سنتکام: در سوریه، سیستم رادار «سنتینل» مستقر شده است
فرماندهی تروریستهای آمریکایی در غرب آسیا:
🔹آمریکا قصد درگیری با هیچ کشوری در سوریه ندارد، اما در صورت لزوم از ائتلاف دفاع خواهد کرد.
🔹برای حفظ امنیت ائتلاف، سیستم رادار «سنتینل» را در شمال شرق سوریه مستقر کردهایم.
tn.ai/2351489
@TasnimNews
تروئیکای اروپا: هرگونه اقدام برای بازگشت تحریمها علیه ایران اثر قانونی ندارد
🔹آلمان، فرانسه و انگلیس با ارسال نامهای به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کردند که تعلیق تحریمهای ایران بعد از تاریخ ۲۰ سپتامبر ادامه خواهد یافت.
🔹کشورهای آلمان، فرانسه و انگلیس در پیام خود به شورای امنیت تاکید کردند که به توافق هستهای با ایران (برجام) پایبند هستند.
tn.ai/2351480
@TasnimNews
ترامپ: طالبان بسیار باهوش است
🔹رئیسجمهور آمریکا: ما با طالبان به شکل خیلی خوبی تعامل میکنیم. آنها بسیار مصمم و باهوش هستند، اما همانطوری که خودشان میدانند نوزده سال از جنگ گذشته است، و اکنون از جنگ و درگیری خسته شدهاند.
tn.ai/2351491
@TasnimNews
مقام سازمان ملل: شورای امنیت درخواست آمریکا برای ایجاد کمیته ناظر بر اجرای تحریمهای ایران را نمیپذیرد
مقام سازمان ملل متحد:
🔹آمریکا احتمالاً نامهای به رئیس شورای امنیت ارسال خواهد کرد و با بزرگنمایی بازگشت تحریمها [علیه ایران] خواستار تشکیل کمیته ناظر بر اجرای تحریمها و هیئت کارشناسان خواهد شد.
🔹هیچکدام از این اتفاقات رخ نخواهد داد چون هیچ اجماعی در داخل شورای امنیت وجود ندارد.
@TasnimNews
فرانسه اتهام آمریکا علیه حزبالله را رد کرد
🔹پاریس اعلام کرد دلیلی وجود ندارد که نشان دهد حزبالله برای ساخت موادمنفجره، در فرانسه مواد شیمیایی ذخیره کرده است.
🔺یک مقام وزارت خارجه آمریکا ادعا کرده بود حزب الله مواد شیمیایی از جمله نیترات آمونیوم را برای «حملههای تروریستی بزرگ» به کشورهای اروپایی مانند بلژیک، فرانسه، یونان، ایتالیا و اسپانیا قاچاق و ذخیره میکند تا در زمانی که ایران لزوم انجام حمله را تأیید کند، این اقدام را انجام دهد.
@TasnimNews
نقدی به گفتگوی آقای سعید زیباکلام درباره عدالت؛ راه هاشمی در توسعه را در عدالت نرویم!
عبدالله عبداللهی:
🔹بیانات آقای زیباکلام در «جدال» نه تنها امید به کار جدیتر و تعمق بیشتر در مسئله عدالت را تقویت نکرد و گامی به پیش نبود، بلکه موضوع را بغرنجتر هم میکند. اگر این سطح از بحث درباره عدالت را یک فعال رسانهای یا فعال اجتماعی-سیاسی معمولی انجام داده بود، حرجی بر او نبود، اما قاعدتاً از سعید زیباکلام که معلم دانشگاه است و فلسفه خوانده، عجیب است.
🔹آقای زیباکلام در این گفتوگو علیرغم اینکه سعی نمیکند تا دغدغهها و عملکرد و چارچوب اقداماتش را به لحاظ معرفتی و به نحو عمیقتری موجه کند، اما در دام عملگرایی و شبهپراگماتیسم هم میافتد. او میگوید تلاش ما این است در همین چارچوبها و روندهای فعلی فساد و دزدی و اختلاس و بیقانونی رخ ندهد (تلویحاً میگوید که عدالت به معنای کلان و بحث نظری پیشکش!)؛ مثلاً اگر خصوصیسازی میشود حداقل در فرآیند آن دزدی و غارت اموال بیتالمال رخ ندهد و مسائلی از این دست.
