4_6014723204055043471.mp3
15.16M
🍁مداحی تایم...
🖤آجرڪاللهیاصاحبــالزمان♪
همین که نعره لشکر بدل به هلهله شد
عمود روی سرت خورد و ختم قائله شد
#محمودکریمی
#تاسوعا🏴
#محرم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دامنکشان رفتی دلم زیر و رو شد
▪️با نوای محمود کریمی
التماس دعا ی فرج
‼️نخواندن سوره پس از الحاق به نماز جماعت
🔷س : اگر #امام در #رکعت_سوم باشد و ما در رکعت دوم و یا اول باشیم و وقت برای خواندن #سوره نباشد، چه وظیفه ای داریم؟ اگر سوره بخوانیم و خود را در سجده به امام برسانیم، نماز به #جماعت صحیح است؟
✅ج: اگر بدانید چنانچه سوره را بخوانید در ركوع به امام نمىرسید، بايد سوره را نخوانید و اگر خواندید و به رکوع نرسیدید نماز فرادا می شود.
⭕️ سوال
❓ آیا عزاداری سیدالشهداء از زمان حکومت آل بویه رواج پیدا کرد و قبل از آن نبود؟
🔰 پاسخ
💠 اصل عزاداری برای سیدالشهدا سابقهی بسیار طولانیتر از دوران آل بویه داشته و نه تنها در میان شیعیان، بلکه در میان مذاهب گوناگون اسلامی رایج بوده است.
🔶 عزاداری مردم کوفه
اولین کسانی که پس از واقعه عاشورا آیین عزاداری امام حسین علیه السلام را برپا کردند، مردم کوفه بودند.
روشنگریهای حضرت زینب و امام سجاد علیهماالسلام موجب پشیمانی مردم کوفه از خطاها و کمکاریهایشان نسبت به امام حسین علیهالسلام گردید و از واقعه سوزناک دشت کربلا بسیار اندوهگین شدند.
یکی از راویان در مورد احوال مردم کوفه پس از خطبهی حضرت زینب سلام الله علیها میگوید: «به خدا سوگند! مردم کوفه را در آن روز حیران دیدم که دست بر دهان گرفته، میگریستند.»
🔷 عزاداری شام
در شام نیز که به شدت با علویان و شیعیان مخالف بودند، سنگینی غم شهادت فرزند رسول خدا، قلوب مسلمانان را جریحه دار کرده و بر حسین بن علی علیهماالسلام گریستند.
طبق نقل تاریخ اهل بیت علیهمالسلام سه روز در شام عزاداری کردند. همچنین گفته شده هیچ زن هاشمیه و قریشیهای نبود مگر اینکه لباس مشکی بر تن کرد و برای اباعبدالله به سوگواری و عزاداری مشغول شد.
🔶 اولین خیمه عزای حسینی در مدینه
مدینه از زمان پیامبر یکی از مهمترین شهرهای اسلامی به شمار میرفت که اتفاقات آن به شدت در دیگر سرزمینهای اسلامی تاثیر گذار بود.
در مدینه برای اولین بار خیمههای عزای حسینی بر پا شد. ام سلمه همسر پیامبر برای امام حسین علیهالسلام خیمه عزا بر پا کرد و همراه با زنان بنیهاشم برای امام حسین علیه السلام مجلس روضه و سوگواری به راه انداخت.
🔷 نقش آل بویه در گسترش عزاداریهای سیدالشهداء
گرچه سوگواری اباعبدالله در میان مردم رواج داشت؛ اما اولین حکومتی که جنبه رسمی به این مراسم داد، حکومت آل بویه بود. در سال ۳۵۲ق، برای نخستین بار روز عاشورا توسط آل بویه تعطیل رسمی و عزای عمومی اعلام شد و خرید و فروش ممنوع گردید.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید:
https://btid.org/fa/news/216480
📎 #اعتقادات
📎 #تاریخ_عزاداری
📎 #شکوه_حسینی
🍃صاحب عزا
شنیدهام خواستههای گدایان را
کریمان مصیبتزده، راحتتر از همیشه اجابت میکنند.
کریم، همیشه کریم است
ولی مصیبت چه رازی دارد که او را کریمتر میکند؟!
شنیدهام مصیبتزدهها مهربان هم اگر نبوده باشند
مصیبت دلشان را نرم میکند
و اگر مهربان بوده باشند
با مصیبت، مهربانتر از همیشه میشوند.
