هدایت شده از ◾️سلامتکده شِفاء(طب اسلامیایرانی)
🔰ترجمه و شرح حکمت 27 نهج البلاغه:
‼️روش مقابله با بیماریها
متن نهج البلاغه
✍وَ قَالَ (علیه السلام): إمْشِ بِدَائِكَ، مَا مَشَى بِك.
📌إمْشِ بِدائِك: با بيماريت بساز، يعنى مادامى كه تحمل بيمارى برايت آسان است و قادر به انجام كارهاى خود هستى، بر بيمارى شكيبا باش.
و فرمود (ع): تا درد همراه توست تو نيز با او همراهى كن.☝️
✅مدارا کردن با بيمارى:
امام(علیه السلام) در این گفتار حکمت آمیز خود به یک اصل مهم بهداشتى و درمانى اشاره مى کند مى فرماید: «با بیمارى ات بساز مادامى که با تو همراهى مى کند»; (امْشِ بِدَائِکَ مَا مَشَى بِکَ).
❌اشاره به این که تا زمانى که بیمارى #فشار شدید نیاورده بگذار بدنت بدون نیاز طبیبان و #دارو آن را دفع کند.
🟣این مسئله شاید در آن روز که امام این را مى فرمود روشن نبود; اما امروز روشن است که بدن خود داراى #نیروى_دفاعى است و هرگاه بیمارى با استفاده از قدرت دفاعى بدن از بین برود هم زیان هاى دارو و درمان را ندارد و هم بدن را #تقویت کرده و براى آینده بیمه مى کند. البته هرگاه نیروى دفاعى بدن عاجز بماند باید با استفاده از طبیب و دارو به کمک او شتافت تا بیمارى را دفع کند.
📣اضافه بر این بسیارى از بیمارى ها #دورانى دارد که با پایان دورانش خود به خود دفع مى شود. از این گذشته انسان وقتى در مقابل بیمارى تسلیم مى شود و با مختصر ناراحتى در #بستر مى خوابد به خودش تلقین بیمارى مى کند، #تلقین خود اثر تخریبى دارد.
💙به عکس اگر #برخیزد و کار روزانه خود را ادامه دهد عملا #تلقین_سلامت کرده و در #روح او بسیار مؤثر است.
〽️این نکته امروز بر همه روشن است که هر دارو هرچند اثر درمانى داشته باشد، زیانى نیز با خود همراه دارد.
✍ در حدیثى از امام کاظم(علیه السلام) نقل شده است که فرمود: «لَیْسَ مِنْ دَوَاء إِلاَّ وَهُوَ یُهَیِّجُ دَاءً وَلَیْسَ شَیْءٌ فِی الْبَدَنِ أَنْفَعَ مِنْ إِمْسَاکِ الْیَدِ إِلاَّ عَمَّا یُحْتَاجُ إِلَیْهِ;
👍هیچ دارویى نیست مگر این که دردى را تحریک مى کند و هیچ چیز در بدن سودمندتر از امساک جز نسبت به چیزى که به آن نیاز دارد نیست».(1)
🖋در حدیث دیگرى از همان امام(علیه السلام) مى خوانیم: «ادْفَعُوا مُعَالَجَةَ الاَْطِبَّاءِ مَا انْدَفَعَ الْمُدَاوَاةُ عَنْکُمْ; از معالجه طبیبان پرهیز کنید تا زمانى که بیمارى به شما فشار نیاورده است».(2)
📌این سخن به بیان دیگرى نیز از امیر مؤمنان(علیه السلام) نقل شده است که مى فرماید: «لاَ تَضْطَجِعْ مَا اسْتَطَعْتَ الْقِیَامَ مَعَ الْعِلَّةِ;
تا زمانى که مى توانى با داشتن بیمارى سرپا باشى در بستر نخواب».(3)
و نظیر این روایت روایات دیگرى نیز هست.
تکرار مى کنیم:
🖌مفهوم این سخنان این نیست که انسان با طبیب و دارو خود را معالجه نکند بلکه مفهومش آن است که در مراجعه به طبیب و استفاده از داروها ـ که معمولاً آثار زیان بارى دارد ـ #عجله ننماید.
🔷بعضى از شارحان، براى این حدیث به جاى این معناى #طبى و #درمانى مفهوم اخلاقى ذکر کرده اند و گفته اند: انسان باید در برابر حوادث و مشکلات و بیمارى ها #خویشتن_دار باشد و تا مى تواند با مشکلات بسازد و زبان به #شکایت نگشاید که با روح رضا و تسلیم سازگار نیست.
📍ولى این معنا با ظاهر جمله و روایات مشابهى که در این زمینه وارد شده چندان سازگار نیست.(4)
🔎پی نوشت:
(1). بحارالانوار، ج 59، ص 68، ح 18 .
(2). همان، ص 63، ح 4.
