.💠 حدیث 💠
🏴 این چشم در قیامت خندان است
🔻پیامبر اکرم صلّی اللّه علیه و آله:
یا فاطِمَةُ! کُلُّ عَیْنٍ باکِیَهٌ یَوْمَ الْقیامَةِ اِلاّ عَیْنٌ بَکَتْ عَلی مُصابِ الْحُسَینِ فَاِنِّها ضاحِکَةٌ مُسْتَبْشِرَةٌ بِنَعیمِ الْجَنّةِ
❇️ فاطمه جان! روز قیامت هر چشمی گریان است؛ مگر چشمی که در مصیبت و عزای حسین گریسته باشد که آن چشم در قیامت خندان است و به نعمت های بهشتی مژده داده می شود.
📚بحارالانوار، ج ۴۴، ص ۲۹۳
🏴🏴🏴🏴🏴
.نصایح لقمان حکیم
امام صادق علیه السلام فرمودند از نصایح لقمان حکیم به فرزندش این بود
ای پسرم! سرور اخلاق حکیمانه دین خدای متعال است. مَثَل دین، مانند درخت استوار است ایمان به خدا آب آن است و نماز ریشه های آن ، و زکات تنه آن، و برادری در راه خدا شاخه های آن ، و اخلاق نیکْ برگ های آن، و بیرون آمدن از گناهان، میوه آن. و همان گونه که درخت، جز با میوه پاکیزه به کمال نمی رسد، دین نیز جز با بیرون آمدن از محرّمات، کامل نمی گردد.
ای پسرم ! هر چیزی نشانه ای دارد که بدان شناخته می شود. دین نیز سه نشانه دارد: پاک دامنی ، دانش، و بردباری
.✨﷽✨
🏴مظلوم ترین فرد عالم
✍متاسفانه در بیشتر مجالس مذهبی از یاد امام زمان و دعا برای تعجیل ظهور آن حضرت غفلت می شود، و اگر بدانیم چقدر از آن حضرت غافل بوده ایم، متوجه می شویم که آن حضرت مظلوم ترین فرد عالم هستند.
امام حسین در عالم مکاشفه به یکی از علمای قم فرمودند: مهدی ما در عصر خودش مظلوم است، تا می توانید درباره آن حضرت سخن بگویید و قلم فرسایی کنید؛ آنچه درباره شخصیت این معصوم بگویید درباره همه معصومین علیهم السلام گفته اید؛ چون حضرات معصومین همه در عصمت و ولایت یکی هستند و چون این زمان، دوران مهدی ما است سزاوار است درباره او بیشتر گفتگو شود.
💥و در خاتمه فرمودند: باز تاکید میکنم درباره مهدی ما زیاد سخن بگویید و بنویسید، مهدی ما مظلوم است، بیش از آنچه نوشته و گفته شده باید درباره اش نوشت و گفت.
📚 کتاب صحیفه مهدیه؛ بخش مقدمه
.🏴🏴🏴🏴🏴
📖 #تقویم_شیعه
☀️ امروز:
شمسی: جمعه - ۲۲ مرداد ۱۴۰۰
میلادی: Friday - 13 August 2021
قمری: الجمعة، 4 محرم 1443
🌹 امروز متعلق است به:
🔸#صاحب_العصر_و_الزمان_حضرت_حجة بن الحسن العسكري عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (100 مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (1000 مرتبه)
- یا نور (256 مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم شیعه:
ا 🔹فتوی شریح قاضی ملعون به قتل امام حسین، 61ه-ق
📆 روزشمار:
▪️6 روز تا عاشورای حسینی
▪️21 روز تا شهادت امام سجاد علیه السلام
▪️30 روز تا شهادت حضرت رقیه خاتون سلام الله علیها
▪️45 روز تا اربعین حسینی
▪️53 روز تا شهادت حضرت رسول و امام حسن علیهما السلام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.▪️بود در شهر شام از حسین دختری....
