طلبه انقلابی | سجاد امیری
امام خامنه ای: یک مسئلهی دیگر که اینجا من یادداشت کردهام و جزو مناشئ فساد است و گفتیم دست قوّهها
⭕️ ۶۰ تا ۷۰ درصد دعاوی وارد شده به قوه قضائیه مربوط به املاک و زمین است/ ۲.۵ برابر مساحت کشور بحرین و قطر؛ زمین خواری کشف شده در کشور!/ تصویب نهایی قانون سلب اعتبار از معاملات اسناد عادی، مصلحت قطعی کشور است
✍️ سعید سیدحسینزاده، دکتری اقتصاد
🔹طبق برخی آمارها حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد دعاوی وارد شده به قوه قضائیه مربوط به املاک و زمین بوده و ۲۵درصد از کل دعاوی کشور دقیقا از ناحیه اسناد عادی و قولنامهای است.
🔹طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در سال ۱۳۹۹ به تصویب مجلس رسید؛ لیکن پس از طرح ایراداتی از جانب شورای نگهبان و اصلاح مصوبه در مجلس، نهایتاً این طرح در سال ۱۴۰۱ برای تعیین تکلیف نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده است.
🔹طولانی شدن روند بررسی این طرح موجب ایجاد مفاسد بزرگ و بی ثباتی های کلان در اقتصاد کشور شده است و این روند باعث شد رهبر انقلاب در دیدار با ارکان قوه قضائیه، معاملات غیر رسمی اموال غیر منقول را از منشاءهای بزرگ فساد بخوانند و تاکید کنند که:« باید از اینگونه معاملات سلب اعتبار شود و اگر هم از دیدگاه شورای نگهبان به مصوبه مجلس ایرادی هست، مصلحت قطعی کشور و نظام، تصویب نهایی این قانون است».
🔹طبق اظهارنظر قائممقام وزیر راه و شهرسازی، در سال ۹۵، حدود ۳۲۸ هزار هکتار از اراضی ملی به ارزش ۹۷ هزار میلیارد تومان که به تصرف زمینخواران درآمده بود، رفع تصرف شد که این رقم معادل ۲.۵ برابر مساحت کشورهای قطر و بحرین رویهم است. اینها فقط کشفشدهها هستند، مواردی نیز هستند که قوه قضائیه نتوانسته آنها را شناسایی کند.
🔹متأسفانه یکی از علل پولشویی در جامعه اسناد عادی (قولنامهای) است.
🔹آمارها نشان می دهد که حدود ۷۰ درصد از تقاضای مسکن در کشور، تقاضای سرمایه ای و سوداگری است و بهترین روش برای جلوگیری از سوداگری در حوزه مسکن، دریافت مالیات بر عایدی سرمایه است. اجرای این قانون زمانی میتواند تحقق پیدا کند که الزام به ثبت سند اسناد عادی تصویب شود. وقتی ثبت سند رسمی و قیمت خرید و فروش به صورت شفاف مشخص شود، مالیاتستانی هم به درستی صورت میگیرد./ قدس آنلاین
کانال رصد تحلیل های روز
#شفافیت
#مالیات_بر_عایدی_سرمایه
@tahlilhayeeghtesadi
🔺فاز ۱۱، پروژهای که بعد از ۲۰ سال بلاتکلیفی در ۲۰ ماه به سرانجام رسید/ عملیاتی که برای نخستین بار در دنیا انجام شد
🔹امروز بالاخره سکوی فاز ۱۱ پارس جنوبی توسط شناور اوشنیک با موفقیت نصب شد تا در گام بعدی با راهاندازی و بهرهبرداری سکو تا چند هفته دیگر، مرزیترین فاز ایران در این میدان مشترک با قطر، بالاخره بعد از ۲۰ سال به تولید گاز برسد.
🔹ماجرای توسعه فاز ۱۱ به ۲۰ سال پیش برمیگردد، زمانی که توتال فرانسه و پتروناس مالزی توسعه آن را برعهده گرفتند ولی از آن زمان تاکنون این فاز در حال دست به دست شدن بین شرکتهای خارجی بود.
🔹البته پروژه فاز ۱۱ در اواخر دولت دهم و در مرداد ۹۲ به شرکت ایرانی پتروپارس سپرده شد و کار در حال پیشرفت بود که بیژن زنگنه وزیر سابق نفت بدون هیچ دلیلی این پروژه را از پتروپارس گرفت و دوباره این پروژه به توتال سپرده شده و در برزخ بلاتکلیفی قرار گرفت.
