترنشنال با حضور 21 مجری و عامل انسانی که هر کدام به صورت جداگانه به کنشگری می پرداختند عملا نسل جدیدی از کنش ترکیبی بین شبکه و مجری را پیاده سازی و اجرا کرد.
16- محتواسازان (content generators): از طریق همراهی با موج ایجاد شده و تولید محتواهای مختلف از آموزش تهیه کوکتل مولوتف تا حمله به نیروهای انتظامی در صدد برآمدند تا محتوای آموزشی و اطلاع رسانی برای جنگجویان خیابانی ارائه کنند. از سوی دیگر آرت استودیوهای مختلف در اقصی نقاط جهان از طریق ساخت کارهای هنری، سطحی از جذابیت و تنوع را در براندازی به ارمغان آوردند. تولیدات هنری موسیقایی با سردمداری "برای آزادی" توانست به انگیزه بخشی و امیدآفرینی به کف خیابان ها کمک کند.
17-آمپلی فایرها: انتقال صدای داخلی به عرصه جهانی از طریق چهره های بین المللی ممکن می باشد. باید صدای داخل ایران به صورت تشدیدشده به فضای جهانی منتقل می شد. خابی لیم، شارون استون، بلا حدید، ابرو گوندش و .. در این دسته قرار می گیرند.
18-کمپین ها: کمپین ایجاد شرمساری، تحریم میهن و اسنپ و دیجی کالا، کمپین عمامه پرانی، کمپین بایکوت کردن سلبریتی های همراه نظام، کمپین بایکوت جام جهانی و ... در این مدت سعی داشت تا با یارگیری در لایه های مختلف اجتماع نسبت به ایجاد یک جریان و تبدیل آن به جنبش فعالیت نماید./بهزاد زارع، کانال دانشجوی مشروطی
@talabeyeenghelabi
ایشون کلی مسئولیت داشته از جمله معاون وزیر بوده
حالا باز هم می گن که فقط کسی که کس و کاری نداره رو اعدام می کنن؟
#علیرضا_اکبری
@talabeyeenghelabi