🔵 مردگان روز قیامت چگونه از قبرها مبعوث میشوند؟
✍🏻 از حضرت صادق علیه السلام روایت است که چون پروردگار اراده کند که عالم آفرینش را مبعوث فرماید، بر زمین چهل روز باران می بارد قطعات بدن بهم می پیوندند و روی آنها گوشت روئیده میشود.
♦️ سپس آن حضرت فرمود: جبرائیل نزد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم آمد و دست او را گرفت و به بقیع آورد؛ تا اینکه کنار قبری رسیدند و جبرائیل صاحب آن قبر را صدا زد و گفت: به اذن خدا برخیز!
◽️ مردی که موهای سر و صورتش سفید بود از میان قبر برخاست و خاک را با دست خود از چهره خود پاک میکرد، و می گفت: الْحَمْدُ لِلهِ وَ اللَهُ أَکْبَرُ. جبرائیل به او گفت: به اذن خدا دو مرتبه در قبر باز گرد!
♦️ سپس به کنار قبری دیگر آمدند و جبرائیل صاحبش را ندا درداد: به اذن خدا برخیز! از میان قبر مردی با چهره و سیمای سیاه برخاست و می گفت: یَا حَسْرَتَاهُ! یَا ثُبُورَاهُ! و سپس جبرائیل به او گفت: باز گرد به مکانی که بودی به اذن خدا.
◽️و پس از آن گفت: ای محمد! این قِسم مردگان در روز قیامت محشور میشوند. مؤمنان میگویند: الْحَمْدُ لِلهِ وَ اللَهُ أَکْبَرُ. و دسته دیگر میگویند: یَا حَسْرَتَاهُ، یَا ثُبُورَاهُ...
📒تفسیر قمی طبع سنگی ص۵۸۱ و از طبع حروفی نجف ج۲
آماده شویم برای ورود به ماه مبارک رمضان با عمل به دستور حضرت امام صادق (علیه السلام)
ترجمه:
خدای کریم و رحیم!
اگر تا بحال در روزهای گذشته از ماه #شعبان_المعظّم ما را نیامرزیدهای
در آن قسمت از باقی مانده این ماه از ما بگذر و ما را بیامرز...
✅اهمیت فراوان و فواید
غسل جمعه
✍ غسل_جمعه مستحب موکد است که دارای ثواب زیاد وفواید فراوانی می باشد و در بعضى از روایات دارد که: غسل جمعه را ترک نمیکند، مگر شخص فاسق.
🌹حضرت علی علیه السلام :
اگر کسی غسل جمعه را ترک کند او در هم و غم خواهد بود تا جمعه ديگر .
🌹حضرت صادق علیه السلام :
غسل جمعه پاک کننده وکفارۀ گناهان است ميان دو جمعه.
🌹حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله :
هر کس غسل جمعه کند گناهانش آمرزيده ميشود تماماً و به هر قدمی که بر می دارد از برای غسل جمعه،بيست حسنه برايش نوشته می شود.
🌹حضرت علی(علیه السلام) :
غسل جمعه واجب است بر هر مسلمان.
🌹حضرت صادق(علیه السلام):
هر کس عمداً غسل جمعه را ترک کند بايد استغفار نمايد.
🌹حضرت صادق(علیه السلام) :
#غسل جمعه بر هر مرد و زنی چه آزاد باشد چه بنده ، واجب است.
🌹حضرت صادق علیه السلام:
وقت #غسل جمعه قبل از ظهر بهتر است وهر چه به زوال ظهر نزديکتر باشد افضل تر است.
🌹حضرت صادق علیه السلام:
اگر روز جمعه گذشت روز شنبه قضاء کند واگر روز پنج شنبه رسيد ومی ترسد روز جمعه دسترسی به آب پيدا نکند،روز پنج شنبه #غسل را بجا آورد .