🔹با روی کار آمدن دولت سیزدهم، در دی ۱۴۰۰، ۲ قرارداد مهم برای تسریع در توسعه فاز ۱۱ ابلاغ رسمی شد که این قراردادها مربوط به اجرای خط لوله دریایی، همچنین انتقال، اصلاح و نصب سکوی تولیدی در موقعیت SPD11B بود.
🔹۷ ماه بعد، یعنی مرداد ۱۴۰۱ عملیات لولهگذاری دریایی خط انتقال گاز نخستین سکوی فاز ۱۱ تکمیل شد که شامل یک رشته خط لوله ۳۲ اینچ دریایی گاز ترش و یک رشته خط لوله ۴.۵ اینچ تزریق منواتیلن گلایکول بود.
🔹برای تولید از این فاز تصمیم گرفته شد که برای نخستین بار در دنیا، عملیات برداشت و بارگیری سکوی گازی توسط شناور اوشنیک انجام شود و سکوی سوم فاز ۱۲ به موقعیت B فاز ۱۱ منتقل شود. این ابتکار باعث جلو افتادن پروژه به میزان ۳ الی ۵ سال شد و زمان ساخت سکوی جدید را از این پروژه حذف کرد.
🔹سرانجام فروردین ماه امسال حفاری ۴ حلقه چاه تکمیل شد و حال با نصب سکو همهچیز آماده تولید گاز از فاز ۱۱ است که در گام نخست، ۱۵ میلیون متر مکعب در روز خواهد بود.
🔹همچنین سفارشگذاری ساخت یک سکوی دیگر و جکت دیگر برای این فاز در سال ۱۴۰۰ انجام شده تا بلافاصله با حفاریهای جدید، توسعه تکمیلی و رسیدن به تولید روزانه ۵۶ میلیون متر مکعب گاز به عنوان تولید نهایی این فاز در آینده عملیاتی شود.
🔹البته طبق برنامه قرار بود که تولید از این فاز در زمستان سال قبل آغاز شود اما به هر حال به سرانجام رسیدن این پروژه در ۲۰ ماه، آن هم بعد از ۲۰ سال بلاتکلیفی، کارنامه قابل قبولی محسوب میشود./خط انرژی
پ ن۱: اگه شاهکاری مثل همین کار هم انجام بشه، وقتی قدرت رسانه ای نداشته باشی، دیده نمی شه. نمی دونم کی می خوایم متوجه اهمیت رسانه بشیم و براش خرج کنیم.
پ ن۲: اگه اعتماد به داخلی ها نبود، هنوز باید منتظر یه خارجی می بودیم که بیاد کار رو برامون انجام بده.
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
افزایش سهم مسکن از تسهیلات بانکی به ۱۶/۵ درصد/ایبِنا
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌تمجید رئیس قوه قضاییه از بانک مرکزی درباره سامانه سیاق
🔹️حجت الاسلام محسنی اژه ای در دیدار اعضای قوه قضاییه با رهبر انقلاب از اقدام بانک مرکزی در راهاندازی سامانه سیاق (مسدودی و رفع مسدودی حساب بانکی) به عنوان یک انقلاب در رفع مشکلات مردم و استفاده از فناوری، تمجید کرد.
🔹️راهاندازی سامانه سیاق در بانک مرکزی که کار مردم را بجای ۲۰۰ روز و بعضاً تا یکسال، ظرف چند دقیقه انجام میدهد یک انقلاب است./ایبِنا
@tahlilhayeeghtesadi
طلبه انقلابی | سجاد امیری
📌تمجید رئیس قوه قضاییه از بانک مرکزی درباره سامانه سیاق 🔹️حجت الاسلام محسنی اژه ای در دیدار اعضای
🔸قوه قضاییه با همکاری بانک مرکزی برای ابلاغ و اجرای احکام قضایی در شبکه بانکی بهصورت برخط و لحظهای اقدام به راهاندازی سامانه یکپارچه احکام قضایی (سیاق) کرده است.