شنیدهام آنهایی که اهل حساب و کتاباند
وقتی در مصیبت عزیزی عزادار میشوند
حساب و کتاب از کفشان میرود
دیگر قصّۀ کسانی که اهل حساب و کتاب نبودهاند معلوم است.
🌴🏴🌴تو کریمی، همیشه کریم و کریمترین.
مهربانی، همیشه مهربان و مهربانترین.
حساب و کتابهایت مثل حساب و کتابهای اهل دنیا نیست
و امشب، شب عاشوراست.
مصیبتزدهتر از تو کسی نیست
و من هم آن گدای همیشگی که خواستهام معلوم است.
🌴🏴🌴آقا! در میان این مصیبت عظمی میشود خواستهام را تکرار کنم
و از تو بخواهم که به من بگویی:
آیا با من دوست میشوی؟!
یقین بدان که اگر خبر دوست شدنت را همین امشب به من بدهی
جز بر بار شرم من چیزی اضافه نمیشود
در کنار مصیبت کربلا با مصیبت خجالت هم آب خواهم شد.
مرا با این دو مصیبت آب کن و بگو که با من دوست میشوی.
شبت بخیر صاحب عزا!🌴🏴🌴
#محرم #عاشورا
#شب_بخیر #بهانه_بودن_#امام_زمانم
#محسن_عباسی_ولدی
🌴🏴🏴🏴🏴🏴🌴
اَسلَم بن عَمرو یکی از اصحاب امام حسین (ع) است که در روز عاشورا همراه با دیگر اصحاب به شهادت رسید. در منابع آمده است که پدر اسلم از نژاد ترک و اهل منطقه ای از شمال ایران بوده است.
اسلم که در برخى از منابع نام او را سليمان و سليم و واضح هم نوشتهاند، از مدینه همراه با کاروان اباعبدالله الحسین (ع) بود. در کتاب انصار الحسین (ع) درباره مهارتهای او اینگونه آمده است که يكى از شهدای کربلا، غلام سیدالشهدا (ع) و ترك زبان بود، که در تيراندازی مهارت داشت و كاتب امام حسین (ع) به شمار مىرفت، همچنین قاری قرآن و آشنا به زبان عربى نیز بود.
اسلم در روز عاشورا پس از آنکه تعداد زیادی از دشمنان را به هلاکت رساند، به سمت امام حسین (ع) و امام سجاد (ع) بازگشت و سپس برای بار دیگر به میدان جنگ رفت. در کتاب مقتل الحسین (ع)، خوارزمی درباره جوانی ترک سخن به میان میآورد و بدون اینکه نام او را ذکر کند اینگونه میگوید: «پس جوانی تُرک برای نبرد به میدان میآید که قاری قرآن کریم است و به زبان عربی آگاه است و او از موالی و بستگان به حسین بن علی است، او میجنگد، مجروح میشود و به زمین میافتد. امام حسین(ع) بر سر بالین وى آمد. او چشم گشود و با دیدن حضرت تبسّمى کرد و آنگاه به سوى پروردگار خویش شتافت.» در بحارالانوار نیز اینگونه آمده است: «امام به بالين او آمد و گريست و چهره بر چهرهاش نهاد، اسلم چشم گشود و حسين (ع) را بر بالين خود ديد، تبسمى كرد و فرياد زد: «من مثلي و ابن رسول الله واضع خده علي خدي»، كيست مثل من كه پسر پيغمبر صورت بر صورتم نهاده، سپس با گفتن اين جمله از شوق، جان به جان آفرين تسليم كرد.
اسلم بن عمرو همان کسی است که رجز معروف امیری الحسین و نعم الامیر را در میدان جنگ فریاد میزد که در این رابطه، سماوی در کتاب ابصار العین فی انصار الحسین اینگونه گفته است: «أَمیری حُسَیْن وَنِعْمَ الْامیر، سُرورُ فُؤادَ البَشیرِ النَّذیر»، فرمانده من حسین (علیهالسّلام) است، و چه خوب فرماندهی! همانا او مایه شادمانی قلب رسول خدا (ص) است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تلاوت ایاتی از قرآن کریم
🌴🏴🏴🏴🌴
17.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌴🏴🏴🏴🌴زیارت
🌸امام حسن علیه السلام
🌸امام حسین علیه السلام