🔻حکایت دلنشین عنایت حضرت #رقیه سلام الله علیها و شفای بیماران
از زبان گرم استاد غلامرضا سازگار بدون واسطه از قول خود فرد شفا گیرنده
◾️بسم الله الرحمن الرحیم◾️
[ چرا مصیبت عاشورا عظیم ترین مصیبت ها است ]
✍🏻 ابن بابویه به سند معتبر از عبدالله بن فضل روایت کرده است که گفت :
به خدمت حضرت امام صادق علیه السلام عرض کردم که :
⚫️ یابن رسول الله ، به چه علت روز عاشورا روز اندوه و جزع و مصیبت و گریه است ، و ( چرا ) روزی که حضرت رسالت صلی الله علیه و آله به عالم بقاء رحلت فرمود و روزی که حضرت فاطمه صلوات الله علیها دار فانی را وداع نمود و روزی که حضرت امیرالمؤمنین صلوات الله علیه شهید شد و روزی که حضرت امام حسن عليه السلام مسموم گردید در جزع و مصیبت مثل آن روز نیست؟
حضرت فرمود که :
🥀 روز شهادت حسین ، مصیبت آن از جمیع روزها عظیم تر است ، زیرا که اصحاب کساء و آل عبا گرامی ترین خلق بودند نزد حق تعالی و مردم ایشان را با یکدیگر مشاهده میکردند و آیات و کرامت فضل ایشان با یکدیگر نازل می شد ، 👈🏻 پس چون حضرت رسالت صلی الله علیه و آله از دنیا رفت حضرت ، امیرالمؤمنین و فاطمه و حسن و حسین عليهم السلام در میان مردم بودند و خود را به دیدن ایشان تسلی میدادند ، پس چون حضرت فاطمه از دنیا رفت ، مردم خود را با ملاقات امیرالمؤمنین و حسن و حسین عليهم السلام تسلی میدادند ، و چون حضرت امیرالمؤمنین صلوات الله علیه شهید شد ، دیدن حسن وحسین علیهماالسلام موجب تسلی مردم میگردید ، و چون حضرت امام حسن علیه السلام شهید شد مردم به ملاقات وافر البرکات حضرت امام حسین علیه السلام درد مصیبت و مفارقت و اندوه آن بزرگواران را مداوا میکردند و دیده خود را به لقای او روشن می گردانیدند 👈🏻 و چون حضرت امام حسین صلوات الله علیه شهید شد کسی از آل عبا نماند که مردم خود را به دیدن او تسلی دهند ؛ پس رفتن آن حضرت مثل رفتن همه ایشان بود و به این سبب روز مصیبت آن حمرت بدترین روزها است. ❗️
📕 حکمت شهادت سید الشهداء علیه السلام صفحه ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ .
✔️ حواشی :
(۱) رک : "باب أن مصيبته سلام الله عليه کان أعظم المصائب و ذل الناس بقتله و رد قول من قال انه عليه السلام لم يقتل و لکن شبه لهم " ،
📗 بحار الأنوار ، ج ۴۴ ، ص ۲۶۹ .
🏴
.نبش قبرجناب حر بن یزید ریاحی (رحمه الله)
هنگامی که شاه اسماعیل صفوی به کربلا مشرف شد نخست به زیارت سالار شهیدان رفت و آنگاه حضرت ابوالفضل علیه السلام و دیگر شهدای کربلا علیهم السلام را زیارت نمود. اما به زیارت حر، آن آزاده روزگار که قبرش با قبر سالارش فاصله دارد، نرفت.
پرسیدند: « چرا؟»
استدلال کرد که اگر توبه او پذیرفته شده بود از سالارش حسین علیه السلام دور نمی ماند.
توضیح دادند که: « شاها ! از آنجایی که او در سپاه یزید فرمانده لشکر بود و آشنایانی داشت پس از شهادت در راه حق و در یاری حسین علیه السلام بستگانش بدن او را با تلاش و با اصرار بسیار از میدان جنگ خارج ساختند ودر اینجا به خاک سپردند.»
شاه گفت: « من می روم با این شرط که دستور دهم قبر او را بشکافند و درون قبر را بنگرم اگر شهید باشد نپوسیده است و برای او مقبره می سازم. در غیر این صورت دستور تخریب قبرش را صادر خواهم کرد. »
پس از این تصمیم به همراه گروهی از علما، سران ارتش و ارکان دولت خویش، کنار قبر حر آمدند و دستور نبش قبر را صادر کرد.
هنگامی که قبر گشوده شد شگفت زده شدند چرا که دیدند پیکر به خون آغشته آن آزاده قهرمان پس از گذشت بیش از یک هزار سال صحیح و سالم است. زخمهای بی شمار گویی تازه وارد آمده و دستمالی نیز که سالارش حسین علیه السلام بر فرق او بسته و مدال بزرگی است بر پیشانی دارد.
شاه اسماعیل گفت: « این دستمال از امام حسین علیه السلام است و برای ما مایه برکت و پیروزی بر دشمنان و مایه شفای بیماران. به همین جهت با دست خویش آن را باز کرد و دستمال دیگری بست اما به مجرد باز کردن آن دستمال، خون جاری شد و هرگونه کوشش برای متوقف ساختن آن بی حاصل ماند.
به ناچار شاه همان دستمال را بر سر حر بست و گوشه ای از آن را به عنوان تبرک برداشت و خون هم متوقف شد. به همین جهت دستور داد برای او مقبره ساختند و مردم را به زیارت ایشان فراخواند.
کرامات صالحین، مرحوم محمد شریف رازی
.قسمتی ازیک وصیتنامه ی نورانی:
◀️ سفارش مى كنم به اينكه لباس سياهی كه در ماههاى محرّم و صفر می پوشيدم جهت حزن و اندوه در مصيبتهاى آل رسول اكرم صلى الله عليه وآله ، با من دفن شود.
◀️ و سفارش مىكنم تسبيحى از تربت امام حسين عليهالسلام كه با آن در سحرها به عدد آن استغفار كردهام با من دفن شود.
