📣 کتاب #عصر_جدید، در بیست و دومین همایشِ کتاب سال حوزه (۱۶ بهمن ۱۳۹۹)، به عنوان اثر #شایسته_تحسین شناخته شد. این کتاب تا کنون ۱۶ بار تجدید چاپ شده و تیراژ آن تاکنون ۲۲ هزار جلد بوده است.
⬅️ خرید کتاب (⚡️با تخفیف ۱۰ درصدی)
ایتا | وبسایت انتشارات
🟢 نشر تمدن نوین اسلامی
.
📖 کتاب عصر جدید (خوانشی از مفاهیم و راهبردهای بیانیه گام دوم) چه میگوید؟! (قسمت اول)
✅چرا عصر جدید؟
پس از رنسانس که حضور دین در عرصهی اجتماع، به عنوان اصلیترین عامل همهی مشکلات و مانع اصلی رشد و شکوفایی و پیشرفت معرفی شد، در زمان اوج انسدادِ تاریخی ناشی از حاکم کردن همهجانبهی این اندیشه، انقلاب اسلامی ملت ایران به رهبری امام خمینی رضواناللهعلیه، یک فتح باب و «عصر جدید» بود، برای حضور حداکثری دین، در همهی عرصههای اجتماع؛ در واقع پیوند «زندگی و بندگی» اصلیترین شاخص این انقلاب بزرگ بوده و هست! شاخصی که میخواهد دین را به عنوان تأثیرگذارترین و الهامبخشترین و تعیینکنندهترین عامل به همهی فرایندهای اجتماعی وارد کند و جامعه و تمدن نوینی بسازد.
انقلاب اسلامی ایران در ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ چهل سالگی را پشت سر نهاد، در چنین مقطع و مطلعی، رهبر حکیم انقلاب اسلامی، با صدور «بیانیهی گام دوم انقلاب» به سه اقدام مهم دست زدند!
نخست: بازخوانی کارنامه و سرگذشت انقلاب اسلامی و برشماري برخی از فتوحات و افتخارات و برکات مهم گذشته؛
دوم: تبیین آسیبها و تهدیدها و ظرفیتهای مختلف کنونی؛
سوم و از همه مهمتر: طراحی استراتژی حرکت آینده انقلاب اسلامی و مأموریتهای تمدنی جوانان.
از منظر دیگر شاید بتوان گفت عصارهی این پیام، تعیین تکلیف دوگانهی #سازش یا #مقاومت است و رسالتِ این پیام، اثبات و تبیین و تعمیق تئوری انقلابیگری و مقاومت به جای سازش در برابر تمدّن غرب است!
این پیامِ استراتژیک که محتوایی جامع، منسجم و متوازن دارد، به سرعت در جانِ شیفتگان آرمانهای انقلاب نشست و امید و نشاط انقلابی را به جوانان و نخبگان و مسئولان کشور تزریق کرد و به مثابهی نقشهی راهِ حرکتِ انقلاب اسلامی در چلهی دوم انقلاب، پذیرفته و تثبیت شد.
⬅️ خرید کتاب (⚡️با تخفیف ۱۰ درصدی)
ایتا | وبسایت انتشارات
.
📖 کتاب عصر جدید (خوانشی از مفاهیم و راهبردهای بیانیه گام دوم) چه میگوید؟! (قسمت دوم)
✅پس از صدور نیز تفسیرها و تحلیلهای متعددی از آن صورت گرفته است؛ استاد میرباقری نیز مبتنیبر نظامفکری عمیق، منسجم و مبنایی خود، در این اثر به تحلیل و خوانش مهمترین مضامین و راهبردهای بیانیهی گام دوم پرداختهاند.
ایشان در این کتاب به چند سرفصل مهم پرداختهاند از جمله:
1️⃣ تحلیل جایگاه این بیانیه و مقایسهی آن با دیگر اسناد ملی و جهانی؛
2️⃣ ارائهی بایستههای تفسیر و فهم صحیح بیانیهی گام دوم، به جای تحریف یا تقلیل آن؛
3️⃣ تبیین ابعاد نوآوریهای این بیانیه در زمینههای مختلف نظیر «مقایسهی انقلاب اسلامی و رنسانس»، «شاخصهای ارزیابی موفقیتهای انقلابی اسلامی»، «شاخصهای توسعه خرد و کلان»، «تفاوت دو نوع آسیبشناسی انقلاب (یعنی آسیبشناسی منفعلانه و مأیوسانه در مقایسه با آسیبشناسی فعال و واقعبینانه) و...؛
4️⃣ تبیین بایستههای حرکت به سوی تمدّن اسلامی مبتنی بر مبانی انقلاب اسلامی؛
5️⃣ تبیین نقش نسل جوان در تحقق بیانیه گام دوم و حرکت به سوی ایجاد زیرساختهای دولت اسلامی.
