کتابی که واقعا تفسیر است
🔶🔶🔶🔶
عجیب بود این کتاب.
آيات به حسب ظاهر یک فرع فقهی جزیی را مطرح می کند که در بدو امر شاید این طور به ذهن برسد که این آیات در روند هدایت انسان که دغدغه رسول است، چه تاثیری دارد؟
و چه خوش این مساله را رهبری پاسخ میدهند.
💠او قرآن را خیلی خوب می شناسد. با زوایای متعدد و عمیقش آشناست.
از نوجوانی با قرآن مانوس بوده و در مواقع حساس زندگی اش تفال به قرآن قوت قلبش بوده.
از ویژگی های یک جامعه پیشرفته و ایمانی را انس دائمی با قرآن می داند.
💠تفسیر سوره مجادله که حاصل جلسات تفسیری ایشان در سال ۶۱ در دفتر ریاست جمهوری است، کتاب مغتنمی است برای کسانی که طمع، اتصال به اندیشه رهبری و معارف قرآن را دارند.
ایشان در این کتاب آیاتی مثل ظهار و جا باز کردن برای مراجعه کنندگان به رسول الله و درگوشی صحبت کردن و .... را که همیشه به صورت یک دستورالعملهای اخلاقی، فهم می کردیم، در یک توضیح جذاب و ساده، قواعد حاکمیت و حکومت الهی، معنا می کنند.
💠خانمی برای مشکلی که به واسطه ظهار شوهرش برای زندگی شان پیش آمده، به رسول خدا مراجعه کرده است، اما با فضاسازی ویژه ای که در کتاب نسبت به این آیات می شود چه طور کلمات الهی به نطق می آیند و به دل می نشینند و قواعد ارتباط میان رهبری جامعه و مردم استخراج می شود.
💠از اینکه اگر در یک مجلسی برای فردی جا باز کردی تا او هم جایی برای نشستن داشته باشد، قواعد تشکیلاتی استخراج می کند که اساس حرکت و پیشرفت در یک جمعیت و جامعه، محبت بین افراد است و این محبت است که حتی اختلافات فکری و عملی را در خود منحل می کند.
💠کمتر شخصیتی را در میان اندیشمندان دینی سراغ دارم که هم مبانی فکری مستحکمی داشته و نگاههای کلان و مبنایی به معارف دینی را واجد باشد و در عین حال اطلاعات به روز و متنوعی نسبت به جامعه و جهان داشته باشد. بحثهای مبنایی ایشان در ضمن بررسی های روز مثل اینکه طلاق در ادیان دیگر چه جایگاهی دارد، سبک برخورد با سنتهای پیشین در میان اقوام مختلف به چه صورتی است و در اسلام چگونه است. و مباحثی از این دست که امتداد جذابی برای آن مبانی است از مزایای این متفکر جهان اسلام است.
💠💠💠💠💠
علیکم به منظومه فکری مقام معظم رهبری
علیکم به کتاب تفسیر سوره مجادله ایشان
@tamardom
خود خودمان
❇️❇️❇️❇️
پدری درخواستی از دو فرزندش می کند که تا ده روز دیگر برایم یک صندلی راحتی بسازید.
اولی به یکی از رفقایش پولی می دهد و از او که فروشنده قدیمی لوازم خانگی است، صندلی خوبی را می خرد. اما دومی خودش که مهارت کمی در این زمینه دارد دست به کار می شود و بعد از ده روز صندلی ای را نه به کیفیت برادرش و ضعیف تر از او آماده می کند.
🔰پدر از ماجرا خبردار می شود و وقتی روی صندلی ها می نشیند، تنها فرزند دومش را تشویق می کند و می گوید تو از برادرت پیشی گرفتی و من از تو راضی ترم.
در تحلیل موفقیت یا شکست یک حرکت و نهضت،نباید به ظاهر محصول فعلی آن حرکت نگاه کرد.
انقلاب اسلامی با آرمانهای انسانی و الهی روشنی شکل گرفت. یکی از آنها استقلال بود یعنی مملکت ما هر چه که هست، ساخته دست خودمان است. بیگانگان برای ما این وضعیتی که در آن به سر می بریم رقم نزدند.
🔰ما عزم کردیم که خودمان کشورمان را بسازیم و الا مثل امارات و عربستان و ... که کاری ندارد ما هم پول نفت بدهیم برایمان موشک و ماهواره بسازند. ما می خواهیم خودمان باشیم و بدون گدایی ایران را بسازیم.
🔰این استقلال البته هنوز در خیلی از حوزه ها فعلیت پیدا نکرده و ما وابسته هستیم. دلار و قیمتش، یک شبه اقتصاد ما را به هم می ریزد. در برخی حوزه های فرهنگی، هنوز روی پای خود نایستادیم و نگاهمان به غرب است.
اما به لحاظ سیاسی، مستقلیم و کسی برای ما در این حوزه، تصمیم نمی گیرد. هر چند در مسیر بیراهه هم رفتیم.
🔰همین عزم خود را در مشارکت روز افزون مردم در اداره کشور نشان میدهد. رشد مجموعه های مردم نهاد در حوزه های مختلف اقتصادی و فرهنگی و علمی مثل گروههای جهادی، هیئات مردمی، خیریه های پراکنده در سرتاسر کشور، گروههای مطالبه گر عدالت، بنگاههای زودبازده اقتصادی، شرکتهای خصوصی دانش بنیان شاهدی بر این مطلب است.
🔰پیشرفتهای علمی در حوزه های مختلفی مثل موشک و نانو و سلولهای بنیادین، همگی محصول همین عزم و همت است.
و این اراده ملی مهم ترین عامل برای تحقق عدالت اجتماعی است. مردمانی که اراده کرده اند که کشور خود را با عزم خود بسازند. همان عزمی که در این ایام بساط ۲۵۰۰ ساله دیکتاتوری را در کشور جمع کرد.
@tamardom
دل آرام امام
💠💠💠💠
آقای نصیری در یادداشت اخیر خود رهبری کاریزماتیک معنوی امام را آفت اصلی انقلاب و علت مهم به گل نشستن انقلاب اسلامی دانسته اند.
🔰فارغ از بحثهای سیاسی و اینکه در هماهنگی با چه جریانات سیاسی این خط پی گیری می شود، خوب است به صورت علمی به بیانات ایشان پاسخ داده شود، بماند که خلاف واقعهایی هم از زندگی حضرت امام و هم از سیره پیامبر اکرم و امیرالمومنین در متن ایشان وجود دارد.
از قضا یکی از کرامتهای حضرت امام در دوران نهضت انقلاب اسلامی و ده سال زعامتشان بر کشور، این بود که توانستند نظریه ولایت فقیه را با مردم سالاری در عمل و سیره خود از سویی و در ساختارها و نهادهای کشور از سوی دیگر جمع کند.
