کانال رسمی انجمن صنفی
نقد لایحه حمایت از حقوق افراد مبتلا به اختلالات روانی که در تاریخ ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ در مجلس شورای اسلا
نقد لایحه حمایت از حقوق افراد مبتلا به اختلالات روانی که در تاریخ ۲۶ فروردین ۱۳۹۹ در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شده است.
👤👤 دکتر حمید پورشریفی (عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی) و دکتر حمید یعقوبی (عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شاهد): دوستان ما در وزارت بهداشت جهت حمایت از حقوق مبتلایان به اختلالات روانی یه کار خوب کردن با یه اشتباه سهوی و آن نادیده گرفتن نقش روانشناسان به ویژه روانشناسان بالینی به عنوان عضو بیبدیل تیم بهداشت روانی که متشکل از چهار عضو است: روانپزشک، روانشناس بالینی، مددکار اجتماعی، روانپرستار (البته در محیط بستری). این لایحه یک فرصت تاریخی برای جامعهی روانشناسی است تا بتواند خدمات خود را تحت پوشش بیمه قرار دهد. امیدوارم روال امور به گونهای پیش برود که ما شاهد تحقق خواستهی حداکثری خود که همانا تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات کلیه گرایشهای روانشناسی و مشاوره است، باشیم. در این لحظهی تاریخی باید شاهد اتحاد همهی جامعهی روانشناسی اعم از صاحبنظران، اساتید، دانشجویان و نهادهای علمی و صنفی مان مثل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره و انجمنهای علمی روانشناسی و مشاوره باشیم. اتحاد، رمز موفقیت است.
👤 علیرضا چهرهسا (روانشناس بالینی و رییس انجمن صنفی روانشناسان و مشاوران اعتیاد استان تهران): در حالی که به نهم اردیبهشت، روز روانشناس و مشاور که در واقع سالروز تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران است، نزدیک میشویم، اقدامی #دور_از_انتظار توأمان با انتشار یک خبر خوب به گوشمان میرسد. بهت یا دلگرمی! انتخاب کدام حالت در این شرایط میتواند وضعیت #کنونی روانشناسی و مشاوره کشور را توصیف کند! بند ۵ ماده ۳۲ این لایحه به شرح زیر است:
«مشاوره و رواندرمانی توسط روانپزشک و #سایر متخصصین حوزه سلامت روان که از مراجع قانونی مجوز فعالیت دارند».
فکر میکنم میشود با کمی #دوراندیشی و #کل_نگری از این دست دلخوریها پیشگیری کرد. این یک رویداد مهم در تاریخ روانشناسی و مشاوره کشور است که میتواند دریافت خدمات حرفهای در این رشتهها را برای عموم مردم همانند سایر نقاط دنیا سهل و راحت نماید. اکنون که پس از سپری شدن سالها و ایراد مباحث بیشمار دربارهی تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات روانشناسی و مشاوره، این فرصت بدست آمده است، بهتر مینماید در سیاستگذاریها و اسناد بالادستی دقت عمل بیشتری صورت گیرد.
#روانشناسان_سایر_نیستند
۹ اردیبهشت ۱۳۹۹
۹ اردیبهشت ۱۳۹۹
ایسنا عنوان کرد: هشدار معاون جوانان وزارت ورزش و جوانان دربارهی "روانشناسان تقلبی"
پیشتر نیز رییس انجمن صنفی روانشناسان و مشاوران اعتیاد استان تهران در چند رشته #مقاله و یک پیام #توییتری در خصوص وضعیت رو به رشد "روانشناسی زرد" در کشور هشدار داده بود
توییت ۱ آوریل ۲۰۲۰: «ساماندهی فضای مجازی در رشتههای روانشناسی و مشاوره؛ کاری که باید با "خرد جمعی" و "همکاری همهی نهادهای روانشناسی و مشاوره" در کشور برای نجات این حرفه (Profession) خدمترسان و تخصصی از چنگال «شخصیتهای نمایشی و سودجویان فرصتطلب» جهت حفظ اعتبار علمی، امنیت شغلی دانشجویان و فارغالتحصیلان این رشتهها و مراقبت از سلامت روانی مردم صورت پذیرد».
