✅ آیا گروه واگنر پوتین را شکست میدهد؟
☑️ حسین بهشتی پور، تحلیلگر مسائل روسیه:
۱- واگنر یک گروه شورشی در خدمت منافع روسیه بود، سالها توسط دولت روسیه پشتیبانی میشد و در جاهای مختلف، از کریمه تا شمال آفریقا و سوریه هم میجنگید.
۲- ماهیت این گروه، خلافکاران با جرمهای مختلف بود و اکثرا سابقه جنایت داشتند.
با چنین تفکری آنها نظمپذیر نیستند، گرچه در میدان رزم شاید خیلی موفق باشند مثل تجربهای که در لیبی داشتند.
۳- بعید است واگنر موفق شود در روسیه تغییری ایجاد کند، مگر اینکه از دل ارتش به آنها گروههایی بپیوندند که البته در شرایط فعلی بعید است چون گروه واگنر بدنام است و در بین مردم هم هواداران خاصی ندارد.
البته شاید راستگرایان افراطی از واگنرها بدشان نیاید و به آنها بپیوندند.
۴- مهمترین نیروی پیش قراول روسیه در حمله به اوکراین، همین گروه واگنر بود و این اتفاقات، ضربه از درون برای پوتین محسوب میشود. این اتفاقات به سود اوکراین بود.
۵- پوتین مسائل پیشآمده را احتمالا مدیریت خواهدکرد، ولی این اتفاق تجربهای بود برای کسانی که فکر میکنند میتوان روی نیروهای نظم ناپذیر سرمایهگذاری کرد و در جنگ موفق بود.
۵- ارتباط گرفتن ناتو با پریگوژین، رییس گروه واگنر از آن دسته تئوریهای توهم توطئه است. در سیاست هرچیزی ممکن است، اما باید بر اساس شواهد پیش رفت.
۶- یا واگنر در نهایت منحل میشود، یا با فرماندهی جدیدی ادامه حیات خواهدداد، چون تیم فعلی آنقدر توانا نیستند که بتوانند افکار عمومی روسیه را با خود همراه کنند.
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
باران/ تحلیل کوتاه آشوبهای فرانسه:
۱-پس از کشته شدن یک نوجوان به دست پلیس فرانسه در هفته گذشته موجی از آشوب و خشونت کشور را فرا گرفته است.
۲-ماکرون رییسجمهور فرانسه از استقرار نیروهای زرهی در خیابانها برای مقابله با آشوب خبر داده است.
۳-تاکنون ۸۰ نفر زخمی و بیش از هزار نفر دستگیر شدهاند.
۴-موج غارت مکانهای عمومی و فروشگاهها نشان دهنده نارضایتی عمیق اجتماعی و اقتصادی در فرانسه است.
۵-نکته جالب اینکه سلبریتیها در فرانسه مردم را دعوت به آرامش، عدم تبعیت از آشوبگران و صدمه نزدن به اموال عمومی کردهاند.
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
✅ ارتباط فرد هتاک به قرآن با مسعودبارزانی
☑️ سلوان مومیکا عراقی الاصل ساکن سوئد اخیرا با هتاکی به قرآن مجید سبب خشم مسلمانان جهان شد.
۱- رژیم های غربی از این اقدام حمایت کرده و مسلمانان جهان چند روزیست اعتراض های بزرگی را برپا کرده اند.
۲- گروهک های تجزیه طلب با دروغ سازی سعی کردند این فرد را به حشدالشعبی وصل کنند تا مسلمانان را نسبت به این گروه تحریک کنند.
۳- در داخل کشور نیز برخی افراد از جمله جلال جلالی زاده به دروغ این فرد را به حشد الشعبی منتسب کرد و سپس چند دروغ بزرگتر در مورد جنایات خیالی حشد الشعبی به خورد افکار عمومی داد اما ببینید چگونه خداوند بلافاصله این دروغگویان را بار دیگر رسوا کرد.
۳- سلوان مومیکا در هولیر و تحت حمایت بارزانی بوده است. بارزانی به وی تسلیحات و کمک مالی کرده تا یک گروه مسلح ایجاد کند و عراق را به آشوب بکشد.
۴- این فرد نه تنها عضو حشدالشعبی نبوده است بلکه توسط حشد الشعبی دستگیر و خلع سلاح شده است.
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
☑️ روح و حقیقت غدیر
✅ عیدغدیر خم که در مکتب اهل بیت(علیهالسلام) و ادبیات شیعه از آن با عنوان «عیدالله الاکبر» یاد کردهاند را میتوان سرفصلی نو در سیاستورزی و ارائه الگوی حکومت دینی دانست. در این روز خداوند متعال با تثبیت ضابطه حکمرانی اسلامی و تعیین مصداق ولایت و رهبری جامعه، دین خود را کامل و نعمتش را بر آدمیان تمام نمود و «اسلام با ولایت» را به عنوان دین مطلوب و مورد رضایت خود برای هدایت بشریت معرفی نمود.
برای فهم دقیق حماسه غدیر باید به این مقدمه توجه نمود که اسلام آخرین و کاملترین نسخه هدایت بشری است که از طریق خاتمالنبیین(ص) ارائه گردیده است. نگاه اسلام نگاهی فردگرایانه و تلاش برای هدایت معدودی از مردم در یک زمان و مکان خاص نیست، بلکه اسلام آن نسخه شفابخشی است که برای هدایت تمام بشریت در همه زمانها و مکانها آمده است. لازمه چنین هدایتی داشتن اقتدار و توانایی اثرگذاری بر تمام ابعاد جامعه است. چنین دینی نمیتواند نسبت به مهمترین نهادهای اجتماعی اثرگذار بر سرنوشت آدمیان بیتوجه باشد. چطور میتوان در جامعهای که حاکمیت و ساختار و کارگزاران آن مبتنی بر شرک و بیخدایی چینش شده، انتظار داشت که تودهها و اکثریت جامعه به سمت اهداف دین که نجات انسان از اسارتهای درونی و بیرونی از طریق عبودیت و بندگی و اطاعت خداوند متعال است حرکت کنند!؟ لذا دین برای تحقق اهداف خود نمیتواند نسخهای برای حکومت و اداره جامعه نداشته باشد.
غدیر فراتر از آن آمده است تا این حقیقت را آشکار سازد که تنها شایستگان حق حاکمیت دارند و حکومتی که مبتنی بر صلاحیتها اسلامی شکل نگیرد، نامشروع خواهد بود. به واقع غدیر بنیانگذار قاعده و معیار در حکومتداری است و این ویژگیها را در سهگانه فقاهت و عدالت و درایت منحصر میکند. از سویی دیگر غدیر با معرفی اميرالمؤمنين(ع) به عنوان اسوه و الگوی حاکمیت، مسئله چگونگی حکمرانی را نیز تعیین تکلیف کرده است. در این الگو اگر اهداف حکومت اسلامی را تحقق چهارگانه عدالت، امنیت، رفاهت، معنویت بدانیم، مکتب غدیر این حقیقت را آشکار میسازد که این مهم از طریق آموزههایی چون تحقق تمسک به شرع مقدس، اجرای حدود الهی، مردمسالاری دینی، عدالتورزی حاکمان و کارگزارن نظام اسلامی، اولویت دادن به محرومان و مستضعفان و... ممکن خواهد بود.
در دنیای جاهلیت ثانی که نفسانیت و اهواء آدمی خود را در قالب خرد ابزاری و نظام لیبرال دموکراسی غرب صورتبندی کرده است، تنها راه تحقق عدالت و آزادی و امنیت و سعادت بشری بازگشت و تمسک به غدیر خواهد بود.
#عیدغدیر
#اتمام_نعمت
#اکمال_دین
✍🏻مهدی سعیدی
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
✅ چرا اصلاح طلبان از دینداری مردم می ترسند
☑️ تحلیل کوتاه حملات اصلاحطلبان به جشن بزرگ غدیر
۱-مرکزیت سیاسی و رسانهای اصلاح طلبان به شدت از جشن بزرگ غدیر آشفته شده و حمله به آن را در دستورکار جمعی شبکه خود قرار دادهاند.