🔰به اعتراف دوست و دشمن او عصاره و برگزیده امت و ملت بود، فاصله معناداری با اقران خود در میان علماء و سیاستمداران داشت، مردم او را جان جانان خود می دانستند و یک اشاره او کافی بود تا جوانان به عشق لبخند او در میدان دفاع از کشور حاضر شوند و این بس سرمایه گرانبهایی است که چه ناجوانمردانه برخی قصد ستاندن آن از مردم را دارند. او مبعوث شده از میان همین مردم بود(رسولا من انفسهم) تربیت شده دامان همین جامعه بود.
🔰با همه این دارایی ها و برگزیدگی که لطف خدا به روح الله بود، اما او برای خودش تنها یک ماموریت می دید. به حکم آیه
لَقَدْ أَرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَيِّناتِ وَ أَنْزَلْنا مَعَهُمُ الْكِتابَ وَ الْميزانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْط
تمام تلاش او مانند همه رسولان الهی این بود که مردم را بیدار کند و به صحنه بیاورد و سرنوشت کشور را به دست خودشان بسپرد.
او وظیفه دیگری برای خود نمی شناسد و با هر کس که مخالف دخالت مردم در سیاست به این معنا باشد به شدت برخورد می کند هر چند از خواص و علماء و بزرگان باشد.
🔰او مردم را این طور شناخته و تربیت کرده است که:«خمينى هم اگر براى خدا كار نكند، مردم از بينش می برند؛ نابودش می کنند»
یا در جای دیگر در توصیف مردم این طور می گوید که: «اشتباه نكنيد، اگر خمينى هم با شما سازش كند ملت اسلام با شما سازش نمی کند.»
🔰اساسا یکی از اسرار اینکه ایشان فرمودند با دلی آرام و قلبی مطمئن به جایگاه ابدی سفر می کنم همین بود که او خیالش از طی مسیر انقلاب توسط مردم راحت بود.
در سیره حکومتی ایشان هم به روشنی می بینیم که به محض تحقق انقلاب اسلامی در کنار نهادهای حکومتی مرسوم و موجود، دست به تاسیس نهادهای انقلابی که جوهره آن مردمی است می زند و کمیته های انقلاب اسلامی، جهاد سازندگی، نهضت سوادآموزی، بسیج مستضعفین و ... با دست مبارک ایشان بخشی از تحقق نظریه مردم سالاری در اداره جامعه می شود.
🔰مردم عصر جدید که دوران امام خمینی است به بلوغی رسیدند که اراده کرده اند که اهداف عالیه اسلام را محقق کنند و سر شیفتگی شان به امام و شاگردان حقیقی ایشان هم همین است، چرا که فهمیده اند امام هم جز اسلام و مردم چیزی را نمی خواهد و این از زمین تا آسمان با رهبری کاریزماتیک در فلسفه سیاسی غرب تفاوت دارد.
و السلام علی من اتبع الهدی
🌀🌀🌀🌀
@tamardom
هدایت شده از نشانه ها
بزرگترین سرمایه مردم
🌿 امام از جوانهای این مردم امثال حاج قاسم و مهدی باکری و همت و حججی ها ساخت و تربیت کرد.
🌿 استقلال این کشور را با قیام مردم به آنها داد.
🌿 طرح امام از مردم با مردم و برای مردم است.
🌿 این طرح مردمی توانسته قیام و نهضت مردم را ایجاد کند و 43 سال حفظ کند. این حفظ، معجزه بزرگتری نسبت به اصل قیام است که فرمود: شیبتنی سوره هود لمکان هذه الایه: فاستقم کما امرت و من تاب معک.
🌿 امام و رهبری کاری جز ایجاد و حفظ این قیام ندارند. بزرگترین هدف آنها مردمند و به همین خاطر بزرگترین سرمایه مردم هم امام و رهبری است.
🌿خدا رحمت کند حاج قاسم عزیزمان را که مردم او را از خود میدانستند چون پیرو حقیقی و تربیت شده درست «مکتب امام» بود. ایشون با بغض این چند جمله رو خطاب به رزمنده ها گفتند:
برادران، رزمنده ها، یادگاران جنگ
یکی از شوون عاقبت به خیری، نسبت شما با جمهوری اسلامی و انقلابه
والله والله والله از مهمترین شوون عاقبت به خیری اینه
والله والله والله از مهمترین شوون عاقبت به خیری، رابطه قلبی و دلی و حقیقی ما با این حکیمی است که امروز سکان این انقلاب را به دست گرفته، در قیامت خواهیم دید مهمترین محور محاسبه اینه.
🌿 چرا ایشون ارتباط با امام جامعه رو مهمترین محور محاسبه و مهمترین شان عاقبت به خیری میدانند؟
🌿 در طرف مقابل یک عده به دنبال زدن همه مولفه های قدرت مردمند. فراتر از مشکلات ناشی از تحریم و فشارهای بیرونی یک فشار همه جانبه رسانه ای هست که میخواهد بر ذهن مردم اینگونه القا کند که همه چیز از دست رفته است تا کاری را که آنها در میدان نظامی و سیاسی و اقتصادی نتوانستند به سرانجام برسانند در میدان رسانه و اذهان مردم انجام دهند.
🌿 شکست آنها در «آخرین راهبرد و سیاستشان» یعنی «تحریم اقتصادی» روشن شده است اما هنوز به جنگ رسانه ای امید دارند. «جنگ روایتها» یی که آنقدر وقیح است که حتی به امام در دهه فجر توهین میکند. البته به نظرم رهبری امام هم برای آنها بهانه ای است که «رهبری» را بزنند یعنی به اسم مردم بزرگترین سرمایه مردم را مخدوش کنند.
🌿 غافلند از سنتهای الهی که فرمود يُرِيدُونَ لِيُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ.
https://eitaa.com/neshanha
هدایت شده از خانه طلاب جوان
#یادداشت
✅ اسلام متحجر و اسلام سکولار دو روی یک سکه
🔻 به بهانۀ متن جدید مهدی نصیری و بروز تفکر نوحجتیه ای او
"یریدون لیطفئوا نورالله بافواههم و الله متم نوره ولو کره الکافرون"
🔸 آن روز که امام بزرگوار ما به ما تذکر می داد که تفکر #انجمن_حجتیه از بین نرفته است، و این مارهای خوش و خط خال در کمین هستند، کسی باور نمی کرد این مارها در آستین در حال پرورش بوده باشند.
🔸 بروز #نوحجتیه با همان تفکرات سرعت گرفته است. اما...!
🔸 اما نکته ای که اخیرا آقای #مهدی_نصیری در یادداشت جدیدش در مورد رهبری کاریزماتیک و فرهمند #امام_خمینی قدس سره نوشته هم از جهت کبری و هم از جهت صغرای استدلال مخدوش است.
🔸 اولا چه کسی گفته رهبری امام کاریزما بوده است؟ این بافتۀ جامعه شناسان بیخبر از ماجرا، کجا بر امام ما تطبیق دارد؟ امام سالها مبارزه کرد در غربت و مشروعیتش را نیز از #ولایت اعتباری از جانب خدا دارد نه از قدرت کاریزماتیکش.