فرزین (رئیس بانک مرکزی):
🔹️با بهرهگیری از سامانه سیاق از این پس با حذف مکاتبات کاغذی و دیوانسالاری بیندستگاهی و از طریق گسترش تعاملات الکترونیکی بین نظام بانکی و دستگاههای قضایی، کلیه مراحل شناسایی حسابها توسط مرجع قضایی استعلام موجودی لحظهای حساب و صدور دستور مسدودی و رفع مسدودی حساب به صورت آنلاین و در لحظه و در تمام ساعات شبانهروز قابل انجام است.
🔹️با استقرار این سامانه متوسط اجرای حکم از ۲۰۰ روز در سال ۹۴ به حداکثر ۴ دقیقه در سال ۱۴۰۲ کاهش پیدا کرده است که این امر تاثیر به سزایی در تحقق عدالت اجتماعی، کاهش زمان رسیدگی و حصول نتیجه در پروندههای قضایی به نفع مردم و همچنین جلوگیری از عدم اجرای احکام قانونی به واسطه برداشت از حسابهای تحت پیگرد خواهد داشت.
محمد کاظمی فرد (رئیس مرکز آمار و فناوریهای قوه قضائیه):
🔹️این سامانه با همکاری بانک مرکزی به صورت برخط اموال محکومان را مسدود میکند./میزان
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌توضیحات رییس کل بانک مرکزی درباره تسهیلات کارکنان بانکها
محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی:
🔹️این تسهیلات مطابق آییننامههای دولت پرداخت میشود و از امسال بانکهای خصوصی هم باید طبق همین آیین نامه مصوب، وام پرداخت کنند./ایبِنا
پ ن: یعنی تا امسال، وام هایی که به کارمندهای بانک های خصوصی می دادن، آیین نامه نداشته؛ واقعا عجیبه!
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رئیس کمیسیون اصل نود مجلس: براساس تخمینها حدود ۱۱ میلیون سند عادیِ خانه در کشور وجود دارد./فارس
پ ن: خیلی عدد بزرگیه. با این حجم غیرشفاف بودن، اجرای بعضی قوانین خیلی سخت می شه. امیدوارم هرچه زودتر فرآیند انجام بشه تا نظارت دولت هم بر اسناد بیشتر و هم کنترل اقتصادی کشور، به مراتب راحت تر بشه.
#شفافیت
@tahlilhayeeghtesadi
موقعیت آلمان بعنوان محل امن سرمایه گذاری در خطر است.
سال گذشته خروج سرمایه از آلمان ۱۳۲ میلیارد دلار از سرمایه ورودی بیشتر بود و از این نظر رکورد جدیدی ثبت شد./ایران شهر خورشید
پ ن: با وجود این آسیب های سنگین به مردم و صنعت آلمان، این کشور هم چنان اصرار به حمایت از اوکراین در مقابل روسیه داره و حتی وزیر خارجه ش گفته چه رای دهنده ها بخوان چه نخوان ما از اوکراین در برابر روسیه حمایت می کنیم. و جالب اینکه خود آلمان درگیر جنگ نیست که اینقدر خسارت دیده، بلکه یک کشوری توی اون گوشه اروپا درگیر جنگ شده، حالا تصور کنید اگه خود آلمان یا کشورای دیگه ی اروپایی هشت سال درگیر جنگی می شدن که مقابلشون همه دنیا بود، چی می شدن؟
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اکانت توییتر سفارت روسیه در کنیا صحبت های رئیس جمهور کنیا در مقابل مکرون رئیس جمهور فرانسه رو انتشار داده:
رئیس جمهور روتو خطاب به غرب:
1. ما دیگر صندوق بین المللی پول و بانک جهانی را نمی خواهیم.
2. ما به یک معماری مالی جدید نیاز داریم که در آن حکومت و قدرت در دست عده کمی نباشد. سازمانی جدید از افراد برابر.
3. ما پیشرفتی در این زمینه نمیبینیم بلکه شاهد عقب گرد هستیم. شما صدای ما را نمی شنوید./ایران شهر خورشید
پ ن: از این تغییر جهان از تک قطبی به چندقطبی، آفریقایی ها می خوان سهمی داشته باشن و جا نمونن.