🔹این نگاه، افتادن در تلهی شبهپراگماتیسم و از قضا تکرار روال و رویکرد فردی (آقای هاشمی رفسنجانی) است که آقای زیباکلام در این گفتگو بارها به او میتازد و او را مهمترین دشمن عدالت در تاریخ پس از انقلاب میخواند. نقد و مخالفت با آقای هاشمی، بویژه در مسئله عدالت، کار بسیار نکویی است، اما مسئله اینجاست که یک معضل آقای هاشمی هم همین بود که چون در موضوع توسعه و پیشرفت فقیر معرفتی و فاقد مبنای نظری بود، رویهای را پایهگذاری کرد که بحرانهای بزرگی از جمله در عدالت پدید آورد.
🔹احتمالاً آقای هاشمی رفسنجانی و خیلیهای دیگر هم آن زمان تصور میکردند فعلاً همین چیزی که خیلیها توسعه میپندارند را ما پیش میبریم و بعدها که کمی کار جلو رفت تازه مینشینیم و به پیشرفتهای کلانتر و واقعیتر فکر میکنیم و میاندیشیم که به لحاظ نظری چه کردهایم و چگونه باید پیش برویم!
🔹انتظار نبود که آقای زیباکلام در این گفتگو ضرورتاً نظریهای درباره عدالت ارائه بدهد، بلکه مشکل بر سر پرابلم و مسئلهبودنِ داشتن نظریه است. نظریه به مرور و در دیالکتیک میان حوزه نظر با عمل و تجربه حاصل میشود، اما با نگاهی مکانیکی به رابطه نظر و عمل نمیتوان گفت که فعلاً در همین چارچوب فعلی خودمان عمل میکنیم و بعداً به خود عدالت میپردازیم و راجع به نظریه هم بحث میکنیم! این همان نگاهی است که هاشمی را در توسعه به ناکجا آباد برد و همان نگاهی است که عدالتخواهی احمدینژاد را کاریکاتوری کرد. به نحوی که در دورهی او حجم بالایی از مدارس غیرانتفاعی ایجاد شد و بانکها و موسسات خصوصی هم نه تنها اصلاح نشدند بلکه رونق گرفتند.
🔹همین درک افواهی و بدون بنیاد تئوریک بود که دولت نهم و دهم را در مسیری قرار داد که بستر روی کارآمدن دولت ضد عدالت روحانی در نظر و عمل شد. و این یکی از دلایل مهمی است که موجب شده علیرغم تمام دغدغههای عدالتخواهانه در کشور، امروز در چنین موقعیتی به لحاظ نابرابری و عدالت قرار بگیریم.
📝متن کامل را از این لینک بخوانید:
tn.ai/2351437
@TasnimNews
فرمانده سپاه خطاب به ترامپ: انتقام ما از عاملان شهادت سردار سلیمانی قطعی و جدی است
🔹شما فکر میکنید ما در برابر خون برادر شهیدمان یک سفیر زن در افریقای جنوبی را می زنیم؟ ما کسانی را می زنیم که در شهادت این مرد بزرگ مستقیم و غیر مستقیم نقش داشتند.
tn.ai/2351692
@TasnimNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کاهش ۲۰ درصدی رعایت دستورالعملها
رئیس جمهور:
🔹رعایت پروتکلها از سوی مردم از ۸۲% به ۶۲% کاهش پیدا کرده است.
🔹با مشکل بزرگ روبرو خواهیم شد.
@TasnimNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بزودی یک جزیره جدید در کنار کیش احداث میشود!
🔹مدیرعامل منطقه آزاد کیش: برای احداث بندر و بهرهبرداری از اسکله، باید کف بندرگاه کیش لایروبی شود. از محل این لایروبی یک جزیره جدید ایجاد میکنیم.