🔸 و این که در طول #دوران_مبارزه و دوران ولایت ظاهریاش بعد از انقلاب نیز قدرت فرهمند داشته و کسی را یارای نقد او نبوده غلط و دروغی دیگر است. ذکر گوشه ای اندک از تاریخ کفایت میکند برای این دروغ آشکار؛
- ماجرای نزاع و قهر سید محمود دعائی با امام در دفاع از مجاهدین(پس از استنکاف امام از حمایت از سازمان منافقین)
- نامۀ تند و توهینآمیز آقای هاشمی به امام در مورد عملکرد بنی صدر
- مباحثات فقهی برخی رجال حوزوی با امام(از جمله آقای آذری از جامعه مدرسین و برخی اعضای شورای نگهبان)
- گفتگوهای صریح میان امام و برخی مراجع وقت
- نامه های شاگردان امام (مانند آیتالله خامنهای و آیتالله قدیری)
- مناقشات قائم مقام رهبری وقت و نامههای تندی که به امام می فرستاد
- نامههای موهن #نهضت_آزادی و شخص #بازرگان به امام
- مباحثات تخصصی برخی فرماندهان جنگ با امام و حتی اتخاذ برخی تصمیمات مخالف با حضرت امام مانند ورود ناب آمریکایی به خلیج فارس، ماجرای مک فارلین، ارسال نیرو به سوریه و...
🔸 موارد مذکور و بسیار موارد دیگر که در تاریخ ثبت است، نشان از این دارد که نوحجتیهایها عامدانه و عالمانه تاریخ را انکار می کنند تا پنجه بر صورت آفتاب بکشند و انتقام بگیرند!
ولی باید گفت:
ای مگس عرصۀ سیمرغ نه جولانگه توست
عِرض خود می بری و زحمت ما می داری
🔸 عقدهگشاییهای امثال نصیری ارزش پاسخ ندارد، اگرچه میتوان تفصیلیتر به مرور تناقضات و تحریفات آن یادداشت موهن پرداخت اما اجمالا گفتنی آنکه:
1⃣ ۱. هرچند در تمام مواردی که محل گفتگوی جدی با حضرت امام بود، معلوم شد که حق با حضرت امام بوده است و اگر راه امام را می رفتیم سریعتر و امن تر به ساحل نجات می رسیدیم.
2⃣ ۲. قبل از امام همین فقه و همین قرآن و همین نهج البلاغه و همین ایران بود و ما هیچ نداشتیم! او که به صحنه آمد همچون وجود که بر ماهیات می تابد بر ما تابید و ما را زنده کرد.
3⃣ ۳. سکولارهای تازه به میدان رسیدۀ حوزوی و غیر حوزوی که عمدۀ آن ها سال ها نمک خورده اند و نمک دان می شکنند، مصداق این آیه کریمه اند: "هُوَ الَّذي أَرسَلَ رَسولَهُ بِالهُدىٰ وَدينِ الحَقِّ لِيُظهِرَهُ عَلَى الدّينِ كُلِّهِ وَلَو كَرِهَ المُشرِكونَ"
4⃣ ۴. چه تلاقی جالبی که سکولارهای حوزوی در ماجرای آیت الله صافی و متحجرین دقیقا با هم میدان می آیند. حساب و کتاب نمی کنند ولی حقانیت فرمایشات حضرت امام را فریاد می زنند.
✏️ نویسنده: استاد #مهدی_قریب
🌀🌀 خانه طلاب جوان 🔰🔰
🆔 @Khanetolab
▪️مثل خیلی از اتفاقات هولناک باز ماجرا از فضای مجازی ول و رها و بی صاحب شروع میشود.
روابط نامشروع زنی که زندگی خوبی از قضا دارد و یک بچه هم دارد و بچه ای هم که به تازگی سقط شده اما... چه میشود که هفده سالش است اما سر از ترکیه و ازدواج با مردی سوری در می آورد. واقعا دل انسان را به درد می آورد. لعنت به این فرهنگ جاهلی
▪️عکسهای ازدواج را برای شوهرش میفرستند، خونش به جوش می آید.
به گفته مادرش در و همسایه دائم تحریکش می کردند که غیرت نداری اگر زنده اش بگذاری، مرد نیستی اگر .... لعنت به این فرهنگ جاهلی
▪️این قدر این فرهنگ جاافتاده است که برادر مقتول هم در قتل خواهرش، همدستی کرده و برای شستن بی آبرویی و بی غیرتی، سر زن جوان را در محله چرخانده. باورکردنی نیست.
کجایند مسئولین فرهنگی شهر، کجاست حوزه، که با این منش جاهلی مبارزه کند.؟!
▪️کجاست قانون پیشگیرانه ای که از وقوع همچون جنایاتی جلوگیری کند؟!
به فرض که اولیای مقتول از قصاص صرف نظر کنند، جرم ایجاد رعب و وحشت عمومی حتما اعدام خواهد بود.
@tamardom
جای خالی پدرها را چه مردانه پر کردی!
اصلا انگار که بابایشان هنوز هست، با همان صمیمیت و صفا.
بابایش که رفت برای دفاع از حرم و کشور و ناموس، قول داده بود که این بار که مشهد رفتیم، یک انگشتر باحال بخریم، آخه خیلی مرد شدی!
رفت و نیامد و اینی که می بینید شد
افتخارش نوش جانت فرزند شهید
#مدافعان_حرم
#روز_پدر
#سید_علی_خامنه_ای
کلمه حقی که نتیجه غلط داد!!
🌀🌀🌀
مخالفین طرح شفافیت معتقدند که این طرح، منجر به نهادینه شدن پوپولیست در میان تصمیم گیران نظام میشود.
نماینده مجلس دائم به این فکر می کند که چه رایی بدهم که خوش آیند مردم باشد. تازه در تعارض میان مصلحت شهرستان خودم و مصالح ملی چه کنم؟
💠در مسائل سرنوشت ساز که رسانه ها می توانند بر خلاف واقعیت، ذهن ها را منحرف کنند و برای تصمیم گیران دلسوز، هزینه درست کنند، چه؟
یک فضای ملتهب اجتماعی که ضعف و انفعال ما در فضای رسانه ای، آن را تشدید میکند.
اما .....
💠 با همین استدلال عده ای ابتدای انقلاب، نظرشان بر این بود که انتخابات بر اساس رای و نظر عده ای از نخبگان جامعه برگزار شود، که حضرت امام، خطر این تفکر را از اندیشه جدایی دین از سیاست بیشتر دانستند.
هنر و کرامت امام این بود که به همین مردم اعتماد کرد و مزد این اطمینان، شد انقلاب اسلامی و حفظ نظام با این همه گرگهای وحشی جهانی
مگر امام نمی دانست که مردم، اشتباه می کنند، انتخاب غلط مرتکب میشوند، بنی صدر را خط امامی می پندارند و....؟!
💠می دانست اما راه همین است، سلوک و رشد جامعه جز از مسیر آگاهی، اراده و حضور آحاد مردم نمی گذرد و پنهان کاری و عدم شفافیت یعنی مردم غریبه اند، باید کنار باشند، دانستن حقشان نیست، بنا نیست اراده های آنها در اداره کشور، لحاظ شود و....