@tahlilhayeeghtesadi
طلبه انقلابی | سجاد امیری
🔺فاز ۱۱، پروژهای که بعد از ۲۰ سال بلاتکلیفی در ۲۰ ماه به سرانجام رسید/ عملیاتی که برای نخستین بار د
🔺جزئیاتی از پیچیدهترین عملیات شناور اوشنیک
محسن خجستهمهر مدیرعامل شرکت نفت گفت:
🔹️ساخت یک سکو برای فاز ۱۱ حدود ۳ سال زمان میبرد اما در ابتکاری جدید ما از ظرفیت سکوی سوم فاز ۱۲ که جزو بزرگترین سکوهای پارس جنوبی است برای نصب و تولید از فاز ۱۱ استفاده کردیم.
🔹برداشت سکو از فاز ۱۲، اولین تجربه این حوزه بود که به دلیل تحریم امکان استفاده از مشاوران خارجی در این عملیات مهندسی پیچیده وجود نداشت، اما این کار با اتکا به توان داخلی به صورت موفقآمیز انجام شد.
🔹ارزش کل این پروژه ۴.۸ میلیارد دلار و تولید گاز در آن ۵۶ میلیون متر مکعب است و همچنین سالانه ۵ میلیارد دلار برای کشور درآمدزایی دارد./خط انرژی
پ ن: یعنی هر چی هزینه شده، تقریبا همون سال اول برمی گرده.
@tahlilhayeeghtesadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺۹ دروغ بزرگی که روی اعصاب مردم رفت
🔺در حالی که رهبر انقلاب تاکید کردند باید با دروغگویی در فضای مجازی برخورد کرد و نباید اجازه داد برخی با دروغهایشان روی اعصاب مردم راه بروند، چند مورد از بزرگترین دروغ های فضای مجازی در سالهای اخیر را بررسی کردیم./دیدنو
پ ن: به این مطالب اضافه کنید اونایی که می رن بین آمار اقتصادی می گردن تا یه چیزی پیدا کنن که حال مخاطب رو خراب کنن یا سوالی تیتر می زنن (مثلا اینجوری که آیا ابرتورم در راه است؟ آیا شوک تورمی در راه است؟ آیا...) یا که نه، بدون سوال، مستقیم تیتر می زنن و ته دل مردم رو خالی می کنن که نتیجه طبیعی ش، افزایش انتظارات تورمی و در نتیجه افزایش تورم هست.
تو همین چند وقت اخیر و از اسفندماه به بعد ببینید چند بار از دلار ۶۰ و ۷۴ و ۱۰۰ هزار تومانی در آینده نزدیک حرف زده شده...
@tahlilhayeeghtesadi
🔺تامین آب صنایع سیرجان با پساب
🔹تصفیه فاضلاب شهری و استفاده مجدد برای مصارف سایر مشترکان از جمله صنایع و فضای سبز، امری مرسوم در دنیاست که میتواند به کاهش مصارف آب سطحی و زیرزمینی ختم شود.
🔹بر اساس مصوبات شورای عالی آب و همچنین دستورالعمل بازچرخانی آب که سال گذشته به تصویب رسید، هماکنون صنایع و فضای سبز حق استفاده از آب رودخانه و چاهها را ندارند.
🔹همزمان با این مصوبات، قراردادهای بیع متقابل برای راهاندازی تصفیهخانه فاضلاب توسط صنایع و شهرداریها رو به افزایش است.
🔹در این نوع قراردادها، صنایع و شهرداریها، هزینه سرمایهگذاری ساخت تصفیهخانه فاضلاب را میپردازند و در عوض برای مدت طولانی نسبت به برداشت پساب تصفیهشده برای مصارف خود اقدام میکنند.
🔹در این راستا، پروژه تصفیهخانه فاضلاب سیرجان به منظور تامین پساب برای صنایع این شهر آماده افتتاح است و در سفر رئیسجمهور به کرمان بهرهبرداری میشود.
🔹این تصفیهخانه فاضلاب توانایی تولید روزانه ۲۷ هزار متر مکعب پساب را داراست و میتواند آب مشترکان صنعتی شهر سیرجان را با هزینهای کمتر از انتقال آب از دریا تامین کند./خط انرژی
@tahlilhayeeghtesadi
ارتقاء ۳ پلهای ایران در شاخص تابآوری جهانی
🔹رتبه ایران در گزارش ۲۰۲۳ شاخص تاب آوری جهانی با وجود شرایط تحریمی ۳ پله نسبت به سال قبل و ۲۰ پله نسبت به دو سال قبل ارتقاء یافته است.