@TasnimNews
١۵ دقیقه ملاقات با آقا روحالله کافی بود تا جلال بار دنیا و آخرت خود را ببندد. کتاب "غربزدگی" اش را که روی میز آقا دید، به شوخی گفت: "شما هم از این خزعبلات میخوانید؟!" به لبخندی پاسخ داد: "آنچه ما بنا داریم بگوییم، شما در اینجا نوشتهاید". نفَس ولی خدا، دامن جلال را گرفت و او را که تا مرز پوچی رفته بود، چون خسی به میقات بیتاللّه برد و خار چشم غربزدگان کرد.
نیم قرنِ پیش بود که نیمقرن کتاب زندگی آقای آلاحمد بسته شد اما امروز برایش پرونده باز میکنند. جلال با ساواک چه صنمی داشت که تیتر گلدرشت را چنان در چشم مخاطب میکنند تا جای جلال و جلاد عوض شود؟! مگر جلال چه داغی بر پیشانی جریان روشنفکری گذاشت که با زادمرگش هرساله داغ غربگرایان تازه میشود؟!
#جلال_آل_احمد
✍زهرا محسنی فر
⬛️با بدون سانسور متفاوت بیاندیشید 👇
http://eitaa.com/joinchat/404946944Ceab6f2b794
تفسیر خانم معاون از آشنایی حقوق دانش آموزان ،فقط برمیگردد به فیزیو لوژی،نه تغذیه و پوشاک و سر پناه و سلامت جسم و فکر ،ظاهرا خانمها اهتمام ویژه دارند به آموزش های جنسی سند ۲۰۳۰
فرشته روح افزا
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
🔴فرمانده نیروی دریایی سپاه هشدار داد: در روز واقعه جنازههای دشمنان را از تنگه هرمز خارج میکنیم
دریادار تنگسیری:
🔹دشمنان باید ضربالمثل «آزموده را آزمودن خطاست» را یاد بگیرند
🔹ما هیچگاه شروع کننده جنگ نبوده و نخواهیم بود اما اگر احیاناً جنگی صورت بگیرد، قطعاً واهمهای از آن نداریم
🔹من و همرزمانم در نیروهای مسلح اگر اتفاقی بیفتد، کسانی نیستیم که در زیرزمینهای بسته بنشینیم و کار را هدایت کنیم
🔹بارها تجربه کردهایم، زمانیکه با شناورهای سنگینتر به سراغ دشمنان میرویم، آنها سر جای خود میایستند اما وقتی با ۴ قایق به طرفشان میرویم، آنها به سرعت منطقه را ترک و فرار میکند./ایسنا
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
⭕️ قرارداد چین و اشتباه استراتژیک روحانی
در سال امضای توافق هستهای مقدمات یک قرارداد ۲۵ ساله با دولت چین فراهم شد و ایران و چین توافق کردند در مورد توافق همکاری ۲۵ سالهای گفتگو کنند. #رشته_توییت
ما چگونه با چین تعامل می کنیم؟
چگونه می بایست تعامل کنیم؟
چه راههایی پیش روی ماست؟
برجام قرار بود بخشی از رابطه ایران و غرب را اصلاح کند و قرارداد با چین پیوند خوردن با شرق را تضمین می کرد. همزمانی امضای این دو قرارداد استراتژیک این نوید را می داد که بالاخره ایران که به دلایل ژئوپولیتیک همیشه باید تعادلی میان شرق و غرب ایجاد می کرده به این مهم نزدیک می شود.
ایران از نظر ژئوپولیتیک دچار یک تنهایی است. به این معنی که برای رسیدن به اهداف استراتژیک خود به صورت تاریخی تنها بوده و در این مسیر نتوانسته و نمی تواند متحدی داشته باشد.
پس برای رسیدن به آن اهداف باید نقش متعادل کننده بین قدرت ها را بازی می کرده و بازی کند.
اتفاقی که در زمان حکومت پهلوی افتاده بود، به این معنی که شاه همزمان که میخواست نقش ژاندارم منطقه برای آمریکا را بازی کند، همزمان از شوروی سلاح خریداری می کرد تا هر دو قدرت بدانند از دست دادن رابطه با ایران برایشان گران تمام می شود.