📚حلیت المتقین باب ۷
🏛 پندهای جاودانه 💐
1️⃣ ✨سوسُوا إِیمَانَکُمْ بِالصَّدَقَةِ 🧙♀️
💠 ایمانتان را با صدقه دادن، مدیریت و کنترل کنید
2️⃣ و حَصِّنُوا أَمْوَالَکُمْ بِالزَّکَاةِ 🌾🌾
🔅اموالتان را با پرداخت زکات، بیمه کنید
3️⃣ و ادْفَعُوا أَمْوَاجَ الْبَلَاءِ بِالدُّعَاء"🙏🏻
🔅امواج طوفانی بلاها را با دعا از خود دور کنید.
📚 #حکمت۱۴۶
📝مطالبی در مورد روزه رمضان:
در این مقاله من قصد دارم به شما به
استناد قرآن کریم و برخی احادیث معتبر به شما در مورد تاریخ روزه داری قبل از اسلام مطالبی بنویسم.
اولین چیزی که خداوند متعال در قرآن میفرماید این است که روزه قبل از اسلام نیز وجود داشته است...
این مطلب در آیه 183 سوره بقره به طور صریح بیان میشود:
سوره بقره 183
(( يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ ))
(( اى كسانى كه ايمان آوردهايد روزه بر شما مقرر شده است همان گونه كه بر كسانى كه پيش از شما [بودند] مقرر شده بود باشد كه پرهيزگارى كنيد ))
پس میتوان به طور قطع نتیجه گرفت که روزه قبل از اسلام میان مردم مرسوم بوده و مردم روز های از سال را روزه میگرفتند اما حال این سوال در ذهن تشکیل میشود که دقیقا از چه زمانی...؟؟!!
ویکی پدیا مینویسد:
"" در مذاهب مردمان و تمدنهای باستان، روزه وسیلهای برای آماده کردن اشخاص، به خصوص متولیان
مذهبی، برای نزدیک شدن به خدای خود بود. در دوران هلنی، تصور بر این بود که خدایان آموزههای خود را در رویا و شهود تنها پس از روزه گرفتن آشکار میسازند. در میان مردمان کلمبیایی پرو، روزه گرفتن اغلب یکی از ملزومات کفّاره گناهان پس از اعتراف به گناه در مقابل متوالی مذهبی بود. در بسیاری از فرهنگ ها، روزه به عنوان وسیله برای فرونشاندن خشم خدایان یا احیای داداری بود که تصور میشد مرده است (مثلا الهه کشاورزی).
در جوامعی که هنوز خواندن و نوشتن نمیدانستند، روزه داری اغلب پیش و یا در هنگام مناسک گذار انجام میشد(به عنوان مثال سرخپوستان). در میان اونک های سیبری، کاهنان مذهبی شهود خود را اغلب پس از بیماری کسب میکنند؛ ولی پس از شهود اولیه، آنها برای شهود هایی بعدی و کف نفس روزه میگیرند. پوئبلوهای جنوب غرب آمریکا نیز پیش از مناسک مربوط به تغییر فصول روزه میگیرند.
در میان مذاهب فقط آئین زردشتی است که روزه را به خاطر این باور که زهد کمکی به مقاومت در برابر اهریمن نمیکند ممنوع کرده است. دیگر مذاهب غربی، همچون یهودیت، مسیحیت و اسلام بر روزه گرفتن در برخی مواقع سال تأکید دارند. ""
قدمت روزه در تاریخ زندگی بشر
میتوان تاریخ تولد روزه را از زمان آدم ابوالبشر معرفی کرد. اگرچه در چگونگی و نحوه وجوب روزه اختلافاتی وجود داشته ولی اصل این عبادت بزرگ از همان ابتدا تا کنون، ثابت بوده است. روزه، عبادت دیرینى است که پیدایش آن را مى توان با حضور آدم (ع) در زمین و پس از خروج وى از بهشت، مقرون دانست .
مردى از ابن عباس، از مفسرین برجسته قرآن از چگونگى روزه انسان هاى برگزیده تاریخ، سوال کرد. ابن عباس در پاسخ گفت:
«پیامبر اکرم (ص) فرمود: برترین روزه، روزه داشتن برادرم داود پیامبر است، که در طول سال همیشه یک روز را روزه مى داشت و یک روز را افطار مى کرد. سلیمان نیز در هر ماه، سه روز اول ماه و سه روز وسط و سه روز آخر آن را روزه دار بود، عیسى، همواره روزه دار بود و مریم نیز همیشه دو روز را روزه و دو روز را افطار مى کرد.»