(3). همان، ج 78، ص 204، ح 7.
(4). سند گفتار حکیمانه: از جمله کسانى که این کلام حکمت آمیز را در کتاب خود نقل کرده اند مرحوم آمدى در غررالحکم است. (مصادر نهج البلاغه، ج 4، ص 25). همچنین قطب الدین راوندى در کتاب الدعوات آن را ذکر کرده است و در کتاب تمام نهج البلاغه این جمله با چند جمله مناسب آن در ضمن اندرزنامه امام به فرزندش امام حسن مجتبى(علیه السلام) آمده ولى این کتاب مدرکى براى آن ذکر نکرده است.
@salamatkade_shefa
هدایت شده از باغ قرآنی/حس خوب/لذت دارواسعه/ کسب مهارت 🌴🌾🐓
پسماند، پساب، آب و سایر پولسازهای طبیعی:
دو دو تا چهارتا، نه، بیشتر از هفت هزار میلیارد تومان
کشور ما حدود هشتاد میلیون جمعیت دارد و به طور میانگین سرانه زباله روزانه هشتصد گرم از انواع زباله خانگی، باغی، اداری و غیره تولید میشود.
یعنی روزی ۶۴ میلیون کیلوگرم یا ۶۴۰۰۰ تن
هفتاد درصد این زباله تر است یعنی ۴۴۰۰۰ تن در روز و بهترین خوراک کرم پروتئینی آیزینیا فوتیدا که میتواند خوراک دام، طیور و آبزیان کشور را تأمین کند.
از این ۴۴۰۰۰ تن علاوه بر تولید کرم پروتئینی روزانه حداقل بیست درصد ورمیکمپوست حاصل میشود که مصرف دوگانه دارد اول بهعنوان خوراک دام، طیور و آبزیان و دوم بهعنوان کود آلی و غنی و ارگانیک برای اراضی و باغات کشور که جایگزین مناسب کودهای شیمیایی هست، علاوه بر این بیست درصد مصرف آب کشاورزی کشور را کاهش میدهد.
روزانه ۹۰۰۰ تن پروتئین را دفن نکنیم و شیرابه تولید نکنیم فقط کافی است در مبدأ تفکیک و به فرآوری آن مبادرت کنیم؛ و با حداقل کیلویی دو هزار تومان معادل سالی هفت هزار میلیارد تومان طلا را دفن و به شیرابه تبدیل نکنیم!
در روستاهای کشور اصلاً نیازی به سرمایهگذاری نیست و هر روستایی در کنار باغ و گوشهای از زمین تعدادی کرم را در زباله خود رها کند ..
شما هم میتوانید✌️😊
@mivekooche
@morghmahalibaghfadak
هدایت شده از باغ قرآنی/حس خوب/لذت دارواسعه/ کسب مهارت 🌴🌾🐓
یکی از نژادهایی که به عنوان مرغ و خروس بومی ایرانی هم شناخته می شود و معمولا به عنوان مرغ تخم گذار و زینتی نگهداری می شود. این نژاد به عنوان مرغ و خروس عشایری هم شهرت دارد و با توجه به مقاومت بدنی بالای خود، در مناطق جغرافیایی مختلف پرورش داده می شوند.به علت پرورش راحت ان تخم مرغ و جوجه یا مرغ و خروس آن بازار خوبی دارند .
مرغ و خروس جثه ی کوچکتری نسبت به نژادهای اصلاح شده دارند خوراک طبیعی دارند و چندبار درسال کرچ میشوند
مادرانی مهربان هستند
برای همین یکی از بهترین گزینه ها برای گله های مولد و تولید جوجه بومی حساب میشوند
برای شروع تولید و کسب و کار این نژاد پیشنهاد میشود
#مرغ_محلی
بدون واکسن بدون دارو بدون خوراک کارخونه ای در محیط بازوبا نشاط
😊❤️✌️
شما هم میتوانید
@morghmahalibaghfadak
هدایت شده از باغ قرآنی/حس خوب/لذت دارواسعه/ کسب مهارت 🌴🌾🐓
امروز با دوستی از کرج گفتگو داشتم
براشون توضیح دادم اگر مردم شهری به کشت و کار و پرورش حیوانات اهلی روی نیاورندترسی بیهوده فراگیر میشه ک
الان روستایی اجازه داره از کسی ک مرغ خونه اش نگهداری میکنه شکایت کنه
بترسیم عقب نشینی کنیم یا فرهنگسازی نکنیم مردم خام گفته های علوم غربی و تجمل گرایی میشوند
هدایت شده از باغ قرآنی/حس خوب/لذت دارواسعه/ کسب مهارت 🌴🌾🐓
مرغ ابریشمی از جمله مرغانی می باشد که استعداد بسیار خوبی در تخم گذاری، جوجه کشی و پرورش جوجه های خود دارد به همین دلیل بیشتر به منظور جوجه کشی و پرورش جوجه های سایر ماکیان کاربرد دارد. تاریخچه پیدایش این پرنده دقیقا مشخص نیست ولی در سال 1874 در آمریکای شمالی به رسمیت شناخته شد. این مرغ برای اولین بار در چین یافت شد و از طریق جاده ابریشم به کشور های غربی نیز راه یافت. مرغ ابریشمی در رنگ های سفید، سیاه، زرد کمرنگ، طوسی، کبکی و اسپلش یافته شده است.