در زمان جنگ هم همین اتفاق افتاد. در مذاکرات ولایتی در سازمان ملل آمده که او به غربی ها هشدار می دهد اگر بخواهند به ایران سلاح نفروشند، ایران از شوروی سلاح می خرد، که این نشان از درک جایگاه بالانسر ایران توسط دستگاه سیاست خارجی کشور دارد.
سال ۹۴ میتوانست نقطه عطف تاریخی برای سیاست خارجی ایران برای ترسیم یک افق روشن در دهه های بعد باشد، اگر ایران سریعا توافق با ۲۵ ساله با چین را نهایی میکرد و همزمان با پیشبرد برجام رابطه با چین به عنوان یک قدرت نوظهور را تثبیت می کرد تا ترک برجام برای غربی ها بشدت سخت شود.
اگر زمینههای حضور استراتژیک چین در ایران فراهم میشد، به مانند قرارداد ۲۵ ساله بندر چابهار با هند، تحریم کردن برای ترامپ بشدت گران تمام میشد چرا که خروج از برجام برای آمریکا به معنی تقدیم ایران به چین بود و ایران می توانست با این کارت در سیاست خارجی بشدت بازی کند.
اما این اتفاق نیفتاد. دولت وقت پس از امضای برجام با بی میلی با طرف شرقی برخورد کرد. این نکته از زبان بسیاری شنیده شده که وزرای وقت دولت روحانی پس از برجام با چینیها برخورد خوبی نداشتند. یکی از وزرای وقت به وزیر چینی گفته بود شما ته صف هستید و غربی ها بعد از برجام مقدماند.
این به این معنی است که اگر برخورد خوبی با چینی ها میشد و قرارداد ۲۵ ساله در همان زمان بسته میشد هزینه برهم زدن بازی برجام برای طرف غربی (سوای اینکه چه کسی در کاخ سفید باشد)افزایش پیدا می کرد و رقابت برای رابطه با ایران بین طرف های شرقی و غربی به سطح بالاتری ارتقا پیدا می کرد.
چینی ها با مشاهده بی میلی ایران در پسابرجام، کمی عقب کشیدند و چون صبر داشتند می توانستند ایران را در زمانی که نیازمند است گیر بیاندازند.
واضح بود اگر هزینه خروج آمریکا پایین باشد ایران دوباره به چین بر می گردد. ترامپ براحتی از برجام خارج شد و بار دیگر ایران به چین نیازمند.
۳۰ بهمن ۹۷، حدود ۹ ماه پس از خروج آمریکا از برجام هیئتی عالی رتبه از ایران به ریاست لاریجانی در چرخشی به شرق به چین رفتند تا پیگیر روابط استراتژیک با چین شوند.
چینی ها چنانکه منتظر بودند به مراد خود رسیدند. ایران در زمان نیاز به سوی چین آمده. قرارداد استراتژیکی در کار نیست.
از آن تاریخ۱۹ ماه گذشته و اتفاق خاصی در قرارداد بین ایران و چین نیفتاده. نه توافقی، نه پیمان تجاری بلند مدتی، نه قراردادهای مشترکی. فقط میلیاردها دلار پول نفت ایران همچنان در بانک های چین به بهانه تحریم آمریکا بلوکه شده و این متحد به ظاهر استراتژیک کمکی نتوانسته بکند.
چینی ها بسیار صبورند و منافع ملی را به خوبی درک می کنند. تا جای ممکن سعی میکنند از رویارویی با آمریکا پرهیز کنند و هزینه ندهند.
تابستان ۹۹ که سروصدای رسانهای از ایران در مورد قرارداد ۲۵ ساله ایران-چین برخاست و از آمریکا فغان برخاست، چین واکنش خاصی نشان نداد و سکوت پیشه کرد.