۲- مهمترین نگرانی اصلاحطلبان این است که برگزاری جشنهایی از این قبیل به بهبود چهره انقلابیون انجامیده و امکان مسمومسازی فضا را از اصلاحطلبان سلب میکند.
۳- جامعه شناسان جریان اصلاحطلب برگزاری مراسماتی مانند جشن غدیر را خنثی کننده القائات خود درباره دین گریزی جامعه ایران پس از آشوبهای سال گذشته میدانند.
۴-اصلاح طلبان با ارائه تحلیلهای خاص برگزاری این جشن را مانور شبکه سازی جریان انقلاب میدانند.
۵- اصلاح طلبان بر خلاف شعاری که می دهند، با اجرای هربرنامه ای که وحدت آفرین بوده ، به انسجام ملی بینجامد و موجب شادی مشروع مردم باشد مخالفت می کنند تا برنامه های خود را برای ترویج ولنگاری در جامعه پیش ببرند
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
✅ چرا دشمن، بر روی حجاب، تمرکز کرده است
☑️ حجاب، در جلوگیری از انواع مفاسد فردی و اجتماعی، نقش بسزایی دارد. حجاب، پیوند تنگاتنگی با مقوله «عفت و حیاء» دارد. چراکه با رعایت حجاب است که این گوهرهای اخلاقی به دست میآید.
طبق فرمایش حضرت امیرالمؤمنین (ع)، نیكوترین پوشش دین، حیا است؛ أَحْسَنُ مَلَابِسِ الدِّينِ الْحَيَاء (غرر الحكم، ص: ۱۱۱).
بخشی از آیه ۵۹ سوره احزاب، به نقشِ #حفاظتیِ حجاب اشاره میکند: «فَلا يُؤْذَيْن». امام علی (ع) در تبیین این اهمیت میفرماید: «العَفافُ يَصونُ النَّفسَ و يُنَزِّهُها عَنِ الدَّنايا؛ عفاف نفس را ایمن نگه میدارد و آن را از پستیها دور و پاک میکند (غررالحکم، ص: ۱۱۱).
به همین خاطر، اولین گامِ شیطان، فریب دادنِ حضرت آدم (ع) بود تا او و همسرش را #برهنه کند: فوَسْوَسَ لهَُمَا الشَّيْطَنُ لِيُبْدِىَ لهَُمَا مَا وُرِىَ عَنهُْمَا مِن سَوْءَاتِهِمَا (اعراف/۲۰) سرانجام به هدفش رسید (آدم و حوا را بیحجاب نمود)، بَدَتْ لهَُمَا سَوْءَاتهُُمَا (اعراف/۲۲)
وقتی حضرت آدم و حوا دریافتند که #فریبخورده و بیحجاب شدهاند (لباس عفتِ بهشتی از تنشان بیرون آمده)، بلافاصله با برگ درختان، #خود_را_پوشاندند، طَفِقَا يخَْصِفَانِ عَلَيهِْمَا مِن وَرَقِ الجَْنَّةِ (اعراف/۲۲).
لذا دشمنان اسلام، در طول تاریخ، مخصوصاً در ایران معاصر، بر روی حجاب، تمرکز کرده در صدد تضعیف این دژ مستحکم و فطری انسان است. اما مسلمین، از #اندلس، درس عبرت گرفته و خیلی هوشیارند.
✍🏻علیاکبر صیدی
#زن_عفت_افتخار | #مرد_غیرت_اقتدار
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
☑️ عاشورا هنوز تکرارمی شود
✅ یکی از مهمترین ابعاد قیام عاشورا که منطبق بر جامعه امروز نیز میباشد، جنگشناختی است که ریشههای آن از غدیر شروع شد و در نهایت به واقعه عاشورا ختم گردید.
تغییر در نگرشها و ارزشهای جامعه از طریق نگاه ارتجاعی به مسائل، همان نسخهای است که جریان تحریف از طریق آن، عاشورا را رقم زد و دقیقا مصداقهای آن در جامعه امروز ما به روشنی قابل مشاهده است.
البته جنگشناختی همیشه بوده و هست. جنگشناختی یعنی همین که در بحبوحه جنگ صفین، این قدر فضای ذهنی و ادراکی، علیه حضرت امیرالمؤمنین علی(علیهالسلام) تنگ شود که فردی مانند ربیعبن خثیم که جزو زُهاد ثَمانیه (هشت زاهد معروف قرن اول ) بود، در حقانیت طرفین شک بکند. جنگشناختی مانند آتش افتادن به جنگل است و تر و خشک را جدا نمیکند.
فردی که بر فرق امیرالمؤمنین علی (علیهالسلام) ضربه زد، حضرت را میشناخت، مقامش را میشناخت و حتی در برخی روایات تاریخی آمده است که او تنها کسی بود که سه بار دستان امام را گرفته و با ایشان بیعت کرده بود.
کسی که گلوی فرزند پیامبر(ص)، حضرت سیدالشهدا (علیه السلام) را برید، او را بهتر از همه میشناخت.
خواص طرفدار باطل مُردند؛ اما داستان آنها باقی مانده است.
امروز شبثها تکثیر شدهاند؛ یکی از آنتنهای ملکه و آلسعود بیرون میزند و یکی از لابهلای توئیتر و اینستاگرام.
فرقی هم نمیکند، ممکن است یکی معمم باشد و چند روزی لُمعه دمشقیه و یا مکاسب خوانده باشد و یا مُکَلایی از دل مکاتب فلسفی و سیاسی و یا شاید بازیکنی که به غیر از دریبل زدن و یا بازیگری که به غیر از نقش بازی کردن، چیزی در وجودش یافت نشود و یا افراطیون دیروزی که امروز به حضرت مهسا و السا دخیل میبندند؛ مثل مهدی نصیری.
این سنت الهی است، تقوایی که لق بزند و بصیرتی که لنگ بماند سرانجامش اینگونه شدن است.
امروز هم مانند هماورد صفین و واقعه عاشورا، آنچه نیاز است اول شناخت عرصه است.
اول باید شناخت که حق کجاست و باطل کیست؟ چرا که اولین توصیه حضرت امیر(ع) این بود که فرمود:" حق با شخصیتها شناخته نمیشود؛ حق را بشناس تا اهل آن را بشناسی و باطل را بشناس تا اهل باطل را بشناسی."
گام دوم اما عمار شدن و جهاد تبیین است؛ آنچه شمشیر مالک را تیز میکرد و قیام عاشورا را زنده کرد، زبان برّان عمار یاسر و روایت زینبی بود.
در طول تاریخ، بودند کسانی که کار حسینی کردند و رسالت خود را به انجام رساندند و امروز نوبت به آن هایی رسیده است که باید گام در راه گذارند و کار زینبی کنند و رسالت عاشورایی خود را به انجام رسانند.
دیروز اگر دشمن سوار بر اسب جهالت مردم آن دوران شد و برای نابودی جسم مطهر حضرت سید الشهداء (علیه السلام) و یارانش به کربلا آمد و ماموریت خود را به انجام رساند، امروز هم سوار بر همان اسب شده و برای نابودی اندیشه حسینی، با تمام توان و همه اعوان و انصارخود به صحنه مبارزه آمده و برای هر مبارزی هم نقشی پیچیده تعریف کرده است که شاید واضحترین و آسان ترین نقش در این صحنه مبارزه، برهنه شدن و هتک حرمت از هیئات مذهبی و مقدسات دینی توسط عمله های میدانی دشمن باشد.
رزمندگان جبهه حق، باید صحنه را بشناسند و مطابق با نقشه های عملیاتی دشمن، وارد میدان جهاد شوند و طرح مقابله آگاهانه آماده کنند و وظیفه روشنگری خود را به انجام رسانند.
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
✅ خواص سه گانه در کربلا
☑️ محمد عابد الجابری اندیشمند نو معتزلی مصری سعی کرده است تاریخ اسلام را در سه واژه حقیقت، قبیله و غنیمت تحلیل و تفسیر کند.
نگاهی به تاریخ کربلا و حادثه عاشورا هم نشان می دهد که ما در کربلا با سه واژه متفاوت روبرو هستیم؛
منفعت، مصلحت و حقیقت.