🔹این شاخص به مولفههایی مثل بهرهوری، ریسک و مخاطرات، وابستگی اقتصاد کشور ها به نفت (صادرات و واردات)، فساد، حکمرانی شرکتی، کیفیت زیرساختها، کیفیت شبکه توزیع و رنجیره تامین تمرکز دارد./تسنیم
پ ن: بهبود ۲۰ پله ای ظرف دو سال خیلی معناداره.
@tahlilhayeeghtesadi
پروژه آبرسانی بم و بروات از سد نساء، بیش از ۱۰ سال نیمه کاره رها مانده بود، در حالی که سد نساء یکی از بهترین آبهای استان را از منشأ کوههای جبالبارز دارد./خط انرژی
پ ن: این طرحی هست که امروز رئیس جمهور افتتاح کرد. به سرانجام رسوندن این طرح های نیمه تمام که سالها جلوی چشم مردم بوده، امید رو به مردم برمی گردونه و مردم متوجه می شن که دولت داره کار می کنه و زحمت می کشه.
@tahlilhayeeghtesadi
📸 رفع کمبود منابع بانکها با اعتبار قاعدهمند/ قدم مهم بانک مرکزی برای جلوگیری از خلق نقدینگی توسط بانکها + نمودار
🔸به گزارش «نود اقتصادی» بانک مرکزی برای چهارمین بار متوالی به تمامی نیاز اعتباری سیستم بانکی پاسخ داد و آخرین عملیات سیاست پولی خود را با تزریق 128 هزار میلیارد تومانی به بانکها به پایان رساند.
🔸تکرار تزریق اعتبار از سوی بانک مرکزی بدین معنی است که کمبود اعتبار بانکها رفته رفته رفع شده و فعالیت آنها به عنوان پرداخت کننده تسهیلات و ... بیشتر خواهد شد.
🔸حضور بانکها در عملیات بازار باز زمانی است که بانکها در تسویههای بینبانکی خود با کمبود مواجه بوده و این کمبود را نیز در بازار بینبانکی نمیتوانند رفع کنند. از همین رو بانکها با ارائه اوراق و اسناد خود به عنوان ضمانت در عملیات بازار باز شرکت کرده و بانک مرکزی در قبال ضمانتها، اعتباری به آنها تزریق خواهد کرد.
🔸عمده کمبود منابع بانکها به کنترل ترازنامه بانکها از سوی بانکمرکزی مربوط بوده و در واقع این مهم باعث شده تا همزمان هم ترازنامه بانکها کنترل شود و به هم نیاز آنها به اعتبار جدید توسط بانک مرکزی در ازای دریاقت وثیقه و یا با حضور در بازار بینبانکی تامین شود./نود اقتصادی
@tahlilhayeeghtesadi
⭕️ ۱۲۳ اینفلوئنسر ۲.۳ هزار میلیارد درآمد داشتند
👤 مهدی موحدی بکنظر، سخنگوی سازمان امور مالیاتی:
🔹طبق بند ز تبصره 6 قانون بودجه سال 99، سازمان امور مالیاتی مکلف شد کاربران دارای بیش از 500 هزار دنبال کننده رسانههای کاربر محور که از محل درآمد تبلیغات، مشمول مالیات بر درآمد شدند را شناسایی و از آنها مالیاتستانی کند که دستورالعمل اجرایی مرتبط با آن هم نگارش و تدوین شد.
🔹اداره کل امور مالیات مودیان متوسط در تهران مامور شناسایی اینفلوئنسرهای مشمول مالیاتدهی شد و این اداره وضعیت اظهارنامههای سال 99 و 1400 این اینفلوئنسرها با دنبال کننده بالای 500 هزار را مورد بررسی قرار داد و در نهایت 551 کاربر و فعال مجازی دارای بیش از 500 هزار دنبال کننده شناسایی شدند که مشمول مالیات بر درآمد میشدند.
🔹تعداد قابل توجهی از این افراد تا به امروز شناسایی شدهاند و برای 123 اینفلوئنسر که درآمد قابل توجهی داشتند، درآمد تشخیصی صادر شدهاست.
🔹تراکنشها و حسابهایی این افراد شناسایی شدند و تقریبا مجموع تراکنشهای واریزی برای این 123 اینفلوئنسر در سال 1400 بیش از 2.3 هزار میلیارد تومان بوده است. معیار تشخیص درآمد اینفلوئنسرها لزوما واریزی به حساب بانکی آنها نیست و توانستیم از طریق شرکتهای واسط تبلیغاتی این افراد را شناسایی کنیم.