بجز چند تعارف که بله ایران متحد استراتژیک ماست(که از ترس آمریکا پولهایش را بلوکه کرده ایم) و رابطه بلند مدت برای ما مهم است اتفاق خاصی بین ایران و چین نیفتاد. فقط واکنش غرب به این را مرور کنید تامتوجه شوید اگر قرارداد۲۵ساله همزمان با برجام اجرایی میشد چقدر برای غرب هزینه ساز بود.
👤 Mehrdad Faramehr
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
🔴 رئیسی، آذری جهرمی و امنیت ملی
ریاست قوه قضاییه متوجه شدهاند که تا ولنگاری فعلی در فضای مجازی جمع نشود و این عرصه تابع قانون و حاکمیت نگردد، جنگ روانی شدید مثلث تیرانا، تل آویو و ریاض علیه دستگاه قضا ادامه خواهد یافت و هر روز یک ماجرای جدید برای تخریب قوه علم خواهد شد. یک روز افکاری و روز دیگر قطع انگشت کودکان و ...! و بدیهی است ادامه این روند، دستگاه قضا را در انجام وظایف روزانه هم با مشکل مواجه خواهد تا جایی که امثال مهناز افشار برای عدلیه تعیین تکلیف کنند!
اگر قوه قضاییه سریعا تکلیف فضای مجازی ولنگار را تعیین نکند، تکلیفش به دست ولنگاران فضای مجازی روشن خواهد شد!
"دکتر کوشکی"
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
🔴 تئوریسین گرانی و آشوب!
💬 جوان
🔹 سعید حجاریان ناامید از پیروزی جریانی در انتخابات ۱۴۰۰ و سرخورده از نارضایتی مردم از دولت و مجلس و شورای اصلاحطلب، برنامه آشوب و فتنه برای کشور میچیند.
🔸 او اخیراً در بخشی از یک یادداشت نوشته است: «ممکن است در بحبوحه انتخابات ۱۴۰۰، مثلاً هفته منتهی به رأیگیری، تورم بیش از میزان فعلی شتاب بگیرد و قیمتها بهشکلی سرسامآور افزایش پیدا کند.
✅ این موضوع از آنجایی واجد اهمیت است که معمولاً تورم نوروز به نیمههای بهار یا حتی اوایل خردادماه سرریز میکند یعنی همان معضلی که در ادبیات ما به «سیاه بهار» یا «گدا بهار» مشهور است.
🔹 اینها در حالی است که دولت برخلاف دیگر ادوار قادر به مدیریت بحران معیشت (ولو بهصورت مقطعی بهوسیله تزریق پول) نیست، زیرا اساساً اسباب آن را در اختیار ندارد.
🔸 با این اوصاف ممکن است در بزنگاه انتخابات برخی هرجومرجهای بخشی و منطقهای پدید آید. مانند انباشت مطالبات معوق دیماه ۱۳۹۶ یا آنچه در آبانماه ۱۳۹۸ رخ داد.
💢 در نتیجه بنا به عادت مألوف، میان طرفداران نظام از یک سو، و مردم معترض و مستأصل و جان بر کف درگیری پدید میآید!»
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
🔴پیگرد قانونی مجری معروف مصری به خاطر تعریف از حجاب!
🔹چندی پیش «رضوی الشربینی» مجری معروف تلویزیونی مصر که خود بی حجاب است در مورد حجاب اظهارنظر کرده بود و گفته بود که حجاب بسیار بهتر از بی حجابی است و زنان محجب نزد خداوند بسیار برتر هستند. حالا پس از آن اظهارنظرها که با حمایت انبوه مردم مصر و بسیاری دیگر از کشورهای جهان قرار گرفت این مجری تحت پیگرد قانونی قرار گرفته است.
🔹اظهار نظرهای مستقیم وی به شدت به ارکان بی حجابی که حکومت فعلی مصر تاکید بر نهادینه کردن آن در جامعه مسلمان سنتی مصر دارد، برخورد کرده و پیش برندگان تفکر بی حجابی و تجدد قرن بیست و یکمی حاکمیت فعلی این کشور او را به برهم زدن امنیت اجتماعی و نفرت افزایی بین زنان و اقشار جامعه متهم کرده و او را تحت پیگرد قانونی قرار داده اند!