در کربلا آنچه اتفاق می افتد انسان ها را به سه نحله تقسیم می کند.:
۱- خواص منفعت محور:
افرادی که در کربلا سهیم هستند همه سیدالشهداء (ع) را می شناسند؛ ولی بین منفعت مقطعی و حقیقت گیر می افتند.
مثلا شریح قاضی اگر فقط بر بالای عمارت کوفه می گفت که هانی بن عروه در زندان زخمی و مجروح شده است همانجا قیام مردم علیه ابن زیاد شکل می گرفت و حادثه عاشورایی پدید نمی آمد.
یا یکی مثل عمر ابن سعد چرتکه می اندازد که حسین(ع) را می کشم، به ملک ری که رسیدم توبه می کنم؛ ولی آنچه در دوراهی حقیقت و غنیمت برای عمر ابن سعد محقق شد این بود که نه به ملک ری رسید و نه از گندم آن خورد؛
۲- خواص مصلحت اندیش:
دیگری هم مثل سلیمان ابن صرد خزاعی می شود که در شناخت حقیقت و مصلحت در می ماند. عقل مصلحت اندیش و کوته بین انسان های بزرگی مانند سلیمان ابن صرد خزاعی اینگونه محاسبه می کنند که قطعا در هماورد بین امام حسین(ع) و سپاه یزید آن کسی که شکست می خورد امام حسین(ع) است.
به همین دلیل پا پس می کشد تا در جایی دیگر بتواند یزید را شکست دهد.
اما تاریخ یعنی اقدام در موقع خویش. سلیمان بعدها در قیام توابین با ۴۰۰۰نفر شهید می شود؛ ولی پیام ۷۲ تن کجا؟ و تاثیر ۴۰۰۰ نفر مصلحت سنجِ وقت نشناس کجا؟
۳- خواص حقیقت طلب:
اما کسان دیگری هستند که در طریق حقیقتند؛ حقیقت هم جز پا جای پای معصوم (ع) گذاشتن نیست "المتقدم لهم مارق والمتاخر عنهم زاهق". مالک در جنگ صفین می داند که اگر دو شمشیر دیگر بزند خیمه ی کفر ویران می شود ؛ ولی به دستور مولایش برمی گردد.
و کمی آنسوتر، عاشوراییان می دانند بواسطه راهی که می روند سرشان بر نیزه خواهد رفت ؛ ولی اذن میدان می خواهند.
در این حقیقت طلبی گاه شمری که ۱۶ بار با پای پیاده به سفر حج رفته و پیشانی اش پینه بسته مردود می شود؛ ولی سعد ابن حارث، ابوالحتوف بن حارث، حر بن یزید و .... که تا ظهر عاشورا در سپاه یزید هستند به امام می پیوندند و شهید می شوند.
با خودمان بیندیشیم ما در کدام جبهه ایستاده ایم و کجاییم؟
درجبهه حق و حقیقت یا جبهه منفعت و مصلحت؟
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
☑️ هماهنگی در تخلف
✅ در بیان جایگاه مجلس شورای اسلامی در جمهوری اسلامی ایران، شاید همین یک جمله از حضرت امام خمینی (ره) کافی باشد که فرمودند: " مجلس در راس امور است."
نیازی هم به تفسیر و تبیین این کلام الهی نمی باشد چرا که با نگاه اجمالی به وظایف اصلی مجلس در سه حوزه
۱- قانون گذاری،
۲_ انتخاب مجریان کارآمد برای اجرای قانون، ۳- نظارت برعملکرد مجریان و حسن اجرای قانون؛
به راحتی می توان به ارزش و جایگاه مجلس پی برد.
درست است که دولت و به تعبیری، قوه مجریه مسئول اداره کشور است ولی مجلس ریل گذاری می کند و دولت برای انجام وظیفه، بر روی ریلی حرکت می کند که مجلس کار گذاشته است.
ضمن اینکه، اقدامات کلی مجلس به ویژه مجلس یازدهم که طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی، "انقلابی ترین و قوی ترین" مجلس بعد از انقلاب است و اقدامات ارزشمندی انجام داده است که جای تقدیر وتشکر دارد ولی با کمال تاسف، گویا برخی از نمایندگان محترم مجلس، ظاهراً مفهوم مجلس در راس امور است را، به "من در راس امور هستم" تقلیل داده و با همین نگاه، به جای پرداختن به وظایف اصلی، به خود اجازه میدهند در همه شئونات اجرایی دخالت کنند و این دخالت ها بعضاً در راستای منافع خود و همفکرانشان است و در مواردی نیز تا جایی پیش می رود که نماینده محترمی، مدیر عزل شده یک مدرسه را با رایزنی به پست قبلی برمیگرداند یا در عزل و نصب فرمانداران و بخشداران و سایر مسئولان اجرایی در حوزه انتخابیه خود دخالت و ورود میکند.
اینکه بعضی از نمایندگان محترم مجلس از وظایف اصلی خود غفلت و به امورات فرعی و باندی و گروهی و قومی و قبیله ای می پردازند در جای خود قابل بررسی و نکوهش است ولی قسمت تاسف آور موضوع، همراهی برخی از وزرای محترم و سایر مسئولان اجرایی با این دخالت های بیجا و خارج از حیطه وظیفه نمایندگی است که شاید در مواردی به دلیل جلوگیری از حاشیه سازی
و در مواردی هم برای حفظ رای نمایندگان تن به خواستههای آن ها میدهند ولی قطعاً قبح کار اینگونه مسئولان اجرایی، کمتر از اقدامات ناشایست نماینده محترمی نیست که درخواست هایی خارج از وظیفه اصلی از مسئولان اجرایی دارند.
و این درحالی است که شأن مجلس نظارت بر حسن اجرای قانون توسط مجریان است نه دخالت در عزل و نصب مدیران استانی و شهرستانی.
به نظر میرسد در کنار اولویتهایی که در جامعه وجود دارد و برای تحقق آنها باید اقدامات اساسی انجام شود، در دستور کار قرار گرفتن اصلاح این ساختارها نیز می باشد که لازم است مسئولان مربوطه به آن ورود کنند.
در مواجهه با این نوع نقیصهها و رفتارهای مداخله جویانه یا منفعت طلبانه تعداد معدودی از نمایندگان در امور اجرایی که منافی وظایف و اختیارات آنها می باشد، موارد زیر می تواند مورد توجه قراربگیرد:
۱- گزارش این دست تخلفات به شورای نگهبان که در بررسی صلاحیت این تعداد نماینده معدود در دور بعدی انتخابات بعد لحاظ میشود.
۲- گزارش اینگونه اقدامات به کمیسیون رسیدگی به تخلفات نمایندگان در مجلس شورای اسلامی که اگر تخلف باشد به تذکر به وی منجر میشود و اگر جرم باشد به دستگاه قضایی ارجاع داده شود.
۳- اصلاح این ساختاری که وزیر به جای آنکه صرفا تابع مجلس باشد، خود را تابع تک تک نمایندگان میداند که باید همه خواستههای آنها را بپذیرد وگرنه رای اعتماد نماینده مجلس را از دست میدهد.
۴- ورود بازرسی ویژه ریاست جمهوری به عملکرد وزرا و مسئولانی که به هر دلیلی به درخواست های خارج از وظیفه نمایندگان تن می دهند و از این طریق مروج اقدامات غیر قانونی در حوزه مسئولیت خود می شوند و همان برخوردی که با نمایندگان موردنظر توقع می رود با اینگونه مسئولان نیز انجام پذیرد.
۵- سخن آخر آنکه باید نظارت همگانی را به گفتمان غالب تبدیل کنیم و آن را به همه حوزهها از جمله عملکرد نمایندگان مجلس و همه مسئولان اجرایی در کلیه سطوح تعمیم دهیم. قطعاً نظارت در این سطح، از نخبگان و فرهیختگان جامعه انتظار میرود که اگر به نحو شایسته انجام شود موجبات افزایش رضایتمندی جامعه از کارگزاران حکومتی خواهد شد که با کمال تاسف در مواردی کاهش یافته است.
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
✅ چرا وقوع کودتا در کشور نیجر، برق بخشی از فرانسه را قطع می کند؟
☑️ نیجر کشوری بسیار فقیر، کویری و خشک در غرب آفریقاست که ۸۰ درصدش بیابانی است ولی سرشار از منابع معدنی اورانیوم، الماس و طلاست.
