🔺گزارش ساواک در مورد فعالیت های حجت الاسلام غلام حسین جمی
🔹بیتردید حجتالاسلام غلامحسین جمی در کنار علمایی چون، آیتالله عبدالرسول قائمی و … نقش مهمی در آگاهی دهی سیاسی به مردم شهرستان آبادان در طول دوران پهلوی داشته است. تلاش علمایی چون حجتالاسلام جمی بود که اهالی شهرستان آبادان به رغم هجمههای تبلیغاتی سنگین حزب توده و رژیم پهلوی همواره در مسیر امام(ره) و اسلام قرار داشتند و از ارزشهای دینی دفاع میکردند.
🔸این سند گزارشی است از ساواک در سال 1344 راجع به حجتالاسلام جمی. در بخشی از آن آمده است: «نامبرده بالا یکی از واعظین است که در کلیه سخنرانیهای خود انتقاداتی از وضع موجود نموده و نسبت به حوادث چند ساله اخیر با روحانیون مخالف هم صدا بوده و اقدامات آنها را تائید مینموده است.»
📌روزشمار وقایع روحانیت
@taqvimeolama
🔺گزارش ساواک در مورد سخنان شهید صدوقی درباره چهلم شهدای یزد
🔹این سند به سخنان «شهید آیتالله محمد صدوقی» اشاره دارد که در سال 1357 در مسجد حظیرهی یزد ایراد شده است. بر اساس این سند بیش از هفتصد نفر در این سخنرانی حضور داشتهاند.
⚡️ در این سخنرانی شهید آیتالله صدوقی ضمن بررسی اوضاع کشور مقدمات تظاهرات چهلم شهدای یزد را نیز فراهم کرده است. در بخشی از این سخنان آمده است: «این حرفی که میزنم به همه برسانید قرار است که در تهران و تبریز و چند شهر دیگر چهلم بگیرند و زشت است که ما در این شهر که شهر کشتهشدگان است، چهلم نگیریم، به همه برسانید تا چهلم کشتهشدگان را بگیریم...»
📌روزشمار وقایع روحانیت
@taqvimeolama
🔺نامه امام خمینی به آیت الله مشکینی؛ درباره عدم لزوم شرط مرجعیت برای رهبری
🔅 ما که نمیتوانیم نظام اسلامیمان را بدون سرپرست رها کنیم. باید فردی را انتخاب کنیم که از حیثیت اسلامیمان در جهان سیاست و نیرنگ دفاع کند.
💠من از ابتدا معتقد بودم و اصرار داشتم که شرط «مرجعیت» لازم نیست. مجتهد عادل مورد تایید خبرگان محترم سراسر کشور، کفایت میکند. اگر مردم به خبرگان رای دادند تا مجتهد عادلی را برای رهبری حکومتشان تعیین کنند، وقتی آنها هم فردی را تعیین کردند تا رهبری را به عهده بگیرد، قهرا او مورد قبول مردم است. در این صورت او ولیّ منتخب مردم میشود و حکمش نافذ است.
🌀در اصل قانون اساسی من این را میگفتم، ولی دوستان در شرط «مرجعیت» پافشاری کردند، من هم قبول کردم. من در آن هنگام میدانستم که این در آینده نه چندان دور قابل پیاده شدن نیست.
📌روزشمار وقایع روحانیت
@taqvimeolama
🔺پیام امام خمینی به آقای محمد صدوقی در مورد قضیه طبس
⚡️امام خمینی در این پیام با اشاره به اینکه خرابکاری های داخلی به دست منافقین به علت شکست آمریکا در عملیات طبس بوده و همگان باید هوشیار باشند، فرموده است:
🌱«جنابعالی، که سوابق ممتدی در خدمت به اسلام و حوزههای علمیه دارید و از شناخت و آگاهی خاص برخوردار هستید، لازم است به عموم برادران محترم آن ناحیه هشدار دهید و راهنماییهای لازم را بنمایید که همگان با تمام توان و قدرت اسلامی مهیا و در حال آمادهباش باشند، و از این خرابکاریهای ناجوانمردانه، که صد درصد به ضرر خلق به پاخاسته ایران و نفع جهانخواران خصوصاً امریکای شکست خورده است، نهراسند که خداوند متعال با ما است.
💢این جانب از اهالی محترم یزد، و خصوصاً جوانان عزیز اسلامی، میخواهم که از توطئه ضد روحانی- که مقدمه توطئه ضد اسلامی است، و با دست عمال اجانب در دست اجراست- جداً جلوگیری نمایند؛ و به پشتیبانی از علمای اعلام ناحیه، خصوصاً حضرت آقای صدوقی که حقاً غمخوار اسلام و ملت هستند، برخیزند و به ارشاد آنان توجه نمایند».
📌روزشمار وقایع روحانیت
@taqvimeolama
🔺اعلام کاندیداتوری مجلس، توسط رهبر فدائیان اسلام
🔹پس از کودتای 28 مرداد، فضای کشور دچار اختلاف گردیده بود. مصدق به سه سال حبس مجرد محکوم شد. شاه نیز بهمنظور حمایت از دولت کودتا، فرمان انحلال مجلس سنا و شورای ملی را صادر کرده بود.
🔸زمان ثبتنام نامزدهای انتخابات مجلس هجدهم فرا رسیده بود. دوستان شهید نواب صفوی از او خواستند، تا در انتخابات مجلس ثبتنام کند. نواب با اصرار دوستان، طی اعلامیهای کاندیداتوری خود را از شهر قم عنوان کرد.
🌀این تصمیم نواب، موجب تعجب عدهای از افراد شد! زیرا نواب تا آن زمان، از قبول مسئولیتهای سیاسی اجتناب میکرد. نواب حتی پیشنهاد نیابت آستان قدس رضوی را هم رد کرده بود، اما این بار او تصمیم گرفته بود تا حرفهایش را در پرتو مصونیت نمایندگی بزند.
⚡️ اعلام کاندیداتوری نواب موجب اختلاف و دودستگی در بین نیروهای فدائیان شد. عدهای از نامزد شدن نواب حمایت میکردند و عدهای دیگر نیز مخالف ثبتنام نواب بودند.
🍁 مخالفین معتقد بودند که ثبتنام نواب، در تضاد با اهداف فدائیان است. مخالفتها با ثبتنام نواب اوج گرفت. نواب، که از اقدام مخالفان بسیار رنجیده بود، جهت حفظ انسجام نیروهای مذهبی، از کاندیداتوری مجلس انصراف داد.