🔻 در ایران هم همین تفکر وجود دارند و می خواند کار را به همین جا بکشند که حتی جرات تعریف از حیا و غیرت و حجاب را نداشته باشی
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴پاسخ دکتر غلامی به ادعای مهدی نصیری در مورد حجاب
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
🔴نظر رهبر انقلاب در مورد حجاب اجباری
🔹 آنچه بنده را حسّاس میکند، این است که ناگهان شما میبینید از دهان یک گروهی از افرادی که جزو خواص محسوب میشوند، مسئله «حجاب اجباری» مطرح می شود؛ معنایش این است که یک عدّه ای نادانسته همان خطّی را دنبال می کنند که دشمن با آن همه خرج نتوانسته است آن خط را در کشور به نتیجه برساند.
🔹در بین اینها روزنامهنگار هست، در بین اینها روشنفکرنما هست، در بین اینها آخوند و معمّم هست. [می گویند] «امام که فرمودند باید زنها با حجاب باشند، همه زنها را نگفتند»! حرف بیخود! ما بودیم آنوقت، ما خبر داریم؛ چطور این جور است؟
🔸امام در مقابل یک منکر واضحی که بهوسیلهی پهلوی و دنبالههای پهلوی در کشور به وجود آمده بود، مثل کوه ایستاد، گفت باید حجاب وجود داشته باشد.
🔸آن کاری که در ملأ انجام می گیرد، در خیابان انجام میگ یرد، یک کار عمومی است، یک کار اجتماعی است، یک تعلیم عمومی است؛ این ، برای حکومتی که به نام اسلام بر سرِ کار آمده است تکلیف ایجاد می کند. حرام کوچک و بزرگ ندارد؛ آنچه حرام شرعی است نبایستی بهصورت آشکار در کشور انجام بگیرد.۱۳۹۶/۱۲/۱
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴صهیونیستها نفهمیدن از کجا موشک خوردند!
🎥 رئیس پلیس اسرائیل با اشاره به موشکباران اخیر شهرکهای صهیونیستی توسط گروههای مقاومت فلسطینی:
🔸 بر اساس نتایج تحقیقات متخصصان خنثیسازی بمب، نمیتوانم تایید کنم راکتها از نوار غزه شلیک شده باشند!
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴🎥ادای احترام مادر بزرگ تروریستهای جهان به نوید افکاری که به جرم قتل قصاص شد
⭕️مریم رجوی طوری به نوید افکاری ادای احترام میکنه که انگاری قتلی که او مرتکب شده بود ماموریتی بوده از سوی #منافقین و حالا یکی از ماموران آنها قصاص و اعدام شده!
«جواد آقایی»
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
🔻تفاوت حجاب اجباری با حجاب قانونی
🔻چرا آمار 70 درصد کذب بود؟
مهدی نصیری در یک برنامه تلویزیونی مدعی شد 70 درصد مردم مطابق پیمایش ملی ایرانیان مخالف الزام قانونی حجاب هستند. وزارت ارشاد اما به عنوان متولی این پیمایش این ادعا را تکذیب کرد. بر اساس شناختی که از آقای نصیری داشتیم انتظار بود تصحیح و عذرخواهی کنند. اما چنین نکردند.
آقای نصیری دچار چند ادعای کذب شدند. اول اینکه آمار مخالفان حجاب اجباری را با آمار افراد بی طرف جمع زدند و جای مخالف اعلام کردند. و از همه مهمتر اینکه بجای حجاب اجباری از حجاب قانونی و الزامی نام بردند.
اما ایندو چه تفاوتی دارند؟
به همین پیمایش رجوع کنیم. 53 درصد مردم معتقدند حتا اگر کسی اعتقاد به حجاب ندارد باید در عموم باحجاب باشد و تنها 22 درصد مخالف این گزاره اند. جمع ایندو چگونه است؟ چطور مردم معتقد به الزام عمومی حجاب اند اما با حجاب اجباری هم مخالفند؟
بین حجاب اجباری با حجاب قانونی تفاوت است. اجبار مترادف با عملی از سر اکراه است و مقابل آزادی است. فرض کنید به کشوری سفر می کنید و آنجا به شما بگویند باید لائیک شوید. حتما واکنش نشان می دهید. اما اگر بگویند در این کشور اجرای قوانین یک حکومت لائیک الزام آور است آنرا منطقی می دانید.