کشورهای معدودی مثل نیجر هستند که معادن اورانیوم زیادی دارند، پس چرا #نیجر اینقدر فقیراست؟
نیجر در گذشته مستعمره #فرانسه بوده و در سال ۱۹۶۰ در ظاهر به استقلال رسید اما همچنان فرانسه نقش مهمی در اداره این کشور ایفا میکند.
از آن طرف هم رگ حیات انرژی فرانسه به نیجر وابسته هست. چرا؟
۷۰ درصد برق مصرفی فرانسه با انرژی هستهای تولید میشود و بخش زیادی از اورانیوم مورد نیازش را از آفریقا، خصوصاً نیجر تامین میکند. ۲۴ درصد واردات اورانیوم اتحادیهی اروپا از نیجر تامین میشود.
نیجر هفتمین تولیدکننده اورانیوم در دنیاست و ۶۰ درصد صادرات نیجر را شامل میشود. ۹۰ درصد از سهام شرکت اورانو که استخراج اورانیوم در نیجر را به عهده دارد، متعلق به فرانسه هست.
حالا چرا گفتیم کودتا در نیجر میتواند باعث خاموشی بخشی از فرانسه بشود. ؟
تولید برق در فرانسه وابسته به معادن ارزشمند کشورهای آفریقایی مثل نیجر هست ولی جالب است بدانید تنها ۲۰ درصد مردم نیجر به برق دسترسی دارند.!
مردم نیجر معتقدند که همچنان تحت استعمار فرانسه هستند و برای همین از فرانسویها تنفر دارند.
تا قبل از اتفاقات نیجر، در یک سال گذشته فرانسه از مالی و بورکینافاسو هم اخراج شده بود. بعد از وقوع کودتا، مردم نیجر جلوی سفارت فرانسه تجمع کردند و نفرتشان علیه فرانسویها را نشان دادند.
قصه نیجر را در خیلی از کشورهای فقیر دیگر هم می شود دید.
عمده پیشرفت و ثروت کشورهای صنعتی نتیجه غارت ثروت کشورهای ضعیفی مثل نیجر هست.
#استعمار هنوز هم زندهاست و به غارت منابع کشورهای فقیر ادامه میدهد.
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
☑️ اگر طبق اعلام شهید سلیمانی، داعش ریشهکن شده است پس داعشی ها چگونه عملیات تروریستی انجام می دهند؟
✅ در جواب این شبهه باید گفت:
داعش حکومت و خلافت داشت، حکومت مرکزی داشت، خلیفه داشت، نظام قضایی و پلیسی ایجاد کرده بود و برای مناطقی که در سوریه و عراق اشغال کرده بود حاکم و والی انتخاب و معرفی می کرد و...
شهید بزرگوار حاج قاسم عزیز اعلام کرد دولت داعش از بین رفته است و این به معنی از بین رفتن همه داعشی ها و تفکرات داعشی نمی باشد و شهید سلیمانی هم چنین مطلبی را اعلام نکردند.
داعشیها بعد از از بین رفتن حکومت مرکزی داعش، در نقاط مختلف پراکنده شده اند، البته بدون دولت و بدون قدرت.
کشورهای تروریست پرور به ویژه آمریکای جنایتکار که داعش را به وجود آورده اند با این تروریست ها ارتباط می گیرند، آنها را تجهیز می کنند و آنها هم گهگاهی عملیاتی انجام می دهند. ولی داعشی های امروز، آن قدرت قبلی را که یک کشوری مثل سوریه را نابود و بخش های وسیعی از کشور عراق را اشغال کردند را دیگر ندارد ولی برای زنده ماندن خودشان دست به عملیات هایی هم می زنند.
باز هم تاکید می کنیم از بین رفتن حکومت داعش، به معنی از بین رفتن و نابودی همه داعشی ها نمی باشد.
به عنوان مثال، نزدیک به ۴۵ سال است که حکومت پهلوی و رژیم شاهنشاهی در ایران از بین رفته است ولی هنوز هم کلی سلطنت طلب در داخل و خارج کشور وجود دارد که از همان زمان خواهان حکومت شاهنشاهی و براندازی جمهوری اسلامی هستند و هروقت هم فرصتی به دست می آورند، جفتک پراکنی هایی هم می کنند.
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
✅ همه دروغهای رسانههای معاند در ماجرای بنزین | باک خالی بیبیسی
☑️ جریانهای ضدانقلاب در روزهای اخیر نمایش تازهای را بهمنظور برهم زدن آرامش جامعه روی صحنه بردهاند و با دروغپردازیهای تازه با محوریت «گرانی بنزین» و «صفهای شلوغ در جایگاهها» فاز جدیدی را از اقدامهای ضدمردمی خود کلید زدهاند تا بهخیال خود، یک «تابستان داغ» برای جمهوریاسلامی رقم بزنند.
ماجرا اما از جایی آغاز میشود که جریانها و رسانههای معاند با توجه به شکستهای سنگین چند ماهه اخیرشان در ثباتزدایی از کشور، در آستانه سالگرد فوت مهسا امینی میکوشند با ابزارها و راهبردهای متعدد، فضای عمومی جامعه را بهسوی تنش و التهاب سوق دهند.
برهمین اساس هم اینبار تدابیر وزارت نفت بهمنظور مدیریت مصرف سوخت (بنزین) در کشور، به بهانه تازهای برای دروغپردازی و ایجاد تنش روانی در افکارعمومی تبدیل شده است.
رسانههای ضدانقلاب تلاش کردند اینگونه القا کنند که دولت درصدد گرانی بنزین است و اجرای طرحهایی مانند «محدودیت سقف سوختگیری» نیز زمینهسازی برای گران کردن این فرآورده سوختی بهحساب میآید؛ لذا انتشار دروغهای بنزینی بار دیگر در دستورکار ضدانقلاب قرار گرفت .در ادامه به صحتسنجی برخی دروغها و شایعات بنزینی معاندان در روزهای اخیر میپردازیم.
✍ علیرضا احمدی
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
✅ چند گام تا قله
☑️ از روزی که رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با فرماندهان سپاه از نزدیک شدن به قلهها سخن گفتند، برخیها در رسانهها و فضای مجازی تردیدهایی را در این زمینه مطرح میکنند. اینها بیتوجه به نشانگان این واقعیت، آن را نوعی گفتاردرمانی و امید واهی دادن تحلیل میکنند. این در حالی است که اگر کسی با سیاق رهبر معظم انقلاب آشنایی داشته باشد و نشانگان نزدیکی به قله را دریابد، این سخن را اعتراف به واقعیت امروز ایران خواهد یافت.
🔸رهبر فرزانه انقلاب حدود ۱۱ سال پیش در سال ۱۳۹۱ فرمودند: «ما داریم در دامنه حرکت میکنیم. ما هنوز به قله نرسیدهایم؛ با آن فاصله داریم. آن روزی که ملت ایران به قله برسد، دشمنیها تمام خواهد شد.»
🔹اکنون با فهم منطق تحولات دهه گذشته و ارائه نشانگان این نزدیکی، میتوان اهمیت و درستی جمله آغازین را بازتأکید کرد؛ اما پیش از ارائه چند نشانه حیف است این نکته را که عمق بیشتری به دید ما خواهد داد، متذکر نشویم و آن، این است که بدانیم چه راه سختی را آمدهایم و در رویارویی مستمر و عمیقی که میان ایران و دشمنانش در جریان بوده است، آنها ایران را چگونه میخواستند و تلاش میکردند از رسیدن به چه چیزها و به کجاها و چه مؤلفههای قدرتی بازدارند؛ ولی ما امروز در چه وضعیتی هستیم؟
🔸آنها میخواستند از هستهای شدن کشور ممانعت کنند، اما ایران اسلامی بدون توقف از مسیری متفاوت از مسیر معمولی به این دانش تعیینکننده دست یافت. اکنون ایران یک قدرت هستهای نوآور است که جهان نیز با این حقیقت کنار آمده است.