🔹صرفا برای تعداد 123 اینفلوئنسر شناسایی شده حدود 17 میلیارد تومان مالیات تشخیص داده شده که 23 نفر از اینفلوئنسرها این مالیات را پذیرفتند و در قالب توافق ماده 238 مالیات را میپردازند./ ایلنا
کانال رصد تحلیل های روز
پ ن: حرکت ارزشمندیه (اگرچه طبق این ارقام، مجموع مالیات از مجموع درآمد، حدود 7.5 درصد هست) و کلا در مورد مالیات این که مالیات اهداف مختلفی داره (توازن اقتصادی، هدایت فعالیت ها به فعالیت های مفید، درآمدزایی و ...) که می تونه به این اهداف کمک کنه و هم از این جهت که با توجه به برداشتن مالیات از پیام رسان های داخلی، می تونه تشویقی برای پیام رسان های داخلی باشه.
@tahlilhayeeghtesadi
نامه وزیر اقتصاد به رییس بانک مرکزی در مورد عملکرد بسیار ضعیف و آسیب زای برخی بانک ها
بیشتر بانکهای خصوصی و مؤسسههای اعتباری دارای نسبت تسهیلات به سپرده زیر 100 درصد هستند و حتی بین آنها برخی بانکها در شماری از استانها، دارای عملکرد صفر و زیر 5 درصد نیز هستند. بین بانکهای خصوصی و مؤسسههای اعتباری، 3 بانک دارای پایینترین نسبتهای تسهیلات به سپردهها هستند بهطوری که در بیشتر استانها نسبت تسهیلات به سپرده آنها، صفر ثبت شده است.
دو بانک هم در شماری از استانها دارای عملکرد صفر و در برخی نیز عملکردهای زیر پنج درصد بودهاند و در بقیه استانها عملکرد بالاتر داشتهاند. در جایگاه بعدی دو بانک نیز در معدودی از استانها دارای عملکرد صفر، در برخی پایین و در سایر استانها عملکرد متوسط و بالا داشتهاند.
سایر بانکها و مؤسسههای اعتباری نیز اگرچه عملکرد صفر در استانها نداشتهاند، اما شماری از آنها دارای نسبت تسهیلات به سپرده زیر 10 درصد بودهاند.
معمولاً بین بانکهای ناتراز و دارای عملکرد نامطلوب بانکی، همواره از بانک "الف" نام برده میشود، بانکی که دارای ترازنامه ضعیف و سرمایهگذاریهای مبهم است. بررسیها نشان میدهد نسبت "تسهیلات به سپرده" این بانک در اسفند 1401 در 14 استان کمتر از 10 درصد بوده بهطوری که در برخی استانها رقم 3.8 درصد و 4.8 درصد نیز ثبت شده که بسیار تأملبرانگیز است./تسنیم
پ ن: آمارها فاجعه ست و انحرافشون اساسیه.
حالا وزیر اقتصاد به رییس بانک مرکزی نامه نوشته که به این بانک ها اخطار بده که حداقل خودشون رو به ۵۰ درصد برسونن وگرنه شعبه ی اون استان از اون بانک، تعطیل بشه.
امیدواریم بانک مرکزی با قاطعیت با این مسئله برخورد کنه وگرنه اثرات تورمی این رفتارها، گریبان گیر کشور می شه.
@tahlilhayeeghtesadi
طلبه انقلابی | سجاد امیری
⭕️ ۱۲۳ اینفلوئنسر ۲.۳ هزار میلیارد درآمد داشتند 👤 مهدی موحدی بکنظر، سخنگوی سازمان امور مالیاتی: 🔹
توضیحات بیشتر پیامی که گذاشته شد
این افراد مربوط به سکوی خارجی بودند
@tahlilhayeeghtesadi
اختیارات استانداران افزایش یافت
🔹رئیس سازمان اداری و استخدامی: آییننامه اختیارات استانداران و فرمانداران از سال ۷۷ تغییری نکرده و در جلسه امروز شورای اداری با حضور رئیسجمهور تائید شد از ۵۰ بند به نزدیک به ۷۵ بند برسد.