روزه سکوت حضرت مریم
حضرت مریم وقتى که عیسى را به دنیا آورد، به او گفتند: اى مریم ! مادرت که آدم درستى بود، چطور شد که بدون شوهر، فرزند آوردى ؟ مریم به فرزند خود اشاره کرد و گفت : تو بر پاکدامنى من گواه بده. عیسى(ع) به امر خدا به زبان آمد و از پاکدامنى مادرش خبر داد. وقتى که به مریم گفتند چرا خودت حرف نمى زنى و از بچه استمداد مى کنى، پاسخ داد: من نذر کردم که روزه دار باشم و با هیچ کس صحبت نکنم و باید در امساک و سکوت حکیمانه باشم. این سخن نشان مى دهد که در زمان حضرت مریم امساک از سخن نیز مرسوم بوده است.
خود پیامبر اسلام (ص ) نیز در هر ماه اول، وسط و آخر آن را روزه مى گرفت و مى فرمود: این همیشه روزه دارى است.
واجب شدن روزه در اسلام
در سال دوم هجرت واجب شدن روزه به مسلمانان ابلاغ شد. گرچه مسلمانان مى دانستند که روزه، مورد توجه رسول خداست ؛ زیرا آن حضرت در برخى اوقات روزه مى گرفت.
مرحوم طبرسى در تفسیر مجمع البیان مى نویسد:
«در اسلام، در سال دوم هجرت واجب شد و داراى شرایطی بود که بعدا از سوى پروردگار متعال مورد تخفیف قرار گرفته و از مدار وجوب خارج شد.»
صاحب مجمع البیان در ذیل آیه 189 سوره بقره مى نویسد:
«در آغاز، روزه براى پیران و کسانى که طاقت روزه دارى را ندارند مقرر بوده است که بعدا نسخ گردید. »
در کتاب تفسیر الصافى ذیل آیه "فمن کان منکم مریضا" آمده است که:
«در امم پیشین، بر خلاف امت اسلام روزه براى مسافران نیز مقرر بوده است .
🌼🌻🌼🌻🌼🌻🌼🌻🌼🌻🌼
*نبی اکرم (ص) به عزرائیل (ع) فرمودند:*
*آیا امتم سختی مرگ را درک خواهد کرد.* *فرشته عرض کرد: بله .اشک از چهره مبارک خاتم الانبیا جاری شد. خداوند متعال فرمودند: ای محمد(ص) اگر امت تو بعد از هر نماز آیت الکرسی را بخواند، وقت مرگ یک پایش در دنیا و پای دیگرش در بهشت خواهد بود......*
*اگر توفیقی نصیبت شد به دیگران هم اطلاع رسانی فرمایید .*
*اگر یک نفر به این حدیث عمل کند برای شما صدقه جاری خواهد بود. ان شاءالله*
♥ده خصلت در نماز ♥
پیامبر اکرم صلیاللهعلیهواله فرمود:👇
🔸نماز ستون دین است و در آن ده خصلت است:
💎۱- زینت صورت و آبروی نمازگزار است؛
💎۲- نور و روشنی دل است؛
💎۳- باعث و سبب راحتی بدن است؛
💎۴- سبب نزول رحمت است؛
💎۵- چراغ آسمان است. جایی که نماز خوانده می شود
💎برای آسمان ها مانند ستاره ای می درخشد.
💎۶- سبب سنگینی عمل در ترازوی اعمال است؛
💎۷- سبب خشنودی پروردگار است؛
💎۸- بهای بهشت است؛
💎۹- اُنس در قبر است؛
💎۱۰- حجاب و پرده ای از آتش جهنم است.
📿و کسی که نماز را به پا داشت دین را بپا داشت.
📿و کسی که نماز را ترک کند دین را نابود کرد.