🔹دومین گام رسیدن ایران به قله را زمانی میتوان درک کرد که به برنامه منطقهای ایران نگاه کنیم. شهادت سردار سپهبد سلیمانی از دید غربیها باید کمر این برنامه را میشکست، اما اکنون خود معترفند که کلید تحولات و توازن قدرت در منطقه مهم غرب آسیا که میخواستند نقشه آن را تغییر بدهند و خاورمیانه جدیدی را به وجود آورند، اکنون در دستان ایران است.
🔺برنامه دفاعی ایران، به ویژه برنامه موشکی و پهپادی میزانی از بازدارندگی برای کشور ایجاد کرده که کسی جسارت نگاه چپ به آن را ندارد. قدرت ایستادگی ملت ایران گام دیگری برای رسیدن به قله است که آنها میخواستند با تحریمهای گسترده علیه ایران آن را بشکنند و نتوانستند. البته باید مهمترین گام به سوی قله را هم برداشت و آن، آوردن آثار و دستاوردهای این نزدیک شدن به قله به صورت محسوس سر سفره همه مردم است، انشاءالله.
✍🏻فتحالله پریشان
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
✅ جواد روحی که بود و چرا در بیمارستان فوت کرده است؟ / ماجرای قرآن سوزی و مرگ ۵ نفر در شهر نوشهر چه بود؟ / وکیل جواد روحی: موکلم سابقه بیماری داشته و قرص میخورد! +عکس و فیلم
☑️ جواد روحی۳۵ ساله دارای سابقه سرقت در سال ۱۳۹۴؛
بازداشت بدلیل لیدری اغتشاشات ۱۴۰۱ منجر به فوت در شهرهای شمالی کشور ،
ازدواج ۱۳۹۱،
طلاق ۱۳ تیر ۱۴۰۱ و درگیری شدید با همسر سابق،
سابقه قرآن سوزی و اعتراف خودش،
حکم: دو بار اعدام (پرونده در دیوان)
سابقه اعتیاد شدید به مواد مخدر (مصرف متادون زیاد در زندان بدلیل عدم دسترسی به مواد)،
ملاقات با پدر و مادر در روز چهارشنبه ۸ شهریور و حمله عصبی و قلبی و ... فوت ساعت ۲ و ۴۵ بامداد ۹ شهریور ،
تدفین عصر ۹ شهریور در تعامل با خانواده ،
هیچ گونه آثار ضرب و جرح در بدن ندارد و سم شناسی پزشکی قانونی هم انجام شده منتظر جواب هستند.
ادامه در لینک زیر👇
https://www.mashreghnews.ir/news/1522610
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
☑️ سناریوی بازتولید آشوب و ناامنی با اسم رمز موسوی و رهنورد
✅ جریانهای ضدانقلاب و دشمنان غربی-صهیونیستی پس از شکست آشکار و مفتضحانه در ارائه روایتی وارونه و دروغ از چگونگی فوت جواد روحی، فاز دیگری از پروژه بازتولید اغتشاشات را کلید زدهاند که میرحسین موسوی و زهرا رهنورد سوژه اصلی آن هستند.
👈ماجرا از جایی شروع شد که وبسایت ضدانقلابی کلمه، در خبری گنگ و کلی مدعی شد؛ سلامت جسمی میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، به واسطه استمرار حبس خانگی و تشدید فشارها در خطر بوده و شاخصههای سلامت عمومی این دو نفر افت کرده است.
این در حالی است که به واسطه کاهش محدودیتهای نامبردگان طی سالهای اخیر، اساسا چیزی به نام حصر خانگی وجود ندارد.
انتشار این خبر، درست در آستانه سالگرد اغتشاشات و التماس برخی جریانهای ضدانقلابی خارجنشین برای بازتولید آشوب و ناامنی در کشور قطعا معنادار است.
👇 در این خصوص دو نکته اساسی وجود دارد:
نخست اینکه؛ جریانهای ضدانقلاب، سرویسهای اطلاعاتی و اتاق فکرهای غربی-صهیونیستی که بر روایتسازی جعلی و تحریک کننده از فوت جواد روحی حساب ویژهای باز کرده و به زعم خویش با کپیبرداری از ماجرای فوت مهسا امینی میخواستند شهریور امسال را نیز به اغتشاشات سال گذشته پیوند بزنند، پس از شکست در این پروژه، اینک به فکر بهرهگیری از ظرفیت دو فرد مذکور برای اجرای این سناریو افتادهاند.
دوم اینکه؛ طرح مسئلهای تحت عنوان در خطر بودن سلامت جسمی میرحسین موسوی و زهرا رهنورد و ارتباط دادن این موضوع با مواضع و رفتارهای آنها در حمایت از اغتشاشات شکست خورده سال گذشته، اسم رمز فاز جدیدتر بازی دشمنان پس از شکست در مرحله قبلی تلقی میشود، لذا سرویسهای امنیتی خارجی حامی جریانات ضدانقلاب، بازی جدید را نه در یک بستر از پیش برنامهریزی شده، بلکه در سایه اجبار و شکست ناشی از ناکامی پروژه وارونهنمایی مرگ جواد روحی کلید زدهاند.
👈دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی ایران قطعا باید بیش از پیش مراقب تحرکات طراحان این فتنه جدید باشند زیرا دشمنان نشان دادهاند که در مسیر دستیابی به اهداف و مطامع پلید خود حاضرند هرگونه اقدامی از جمله قربانی کردن مهرهها و سوژههای خود را صورت دهند.
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
☑️ بیتوجهی مردم به چندین ماه تبلیغات شبانهروزی ضدانقلاب برای آخرین شنبۀ تابستان
✅ چند ماه تلاش شبانهروزی و دعوت همهجانبۀ سلطنتطلبان، منافقین و تجزیهطلبان غرب و شرق ایران با استفاده از تمام رسانههای جیرهخوار نظام استکباری بینتیجه پایان یافت.
خیابان تهران در روز شنبه یکی از خلوتترین روزهای خود را تجربه کرد، میدان امام حسین علیه السلام محل فراخوان ضدانقلاب در ساعت ۱۱ خالیتر از همیشه بود اما ساعتی بعد و در عزای امام رضا علیه السلام مملو از جمعیت شده بود. صف فستفودهای خیابان پیروزی هم از همیشه شلوغتر بود.
دروغ ضدانقلاب برای دستگیری خانوادۀ حدیث نجفی هم تغییری در وضعیت کرج نداشت. البته این دروغها با انتشار فیلمهای قدیمی از آبدانان از شامگاه روزجمعه و برای القای تشنج در جامعه آغاز شده بود.
خیابانهای سنندج هم میزبان مسافران تابستانی بود، در مریوان، بیجار و سقز هم مردم روز تعطیل خود را کنار خانواده سپری کردند. بیش از ۵ میلیون زائر به آستان مقدس حضرت امام رضا علیه السلام رفتند و جادههای قم و شیراز هم شلوغ بود. اقامت بیش از ۳ میلیون مسافر نیز در تعطیلات اخیر در مازندران ثبت شد.
در بوکان بازار روز دام، شلوغتر از همیشه بود و مردم برای خرید ارزانتر دامی که انتخاب کرده بودند چانه میزدند.
👈ماجرا در کانالهای ضدانقلاب اما دوباره وارونه روایت میشد.
ویدیویهای قدیمی که از مناطق مختلف تهیه میشد یا ویدیوی کوتاه شعار که در آن صدای یک مرد یا زن شنیده میشد اما با حجم گسترده بهوسیله شبکه توزیع ضد منسجم در تمامی کانالهای کمجمعیت پانترک و پانبلوچ تا کانالهای متوسط ضدانقلاب با سرعت بالا پخش میشد تا با ایجاد توهم، فضای کشور را برای مخاطب خود وارونه جلوه دهند.
ویدیوهای متعددی از ایذه، کرمانشاه، ایلام و بسیاری از جاهای دیگر همگی به دروغ و برای گولزدن مخاطب منتشر شد. حتی بیبیسی فارسی نیز یک ویدیوی قدیمی از سنندج را منتشر کرد اما پس از اعتراض مخاطبان به قدیمیبودن این فیلم، آن را از خروجی خود بدون هیچ توضیحی حذف کرد.