در کنار پنج سرفصل فوق، برخی دیگر از تأمّلبرانگیزترین عناوین کتاب عبارتند از:
❇️ انقلاب اسلامی فراتر از مبارزه با استبداد و استعمار؛
❇️ تقابل انقلاب اسلامی و رنسانس، تقابل دو ایدئولوژی؛
❇️ تفاوت «تمامیتخواهیِ» غرب با «هدایتگری» انقلاب اسلامی؛
❇️ نقد آسیبشناسی انفعالی و مأیوسانه با میزان غربگرایی و لیبرالیسم و تبیین آسیبشناسی فعال با شاغول اسلام و مبانی انقلاب؛
❇️ توجه به پدیدههای نو در کنار پایبندی به ارزشها؛
❇️ تفاوت شاخصهای پیشرفت اسلامی با توسعهی غربی؛
❇️ تصحیح خطاهای انقلاب با «میزان دینی» نه «میزان سکولار»؛
❇️ بیانیه گام دوم، پاسخی به نیازهای تمدّنی انقلاب در پیچ مهم تاریخی جهان (پیچ تاریخیِ دوران افول لیبرالیسم).
⬅️ خرید کتاب (⚡️با تخفیف ۱۰ درصدی)
ایتا | وبسایت انتشارات
.
📖 کتاب عصر جدید (خوانشی از مفاهیم و راهبردهای بیانیه گام دوم) چه میگوید؟! (قسمت سوم و آخر)
✅ در بخشی از کتاب میخوانیم:
از منظر بیانیهی گام دوم میتوان گفت که مسئلهی اصلی ما، دوران جدیدی است که با رنسانس شروع شد که محصولش یک تمدن مادی فراگیر در جامعهی جهانی است. اگر فرضاً به قبل از انقلاب اسلامی برگردیم، مسئلهی دنیای اسلام در مواجهه با دنیای غرب چه بود؟ آیا کارخانه و ماشین و قطار برقی و نظام خیابانها مسئله مستحدثه ما بود؟ خیر، مسئله مستحدثه ما انقلاب صنعتی و بلکه مسئلۀ «تمدن» بود و کمی که جلوتر بروید، مسئله «عصر جدید» است که ادعا دارد عصر جدا کردن زندگی بشر از قدسیت و تفکیک دین از دنیاست. به تعبیر رهبر معظّم انقلاب اسلامی در پیامشان به مناسبت اولین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی، «پیروزی انقلاب اسلامی عصر جدیدی بود که باید آن را عصر امام خمینی نامید؛ این عصر، تحول بزرگی در مناسبات عالم پدید آورد و تأثیرات عمیق و تدریجی در جهان ظاهر کرد و چهرهی سیاسی عالم دگرگون شد.»
چنین نکتهای در بیانیه گام دوم هم مطرح شده است. امروز دورانی شکل گرفته که زندگی را از بندگی جدا کردهاند. اگر بگویید روح تمدن مدرن چیست، میگوییم سکولاریسم و عرفیسازی و جدا کردن ساحت دین و زندگی. آنها برای ساخت این تمدن، شش - هفت مرحله کار کردهاند؛ اول، ایدئولوژیشان را تولید کردهاند که رکن مهم و جان ایدئولوژیشان همین عرفیسازی و زمینیسازی و جدا کردن دین از زندگی بشر و عاری ساختن عرصه حیات از آموزه های قدسی است. سپس بر اساس این ایدهها، دکارت و کانت و هگل و... فلسفههای جدیدی را تولید کردند؛ بعد از شکلگیری این اندیشههای فلسفی، تحولات علمی اتفاق افتاد و بعد از آن در همان دوران، انقلاب صنعتی به راه افتاد و ساختارهای جدید جهانی و ملی درست شد، سپس سبکزندگی و محصولات قابل مصرف ایجاد کردند. این تمدن، حاصل دورانی است که با ایدهی جدا کردن دین از زندگی شروع میشود و همین ایده است که کمکم بسط پیدا میکند و به یک تمدن تبدیل میشود و یک سبکزندگی فراگیر و دهکدهی واحدی با ایدئولوژی واحد به وجود میآورد. سردمداران این تمدن میخواهند همۀ عالم را یکدست کنند؛ لذا اسناد بین المللی (مثل سند ۲۰۳۰ و...) مینویسند و آن اسناد توسط کشورهای جهان امضاء میشود و همهی کشورها مکلف میشوند که به این اسناد عمل کنند تا جامعهی جهانی همبافت شود. (ص۱۵۹-۱۶۱)
⬅️ خرید کتاب (⚡️با تخفیف ۱۰ درصدی)
ایتا | وبسایت انتشارات
.