۹ اردیبهشت ۱۳۹۹
پیام تبریک رییس انجمن صنفی روانشناسان و مشاوران اعتیاد استان تهران به مناسبت روز روانشناس و مشاور
بسمه تعالی
نهم اردیبهشت؛ سالروز تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران نقطهی عطفی در تاریخ روانشناسی و مشاوره ایران بود. اکنون و در هفدهمین جشن تشکیل آن که روز ملی روانشناس و مشاور نامیده شده است، امیدواریم در سایهی وحدت درونی میان همکاران حرفهای و متعهد، شاهد روزهایی با حال بهتر برای روانشناسان و مشاوران کشور باشیم. روزهای بهتری که با افزایش آگاهی از وظایف و عملکرد سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران و انجمنهای علمی و صنفی به همراه مشارکت واقعی در مدیریت و مطالبهگری از آنان حاصل خواهد شد. این روز را به کلیه همکاران روانشناس و مشاور علیالخصوص همکاران درمانگر اعتیاد تبریک عرض مینمایم.
علیرضا چهره سا
رییس انجمن صنفی روانشناسان و مشاوران اعتیاد استان تهران
۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹
۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹
کانال رسمی انجمن صنفی
ما و "سایرین" | یادداشت دکتر شهرام وزیری در کانال تلگرامی خود
ما و "سایرین" | یادداشت دکتر شهرام وزیری در کانال تلگرامی خود
یکی از مواردی که در هفتههای اخیر تقریباً در اکثر محافل روانشناختی مطرح بود چالشی بود که تحت عنوان "ما سایر نیستیم" راه افتاد. این گفتگوها مرا به فکر انداخت که اگر سایر نیستیم چه هستیم و یا چه کار کردیم که سایر نباشیم؟
خاطرم هست که در سالها قبل طنزی آموزنده شنیدم که بیانگر حال و روز امروز ماست. آن حکایت این بود که روزی دزدان به خانهای وارد میشوند و... و خطی جلوی پای مرد خانه میکشند و میگویند که پایت را از این خط بیرون بگذاری فلان و بهمانت میکنیم! و... به تعرضشان مشغول میشوند... بعد از اینکه کارشان تمام میشود و میروند، همسر به حالت اعتراض میگوید... مگر غیرت نداشتی... مگر نمیدیدی چه کار میکنند؟... چرا کاری نکردی؟ مرد میگوید:... خانوم مگه متوجه نشدید من مثل شیر جلویشان وایستاده بودم...
علیرغم آن اولدران بولدرانهایی که کرده بودند، از ابتدا تا انتها پام روی خط بود! و دیدی که هیچ غلطی هم در مورد من نتوانستند بکنند! حالا شده حکایت ما، ایستادهایم و فکر میکنیم که کاری کردیم! اینکه به هزار و یک علت "سایر" نیستیم واضح است اما، براستی چکار کردیم که دیگران ما را سایر به حساب نیاورند... در مقابل این اتفاقات و اتفاقات مشابه چه کار کردیم؟ افرادی که در راس امور هستند به غیر از آوردن و بردن رفقا و دوستان و آشناهایشان و اربابان قدرت به پستهایی در سازمان، چه کار کردند؟ کدام حق صنفی ما مورد درخواست قرار گرفت؟ از کدام زمین بازی برنده بیرون آمدیم؟ مثلا آیا سازمان فقط به اندازهی انجمن مشاوره، برای مشاوره تلاش کرد؟ انجمن ها در قبال رفتار سازمان چه کار محکمی انجام دادند؟ اعضا و انجمنها در قبال حق قانونی اعضا برای درخواست مجمع عمومی چه کار کردند؟
شاید بگویید کرونا آمده! بله درست است، به نظر من هم این یک هدیه از غیب بود، بسیاری به دنبال موضوعی میگشتند تا بگویند بیمار خرخورده و مجمعی برگزار نکنند و مطمئن باشید اگر کرونا نیامده بود، مطمئناً موضوع دیگری را علم می کردند تا دفع الوقت کنند. از نظر من، باند قدرت، محال است تا تضمین پیدا نکنند که ممیزیشدهترین شکل مجمع تشکیل خواهد شد، تن به این کار بدهند. آنها پردههای قطار را خواهند بست و واگنها را تکان خواهند داد و سوت خواهند کشید تا تصور کنیم قطار روانشناسی در حال حرکت است! برای اینکه "سایر" نباشیم ابتدا باید "باشیم" اما، آنهایی که باید کاری بکنند فقط پایشان روی خط است!