@morghmahalibaghfadak
هدایت شده از باغ قرآنی/حس خوب/لذت دارواسعه/ کسب مهارت 🌴🌾🐓
درختان مهاجم خارجی قاتل خاموش شهروندان هستند - قدس آنلاین
https://www.qudsonline.ir/news/564137/%D8%AF%D8%B1%D8%AE%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%85%D9%87%D8%A7%D8%AC%D9%85-%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC%DB%8C-%D9%82%D8%A7%D8%AA%D9%84-%D8%AE%D8%A7%D9%85%D9%88%D8%B4-%D8%B4%D9%87%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%86%D8%AF
هدایت شده از سرباز باشیم ....
🇮🇷✌️🇪🇭
♨️تذکری مهم در راستای طرح تعطیلی شنبه ها در مجلس شورای اسلامی!
🔻نمایندگان مجلس مستحضر باشند که:
🚫تعطیلی شنبه یعنی تنظیم امّ القرای اسلام ناب محمدی(ص) به وقت تل آویو، در حالی که بزرگترین آرمان اسلام سیاسی، نابودی هیمنه و حاکمیت آل یهود در همه شئون سیاسی و اجتماعی و فرهنگی جامعه اسلامی میباشد.
🚫تعطیلی شنبه یعنی راکد شدن فعالیت های تولیدی و اقتصادی و عدم فهم اقتصاد درونزا(برونگرایی بدون پشتوانه درون زایی، سرابی بیش نیست)
🚫تعطیلی شنبه یعنی به رسمیت بخشیدن اقتصاد صهیونیسم جهانی و تاثیر پذیری ولایت اقتصادی کفارحربی و این یعنی طرد قاعده نفی سبیل از ساحت نظام اسلامی!
🚫تعطیلی شنبه یعنی پنجشنبه که نقطه کانونی بسیاری از فعالیت های اجتماعی و دینی در فرهنگ ایرانی_اسلامی هست به محاق برود و از طرفی جمعه که در روایات به عید مومنان و سیدالایام لقب یافته، کاملا بی ارزش و قرب شود چرا که جمعه با ختم شدن به شنبه، تحت الشعاع آن قرار میگیرد.
♦️در پایان خوب است که به روایتی از رسول اکرم صلی الله علیه و آله در مورد یهود اشاره شود که فرمودند: «*خالفوهم ما استطعتم: با آل یهود تا میتوانید مخالفت کنید» و ائمه علیهم السلام نیز نسبت به أعداء خود میفرمودند: با اعداء ما مخالفت کنید.
📌یعنی در نوع سبک زندگی و مولفه های اداره جامعه و سلوک سیاسی، نباید همرنگ یا مشابه جامعه یهودیان عمل نماییم و باید در حد امکان، جامعه اسلامی را از مظاهر آل یهود ایزوله نموده، که مع الاسف تعطیلی شنبه یکی از بزرگترین مظاهر اجتماعی آل یهود میباشد.
*فرائد الأصول ج۴ ص۱۲۲
♻️نشر_حداکثری
هدایت شده از اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻🌹کار زیبایی هنرمند اندونزیایی
هدایت شده از ع ن
🌹🌹امام رضا عليه السلام:
💠 مَنْ رَضِىَ بِالْيَسيرِ مِنَ الْحَلالِ خـَفَّتْ مـَؤُنَتـُهُ وَ تَنَعـَّمَ اَهـْلـُهُ وَ بَصَّرَهُ اللّه ُ داءَ الدُّنْيا وَ دَوائَها وَ اَخْرَجـَهُ مِنْها سالِما
♦️كسى كه به مال حلال اندك، راضى شود، مخارجش سبك مى شود، خانواده اش برخوردار مى گردند، خداوند او را به درد و درمان دنيا بينا مى كند و ا و را سالم و بى گناه از دنيا به دارالسلام بهشت بيرون مى برد.
📚 مسند الامام الرضا عليه السلام ، ج 1، ص 269
هدایت شده از أُنس با قرآن 🕊
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅 هر گاه دیدی خداوند یاد خود را در قلب توانداخت، بدان که تو را دوست دارد.
📚 غررالحکم و دررالكلم
🆔 @SedayeVahy 🕊🤍
14.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
داروی آسم زیرپای شماست
مصرف کنیدتاتموم نشده
الان فصلشه
https://eitaa.com/tamaddonem