هزینه دارد؟
💠باشد پای هزینه های آن بایستید، با مردم صحبت کنید، قدرت تبیین خود را بالا ببرید، از ظرفیت بی نهایت مردم سود ببرید. هزینه های آن را به حداقل برسانید. این همه منافعی که دارد را نمی بینید؟!
چقدر بابت این عدم شفافیت، میدانهای فساد و افساد، فراگیر شد.
چقدر خناس، قدرت عرض اندام پیدا کردند.
چقدر زحمات و خون دلهای دلسوزان، دیده و شنیده نشد تا جایی که دچار چالش ذهنی شدیم، نا امید شدیم، گرهی که بنا به شهادت رهبری، هنوز باز نشده و نیاز به جهاد تبیین هست.
💠امید که این بار این طرح رد نشود و بابی باشد برای شفافیت در بقیه نهادها
#شفافیت
#طرح_شفافیت_آراء
«طرح کلی اندیشه مقاومت کتاب» کتاب سال حوزه شد.
💠💠💠
خبر خوشحال کننده ای برای خانه طلابی ها است. این کتاب که حاصل مباحثات مفصل اعضای خانه طلاب در چهل سالگی انقلاب اسلامی و به همت و قلم دوست عزیزمان حاج علی مهدیان بود، تلاش می کند با یک نگاه منظومه ای و مبتنی بر اندیشه های امام و رهبری، پیشرفت انقلاب اسلامی را روایت کند. روایتی نه از جنس اعداد و ارقام که آثاری چون صعود چهل ساله، زحمت آن را کشیده است.
🌀بازخوانی چهل سال انقلاب اسلامی، بر اساس یک تغییر انفسی در مردم که تا سر حد تشکیل و حفظ نظام اسلامی پیش رفته است و جوهر پیشرفت را در جان و فعل مردم پی گیری می کند.
🌀شاید هنوز خیلی باورشان نیست که انقلاب اسلامی، پله های ترقی را در این سالها یکی پس از دیگری طی کرده است. کتاب دقیقا همین گره ذهنی و چالش معرفتی که مورد تحذیر مکرر رهبری قرار گرفته است را نشانه گرفته است.
🌀جریان انقلاب اسلامی که امروز به امر رهبری، مکلف به جهاد تبیین شده است، نیاز مبرمی به تولیداتی از این جنس دارد. تبیین باید اصالتهای فکری انقلاب اسلامی را واجد باشد و الا گرفتار گفتمان های چپ و راست خواهد شد و عملا انقلاب را تبیین نمی کند.
این انتخاب، نشان یک بلوغ در عاقله حوزه علمیه و خود اماره رشد این نهاد علمی است که بنا دارد پشتیبان نظام اسلامی باشد. نظامی که آرزوی انبیاء و اولیاء الهی را محقق کرده است.
🌀به همه دوستان و عزیزانی که می خواهند با عمق اندیشه مبنایی و راهبردی انقلاب اسلامی آشنا شوند و در جنگ روایتهای امروز، مجهز باشند، خواندن این کتاب را توصیه می کنم.
@tamardom
هدایت شده از نشریه عهد
1_1504772257.mp3
18.8M
🔹 دوره #منشور_روحانیت
🔺جلسه اول
🔵 استاد: حجتالاسلام کاظمزاده
🔸بیانات مقام معظم رهبری در مورد منشور روحانیت
🔸بنای انبیاء الهی بر تأسیس یک جامعه اسلامی
🔸۱۰ فراز مهم از منشور روحانیت
🔸فراز اول: هویت علمی و عملی حوزههای علمیه
📢لطفا رسانه ما باشید
_ 🖇کانال نشریه عهد 🔰 __
https://eitaa.com/joinchat/3229286474Cc283d72f64
اقامه یا نظارت
❇️❇️❇️❇️
🔰شواهد روشن در حوزه به ما می گوید که دو جریان زنده در حوزه وجود دارند. این را حضرت امام به صراحت در منشور روحانیت، بدان اشاره کرده اند: جریان اسلام ناب و جریان روحانیت متحجر. شاخص این دو جریان هم نسبت و ارتباط با حرکت توفنده مردمی انقلاب اسلامی است. جریان اول، نسبت به آینده انقلاب اسلامی خود را مسئول می بیند، تمام هویت خود را در گرو تعهد نسبت به این نهضت الهی می داند و خود را در مسند امامت امت و اقامه دین می بیند و جریان متحجر که دامن خود را از رهبری جریانات مردمی ذیل انقلاب اسلامی، برمی چیند و خود را کنار می کشد و تنها به نظارت بر تحولات اجتماعی اکتفاء می کند.
🔰وصیت خداوند را نسبت به همه انبیاء که قرآن مجید با تعبیر ان اقیموا الدین، بدان تصریح کرده را نادیده می گیرند.
و عجیب آنکه جریان لیبرال جامعه ما که زمانی با حوزه های علمیه از این منظر که از تحولات جامعه عقب هستند و به اصطلاح به روز نیستند، مشکل داشتند، عجیب همدل و همکار شده اند. قرابت جریان غرب گرا و متحجر بسیار درس آموز است.
حوزه علمیه نمی تواند نسبت به مسائل کلان امروز نظام اسلامی بی تفاوت باشد، هویت و رسالت اصلی او در گرو این ورود مومنانه و متعهدانه است. او باید تحولات امروز انقلاب را مدیریت و امامت کند.
🔰ان شاء الله در گفت و گوی با آیت الله سیفی مازندرانی این مساله سرنوشت ساز امروز حوزه های علمیه را بیشتر مورد بررسی قرار خواهیم داد.
@tamardom
جاهلیت مدرن و غصه ضعف ما
🌀🌀🌀
سیصد نفر کشته و زخمی در عملیات انتحاری مسجد شیعیان پیشاور، حادثه دلخراشی بود.
اما دقت کردید مجامع بین المللی و دیده بانهای حقوق بشری، ککشان هم نگزید؟!
به قول خودشان چشمان آبی و موی بلوند نداشتند، تف بر این جاهلیت مدرن، صد رحمت به جاهلیت قبل از اسلام.
🏴اما این بخشی از ماجرا بود، دقت کردید خود ما هم بیشتر اخبار اوکراین را پی گیریم تا پیشاور پاکستان را؟! با اینکه آنها شیعه و هم مذهب ما بودند.
نه مطالبه ای، نه بازتاب جدی اخباری نه مستندی و...
🏴وقتی ضعیفیم، نمی توانیم کسی را یاری دهیم، زمانی که قدرت رسانه ای نداشته باشیم، نمی توانیم در واقعیت از مظلوم دفاع کنیم، ناچاریم در چارچوبهای تعریف شده همان ظالمینی حرف بزنیم که با رنگ مو و چشم، انسانها را دسته بندی می کنند.
🏴من از صحت و سقم طرح صیانت اطلاعی ندارم و از این بابت هم از نمایندگان مجلس گلایه مندم که در طرح به این مهمی که باید برای همه مردم روشن و شفاف باشد، این چنین با ابهام باید بسازیم، اما مسأله طراحی حکمرانی ملی مجازی، ضرورت غیر قابل انکاری است.