شاید تمام اتفاقات روز گذشته در شعاردادن چند دختربچه در رشت یا اراک و یا آتشزدن ۲ لاستیک توسط چند پسربچه در جونقان چهارمحال و بختیاری یا حسنآباد سنندج و البته چند شهر بزرگ دیگر و شعار دادن چند خانواده از پشت پنجره های خانه هایشان در چند محله تهران خلاصه میشد.
این اتفاقات در حدی بیارزش بود که حتی خودروهای عبوری هم بیتوجه به آنچه رخ داده است بهسادگی از کنار ماجرا عبور میکردند.
👈 و البته رسانههای ضد ایرانی هم مثل همیشه تعدادی از این ویدیوهای اغلب قدیمی یا مشخصا ساختگی را با توضیحات پُرملات بازنشر کردند.
این ترفند همیشگیِ رسانههای ضدایرانی است؛ رسانههایی که ور سال گذشته فقط ۵ تای آنها در ۴۶ روز بیش از ۳۸ هزار دروغ منتشر کردند.
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
☑️ رمز پیروزی
✅ اگر نگاهی دقیق به موضع گیری های رسانه های معاند قبل و بعد از سالگرد فوت مهسا امینی داشته باشیم متوجه سرخوردگی و شکست دشمن در این مرحله از جنگ ترکیبی با نظام جمهوری اسلامی خواهیم شد.
دشمن از این شکست در بُهت و شوک است و این بی اعتنایی مردم به فراخوان هایش را با دلایلی مضحک توجیه می کند. اما این شکستها سابقه ای چهل و چند ساله در طول تاریخ انقلاب اسلامی دارد که دشمن را مات و مبهوت کرده است.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در مجمع سالیانه یهودیانِ آمریکا می گوید: من از بقای جمهوری اسلامی ایران در شگفتم. بودجه ای که در اینجا (آمریکا) برای سرنگونی جمهوری اسلامی ایران تصویب شده است، تنها یکی از صدهاطرح و برنامه ای است که ما و آمریکا به کار بسته ایم.
اگر بخواهیم نگاهی ژرف اندیشانه به دلایل این شکستها داشته باشیم میتوان به مؤلفه هایی از قبیل رهبری داهیانه ی امامین انقلاب، اتحاد و #بصیرت مردم و روشنگری رسانه ها و جریان انقلابی اشاره نمود. ولی با یک دید کلی تر میتوان همه موارد یاد شده را ذیل کمک و نصرت الهی تقسیم بندی کرد. یعنی آن چیزی که بارها و بارها مورد تأکید امام خمینی و امام خامنه ای قرار گرفته است.
خداوند متعال در سوره محمد آیه ۷ میفرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ» و همچنین در سوره حج آیه۴۰ میفرماید:« وَلَيَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ»
در همین راستا امام زمان(عج) درحدیث توقیع مراعات شیعه به شیخ مفید میفرماید: «اِنّا غَیْرُ مُهْمِلینَ لِمُراعاتِکُمْ، وَلا ناسینَ لِذَکْرِکُمْ، وَلَوْلا ذلِکَ لَنَزَلَ بِکُمُ الَّلاْواءُ وَاصْطَلَمَکُمُ الاَْعْداءُ». ما در رسیدگی و سرپرستی شما کوتاهی و اهمال نکرده و یاد شما را از خاطر نبردهایم که اگر جز این بود، دشواریها و مصیبتها بر شما فرود میآمد و دشمنان، شما را ریشه کن مینمودند. و این، آن چیزی است که دشمن توانایی درک آنرا ندارد.
ولی نکته مهم اینجاست که این یاری خداوند تا زمانی است که مردم هم دین خدا را یاری کنند و در خط خدا و اهلبیت(ع) باقی بمانند، یعنی آن چیزی که مردم در دوماه محرم و صفر به خوبی نشان دادند و البته در طول تاریخ انقلاب بارها و بارها در بزنگاهها با شایستگی اثبات کرده اند وگرنه خداوند متعال با هیچ امتی عقد اخوت نبسته است.
✍ مهدی یزدان پناه
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
✅ دیپلماسی همه جانبه
☑️ دولت سیزدهم با اولویت قراردادن گسترش روابط با ۱۵ کشور همسایه خود ظرفیتهای فراوانی برای کشور ایجاد کرده است.
حضور در سازمانها و معاهدات منطقهای مانند شانگهای و اوراسیا بر قدرت و توان کشور افزوده است.
همچنین عضویت در گروه بریکس،روزنههای متنوع و جدیدی برای پیشرفت ایران فراهم کرده است.
به موازات این فعالیتها، مذاکره برای تبادل زندانیان و آزادسازی حجم بالایی از پولهای بلوکه شده ایران در کشورهای مختلف با موفقیت انجام شد.
دیپلماسی اقتصادی دولت و تلاش برای فعال کردن مسیر ترانزیت شمال به جنوب و غرب به شرق،رشد و شکوفایی کشور را به دنبال خواهد داشت.
دیپلماسی علمی و حمایت از دانشبنیانها، افزایش صادرات غیرنفتی مثل رباتهای جراح را به همراه داشته است.
در سفر اخیر آقای رییسی به نیویورک نیز علاوه بر دیپلماسی فعال سیاسی و انتقال دیدگاههای اصولی انقلاب اسلامی،دفاع از قرآن کریم،افشای جنایات آمریکا و غرب علیه ملت ایران،معرفی ظرفیتهای اقتصادی ایران،دیپلماسی ورزشی و دیدار با رئیس فیفا و در نهایت با دیپلماسی حقوقی و فرهنگی ۳۵۰۶ لوح تاریخی دوره هخامنشی را پس از۸۴ سال از آمریکا به کشور بازگرداند.
👈 دولت سیزدهم با فعال کردن دیپلماسی همهجانبه و موفق سیاسی،اقتصادی،فرهنگی و ورزشی توانسته ضمن ایجاد فرصتهای جذاب و تٱثیرگذار،بسیاری از حقوق پایمال شده ایران را احیا نموده است.
#دیپلماسی_انقلابی
🖌مصطفی_علیجانزاده
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
✅ دورخیز دلالان برای برهم زدن آرامش بازار خودرو
☑️ در روزهای اخیر خبرهایی از افزایش قیمت خودروهای داخلی در برخی رسانه ها در حال انتشار است که با واکاوی این خبرسازی رد پای برخی خودروسازان داخلی و دلالان خودرو به چشم می خورد.
درواقع این اقدام یک راهکار از جانب دلالان خودرو و برخی خودروسازان داخلی بوده تا با تزریق اخبار خاص بازار خودرو را به نفع خودشان ملتهب کنند.
در همین حین برخی شرکت های خودروسازی داخلی از عرضه برخی خودروها به بهانه هایی واهی سر باز میزنند و به دنبال فشار بر شورای رقابت جهت افزایش قیمت کارخانه خودروها هستند.
این در حالی است که عرضه خودرو نسبت به تقاضا بسیار بالاست و تولید خودرو نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است و پیش بینی می شود تا پایان سال ۱.۷ میلیون خودرو تولید شود.
اما این خبرسازی ها تنها جهت مقابله با سیل ریزش شدید قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی روی داده است و به صورت هدفمند توسط خودروسازان و دلالان حمایت می شود، زیرا با تدابیر اتخاذ شده توسط دولت، بازار خودرو از انحصار دلالان خارج شده و این به ضرر آنان میباشد.
لذا اکنون دولت باید با هوشیاری، در مقابل طرح های رسانهای دلالان ایستادگی کند و نسبت به حفظ آرامش بازارها گام بردارد و اجازه ندهد دستاورد های مهم دولت در مهار تورم کاذب خودرو توسط برخی جریانات خدشه دار شود.
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
☑️ گیمرها واغتشاشات
✅ براساس گزارش یک نهاد امنیتی، در ایران ۲۴ میلیون تا ۳۶ میلیون نفر به عنوان گیمر شناخته میشوند. در جریان بازداشتیها در ۱۰ روز اول اغتشاشات سال گذشته، بیش از ۸۰ درصد آنها خود را گیمر معرفی کرده اندکه در اتاقهای چتروم با یکدیگر آشنا شده و سازماندهی شدهاند.