❓کتاب ولایت الهیه چه میگوید؟
میتوان گفت مجموعهٔ دو جلدی «ولایت الهیه» مهمترین اثر استاد میرباقری است؛ زیرا هستهٔ مرکزیِ «نظامفکری» ایشان در این دو جلد بیان شده است. این نظامفکری، مبنای تحلیلِ بقیهٔ مباحث استاد میرباقری است و دیگر آثار ایشان بر این بنا استوار است. به عنوان نمونه وقتی این نظامفکری، مبنای تحلیل شخصیت نبی اکرم صلواتاللهعلیهوآله میشود، کتاب مقام محمود پدید میآید. وقتی از این نظرگاه، به شرح زیارت عاشورا پرداخته میشود، کتاب ضیافت بلا متولد میشود. وقتی با این مبنا، فلسفهٔ تاریخ بررسی میشود، کتاب حکمت تاریخ پدید میآید. حتی اثر این نظامفکری را در کتاب عصر جدید (شرح بیانیه گام دوم رهبر معظّم انقلاب) نیز میتوان به وضوح مشاهده کرد و خلاصه تمام آثارِ دیگر استاد میرباقری به نوعی متأثر از این دو جلد کتاب با موضوع ولایت الهیه است. بر این اساس، خواندن دقیق این دو اثر برای کسانی که علاقهمند به درک بهتر مباحث ایشان، در سایر موضوعات هستند لازم و ضروری مینماید.
✅ خرید جلد اول و جلد دوم کتاب (⚡️با تخفیف ۱۰ درصدی)
❇️ ایتا | وبگاه انتشارات
.
❓کتاب ولایت الهیه (جلد اول: جایگاه امام در نظام پرستش) چه میگوید؟
✅ (قسمت اول)
در این اثر که جلد نخست ولایت الهیه است، چند بحث عمیق و کمنظیر و البته مهم و چالشی دیگر، از مباحث مربوط به مسئلهی نظام ولایت الهی ارائه شده است.
حقیقت ایمان و حقیقت پرستش و عبودیت چیست؟ ابلیس به گواه قرآن کریم هم وحدانیت خداوند را قبول داشت، هم به معاد باور داشت! چه چیز باعث شد تا او سر سلسلهی مترودین درگاه رحمت الهی شود؟ چه چیز او را با وجود اعتقاد به وحدانیت خداوند و اعتقاد به معاد در زمرهی کافران قرار داد؟ گفتار اول از بخش نخست کتاب با عنوان امام، طریق توحید و لقای الهی، پاسخ به این پرسش بسیار اساسی و مبنایی است و تبیین میکند که چرا و چگونه پذیرش ولایت ولی الله حقیقت عبودیت و پرستش است و هر کس این پذیرش این ولایت رویگردان باشد هر قدر هم که به زعم خود موحّد باشد و اهل عبادت، باز مانند ابلیس، اعمالش حبط است و از درگاه رحمت الهی رانده و در زمرهی کافرانی است که بویی از حقیقت عبودیت و بندگی و پرستش الهی به مشامشان نخورده است.
✅ خرید کتاب (⚡️با تخفیف ۱۰ درصدی)
❇️ ایتا | وبگاه انتشارات
.
❓کتاب ولایت الهیه (جلد اول: جایگاه امام در نظام پرستش) چه میگوید؟
✅ (قسمت دوم)
گفتار دوم و سوم کتاب برطرفکنندۀ یک باور بسیار شایع و غلط در موضوع دین است! اصلاً دین چیست؟ با چه ملاکی میشود میزان دیانت را به درستی سنجید؟ آیا با رعایت احکام و اخلاق، صرفاً میشود تشخیص داد که یک فرد یا جامعه از دیگری دیندارتر است؟ مهمترین ملاک دیانت و عبودیت چیست؟ در این دو گفتارِ مهم، استاد میرباقری با مبنا قرار دادن «آیتالکرسی» و مفهوم «کفر به ولایت طاغوت» و «ایمان به ولایت الله» که متجلی در پذریش ولایت ولی خداست به این پرسشها پاسخهایی بسیار تأمّلبرانگیز دادهاند.
در مسئله ولایت، دو انحراف همواره وجود داشته است. یکی از منظر افراط و دیگری از منظر تفریط! از منظر تفریط یک انحراف بزرگ این است که حقیقت دینداری همین مناسک و واجبات و اعمال ظاهری است و میشود به قرب الهی رسید بیآنکه ضرورت و انحصاری برای مسئله ولایت قائل بود.
از منظر افراط نیز انحراف بزرگ این است که با توهم تکیه به مسئله ولایت، شخص در مناسک لاابالیگری کند. استاد میرباقری در این گفتار به تفصیل مطالب بسیار ارزنده و کمتر شنیدهشدهای را در خصوص این دیدگاه انحرافی بیان میکند و نظر و دیدگاه صحیح را مبتنی بر آیات قرآن کریم و روایات معتبر بیان میکند.
✅ خرید کتاب (⚡️با تخفیف ۱۰ درصدی)
❇️ ایتا | وبگاه انتشارات
.