@tamardom
باتلاق اوکراین
♐️♐️♐️♐️
این قدر که من از اوضاع فعلی اوکراین و روسیه می فهمم این است که روسیه در یک باتلاقی گیر خواهد کرد. پوتین شاید تصورش این بود که مثل تصرف کریمه، بی دردسر اوکراین را هم سرخط خواهد کرد.
💠گورباچف در ۱۹۸۴ و در اوج گرفتاری های شوروی بدون حتی هماهنگی های مرسوم دیپلماتیک پشت درب خانه خانم تاچر، نخست وزیر وقت انگلستان ظاهر می شود و جلسه ای بسیار مهم برگزار می شود که مسیر روسیه جدید را رقم می زند. تاچر در گفتگو با رونالد ریگان رئیس جمهور وقت امریکا تاکید می کند که به نظر وی گورباچف همان مردی است که غرب می تواند با او کنار بیاید.
💠طی یک مجموعه نشست بیسابقه میان سران کشورهای ابرقدرت، گورباچف توانست ریگان و جورج بوش را متقاعد کند که رهبر شوروی مصمم است تا شرایط کشورش را تغییر دهد و به جای تهدید دیگر کشورها، شرایط معیشتی مردم کشور را بهبود ببخشد تا زندگی بهتری داشته باشند و به «خانواده ملل» بپیوندند.
💠برای اینکه اعتماد غرب را هم جلب کند از دیوار برلین که روزی به پیشنهاد خودش و بعد از اشغال آلمان، توسط متفقین، ایجاد شده بود، عقب نشینی کرد.
پیمان ورشو را منحل کرد. اما در مقابل پیمان ناتو روز به روز قدرت خود را تقویت کرد. و تا پشت دروازه های روسیه هم خود را رساند و بنا به درخواستهای مکرر اوکراین هم قرار بود این کشور هم عضو ناتو شود.
💠کلاه بزرگی که سر دولت و ملت شوروی سابق رفت که باید تاریخ را از این منظر هم خواند.
پوتین، فردی است که این شکست تاریخی روسیه در مقابل غرب را بناست، جبران کند.
تلاش روسیه پوتین در این سالها، ایجاد قدرت نرم در جهان بود حتی توانسته بود بسیاری از کشورهای اروپایی را به خود وابسته کند، آلمان که محور اتحادیه اروپا بود را عمده منابع گازی اش را تامین می کند و بسیاری از کشورهای دیگر را هم که رسما وابسته پیشرفتهای کم نظیر روسیه بودند.
💠اما در این روزها آمریکا موفق شده است که کل اروپا از مردم تا دولتها را در مقابل روسیه به صف کند، یک جنگ نیابتی تمام عیار برای تضعیف قدرت جهانی روسیه. تا به الان هم که موفق شده است.
چقدر تحلیل رهبری که فرمودند که موافق توقف در جنگ میان روسیه و اوکراین هستیم و البته ریشه جنگ را هم در سیاستهای متجاوزانه آمریکا می دانیم، حکیمانه است.
@tamardom
خاطره ای از مرجع انقلابی
🌀🌀
سال ۹۳ در قالب اردوی روایت فتنه خدمت مرحوم آیت الله علوی گرگانی رسیدیم.
رفقای خانه طلاب در یک طرح ابتکاری و به هنگام، اردویی راه انداخته بودند برای روایت فتنه ۸۸.
گناه و معصیت سران فتنه را باید فریاد می زدیم.
🔰همان سال میر حسین موسوی، در بیانیه ای که صادر کرد، به این کاروان خودجوش طلبگی تاخت. فهمیدیم درست عمل کردیم.
مرحوم آیت الله علوی، در این جلسه، نکته قرآنی ظریفی را اشاره کردند. فرمودند:« توبه سران و موثرین این فتنه اجتماعی، یک استغفار فردی نیست، که با یک استغفرالله و پشیمانی شخصی، خاتمه پیدا کند، یک گناه در مقیاس جامعه است، باید تبعات اجتماعی این حرکت توسط این آقایان، تدارک شود، باید برای مردم تبیین و روشنگری کنند که ما اشتباه کردیم، گول خوردیم و آبرویی که از نظام برده اند را برگردانند. گناه همه افرادی که به واسطه لجاجت این افراد، منحرف شدنذ، گردن همین سران فتنه است.»
🔰یادش به خیر روی زمین در کنار ما پشت یک میز کوچک، صمیمی صمیمی مثل یک پدر نصیحت مان کرد.
خدایش رحمت کند.
#آیت_الله_علوی_گرگانی
#روایت_فتنه
#حوزه_انقلابی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امسال در کنار پروژه ساخت ۵ واحد مسکونی برای زوجهای جوان در روستای نیک دشت بشاگرد، یک اردوی تربیتی آموزشی برای نوجوانان و جوانان روستاهای بشاگرد برگزار می کنیم.
کلاسهای معرفتی، تماشا و تحلیل فیلم، کمک به پروژه عمرانی، بازی و تفریح از برنامه های اصلی اردوست.
#گروه_جهادی_محبین_ائمه
#بشاگرد
محرومیت در بشاگرد دقیقا کجاست؟
🌀وارد روستا که میشوی، دست بچه های کوچک هم موبایل میبینی، خانمها بعضا لباسهای گران قیمت می پوشند، تیپ ظاهری جوانان هم خوب است و....
ماشین هم کم و بیش مثل پرشیا و سمند را می بینی.
اما متاسفانه خبری از جوانان روستا نیست.
کجایند؟
کیش
چرا؟
برای کار
همه شان؟
🌀بالای هشتاد درصد، غیر از کارمندان دولت، مثل معلم ها و اداره برق و.... که نهایتا ده درصد میشوند، ده درصد هم یا با ابتکارات شخصی یا ارث و میراث به جا مانده برایشان، در بشاگردند، الباقی رهسپار کیش و امثالهم می شوند.
چند ماه یک بار هم به روستا و خانواده شان می توانند سر بزنند، بعضی ها سالی یک بار.
تبعات سنگین این جدایی فوق تصور است.
🌀متوسط و خرج در رفته ماهی سه میلیون هم درآمد دارند. لباسها و موبایل را با همین پول میخرند، البته تحت تاثیر فرهنگ مصرف گرایی کیش
با این اوضاع و روند، هر چه پیش برویم، این ماجرا حادتر خواهد شد.
اما پیشنهاد گروه محبین چیست؟
🌀در مرحله اول ازدواج آسان را تسهیل کردیم، هم با فرهنگ سازی و هم مشارکت در تهیه جهیزیه و برگزاری مراسم ازدواج.
در مرحله دوم، با مشارکت خود اهالی برایشان خانه میسازیم. اردوی امسال این مرحله را کلید زدیم.
🌀در مرحله سوم هم بابت اشتغال جوانان روستا به دنبال زدن سیل بند و تامین علوفه دام برای دامداری هستیم.