بررسیها نشان میدهد که در مناطق مرکزی تهران یعنی اطراف میدان انقلاب، دانشگاه تهران تا میدان فردوسی، پل کریمخان و بلوار کشاورز و اطراف پارک هنرمندان، بیش از ۱۵۰ کافه تریا راهاندازی شده است که بیش از ۵۰ درصد آنها صرفه اقتصادی ندارند اما از یک منبع مالی تامین میشدند. بعد معلوم شده که هزینه مالی بخشی از این کافهها (برای شبکهسازی) توسط سفارتخانههای اروپایی تامین شده است. به ویژه سفارت فرانسه در این وضعیت بسیار فعال عمل کرده است.
این کافهها محلی برای دورهمیها و شبکهسازی بود. مثلا برخی از آنها گفتهاند که ما قرار میگذاشتیم، ۴ تا ۶ گیم، ۶ تا ۸ باشگاه، ۸ تا ۱۰ به کافهها میرفتیم. یا یک نمونه دیگر، یک جوان ۱۷ ساله با بیش از ۵۰ دختر رابطه برقرار کرده و فیلمهای آنها را در گوشی تلفن همراه خود داشته است.
نکته قابل تاسف این است که بیش از ۹۰ درصد جوانهایی که بازداشت شدند اگر پسر بوده با یک یا گاهی با چند دوست دختر، و اگر دختر بودند همراه با یک یا چند دوست پسر، به خیابانها آمدند. در واقع یک شبکهای در فضای مجازی در اتاقهای گیم شکل گرفت. گیمرهایی که طی این سالهایی که دانشگاهها ومدارس تعطیل بوده در فضای گیم اتاقهایی داشتند با هم آشنا شدند و هماهنگ شدند و یا در شهرهای بزرگ در کافههایی که بیشتر در دوران حاکمیت اصلاح طلبان در شهرداری تهران، قارچ گونه تاسیس شدند.
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
☑️ چند نکته جالب توجه در باره واقعیت های حجاب در جامعه
✅ اخیراً آماری درباره «واقعیت های حجاب» در جامعه امروز ایران از سوی انجمن دانش آموختگان علوم اجتماعی دانشگاه تهران منتشر شده که نتایج تجمیعی شش پیمایش و مطالعه کلان ملی است که از ابتدای سال ۱۴۰۱ (شش ماه قبل از حوادث پاییز سال گذشته) تا خرداد ۱۴۰۲ توسط مراکز پژوهشی، دانشگاهی، سیاستگذاری و رسانه ای برگزار شده است که بر اساس یافته های این پژوهش، بیش از۸۴ درصد بانوان، #حجاب را به عنوان یک حکم اسلامی #قبول دارند.
همچنین، سنجش نظر مردم درباره «لزوم داشتن حجاب در محیط های عمومی» حاکی از آنست که 84.3 درصد پاسخگویان (زن و مرد) با #الزام اجتماعی حجاب #موافق هستند.
میزان موافقت «بانوان» با الزام رعایت حجاب، بیشتر از کسانی است که حجاب را به عنوان الزام شرعی قبول دارند که برابر با 86.5 درصد میباشد.
👈اما نکته جالب این است که در حالی که واقعیت بی حجابی، بر اساس این آمار، 6.4 درصد است، جامعه احساس می کند که 30 درصد بانوان، بی حجاب هستند.
همچنین در حالی که بیش از 84 درصد بانوان به حجاب به عنوان یک حکم دینی اعتقاد دارند، تلقی 67 درصد مردم این است که اکثر مردم به حجاب اعتقاد ندارند!
اینکه چرا مردم چنین برداشت نادرستی داشته اند، علل مختلفی دارد.
جنگ شناختی و فضاسازی رسانه ای را می توان جزو این علل دانست؛ اما یکی از علل مهم آن، تظاهر به انجام برخی از ناهنجاری ها در کف جامعه است.
آمار فوق را کنار بگذاریم و فرض کنیم که از هر ۱۰۰ نفر یا ۱۰۰۰ نفر، فقط ۱ نفر کشف حجاب کند. در اینجا هر چند درصد خیلی کم است، اما اثرات اخلاقی و روانی آن بر جامعه و مردم را نمی توان نادیده گرفت.
از جمله اثرات این هنجارشکنی این است که مردم گمان می کنند هویت جامعه تغییر پیدا کرده است.
👇توضیح اینکه:
وقتی مردم به صورت پشت سر هم، آن درصد خیلی کم را در سطح جامعه مشاهده کنند، موجب می شود که در ذهن آنها این گزاره به صورت ناخودآگاه شکل گیرد که عملاً جامعه ما دچار یک تغییر نگرش و تغییر هویت گسترده شده است.
در حقیقت، این کار شبیه تبلیغات و پیام های بازرگانی است که در ناخودآگاه مردم تأثیر می گذارد.
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
✅️ فصل جدید تفرقه افکنی
1️⃣ ایران، کشوری دارای تنوع قومی و مذهبی است. این چندگانگی قومی-مذهبی از بدو پیروزی انقلاب اسلامی، یکی از بسترهای جذاب برای تفرقه افکنی و ایجاد ناامنی می باشد. در همین راستا، دشمنان انقلاب در اوایل پیروزی انقلاب با تحریک و حمایت برخی عناصر تجزیه طلب و افراطی قومگرا، غائله قومیت ها (خلق کرد، خلق عرب، خلق ترکمن، خلق ترک) را با هدف تفرقه، جنگ داخلی و تجزیه ایران اسلامی رقم زدند که با هوشیاری حضرت امام (ره) و تلاش نیروهای امنیتی و پای کار بودن مردم به شکست انجامید.
2️⃣ از اوایل دهه ٩٠ شمسی، با یک توطئه تمام عیار انگلیسی، فصل جدیدی از تفرقه ی پیچیده مذهبی آغاز شد. رهبر معظم انقلاب با هوشیاری کامل با طرح «شیعه انگلیسی» و «سنی آمریکایی» از این توطئه ى شوم روباه پیر رمزگشایی نمودند.
3⃣ در همین راستا، در اوج جولان گروهک های تروریستیِ سلفی- تکفیری، و کشتار مسلمان توسط مسلمان ظاهری و به اسم اسلام، به ابتکار جمهوری اسلامی دو همایش بزرگ در راستای مقابله با این توطئه برگزار شد.
4⃣ ابتدا در بهمن ماه ٩٨، همايش ضد جريان شيعه انگليسي در شهر قم، مركز علمی شيعيان جهان اسلام برگزار شد و علما و اندیشمندان بزرگ شیعی با موضع گیری و افشاگری علیه جریان شیعه انگلیسی، به مرزبندی صریح با آن پرداختند.
5⃣ سال بعد، در شهریور ماه ۹۵، همایش مشابهی علیه جریان های سلفی تکفیری در چچن برگزار شد. این بار علمای مشهور اهل سنت به خصوص شیخ الازهر در مرکز کشوری که بسیاری از فرماندهان داعش از آن بودند، علیه گروهک های سلفی تکفیری موضع گیری و افشاگری کردند.
6⃣ در چند سال اخیر، شاهد نوع جدیدی از تفرقه افکنی با هدف ایجاد ناامنی هستیم. این تفرقه افکنی جدید، در بستر قومیت، با چاشنی ملی گرایی علیه برخی همسایگان ایران در حال انجام است. توطئه جدید، عمدتا با رویکرد ترکِ آذری ستیزی علیه آذربایجان، عرب ستیزی علیه عراق، و در ماه های اخیر، با افغان ستیزی علیه افغانستان پیگیری می شود.
7⃣ بزرگنمایی برخی اختلافات ارضی یا آبی با همسایگان، پخش شایعات با هدف تحریک در ایام اربعین، انتشار گسترده بعضی کلیپ های تقطیع شده یا قدیمی یا مواضع تاییدنشده توسط مراجع رسمی نظام توسط پروپاگاندای رسانه ای جبهه استکبار در خارج و دنباله های داخلی آنها در همین راستا قابل ارزیابی است.
8⃣ هر نوع اختلاف یا تهدیدی از جانب همسایگان توسط مراجع دیپلماتیک، امنیتی و نظامی با حساسیت در حال رصد و انجام اقدامات لازم است. کشاندن این مباحث به عرصه عمومی با هدف تحریک غیرت دینی یا ملی و احیانا انجام اقدامات خودسرانه از سوی برخی افراد افراطی و احساسی است که نتیجه ای جز هزینه تراشی و ناامنی برای کشور و دولت و مردم نخواهد داشت.