📚مواعظ العددیّه،صفحه ۲۲۴
📚 روزۀ مستحبي هنگام بر عهده داشتن روزۀ قضا
💠 سؤال: آیا کسی که #روزه_قضا بر عهده دارد مي تواند در ماه شعبان، #روزۀ_مستحبی بگیرد؟
✅ جواب: روزۀ مستحب برای کسی که روزۀ قضا بر عهده دارد، صحیح نیست اما اگر در روزهایی که #روزه، مستحب است به نیت روزۀ قضا، روزه بگیرد از اجر و ثواب روزه در آن روز نیز بهره مند خواهد شد.
استفائات رهبری
🌸🍃🌸🍃
#حضرتخضـروامامزمان(ع)
خداوند متعال خضر را حجّتی قرار داد تا هر که دربارة طول عمر امام زمان(ع) دچار شکّ و تردید شود، به ایشان بنگرد و ببیند خداوند بندگانی از طایفة انسانها دارد که چند هزار سال عمرشان از امام عصر(ع) بیشتر است. علاوه بر این، او در دورة غیبت و پس از ظهور به سان انیسی مهربان و همراهی دلسوز در خدمت امام عصر(عج) خواهد بود
امام رضـا علیه السلام : «خضر (ع) از آب حیات نوشید و بنابراین تا روز قیامت زنده خواهد بود، او به نزد ما میآید و بر ما سلام میکند و ما صدای او را میشنویم، گرچه او را نمیبینیم و او در هر جا که یاد شود، حضور مییابد. پس هر کس از شما که او را یاد نمود به او سلام کند. او در هنگام حج در مکّه حضور مییابد و جمیع عبادات و مناسک را به جا میآورد و در عرفه، وقوف میکند و برای مؤمنان دعا مینماید و به زودی خداوند در هنگام ظهور قائم ما وحشت و تنهایی او را، به انس مبدّل میسازد و او در کنار حضرت مهدی(عج) حضور مییابد.»
#کمالالدینوتمامالنعمةج۲ص۳۹۰
#زیارت_آسمان❗️
🍃آیت الله حائری شیرازی : زندگی آپارتمان نشینی اجازه نداده انسانها سالی یک بار هم به آسمان نگاه کنند. یکی از محرومیتهایی که ایجاد کرده ، محروم شدن از نعمت بزرگ دیدار ستارگان است . اگر انسان ماهی یک شب برود در روستا تا بتواند آسمان را ببیند و زیارت کند ، مثل زیارت یک امامزاده برایش سازنده است. ندیدن آسمان ، خیلی مضر است.
🍃یک نگاه به آسمان برای انسان کافی است که بداند این چیزهایی که برای خودش برداشته ، باعث خجالت است. آسمان را گذاشته اند برای صفر کردن تعلقات. انسان یک نگاهی به آسمان بکند، پاسخ سوالاتش را می گیرد! برای نجات انسان از تعلقات ، یک نگاه معنادار به آسمان بس است.
✨﷽✨
✅حکایت جوان خدا ترس
✍سلمان یکی از یاران پیامبر ص تعریف کرده : روزی از بازار آهنگران کوفه می گذشت. جوانی نقش زمین شده بود و مردم دورش را گرفته بودند. سلمان از گرمای کوره ها، عرق از پیشانی اش سرازیر بود. هر کس درباره جوان سخنی می گفت.یکی می گفت: دچار تشنج شده است. دیگری می گفت: جن زده شده است.
سلمان از میان جمعیت گذشت و کنار جوان نشست. او چشم خود را از هم گشود و گفت: من هیچ کسالتی ندارم، ولی اینان گمان می کنند بیمارم. با شگفتی پرسید: پس چرا از حال رفتی و بر زمین افتادی؟ گفت: از بازار می گذشتم، صدای چکش های آهنین بر آهن های گداخته، مرا به یاد سخن خدا انداخت
🔥که فرمود:
((و لهم مقامع من حدید)) حج/21 یعنی: و برای دوزخیان، گرزهایی آهنین است.
📚ترجمه تفسیر المیزان ج۱۶ ص۳۹۹