همه هم با کمک های ریز و درشت مردم
ان شاء الله
جوان بشاگردی دوست دارد در کنار خانواده اش باشد و ما در تلاشیم زمینه اش را فراهم کنیم.
@tamardom
به بهانه روز جمهوری اسلامی
💠💠💠
رهبری راجع به مردم سالاری که همان جمهوری اسلامی است بیان قابل تاملی دارند: «مردمسالاری یعنی بر اساس دین و بر اساس اسلام، سالارِ زندگیِ جامعه، خود مردمند»
ای کاش به احترام این روز عزیز و بزرگ، چند تن از علمای بزرگ ما این نظریه فقهی امام را تبیین دینی می کردند که از بزرگ ترین مصادیق جهاد تبیین است.
از مهم ترین ویژگی های حکمرانی اسلامی است.
💠بنا بر گزارش بهترین شاگرد حضرت امام یعنی مقام معظم رهبری، جمع بندی اجتهادی امام این بود که جمهور و جمهوری از متن دین برداشت میشود، تعارف و تاکتیک سیاسی نیست. از باب ناچاری در مقام اداره کشور نیست.
به عنوان مثال
💠امرهم شوری بینهم: نقش مردم در اداره جامعه را میفهماند.
💠و شاورهم فی الامر: دستور صریح خداوند به رسول الله است برای مشورت با مردم، با اینکه رسول چیزی کم ندارد تا با مراجعه به مردم، تکمیل شود
💠هو الذی ایدک بنصره و بالمومنین: در کنار نصرت الهی، وجود مومنین و مردم، تایید کننده حرکت رسول الله است.
در معرفی پیامبر، این طور خداوند می فرماید:
💠یومن بالله و یومن للمومنین
در کنار ایمان به خدا، ایمان به مردم ذکر میشود.
حاکمیت خداوند روی زمین میشود حاکمیت مردم.
بزرگ ترین ماموریت حاکم الهی چه معصوم باشد و چه غیر معصوم در دوران غیبت، تحقق حاکمیت مردم است چرا که فرمود
💠لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَيِّنَاتِ وَأَنزَلْنَا مَعَهُمُ الْكِتَابَ وَالْمِيزَانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ
امتداد حرکت مردم در دوازده فروردین ۵۸، منوط به حرکت علمی و عملی حوزه های علمیه است.
@tamardom
نابغه حوزه
🔰🔰🔰
کتاب «نا» روایتی جذاب و داستانی از زندگی شهید صدر
اعجوبه حوزه در دوران معاصر
الگویی کم نظیر برای فضلای جوان حوزه
ملای باسواد حوزوی، متبحر در شناخت مکاتب شرقی و غربی در حوزه های فرهنگی،اقتصادی و سیاسی، اهل مبارزه برای تشکیل حکومت اسلامی و در یک کلام بنده خدا
🌀البته حجم کتاب و زاویه نگاه مولف ، طبعا همه این ابعاد را پوشش کافی نداده، ولی مغتنم است.
خانم بودن نویسنده هم سبب شده، ابعاد خانوادگی شهید خوب روایت شود، بعدی که در زندگی علماء، کمتر توجه میشود.
🌀کدهای خوبی هم در کتاب از طرح های مبارزاتی برای تشکیل حکومت اسلامی مختلف وجود دارد
۱.طرح امام موسی صدر
۲.شهید صدر
۳. امام خمینی
به لحاظ راهبردی این قسمت کتاب در مقایسه امام موسی و شهید صدر جالب توجه است
«با همه شباهت های مبنایی، هرکدام نقطه آغاز را
جایی متفاوت میدانست، محمدباقر میگفت حوزه باید اصلاح شود، تشکیلات علماء و روشهای آموزشی اش باید راه دیگری پیش بگیرد، باید کاری کنند که وقتی کسی از حوزه بیرون می رود، نه فقط برای مسلمانها، بلکه برای دیگران هم حرفی
داشته باشد.
از اینجا رهبری دینی را به دست فقهایی که به طور طبیعی و تدریجی، حیات اجتماعی و سیاسی را به دست می گیرند و حکومت اسلامی را بنا می کنند ترسیم می کرد. اما آقا موسی نظر دیگری داشت؛ اینکه علما باید کنار توده قرار بگیرند تا نیازهای آنها را بشناسند و آن وقت مسئله های زندگی و هدایت عملی آنها را دست بگیرند. می گفت نجف و قم برای چنین کاری مناسب نیستند، باید جایی دیگر را انتخاب کرد تا بشود راه سید جمال الدين اسد آبادی را به آخر رساند. همین فکر بود که پای او را به لبنان گشود. آقا موسی می رفت تا رهبری دینی را احیا کند و محمد باقر می ماند تا به ساماندهی مرجعیت کمک کند»
از میان این سه بزرگ مرد، امام خمینی به اتکای نیروی مردم، موفق به تشکیل حکومت میشود
@tamardom
💠یکی از پرفروش ترین کتابهای ماه اخیر در دنیا بنا بر گزارش سایت آمازون است چیزی نزدیک به ۵ میلیون نسخه. و به هفده زبان دنیا هم ترجمه شده
💠ایده کتاب خیلی ساده است. همان «قلیل یدوم خیر من کثیر لا یدوم» روایات خودمان است. کار کوچکی که بر آن مداومت داشته باشی از کار بزرگی که تداوم نداشته باشد بهتر است.
💠مولف با زبان کاملا ساده و به دور از هر گونه اصطلاحات و مغلق گویی نشان میدهد که به قول خودش نباید کمال گرا بود کاملا باید معمولی بود.
تجربیات موفق و ساده خود را هم بیان می کند.
💠برخی معتقدند که بخشی از فروش بی نظیر این دست کتابها هم بابت تبلیغات سنگین روی امثال این کتابها باشد. بخشی هم خود سابقه مولف که برای خود مخاطب جهانی جور کرده است.
💠 اعتقادم این است که کتابهای روان شناسانه و سبک زندگی به این نحو کلا برای بی خاصیت کردن انسان و غیر سیاسی بار آوردن اوست. خیلی هم جواب می دهد. انسان را درگیر حوزه فردی زندگی اش کنی و از دغدغه های عدالت خواهانه، تهی اش کنی.
انسانهای بی آرمانی که خطری برای دنیای مدرن نیستند و مهره های ارزشمند برای چاپیدن حداکثری دنیا
💠بررسی ای که کردم عمده کتابهای پرفروش جهانی، در همین حوزه و با همین موضوعات است.
مثل خرده عادت ها، هنر رهایی از دغدغه ها، بی حد و مرز و ...
#تمدن_غرب
#استفان_گایز
#چگونه_کمالگرا_نباشیم
شما اگر در فرودگاه بودید چه می کردید؟
🌀🌀🌀
در منکر بودن سفر ترکیه خانواده قالیباف تردیدی وجود ندارد، دلیلش هم روشن است بی اعتمادی مردم به مسئولین کشور، کم معصیتی نیست.
مهم ترین دارایی کشور، مردم و اراده و پای کار بودن آنهاست.