👈عباس سلیمانزاده
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
✅️ رژیمصهیونیستی بعد از طوفان الاقصی
☑️ عملیات برق آسا و طوفانی صبح شنبه رزمندگان فلسطینی به مواضع رژیم کودک کش صهیونیستی و تلفات وارد شده به این رژیم به اندازه ای قدرتمندانه، غافلگیرانه و غیرقابل باور بود که تحلیلگران غربی هنوز از ضربه ای که خورده اند گیج بوده و قدرت تحلیل ضربات وارد شده را ندارند. در رابطه با این عملیات لازم است به چند نکته توجه شود
۱- جنگ جدیدی اتفاق نیفتاده بلکه در ادامه جنگ بیش از ۸۰ ساله رژیمصهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین، رزمندگان حماس عملیات موفقی علیه شروع کننده جنگ، یعنی رژیمصهیونیستی انجام داده اند.
۲- این واقعیت را که روی اسب بازنده نباید شرط بندی کرد را همه می دانند لکن مهم آنست که برخلاف همه ارزیابی ها، این رهبر حکیم ایران است که بدرستی تشخیص می دهد بازنده کدام است.
۳- فارغ از هر اتفاقی که از این به بعد بیفتد و حتی بر فرض محال غزه کاملا اشغال و ساکنان آن قتل عام شوند، این رژیم کودک کش اسرائيل است که بدلیل حجم بالای تلفات، حجم غیرقابل باور اسرا، بی اثر بودن سپر آهنین و ترس بی حد ساکنین سرزمین های اشغالی که باعث خروجشان از اسرائیل میشود و... شکست خورده قطعی این عملیات بوده و پیروزی برای رزمندگان فلسطینی حاصل شده است.
۴- در این نبرد میدانی، تست گرم سلاحهای ایرانی برای اسراییلی ها ترسناک تر و وحشتناکتر از قبل شد که آرامش را بیش از پیش از سران این رژیم صهیونیستی خواهدگرفت
۵- عملیات رزمندگان فلسطینی، این واقعیت را در عمل به اثبات رساند که اسرائيل برخلاف ظاهر ترسناک و قدرتمندی که می خواهد نشان بدهد، در خانه عنکبوتی ساکن است و خانه عنکبوت ضعیفترین خانه هااست
۶- شاید بتوان مهمترین بخش پیام این عملیات را آشکار نمودنِ پوشالی بودن قدرت اسرائیل برای کشورهایی دانست که تمایل دارند براساس تحلیل های غلط، برای حفظ قدرت و حکومتشان، این رژیم رو به زوال را تکیه گاه خود قراردهند که امیدواریم بیدارشوند.
#قیام_مظلوم
#طوفان_الاقصی
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
✅️ چند نکته در باره غیر نظامی نبودن زن و فرزندان صهیونیست های شهرک نشین
☑️ همزمان با نفوذ رزمندگان فلسطینی به داخل شهرک های صهیونیستی و به هلاکت رساندن تعداد قابل توجهی از نظامیان و شهرک نشینان، عده ای از عمله های میدانی صهیونیستی در داخل کشور با نادیده گرفتن جنایات اسرائیل در بمباران بی وقفه مناطق مسکونی باریکه غزه که باعث به شهادت رسیدن صدها زن و کودک فلسطینی شده است، برای به هلاکت رسیدن نظامیان و شهرک نشینان صهیونیستی اشک تمساح می ریزند.
در این رابطه چند نکته قابل یادآوری می باشد.
۱- رعایت اخلاق، حتی در جنگ ضرورت دارد. در شرایط معمولی جنگ، کشتن کودکان، سالخوردگان، حیوانات و حتی قطع درختان منع شده است.
۲- هر مظلومی در برابر ظالم، حق دفاع دارد. فلسطین نیز حق دارد که در برابر ظلم اسرائیل از خود دفاع کند. فراموش نکنیم که اسرائیل متجاوز، آغازگر این دشمنی و فلسطین، تنها در مقام دفاع است.
۳- اسرائیل سالهاست که به کودککشی عادت کرده و به هیچ وجه حاضر نبوده دست از شرارت بردارد. دفاع و یا مقابلهبهمثل فلسطینیها، نتیجهی تجاوز اسرائیلیهاست.
چنانکه قرآن کریم هم میفرماید: «فمن اعتدی علیکم فاعتدوا علیه بمثل ما اعتدی علیکم»
«هر کس بر شما تجاوز نمود شما هم مقابله به مثل کنید». ( بقره، ۱۹۴)
۴- مردمی که در حملات فلسطینیها و همراه با نظامیان اسرائیلی کشته شدند کسانی هستند که به زور، حق فلسطینیها را غصب کرده و شهرکنشین بودند. این مردم بهنوعی بیطرف و بیگناه نبوده بلکه همسو با نیروهای مسلح اسرائیلی بودند.
۵- بارها و بارها به اسرائیل و مردم شهرکنشین اسرائیلی هشدار داده شده بود که سرزمینهای اشغالی را ترک کنند اما آنها بیتوجه به هشدارها، با رقصیدن و مشروب خوردن، کشتهشدن فلسطینیها را جشن میگرفتند.
۶- هر چند صهیونیستها خود را قوم برگزیدهی خدا میدانند و با این اعتقاد هرگونه شکنجه و بدرفتاری، ترور، ارعاب و قتل را برای خود جایز میدانند و جنایات متعددی را طی هفتاد سال برای مردم بی دفاع فلسطین روا داشتند، ولی، رزمندگان مقاومت در موارد متعدد و مختلفی که امکان اسارت زنان و کودکان باشد با آن ها اقدامات غیر انسانی انجام نمی دهند.
#قیام_مظلوم
#طوفان_الاقصی
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله
☑️ طوفان الاقصی سیرت عبدالحمید را هم روشن کرد
✅ موضوع فلسطین حقیقتاً یک معیار بسیار تعیینکننده است؛ اگر بحث بر سر اسلام باشد، مسلمان از نامسلمان شناخته میشود، شیعه و سنّی هم ندارد؛ اگر بحث بر سر آزادگی باشد، آزاده از غیرآزاده تشخیص داده میشود، اگر مسئله بر سر غیرت و انسانیت باشد، این هم آشکار میشود.
حتی ربطی به دین و آئین و مکتب و تفکر افراد هم ندارد. هیچ مسلمانی، هیچ آزادهای و هیچ انسانی، نمیتواند کشتار وحشیانه فلسطینیها، از زن و کودک و پیر و جوان، به دست صهیونیستهای جنایتکار را ببیند و قلبش مجروح نگردد.
همین ماجرای طوفانالاقصی هم خیلی چیزها را تا همین حالا روشن کرده است؛ مثلاً چهره همین عبدالحمید را.
ماجرای مظلومان فلسطین و مقاومت آنها علیه صهیونیستها، مگر فقط بحث جمهوری اسلامی است؟ مگر دعوای شیعه و سنی است؟ فلسطینیها اتفاقاً از اهل سنت هستند، امّا اینجا چرا عبدالحمید گیج شده و به حمایت از صهیونیستها آمده است؟
پاسخ اصلاً پیچیده نیست؛ ماجرا این است که عبدالحمید حتی آنجا که مثلاً سنگ اهل سنت را به سینه میزند یا ریاکارانه از موضع اهل سنت به جمهوری اسلامی طعنه میزند، واقعاً هیچ نسبتی با اهل سنت واقعی ندارد؛ او همانجا هم در واقع پروژهی اسرائیلیها و آمریکاییها را پیش میبرد، امّا دروغگویانه، آن را به اسم برادران شریف اهل سنت جا میزند.
عبدالحمید با همان منطقی که امروز در میانه معرکه بزرگ، سعی میکند جانب صهیونیستها را هم نگاه دارد، با جمهوری اسلامی هم به نفع آمریکاییها درمیافتد و صبح تا شب پردهدری میکند.
#فلسطین
#طوفان_الاقصی
@talangorsiyasi
#تلنگر_سیاسی
در
سروش
ایتا
بله