◀️ و سفارش مى كنم دستمالى را كه اشكهاى زيادى در رثاى جدّم حسين مظلوم و اهل بيت مكرّم او ريخته و صورت خود را با آن پاك می كردم بر روى سينه در كفنم بگذارند.
✨🍃🌾
.↙️ ماجرای عجیب نذر مادر آیت الله العظمی خوئی و نجات ایشان از مرگ
✅ آیت الله خوئی(ره): زندگی ام را مدیون لباس مشکی امام حسینم!
🔶یکی از نکات شنیدنی دربارۀ آيت اللّه خوئى این است که ایشان دو ماه محرم و صفر را برای امام حسین (ع) مشکی می پوشید امّا تا به حال راز این ماجرا را نشنیده اید. سرّ ماجرا را از کتاب سیاهپوشی نقل می کنیم:
🔶آیت الله سیدمحمد علی ابطحی(ره) برای مرحوم استاد ابوالحسنی (منذر) نقل کردند:
🔶چندى پس از اخراج آقايان علما از نجف در 1394 ق، روزى در ماه صفر به منزل مرحوم آيت اللّه خويى رفتم. آقا، تنها بود. از در كه وارد شدم، ايشان به شوخى به من گفت:
ـ تو از من اعلم شده اى! چون موى ريش و سرت از من بلندتر شده است!
🔶توضيحاً بايد بگويم كه: من معمولاً پيش از حلول ماه محرّم، سر و رويم را اصلاح مىكردم و پس از آن، در طول محرم و صفر، به نشانه سوكوارى و حفظ حرمت عزاى امام عليهالسلام، از اصلاح سر و روى خوددارى مىنمودم؛ و لذا موى سر و روى من ـ از جمله شاربهايم ـ از حدّ معمول بلندتر مى شد.
🔶مرحوم خويى نيز، همچون من، از اصلاح يا ستردنِ موىِ سر و رو در ايام محرم و صفر اجتناب مىورزيد، و عطف به همين امر بود كه از باب شوخى به من فرمود: تو از من اعلم شده اى! (با آنكه، بلندىِ موى سر و صورت ايشان، به علت زبرى و پُرىِ آن، از من بيشتر نمود داشت).
🔶بارى، پس از آن شوخى ظريف، فرمودند: من هم مثل تو، در محرم و صفر، از اصلاح سر و صورت خوددارى مىكنم... ولى منشأ اين رسم در من، مادرم هست. پرسيدم چطور؟ فرمود: در بين فرزندان پدرم، من اولين فرزندى هستم كه از گزند بيمارى و مرگ، مصون مانده، و فرزندانِ
قبل از من، همگى يك دو سال بيشتر زنده نمانده و مردهاند.
🔶مىدانيد كه شيرينىِ بچه، عمدتاً در سنين يك دو سالگى، گُل مىكند و به همين خاطر، در اين تاريخ كاملاً در دلِ والدين خويش ـ بويژه مادر ـ جا باز كرده و شيرين كاريهايش قلب آنها را تسخير مىكند، و در چنين شرايطى، مرگ فرزند، آنها را فوق العاده غمگين مىكند. لذا مادرم از اين موضوع، بسيار ناراحت بود و پس از آن مرگهاى مكرّر، والدينم از اينكه فرزندشان زنده بماند مأيوس شده بودند.
🔶در آن احوال، يك روز مادرم سفره دلش را براى خانمى مىگشايد و او مىگويد:
ـ اگر مىخواهى بچه هايت زنده بمانند، نذر كن چنانچه خدا پسرى به تو داد در ماه محرم و صفر لباس سياه بر او بپوشانى و موى سر و صورتش را اصلاح نكنى.
🔶مادرم نذر مىكند و در همان سال، من متولد مىشوم و عمل نذر روى من انجام مىگيرد؛ در نتيجه، به بركت آن نذر، مرگ سراغ من نمىآيد و جالب اين است بدانيد دو برادرى هم كه دارم بعد از من متولد شده اند!
🔶اينك نيز، هر چند نذر مادرم، براى من واجب و الزام آور نيست، ولى روى احترام به نذر ايشان، حالا هم كه بزرگ شده ام به آن عمل مىكنم.
🔶جناب ابطحى افزود: انجام اين عمل، براى آقاى خويى بسيار دشوار بود. زيرا ايشان جسماً فردى سَمين و چاق بودند و آشنايان با هواى نجف مىدانند كه در تابستانهاى داغ آن شهر، پوشيدن لباس سياه و پرهيز از اصلاح سر و روى ـ آن هم در دو ماه متوالى ـ چقدر براى چنين اشخاصى سخت و دشوار است؟
بارى، فرمودند:
حالا هم من به انجام آن نذر مقيّدم.
📚 منبع کتاب سیاهپوشی در سوگ ائمه نور(ع)، اثر استاد ابوالحسنی (منذر)، چ سوم، ص 245-246.