❓حال شما در فرودگاه با این منکر واضح و به قول پسر قالیباف، گناه نابخشودنی مواجه میشوید، چه باید کرد؟
قواعد نهی از منکر چه می گوید؟
✅دو پیشنهاد مقابل هم به دهن میرسد
۱. قالیباف رییس یک قوه در جمهوری اسلامی است، فاش کردن خبطش، ناامیدی مردم از مسئولین کشور و بی اعتمادی به نظام ایجاد می کند، تف سر بالاست. باید سکوت کرد، ماجرای اشرافیت در میان آقایان خیلی ریشه ای تر از این حرفهاست و با این دست حرکات درست نخواهد شد و تنها آبروی نظام را می برد که این خود گناه نابخشودنی تری است.
این مسأله یک معضل اجتماعی فرهنگی است، نیاز به گفتمان سازی و فرهنگ سازی دارد. در کشوری که سالیانه میلیاردها تومان خرج سفرهای مردم به ترکیه میشود، حرف از عدالت و تولید داخل و... چیزی شبیه لطیفه است. ترویج گفتمان های خدمت، جهاد، مردمی بودن و.... راه چاره اصلی است.
۲. اتفاقاً باید این منکر را فریاد زد، سکوت ناامیدی مردم را فراگیرتر می کند، با فشار افکار عمومی، مسئولین را وادار به ترک این منکرات می کنیم، محیط اجتماعی برای ارتکاب این جنس کارها باید ناامن باشد، ولو دلشان برای سفر به خارجه، لک میزند از ترس آبروریزی پیش مردم، بی خیال شوند.
به نظرم منکر را به خصوص وقتی فاعلش از کارگزاران نظام هست را باید برخورد جدی کرد.
‼️ اما چند ملاحظه
۱. باید قصد و نیت اصلاح در بین باشد نه لجن مال کردن فرد خاطی و تسویه حسابهای شخصی، در روایات هم برائت از فعل منکر دستور داده شده و نهی شده از برائت از فاعل منکر، کارش را تقبیح کن نه خودش را
۲. عملکرد مسئولین در همه ابعاد، شفاف باشد چه خدمات و نقاط مثبت و چه خبط و خطاهاشان، نشستن روی زخمها و سانسور نقاط قوت هم خلاف واقع و هم سبب ناامیدی مردم است. سر استقبال دشمنان مردم از این جنس، افشاگری ها همین باشد، آنها هدفی جز یاس مردم ندارند.
۳. فضای رسانه ای ما به همان میزان که نسبت به خطاهای مسئولین باید حساس باشد، میبایست بلندگویی برای نقاط و عملکردهای امیدبخش کارگزاران نظام باشد.
مدیران رده های مختلف که خدمت برای مردم، همه زندگی شان است، موارد متعدد را خودم مشاهده کردم.
۴. مردم به این بلوغ رسیده اند که بین حرکت کلی کشور و نظام که بر دوش همه شان است و خطای کوچک و بزرگ یک جماعتی، فرق بگذارند و با دیدن کاستی ها از اصل حرکت به سمت آرمانها، باز نایستند.
۵. قالیباف سرمایه این کشور است، زحمات و خدمات هم کم نداشته، خطاهای ریز و درشت هم داشته، هنر آن است که آحاد افراد حاضر زیر چتر انقلاب را با همه ضعف و قوتشان حفظ کنیم.
🔰🔰پیشنهاد آخر هم به قالیباف: کاش به جای پسرش، خودش با مردم صادقانه صحبت می کرد، متاسفانه هنوز این صداقت در فرهنگ ما جا نیفتاده است.
@tamardom
زندگی پس از زندگی
💠💠💠
شما را نمی دانم یادتان می آید یا نه.
اما من بچه تر که بودم، نوار کاستی پخش شد با نام سیاحت غرب که روایت داستانی کتابی با همین نام، نوشته عالمی به نام آقا نجفی قوچانی از علمای دوره مشروطه بود که در قالب یک قصه جذاب، مردی از دنیا میرود و ماجراهای پس از مرگ و برزخ، به صورت اول شخص مفرد بیان میشود.
🔰شروعش هم با یک آهنگ مخوف این طور آغاز میشد:« و من مردم»
به پول امروز، فکر کنم بیست میلیونی بازدید و لایک خورد.😁
یادم هست تا کلی وقت نمازهایم را سر وقت میخواندم، دیگه آدامس روی زنگ مردم نمی چسباندیم،😂😂
یه بنده خدایی در محله مان در یک اقدام انقلابی ، ماهواره اش را خرد کرد، مثل بمب تو منطقه پیچیده بود که فلانی هم توبه کرد.
🔰اما چند سالی است ماجرا به گونه دیگری در حال تکرار شدن است، اگر در سیاحت غرب، داستانی مبتنی بر آیات و روایات اندر احوالات قبر و برزخ میشنیدیم الان در «زندگی پس از زندگی» داستانهای واقعی از گونه ای مرگ و بازگشت مجدد به دنیا میشنویم.
عجیب است پس از چند سال از پخش این برنامه، چند روزی است، هجمه هایی نسبت به این برنامه میشود که اینها واقعیت ندارد، توهم افراد است،پایه علمی ندارد و....
🔰راجع به این برنامه پربیننده چند نکته مهم قابل توجه است
۱. این تجربه مختص به ایران نیست در سرتاسر دنیا نمونه های فراوانی از این جنس وجود دارد و حتی اختصاصی به کشورهای مسلمان هم ندارد و الان در غرب رشته ای با اسم اختصاری nde وجود دارد که هدفش بررسی علمی این تجربه هاست.
۲. به لحاظ علمی در دنیا بین متخصصین، مثل همه مسائل علمی، در این مسأله هم اختلاف وجود دارد، برخی معتقدند که این تجربه ها،بازتاب توهمات و خیالات و اندیشه ها و شخصیت خود فرد است که در یک فضای ویژه ای به چشم می آید.
در مقابل یک جماعتی هم معتقدند که هیچ ریشه مادی برای این حوادث نمی توان پیدا کرد و به قول خودشان کاملا ماورایی است. شاهدش هم اینکه در افرادی که هیچ زمینه دینی ندارند و مثلا یک کودک چهار پنج ساله در یک خانواده و کشور ملحد، تجربیات بسیار مشترک با یک فرد مسلمان دارد.
۳. به لحاظ معارف اسلامی این جزء بدیهیات است که انسان، دارای دو بعد مادی و معنوی است، جسم و روح دارد کما اینکه عالم هستی، غیب و شهود دارد.
تعلق و وابستگی این روح به بدن، هر چقدر که کمتر شود، آزادی عمل بیشتری پیدا خواهد کرد، اساسا یکی از فلسفه های دستورات دینی، کم کردن وابستگی جان انسان به بدن و عالم ماده است. وابستگی ای که برای همه در زمان مرگ از بین میرود. در این تجربه ها، روح نه به صورت کامل بلکه ناقص از بدن کنده میشود و فرا زمانی میشود، کلی حادثه در کسری از ثانیه رقم میخورد.