🔹سخنگوی دولت: با تصویب شورایعالی اداری وظایف و اختیارات استانداران افزایش یافت. تسهیل بیشازپیش مشارکت مردمی در شهرهای مختلف و بیشترشدن اختیارات مدیران منطقهای در حل مسائل محلی از نتایج این مصوبه است./فارس
پ ن: تمرکززدایی از کارهای خوبی هست که این دولت داره پی می گیره.
مرداد پارسال بود که وزیر اقتصاد از بازگشت مالیات و عوارض ارزش افزوده شرکتها به خود استانها (از مرکز) خبرداد که نتیجه ش این می شه که منابع ۳۵۰۰ شرکت با بیش از ۶.۵ هزار میلیارد تومان، به مردم و شهرداریهای همون استان برمی گرده.
به نظر می رسه این که خط فقر توی تهران دوبرابر میانگین کشوریه و قیمت مسکن هم تقریبا همین طوره، مرتبط با بحث تمرکزگرایی هست.
نامه ی چند روز پیش خاندوزی به فرزین هم در راستای همین #تمرکززدایی بود.
@tahlilhayeeghtesadi
تصویب تشکیل وزارت خانواده در کمیسیون فرهنگی
🔹راستینه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس: اعضای کمیسیون با مصوبه خود، دولت را مکلف به تشکیل وزارت خانواده، زنان و جوانان کردند.
🔹براساس این مصوبه، وزارت خانواده، زنان و جوانان با ادغام معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و معاونت جوانان وزارت ورزش و جوانان تشکیل میشود.
🔹درحال حاضر وزراتخانه ورزش و جوانان بهدلیل گستردگی نمیتواند به امور جوانان رسیدگی کند بههمین دلیل این وزارتخانه به وزارت ورزش و تفریحات تبدیل میشود./فارس
پ ن: شاید بشه گفت خانواده محوری ترین بخش در جامعه اسلامی هست. در بخش وزارت ورزش و جوانان، عملا جوانان به حاشیه رفته و حتی وزیر انتخابی هم یک وزیر ورزشی هست. از طرف دیگه معاونت زنان ریاست جمهوری، پاسخ گوی مجلس نیست. به نظر می رسه تشکیل چنین وزارت خانه ای باید سال ها قبل انجام می شد تا این مسئله ی محوری یعنی خانواده بیشتر مورد توجه قرار می گرفت.
@tahlilhayeeghtesadi
واردات برنج ممنوع شد
🔹معاون وزیر کشاورزی: برای حمایت از شالیکاران شمال و بازگشت تعادل به بازار عرضه و تقاضا، واردات برنج به کشور تا اطلاع بعدی ممنوع و ثبت سفارشی در این راستا انجام نخواهد شد./فارس
پ ن: یکی از کارهای سخت دولت، همین کنترل واردات محصولات کشاورزی و دامی هست. اگه واردات ممنوع بشه، قیمت محصولات بالا می ره و به مردم فشار میاد و عوضش کشاورز خوشحال می شه و اگر واردات آزاد بشه، قیمت محصولات پایین میاد و به کشاورز فشار میاد و مردم راضی می شن. هر کدوم از این دو، نارضایتی یک بخشی رو به دنبال داره و هر کدوم اجرایی بشه، سریع از یکی از این دو می شنویم که دولت به فکر ما نیست.
@tahlilhayeeghtesadi
آرژانتین بدهی ش به صندوق بین المللی پول رو با یوان پرداخت کرد.
هند بدهی ش به روسیه رو به یوان پرداخت کرد.
ریکاردز (مشاور سابق سیا): افول هژمونی دلار از سه ماه دیگه شروع می شه.
سهم بریکس از GDP جهانی از سهم گروه G7 پیشی گرفت (31 درصد در برابر 30درصد)
بریکس رئیسی رو به اجلاس این دوره دعوت کرد.
مکرون درخواست کرده که در اجلاس بریکس شرکت کنه.
عضویت ایران در شانگهای در این دوره رسما اعلام شد.
ایران و روسیه با جایگزین سوئیفت کار می کنن.
پایگاه عربی الجدید پیش بینی کرد میزان مبادلات تجاری ایران و عربستان از 2 میلیارد دلار (که میزان مبادلات تجاری ایران و امارات هست) فراتر بره.
سهم دلار از ذخایر بانک های مرکزی از 70 درصد به 58 درصد رسید.
و ...