اساسا اجبار در حوزه احکام فردی است. افراد مختارند هر دینی خواستند انتخاب کنند. حتا دینی که انتخاب کردند را در حوزه امور فردی عمل نکنند. مثلا نماز نخوانند. البته گرفتار عقوبت اخروی می شوند که محل بحث ما نیست. اما الزام برای احکام اجتماعی است. وقتی که بین آزادی فرد با آزادی جامعه تعارض ایجاد شود.اینجاست که قانون الزام آورست به نفع حق اکثریت.
بنابرین در الزام قانونی، شما ممکن است به قانون اعتقاد نداشته باشید اما به قاعده بازی حقوق اکثریت تن دهید. این نیز قاعده ای همه زمانی و همه مکانی است. در آزاد ترین کشورها نیز به نفع اکثریت قانون دارند؛ حالا یا به نفع عفاف یا به نفع برهنگی.
اما امروز اکثریت جامعه ایران چه می خواهند؟ اسلام. حجاب نیز مثل خمس و زکات و نماز جزئی از اسلام است. دین بدون احکامش که دین نیست.
با این حال ممکن است خیلی ها بگویند این الزام موثر نبوده است. این حرف در مخالفت با الزام نیست، بلکه دغدغه کارامدی است.
اما ایندست افراد باید چند سوال را جواب دهند.
یکم. آیا قانون اشکال داشته است یا روش اجرا؟ مثلا در کنار الزام حجاب 26 نهاد مسوولیت دارند که به وظیفه شان عمل نکردند.
دوم. رشد بدحجابی ناشی از چیست؟ ناشی از الزام است یا هجمه های بی امان فرهنگی و تمدنی ناشی از غربزدگی؟
سوم هدف از الزام حجاب چه بوده است؟ الزام حجاب برخلاف تصور رایج برای باحجاب کردن نبوده و نیست که با بی حجابی متر شود بلکه برای حفظ حدود شرعی و صیانت از خواست اکثریت مسلمانان است.
چهارم اینکه آیا رشد بی حجابی به معنای بی اعتقادی است؟ مثلا اگر کسی دروغ گفت یعنی بی اعتقاد به صداقت است؟
پنجم و مهمتر اینکه اگر الزام حجاب نبود آیا وضع بهتر بود؟ حتا یک نمونه در دنیا نداریم که چنین ادعایی را ثابت کند. به همین جهت بسیاری از کشورها در حوزه اعتقادی و گرایشی خود محدودیت در حوزه برهنگی دارند؛ هرچند ممکن است این محدودیت متفاوت از محدودیت دینی باشد.اما اصل محدودیت را پذیرفتند. اگر هم جائی از رشد حجاب خواندید ناشی از رشد معنویت ودین گرائی در غرب است نه برداشتن محدودیت.
@mahdian_mohsen
وکیل «مهدی هاشمی» آزادی او از زندان را تکذیب کرد
🔹علیزاده طباطبایی: خبرنگار یک سایت در تماس با من پیرامون آزادی مهدی هاشمی سوالی را مطرح کرد که من در پاسخ به او، اظهار بیاطلاعی کردم، اما خبرنگار مزبور به نقل از بنده، خبر را اینچنین درج کرد که مهدی هاشمی از زندان آزاد شده است.
@TasnimNews
39.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥پیکر مطهر شهید گمنام آرمیده در زاهدان پس از ۷ سال شناسایی شد
tn.ai/2352288
@TasnimNews
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح بهمناسبت هفته دفاع مقدس: تجارب دفاع مقدس دستیابی به فروپاشی رژیم صهیونیستی را تسهیل میکند
👉 tn.ai/2351919
@TasnimNews