۴. حملات به این برنامه با وجود سابقه سه ساله اش در سیما، به قول عباس موزون، مجری برنامه به این دلیل است که تجربه گران، امسال بیشتر از اهل بیت گفتند و کار حتی به سردار سلی مانی، هم رسید. اساسا دو کلیدواژه ولایت و شهادت سبب کهیر زدن برخی میشود، چه کنیم؟!
۵. تعامل میان حوزه با افراد صاحب این تجربه ها و متخصصینی که در این موضوع، کار می کنند، هم سبب میشود که انحرافات احتمالی این جریانات از بین برود و هم موضوعات جدیدی برای استنباط معارف دینی فراهم شود.
برنامه را با خانواده حتما ببینید، هم جذاب است چون قصه دارد و هم به شدت اثرگذار است مخصوصا برای بچه ها که پاک ترند
@tamardom
در مدح مداح مردمی
💠💠💠
محمود کریمی را اولین بار در حسینیه پنبه چی و در هیات محمدرضا طاهری دیدم، پنج دقیقه آخر مجلس را شور میخواند.
اما به سرعت پله های ترقی را طی کرد و شاید یکی از بهترین مولودی هایش را همان سالها با طاهری خواند:«هر چه خوبی، حق تعالی داده بر ما امشب آمد»
♐️کریمی یک مداح هنرمند است، سبک شناس است، موسیقی میشناسد، اشعارش به خصوص حماسه هایش بی نظیر است، در اجرای هیات هم ابتکارات جالبی می زند. بماند
♐️اما در این ایام کرونا چند حرکت زیبا از ایشان دیدیم که واقعا الگویی برای رویکرد اجتماعی و خدمتی مداحها شد.
اولین حرکتش هیات سیار در محله تسلیحات تهران در سال اول کرونا بود، تصویرش همه را متاثر کرد، جمعیت از همیشه هیات بیشتر بود. جمعیتی پراکنده و در حرکت.
♐️قاب دوم، تاسوعا در کوره پز خانه های حاشیه تهران و در کنار یک جمعیت محدود نوجوانی که شاید شیرینی این روز حالا حالا ها از زیر زبانشون بیرون نرود.
هیات رایة العباس تهران هم که محل رشد و تربیت ش هید محمد حسین حدادیان که به دست دراویش داع شی مسلک به شهادت رسید، بود، با محوریت این مداح اهل بیت، قطب فرهنگی ای در شمال تهران است و منشأ خیرات و خدمات اجتماعی فراوان، در کرونا هم این هیات در خدمت کامل به بیماران و آسیب دیدگان کرونایی بود.
♐️این مداح اهل بیت چند روز پیش هم در یک ابتکار جالب، با حضور در حرم امام رضا و در میان ناشنوایان، مجلس روضه به یادماندنی ای برگزار شد و قلب هامان را مملو از عشق به اهل بیت و مردم کرد.
♐️محمود کریمی یک نمونه است، نهاد مداحی ما در این سالها تحول پیدا کرده و در خدمت مردم و انقلاب خود را تعریف می کند.
دیگر صرفا روضه خوانی نمی کند، روضه را به روز میفهمد، نصرت امام زمان را خدمت به مردم و انقلاب می داند.
اسیر قالبها و ساختارهای کلیشه ای نمی شود و مخلصانه سراغ نیازهای کشور می رود.
♐️مثالهایی مثل مهدی رسولی، سید رضا نریمانی، حمید علیمی و کلی مداح دیگر که در حوادث اجتماعی کف میدان خدمت رسانی، جریان ساز بودند، انسان را نسبت به آینده حرکت این نهاد، امیدوار می کند.
@tamardom
بسیاری از انتقادات جواب دارد اما...
🎯🎯🎯🎯
شاید اغراق نباشد که جلسات رمضانیه رهبری با دانشجویان، نماد تکریم آزادی بیان در کشور است.جوانان نخبه کشور تندترین انتقادات را راجع به مسائل کشور به شخص اول مملکت منتقل می کنند.
🔰دیگر انتقاد مخصوص یک دسته و جریان خاص هم نیست. سالهای قبل مثلا نماینده دفتر تحکیم وحدت یا انجمن اسلامی، انتقاد می کردند اون هم خیلی نرم و با کلی گوشه و کنایه.
🔰اما حالا نماینده بسیج،از همه تند و تیزتر نقد می کند، حتی خود رهبری و نهادهای زیرمجموعه ایشان، از تیغ نقد در امان نمی مانند. سپ اه و بنیاد مستضعفین و شورای نگهبان و مجلس و ....
🔰حضرت آقا هم هر ساله این نکته را متذکر می شوند که واقعا از صحبتهای دانشجویان لذت برده و شکر خدا را می کنند هر چند خیلی از انتقادات را هم قبول ندارد و خیلی رک مثل خود دانشجویان، پاسخ می دهند.
از پیشرفت بی نظیر دانشگاهها و کشور سخن می گویند و اصلا کوتاه نمی آیند.
یکی از تریبونهای پرکار جهاد تبیین اختصاص به خود ایشان دارد.
🔰سه راهبرد اصلی برای هدایت جریان دانشجویی را سالهاست ایشان متذکر می شوند و در این دیدار هم تکرار کردند:
۱. تعمیق مبانی اعتقادی
۲. توجه به طرح راهبردی دشمن و مخرج مشترک نداشتن با دشمن
۳. ارتباط علمی و عملی با مسئولین و لایه های مختلف مدیریتی در کشور
نکته سوم را هم در طلیعه بحث شان اشاره کردند که بسیاری از انتقادات دانشجویان، پاسخهای روشن نزد مسئولین دارد.
🔰اما چرا این جلسات و نشستهای ما بین مسئولین و دانشجویان شکل نمیگیرد.
این کوتاهی دو سویه است.از سوی دانشجویان، بدبینی مفرطی نسبت به مدیریت و مدیران کشور وجود دارد. گویا در ذهن دانشجویان آرمان خواهی، با واقع گرایی و فهم محدودیت های مدیریت کشور، ناسازگار دانسته شده است. اساسا گارد انتقاد و غر زدن یک ارزش است و تعامل با دولت و نهادهای حاکمیتی نشان عافیت طلبی و محافظه کاری انگاشته می شود.
🔰از سوی مسئولین هم، ارزش و اهمیت، باز کردن گرههای ذهنی مردم به خصوص نخبگان، درک نشده است. گویا فرض شده است که اگر در میدان واقعی خدمت به مردم، خوش بدرخشند،کار تمام است و اساسا مقوله به نام جهاد تبیین ضرورتش درک نشده است.
خود رهبری از ابتدای انقلاب و تا مدتها در زمان رهبری به تصریح خودشان جلسات دائم و در مقاطع زیادی،هفتگی با دانشجویان به صورت حضوری داشته اند.
🔰البته حقا این دولت گارد بازی نسبت به تعامل به مردم و نخبگان دارد و به خصوص شخص آقای رییسی در این جهت خوب فعال هستند، اما این مساله باید در لایه های مختلف مدیریت کشور تبدیل به یک مطالبه عمومی شود.
@tamardom