این اخبار رو در کنار هم بذاریم بعید می دونم کسی باشه که متوجه تغییر دنیا نشه که البته موارد ذکر شده فقط بخشی از اتفاقات اقتصادی بود، اتفاقات سیاسی و نظامی و فرهنگی و ... هم در کنار این، جای تردید نمی ذاره که نظم جدید داره شکل می گیره فقط امیدوارم ایران برای جایابی در این نظم جدید، برنامه ی منسجم و منظمی داشته باشه که ان شاءالله همین طوره؛ چون این تصمیمات در سطح بالاتر از دولت گرفته می شه هرچند این دولت هم نقش مثبت ویژه ای داشته.
@tahlilhayeeghtesadi
🔺حمله به «تسویه تهاتری» با هدف زمین زدن دلارزدایی
🔹قبل از قضاوت درباره سازوکار تهاتر، بیایید کمی عدد و رقم بخوانیم. طبق آمار گمرک، ایران سالانه بین ۴۰ تا ۶۰ میلیارد دلار ارز صرف واردات کالاهای موردنیاز خود میکند. دولت سالانه ۲۰ میلیارد دلار ارز نفتی برای واردات با نرخ ارز ترجیحی تخصیص میدهد.
🔹حال دولت سیزدهم با هدف رفع موانع تحریمی، در حال بازسازی تجارت ایران با سایر کشورها بر مبنای تهاتر و تجارت دوجانبه است. در این روش تنها تغییری که رخ میدهد حذف وابستگی به تراکنش بانکی دلاری برای انجام مبادلات اقتصادی است و بخشی از پروژه دلارزدایی از اقتصاد ایران محسوب میشود.
🔹در واقع در سازوکار تهاتر، درآمد ارزی کشور از صادرات نفتی و غیرنفتی دقیقا صرف واردات همان کالایی میشود که حتی اگر تحریم نیز نبودیم وارد کشور میشد.
🔹اما امروز برجامیون به گونهای به سازوکار تسویه تهاتری به خصوص تهاتر نفت حمله میکنند که انگار تا قبل از آن، خبری از واردات ۴۰ تا ۶۰ میلیارد دلاری نبوده است. البته بهتر است دولت سیزدهم به جای تهاتر تمرکز اصلی خود را بر تجارت دوجانبه با کشورها بگذارد./خط انرژی
@tahlilhayeeghtesadi
سرانه ی مالیات هر صنف چقدر است؟
مواردی که از همه بیشتر افزایش داشتن، بنگاه های املاک، هنرمندان و بعدش هم نمایشگاه های خودرو و سیگار و تنباکو و دفاتر اسناد رسمی داشته.
این موارد قابل قبول هست، اما باید روال کلی بر گرفتن مالیات بیشتر از سوداگری ها و مالیات کمتر از تولید باشه که خوشبختانه روند کلی این دولت تا الان بر همین روال بوده.
@tahlilhayeeghtesadi
📮 #توییت
⭕️ مصطفی قمری وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی:
کاهش مجدد نرخ رشد ۱۲ ماهه #نقدینگی در پایان خردادماه
🔹بانک مرکزی: با تدوین و اجرای برنامه پولی و پیگیری جدی سیاست کنترل مقداری رشد ترازنامه بانکها، نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی در پایان خردادماه ۱۴۰۲ با ۸.۸ واحد درصد تنزل نسبت به دوره مشابه سال قبل به ۲۹ درصد رسید./کانال رصد تحلیل های روز
پ ن: کنترل رشد نقدینگی کار خوبی هست که دولت با قدرت داره ادامه می ده. در کنار این مسئله باید تلاش بشه همین مقدار نقدینگی که هست یا خلق می شه، به سمت تولید بره تا اثر تورمی نداشته باشه نه به سمت دلالی که خودش باز تورم زاست. یکی از کارها برای این هدف، استفاده از مالیات هست که مالیات بر تولید کم بشه (الان دو سال متوالی هست که مالیات بر تولید کم می شه) و هم مالیات بر دلالی بسته بشه و افزایش پیدا کنه (با طرح هایی مثل #مالیات_بر_عایدی_سرمایه و مثل این طرح ها) که بحمدلله داره انجام می شه.
اثراتی که روی اقتصاد کلان گذاشته می شه، به مرور، اثرش توی زندگی مشخص می شه نه دفعی.
نکته ی مهم دیگه این هست که هم رشد نقدینگی کم شده هم رشد اقتصادی زیاد شده و این مطلوبه.
@tahlilhayeeghtesadi