خداوندا در این منزل برافروز از کرم نوری
که تا گم کردهی خود را بیابد عقل انسانی
۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹
خبر #خوش برای همکاران روانشناس بالینی درمانگر اعتیاد | تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات رواندرمانی فردی و گروهی توسط روانپزشک و روانشناس بالینی در بیمارستان
بند ۴ از تعرفه خدمات اعتیاد و سوء مصرف مواد مخدر در بخش خصوصی:
خدمات رواندرمانی فردی و گروهی در کدهای (۹۰۰۰۵۰) تا (۹۰۰۰۹۶) کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت، توسط روانپزشک و روانشناس بالینی در بیمارستان بر اساس استاندارد ابلاغی معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قابل ارائه و پرداخت میباشد
تصویبنامه هیئت وزیران - ۱۳۹۹/۰۲/۱۳
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹
اعلام تعرفه مداخلات روانشناختی (بر مبنای الگوی ماتریکس) در مراکز درمان اعتیاد در سال ۱۳۹۹
بر اساس تصویبنامه هیئت وزیران، تعرفه مداخلات روانشناختی (بر مبنای الگوی ماتریکس) در مراکز درمان اعتیاد در سال ۱۳۹۹ به شرح ذیل بوده و لازمالاجرا میباشد:
به ازای هر جلسه حداقل ۴۵ دقیقه (فردی): ۴۰۹/۰۰۰ ریال
به ازای هر جلسه تا ۶۰ دقیقه (گروهی) به ازای هر نفر: ۱۲۴/۰۰۰ ریال
لازم به ذکر است تعرفه مداخلات روانشناختی (بر مبنای الگوی ماتریکس) بخشی از قسمت توضیحات جدول #دوم تعرفهی انجمن صنفی روانشناسان و مشاوران اعتیاد استان تهران تا پایان سال ۱۳۹۹ میباشد که چندی پیش اعلام شده بود پس از تصویبنامه هیئت وزیران اعلام میگردد.
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹
انتشار یادداشت سرکار خانم حمیلا بخشی (دانشجوی دکتری روانشناسی بالینی و عضو اندیشکده اعتیاد انجمن) با عنوان "آسیبهای جدیتر از کرونا را فراموش نکنیم" در خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)
www.irna.ir/news/83771387/
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹
در برخی از استانها از جمله استان تهران، کارگرانی که از کارفرمای خود شکایت دارند، ابتدا با در دست داشتن کارت ملی خود به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه میکنند و احراز هویت میشوند.
سپس از سوی سامانه وزارت کار، یک نام کاربری و رمز به آنها داده میشود. با این نام کاربری امکان ورود به سامانه (از طریق اینترنت) وجود دارد.
کارگران در سامانه وزارت کار میتوانند بدون واسطه دادخواست خود را ثبت و به اداره کار محل کار خود ارسال کنند. برای ورود به سامانه وزارت کار تنها نیاز به یک رایانه یا لپ تاپ یا تلفن همراه هوشمند دارید.
لیکن آنچه اهمیت دارد این است که کارگران باید بدانند که اگر در تنطیم متن دادخواست خود دقت نکنند، آنچه در متن دادخواست خود ثبت خواهند کرد، میتواند بعدا #تبعاتی برای آنها در بر داشته باشد؛ لذا اکیدا توصیه میشود از تکمیل فرم دادخواست در کافینتها و یا دفاتر پیشخوان، خودداری کنید و متن دادخواست را با اطلاع کامل از تبعات قانونی اظهارات تکمیل کنید.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹
شروع ثبتنام هفتمین دوره کارگاه آموزشی درمانهای غیردارویی اختلالات مرتبط با مواد
جهت کسب اطلاعات بیشتر به آیدی تلگرامی زیر مراجعه نمایید
@adm_002
اساتید این کارگاه، از اعضای "اندیشکده اعتیاد" انجمن خواهند بود. همچنین این کارگاه آموزشی با دورههای "کوتاهمدت حرفهای" تفاوت داشته و جایگزین این دورهها نمیباشد.
زمان برگزاری: ۳۱ اردیبهشت، ۱ و ۲ خرداد ۱۳۹۹
مهلت ثبتنام: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹
سایت انجمن:
www.tapca.ir
🚩 به علت رعایت پروتکلهای بهداشتی و حفظ سلامتی شرکتکنندگان و انجام #فاصلهگذاری، ظرفیت این کارگاه #بسیار_محدود است.
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹
به اطلاع میرساند به دنبال اعلام تعرفهی مداخلات روانشناختی (بر مبنای الگوی ماتریکس) در مراکز درمان اعتیاد در سال ۱۳۹۹ بر اساس مصوبهی هیأت محترم وزیران مورخ ۹۹/۰۲/۱۳ (که پیشتر نیز اطلاعرسانی شده بود)، تا ساعاتی دیگر جداول #کامل تعرفهی انجمن صنفی روانشناسان و مشاوران اعتیاد استان تهران تا پایان سال ۱۳۹۹، البته پس از #بازنگری_مجدد و انجام برخی #اصلاحات منتشر میگردد.
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